Találatok a következő kifejezésre: Mi a a távoktatás és a (7 db)

Ha nem vagy jó matekos, szenvedni fogsz a gazdasági matekkal keményen.
munkahelyen megkérdezik, hogy távos voltál-e, nem kérdeznek tovább az interjún, hanem azonnal mondják: köszönjük, majd értesítjük.
Én jövõre szeretnék ide jelentkezni! Miért, mi a baj a távoktatással? Teljes állású munka mellett másképp nincs lehetõségem tanulni. Dolgoznom pedig muszáj, mert nappalira anyagi okokból nem tudnék járni. Szerintem inkább értékelik a munkáltatók, ha valaki dolgozik és mellette el tud végezni egy egyetemet, mint a sok lábát lógató egyetemista...

Mi a különbség a távoktatás és a levelező tagozat közt?

Olyan főiskolát keresek, ahová szombaton tudok járni, a munkám miatt más nem megoldható. Vagy az már esti tagozatot jelent?

Legjobb válasz: Személy szerint a távoktatást nem támogatom.A levelezõs az jó. A különbség ,hogy a levelezõsben hetente kell járni.A távoktatáson meg sokkal ritkábban.

Személy szerint a távoktatást nem támogatom.A levelezõs az jó. A különbség , hogy a levelezõsben hetente kell járni.A távoktatáson meg sokkal ritkábban.
levelezõn heti kétszer távoktatáson meg talán havi egyszer.

Mi a különbség a levelező és a távoktatás között? Melyiket érdemesebb munka mellett csinálni?

Legjobb válasz: A levelezõn 1-2x be kell menned / félvév. A távoktatásban meg sûrûbben kell bejárni. A levelezõ szerintem jobb, sokkal kevesebb dolgot kell megtanulni. Ott csak a vizsgára készülsz!

A levelezõn 1-2x be kell menned / félvév. A távoktatásban meg sûrûbben kell bejárni. A levelezõ szerintem jobb, sokkal kevesebb dolgot kell megtanulni. Ott csak a vizsgára készülsz!
Távoktatás jobb, oda egyáltalán nem muszáj járni, csak félévente a vizsgákra.


Mi a különbség a levelező képzés és a távoktatás között?

Legjobb válasz: A levelezõ asszem szobatonként van, a távoktatás pedig egy alkalom tantárgyanként.

A levelezõ asszem szobatonként van, a távoktatás pedig egy alkalom tantárgyanként.
távoktatásnál nincs szorgalmi-és vizsgaidõszak. Ciklusok vannak. Nem kötelezõ bejárni, de azért ajánlott. Iskolánként eltérõ, hog mikor vannak konzultációk, pl. ahova én megyek ott elvileg minden héten lesz szerdán , csütörtökön és szombaton. Választhatok, hogy a három nap közül mikor akarok majd bejárni.

Mi a különbség a távoktatás és a levelező oktatás között?

Legjobb válasz: A levelezõ oktatásban többször van konzultáció, általában hetente egyszer. A megadott határidõre meg kell csinálni a kiadott feladatokat, így inkább csak a tanulás idõpontját lehet szabadon választani, az ütemét nem igazán (pesze van kivétel). Inkább jegyzet- és könyvalapú tanulási forma. A távoktatásban ritkábban van személyes konzultáció (általában havonta vagy ritkábban), inkább interneten vagy telefonon lehet kapcsolatba lépni az oktatókkal. A tananyagot is inkább interneterneten kapja a diák, és interaktívabb is lehet. A képzés ütemét is a diák döntheti el (persze a meghatározott képzési cikluson belül). Manapság a két képzési forma már kezd összemosódni, és a nappali képzésben is egyre többet használják a távoktatásnál kipróbált módszereket.

A levelezõ oktatásban többször van konzultáció, általában hetente egyszer. A megadott határidõre meg kell csinálni a kiadott feladatokat, így inkább csak a tanulás idõpontját lehet szabadon választani, az ütemét nem igazán (pesze van kivétel). Inkább jegyzet- és könyvalapú tanulási forma. A távoktatásban ritkábban van személyes konzultáció (általában havonta vagy ritkábban), inkább interneten vagy telefonon lehet kapcsolatba lépni az oktatókkal. A tananyagot is inkább interneterneten kapja a diák, és interaktívabb is lehet. A képzés ütemét is a diák döntheti el (persze a meghatározott képzési cikluson belül). Manapság a két képzési forma már kezd összemosódni, és a nappali képzésben is egyre többet használják a távoktatásnál kipróbált módszereket.
Egy nagy különbség sajnos van: A diákigazolvány távoktatáson utazási kedvezményre egyáltalán nem jogosít (még lakhely-suli közöt sem.) Levelezõn viszont lakhely-suli között igen (hülyeségnek hangozhat, de hosszú távon egyáltalán nem mindegy). Én is jártam távoktatásra, heti egy nap konzultáció volt, többnyire még egy nap gyakorlat is volt, tehát elfoglaltságban sem igazán kevesebb. A távoktatás egyébként drágább is, de talán jobb az ellátottság is (jegyzetek, stb.).

A kérdésem a következő. Cukrász tanfolyamot tervezek elkezdeni és az oktatás formája távoktatás. Mire számíthat az ember egy ilyen tanfolyam elvégzése során? Adnak elegendő segítséget az oktatók? Érdemes belevágni? Előnyei? Hátrányai?

Cukrász tanfolyam, Távoktatás

Legjobb válasz: A távoktatás szerintem alapvetõen gyengébb minõségû mint a normál képzés. Okj-s tanfolyamok között is biztos van olyan, ahol heti 1-2 alkalommal kell bejárni. Én 1x megpróbáltam a távoktatást, nekem nem vált be. Sokkal többet kell tanulnod, mert szinte önállóan csinálsz mindent.

A távoktatás szerintem alapvetõen gyengébb minõségû mint a normál képzés. Okj-s tanfolyamok között is biztos van olyan, ahol heti 1-2 alkalommal kell bejárni. Én 1x megpróbáltam a távoktatást, nekem nem vált be. Sokkal többet kell tanulnod, mert szinte önállóan csinálsz mindent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a véleményed. Végülis lemondtam róla. Az új munkahelyem nem tudom mennyire teszi majd lehetõvé, hogy tanulmányaimat is folytassam. Amint olvastam, itt 360órás gyakorlatot is kell teljesíteni, amit meg aztán pláne nem egyszerû a munkámmal összeegyeztetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!