Találatok a következő kifejezésre: Mi a a szülésznő (139 db)

Szeretnék szülésznőt fogadni a Szent Imre kórházban, kit ajánlatok és mikor szokás a szülésznőt felkérni szülésre?

Legjobb válasz: azt írom,AKIT NEM ajánlanék: Nyulas Jolán , Mészáros Erzsébet Picúr szerintem elegendõ 2-3 hónappal elõre gondolkodni és választani

azt írom, AKIT NEM ajánlanék: Nyulas Jolán , Mészáros Erzsébet Picúr szerintem elegendõ 2-3 hónappal elõre gondolkodni és választani

Mit mondjunk a szülésznőnek?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Én anno ezt mondtam, tudna mondani egy idõpontot, amikor találkozni tudunk, szeretném megismerni, mert szeretnék szülésznõt fogadni, és õt ajánlották. Megmondta, mikor van bent, bementem, összeismerkedtünk, és azt mondta, ha úgy gondolom, vele szeretnék szülni, akkor szóljak, hogy adhasson külön idõpontot nst-re. Igaz, másik kórház, de szerintem ezzel a szöveggel nem lõsz mellé:)

Én anno ezt mondtam, tudna mondani egy idõpontot, amikor találkozni tudunk, szeretném megismerni, mert szeretnék szülésznõt fogadni, és õt ajánlották. Megmondta, mikor van bent, bementem, összeismerkedtünk, és azt mondta, ha úgy gondolom, vele szeretnék szülni, akkor szóljak, hogy adhasson külön idõpontot nst-re. Igaz, másik kórház, de szerintem ezzel a szöveggel nem lõsz mellé:)
Én a 30. héten kerestem meg, az orvosomat kérdeztem meg, ajánl-e valakit. Így telefonon könnyebb volt, én is annyit mondtam, hogy Dr. xy kismamája vagyok és õt ajánlotta szülésznõnek, mert úgy érzem, szükségem lenne rá, a szülés alatt. Megbeszéltük, hogy amikor a következõ vizsgálatra megyek a kórházba találkozunk és elbeszélgetünk. Nst-t õ csinálja, kérdeztem, a "tarifát" de rendes volt, annyit mondott, hogy majd megbeszéljük mielõtt hazamegyek szülésrõl, mert elõre nem lehet tudni, hogy alakul, és mennyire leszek elégedett. Szerintem 20-30 körül mindenképpen. 36 hetes kismama
én is a dél-pestiben szültem, nekem Praudáné Manyi volt a szülésznõm.mikor még olyan 12 hetes voltam, akkor volt nyílt nap, elkértem a telefonszámát, hogy majd késõbb, ha úgy gondolom, felhívom.aztán felhívtam és mondtam, hogy mikor beszéltünk, ekkor lesz a szülés várható idõpontja és rá gondoltam, hogy segítsen nekünk.õ azt mondta, rendben.megbeszéltünk egy idõpontot, mikor bementem hozzá, aztán késõbb az nst idõpontjait is megbeszéltük.
Felhívod, és megmondod, h mikor fogsz szülni, és hogy õt ajánlották neked, és el tud -e vállalni, és ha igen, mikor kell találkoznotok.

Miket tegyek a szülésznő ajándékcsomagjába?

A szülészn?, aki ott lesz velem a szülésnél, anyukám szomszédja, ezért nem fogad el t?lünk pénzt. Arra gondoltam, hogy készítek neki egy ajándékcsomagot 10-15 ezer Ft értékben. Saját kez?leg szeretném összeállítani. Szerintetek jó ötlet? Miket tegyek bele?

Legjobb válasz: Szia! Mi is sk csináltuk. Csoki, bonbon, tea, kávé, keksz, nápolyi, bor. A boron kívül mindegyikbõl többfélét vásároltunk, hogy változatos legyen. Kávéból volt nagyzacsis, és volt olyan, ami adagonként volt becsomagolva. (nem vagyok kávéivó, így nem tudom a pontos nevét) bonbonból is volt többféle, na meg a csokiból is... Esetleg egy dobozos orchideát is tehetsz a csomagba.

Szia! Mi is sk csináltuk. Csoki, bonbon, tea, kávé, keksz, nápolyi, bor. A boron kívül mindegyikbõl többfélét vásároltunk, hogy változatos legyen. Kávéból volt nagyzacsis, és volt olyan, ami adagonként volt becsomagolva. (nem vagyok kávéivó, így nem tudom a pontos nevét) bonbonból is volt többféle, na meg a csokiból is... Esetleg egy dobozos orchideát is tehetsz a csomagba.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is jobb lenne a pénz, de tõlünk nem fogadja el, mivel anyuval eléggé jóban vannak. Ezért gondoltam ajándékcsomagra, hogy valamivel mégis honoráljam a segítségét.
Én ajándékutalványt adnék neki. Pl. könyv, vagy Tesco vagy ami a közelben van. Így azt vesz belõle, amit szeretne.
Mi is ajándékcsomagot adtunk: likõr, vagy aszú, kávé, tea, bonbon, tettünk egy borítékba képeslapot (és persze erre írtunk pár sort, bele pénz), valamint egy cserép orchidea. Könnyû szülést!
szerintem pénzt adjál gondold el ha mindenki ezt ad mennyi kávét és csokit eszik


Akinek volt fogadott dokija és szülésznője is, majd a végén császár lett, abból mi lett? A szülésznő nincs is ott akkor nem igaz? Így neki nem kell fizetni? A Doki többet kapott?

Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Fogadott orvosom és szülésznõm volt. Indított szülés volt, a vajúdást végig csináltam, de végül mégis császár lett. A szülésznõ jött a mûtõbe, és utána is mindig rám nézett, minden nap. Nem kapott többet a doki, mint amennyit egyébként gondoltam, és a szülésznõ is annyit, amennyiben megegyeztünk.

Fogadott orvosom és szülésznõm volt. Indított szülés volt, a vajúdást végig csináltam, de végül mégis császár lett. A szülésznõ jött a mûtõbe, és utána is mindig rám nézett, minden nap. Nem kapott többet a doki, mint amennyit egyébként gondoltam, és a szülésznõ is annyit, amennyiben megegyeztünk.
Nekem nem császárom volt hála Istennek, de úgy tudom, hogy ha a szülésznõd fogadott, õ megy veled a mûtõbe is. A dokinak szerintem nem kell többet adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Természetes szülésre "készülök", de magas a vérnyomásom és kétséges, hogy lehet-e hüvelyi úton szülni!
Nekem sajna császár lett. A szülésznõ készített elõ a mûtétre, õ jött be velem a mûtõbe még a babát is õ mutatta meg a férjemnek. Aztán este mikor felkelhettem õ jött be segített felkelni, kicsit lemosdatott. Én nem adtam többet ezért az orvosnak.
A szülésznõ is bent van a császárnál, Õ veszi át a babát a dokitól kiemelés után, és mindent ugyan úgy rendez vele, mint sima szülésnél.
Nekem a szülésznõ ugyan nem volt fogadott, de sajna nekem is császár lett vége.A doki nem kapott többet.A szülésznõ bejött velem a mûtõbe, de utána már nem néztem bent van e.A babát a csecsemõsnõvér rendezte, de rendes szülés után is hozzá kerül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mi a szuleszno feladata? Erdemes szulesznot is fogadni a doki melle? Vagy egyaltalan melyiket erdemesebb fogadni szulesznot vagy dokit?

Legjobb válasz: a szülésznõ van ott veled végig, az orvos pedig néha rád néz. Orvost azért jó fogadni mert akkor kicsit többet nézd rád mint amúgy tennék, valamint ha császárra kerül sor nem szerencsés ha egy hentes vág fel. Szülésznõ ott ven veled végig, segít a vajúdásban, segít mindenben amire szükséged van, ha akarod szerez neked zenét vagy nagy labdát. Én általában jókat hallok a szülésznõkrõl, még akkor is ha nem voltak felfogadva, de ha megteheted akkor fogadj azt is. Van egyébként doki aki egy bizonyos szülésznõvel dolgozik együtt mindig, tehát ha felkéred a dokit akkor õ hozza a "saját" szülésznõjét.

a szülésznõ van ott veled végig, az orvos pedig néha rád néz. Orvost azért jó fogadni mert akkor kicsit többet nézd rád mint amúgy tennék, valamint ha császárra kerül sor nem szerencsés ha egy hentes vág fel. Szülésznõ ott ven veled végig, segít a vajúdásban, segít mindenben amire szükséged van, ha akarod szerez neked zenét vagy nagy labdát. Én általában jókat hallok a szülésznõkrõl, még akkor is ha nem voltak felfogadva, de ha megteheted akkor fogadj azt is. Van egyébként doki aki egy bizonyos szülésznõvel dolgozik együtt mindig, tehát ha felkéred a dokit akkor õ hozza a "saját" szülésznõjét.
Én fogadnék szülésznõt mindenképp, mert nagyon jó, hogy ott van végig. Amikor én szültem, egy ismerõs szülésznõt fogadtunk fel, aki a lélekjelenlétével is rengeteget segített nekünk. Tágított, hámozta a kisfiam fejérõl a a méhszájat, simogatta, masszírozta a derekamat fájások közben. Rengeteget beszélgettünk teljesen más dolgokról, elterelte a figyelmet.Szóval én maximálisan meg voltam elégedve. Arról nem beszélvve, hogy ebédelni ment csak ki 10 percre, közben végig velünk volt. A doki kb 3szor jött be, fogadott volt, de nem nagyon pénzeltem elõtte(max 3-szor adtam neki 5ezret). Viszont ennek ellenére rendesen viselkedett velünk. Aránylag gyors szülésem volt. Burokrepesztés után 3 óra alatt megvolt a kicsim. Következõ alkalommal sem tennék másként. Szerintem érdemes fogadnod!
A kórházi protokolltól függ, hogy mit csinál a szülésznõ. Fogadtam szülésznõt és orvost is. A szülésznõ volt velem végig (amikor igényeltem), az orvos csak idõnként jött a szülõszobába rámnézni. A végén pedig a szülésznõ "vezényelt" hogy mit csináljak és a párom és a doki hogyan segítsenek. Miután meglett a baba az orvos varrogatott és a szülésznõ mosott le.
# 4/4 vagyok - még kiegészítem: szülésznõt mindenképpen érdemes fogadni; ahol szültem, ott viszont csak úgy lehet, ha dokit is fogadsz...

Amennyiben nem fogadott a szülésznő, mit adnátok neki, ha maximálisan elégedettek lennétek? Szülésznők: mit fogadtok szívesen? Õszintén!

Vidéki nagyvárosban fogok szülni.

Legjobb válasz: Sajnos az elsõ hozzászólóval értek egyet. Szép gesztus a bon-bon, virág....egyebek, de hasznosabban tudja kezelni ha pénzt adsz neki... Ha azt nem szeretnél, akkor összeállítást vinnék (kávé, tea, bonbon...)

En egy kepet baba mama datummal es egy par koszono sort fogadok el szivessen gyujtom oket egy nagy albumban Ezen kivul egy kis kosar gyumolcs mindig elfogy nalunk. Sokszor a masodikat is nalam szulik a keprol megismerem oket. Szuleszno
Sajnos az elsõ hozzászólóval értek egyet. Szép gesztus a bon-bon, virág....egyebek, de hasznosabban tudja kezelni ha pénzt adsz neki... Ha azt nem szeretnél, akkor összeállítást vinnék (kávé, tea, bonbon...)
koszonom a szulesznok neveben amit az utolso irt:-) megnyugtatott, abbam a hitben, hogy van aki pusztan a hivatastudataert teszi a dolgat! nem adnek penzt... sokkal kinosabbnal erzem a penzdugdosos szitut mint barmit... azt sem tudom hogy fognek hozza!
A kérdező hozzászólása: Azért 40.000 Ft szerintem nagyon nagy túlzás!!! Valaki az orvosának tud annyit adni.
én is ajándék kosárra gondoltam.
Elsõ szülésemnél a szülésznõ 20at kapott, nem fogadott volt.Mellé egy kis kosárkát. Másodiknál felfogadtuk(szintén õt) 20at kapott.Mondta hogy majd fényképet kér a kicsirõl, mert én voltam az utolsó szülése.. S a szüléses képeit õ is gyüjti. 30évig dolgozott, most vezetõ váltás volt, s visszavonul.
Kapott egy ajándékcsomagot, egy képet a babáról, és egy köszönõlevelet. Sajnos nem álltunk úgy anyagilag, hogy többet adhassunk, ennyit tudtunk rászánni, de ennek az árát odaadni "kevés" lett volna szerintem.
Ha fogadott lett volna, akkor a tarifa min. 40eFt. Ebbõl indulj ki!
A kérdező hozzászólása: Én nagyon örülök annak, hogy vannak még olyan egészségügyi dolgozók, akik tényleg imádják a munkájukat és azért is csinálják. Viszont én nem azért adok pénzt, mert "illik" hanem mert úgy érzem, többet tettek értem mint azt elvártam volna. Soha egy kórházi ottlétem alatt nem bántam meg, ha orvosnak vagy ápolóknak pénzt/ajándékot adtam, mert szívbõl adtam!
Nem kérdés, pénzt adnék. Gondolom ezer bon-bon-ja van már...Mindenki pénzbõl él....
Olyan 10-15 ezer körül. Tényleg sok mindentõl függ. Nekem pl. csak a második szülésemnél sikerült egy tündéri kedves jófej aranyos szülésznõt kifognom, (ez 4 éve volt) dehát mindösszesen 2 órát töltöttem a szülészeten annyira gyors volt a kisasszony.Neki 5 ezret adtunk. De ha mondjuk már hosszú órák óta bent vagyok és foglalkozik velem segít bátorít sokszor az is elég ha csak rányitja az emberre az ajtót, akkor több dolog van velem nyilván akkor többet adok/adtam volna/adnék. Most várom a 3.babát most fogadtam szülésznõt elõre , 15 ezret fogunk adni neki.
Nekem sem volt fogadott és 5000-ft adtam neki nagyon kedves és segitõkész volt odafigyelt mindenre de még ezt sem akarta elfogadni.
Mi nem biztos, hogy fogunk fogadni. Ha elégedettek leszünk, kap egy doboz desszertet, egy kávét vagy teát, és az ajándéktáskába diszkréten teszünk egy borítékot olyan 10 000 Ft körüli összeggel, és egy lappal, hogy köszönjük szépen a segítségét.
5-10 e ft.
Egyiknél sem fogadtam szülésznõt. Az elsõ gyerkõcnél (majdnem 5 éve) egy nagyon lelkiismeretes, figyelmes hölgyet sikerült kifognom. Neki egy tízessel háláltam meg. (nagyon nem akarta elfogadni, még bele is pirult)
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam a pénzre természetesen! De mennyit?
Én 15.000.-et adtam 4 éve. Maximálisan elégedett voltam. Ha nem így lett volna nem adtam volna semmit. Alig akarta elvenni. Most már kicsit sokallom anyagi helyzetemtõl függetlenül, de nem sajnálom amit adtviszont most 10.000.-et adnék.

Milyen szülni a Sote2-n fogadott doki és szülésznő NÉLKÜL? Mik a tapasztalataitok? 37hkm

Legjobb válasz: Szuleszno nelkul meg el vagy, ha makod van, nagyon jol is elsulhet, de fogadott orvos nelkul nagyon necces is lehet. En ott szultem. Egyik asszonynak a szobaban nem volt fogadott orvosa. Nem foglalkozott vele senki, el is fertozodott a sebe. Nem mondom, hogy neked is biztos, hogy rossz tapasztalatod lesz, de biztos, hogy teged sajnos "masodkategoriaskent" kezelnek majd fogadott orvos nelkul. Az orvosok mind jok amugy, csak ugye penz beszel...

Szuleszno nelkul meg el vagy, ha makod van, nagyon jol is elsulhet, de fogadott orvos nelkul nagyon necces is lehet. En ott szultem. Egyik asszonynak a szobaban nem volt fogadott orvosa. Nem foglalkozott vele senki, el is fertozodott a sebe. Nem mondom, hogy neked is biztos, hogy rossz tapasztalatod lesz, de biztos, hogy teged sajnos "masodkategoriaskent" kezelnek majd fogadott orvos nelkul. Az orvosok mind jok amugy, csak ugye penz beszel...
Nekem mind a két szülésem szép élmény. Kedves, odafigyelõ, szakmailag maximálisan felkészült orvos-szülésznõ párosok segítettek, semmi rosszat nem tudok mondani.
Szerintem is válassz. Ott szültem és az a véleményem mint az 1. hozzászólónak. Én olyat láttam ott, hogy akinek nem volt, az az utolsó percben azért fogadott helyben.
Ha javasolni kell, írj, tudok mondani pár nevet. Nekünk dokink volt, szülésznõ nem, de nem kellett, mind -majdnem- kedves szerintem, és az orvosunk elég önálló, apuka is végig ott volt, nem kellett 3. személy.
Nem velem történt, (nekem volt fogadott orvosom is, és szülésznõm is) hanem a barátnõmmel. Több mint 2 napig vajúdott, vagy 5-6 orvos vizsgálta, nem figyeltek rá, nem tudott a baba megszületni, nem vitték császározni- halva született a babája. 11 perc után sikerült visszahozni... a többit nem részletezem. Fogadj fel, ahogy engedi a kereted, (az én dokimnak nincs fix tarifája, de lehet, h azért, mert magánba jártam.) a lényeg, hogy mindketten egészségesen hagyjátok el a kórházat! Könnyû, gyors szülést kívánok!
Bocsi h nem a kérdésre válaszolok de mélységesen fel vagyok háborodva h akinek nincs fogadott orvosa azzal ilyen is történhet h halva szüleik a babája. Én is í sote2-n szültem de volt fogadott orvosom.Nagyon jól tettem mert a lányom nagyon rossz helyen volt és ha a doki nem akar megcsászározni akkor nem is tudom mi lett volna.Olyan rossz helyen volt h császár közben meg lett vágva a feje is.
Én is hálát adok az égnek, hogy egészséges lett a lányom. 3x volt rátekeredve a köldökzsinór. Hosszú OTT-s vajúdás után sürgõsségi császár lett, mert kegyetlenül leesett a szívhang. Mai napig hálát adok, hogy ilyen kezekbe voltam! 16:21-es vagyok. Mellesleg megjegyzem, hogy a mellettem lévõ szülõszobán egy halott babát szült a nõ, orvosa nem volt. Honnan tudom? Vajúdtam, majd hallom, hogy a mellettem lévõ szobában kegyetlenül üvöltött a nõ. Szülésznõm mondta, hogy ne figyeljek rá, neki azért fáj ennyire, mert halott babát szül... Mikor kérdeztem, h ki az orvosa? Néma csend.... Amúgy nagyon jó orvosok vannak, de kevés a fizetés...
Halott babát szült??Jó ég!Belegondolni is borzasztó!!!:(((((( 18.24 voltam

Mi alapján választottad a szülésznődet? Csak bementél a korházba és megkértél 1 szülésznőt h legyen ő? vagy hogy megy ez?

Legjobb válasz: Én ügyeletben szültem, így épp az ügyeletben lévõ szülésznõ volt bent!Eszembe sem jutott választani!Már ez is egy üzletág lett mint dokit választani!Nagyon kedves, aranyos , segítõkész volt velem aki bent volt, így pénzt nem, de egy ajándékkosarat kapott!Megérdemelte! Hozzáteszem a dokinak semmit nem adtam egy meleg kézfogáson kívül, mert kb 5 percet volt bent, mikor jött a baba., és összevarrt!Ennyi! Minden nap bejött megnézett, stb, de ez a dolguk!A szülésznõ 15 órát küzdött velem, a dokinak sok szerepe nem volt ebben a filmben!

Én ügyeletben szültem, így épp az ügyeletben lévõ szülésznõ volt bent!Eszembe sem jutott választani!Már ez is egy üzletág lett mint dokit választani!Nagyon kedves, aranyos , segítõkész volt velem aki bent volt, így pénzt nem, de egy ajándékkosarat kapott!Megérdemelte! Hozzáteszem a dokinak semmit nem adtam egy meleg kézfogáson kívül, mert kb 5 percet volt bent, mikor jött a baba., és összevarrt!Ennyi! Minden nap bejött megnézett, stb, de ez a dolguk!A szülésznõ 15 órát küzdött velem, a dokinak sok szerepe nem volt ebben a filmben!
Teljesen egyet értek az elsõ válaszolóval! Én saem orvost, sem pedig szülésznõt nem fogadtam. Úgy bántak velem mint egy hercegnõvel, de fõleg a szülésznõ, de a dokira sem panaszkodom. :) És tényleg igaz, hogy a doki csak vezényel, semmit nem csinál szülés alatt, mindent a szülésznõ végez. Én a szülésznõnek 20ezret adtam, mert nagyon megérdemelte!
Nekem sem volt fogadott szülésznõm, de szerencsére egy igazi profi volt az ügyeletes!Most viszont õt fel is fogadtam a mostani szülésemhez.Igaz amit elõttem írtak, de én azt mondom, hogy addig jó amíg a dokid "csak"aszisztál.Mivel addig semmi gond nincs!Amúgy szerintem kérdezd meg a dokidat(ha van)hogy õ kit javasol!Aztán pedig az orvosod segítségével vagy saját magad felkeresed és elbeszélgettek!Szerintem viszont érdemes szülésznõt fogadni, mert szinte õ egész végig veled lesz!
én vettem egyet, fú csúnyán hangzik, de amúgy ma már tényleg ez van...és ezt mi qúrtuk el...nem kicsit, nagyon, hogy "drága" ferikénk szavaival éljek. Az én okom egyszerû volt, faros hüvelyire készültem.Ismertem jól a szülésznõt és az orvosomat is, bíztam bennük 1000000%ig és bár a végén császár lett, mivel a szülésznõ végig kitartott velem ezért kapott pénzt.
Én az orvosom szülésznõjét kértem fel. Együtt dolgoznak a kórházban és a magánrendelésen is. Nagyon elégedett vagyok, azóta is, vele is és a szülészemmel is.
Nekem egy ismerösöm ajánlotta az Ö szülésznöjét, a babalátogatásnál bemutatott minket egymásnak, (2 hónappal elöttem szült)Nagyon meg voltam vele elégedve.A kiirt idö elött többször találkoztunk átbeszéltük hogy mire számitsak.1 héttel tulhordtam a babámat Ö hívogatott telefonon hogy mi a helyzet:) )Szóval elég jól ésszehaverkodtunk..Végig velem volt a vajudástól a szülés utánig.Ha lessz még babánk akkor szülésznöt biztos fogadok, dokit azt már nem...
Én az orvosomat kérdeztem meg, kit ajánl.

Szülésznőt szeretnék választani a Margit Kórházba (Budapest). Mi a tapasztalatotok ottani megbízható, kedves és hozzáértő szülésznővel kapcsolatban? (elérhetőséget is megköszönök)

Legjobb válasz: Van valami Viki nevû (mind a két szobatársamnak az volt, õk agyondícsérték) Egyébként nárciusban szültem, nekem nem volt fogadott szülésznõm, mégis maximálisan rendes volt. Az elsõ szülésemnél sem, volt, még 2000-ben szintén a Margitban.

Van valami Viki nevû (mind a két szobatársamnak az volt, õk agyondícsérték) Egyébként nárciusban szültem, nekem nem volt fogadott szülésznõm, mégis maximálisan rendes volt. Az elsõ szülésemnél sem, volt, még 2000-ben szintén a Margitban.
elõzõ Ki az orvosod?
A kérdező hozzászólása: Az orvosom dr. Mihályi István, mert õ Pilisvörösváron is rendel, ahol lakom, és kezdetektõl fogva hozzá jártam. Most ajánlották Nagy Tündét nekem. Ismeri valaki? Mit tudtok róla?

A szülésznönek is kell adni pénzt (szoktak? )? Nem fogadott szülésznö aki épp ott van! Pécsen fogok szülni az édesanyák uti klinikán, ott mi a szokás? Toth tamás menyit kér a szülésér?

Nem tudom hogy készüljek anyagilag,és jo ha a FÉRJEM ADJA ODA A PÉNZT A DOKIMAK?

Legjobb válasz: A szülésznõnek akkor szoktak,ha fogadott.

A szülésznõnek akkor szoktak, ha fogadott.
Nehéz kérdés a hálapénz mindig szerintem. Kötelezõen nyilván nem kell adnod neki. Viszont az esetek nagy részében (kivételek persze mindenhol vannak) viszont ha problémamentesen zajlik a szülés a dokit az ember nem túl sokat látja, gyakran még akkor sem, ha fogadott. A szülésznõt viszont annál inkább.Õ az aki az elejétõl a végéig jobb esetben "végigkiséri" a szülést, a kismama és a baba útját. Szóval szokás-nem szokás (nem odavalósi vagyok), haa meg vagyok vele elégedve én adnék. Mondjuk nem feltétlen pénzt, lehet az egy ajándékcsomag vagy valami apróság is. Persze tudom, hogy a munkáját végzi és azért kapja a fizetését, de annyira fontos dolog az ember lányának az életében a szülés, hogy a segítségét én valamilyen módon meghálálnám. De nyilván ez csak az én véleményem.
nem tudom aktuális-e még a kérdés, azért válaszolok, ha nem bánod. Én 2006 júliusában szültem nála, végig magánon jártam hozzá (ami akkor 4000 ft/alkalom volt), POSE-tól indult szülés, ami végül császárral ért véget. 20000 ft-ot adtam neki, amikor a varratokat szedte ki, mert úgy éreztem, hogy a magánrendeléssel a szülés egy részét is kifizetem, ezen kívül kapott még egy kb 10e ft értétû ajándékot (azt személyesebbnek éreztem a pénznél) és látszólag örült neki. A napokban fog születni a második babám, ha tehetném, most is õt választanám, nagyon elégedett voltam vele, a vajúdás alatt is szinte végig velünk volt (ez még a régi, függönyös szülõszoba), én inkább a szülésznõt nem láttam sokat (szerencsére, mert nem volt épp szimpi). Könnyû szülést kívánok!(ha még nem vagy túl rajta)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!