Találatok a következő kifejezésre: Mi a a szülésznő és (43 db)

Szeretnék szülésznőt fogadni a Szent Imre kórházban, kit ajánlatok és mikor szokás a szülésznőt felkérni szülésre?

Legjobb válasz: azt írom,AKIT NEM ajánlanék: Nyulas Jolán , Mészáros Erzsébet Picúr szerintem elegendõ 2-3 hónappal elõre gondolkodni és választani

azt írom, AKIT NEM ajánlanék: Nyulas Jolán , Mészáros Erzsébet Picúr szerintem elegendõ 2-3 hónappal elõre gondolkodni és választani

Mit csinál pontosan egy dúla? Mi a különbség dúla és szülésznő között? Érdekelnlnek erről vélemények, tapasztalatok.

Férjem szeretne velem bent lenni a szülésnél. Ilyen esetben fogadjak szülészn?t vagy dúlát? Vagy elég, ha ? mellettem van és segít, amiben tud?

Honnan fogom tudni, mikor kell hívnom a szülésznőm és bemenni a kórházba?

33 hetes vagyok első babával.nem tudom mik a jelei vagy hogyan megy ez a dolog, hogy mikor kell hívni a szülésznőmet és bemennem.Nektek mik voltak mikor első babával voltatok terhesek?

Legjobb válasz: Én felhívtam, hogy fáj, azt mondta menjek be egy kád meleg vízbe, és ha erõsebb lesz, akkor menjek be, bent van, vár szeretettel :) Bemásztam a kádba, felerõsödött, így bementünk :)

Én felhívtam, hogy fáj, azt mondta menjek be egy kád meleg vízbe, és ha erõsebb lesz, akkor menjek be, bent van, vár szeretettel :) Bemásztam a kádba, felerõsödött, így bementünk :)
Hát, azt, hogy nálad hogy fog indulni, nem tudom, de egyet mondhatok: tudni fogod! Én az elsõ szülés elõtt legalább 2x bementem jóslókkal, azt hittem, ez már az. Aztán, mikor tényleg beindult, na azt nem lehetett volna eltéveszteni...
Jó a kérdésed kérdezõ :) engem is érdekelne ez hogy honnan tudom..mert ugye az elõttem szóló is 2 szer nézted be hogy ez már az...tehát??? Én attól félek hogy nem lesz elég erõs ahhoz hogy komolyan annak gondoljam és nem megyek be idõben...jól tûröm a fájdalmat. Szóval jó lenne ha írnátok erre minél többen :)
Elsõ vagyok, javaslom a meleg fürdõt tényleg:) Azt hittem rendes fájásom van, de miután bemásztam a meleg vízbe, azt hittem nem jövök ki :) AZ volt az. Amúgy a szülésznõm azt mondta, az az igazi fájás, amibe belegörnyedsz, és amíg tart nem tudsz kiegyenesedni :) Izgulni akkor is ráérsz, ha úgy érzed kakilni kell, mert az már tolófájás. De az elsõ tolófájásokat vissza kell tartani általában, nehogy repedjen a méhszáj - így még akkor is van idõ beérni :)


Akinek volt fogadott dokija és szülésznője is, majd a végén császár lett, abból mi lett? A szülésznő nincs is ott akkor nem igaz? Így neki nem kell fizetni? A Doki többet kapott?

Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Fogadott orvosom és szülésznõm volt. Indított szülés volt, a vajúdást végig csináltam, de végül mégis császár lett. A szülésznõ jött a mûtõbe, és utána is mindig rám nézett, minden nap. Nem kapott többet a doki, mint amennyit egyébként gondoltam, és a szülésznõ is annyit, amennyiben megegyeztünk.

Fogadott orvosom és szülésznõm volt. Indított szülés volt, a vajúdást végig csináltam, de végül mégis császár lett. A szülésznõ jött a mûtõbe, és utána is mindig rám nézett, minden nap. Nem kapott többet a doki, mint amennyit egyébként gondoltam, és a szülésznõ is annyit, amennyiben megegyeztünk.
Nekem nem császárom volt hála Istennek, de úgy tudom, hogy ha a szülésznõd fogadott, õ megy veled a mûtõbe is. A dokinak szerintem nem kell többet adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Természetes szülésre "készülök", de magas a vérnyomásom és kétséges, hogy lehet-e hüvelyi úton szülni!
Nekem sajna császár lett. A szülésznõ készített elõ a mûtétre, õ jött be velem a mûtõbe még a babát is õ mutatta meg a férjemnek. Aztán este mikor felkelhettem õ jött be segített felkelni, kicsit lemosdatott. Én nem adtam többet ezért az orvosnak.
A szülésznõ is bent van a császárnál, Õ veszi át a babát a dokitól kiemelés után, és mindent ugyan úgy rendez vele, mint sima szülésnél.
Nekem a szülésznõ ugyan nem volt fogadott, de sajna nekem is császár lett vége.A doki nem kapott többet.A szülésznõ bejött velem a mûtõbe, de utána már nem néztem bent van e.A babát a csecsemõsnõvér rendezte, de rendes szülés után is hozzá kerül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Remélem nem hülyeség de mit csinál a doki és mit a szülésznő a szülés alatt? Első babát várom és tapasztalatlan vagyok. Igaz még csak 21 hetes de érdekel.

Legjobb válasz: A doki gyakorlatilag semmit, néha megnéz, de Õ csak a kitolásnál segédkezik. A szülésznõ figyel inkább a kismamára jobban a vajúdás alatt. Ellenõrzi a szívhangot, segít a gátmasszázzsal, már ha gátvédelemmel szülsz, sokszor megnézi, hogy vagy, ilyesmi. Inkább Õ foglalkozik a kismamával, nem a doki.

A doki gyakorlatilag semmit, néha megnéz, de Õ csak a kitolásnál segédkezik. A szülésznõ figyel inkább a kismamára jobban a vajúdás alatt. Ellenõrzi a szívhangot, segít a gátmasszázzsal, már ha gátvédelemmel szülsz, sokszor megnézi, hogy vagy, ilyesmi. Inkább Õ foglalkozik a kismamával, nem a doki.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm. Sote II-n fogok szülni, dokim már van, nagyon aranyos és segítõkész, csak nem tudom hogy szülésznõt fogadjak-e vagy sem.
Én nem ott szültem, de mindenképpen fogadnék szülésznõt. többet van veled mint a doki
Szia! Nekem míg el nem folyt a magzatvíz, addig az ügyeletes orvos megvizsgált, mivel 5 percesekkel mentem, akkor már fel is vettek az osztályra, így a papírokat is kitöltették velem. Aztán megmutaták a kórtermet kipakolhattam és ott hagytak, kiadták, hogy a férjem 8-ig maradhat, aztán lámpaoltás!! Éjfélkor elfolyt a magzatvíz, akkor újra megvizsgáltak, szóltak a dokimnak, õ fél óra alatt bent volt, már várt a szülõszobában, az ágy mellett:) , és segített, elmondta a szülésznõvel együtt, hogy is kell jól venni a levegõt, meg mikor kell nyomni, kicsit segített is ha kértem akkor, vagy ha látta, hogy elfogyott az erõm akkor rátenyerelt a hasamra. Így született meg a lányom 2 óra 20 perc alatt! De 3 napig tágultam!!!! Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok Neked!
Szia, elsõ vagyok. Én Szombathelyen szültem. Itt az a rendszer, hogy annál szülsz (mind orvosra, mind szülésznõre vonatkozik), aki éppen mûszakban/ügyeletben van. Nem lehet berángatni sem a magánorvosod, sem egy általad preferált szülésznõt. Nekem tetszik a rendszer, mert azt érték el vele, hogy nincsenek halálosan kimerült orvosok, és olyanok, akik semmit nem csinálnak a mûszakjukban, valamint mindenkivel ugyanolyan jól bánnak, nincs kivételezés, különbségtétel stb. Amikor szültem, annyira figyelmes volt Velem mindenki, hogy csak ámultam-bámultam, rosszabbra számítottam. Egy doki volt "szolgálatban", és 4 szülésznõ a szülõszobás részen. Tök jól éreztem Magam, és csakis jó emlékeim vannak. :-)
A kérdező hozzászólása: Hú, hát köszönöm a válaszaitokat! Remélem nekem is jó emlékeim lesznek a szüléssel kapcsolatban. :)

29 hetes vagyok, szülésznőt szeretnénk fogadni mikor kell neki szólni és a fogadott orvosomnak is szojak hogy van szülésznőm?

Mennyit szoktak fizetni a szülészn?nek?

Legjobb válasz: elõször általában megszokták kérdezni az orvost hogy kivel szeret dolgozni..általában minden orvosnak megvan a kedvence.ha neked õ nem szimpi vagy határozott elképzelésed van akkor azt közöld az orvossal

elõször általában megszokták kérdezni az orvost hogy kivel szeret dolgozni..általában minden orvosnak megvan a kedvence.ha neked õ nem szimpi vagy határozott elképzelésed van akkor azt közöld az orvossal

Első szülésnél lehet kérni gát védelmet vagy bízzam a szülésznőre ő tudni fogja mi a jobb? (nincs szülésznőm). Ja és mi az, hogy csikló védelem? Ezt ma hallottam és csak néztem!

Legjobb válasz: Nekem az a tapasztalatom, hogy egyre inkább próbálják megoldani. Régen vágtak, ha kellett, ha nem. Elsõ gyerekemnél a doki végig próbálta, de azt mondta, hogy túl nagy a gyerek - 4,12 kg - ha fél kilóval kisebb lenne, sikerülne. Igaz, fogadott orvosom volt, de nem mondtam neki a gátvédelmet. Tudtam elõre, hogy nagy gyerek, gondoltam úgysem lehet. A másodiknál ugyanaz az orvos volt, megint nem mondtam neki a gátvédelmet, mégis megoldotta, pedig a gyerek 4,3 kg lett. Szülésznõt egyik esetben sem fogadtam. A szobatársaim is mind gátvédelemmel szültek az ügyeletes orvosnál. Szóval szerintem van rá esély, de elsõ gyereknél azért elég ritka, pláne, ha nagy a gyerek és gyorsan jön. Milyen szövegkörnyezetben hallottad a csiklóvédelmet? Szerintem annak a szüléshez semmi köze, a gátmetszés a hüvelynyílás alsó része és a végbél közt ferdén történik.

Nekem az a tapasztalatom, hogy egyre inkább próbálják megoldani. Régen vágtak, ha kellett, ha nem. Elsõ gyerekemnél a doki végig próbálta, de azt mondta, hogy túl nagy a gyerek - 4, 12 kg - ha fél kilóval kisebb lenne, sikerülne. Igaz, fogadott orvosom volt, de nem mondtam neki a gátvédelmet. Tudtam elõre, hogy nagy gyerek, gondoltam úgysem lehet. A másodiknál ugyanaz az orvos volt, megint nem mondtam neki a gátvédelmet, mégis megoldotta, pedig a gyerek 4, 3 kg lett. Szülésznõt egyik esetben sem fogadtam. A szobatársaim is mind gátvédelemmel szültek az ügyeletes orvosnál. Szóval szerintem van rá esély, de elsõ gyereknél azért elég ritka, pláne, ha nagy a gyerek és gyorsan jön. Milyen szövegkörnyezetben hallottad a csiklóvédelmet? Szerintem annak a szüléshez semmi köze, a gátmetszés a hüvelynyílás alsó része és a végbél közt ferdén történik.
Csiklóvédelemrõl én sem hallottam még. Az elsõ szülésemnél, azt sem tudtam, hogy létezik gátvédelem. Ennek ellenére a fogadott szülésznõm segítségével sikerült így szülnöm. Másodjára másik kórházban, másik szülésznõvel szültem (õ is fogadott volt). Szülés elõtt kihangsúlyoztam, hogy én így szeretnék szülni. Sikerült. Elõtte rendszeresen intim tornáztam, terhesjógára jártam.
Nekem az elsõ szülésnél nem volt se repeedés, se semmi.Megvolt a kellõ gátvédelem. Nekem se volt szülésznõm. S tornára se jártam.
Nekem amikor már bújt ki feje, a dokim mondta, hogy muszáj lesz vágni, mert nagy a feje és repednék! Mond majd az orvosnak vagy szülésznõnek, hogy gátvédelemmel szeretnél szülni és majd meglátjátok! Könnyû szülést!
A gátmetszéssel nagyon sok késõbbi problémát elkerülhetsz. Persze, hogy kellemetlen és utána sokáig fáj, de pl. a barátnõmet nem vágták, hanem repedt és úgy varrták össze, hogy azóta nem tudnak nemi életet élni. Újra el kell mennie egy beavatkozásra, de egyenlõre még fél.

Mi alapján választottad a szülésznődet? Csak bementél a korházba és megkértél 1 szülésznőt h legyen ő? vagy hogy megy ez?

Legjobb válasz: Én ügyeletben szültem, így épp az ügyeletben lévõ szülésznõ volt bent!Eszembe sem jutott választani!Már ez is egy üzletág lett mint dokit választani!Nagyon kedves, aranyos , segítõkész volt velem aki bent volt, így pénzt nem, de egy ajándékkosarat kapott!Megérdemelte! Hozzáteszem a dokinak semmit nem adtam egy meleg kézfogáson kívül, mert kb 5 percet volt bent, mikor jött a baba., és összevarrt!Ennyi! Minden nap bejött megnézett, stb, de ez a dolguk!A szülésznõ 15 órát küzdött velem, a dokinak sok szerepe nem volt ebben a filmben!

Én ügyeletben szültem, így épp az ügyeletben lévõ szülésznõ volt bent!Eszembe sem jutott választani!Már ez is egy üzletág lett mint dokit választani!Nagyon kedves, aranyos , segítõkész volt velem aki bent volt, így pénzt nem, de egy ajándékkosarat kapott!Megérdemelte! Hozzáteszem a dokinak semmit nem adtam egy meleg kézfogáson kívül, mert kb 5 percet volt bent, mikor jött a baba., és összevarrt!Ennyi! Minden nap bejött megnézett, stb, de ez a dolguk!A szülésznõ 15 órát küzdött velem, a dokinak sok szerepe nem volt ebben a filmben!
Teljesen egyet értek az elsõ válaszolóval! Én saem orvost, sem pedig szülésznõt nem fogadtam. Úgy bántak velem mint egy hercegnõvel, de fõleg a szülésznõ, de a dokira sem panaszkodom. :) És tényleg igaz, hogy a doki csak vezényel, semmit nem csinál szülés alatt, mindent a szülésznõ végez. Én a szülésznõnek 20ezret adtam, mert nagyon megérdemelte!
Nekem sem volt fogadott szülésznõm, de szerencsére egy igazi profi volt az ügyeletes!Most viszont õt fel is fogadtam a mostani szülésemhez.Igaz amit elõttem írtak, de én azt mondom, hogy addig jó amíg a dokid "csak"aszisztál.Mivel addig semmi gond nincs!Amúgy szerintem kérdezd meg a dokidat(ha van)hogy õ kit javasol!Aztán pedig az orvosod segítségével vagy saját magad felkeresed és elbeszélgettek!Szerintem viszont érdemes szülésznõt fogadni, mert szinte õ egész végig veled lesz!
én vettem egyet, fú csúnyán hangzik, de amúgy ma már tényleg ez van...és ezt mi qúrtuk el...nem kicsit, nagyon, hogy "drága" ferikénk szavaival éljek. Az én okom egyszerû volt, faros hüvelyire készültem.Ismertem jól a szülésznõt és az orvosomat is, bíztam bennük 1000000%ig és bár a végén császár lett, mivel a szülésznõ végig kitartott velem ezért kapott pénzt.
Én az orvosom szülésznõjét kértem fel. Együtt dolgoznak a kórházban és a magánrendelésen is. Nagyon elégedett vagyok, azóta is, vele is és a szülészemmel is.
Nekem egy ismerösöm ajánlotta az Ö szülésznöjét, a babalátogatásnál bemutatott minket egymásnak, (2 hónappal elöttem szült)Nagyon meg voltam vele elégedve.A kiirt idö elött többször találkoztunk átbeszéltük hogy mire számitsak.1 héttel tulhordtam a babámat Ö hívogatott telefonon hogy mi a helyzet:) )Szóval elég jól ésszehaverkodtunk..Végig velem volt a vajudástól a szülés utánig.Ha lessz még babánk akkor szülésznöt biztos fogadok, dokit azt már nem...
Én az orvosomat kérdeztem meg, kit ajánl.

Milyen szülni a Sote2-n fogadott doki és szülésznő NÉLKÜL? Mik a tapasztalataitok? 37hkm

Legjobb válasz: Szuleszno nelkul meg el vagy, ha makod van, nagyon jol is elsulhet, de fogadott orvos nelkul nagyon necces is lehet. En ott szultem. Egyik asszonynak a szobaban nem volt fogadott orvosa. Nem foglalkozott vele senki, el is fertozodott a sebe. Nem mondom, hogy neked is biztos, hogy rossz tapasztalatod lesz, de biztos, hogy teged sajnos "masodkategoriaskent" kezelnek majd fogadott orvos nelkul. Az orvosok mind jok amugy, csak ugye penz beszel...

Szuleszno nelkul meg el vagy, ha makod van, nagyon jol is elsulhet, de fogadott orvos nelkul nagyon necces is lehet. En ott szultem. Egyik asszonynak a szobaban nem volt fogadott orvosa. Nem foglalkozott vele senki, el is fertozodott a sebe. Nem mondom, hogy neked is biztos, hogy rossz tapasztalatod lesz, de biztos, hogy teged sajnos "masodkategoriaskent" kezelnek majd fogadott orvos nelkul. Az orvosok mind jok amugy, csak ugye penz beszel...
Nekem mind a két szülésem szép élmény. Kedves, odafigyelõ, szakmailag maximálisan felkészült orvos-szülésznõ párosok segítettek, semmi rosszat nem tudok mondani.
Szerintem is válassz. Ott szültem és az a véleményem mint az 1. hozzászólónak. Én olyat láttam ott, hogy akinek nem volt, az az utolsó percben azért fogadott helyben.
Ha javasolni kell, írj, tudok mondani pár nevet. Nekünk dokink volt, szülésznõ nem, de nem kellett, mind -majdnem- kedves szerintem, és az orvosunk elég önálló, apuka is végig ott volt, nem kellett 3. személy.
Nem velem történt, (nekem volt fogadott orvosom is, és szülésznõm is) hanem a barátnõmmel. Több mint 2 napig vajúdott, vagy 5-6 orvos vizsgálta, nem figyeltek rá, nem tudott a baba megszületni, nem vitték császározni- halva született a babája. 11 perc után sikerült visszahozni... a többit nem részletezem. Fogadj fel, ahogy engedi a kereted, (az én dokimnak nincs fix tarifája, de lehet, h azért, mert magánba jártam.) a lényeg, hogy mindketten egészségesen hagyjátok el a kórházat! Könnyû, gyors szülést kívánok!
Bocsi h nem a kérdésre válaszolok de mélységesen fel vagyok háborodva h akinek nincs fogadott orvosa azzal ilyen is történhet h halva szüleik a babája. Én is í sote2-n szültem de volt fogadott orvosom.Nagyon jól tettem mert a lányom nagyon rossz helyen volt és ha a doki nem akar megcsászározni akkor nem is tudom mi lett volna.Olyan rossz helyen volt h császár közben meg lett vágva a feje is.
Én is hálát adok az égnek, hogy egészséges lett a lányom. 3x volt rátekeredve a köldökzsinór. Hosszú OTT-s vajúdás után sürgõsségi császár lett, mert kegyetlenül leesett a szívhang. Mai napig hálát adok, hogy ilyen kezekbe voltam! 16:21-es vagyok. Mellesleg megjegyzem, hogy a mellettem lévõ szülõszobán egy halott babát szült a nõ, orvosa nem volt. Honnan tudom? Vajúdtam, majd hallom, hogy a mellettem lévõ szobában kegyetlenül üvöltött a nõ. Szülésznõm mondta, hogy ne figyeljek rá, neki azért fáj ennyire, mert halott babát szül... Mikor kérdeztem, h ki az orvosa? Néma csend.... Amúgy nagyon jó orvosok vannak, de kevés a fizetés...
Halott babát szült??Jó ég!Belegondolni is borzasztó!!!:(((((( 18.24 voltam

Szülésznőt szeretnék választani a Margit Kórházba (Budapest). Mi a tapasztalatotok ottani megbízható, kedves és hozzáértő szülésznővel kapcsolatban? (elérhetőséget is megköszönök)

Legjobb válasz: Van valami Viki nevû (mind a két szobatársamnak az volt, õk agyondícsérték) Egyébként nárciusban szültem, nekem nem volt fogadott szülésznõm, mégis maximálisan rendes volt. Az elsõ szülésemnél sem, volt, még 2000-ben szintén a Margitban.

Van valami Viki nevû (mind a két szobatársamnak az volt, õk agyondícsérték) Egyébként nárciusban szültem, nekem nem volt fogadott szülésznõm, mégis maximálisan rendes volt. Az elsõ szülésemnél sem, volt, még 2000-ben szintén a Margitban.
elõzõ Ki az orvosod?
A kérdező hozzászólása: Az orvosom dr. Mihályi István, mert õ Pilisvörösváron is rendel, ahol lakom, és kezdetektõl fogva hozzá jártam. Most ajánlották Nagy Tündét nekem. Ismeri valaki? Mit tudtok róla?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!