Találatok a következő kifejezésre: Mi a a többszöri (923 db)

Angio.
A kérdező hozzászólása: A kontraszt anyagos nem jó erre a célra?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); hát, ezt velük kell megbeszélni, hogy õk mit értenek ez alatt, mi tartozik bele a "CT kontrasztanyagos vizsgálat régiónként " kategóriába. hogy ebbe beletarozik-e az angio és hogy minden régió ennyibe kerül-e az velük kell megbeszélni. Mert érfejlõdési rendellenességek kimutatáshoz biztos, hogy kontrasztanyag és angios vizsgálat kell, de hogy ez belemegy-e abba akategóriába azt csak õk tudják. de nézz szét máshol s mert máshol sokkal olcsóbb is lehet ugyanaz a vizsgálat. Agyi érfejlõdési rendellenesség alatt egyébként AVM(srterio venosus malformatio)-et értesz? csak mert rengeteg küölönbözõ érfejlõdési rendellenesség van (pl.moyamoya, cavernoma, aneurysma stb..) Végül pedig, diagnosztika szempontból és sugárvédelmi szempontból(fiatalként ez is elég fontos ) jobb az MR (nyilván pénztárca ügyileg nem) Többféle angiot tud csinálni (TOF, PC, CE), amibõl az elsõ kettõhöz még csak kontrasztanyag sem kell, ezért egy angio során akár többféleképen is meglehet vizsgálni az agyat.+ elõny, hogy nincs sugárterhelése és a kontraszanyagból is jóval kevesebb kell, (részben) ezért biztonságosabb is. szóval, ha van rá pézed és csak a saját megnyugtatásodra, szeretnél ilyen vizsgálatot kérni akkor inkább az MR-t javsolnám. Kisebb kockázat, de pontosabb eredmény. Ja és gondolom tudod, hogy CT/izotópra/röntgenre-re a legtöbb helyen legalább orvosi írásos javaslatot kérnek (nem beutalót), míg MR-re általában az sem kell(bár nyilván erõsen ajánlott egy orvossal beszélni elõtte).
Elsõ vagyok. A natív semmiképp sem jó, az az erek vizsgálatára nem igazán alkalmas. A kontrasztanyagossal már esetleg fel lehet ismerni az erek elváltozásait, de a legpontosabb az angio, mivel az kifejezetten az erek vizsgálatára szolgáló módszer. (Angio = ér, angiográfia = érfestés). De egyébként nyilván ahol lehet ilyen vizsgálatot kérni, ott szakemberek vannak. Elmondod a problémádat, és meg fogják tudni mondani, hogy melyik vizsgálat a legalkalmasabb a számodra. A második hozzászólónak viszont igaza van abban, hogy a CT jelentõs sugárterheléssel jár. Ha anyagilag megteheted, érdemesebb MR vizsgálatot végeztetni, mert annak semmilyen káros hatása sincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Natív és kontrasztanyagos vizsgálaton voltam, de csak utólag mondták, hogy az értágulat vizsgálására nem jó. Ettõl függetlenül egy értágulat gyanút már láttak, és tovább küldtek MR angióra. Natív MR angionál már látható az értágulat? Esetleg tapasztalatavan valakinek? Feltétlenül fontos a kontrasztanyag?
akkor végülis CT-n voltál? MR kontrasztanyag nélkül is láthatja, értágulat keresésénél protokoll szerint kötelezõ csinálni egy TOF szekvenciát, ez kontrasztanyag nélküli. De ritkán szoktak csak TOF-ot csinálni magában, általában adnak kontrasztanyagot is mellé, mert más elváltozások megítéléshez + differenciáldiagnosztikai szempontból jó ha van benn kontrasztanyag. Ha nem járulsz hozzá a kontrasztanyag beadásához akkor nem fognak egyébként beadni semmit. Azonban az MR kontrasztanyag jóval biztonságosabb mint a CT-é. Kisebb mennyiség kell belõle + kevesebb a szövõdmény lehetõsége is.
A kérdező hozzászólása: Igen, voltam! A héten lesz még ct angio. Állítólag a sebészek is ct angio felvételt szoktak kérni, ha mûteni kell.

Ez minek a jele? Többször is láttam már.

Egy P ben van egy X (ott alul a száránál) Valami ilyesmi: I\ I \ I > I / I/ \ I / \ I / >I< / I \ / I \ I I

Legjobb válasz: labarumnak hívják, Jézus Krisztus nevének rövidítése http://lexikon.katolikus.hu/K/Krisztus-monogram.html

labarumnak hívják, Jézus Krisztus nevének rövidítése http://lexikon.katolikus.hu/K/Krisztus-monogram.html
A kérdező hozzászólása: köszi, kapsz egy zöld kezet

40+4 hkm vagyok, mi a baj? Tobbszor beindult a vajudas renszeres fajasokkal, 3-4 ora hossza utan pedig leall, nyakdugo is tavozott, ez niert van? Valami utjat allja a babanak vagy mi? Barki hadonloan es megis beindult v ez mar inditas lesz?

Legjobb válasz: Ha bármi "útját állná" a babának (pl. köldökzsinõr), attól még nem állna le a vajúdás, csak segítségre lenne szükségetek. Ezek erõs jóslók voltak. Bármikor beindulhat, akár ebben a percben is, de lehet belõle indítás is, ez teljesen kiszámíthatatlan.

Ha bármi "útját állná" a babának (pl. köldökzsinõr), attól még nem állna le a vajúdás, csak segítségre lenne szükségetek. Ezek erõs jóslók voltak. Bármikor beindulhat, akár ebben a percben is, de lehet belõle indítás is, ez teljesen kiszámíthatatlan.
40hkm vagyok, hát nálunk sincsen semmi sem:-( illetve néha fáj a derekam, és elvileg a nyákdugó része lejött...de semmi jele a a közelgõ szülésnek... Sok sikert
Lehet, hogy fájásgyengeséged van. Valahogy így voltam én is. Este beindult, hajnalig fájások, nem aludtam, utána el tudtam aludni mert leálltak. Aztán egész nap utána fájások, de akkor már nem álltak le, csak gyengék voltak. 2 OTT-t kaptam indítás céljából. 40+5-re szültem.
Ez szimpla jósló fájás, nem indult be a vajúdás. Ezeknél sokszor erõsebbek lesznek az igazi fájások, és nem állnak majd le...


A half life 2 episode 2-ben nem bírok tovább menni mert a csaj meg az apja nem mennek be a liftbe. Kint marad mind a kettő és állnak mint egy lófa. Sz. Mi a teendő? Többször is ujra inditottam a játékot de semmi haszna.

Legjobb válasz: nem tudom mi a pálya címe mert még a episod 1nél tartok de szerintem valamit kihagytál vagy rossz sorrendbe csináltál.nekem is volt már ilyen.kezd elõrõl a pályát.a neten nézzél végígjátszást.

nem tudom mi a pálya címe mert még a episod 1nél tartok de szerintem valamit kihagytál vagy rossz sorrendbe csináltál.nekem is volt már ilyen.kezd elõrõl a pályát.a neten nézzél végígjátszást.
A kérdező hozzászólása: értem. :D köszönöm, megprobálom. :D

Mi okozza a többszöri véres székletet?

aggódom..

Legjobb válasz: lol.... aggódsz, de nem annyira hogy orvoshoz menj, hanem itt teszed fel? lehet sebes a végbél nyilásod, lehet arany ered van, lehet már végbél rákod... A legfontosabb! Amikor vért látsz a vécépapíron vagy székletedben, elsõsorban azt kell megfigyelned, hogy a vér friss-e vagy alvadt. A friss vért ugyanis általában valamilyen hámsérülés, repedés okozza, az alvadt vér azonban mélyebb traktusokból jön, tehát nagyobb aggodalomra ad okot! http://www.otvenentul.hu/page.php?PageID=17585&Printable

lol.... aggódsz, de nem annyira hogy orvoshoz menj, hanem itt teszed fel? lehet sebes a végbél nyilásod, lehet arany ered van, lehet már végbél rákod... A legfontosabb! Amikor vért látsz a vécépapíron vagy székletedben, elsõsorban azt kell megfigyelned, hogy a vér friss-e vagy alvadt. A friss vért ugyanis általában valamilyen hámsérülés, repedés okozza, az alvadt vér azonban mélyebb traktusokból jön, tehát nagyobb aggodalomra ad okot! http://www.otvenentul.hu/page.php?PageID=17585&Printable
Leggyakrabban aranyér, de komolyabb oka is lehet, azért kell ezzel orvoshoz fordulni.
EZt valojaban neked kellene jobban tudni. Szekrekedesed van, emesztorendszereddel nincsennek problamaid? Figyeld meg a vert, hogyan jon, hiszen az aranyer is okozhatja ezt, de mar a kemeny szeklet is, ekkor a vegbelnel fajdalmat is erzel pl. Onkontroll, s ha ugy erzed, hogy a szekrekedes az okozoja, akkor az etkezeseden kell valtoztatni pl.
Mihamarább orvoshoz! Gondold el! Seb van a végbeleden, és te mindennap végig [email protected] Kezeletlen aranyér = végbélrák
ha véres a székleted ne várj menj el az orvoshoz ha aranyér ha nem.Erre fizettem rá én is hogy késõn mentem orvoshoz és azóta már kétszer mûtöttek.arról nem is beszélve hogy az orvosok majdnem leharapták a fejemet hogy miért vártam eddig.ha idõben mész sok problémától kíméled meg magad.

Mit tegyek a pasimnak hogy meg nagyobb orgazmust okozzak azon kivul hogy oralisan is ki elegitem? Es miert van az hogy nehezen megyek el? Mivel mehetnek el egy alkalommal tobbszor is?

armilyen tanacs most jol jon mert szeretnek felejthetetlen estet adni a szerelmemnek es o azt jobban szereti ha en tobbszor is elmegyek

Legjobb válasz: "azt õ jobban szereti" -írod, szerintem ezzel ne annyira foglalkozz, legalább is ne görcsölj rá! Legyetek együtt és élvezzétek egymást, szerintem a másik kedvéért többször élvezni, ez kicsit "izé". :) Nyilván egy férfinak nagyon jól esik, ha a nõ akivel van többször elélvez. Örüljetek annak ami van! :) van aki egész életében egyszer sem élvez el szeretkezés közben. Hogy az õ örömét hogy lehetne fokozni az kicsit személyfüggõ is. Olvasd el pl. a Csáth Géza Naplóban, hogy a hölgyemény milyen módon fokozta az állítólagos Géza (mert asszem ez egy hamis napló- de ez lényegtelen most) élvezetét. Pl. kis szerepjátékokat játszottak, hogy a lány kiment a szobából, majd rémületet megjátszva benyitott, hogy uram, üldöznek, mit tegyek, jöjjön elbújtatom, stb. ezek a mókák szinesíthetik. De szerintem néha jó húzni is egy pasit, látszólag ellenállni, de mégis kacérkodni vele. Vagy harisnyatartó :-) De ez lehet hogy csak engem nyûgöz le. :)

"azt õ jobban szereti" -írod, szerintem ezzel ne annyira foglalkozz, legalább is ne görcsölj rá! Legyetek együtt és élvezzétek egymást, szerintem a másik kedvéért többször élvezni, ez kicsit "izé". :) Nyilván egy férfinak nagyon jól esik, ha a nõ akivel van többször elélvez. Örüljetek annak ami van! :) van aki egész életében egyszer sem élvez el szeretkezés közben. Hogy az õ örömét hogy lehetne fokozni az kicsit személyfüggõ is. Olvasd el pl. a Csáth Géza Naplóban, hogy a hölgyemény milyen módon fokozta az állítólagos Géza (mert asszem ez egy hamis napló- de ez lényegtelen most) élvezetét. Pl. kis szerepjátékokat játszottak, hogy a lány kiment a szobából, majd rémületet megjátszva benyitott, hogy uram, üldöznek, mit tegyek, jöjjön elbújtatom, stb. ezek a mókák szinesíthetik. De szerintem néha jó húzni is egy pasit, látszólag ellenállni, de mégis kacérkodni vele. Vagy harisnyatartó :-) De ez lehet hogy csak engem nyûgöz le. :)
Én csiklóérzékeny vagyok, és csak úgy tudok elmenni, ha én vagy a párom izgatja a csiklómat. Nagyon ritka az mikor hüvelyi orgazmusom van. Hát a szexuális együttlétkor is kielégíted, és ha orálisan is, akkor mást nem igazán tudok mondani, ez a két variáció létezik amirõl én tudok, vagy kényeztesd a farkát, csókolgasd nyalogasd, s közben verd ki neki, játsz vele.Érezze azt h figyelsz rá, és azt akarod h jó legyen neki. Én is imádok a páromnak nagy örömet okozni, én olykor elkényeztetem mindennel.Így kezdõdik.Együtt fürdés, egymás teste megmosása, egy kis petting már ott a vízben, vagy egy kis elõszex:) Aztán megtörlöm mindenhol, õ is engem.Felöltözünk, aztán bemegyünk a szobába testápolózás, maszírozás, puszilgatás, harapdálás, csókolgatás a test minden pontja, de ezek a dolgok mindkettõnk részérõl megtörténnek. Nyaltad már a barátod fenekénél ott a kis nyílást? Próbáld ki mert nagyon izgató tud lenni neki és neked is, sõtt Isteni érzés a fiú számára!!!!!!

Mit csináljak a dokimmal? Visszatérhet többször az influenza?

Észre sem vette, hogy influenzás vagyok. Kinzó térdi végtagfájdalom gyötör, nem tudok miatta aludni. Elmentem hozzá, száraz köhögéssel, mellkasi fájdalomal, náthával és kb. kidobott. Jah és még írt antibiotikumut, mire? Múltkor, hogy fogjam be a pofám beküldött a kórházba kivizsgálásra! Másnap anya lement hozzá, hogy belázasodtam erre elakart küldeni pszichológushoz. Több napja kibírhatatlan végtagfájdalom gyötör.

Legjobb válasz: Hát, ha falun élsz akkor nehéz a helyzet, ellenkezõ esetben azt javasolnám menj másik orvoshoz. Ezt már csak azért tudod mert az itteni orvos meg minden kis apróságra kiír hetekre. Igen többször is visszatérhet az influenza, de lehet kérni védõoltást ha jól tudom

Hát, ha falun élsz akkor nehéz a helyzet, ellenkezõ esetben azt javasolnám menj másik orvoshoz. Ezt már csak azért tudod mert az itteni orvos meg minden kis apróságra kiír hetekre. Igen többször is visszatérhet az influenza, de lehet kérni védõoltást ha jól tudom
A kérdező hozzászólása: Hát ez meg nem tudom, az idén már beküldött egy hétre a kórházba, de megint akar. De kiírni, áh dehogy, pedig mondtam neki, hogy szeretnék maradni pár napot itthon pihenni. Jah én szidom, de anya szerint csak jót akar meg foglalkozik velem. Már sokszor mondtam apáéknak, hogy átmegyek felnõtt orvoshoz Majd csak megengedik egyszer, mert ugye gyerekorvosnál vagyok még, 16 vagyok, nem sokára 17 leszek.
NE! Te magad mondtad, nem vagy felkészülve rá! Addig semmiképpen se.
Ha gondolkozol rajta akkor ne tedd meg. Akkor ez még nem az igazi. Az igazinál fel sem fog merülni ilyen kérdés. Már alig fogod várni hogy az övé legyél.
Deee ! nem baj hogy nem vagy felkészülve rá ! majd adja az magát nyugi
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valazokat. Meg gondolkodom rajta:) Neha ugy erzem hogy telleg o az igazi es vele akarom az elsot:)
ne görcsölj rajta... ha oda juttok hogy petting és mentek tovább max azért álljatok meg h gumit húzzatok ha görcsölsz rajta soha nem leszel túl az elsõn.... de nem kell egybõl ráugrani ha ma nem akarod de egy hét múlva igen akkor ne habozz ha akarod tedd meg....
Ha nem vagy kész rá, még várjatok! A válasz adja magát...

Közel két évtizede élek együtt a párommal, többször megcsalt már, többször megbocsátottam. Az elmúlt 3-4 hónapban újra tapasztalom a jeleket:éjszakai gyorsan kitörölt sms-ek, ki-kimaradozások, telefon még a WC-re is. Mit csináljak?

Rákérdeztem:azt mondja, hogy képzel?dök. Sajnos nem hiszem. Próbáltam lekérni a híváslistáját az elmúlt id?szakról, de sajna nem tudom a jelszavát, ezért nem tudtak segíteni. Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudok hozzájutni ilyen listához jelszó nélkül is?

Legjobb válasz: Miért vagy vele?

Miért vagy vele?
Mit csinálj? Azt, amit az elmúlt megcsalások alkalmával. Ha akkor szemet húnytál, nyilván most is ezt fogod tenni. Akit egyszer megcsalnak, az sajnálatra méltó. Akit kétszer megcsal ugyanaz a pasi, az magának köszönheti. Rajtad a híváslista nem segít.
ha ezt elfogadod miért zavar? nincs semmi közöd hozzá.. ha nem fogadod el miért vagy még vele?
#3 és #4 elmondta a lényeget. Bárki írjon ezután, ennél jobban és tömörebben nem fogja tudni megfogalmazni.
Csak egy kérdés. Megtudod a jelszót, kiderül, hogy ismét megcsal. Mit teszel?
Próbáld megkeresni a szerzõdést a telefonjához, azon rajta van a jelszó.
Jaj-jaj, ez struccpolitika részedrõl. Nagy eséllyel már megint meg vagy csalva. Egy ideig ne hagyj szabadidõt, szervezz mindig vmi programot, ha mindenáron ki akar bújni alóluk, (mert máshol kell lennie...), bingó.
Sajnos igaza van az elõttem szólóknak, eddig elnézted mind1 hogy megcsal e most is úgyis megbocsátod. Akkor meg minek akarod tudni. Azzal hogy mindent elnéztél eddig nyílt utat adtál neki ahhoz hogy azt csináljon amit csak akar. sajnálom, tudom nem erre vagy kíváncsi. Csórd el a telefonját valahogy, ha ettõl jobban érzed magad.
Hát cicám, jól át vagy b*szva, a jelek szerint ISMÉT...
Én csak azt nem értem, miért akarsz rájönni, ha eddig is megbocsájtottad? Nem sok értelme van. Hacsak nem úgy gondolod, ha újra megtette kidobod.. De amit írtál, az alapján ez nem túl valószínû.
Mi újság Kedves Kérdezõ? Én nem írtam még a kérdésedhez....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!