Találatok a következő kifejezésre: Mi a a szülésznő és a (43 db)

29 hetes vagyok, szülésznőt szeretnénk fogadni mikor kell neki szólni és a fogadott orvosomnak is szojak hogy van szülésznőm?

Mennyit szoktak fizetni a szülészn?nek?

Legjobb válasz: elõször általában megszokták kérdezni az orvost hogy kivel szeret dolgozni..általában minden orvosnak megvan a kedvence.ha neked õ nem szimpi vagy határozott elképzelésed van akkor azt közöld az orvossal

elõször általában megszokták kérdezni az orvost hogy kivel szeret dolgozni..általában minden orvosnak megvan a kedvence.ha neked õ nem szimpi vagy határozott elképzelésed van akkor azt közöld az orvossal

Mit csinál pontosan egy dúla? Mi a különbség dúla és szülésznő között? Érdekelnlnek erről vélemények, tapasztalatok.

Férjem szeretne velem bent lenni a szülésnél. Ilyen esetben fogadjak szülészn?t vagy dúlát? Vagy elég, ha ? mellettem van és segít, amiben tud?

Debrecenbe a Klinikán mikor illik oda adni a hálapénzt a fogadott orvosnak és a szülésznőnek?

Legjobb válasz: passz. Mi nem fogadtunk orvost, és mégis minden rendben zajlott le.

passz. Mi nem fogadtunk orvost, és mégis minden rendben zajlott le.
Szobatársam a varratszedésnél adta oda. (Nekem nem volt fogadott dokim)
Én tavaly szültem a klinikán.Csak orvos volt fogadva, de a szülésznõ, mivel végig ott volt velünk, és nagyon kedves , rendes volt, a férjem közvetlen a szülés után adott neki pénzt.Az orvosnak pedig mig bent voltunk, épp jött megnézni a dokim, mikor bent volt a férjem akkor adta oda neki a pénzt.Amúgy is pont aznap akarta odaadni, csak úgy tervezte hogy megkeresi.


Honnan fogom tudni, mikor kell hívnom a szülésznőm és bemenni a kórházba?

33 hetes vagyok első babával.nem tudom mik a jelei vagy hogyan megy ez a dolog, hogy mikor kell hívni a szülésznőmet és bemennem.Nektek mik voltak mikor első babával voltatok terhesek?

Legjobb válasz: Én felhívtam, hogy fáj, azt mondta menjek be egy kád meleg vízbe, és ha erõsebb lesz, akkor menjek be, bent van, vár szeretettel :) Bemásztam a kádba, felerõsödött, így bementünk :)

Én felhívtam, hogy fáj, azt mondta menjek be egy kád meleg vízbe, és ha erõsebb lesz, akkor menjek be, bent van, vár szeretettel :) Bemásztam a kádba, felerõsödött, így bementünk :)
Hát, azt, hogy nálad hogy fog indulni, nem tudom, de egyet mondhatok: tudni fogod! Én az elsõ szülés elõtt legalább 2x bementem jóslókkal, azt hittem, ez már az. Aztán, mikor tényleg beindult, na azt nem lehetett volna eltéveszteni...
Jó a kérdésed kérdezõ :) engem is érdekelne ez hogy honnan tudom..mert ugye az elõttem szóló is 2 szer nézted be hogy ez már az...tehát??? Én attól félek hogy nem lesz elég erõs ahhoz hogy komolyan annak gondoljam és nem megyek be idõben...jól tûröm a fájdalmat. Szóval jó lenne ha írnátok erre minél többen :)
Elsõ vagyok, javaslom a meleg fürdõt tényleg:) Azt hittem rendes fájásom van, de miután bemásztam a meleg vízbe, azt hittem nem jövök ki :) AZ volt az. Amúgy a szülésznõm azt mondta, az az igazi fájás, amibe belegörnyedsz, és amíg tart nem tudsz kiegyenesedni :) Izgulni akkor is ráérsz, ha úgy érzed kakilni kell, mert az már tolófájás. De az elsõ tolófájásokat vissza kell tartani általában, nehogy repedjen a méhszáj - így még akkor is van idõ beérni :)

Mikor kell átadni a borítékot a fogadott szülészorvosnak és a szülésznőnek?

A Szent Imre kórházban fogok szülni. Csecsem?st is fogadtam, neki gondolom utolsó nap adom át a borítékot. Szerintetek jó ötlet, hogy vettem mindegyiküknek egy doboz Milka csokit, amire Thank you van írva, és hozzácellukszozom a borítékokat?

Legjobb válasz: Mivel én császáros voltam én a magánrendelõjében adtam oda varrat szedésnél. Elméletileg varratszedésnél szokás de van aki a 6 hetes kontrollon adja oda. Szerintem ez csak akkor jó ötlet, ha nem rohanás közepén adod oda fõleg a csecsemõsöknek. Én mondjuk külön külön adnám oda.

Mivel én császáros voltam én a magánrendelõjében adtam oda varrat szedésnél. Elméletileg varratszedésnél szokás de van aki a 6 hetes kontrollon adja oda. Szerintem ez csak akkor jó ötlet, ha nem rohanás közepén adod oda fõleg a csecsemõsöknek. Én mondjuk külön külön adnám oda.
Nekem a férjem adta oda a szülést követõ napon mindkettõjüknek. Érezhetõ volt az elégedettség :) minden nap látogatás, rengeteg segítség és 1 ágyas szoba kérés nélkül.
Én aznap adtam, mikor mentem el a kórházból. A csoki sztem jó ötlet, mivel én is egy-egy doboz bonbonnal adtam, kicsit személytelennek éreztem, ha csak a borítékot úgy odadobom, vagy mi :D
Szülés után és borítékban.
Hozzám szülés után mindkettõ bejött megnézni. Akkor kapták meg. Én vettem egy-egy bonbont, ajándéktasakba tettem, mellé a boríték. Igaz, kicsit rossz volt pakolgatni a pénzt, nehogy ellopják vagy valami, mert konkrétan nem tudtam, mikor jön valamelyik be.
Szia! Én is utána szerettem volna, de mindennel el voltunk foglalva, csak épp azzal nem, hogy odaadjunk hálánk jelét. Így megkérdeztem a szülésznõtõl, hogy mikor fog még azalatt a pár nap alatt dolgozni, amíg mi ott vagyunk. A dokinak varratszedéskor is szokták adni, amit én a 6 hetes kontrollon oldottam meg. Az osztályos nõvéreknek/szülésznõknek az ágyamon hagytam egy Merci csokit, a csecsemõs nõvérekhez pedig bementem egy Szamos marcipánnal (bár az igazi az lett volna, ha a kis kosárba rejtem el, ami néhány napig a babám "ágya" volt).
Én a dokimnak akkor adtam amikor a zárójelentést megkaptam. A szülésznõmnek viszont csak a 6 hetes kontrollkor tudtam odaadni. De nekem csak a doki volt fogadott.

Akinek volt fogadott dokija és szülésznője is, majd a végén császár lett, abból mi lett? A szülésznő nincs is ott akkor nem igaz? Így neki nem kell fizetni? A Doki többet kapott?

Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Fogadott orvosom és szülésznõm volt. Indított szülés volt, a vajúdást végig csináltam, de végül mégis császár lett. A szülésznõ jött a mûtõbe, és utána is mindig rám nézett, minden nap. Nem kapott többet a doki, mint amennyit egyébként gondoltam, és a szülésznõ is annyit, amennyiben megegyeztünk.

Fogadott orvosom és szülésznõm volt. Indított szülés volt, a vajúdást végig csináltam, de végül mégis császár lett. A szülésznõ jött a mûtõbe, és utána is mindig rám nézett, minden nap. Nem kapott többet a doki, mint amennyit egyébként gondoltam, és a szülésznõ is annyit, amennyiben megegyeztünk.
Nekem nem császárom volt hála Istennek, de úgy tudom, hogy ha a szülésznõd fogadott, õ megy veled a mûtõbe is. A dokinak szerintem nem kell többet adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Természetes szülésre "készülök", de magas a vérnyomásom és kétséges, hogy lehet-e hüvelyi úton szülni!
Nekem sajna császár lett. A szülésznõ készített elõ a mûtétre, õ jött be velem a mûtõbe még a babát is õ mutatta meg a férjemnek. Aztán este mikor felkelhettem õ jött be segített felkelni, kicsit lemosdatott. Én nem adtam többet ezért az orvosnak.
A szülésznõ is bent van a császárnál, Õ veszi át a babát a dokitól kiemelés után, és mindent ugyan úgy rendez vele, mint sima szülésnél.
Nekem a szülésznõ ugyan nem volt fogadott, de sajna nekem is császár lett vége.A doki nem kapott többet.A szülésznõ bejött velem a mûtõbe, de utána már nem néztem bent van e.A babát a csecsemõsnõvér rendezte, de rendes szülés után is hozzá kerül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Remélem nem hülyeség de mit csinál a doki és mit a szülésznő a szülés alatt? Első babát várom és tapasztalatlan vagyok. Igaz még csak 21 hetes de érdekel.

Legjobb válasz: A doki gyakorlatilag semmit, néha megnéz, de Õ csak a kitolásnál segédkezik. A szülésznõ figyel inkább a kismamára jobban a vajúdás alatt. Ellenõrzi a szívhangot, segít a gátmasszázzsal, már ha gátvédelemmel szülsz, sokszor megnézi, hogy vagy, ilyesmi. Inkább Õ foglalkozik a kismamával, nem a doki.

A doki gyakorlatilag semmit, néha megnéz, de Õ csak a kitolásnál segédkezik. A szülésznõ figyel inkább a kismamára jobban a vajúdás alatt. Ellenõrzi a szívhangot, segít a gátmasszázzsal, már ha gátvédelemmel szülsz, sokszor megnézi, hogy vagy, ilyesmi. Inkább Õ foglalkozik a kismamával, nem a doki.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm. Sote II-n fogok szülni, dokim már van, nagyon aranyos és segítõkész, csak nem tudom hogy szülésznõt fogadjak-e vagy sem.
Én nem ott szültem, de mindenképpen fogadnék szülésznõt. többet van veled mint a doki
Szia! Nekem míg el nem folyt a magzatvíz, addig az ügyeletes orvos megvizsgált, mivel 5 percesekkel mentem, akkor már fel is vettek az osztályra, így a papírokat is kitöltették velem. Aztán megmutaták a kórtermet kipakolhattam és ott hagytak, kiadták, hogy a férjem 8-ig maradhat, aztán lámpaoltás!! Éjfélkor elfolyt a magzatvíz, akkor újra megvizsgáltak, szóltak a dokimnak, õ fél óra alatt bent volt, már várt a szülõszobában, az ágy mellett:) , és segített, elmondta a szülésznõvel együtt, hogy is kell jól venni a levegõt, meg mikor kell nyomni, kicsit segített is ha kértem akkor, vagy ha látta, hogy elfogyott az erõm akkor rátenyerelt a hasamra. Így született meg a lányom 2 óra 20 perc alatt! De 3 napig tágultam!!!! Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok Neked!
Szia, elsõ vagyok. Én Szombathelyen szültem. Itt az a rendszer, hogy annál szülsz (mind orvosra, mind szülésznõre vonatkozik), aki éppen mûszakban/ügyeletben van. Nem lehet berángatni sem a magánorvosod, sem egy általad preferált szülésznõt. Nekem tetszik a rendszer, mert azt érték el vele, hogy nincsenek halálosan kimerült orvosok, és olyanok, akik semmit nem csinálnak a mûszakjukban, valamint mindenkivel ugyanolyan jól bánnak, nincs kivételezés, különbségtétel stb. Amikor szültem, annyira figyelmes volt Velem mindenki, hogy csak ámultam-bámultam, rosszabbra számítottam. Egy doki volt "szolgálatban", és 4 szülésznõ a szülõszobás részen. Tök jól éreztem Magam, és csakis jó emlékeim vannak. :-)
A kérdező hozzászólása: Hú, hát köszönöm a válaszaitokat! Remélem nekem is jó emlékeim lesznek a szüléssel kapcsolatban. :)

Szeretnék szülésznőt fogadni a Szent Imre kórházban, kit ajánlatok és mikor szokás a szülésznőt felkérni szülésre?

Legjobb válasz: azt írom,AKIT NEM ajánlanék: Nyulas Jolán , Mészáros Erzsébet Picúr szerintem elegendõ 2-3 hónappal elõre gondolkodni és választani

azt írom, AKIT NEM ajánlanék: Nyulas Jolán , Mészáros Erzsébet Picúr szerintem elegendõ 2-3 hónappal elõre gondolkodni és választani

Első szülésnél lehet kérni gát védelmet vagy bízzam a szülésznőre ő tudni fogja mi a jobb? (nincs szülésznőm). Ja és mi az, hogy csikló védelem? Ezt ma hallottam és csak néztem!

Legjobb válasz: Nekem az a tapasztalatom, hogy egyre inkább próbálják megoldani. Régen vágtak, ha kellett, ha nem. Elsõ gyerekemnél a doki végig próbálta, de azt mondta, hogy túl nagy a gyerek - 4,12 kg - ha fél kilóval kisebb lenne, sikerülne. Igaz, fogadott orvosom volt, de nem mondtam neki a gátvédelmet. Tudtam elõre, hogy nagy gyerek, gondoltam úgysem lehet. A másodiknál ugyanaz az orvos volt, megint nem mondtam neki a gátvédelmet, mégis megoldotta, pedig a gyerek 4,3 kg lett. Szülésznõt egyik esetben sem fogadtam. A szobatársaim is mind gátvédelemmel szültek az ügyeletes orvosnál. Szóval szerintem van rá esély, de elsõ gyereknél azért elég ritka, pláne, ha nagy a gyerek és gyorsan jön. Milyen szövegkörnyezetben hallottad a csiklóvédelmet? Szerintem annak a szüléshez semmi köze, a gátmetszés a hüvelynyílás alsó része és a végbél közt ferdén történik.

Nekem az a tapasztalatom, hogy egyre inkább próbálják megoldani. Régen vágtak, ha kellett, ha nem. Elsõ gyerekemnél a doki végig próbálta, de azt mondta, hogy túl nagy a gyerek - 4, 12 kg - ha fél kilóval kisebb lenne, sikerülne. Igaz, fogadott orvosom volt, de nem mondtam neki a gátvédelmet. Tudtam elõre, hogy nagy gyerek, gondoltam úgysem lehet. A másodiknál ugyanaz az orvos volt, megint nem mondtam neki a gátvédelmet, mégis megoldotta, pedig a gyerek 4, 3 kg lett. Szülésznõt egyik esetben sem fogadtam. A szobatársaim is mind gátvédelemmel szültek az ügyeletes orvosnál. Szóval szerintem van rá esély, de elsõ gyereknél azért elég ritka, pláne, ha nagy a gyerek és gyorsan jön. Milyen szövegkörnyezetben hallottad a csiklóvédelmet? Szerintem annak a szüléshez semmi köze, a gátmetszés a hüvelynyílás alsó része és a végbél közt ferdén történik.
Csiklóvédelemrõl én sem hallottam még. Az elsõ szülésemnél, azt sem tudtam, hogy létezik gátvédelem. Ennek ellenére a fogadott szülésznõm segítségével sikerült így szülnöm. Másodjára másik kórházban, másik szülésznõvel szültem (õ is fogadott volt). Szülés elõtt kihangsúlyoztam, hogy én így szeretnék szülni. Sikerült. Elõtte rendszeresen intim tornáztam, terhesjógára jártam.
Nekem az elsõ szülésnél nem volt se repeedés, se semmi.Megvolt a kellõ gátvédelem. Nekem se volt szülésznõm. S tornára se jártam.
Nekem amikor már bújt ki feje, a dokim mondta, hogy muszáj lesz vágni, mert nagy a feje és repednék! Mond majd az orvosnak vagy szülésznõnek, hogy gátvédelemmel szeretnél szülni és majd meglátjátok! Könnyû szülést!
A gátmetszéssel nagyon sok késõbbi problémát elkerülhetsz. Persze, hogy kellemetlen és utána sokáig fáj, de pl. a barátnõmet nem vágták, hanem repedt és úgy varrták össze, hogy azóta nem tudnak nemi életet élni. Újra el kell mennie egy beavatkozásra, de egyenlõre még fél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!