Találatok a következő kifejezésre: Mi a a teke (137 db)

Mi ez a TEK mánia mostanság?

Rengetegen kérdezik, hogy hogyan is lehet bekerülni a Tek-hez. Ezzel nincs is gond, de, hogy még hitegetik is magukat a minimum követelményeket látva, hogy nem nehéz bekerülni stb.... kicsit vicces. Oda nem elég a minimum, mert van jó pár ember, aki jóval az felett teljesít emellett szellemileg is a toppon kell lenned, nem szabad leblokkolni stb. (elhihetitek érdekes szituációkat tudnak össze hozni felvételin, s a leg össze szedettebb ember is leblokkol mivel hulla fáradt a feladatok gyors egymás utáni végre hajtása miatt.) Igazából az érdekelne, hogy akik kiírják a "hogyan lehet bekerülni a tekhez" kérdéseket, azok ezzel tisztában vannak?

Legjobb válasz: Most a TEK az elit kommandó, elég jó PR-ja van neki, gondolom, ezért akarnak sokan bekerülni oda. Irdatlan nehéz oda bekerülni, a fizikai része még (véleményem szerint) nem is olyan nehéz (egy sportolónak), de a pszichikai része az nagyon durva, kb. ugyanolyan, mint anno az NBH-nál. A TEK kommandós meló kb. most ugyanolyan felkapott, újszerû szakma mint az NNI profilozós munka. Akinek ez a célja, az nagyon kapja össze magát, mert ide valóban csak a legjobbak kerülhetnek be!

Most a TEK az elit kommandó, elég jó PR-ja van neki, gondolom, ezért akarnak sokan bekerülni oda. Irdatlan nehéz oda bekerülni, a fizikai része még (véleményem szerint) nem is olyan nehéz (egy sportolónak), de a pszichikai része az nagyon durva, kb. ugyanolyan, mint anno az NBH-nál. A TEK kommandós meló kb. most ugyanolyan felkapott, újszerû szakma mint az NNI profilozós munka. Akinek ez a célja, az nagyon kapja össze magát, mert ide valóban csak a legjobbak kerülhetnek be!
Hali mindenkinek:) Én nagyon szeretnék bekerülni a TEK-hez ezért természetesen teszek is nem is kicsit . IGen nem elég az erõnlét. Mint nõ számomra iszonyatosan nehéz lesz majd kiemelni 80kilót lehet h nem is fog sikerülni, de megpróbálom . "Végül is mit veszíthetek" ha megpróbálom , az lenne a gáz ha nem próbálnám meg és egész életembe azon gondolkodnék h phh jajj ha megpróbáltam volna akkor lehet így úgy amúgy ... Sajnos a mai világba semmit sem adnak ingyen és még könnyen sem :S Tenni kell érte. Én úgy vagyok vele h mindenki csinálja azt amit szeretne és nem szabad feladni az elsõ kudarc után. "Tudjátok vannak olyan pillanatok az életben amikor elesel és úgy érzed h nem vagy elég erõs h újra felállj...Itt az a lényeg h erõs legyen az ember és fel kell tudni állni!
Egyébként mondjuk tényleg furcsa, hogy "mindenki" a bevetési egységhez akar bekerülni :) Jó, mondjuk nagyobb a presztízse annak az osztálynak, mint a TEK-n belül a többinek... Én annak örülök, hogy most egy kicsit elvonja a figyelmet a többi nemzetvédelmi területrõl :D
Editte 6/6-os vagyok csak is úgy szabad hozzáállni bármihez h sikerülni fog ha már úgy kezdünk bele vmibe h úgysem akkor már veszett ügy az egész és akkor már nem tudjuk úgy kihozni a maximumot :)
Én meg azt nem értek hogy a TEK alatt elsõsorban miért mindenki a bevetési egységeket érti? Ugyanazok a szervezeti egységek megtalálhatóak ott is, mint a ORFK keretein belül. Bekerülést meg hagyjuk, maradjunk annyiban hogy nem lehetetlen. Van pár ismerõsöm akik mostanság kerültek oda.
Mert az emberek buták, és azt hiszik attól jobb helyük lesz a társadalomban, ha elnyomják a társaikat.
Editte, ehhez a szakmához nem álmok kellenek, hanem pontosan a kõkemény realitás. Túlmisztifikáljátok a "kommandóskodást". Emellett én hiszek abban is, ha az ember nagyon szeretne valamit, akkor az el is éri, de mint írtam, ehhez kell az alap, ami az, hogy maximumot teljesíted a felvételin. (plusz szerzel kapcsolatokat)
Hali:) Köszönöm szépen, azért az álmokat ne vedd el, bárha picit kiábrándultnak tûnsz! Persze hogy túlmisztifikálják a "kommandózást", nagyon keveset lehet róla tudni, még kevesebbet lehet belõlük látni:) 3 év múlva már lesz summa cum laude diplomám, addig építgetem Magam. Igaz képtelen lennék csak "kapcsolatépítésre", ahhoz túlságosan õszinte és spontán vagyok. Szerintem nem tudják sokan, hogy kellemesebb szakterületek is vannak ott, úgy gondolom, pl. a személyvédelem még nõnek is elfogadhatóbb, mint a "kommandózás". Amúgy ha csak a felvételi követelményekrõl lenne szó rendben, a hivatásosnak egyszerûbb, vagy teljesít vagy nem. Ellenben aki nem az, annak marad a szubjektív megítélés.:)
A TEK-nél titkárnõk is vannak, az nõiesebb munka... :D Tényleg, a TEK-ben nincsenek szakreferensek? Biztos vannak, különben kik mérnék fel a "terrorfenyegetettséget"?
Hali:) Köszi! Voltál Te már titkárnõ?:) Szerintem a világ legunalmasabb melója lehet. Ülni, Istenként kezelni a Fõ'-nit, kiszolgálni, eltûrni a hangulat-ingadozásait! Ez jó ötlet a "szakreferens" (vajon ki talál ki ilyen szavakat?)csak terror-fenyegetettségi szak szerintem nincs!:) Amúgy a leges-legfontosabb, hogy õszintén lehessen kommunikálni a munkahelyen is, ne a hízelgés és képmutatás legyen az elsõ számú elvárás!:)
Nem vagyok sem TEK-s, sem titkár, sem nõ... Csak tudok róla, hogy van :D Szakreferensnek szerintem oda a biztonság- és védelempolitika szakon végzett embereket veszik fel oda... Szerintem :D Egyébként a legjobb TEK-n belül a felderítõi munka... Lenne, ha olyan terrorfenyegetettség lenne, mint minimum a németeknél :D Szóval a legizgalmasabb egyelõre még a kommandós cucc. Am titkárnõnek tényleg xar lehet :D Egyébként én az NNI-t vettem célba, de nem profilozó szeretnél lenni :D
Hali:) Gondoltam a 8. válaszból ítélve, hogy merre tartasz:) Ha jól tudom (és jól tudom) ott is van "kommandó"!?:D Persze minden más egyéb is!:) Nagyon szuper emberek vannak ott is! Sõt....!:D
Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogyha van kapcsolatod, akkor ne legyen summa cum laude diplomád, az sosem árt :D Egyébként aki ezen a területen szeretne dolgozni (mondjuk nem hivatásos beosztásban, hanem közalkalmazottin), annak nem árt, ha a szakmai gyakorlatát ilyen helyen csinálja, és akkor már építheti is a kapcsolatokat. A hivatásosoknál teljesen másképp mûködik, de aki a TEK bevetési egységénél szeretne elhelyezkedni, az elõtte úgyis kialakítja a kapcsolatait rendvédelmi berkekben.
Editte: államigazgatási területen a protekció az elsõ szempont sajnos, és csak utána jön a többi... Igaz, Magyarországon szinte mindenhol [email protected] protekció nélkül, de ezen a területen meg szinte csak a kapcsolatok számítanak... Ha van kapcsolatod, akkor nyerõ vagy, ha nincs, akkor hiába van neked summa cum laude jogász diplomád, meg egy kevéske szakmai tapasztalatod, cs€szheted.
Hali:) Magyarul: le az álmokkal, mindenki maradjon a realitás talaján, senki ne próbáljon meg repülni, ne legyen egyedi, ne higgye el, hogy sikerülhet saját maga miatt, csak mert jó, legalább annyira mint aki már ott dolgozik? Szerinted csak a jól bevált "keressünk valaki ismerõst" mûködik a TEK-nél? Lali után szabadon: " Köszi Csoki, sokat segítettél":)
A felvételi követelmény csak alap. Ne minimum, hanem alap. Emellett ismerettség, protekció kérdése az egész. Nem utolsósorban, pedig azé, hogy a csapat befogad-e. Ne legyünk naivak kérem szépen... Emellett bírni is kell a melót évekig az aktuális politikai háttérrel együtt.
Hali:) 6/6 Mikor még "halhatatlan" voltam (nagyon fiatalon mindenki annak hiszi magát) a határtalan optimizmusom ugyanezt mondatta Velem, amit leírtál. Mára már tudom, nemcsak az "adó"-nak kell mûködnie, hanem a "vevõ"-nek is. Persze attól még az optimizmusom megmaradt és Mindenkinek csak ezt tudom ajánlani.:)
Hali:) 6/6 Rendkívül helyesen gondolkodsz. Amit nagyon-nagyon szeretnénk megvalósítani és sok mindent teszünk érte, azt elérjük elõbb-utóbb. Az cél szempontjából sokkal becsesebb, amiért harcolni kell, várni rá és nem csak úgy ajándékba kapjuk az Élettõl. Viszont Joda szerint: "Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!":)
Biztosan nincsenek tisztában a kérdezõ utolsó kérdésével, DE:a Bruce Lee filmek hatására akkoriban sokan elkezdtek harcmûvészetet tanulni, közülük ma már többen komoly szaktekintélyek. Aki a TEK-hez szeretne menni dolgozni legalább motiválva van, hogy sportoljon, fejlessze az agyát, helyesen étkezzen, éljen a cél érdekében. Szerintem nem elriasztani kellene õket, hanem biztatni!:)
A kérdező hozzászólása: Amit elmondtál én is tudom. A kérdésem azért a bevetésiekre vonatkozott, mert a wanna be kommandós palánták heti 2-3 kérdés kiírnak ezzel kapcsolatban. Köszönöm a válaszokat.
Igen, van ott is kommandó, de én nyomozó szeretnék lenni :D

Mit tegyek? A teknõsöm nem eszik kb. egy hete.

Legjobb válasz: Nem tartod õket túl hûvösben? mert kakor lehet h elkezdtek a tél miatt téli álmot aludni... mi például 18-19 C-n tartjuk õket és alszank és csak hetente vesszük ki õket enni langyos vízbe aztán tovább alszanak egy hetet. 15C-nél ne legyenek hidegebben!! nem baj h elkezditek nekünk 20 pár éves teknõseink vannak idén kezdtk el(természetesen bezséltünk állatorvossal) és remekül megvannak. Nyáron tóban vannak rengeteg napfénnyel...de ha a tó nem megoldható az a lényeg h sok napfényt kapjanak és legyen kimászójuk. de a kérdésedre visszatérve éhenhalni nem fog... nem mondtál smemi szokatlant ami bajra utalna. az is lehet h midnig ugyanazzal eteted és ráunt(ezt csak feltételezem mert nem mondtál semmit az etetésrõl) ez esetben próbálj meg neki másokat is adni. õfleg ha rózsaszínes lesz a bõre mert az vitamin hiány! írj privátba ha van valami kiegészítendõd. elég sokat tudok róluk :D

Nem tartod õket túl hûvösben? mert kakor lehet h elkezdtek a tél miatt téli álmot aludni... mi például 18-19 C-n tartjuk õket és alszank és csak hetente vesszük ki õket enni langyos vízbe aztán tovább alszanak egy hetet. 15C-nél ne legyenek hidegebben!! nem baj h elkezditek nekünk 20 pár éves teknõseink vannak idén kezdtk el(természetesen bezséltünk állatorvossal) és remekül megvannak. Nyáron tóban vannak rengeteg napfénnyel...de ha a tó nem megoldható az a lényeg h sok napfényt kapjanak és legyen kimászójuk. de a kérdésedre visszatérve éhenhalni nem fog... nem mondtál smemi szokatlant ami bajra utalna. az is lehet h midnig ugyanazzal eteted és ráunt(ezt csak feltételezem mert nem mondtál semmit az etetésrõl) ez esetben próbálj meg neki másokat is adni. õfleg ha rózsaszínes lesz a bõre mert az vitamin hiány! írj privátba ha van valami kiegészítendõd. elég sokat tudok róluk :D

Mivel etetitek a teknõst?

Legjobb válasz: Milyen teknõst? Én a vörösfülûimet ezekkel etetem már 11éve és tökéletesen egészségesek: Fagyasztott apróhal, békalencse, mindenféle vízinövény -akváriumból-, vízicsigák, vörös szúnyoglárva, saláta, kevés garnéla, giliszta, borsó, élõ halak. a fõ táplálék mindenképp egész apróhal legyen.

Milyen teknõst? Én a vörösfülûimet ezekkel etetem már 11éve és tökéletesen egészségesek: Fagyasztott apróhal, békalencse, mindenféle vízinövény -akváriumból-, vízicsigák, vörös szúnyoglárva, saláta, kevés garnéla, giliszta, borsó, élõ halak. a fõ táplálék mindenképp egész apróhal legyen.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, tervezek tekit venni, de elõtte infókat gyûjtök. És ha nem üzletben veszed a kaját mit adsz neki?


Minecraftban mi az a tekkit szerver?

Láttam, hogy mindenki ilyen szervert keres, megpróbáltam utánanézni, hogy mi ez, de semmit nem találtam.

Legjobb válasz: a tekkit egy modpack, amiben rengeted mod található, nem kell vele sokat sz*rakodni és jól össze van rakva. bõvebb infó itt http://www.technicpack.net/

a tekkit egy modpack, amiben rengeted mod található, nem kell vele sokat sz*rakodni és jól össze van rakva. bõvebb infó itt http://www.technicpack.net/
A kérdező hozzászólása: köszi
részletes magyar leírás arrol h mi is az a tekkit: http://www.mineception.hu/

Mi lehet a tekimmel?

VETTEM EGY PÁR HÓNAPJA EGY SÁRGAFÜLÛ ÉKSZERTEKIT AZ ÁLLATBOLTBÓL , EDDIG SEMMI BAJA NEM VOLT , S MOST PEDIK "ÉNEKEL" ÉLES HANGOKAT AD KI , S A SZEME CSUKA VAN !! DE RITKÁN KINYITJA !!SOS , MI BAJA LEHET HA LEHET NORMÁLIS , SEGÍTÕ VÁLASZOKAT KÉREK , KÖSZÖNÖM!! :(

Legjobb válasz: Lehet ünnepli az újévet.

Lehet ünnepli az újévet.
A kérdező hozzászólása: kiemelt "normális válaszokat" eszement állat!! xddd felfogás jó kicsi
Az én ékszerteknõsömnek is csukva van a szeme télen, mivel szerintem téli álmot alszanak, mint a medvék. Egy kicsit melegebb van, akkor már virgoncabbak, és esznek is valamit. Az énekléssel kapcsolatban nem tudok segíteni, de lehet, hogy a vize nem megfelelõen meleg. Van vízmelegítõje a teknõcnek?
ja téli álmot alszanak természetes közegükben is plusz25-30 as hõmérsékleten is. õk nem alszanak téli álmot. de mivel hidegvérû állatok ezért mint mi emberek õk is alkalmazkodnak. lehet õket teleltetni. de itt most enyhe tél van ergo nem fognak téliálmot aludni 5 fok körül lehet õket téliálomra bírni de ha felébrednek azonnal vissza kell tenni õket a 25-28 fokos vizbe. száraztérrel napozoval ellátva. én megmutatnám egy hozzá értõ dokinak vagy hüllõszakértõnek.
A kérdező hozzászólása: Van vízmelegítõje :) ))

Mi az a tekkit?

Legjobb válasz: Egy mod pack.

Egy mod pack.
valami kiegészítés a játékhoz én sem tudom pontosan
Ez a Minecraft 1.2.5 verzió technikai feltuningolása. Egy teljesen új játék. Én is most próbálkozom a játékkal (saját szerón). Egy pár érdekesség: 23 fajta ásvány, 1800 új item, 650 új recept ami játék közben is látható (segít eligazodni). A blokkokat tetszés szerint fûrészelheted méretre. Rengeteg készíthetõ gép, a bányászlézertõl az atomreaktorig minden. Rengeteg új hangeffekt, mûködõ térkép (mint a WoW). Fel sem tudom sorolni mi minden még...

Mi az a tekó?

Legjobb válasz: Iskolaforma:technikum.

Iskolaforma:technikum.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Mi az a teknôhalál?

Legjobb válasz: Egy õsi azték város.

Egy õsi azték város.

Mit tegyek a teknõseimmel ha veszekednek?

Szükségem lenne a segítségetekre!Van egy teknõsöm(lány) már meg van 1 éve kint a tóban lakott, de télre akváriumba behoztuk!A mai napon kapott egy társat egy nála kisebb fiú teknõst. Amikor beleraktuk az akváriumba akkor még csak ismerkedtek , majd egy 5 perc múlva az új kisebb termetû fiú teknõs megtámadta a nagyobb lány teknõst.Gyorsan szétválasztottuk õket semmi baja nem lett a lányteknõsnek.Mit tegyek velük néhányan azt mondták hogy egy fallal válasszam szét õket , de ha jó idõ lesz vissza kerülnek a tóba ott nem tudom õket szétválasztani.Össze kéne szokniuk valahogyan.Mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Azert verekednek, mert nem kiskoruktol ismerik egymast. igy meg is olhetik egymast!!!!! Probald foldon ossze szoktatni, utana meg mar a vizbe. Ha ez nem valik be, akkor kulon kell tartanod oket! (vagy add el az eggyiket)

Azert verekednek, mert nem kiskoruktol ismerik egymast. igy meg is olhetik egymast!!!!! Probald foldon ossze szoktatni, utana meg mar a vizbe. Ha ez nem valik be, akkor kulon kell tartanod oket! (vagy add el az eggyiket)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, bocs hogy kicsit késve írok. Ahogy ajánlottad sikerült össze szoktatni õket szárazföldön és már jól el vannak egymással. :)

Mi a véleménye. Tek a Cicavirágról? XD

Cicavirág (Puncus Cicus) Írta Nothin Aki a virágot szereti rossz ember nem lehet. Puncus Cicus a hüvelyesek családjába tartozó ével? növény. A világ minden táján el?fordul. Rendszeres gondozást igényel. Szaporítása dugványozással történik, kifejl?dése rendkívül hosszú ideig tart. Van házi és vadon term? változata. Érintésre hevesen reagál, ilyenkor kinyílik és nektárt termel. Az ápolt példányoknak jellegzetes az illata, az elhanyagolt egyedeknek er?s bukéja van. Alapvet?en húsev? növény, de néha beéri répával, uborkával, vagy hasonló rúdszer? betev?vel. A háziasított példányokat jobbára melegágyban kezelik, és váltakozó id?szakonként öntözik. A vadon term?k akár az út szélén, vagy a kamionparkolók aszfaltján is megélnek. Ez a fajta - némi készpénzért - naponta akár tucatszor is nyílhat; igaz a melegágyi példányok is tetemes pénzt emésztenek fel. Ezeket a növényeket f?leg férfiak kedvelik, de a hölgyek egy része se veti meg. A népek a m?velt világban általában 1-1 példányt gondoznak egészen a hervadásig, de igazi ínyencek életük során akár több százat is gondozhatnak eme rendkívüli és változatos szépségb?l. ui. Ide kívánkozik egy híres indiai bölcs mondása: a világ összes n?jét nem teheted magadévá, de törekedni kell rá! A Puncus Cicus egy nagyon korszer?, nagyon funkcionális, és nagyon esztétikus megjelenése: (a képet nem linkelem, mert törlik a kérdést)

Legjobb válasz: Pihent agyú. :DD De nem rossz, jót mosolyogtam rajta. :)

Pihent agyú. :DD De nem rossz, jót mosolyogtam rajta. :)
Jót derültem rajta :D
Hát ez rohadt jó :D
Ma az ostoros cicavirágok a legelterjettebbek, árnyéktûrõ képességük igencsak korlátozott, viszont vízigényük kiváltható egy-két figyelemfelketõ koktail invesztálásával.
azt a k.. :D:D
Szilvás buktát, mert azt szeretem.
hát igen azaz indiai nagy bölcs lehet :D
nem rossz
Wait, what?
A kérdező hozzászólása: köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!