Találatok a következő kifejezésre: Mi a a szervezet (178 db)

Mit tesz a szervezettel egyszerre kétféle fogamzásgátló?

A menstuációm utáni els? napon voltam együtt a párommal, de tablettát (Diane35) még csak néhány napja szedtem. Bevettem egy 72 órás bogyót, hogy biztos legyek a dolgomban. Külföldön vagyok és a n?gyógyász nem beszél angolul.

Legjobb válasz: ha tudod akkor minek csináltad? terhes biztos nem leszel maximum hormonálisan szétcseszett egy idõre... komoly bajod is lehetett volna belõle, elállíthatatlan vérzés meg hasonlók...

ha tudod akkor minek csináltad? terhes biztos nem leszel maximum hormonálisan szétcseszett egy idõre... komoly bajod is lehetett volna belõle, elállíthatatlan vérzés meg hasonlók...
Édes picim! Rendesen felborítottad a hormonháztartásod. Idõbe fog telni míg helyre jön. Inkább most ne szedd legalább 1 hónapig és újra kezd. Ez a biztos. Ja és védekezz gumival. Ne legyetek hevesek. Vagy bírd ki szex nélkül addig.
Okoska vagy, grat. Fogamzásgátlót abbahagyod és ugye most direktbe megjön majd ettõl a 72 órástól, de szerintem várj, hogy majd azután is mégegyszer megjön, mert az tényleg nagyon odavág szerencsétlen szervezetednek. :( Ráadásul menstruáció utáni elsõ nap, édeeees Istenem, ilyenkor nincs 1% esélyed sem a teherbeesésre, ha meg fogamzásgátlót szedtél már pár napja, még kisebb esélyed van... msot a türelmetlenséged miatt 3 hét helyett várhattok sokkal többet. És akkor még meg sem említettem, hogy a menstruáció azért vérveszteség, és nem véletlenül havi 1x van, erre neked most volt és megint kell, nem lehetsz ennyire buta. :(
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy okoska vagyok... 1% esély azért van, és nekem most az is sok. Tanácsra illetve válaszra van szükségem, nem kioktatásra. Azért köszönöm, fõleg az elsõnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Ha valami gondom lesz még biztosan írok ide, mert itt olyan emberek válaszolnak, akik még soha nem csináltak hülyeséget.
fogamzásgátló az elsõ szemtõl véd. a diane 35 nem?? amugy ne hagyd abba, inkabb szedd végig. ha abbahagyod, akkor még nagyobb gond lesz.
Szia! Jajj :( Ezzel komoly kavart okoztál, mindenképp konzultálj az orvosoddal. Az ide írók válaszát az esetek 99%-ban el kell osztani 3-mal, ezért javaslom a nõgyógyászt. Ezért szoktam én mindig mondani, hogy ne etessenek mindenkivel esemény utánit, mert ez lesz a vége, az is beveszi, akinek nem szükséges. Remélem, hogy súlyos következménye nem lesz a dolognak, de mondom telefonon a régi dokidat érd el, vagy keress ott kint egy másik nõgyógyászt, látnia kell mit mikor hogyan szedtél be. Kívánom a legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Konzultáltam az otthoni orvossal egyelõre nincs semmi gáz -hála Istennek- és tényleg tovább kell szednem. A Diane 35 nem véd az elsõ szemtõl, mivel elvileg bõrproblémákra is írják - de a tájékoztató ezzel kapcsolatban nem egyértelmû. Mégegyszer köszi mindent.
lakodalmas kutya effektus lenne f.snál össze vissza egy hét után.
Tönkre menne a szervezet, hiszen szilárd táplálék fogyasztására van "kitalálva"...
Pár nap után amúgysem tudnád csak azokat enni, már az íz miatt sem. Ilyen édes, cukros vackokat enni, mint a Jumbo már napi 2szer is sok lenne rendes étel mellett is. Azt tudom ha az ember kizárólag rendes ételeket fogyaszt attól nem lesz semmi baja. Egyébként te írtad: táplálék kiegészítõ, önmagában semmit nem ér ha nincs mit kiegészíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem azért írtam, mert ki akarom próbálni, hanem hogy mindig azt hangoztatják, hogy emelett kell a szilárd táplálék is, meg ez csak kiegészítõ, magában kevés. Az érdekelt volna, hogy azért mondják-e, mert valami bajt okozna a szervezetben, vagy csak hogy azért együnk mást is. :)
A felsoroltak csak kaják, nem csodaszerek, hogy "érjenek valamit". A zabliszt és a szõlõcukor még viszonylag megszokott dolgok, a fehérje poralakja lehet annyira szokatlan az embereknek, hogy máshogy tekintsenek rá, de nem kell. Ugyanolyan tápanyag, mint amik a kajákban vannak. Valószínûleg a poralak tényleg hasmenést okozhat, de gondolom ez történne akkor is, ha leturmixolnád a pörköltöt.

Akik a vegetáriánus életmódot választották, azokat mi vitte rá erre? Mit tesztek a szervezet fehérjeszükségletének kielégítéséért?

Legjobb válasz: Én anno azért lettem lakto-ovo vegetáriánus, mert nem akartam egyetlenegy állat meggyilkolásában sem közrejátszani. Lakto-ovo étrenddel szerintem egészségesen lehet táplálkozni (csak húst nem eszik, tehát tejet, tojást, tejterméket igen). Már nem vagyok az sajnos, de soha annyi energiám nem volt, mint akkor, az ízületeim sem fájtak ( nem úgy, mint elõtte, vagy mint most) és lelkileg is jobban éreztem magam. Fantasztikus idõszak volt az életemben, de sajnos alig 2 évig tartott.

Én anno azért lettem lakto-ovo vegetáriánus, mert nem akartam egyetlenegy állat meggyilkolásában sem közrejátszani. Lakto-ovo étrenddel szerintem egészségesen lehet táplálkozni (csak húst nem eszik, tehát tejet, tojást, tejterméket igen). Már nem vagyok az sajnos, de soha annyi energiám nem volt, mint akkor, az ízületeim sem fájtak ( nem úgy, mint elõtte, vagy mint most) és lelkileg is jobban éreztem magam. Fantasztikus idõszak volt az életemben, de sajnos alig 2 évig tartott.
Kb. 20 éve vagyok vegetáriánus (33/F). Gyerekkoromban (8-10 éves lehettem) kezdõdött teljesen spontán az a folyamat, hogy nem kívántam többé a húst. Talán közrejátszott benne az állatok szenvedése miatt érzett lelki fájdalom, ami elutasítássá alakult, talán az is, hogy mócsingos hússal, és más húskészítményekkel kapcsolatban negatív élményeim voltak. A menzán például 10 évesen majdnem megfulladtam egy nagy darab rágós húsdarabtól, amelyet sem lenyelni, sem kiköpni, sem megrágni nem tudtam. Aztán késõbb egy lacikonyhán sikerült olyan véres hurkát ennem, ami büdös, rossz ízû volt és szõrös bõrdarabok fordultak ki belõle. Más alkalommal lángolt kolbásztól hánytam napokig. Persze leginkább a pszichés elutasítás dominált. A különbözõ húsféléket fokozatosan hagytam el, az amorftól, (pl. fõtt hús, sült hús, grillcsirke...) kezdve a "szalonképesen csomagolt" (hurka, felvágottak) készítményekkel bezárólag. Végül, nagyjából 20 évvel ezelõtt a halat is elhagytam. A legutolsó hús, amit valaha fogyasztottam, egy fishburgerben volt, a '90-es évek elején egy McDonald's-ban. Azóta sem ettem egy falatot sem, és nem is kívánom. Tejtermékeket és néha tojást fogyasztok. 185 cm magas és 90 kg vagyok, súlyzóval edzek (csupán erõnlétre és alakra, minden "hátsó szándék" nélkül :) ). A fehérjebevitel az erõnlét illetve a fejlõdés szempontjából kritikus pont és tisztában vagyok azzal is, hogy az állati fehérjék jobb hatásfokkal hasznosulnak a szervezetben, mint a növényi eredetûek. Fehérjeszükségletemet leginkább sajt, túró, ritkábban tojás fogyasztásával próbálom kielégíteni. Emellett rendkívül erõsnek és fittnek érzem magam, nagyon ritkán vagyok beteg (kisebb meghûlés évente kb. egyszer). Soha nem váltanék életmódot.
Nem vagyok vega, de jó kérdés. Azt értem, hogy szegény állatok, ez lehet világszemlélet. Rengeteg fehérjedús zöldség van, (bab, kukorica, borsó, szója stb.)de ezeknek jórészét a szervezet nem tudja hasznosítani úgy, mint az állati fehérjét. Ráadásul az állati fehérjére szükségünk van az esszenciális aminosavak miatt, mert ugye nem tudjuk õket elõállítani, mint az állatok. Van ismerõsöm aki vegetáriánus, állandóan rántott sajtot zabál rizzsel... meg néha zöldséget. Kvázi zsírt szénhidráttal :) 175 centi 50 kiló, és állandóan fárad. Én tolom a napi egy kiló csirkémet, meg a rengeteg párolt zöldséget is, és sirályul vagyok :) Tény, hogy tanyasi csirkét veszek, mert azt az elvet, hogy üzemileg tenyésztik szerencsétlen tesco-s csibéket, sosem látnak napfényt, idegbetegek stb. nem pártolom. Inkább az az elvem, hogy éljen az az állat rendesen, tudjon kapirgálni, érezze jól magát. Leölni amúgy sosem tudnék semmilyen állatot, akkor lehet, hogy vegává válnék ha ilyet kéne tennem :) Még a halakat úgy ahogy megoldom :) Na jól elkanyarodtam :) F/28
Már egy csomó mindent leírtak a többiek a témáról. Igazából a fehérjehiány miatt aligha kell aggódnod, inkább a fehérjetöbblet okoz problémákat, ovo-lakto étrend mellett biztosan eleget viszel a szervezetedbe. Nem feltétlenül drágább a vega étrend, kivéve, ha mindent a bioboltól szerzel be. Olvasgass utána, az ajánlott oldalon kívül még nagyon sok jó infót találsz a http://www.veg.hu oldalon is.
A sok fehérjével nem árt vigyázni én ugyan nem vagyok vega de fogyózok mindent megeszek csak nem mindegy mikor szénhidrát csak délelõtt igy ételem nem kis része fehérje.Könnyen ragyás lehet az ember tõle a veséknek se tesz jót és ez csak a jéghegy csúcsa.A szója meg -és ezen én is ledöbbentem amikor a dokim mondta- nõi hormonokhoz hasonló hormont tartalmaz amit a fogamzásgátlók egyik alapanyaga!A sok káros.Ne legyen mindennapos.
A kérdező hozzászólása: Most azon vagyok éppen... esetleg tudtok egy jó honlapot vagy könyvet ajánlani? Tudom google, de hátha mondtok vmi jobbat!
Kedves kérdezõ. A szója az egyik legolcsóbb vegakaja de sok "húspotló " készitmény van ezenkívül és kb húsárban. Ne hirtelen térj át ha igy döntesz , ismerd meg elõbb a vegavilágot :-)
Én vega vagyok de le a kalappal a 00.33 válaszoló elõtt!!! Jó lenne ha minden húsevõ igy gondolná :-)
A kérdező hozzászólása: Na ez az, mondjuk a teljes kiõrlésû gabona. Nagyon egészséges, meg minden, de rohadt drága... ez a baj ezzel az egésszel sajnos, hogy anyagilag hogy lehet bírni? Bár én már elhatároztam magamat...
A teljes kiõrlésû gabonát ki is felejtettem. Az is jó fehérjeforrás.
Régebben valószínûleg fõleg 2 oka lehetett annak, hogy valaki vegetáriánussá vált. Az egészség megõrzése, és az állatok védelme. (Vagy vallási tanítások, ez tulajdonképpen már 3 ok :) ) Újabban remélhetõleg egyre többen a klímaváltozás megfékezése érdekében válnak azzá. Ugyanis az állattartás sokkal jobban terheli a környezetet, mint a növénytermesztés. Javaslom megnézni a http://www.globalisfelmelegedes.info weblapot. (Esetleg még egy negyedik ok lehet, hogy lennie kell olyan vidékeknek, ahol az emberek nem engedhetik meg maguknak, hogy húst, vagy akár tojást és tejtermékeket fogyasszanak. A következõ idézet a http://www.ketezeregy.hu/egesz/b12.html oldalról származik: "Elgondolkodásra késztethetne ezen felül az a tény, hogy a világ népességének nem elhanyagolható része húst egyáltalán nem, vagy csak ünnepnapokon fogyaszt, míg más tájakon a húson kívül se a tejet, se a tejtermékeket nem ismerik. Mindezekrõl kiterjedt néprajzi leírások számolnak be, valamint arról is, hogy ezeknél a népeknél a B12 vitamin hiánynak semmiféle jele nem tapasztalható, jó egészségnek örvendenek és nehéz testi munkára képesek.") A vegetáriánusok a szervezet fehérjeszükségletének kielégítése érdekében a növényi élelmiszereket változatosan fogyasztják, illetve pl. lakto-vegetáriánusok a legkülönfélébb tejtermékeket is tudják használni ilyen célra. Egy-egy fajta növény általában nem tartalmazza az összes esszenciális aminósavat (Ez alól, ha minden igaz, a szója kivétel Egyébként úgy tapasztaltam, hogy a szója nagyon ellentmondásos élelmiszer. Hiába készültek tanulmányok 100-as nagyságrendben, a fele ezt mondja, a fele azt.), de komplettálással kiegészíthetõk. (Azaz pl. a gabonák és a hüvelyesek jól kiegészíthetik egymást.) Ezen kívül nagy szerepet kapnak a magok is. Mogyoró, dió, mandula, napraforgómag, szezámmag, lenmag (Nem biztos, hogy a legfontosabbakat sikerült felsorolnom, kezdõ vegetáriánus vagyok.) Aztán olvastam olyat is. hogy: "Amíg a hús (állati fehérje) lebontása jelentõs munka befektetésre készteti szervezetünket, hogy a fehérjét aminosavvá bontsa vissza, amibõl újabb munka befektetésével felépítse emberi fehérjévé, addig a növényekben aminosav van jelen, így a szervezet jelentõs energiát spórol, ha ebbõl építi fel saját fehérjéjét." http://antalvali.com/egyensulyban_a_feherjevel_avagy_a_feher.. Azt mondjuk nem tudom, hogy aki az állatok védelmére lakto-vegetáriánus, az mit tud arról, hogy elvileg a tejtermelés együtt jár a borjúhústermeléssel, ugyanis elvileg a tehén csak akkor ad tejet, ha borjadzik. (Akkor viszont mit kezdenének annyi borjúval...) Ami még nagyon fontos, bár szorosan nem kapcsolódik a kérdéshez, a 2 legfontosabb pótolandó vitamin a vegán táplálkozást követõk számára (akik egyáltalán nem fogyasztanak állati eredetû terméket) a B12 és a D vitamin. (Utóbbi inkább a "napozás" hiánya esetén.) Ajánlom még a http://www.vegetarianus.info oldalt is.
A kérdező hozzászólása: Én 19 éves lány vagyok. Alapvetõen nem pártolom a vegetáriánus életmódot, de a napokban láttam egy videót amin konkrétan elsírtam magamat, hogy bánnak szerencsétlen állatokkal. Nem tudom, ez mennyire kisarkított nézõpont, mindenesetre engem nagyon ledöbbentett. Mert én úgy gondolom, hogy a haszonállatokat az ember azért tartja, hogy megegye õket, de azért a méltóságteljes halálhoz nekik is joguk van, nem pedig arra vannak, hogy néhány vadbarom ember az üzemekben kiélje rajtuk a szadista hajlamait. Az ilyen embereket le kéne lõni komolyan mondom! Szóval a lakto-ovo vegákkal szimpatizálok és valószínûleg át is térek arra, mert a tejtermék fogyasztása nálam rendben van. Nem tudom igazából, ezzel mennyi kárt okozok magamnak... Az az egyetlen problémám, hogy az ilyen szója, stb amit hús helyett esznek a vegák, az eléggé megfizethetetlen. Egyébként ez a video: http://video.google.com/videoplay?docid=-3481883898572254535#
KÖNYV:Torgyán Attila:A tisztulás ösvényén (Nekem a végsõ löketet egy-a vágóhídra menõ szarvasmarha adta.Vártam a buszt, õk pirosat kaptak, és az az állat olyan valószerûtlenül nézett a szemembe...Két választásom volt:vagy bemegyek a vágóhídra és kiszabadítom õket, vagy egyénileg tiltakozom.Az utóbbi egyszerûbbnek tûnt.Ennek 8 éve)

Nagymamám Rózsafüzér Társulat tag. Mi ez a szervezet és mit csinálnak?

Legjobb válasz: http://megtestesules.info/rosary/ De ha Google-ba beírod, még legalább 5 Rózsafüzér Társulatot találsz.

http://megtestesules.info/rosary/ De ha Google-ba beírod, még legalább 5 Rózsafüzér Társulatot találsz.
Tehát olyan katolikusok szervezett csoportja, akik elõre meghatározott idõpontokban öszegyûlnek a templomban, és különbözõ szándékokra közösen imádkozzák a rózsafûzért.
ez egy neonáci szervezet a négerek és a zsidók gyûlölésével foglalkozik, rózsafûzésrõl szó sincs. Általába reggeli tej és kenyér helyett füvescigit vagy egyébb káros anyagot tolnak be. az ágytálba rejtik a fehér csukját ...
ebbe azok az idõs emberek lépnek be akik ha alvás közben halnak meg már meg legyenek térülve?
A Rózsafüzér Társult lényege az, hogy ne kelljen mindenkinek órákat kiszakítania az életébõl. Egy Rózsafüzér elimádkozása minimum 1/2 óra. De ha odaadással mondod, akár az 1 óra hosszt is közelítheti! Erre nem tud mindenki naponta idõt szánni. Viszont: a 4 olvasóban 4x5, azaz 20 titok van! Ha van 20 ember egy társulatban, és mindenki 1 titokkal elmond naponta 1 tizedet (aminek az imaideje kb 5 perc), akkor minden nap elhangzik mind a 4 olvasó! És napi 5-10 percet ne lehetne rászánni?

Mi az a szervezet, amely segít a kisgyermekes anyák munkába való visszatérésében?

Valamikor régebben láttam egy riportot a tévében, de nem emlékszem a szervezet nevére. Tudja valaki? Köszönöm!

Mi történik a szervezettel éhhalálkor? Fájdalmas? Békés?

Legjobb válasz: 3. napja nem ettem már. Ájudloztam , fájt a gyomrom. 10 mp ig nem bírtam állva maradni, leültem tusolás közben 10 szer is utána lefeküdtem, nem bírtam felöltözni sem. utána pedig hányingerem is volt már, majdnem hánytam, de nem tudom mi jött volna ki. ez a kezdet...

3. napja nem ettem már. Ájudloztam , fájt a gyomrom. 10 mp ig nem bírtam állva maradni, leültem tusolás közben 10 szer is utána lefeküdtem, nem bírtam felöltözni sem. utána pedig hányingerem is volt már, majdnem hánytam, de nem tudom mi jött volna ki. ez a kezdet...
biztos h nem kellemes..
egyáltalán nem békés. az odavezetõ út, az kínszenvedés

Kb.4 éve rettenetesen zúg a fülem. Az orvos szerint kevés folyadék fogyasztás okozza.1, 5 l után még jobban felerõsödik a zúgás, és elmegy a hallásom. Állítólag több év kell mire hozzászokik a szervezet a több vízhez. Mi a véleményetek?

Egyébként nootropilos infúziókat kapok, mágneses párnát használok, a létezõ összes táplálék kiegészítõt (ginko, ginszeng, stb.) kipróbáltam, ceragem ágyat vettem, futok, biciklizek, tinnitoll készüléket használok, homeopátiás gyógyszereket szedek és semmi változás, illetve mindezek ellenére csak rosszabb lesz. Ez a vég?

Legjobb válasz: Úgy tûnik,tényleg mindent megteszel.Sajnos létezik,hogy a tinnitus egész életen át kitart kezelések ellenére is.

Úgy tûnik, tényleg mindent megteszel.Sajnos létezik, hogy a tinnitus egész életen át kitart kezelések ellenére is.
Igen. Sajna én is ebben a cipõben járok. Megmaradhat egész életre is, ha elfogadod és nem stresszelsz miatta, teljesen elviselhetõ... De az azért átkozottul érdekes, hogy neked a sok ivástól ELMEGY a hallásod. Kontrasztanyagos MR vizsgálat remélem hogy volt.
[link] Itt leveleznek a fülcsengõsök. Bár a leírtak alapján inkább mi tanulhatunk tõled, mert velem pl. a felét sem csinálták meg eddig. Hadd kérdjem meg, mennyi idõd vagy?
A kérdező hozzászólása: Voltam MR vizsgálaton, saját költségen, a tarkónál belépõ két fõ ér közül az egyik (a fülzúgásos fülemnél) fejletlen, kevesebb vért szállít gondolom én.Ezért kapom az infúziókat, de a fülzúgásom nem változott.

A kérdés csak elméleti! Mi történik a szervezettel, hogy reagálna erre?

Ha valaki alacsony szénhidráttartalmú diétát csinál,értem ezalatt,hogy 110 g szénhidrátot visz be maximum,és 2-3 hét szénhidrátszegény étrend után hirtelen a szénhidrátmennyiséget ötszörözi,vagy tízszerezi(mondjuk megeszik 2 tábla csokit és egy nagy doboz fagylaltot,vagy valami olyant,amiben egyszerű szénhidrátok vannak töménytelen mennyiségben)...Nem töltésre gondolok,hanem mértéktelen szénhidrátzabálásra. Mi fog történni? Összezavarja a szervezetet,és úgy fog működni,mint a töltőnap ennek a hatása is,vagy épp ellenkezőleg? Rendben,a cukorszint az egekbe ugrik,és ha volt ketózis,annak enyhén szólva vége. Hosszútávon hízni kezdene ettől,de egy napról (vagy egy étkezésről) van most szó. Esetleg más mi fog lezajlani a szervezetben,ami hatással lesz a fogyásra/hízásra? Nehezebben lehet újra elérni a ketózist/lipolízist? Csak kíváncsiságból kérdeztem,nem tervezek ilyesmit csinálni.:)

Legjobb válasz: Lerövidítve: bezabáltál, mi? :) 1-2 testépítõ(!) szokott ilyen ún. böjtölési kúrát csinálni. Ezt úgy értem, hogy 1-másfél napig semmit nem esznek, csak vizet isznak(+ az edzés utáni fehérje, ami szintén folyékony halmazállapotú), majd egy ugrásra megemelik a kalóriaszintet. Állítólag jobb a fejlõdésük tõle, és az anyagcserét is helyredobja, de én ebbõl inkább kimaradok. Asszem a tesztoszteron magazin oldalán van szó errõl a témáról, ha érdekel, bötyögd be a googléba.

Lerövidítve: bezabáltál, mi? :) 1-2 testépítõ(!) szokott ilyen ún. böjtölési kúrát csinálni. Ezt úgy értem, hogy 1-másfél napig semmit nem esznek, csak vizet isznak(+ az edzés utáni fehérje, ami szintén folyékony halmazállapotú), majd egy ugrásra megemelik a kalóriaszintet. Állítólag jobb a fejlõdésük tõle, és az anyagcserét is helyredobja, de én ebbõl inkább kimaradok. Asszem a tesztoszteron magazin oldalán van szó errõl a témáról, ha érdekel, bötyögd be a googléba.
110 g Ch túl sok, 50-80 kell a ketózishoz. Egy nap szénhidrát emeléstõl szerintem semmi drámai nem történik, de ha ez kalóriában is plusz, akkor persze meg is marad. Pár nap - akár egy hét is - kell, hogy visszaálljon a szervezet a ketózisra. A csoki, fagylalt egyébként nem csak cukor, de rengeteg zsír is, szóval inkább keményítõvel lehet megtörni (kenyér, rizs, krumpli).

2, 5 mg xanax egyszerre bevéve mit tesz a szervezettel?

Legjobb válasz: hát ahogy elnézem kissé összezavarta a fejed, azért nem sikerült eltaláld a kategóriát... mindenesetre jó szunyókálást és eszedbe ne jusson autót vezetni vagy hasonló

hát ahogy elnézem kissé összezavarta a fejed, azért nem sikerült eltaláld a kategóriát... mindenesetre jó szunyókálást és eszedbe ne jusson autót vezetni vagy hasonló
A kérdező hozzászólása: valami károsodást nem okoz??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!