Találatok a következő kifejezésre: Mi a a valuta (23 db)

Mi a legjobb valuta mostanában?

Mondják, hogy a svájci frank, de lehet hogy túlértékelik, nem? Vagy beavatkoznak. Nem jó például a kínai pénz? Vagy az indiai hosszútávon, hiszen ?k fejl?dnek a legjobban. Van olyan bank ami távolkeleti portfólióval foglalkozik?

Legjobb válasz: Nem az a lényeg, hogy melyik jobb pénz, ha befektetsz akkor nem közvetlenül csak a pénzbe fogsz, hanem államkötvényeket, vállalati kötvényeket vagy részvényeket vásárolsz. Én amondó vagyok, hogy ebben az évben a BRIC országok részvényei jelentõset estek, és várható a komolyabb emelkedésük még idén vagy jövõre. De persze szerintem a német részvényekkel is hosszútávon jól lehet járni, de még megvárnám a mostani pánikhangulat végét.

Nem az a lényeg, hogy melyik jobb pénz, ha befektetsz akkor nem közvetlenül csak a pénzbe fogsz, hanem államkötvényeket, vállalati kötvényeket vagy részvényeket vásárolsz. Én amondó vagyok, hogy ebben az évben a BRIC országok részvényei jelentõset estek, és várható a komolyabb emelkedésük még idén vagy jövõre. De persze szerintem a német részvényekkel is hosszútávon jól lehet járni, de még megvárnám a mostani pánikhangulat végét.
Relatív, hogy mi a jó. Az sem mindegy hogy melyik valutához képest. Most a svájci frank szárnyal, de ki tudja, mikor lesz ott is korrekció.
A kérdező hozzászólása: A valuta az adott ország részvényeivel nem áll egyenes arányban gondolom. Pl a svájci vállalatok nagy része éppen a svájci erõs valuta miatt van most bajban. Egyébként, ha itt tartunk, miért olyan erõs a svájci pénz? És ez mitõl változhat meg nagyon?
az erõs valuta az exportálóknak rossz, ezeknek a vállalatoknak a részvényei esnek ilyenkor. Az importálóknak jó. Az ebben a valutában hitelt felvevõknek is jó. A hitelnyújtóknak nem jó, nekik fedezeti ügyleteket kell kötni, hogy biztonságban maradjanak. Az euró bevezetése miatt is jó.

Mit biztosít a valuta alapú hitellel egybekötött életbiztosítás?

A bank olyan euro alapú kölcsönt adott, aminek feltételeként életbiztosítást kellett kötni. Úgy működik, hogy az életbiztosítás forintban gyűlik 20 évig, amivel ki lehet majd váltani az euroban nyilvántartott tőketartozást. A hitel lejárata is 20 év s a futam idő alatt csak a kamatokat fizetem, a tőketartozás mindvégig ugyan az az összeg, ezt az összeget kell majd az akkori aktuális árfolyamon fedeznie az életbiztosításnak. Beperelhetem e a bankot azért, mert a biztosító a biztosítást úgy szedi be, hogy nem biztosítja azt, hogy a végén biztos fedezet lesz? Azért fizetek biztosítást, hogy biztosítson, pont a rendeltetésének nem felel meg, mert nem tudják még azt sem, hogy holnap milyen lesz az árfolyam, nemhogy húsz év múlva. Ezt csak később volt alkalmam átgondolni, mert megbíztam a banki ügyintézőben aki szakember és tudta mi kell nekem.

Legjobb válasz: Ezzel irtó nagyot lehet bukni.(sajnos,nekem is van ilyen)Szinte kizárt,hogy fedezni fogja a tõketartozást.És akkor triplán fizetünk,mert fizetjük a teljes futamidõre a kamatot(a normál hitellel ez hónapról-hónapra csökken a maradék tõke fogyása miatt),az életbiztosítást-általában izmos összeg,az enyém 25 eft/hó,ez egyébként arra jó,hogy amennyiben a 2o éven belül meghalsz,a család nem örökli az adósságodat,abban a pillanatban rendezetté válik a teljes hitel,és így az örököseid a tényleges örökségükhöz juthatnak.Azért ez ránk nézve nem nagyon bíztató.-és akkor a végén fizetjük még a tõke biztosítás által nem fedezett maradványát is,ami akármekkora lehet. Perelni nem hiszem,hogy érdemes.

Ezzel irtó nagyot lehet bukni.(sajnos, nekem is van ilyen)Szinte kizárt, hogy fedezni fogja a tõketartozást.És akkor triplán fizetünk, mert fizetjük a teljes futamidõre a kamatot(a normál hitellel ez hónapról-hónapra csökken a maradék tõke fogyása miatt), az életbiztosítást-általában izmos összeg, az enyém 25 eft/hó, ez egyébként arra jó, hogy amennyiben a 2o éven belül meghalsz, a család nem örökli az adósságodat, abban a pillanatban rendezetté válik a teljes hitel, és így az örököseid a tényleges örökségükhöz juthatnak.Azért ez ránk nézve nem nagyon bíztató.-és akkor a végén fizetjük még a tõke biztosítás által nem fedezett maradványát is, ami akármekkora lehet. Perelni nem hiszem, hogy érdemes.
Az elsõ válaszoló viszonylag jól megfogalmazta, miért jó ez a hiteltípus. Gondolom ezért esett erre a típusra a választás. Azért viszont nem lehet perelni, mert ilyen hiteltípust választott, annál az adott banknál és az árfolyam emelkedés miatt nem lesz elég a biztosítás! Ez sajnos nem a bank hibája! A biztosítóé meg végképp nem, mert neki nem az a dolga, hogy a napi árfolyamot figyelve szedje be a díjat (vagy fizesse vissza, mert épp erõsödött a forint)! Ha a bank hajlik rá és a meglévõ biztosítással nem bukik nagyot, meggondolnám, hogy eurós életbiztosításra cseréljem a meglévõt és akkor nem kell számolgatni! Vagy indítani kéne még egy kisebb forintost! Ha a bank nem kéri, nem is kell nekik bejelenteni! Sajnos ennek mindenképp plusz költség a vége...
Ahogy olvasom, úgy látom vakon hitt a bankos, biztosítós üzletkötõk minden szavának. Tudom, hogy utólag hiába okos az ember, de körbe kellett volna kérdezgetni ismerõsöket, bankokat és elõre gondolni idõben, mi lesz ha... /Hozzáteszem lejáratkor valami csoda folytán még mindig lehet olyan árfolyam, amire a biztosítás elég./ Továbbra is azt mondom, hogy ezért a bank/biztosító felelõssé nem tehetõ! A biztosító pedig garantálja, hogy teljesíti azt, amit vállalt. Csakhogy nem azt vállalta, hogy 20 év után kifizeti az épp aktuális tõketartozást, hanem hogy az ajánlaton/kötvényen szereplõ biztosítási összeget fizeti ki 20 év múlva! Illetve ha meghal akkor a szerzõdésen szereplõ idõpontban a meghatározott összeget. Léteznek olyan módozatok, aminél mindegy mikor hal meg, a teljes összeget megkapja - ilyet kellett volna választani! Viszont, ha létezne olyan típusú biztosítás, ami a végén mindenképp a tõkerészt fizetné ki, akkor most abba is vaskos összegeket fizetne az árfolyam emelkedése miatt! Továbbra sem tudok mást javasolni, minthogy még most kezdjen el félretenni - most még elég kevesebbet -, hogy lejáratkor meglegyen a kellõ összeg!
Ugye nem az AXA-nál vetted fel a hitelt, mert akkor tényleg ráfizetsz.Õk a Brokernettel dolgoznak, akik garantáltan eltõzsdézik a pénzedet. Egyébként van lehetõség arra, hogy szerzõdésmódosítással úgynevezett " annuitásos" hitellé alakítsd a hiteled, vagyis a tõke is és a kamat is törlesztésre kerül, és havi pár ezer forintért lehet kockázati életbiztosítást kötni, ha tényleg meghalnál, akkor a hitelt kifizeti a biztosító.Persze jó lenne tudni, mikor vetted fel a hitelt.ezek a fajta kombinált hitelmegoldások csak forint alapú hiteleknél jók, más esetben mindig veszít az ügyfél.Ezzel foglalkozom , írj ha kell segítség.
A kérdező hozzászólása: # 5/ válaszra : Köszönöm a segítség felajánlását. Nem az AXA, hanem az FHB egy ideje, mert eredetileg az Allianztól vettem fel, majd kaptam a tájékoztatást, hogy beolvadt az FHB-ba s ezentúl FHB a neve. Egy szerzõdés módosítást nem tudnék bevállalni, sõt késedelmeim vannak. A bank is várakozik s szorgalmazza hogy értékesítsem magam az ingatlanomat a tartozás rendezésének érdekében. Ismereteim szerint szeptembertõl alkalmazzák azt a "nehéz helyzetbe jutott hitelesek megsegítésére" kitalált államilag támogatott akciót, amiben én mint érdekelt szóba jöhetek a szabad felhasználású hitelemmel. Próbálom eladni is a házat, de eléggé reménytelen. A további lakhatásomat is meg kellene egyúttal oldani valami számomra elfogadható módon. Olvastam a Capital programról, amivel úgy lehet lakáshoz jutni, hogy fizetem mint egy albérletet s a futamidõ végén szerezhetem meg a tulajdon jogot, semmilyen jövedelem igazolás nem kell a hitelhez. Se kezes, se munkáltatói semmi. Persze ez egyenlõre tól szép ahhoz hogy igaz legyen, mert próbálkoztam kapcsolatba lépni azokkal akik ezt hirdetik, és egyetlen választ sem kaptam vissza. A honlapon kötelezõ kitölteni a kérdõíven a képviselõ adatait is, sehol nem találtam eddig senkit aki képviselõ lenne, pedig ez olyasminek néztem mint az MLM. Láttam eladó ingatlanokat is lapjukon, hogyan vehetnék, ha nem tudom felvenni velük a kapcsolatot? Mi lehet ez?
Vigyázzunk, mert a kérdezõnek szabad felhasználású hitele van, a lakástakarék pénztárak (pl Funda) meg csak akkor jól kihasználhatók, ha jelzálog alapú hitele volna. Így nem lakáscélú a felhasználás és nem jár az állami kiegészítés. Ha idõközben ez enyhült, akkor bocs. Ugyanígy nem hiszem, hogy az árfolyam gáttal élni tudna. Viszont miért parázunk az életbiztosítás miatt, amikor semmit nem "tudunk" róla. Unit linked, tehát megtakarításos? Ha igen akkor mekkora benne a biztosítási rész? Esetleg vegyes biztosítás? Thermfix? A zsé mibe van fektetve benne, milyen alapokba? Hogy áll? Stb. Csak a havi díját tudjuk és elõre parázunk. Látni kéne.
Kedves Kérdezõ! Szerintem az Ön esetében legalább a segítségét önként felajánló Radochay Imrével vegye fel privát a kapcsolatot, természetesen nekünk, kívülállóknak nem szükséges a dolgaiba belelátnunk.Gyanítom, akkor bukhat a legtöbbet, ha most értékesíti az ingatlanát.Mert a biztosítást is bukja, az eddig befizetett kamatokat is bukja, itt marad a nyakán az eredetileg felvett x összeg megnövelve az azóta bekövetkezett árfolyamnövekedéssel, + az ingatlanpiac eléggé padlón van, kicsinek látom az esélyét arra, hogy jól jöjjön ki ebbõl.Keresse fel RAdochay Imrét szerintem.

Mi a különbség a valuta és a deviza között?

Legjobb válasz: Valuta = külföldi fizetõeszköz. Deviza = valutára szóló követelés.

Valuta = külföldi fizetõeszköz. Deviza = valutára szóló követelés.
Az elsõ tökéletesen írta, kicsi magyarázatot fûznék hozzá. A valuta egy ország törvényes fizetõeszköze egy másik ország fizetési forgalmában. Például Ausztriában a Ft, vagy Magyarországon a fizikailag kézzel fogható eurós bankjegy stb. A deviza végül is valutára szóló követelés. Ez nem materializált. Ilyenek a deviza számlák, vagy ha euróban kötsz le betétet stb.
Kicsit egyszerûbben: deviza az, amikor pl. van a számládon 100 euró. Valuta az, amikor egy automatánál ezt kiveszed és a tárcádba teszed. Valutát váltasz, ha bemész egy bankba vagy más váltóhelyre készpénzzel és kéred, hogy váltsák át. Devizát váltasz, ha bemész egy bankba és kéred, hogy a számládon lévõ forintot váltsák euróra, vagy ugyanezt otthonról netbankon keresztül csinálod.


Mi a különbség a deviza eladási illetve a valuta eladási árfolyam között?

Remélem jól tettem fel a kérdést, nagyon laikus vagyok a témában.Kaptam ajándékba 500 EUR-t szeretném a legtöbbet kapni érte:)Köszönöm a válaszokat!Eszter

Legjobb válasz: ha te szeretnéd átváltani, csak valuta vételi árában fogod tudni megtenni. a deviza értékpapírokra van, nem kézzel fogható készpénzre. kp=valuta

ha te szeretnéd átváltani, csak valuta vételi árában fogod tudni megtenni. a deviza értékpapírokra van, nem kézzel fogható készpénzre. kp=valuta
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:) Eszter

Mi a különbség a valuta és deviza között?

Legjobb válasz: A valuta egy ország törvényes fizetõeszköze (egy másik ország fizetési forgalmában. A deviza pedig valamilyen külföldi pénzeszközre vonatkozó követelés, kötelezettség. A valuta készpénz, a deviza pedig számlapénz.

A valuta egy ország törvényes fizetõeszköze (egy másik ország fizetési forgalmában. A deviza pedig valamilyen külföldi pénzeszközre vonatkozó követelés, kötelezettség. A valuta készpénz, a deviza pedig számlapénz.
a valutát meg tudod fogni a devizát nem. amíg mundjuk a zsé a számládon van deviza amikor felveszed valuta. azt hiszem

Melyik a kifizetődőbb és mi a külömbség a valuta és a forint lekötés között?

Legjobb válasz: Forintlekötés magasabb kamatot fizet, deviza (nem valuta, mert a valuta az maga a készpénz, a bankjegy) alacsonyabbat.

Forintlekötés magasabb kamatot fizet, deviza (nem valuta, mert a valuta az maga a készpénz, a bankjegy) alacsonyabbat.
PayPal automatikusan átváltja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ:)
Persze egy kis felárért cserébe teszi mindezt.

Mi a különbség a valuta és a deviza közt?

a napi gazdaság oldalán külön van deviza és valutaváltó...

Legjobb válasz: Valuta = készpénz, tehát megfogható Deviza = számlapénz, fizikailag nem létezik

Valuta = készpénz, tehát megfogható Deviza = számlapénz, fizikailag nem létezik

Mi a különbség a deviza és a valuta kifejezés között? Nem értem.

Legjobb válasz: a valuta az keszpenz a deviza az szamlapenz

a valuta az keszpenz a deviza az szamlapenz
A valuta készpénz, forgalomban lévõ érvényes külföldi érmék és bankjegyek. A deviza, ahogy az elõzõ is nagyon helyesen mondja, csak számlapénz, virtuálisan létezik, átutalással teljesíthetõ, de nem létezik fizikai valójában.
A deviza viszont bármikor átváltható valutára. Vagy a valutádat ha befizeted a számládra, akkor deviza lesz.
A valuta az, amit meg tudsz fogni, a deviza az, amit a számlaegyenlegeden látsz.

Mi a különbség a DEVIZA és a VALUTA között?

Legjobb válasz: A valuta az, amit megfogsz mint pénz. Tkp maga a pénz. A deviza pedig a számlapénz, tehát a folyószámlán lévõ pénz. röviden

A valuta az, amit megfogsz mint pénz. Tkp maga a pénz. A deviza pedig a számlapénz, tehát a folyószámlán lévõ pénz. röviden


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!