Találatok a következő kifejezésre: Mi a a valuta és deviza (7 db)

Mi a különbség a valuta és deviza között?

Legjobb válasz: A valuta egy ország törvényes fizetõeszköze (egy másik ország fizetési forgalmában. A deviza pedig valamilyen külföldi pénzeszközre vonatkozó követelés, kötelezettség. A valuta készpénz, a deviza pedig számlapénz.

A valuta egy ország törvényes fizetõeszköze (egy másik ország fizetési forgalmában. A deviza pedig valamilyen külföldi pénzeszközre vonatkozó követelés, kötelezettség. A valuta készpénz, a deviza pedig számlapénz.
a valutát meg tudod fogni a devizát nem. amíg mundjuk a zsé a számládon van deviza amikor felveszed valuta. azt hiszem

Mi a különbség a valuta és a deviza között?

Legjobb válasz: Valuta = külföldi fizetõeszköz. Deviza = valutára szóló követelés.

Valuta = külföldi fizetõeszköz. Deviza = valutára szóló követelés.
Az elsõ tökéletesen írta, kicsi magyarázatot fûznék hozzá. A valuta egy ország törvényes fizetõeszköze egy másik ország fizetési forgalmában. Például Ausztriában a Ft, vagy Magyarországon a fizikailag kézzel fogható eurós bankjegy stb. A deviza végül is valutára szóló követelés. Ez nem materializált. Ilyenek a deviza számlák, vagy ha euróban kötsz le betétet stb.
Kicsit egyszerûbben: deviza az, amikor pl. van a számládon 100 euró. Valuta az, amikor egy automatánál ezt kiveszed és a tárcádba teszed. Valutát váltasz, ha bemész egy bankba vagy más váltóhelyre készpénzzel és kéred, hogy váltsák át. Devizát váltasz, ha bemész egy bankba és kéred, hogy a számládon lévõ forintot váltsák euróra, vagy ugyanezt otthonról netbankon keresztül csinálod.

Mi a különbség a valuta és a deviza közt?

a napi gazdaság oldalán külön van deviza és valutaváltó...

Legjobb válasz: Valuta = készpénz, tehát megfogható Deviza = számlapénz, fizikailag nem létezik

Valuta = készpénz, tehát megfogható Deviza = számlapénz, fizikailag nem létezik


Mi a különbség a deviza és a valuta kifejezés között? Nem értem.

Legjobb válasz: a valuta az keszpenz a deviza az szamlapenz

a valuta az keszpenz a deviza az szamlapenz
A valuta készpénz, forgalomban lévõ érvényes külföldi érmék és bankjegyek. A deviza, ahogy az elõzõ is nagyon helyesen mondja, csak számlapénz, virtuálisan létezik, átutalással teljesíthetõ, de nem létezik fizikai valójában.
A deviza viszont bármikor átváltható valutára. Vagy a valutádat ha befizeted a számládra, akkor deviza lesz.
A valuta az, amit meg tudsz fogni, a deviza az, amit a számlaegyenlegeden látsz.

Mi a különbség a DEVIZA és a VALUTA között?

Legjobb válasz: A valuta az, amit megfogsz mint pénz. Tkp maga a pénz. A deviza pedig a számlapénz, tehát a folyószámlán lévõ pénz. röviden

A valuta az, amit megfogsz mint pénz. Tkp maga a pénz. A deviza pedig a számlapénz, tehát a folyószámlán lévõ pénz. röviden

Mi a különbség forintra való átváltáskor a valuta és a deviza között?

Legjobb válasz: a valuta az maga a külföldi pénz, a deviza pedig nem konkrétan a pénz, hanem pl egy külföldi pénzre szóló folyószámla, utazásicsekk, értékpapírok....

a valuta az maga a külföldi pénz, a deviza pedig nem konkrétan a pénz, hanem pl egy külföldi pénzre szóló folyószámla, utazásicsekk, értékpapírok....
Pontosítanék. Valuta= bankjegy, érme deviza= számlapénz ennyi a különbség. Az átváltáskor a valutaárfolyam azért magasabb, mert ott a bankjegy fizikai kezelése, azaz a készpénz, költségesebb. Ha külföldre mész, nem is kell sok valutát váltanod, hisz a saját forintban vezettett folyószámládról ugyanúgy tudsz vásárolni külföldön a bankkártyád segítségével mint idehaza. Ehhez még devizaszámlával sem kell rendelkezned. persze érdemes az átváltási árfolyamról érdeklõdni a bankodnál a késõbbi csúnya meglepetéseket elkerülendõ.
Elõzõ jól írta, csak lehagyta, hogy e miatt a valuta váltás költsége nagyobb, mert benne van a konkrét pénzforgalom is. (Pénztári kiadás-bevételezés.) Tehát ugyanannál a cégnél a valutát általában többért adják és kevesebbért veszik be, mint a devizaárfolyam.

Mi a valuta és mi a deviza?

Legjobb válasz: Vaéuta: készpénz ( Ft.dollár euró stb) Deviza: számlapénz (bankszámlán levõ egyenleg)

Vaéuta: készpénz ( Ft.dollár euró stb) Deviza: számlapénz (bankszámlán levõ egyenleg)
Valuta: Valamely ország fizetõeszköze egy másik ország pénzforgalmában. Deviza: Külföldi ország pénzére szóló követelés


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!