Találatok a következő kifejezésre: Mi a a varangy (4 db)

Mit tegyünk a varanggyal?

A kertünkben egy vízaknában találtunk egy kis békát, barna varangynak vélem. Az akna betonból van, benne nincs víz, az alja szinte száraz. Talán egy-két pók lézeng benne, de más semmi. Fogalmam sincs, hogy a varangy beleesett-e és most nem tud kimászni, vagy ott él. Tuti, hogy magától kijönni nem tud, de nem tudom jót vagy rosszat teszek-e vele, ha kiszedem. Szerintetek? És ha kiszedem, milyen helyet keressek neki?

Legjobb válasz: Ha nem tud kijönni, akkor szedd ki onnan, és este engedd el a kertben, majd megtalálja magának a helyét. Nyáron semmi keresnivalója sincs a békának egy ilyen helyen. Sokkal kevesebb táplálék jut neki, mintha rendesen körbejárhatná a kertet, ahogy a varangyok szokták. Ha meg tavasszal is ott volt, akkor szaporodni se tudott. Ha a vízakna olyan helyen van, akkor akár csontszáraz is lehet nyár végére, és akkor a békának kampec. A védelem arról szól, hogy a természet rendjébe nem avatkozunk be, de a vízakna nem része a természetnek. Olyan problémát okoz, amihez ezek az állatok nem tudtak alkalmazkodni. A természetben egy varangynak sem kell tudnia 2 métert repülni.

Ha nem tud kijönni, akkor szedd ki onnan, és este engedd el a kertben, majd megtalálja magának a helyét. Nyáron semmi keresnivalója sincs a békának egy ilyen helyen. Sokkal kevesebb táplálék jut neki, mintha rendesen körbejárhatná a kertet, ahogy a varangyok szokták. Ha meg tavasszal is ott volt, akkor szaporodni se tudott. Ha a vízakna olyan helyen van, akkor akár csontszáraz is lehet nyár végére, és akkor a békának kampec. A védelem arról szól, hogy a természet rendjébe nem avatkozunk be, de a vízakna nem része a természetnek. Olyan problémát okoz, amihez ezek az állatok nem tudtak alkalmazkodni. A természetben egy varangynak sem kell tudnia 2 métert repülni.
Hagyd ott.
A kérdező hozzászólása: Ez a béka szerintem már elég rég benne van, egy-két hete mintha láttam volna, de nem vagyok biztos benne, utólag jutott csak eszembe, hogy az lehet, hogy egy béka volt. Bent hagytam, hátha tudja mi a jó neki. Másfél méter beton az akna, kijönni nem nagyon fog, de hát eléldegél benne. (vagy tényleg jöhet a szelekció..)
szia! A miénkben a múltkor egy kecskebéka volt, én is kiszedtem. Már a zöld színe kezdett elmúlni, teljesen sovány volt, megsajnáltam.
Az utolsó jól írta, nem véletlenül mennek oda, a nyirkos, viszonylag hûvös helyeket kedvelik, a vízakna pedig pont ilyen. Ki tud jönni ha akar, ne aggódj. Számíts arra is, hogy õsszel meg oda fognak behúzódni telelni, akkor se piszkáld majd õket.
Elsõ vagyok. Nem véletlenül megy oda, nem hülye. Ismerek olyan aknát, hogy családok élnek benne. Nyáron egy csomó bogár, giliszta, csupasz csiga, egyéb zsákmányállatok húzódnak le a hûvõsbe, a békák elélnek ezeken. Ha meg nem jut kaja, vagy nem tud kimászni (egyébként ügyesen megoldják) akkor majd szelektálódik. Védett állat, éppen eleget árt neki az emberi tevékenység, nem kell fokozni, még ha az jóindulatból történne is. A természetvédelem alapja, hogy nem szólunk bele a természetbe, még ha számunkra fájdalmas, vagy nem kívánt dolgok történnek se!
*fagyosak
nálunk is mindig beleesnek a békák az aknába, én mindig lemászom értük és kiszedem! szegények olyan fagyosan hogy megmozdulni is alig bírnak miután kiteszem õket a fûre, szedd ki te is! ott enni sem tud
te aztán vajszívû vagy elsõ válaszadó... hát nemtom, attol függ hány méter mély az akna. de én szivem szerint bemennék érte.
nÁlunk is van egy akna ami tele van békával, soha nem zargatom õket nemvéletlenül vannak benne oylan sokan.

Mit esznek a varangyok?

Legjobb válasz: Lwegyet!

Lwegyet!
Meztelen csigát, mindenféle rovart, lárvákat. A repülõ dolgok elkapásában nem olyan ügyesek, mint a többi béka. A terráriumi varangyfajokat tücsökkel, lisztkukaccal, gyászbogár lárvával szokták etetni.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen

Mi a különbség a varangy és a béka között?

Legjobb válasz: A varangy egy béka fajta, a béka pedig összefoglaló neve a farkatlan kétéltûeknek.

A varangy egy béka fajta, a béka pedig összefoglaló neve a farkatlan kétéltûeknek.
A varangy egy békafaj!!!
Mint a többiek már írták, a varangy a békák egy fajtája. Nálunk a legelterjedtebb a barnavarangy, amivel esténként a füves területek mellett lehet találkozni, mivel ez a fajta nem kötõdik annyira a vízhez, mint a tavibéka vagy a kecskebéka. A varangy leginkább csak párzáskor megy a vízhez. Úgy tartják, ha a varangyot piszkálod, akkor a szemedbe pisil, de ez nem igaz. Az viszont igaz, hogy a bõre méreganyagot tartalmaz, ami emberre ugyan nem, illetve kis mértékben veszélyes, tehát ne piszkáld. Hasznos állat, ahogy a többi béka is!
Egyetértek az elõzõ válaszolóval, egy kis kiegészítés a hu.wikipedia.org-ról: A varangyfélék (Bufonidae) a kétéltûek (Amphibia) osztályába és a békák (Anura) rendjébe tartozó család. 35 nem és 463 faj tartozik a családba.


Mit csináljak a sok békával/varanggyal a medencénkben?

(El?ször is leszögezném,nem értek hozzá,ezért megnéztem neten.Nagyon hasonlitanak a Barna varangyokhoz.)Van itthon egy medencénk, és egyre több ilyen kis állatka lett benne.Viszont 180cm magas a medence, és félek, hogy nem tudnak kijönni,ezért odaraktam egy 10cm széles hosszú gerendát, hogy kitudjanak jönni.De nem jöttek ki, vagy nem akarnak, vagy nem tudnak ezek szerint .Na már most én nem szeretném, ha ezek a pici brekuszok meghalnának.Hagyjam ?ket benne,vagy vegyem ki ?ket?A medence most nincs feltöltve, ilyen alig bokáig ér? koszos bogaras valami van csak benne.De tudom h ezeket eszik, csak azért mégis csak olyan mondja meg, mit tegyek aki ért hozzájuk.

Legjobb válasz: Szerintem azért nem jönnek ki mert jól érzik magukat ott, egy medence elég nyirkos és kiváló hely lehet a békáknak, fõleg hogy írtad hogy az alján még maradt is valami. Maguktól biztos nem mennek el onnan, szóval max kézzel kiszeded õket :) Célszerû lenne tisztán tartani a medencét, jól kipucolni utána pedig kifertõtleníteni, klórozni. Utána tuti nem mennek bele.

Szerintem azért nem jönnek ki mert jól érzik magukat ott, egy medence elég nyirkos és kiváló hely lehet a békáknak, fõleg hogy írtad hogy az alján még maradt is valami. Maguktól biztos nem mennek el onnan, szóval max kézzel kiszeded õket :) Célszerû lenne tisztán tartani a medencét, jól kipucolni utána pedig kifertõtleníteni, klórozni. Utána tuti nem mennek bele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a 2.kommentelõnek a választ.Nos a brekik nem zavarnak, és oda raktam most egy széles deszkát, ha akarnak kijönnek, mert vagy 180cm a medence magassága és nem hiszem, hogy tini ninják lennének :D Csak azt se szeretném, hogy megszaporodjanak a medencében :D
Igazából a békák nem valami nagy észlények, hiába van ott az a palló, nem biztos, hogy ki is tudnak jönni. A varangyok normál esetben nem vízi életet élnek, csak szaporodáskor keresik fel a tavacskákat. Az év többi részében szárazföldön keresik a táplálékukat, és most már bõven nincs szaporodási idõszak, tehát maguktól nem maradnának a medencében. Ha a medencéhez van ilyen koszgyûjtõ hálócska, akkor azzal ki tudod õket szedni és elengedni a kertben. Lehetõleg estefelé csináld, mert a természetben is akkor aktívak, így jobban meg tudják találni a nekik való búvóhelyeket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!