Találatok a következő kifejezésre: Mi a a valuta és (12 db)

Melyik a kifizetődőbb és mi a külömbség a valuta és a forint lekötés között?

Legjobb válasz: Forintlekötés magasabb kamatot fizet, deviza (nem valuta, mert a valuta az maga a készpénz, a bankjegy) alacsonyabbat.

Forintlekötés magasabb kamatot fizet, deviza (nem valuta, mert a valuta az maga a készpénz, a bankjegy) alacsonyabbat.

Mi a különbség a valuta és a deviza között?

Legjobb válasz: Valuta = külföldi fizetõeszköz. Deviza = valutára szóló követelés.

Valuta = külföldi fizetõeszköz. Deviza = valutára szóló követelés.
Az elsõ tökéletesen írta, kicsi magyarázatot fûznék hozzá. A valuta egy ország törvényes fizetõeszköze egy másik ország fizetési forgalmában. Például Ausztriában a Ft, vagy Magyarországon a fizikailag kézzel fogható eurós bankjegy stb. A deviza végül is valutára szóló követelés. Ez nem materializált. Ilyenek a deviza számlák, vagy ha euróban kötsz le betétet stb.
Kicsit egyszerûbben: deviza az, amikor pl. van a számládon 100 euró. Valuta az, amikor egy automatánál ezt kiveszed és a tárcádba teszed. Valutát váltasz, ha bemész egy bankba vagy más váltóhelyre készpénzzel és kéred, hogy váltsák át. Devizát váltasz, ha bemész egy bankba és kéred, hogy a számládon lévõ forintot váltsák euróra, vagy ugyanezt otthonról netbankon keresztül csinálod.

Mi a különbség a valuta és deviza között?

Legjobb válasz: A valuta egy ország törvényes fizetõeszköze (egy másik ország fizetési forgalmában. A deviza pedig valamilyen külföldi pénzeszközre vonatkozó követelés, kötelezettség. A valuta készpénz, a deviza pedig számlapénz.

A valuta egy ország törvényes fizetõeszköze (egy másik ország fizetési forgalmában. A deviza pedig valamilyen külföldi pénzeszközre vonatkozó követelés, kötelezettség. A valuta készpénz, a deviza pedig számlapénz.
a valutát meg tudod fogni a devizát nem. amíg mundjuk a zsé a számládon van deviza amikor felveszed valuta. azt hiszem


Mi a különbség a valuta és a deviza közt?

a napi gazdaság oldalán külön van deviza és valutaváltó...

Legjobb válasz: Valuta = készpénz, tehát megfogható Deviza = számlapénz, fizikailag nem létezik

Valuta = készpénz, tehát megfogható Deviza = számlapénz, fizikailag nem létezik

Mi a különbség a deviza és a valuta kifejezés között? Nem értem.

Legjobb válasz: a valuta az keszpenz a deviza az szamlapenz

a valuta az keszpenz a deviza az szamlapenz
A valuta készpénz, forgalomban lévõ érvényes külföldi érmék és bankjegyek. A deviza, ahogy az elõzõ is nagyon helyesen mondja, csak számlapénz, virtuálisan létezik, átutalással teljesíthetõ, de nem létezik fizikai valójában.
A deviza viszont bármikor átváltható valutára. Vagy a valutádat ha befizeted a számládra, akkor deviza lesz.
A valuta az, amit meg tudsz fogni, a deviza az, amit a számlaegyenlegeden látsz.

Mi a különbség a DEVIZA és a VALUTA között?

Legjobb válasz: A valuta az, amit megfogsz mint pénz. Tkp maga a pénz. A deviza pedig a számlapénz, tehát a folyószámlán lévõ pénz. röviden

A valuta az, amit megfogsz mint pénz. Tkp maga a pénz. A deviza pedig a számlapénz, tehát a folyószámlán lévõ pénz. röviden

Mi a különbség forintra való átváltáskor a valuta és a deviza között?

Legjobb válasz: a valuta az maga a külföldi pénz, a deviza pedig nem konkrétan a pénz, hanem pl egy külföldi pénzre szóló folyószámla, utazásicsekk, értékpapírok....

a valuta az maga a külföldi pénz, a deviza pedig nem konkrétan a pénz, hanem pl egy külföldi pénzre szóló folyószámla, utazásicsekk, értékpapírok....
Pontosítanék. Valuta= bankjegy, érme deviza= számlapénz ennyi a különbség. Az átváltáskor a valutaárfolyam azért magasabb, mert ott a bankjegy fizikai kezelése, azaz a készpénz, költségesebb. Ha külföldre mész, nem is kell sok valutát váltanod, hisz a saját forintban vezettett folyószámládról ugyanúgy tudsz vásárolni külföldön a bankkártyád segítségével mint idehaza. Ehhez még devizaszámlával sem kell rendelkezned. persze érdemes az átváltási árfolyamról érdeklõdni a bankodnál a késõbbi csúnya meglepetéseket elkerülendõ.
Elõzõ jól írta, csak lehagyta, hogy e miatt a valuta váltás költsége nagyobb, mert benne van a konkrét pénzforgalom is. (Pénztári kiadás-bevételezés.) Tehát ugyanannál a cégnél a valutát általában többért adják és kevesebbért veszik be, mint a devizaárfolyam.

Megéri azt csinálni, hogy átváltom a pénzem egy másik valutára mikor lemegy az ára, és mikor felmegy, akkor vissza forintra?

14/f, kb. 30000ftról van szó. Ha igen, akkor melyikre érdemes váltani?Melyiknél vannak a legnagyobb ingadozások?

Legjobb válasz: Nem, mert amit az átváltással nyernél, az rámegy a kezelési költségekre.

Nem, mert amit az átváltással nyernél, az rámegy a kezelési költségekre.
Valutaváltásnál nincs kezelési költség. Vételi és eladási árfolyam van. Ekkora összeggel nem érdemes belekezdeni.
Ezt rövid távon és kis kockázattûréssel nem érdemes elkezdeni. Amúgy van ahol van kezelési költség (a "No Commission" felirat jelzi, hogy nincs. De van ahol van).
Maga az összeg kicsi, de 14 évesen szerintem nem is kell több pénzzel "játszadozni". Viszont lehet annyira megtetszik a dolog, hogy késõbb nagyobb pénzzel, nagyobb haszonnal tudod majd csinálni. Sok pénzt ne remélj tõle, számolj a kockázattal (esetleg veszteséges visszaváltás), figyelj a részletekre, járd körül a témát. Szerintem becsülendõ, hogy ennyi idõsen már a befektetésen gondolkodsz.
Megéri, de elmondom hogy 100% hogy bukni fogsz a dolgon. Nem részletezném, hogy miért, de nem rosszindulatúságból mondom ezt. 30.000 Ft és 14 éves fej nem az a párosítás ami ehhez kell. Még 6 az életkorodhoz, a tõkéhez meg egy 0 és akkor el lehet kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Valami más ötletetek van, szeretnék venni egy telefont.De hát ez kevés hozzá.Hogyan tudnék belõle kicsit többet csinálni? Am. köszi a válaszokat.
Még spórolsz hozzá, a pénz magától nem szaporodik.
30.000 Ft bõven sok egy telefonra.

Mi a valuta és mi a deviza?

Legjobb válasz: Vaéuta: készpénz ( Ft.dollár euró stb) Deviza: számlapénz (bankszámlán levõ egyenleg)

Vaéuta: készpénz ( Ft.dollár euró stb) Deviza: számlapénz (bankszámlán levõ egyenleg)
Valuta: Valamely ország fizetõeszköze egy másik ország pénzforgalmában. Deviza: Külföldi ország pénzére szóló követelés


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!