Találatok a következő kifejezésre: Mi a a terhességi vércukorvizsgálatnak (2 db)

Mi a menete a terhességi vércukorvizsgálatnak?

Nemsokára terhességi vércukorvizsgálatom lesz. Az orvos elmondta, hogy zsömlét és tejet kell innom el?tte. Már az els? babavárásomkor is átestem ezen, de úgy emlékszem, hogy az els? vérvétel éhgyomorra volt, aztán ettem-ittam. S?t, úgy emlékszem, hogy egymás után 3x vettek vért. Ma az orvos csak annyit mondott, hogy "tudja, meg kell enni a zsömlét és meginni a tejet..." Szóval nem akarom elszúrni, ezért kérek segítséget, hogy van a vizsgálat menete.

Legjobb válasz: Hááát, ez érdekes, mármint a zsemle és a tej. Ugyanis a terhességi vércukorvizsgálatnak éppen az a lényege, hogy éhgyomorra történik az elsõ vérvétel és utána 20-30 perc múlva meg kell innod 3 dl tömény cukros (asszem glükózos) vizet. Ami sok kismama szerint rossz ízû, nekem viszont bejön... :) Utána sem ehetsz, ihatsz semmit és nem is dohányozhatsz (ezt mindig kihangsúlyozzák, de nem hiszem, hogy bármelyik kismama dohányozna...) 2 óra múlva újra vesznek vért és csak utána lehet enni, inni, addira már úgyis annyira éhes leszel, hogy rohansz a boltba. Nekem a terhességem alatt eddig 3 alkalommal csinálták meg ezt a vizsgálatot, mert rossz volt az eredményem, úgyhogy nyugodtan hihetsz a válaszomnak. Remélem segítettem. 35 hetes kimama

Hááát, ez érdekes, mármint a zsemle és a tej. Ugyanis a terhességi vércukorvizsgálatnak éppen az a lényege, hogy éhgyomorra történik az elsõ vérvétel és utána 20-30 perc múlva meg kell innod 3 dl tömény cukros (asszem glükózos) vizet. Ami sok kismama szerint rossz ízû, nekem viszont bejön... :) Utána sem ehetsz, ihatsz semmit és nem is dohányozhatsz (ezt mindig kihangsúlyozzák, de nem hiszem, hogy bármelyik kismama dohányozna...) 2 óra múlva újra vesznek vért és csak utána lehet enni, inni, addira már úgyis annyira éhes leszel, hogy rohansz a boltba. Nekem a terhességem alatt eddig 3 alkalommal csinálták meg ezt a vizsgálatot, mert rossz volt az eredményem, úgyhogy nyugodtan hihetsz a válaszomnak. Remélem segítettem. 35 hetes kimama
Sokhelyen kiváltják a cukrosvízet a zsömle tej párossal (ez csöppet emberibb). Az elsõ adag vért éhgyomorra veszik le, majd megeszed a "reggelit" és x idõ után ismét vérvétel.
szia! nekem éhgyomorra kellett mennem, levették a vért. majd 2 óra mulva vissza kellett menni és 2dl tejet valamint egy zsemlét kellett közvetlenül a vérvétel után elfogyasztanom. onnan számít a két óra amikor vissza kell menni.
Tényleg mindenhol másképp megy? Nekem azt mondták, egyek 1 kiflit vagy zsemlét, igyak 2dl tejet, s rá pontosan 1 órával leveszik a vért. Slussz passz. 23 hetes km

Terhességi vércukorvizsgálaton átesett kismamák, mi a normális érték a második mérésnél?

Nekem az éhgyomori cukorszintem 4-es a terhelés utáni 7,9. Ez már kóros? Befolyásolhatja a szint emelkedését az idegeskedés?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy épp 7,9-ig jó. Azért nálad már ez határeset. Valószínû javasolni fogják a diétát, de volt, akinél megismételték a procedúrát. Az idegeskedés nem hinném, hogy befolyásolja, attól inkább a vérnyomásod megy fel.

Szia! Én úgy tudom, hogy épp 7, 9-ig jó. Azért nálad már ez határeset. Valószínû javasolni fogják a diétát, de volt, akinél megismételték a procedúrát. Az idegeskedés nem hinném, hogy befolyásolja, attól inkább a vérnyomásod megy fel.
Szia! Nálunk Tatán 7.2, de sok helyen hallottam, hogy 7.9. Nem tudom miért nem ugyanaz mindenhol.
Én 7, 7-et hallottam.Amúgy az idegeskedés megemelheti kicsit.
Nálunk 7.9-8 volt a határeset. Doki mit mond? Lehet majd megcsináltaja mégegyszer.
attól függ, hogy melyik terheléses vizsgálatról van szó. Ha a zsemle+tej, akkor csak 7, 1-ig jó. Úgy tudom, hogy a cukorszirupos esetében magasabb is lehet. Ott is változó kórházanként, így csak azt lehet elfogadni ami nálatok van, mert aszerint mondják meg, hogy kell-e diétázni vagy sem. Nekem nem volt szirupos vizsgálat, csak egy zsemlét ettem meg. 1 óra múlva 9, 2 lett...nekem már így a diéta sem volt elég, már több hete inzulinozok. Érdekes egyébként, hogy az éhomi eredményem mindig jó volt, és evés után 2 órával mindig 6 alá is ment, de ez senkit nem érdekelt, így bele kellett törõdnöm a jelenlegi helyzetbe. Remélem neked nem kell, bár én a diétától egyáltalán nem szenvedek. Minden jót (25 hetes)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!