Találatok a következő kifejezésre: Mi a a szülési (2162 db)

Mi történik a szülés után? Hány hétig vérzik a nő? Meddig fáj? Nagyon ki van tágulva? Érez úgy szex közbe mint szülés elött? A gátrésznél mi a helyzet?

Legjobb válasz: Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1,5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :), és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :). A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!

Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1, 5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :) , és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :) . A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy mindent leírtál, és kicsit megnyugtattál. Azt hittem hogy sokkal rosszabb válaszokat kapok. Mégegyszer köszi.

Milyen érzés mikor beindítják a szülést?

Ha nincs egyáltalán fájdalmam és beindítják, hirtelen er?s fájások következnek. Mire számítsak? Légyszi írjatokbármilyen títpusu beindításról, és hogyan éltétek meg, milyen volt.

Legjobb válasz: Nekem programozott szülésem volt, mivel jóslófájásaim voltak, de nem igaziak.Elõször elõkészítenek, majd a doki megvizsgál, burkotrepeszt-nem fáj, csak fura, mert kifolyik a magzatvíz.két-három órát még semmi, enyhe görcsök. Majd amikor megkapod az oxitocin infúziót, akkor jönnek már komolyabb fájások.Nekem reggel 8-kor repesztettek és 14:45-re lett meg a bébi.Bár 3900 g volt,vagyis nagy baba, így jobban szenvedtem.Egy újnyira voltam kitágulva, majd mikor jöttek az igazi fájások, olyan 11-12 között, óránként tágultam egy újnyit.Segített a doki mindenfélékkel. Készülj fel, sok szúrkálás lesz, de abban a helyzetben nem fogsz arra gondolni.Ne nézz oda, mikor mekkora tûvel közelít, mert ijesztõ. Nekem mindig a férjem tudósított. Nagyon fáj, ez leírhatatlan, de mikor túl vagy, csodálatos érzés, amikor a pocidra teszik, megszopiztatod... Nincs tapasztalatom, hogy milyen, ha magától megindul, de biztos az sem könnyû.Sokat jelent, hogy milyen az orvosod. Az enyém szuper volt. Szültek mellettem többen, de náluk alig volt jelen a dokijuk. Tehát a vajúdás húzós, a kitolás megkönnyebbülés, mert végre nem kell visszafolytani a nyomást. Amikor már nemcssak görcsös, szúró érzésed van, hanem mintha egszerre kellene pisilni, kakálni, akkor már nem sok van hátra. Fontos, hogy bármit érzel, mindent, még ha hülyeségnek tartod is, mondd a dokinak, vagy a szülésznõnek. Ne félj!Mindeki túl van rajta.Könnyû szülést kívánok. Egy három hónapos baba anyukája.

Nekem programozott szülésem volt, mivel jóslófájásaim voltak, de nem igaziak.Elõször elõkészítenek, majd a doki megvizsgál, burkotrepeszt-nem fáj, csak fura, mert kifolyik a magzatvíz.két-három órát még semmi, enyhe görcsök. Majd amikor megkapod az oxitocin infúziót, akkor jönnek már komolyabb fájások.Nekem reggel 8-kor repesztettek és 14:45-re lett meg a bébi.Bár 3900 g volt, vagyis nagy baba, így jobban szenvedtem.Egy újnyira voltam kitágulva, majd mikor jöttek az igazi fájások, olyan 11-12 között, óránként tágultam egy újnyit.Segített a doki mindenfélékkel. Készülj fel, sok szúrkálás lesz, de abban a helyzetben nem fogsz arra gondolni.Ne nézz oda, mikor mekkora tûvel közelít, mert ijesztõ. Nekem mindig a férjem tudósított. Nagyon fáj, ez leírhatatlan, de mikor túl vagy, csodálatos érzés, amikor a pocidra teszik, megszopiztatod... Nincs tapasztalatom, hogy milyen, ha magától megindul, de biztos az sem könnyû.Sokat jelent, hogy milyen az orvosod. Az enyém szuper volt. Szültek mellettem többen, de náluk alig volt jelen a dokijuk. Tehát a vajúdás húzós, a kitolás megkönnyebbülés, mert végre nem kell visszafolytani a nyomást. Amikor már nemcssak görcsös, szúró érzésed van, hanem mintha egszerre kellene pisilni, kakálni, akkor már nem sok van hátra. Fontos, hogy bármit érzel, mindent, még ha hülyeségnek tartod is, mondd a dokinak, vagy a szülésznõnek. Ne félj!Mindeki túl van rajta.Könnyû szülést kívánok. Egy három hónapos baba anyukája.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és "leíró" válaszokat. Erre volt szükségem. Nagyon félek, fõleg mert bíztam abban, hogy magától beindul a szülés, de még sehol semmi és ma be kell feküdnöm.
En sajnos nem tudok valasztadni, mert elotte vagyok, de szeretnek szep es konnyu szulest kivanni!!!

Valaki le tudná írni mihez foghatóak a szülés fájdalmai (mármint maga az efektív szülés), milyen érzés, tényleg kibírhatatlan?

Legjobb válasz: Szia! Ez változó.Nekem így történt:Elfolyt a amagzatvízem és elkezdõdtek a fájások 6 órán keresztül vajúdtam volt olyan perc amikor azt hittem végem,de csak arra gondoltam hogy nem sokára látom a kislányomat és így sikerült.Kikell tûzni egy célt és sikerül.Hidd el!Szurkolok! Bolodg Baba várást és Könnyû Szülést! 27+4 hetes kismami(15 hónapos kislány anyukája)

Szia! Ez változó.Nekem így történt:Elfolyt a amagzatvízem és elkezdõdtek a fájások 6 órán keresztül vajúdtam volt olyan perc amikor azt hittem végem, de csak arra gondoltam hogy nem sokára látom a kislányomat és így sikerült.Kikell tûzni egy célt és sikerül.Hidd el!Szurkolok! Bolodg Baba várást és Könnyû Szülést! 27+4 hetes kismami(15 hónapos kislány anyukája)
Én is egyfolytában ezen paráztam, de amikor már ott voltam, akkor egy olyan állapotba kerültem, hogy semmi nem érdekelt, csak legyen meg. Én viszonylag könnyen szültem. A vajúdás olyan mint a mensi görcs, csak sokkal erõsebb és a derékból indul kifele. Maga a szülés (ez morbid), de olyan mintha székrekedésed lenne, de ki kell nyomni. Én nem hittem el, de tényleg igaz, hogy abban a pillanatban, amikor kibújik a manó minden fájdalmat elfelejtesz. Könnyû szülést kívánok és ne izgulj, mert úgy sokkal rosszabb :)
Szia!Mindenkitõl hallhatod, hogy semmiféle más fájdalomhoz nem lehet hasonlítani és most hogy már én is átéltem, teljes mértékben el is hiszem :) A tolófájásokat leginkább erõs kakilási ingerhez hasonlítanám, de sokkal intenzívebb.... Nem kibírhatatlan, sõt...nem kaptam fájdalomcsillapítót, és még fájáserõsítõvel gyorsították is a szülést, mégis azt mondom, hogy újra vállalkozunk egy második babára is. Egyébként a hormonoknak köszönhetõen hamar elfelejtjük a fizikai gyötrelmeket és majd a következõ szülésnél megint önkívületben kapkodok a levegõ után :)
Szerintem ezt senki nem tudja neked megmondani mert mindenkinek más sõt még egy embernek sincs két egyforma szülése. Persze, hogy fáj de szerintem nem elviselhetetlen. Attól is függ ki mennyire bírja a fájdalmat és az is hogy mennyi ideig húzódik el a vajúdási szakasz.
Szia! Szerintem ez leírhatatlan, igazából én szinte nem is voltam ezen a földön, szinte hallucináltam, amikor már komolyabb fájdalmaim voltak. A kitolási szakban pedig egyszerûen nyomnod kell visszatarthatatlanul. 8, 5 hónapos a babám, a szülési fájdalmakra már másnap sem emlékeztem. Igaz nagyon megviselt a szülés, és nehezen épültem fel! Könnyû szülést, boldog babázást! Üdv!
Mind igaz amit elõttem leírtak, de azt is tudni kell, hogy a fájdalomfokozódás során szükségszerû fokozatosság nagyon sokat jelent. vagyis nem hirtelen zúdul rád, hogy sokkot kapj, hanem menetelsz végig a fájásokon. Sokat segít, ha átadod magad a fájdalomnak. Kezdetben gondold azt, hogy a fájdalom egy ló és te lovagolod. Egy idõ után úgyis legyõz, de semmi baj meg kel adnod magad, azzal a gondolattal, hogy akarod a fájást. Arra gondolj majd, hogy tágulsz és ezt te akarod is, mert minden egyes fájás elõbbre visz a kisbabához. Sohasem arra gondolni mennyi van még hátra, hanem , hogy már mennyit haladtál. Kitolásnál jó nagy légvétel után, szemet szájat becsukva szép lassú mélységgel toljál, mintha nehéz székletet kellene kinyomni. Veled egyidõben nagyon édesanya éli majd át ugyanezt, nem vagy egyedül Szép, boldog szülést kívánok!
Nem tudod hasonlítani semmihez, mert ilyen fájdalmat még nem éreztél. De nem kibírhatatlan. Ha odakerülsz, próbálj arra gondolni, hogy egyszer vége lesz. S tényleg, amikor vége, s kezedbe adják a babát, azonnal elfelejted! Boldog babavárást! Könnyû, gyors szülést!
Szia ! Én minden fájásnál a legzésre oszpontosítottam kozben pedig azzal bíztattam magam hogy ki kell bírnom a kovetkezo fájás erosebb és erosebb lesz végul eljutottam oda hogy megszuletett a kisfiam. Kitarás ! Nagyon-nagyon fáj de nem kibírhatatlan és a jutalom minden kinccsel felér!!!
Nem kibírhatatlan, mert túléltük mindannyian, de rettenetesen tud fájni. De nem mindenkinek, van, aki könnyen szül. Nekem nem volt fokozatosság, mert úgy indították be a szülést, és szünet nélkül fájt erõsen. Nekem a hasam alja fájt, és a szeméremcsontom. Piszkosul fáj, de mindenképp megéri! A tolófájások már abszolút kibírhatóak, nem vészesek. Én utána viszont hamar regenerálódtam.

Mindenkinek van derékfájás, mikor beindul a szülés?

Legjobb válasz: mensi szerû fájás....derékfájás..aztán már minden fáj::) De sztem mindenkinél más és más....vkinek nincs is fájás csak szülés hirtelen(szerencsés barinõmnek is)

mensi szerû fájás....derékfájás..aztán már minden fáj::) De sztem mindenkinél más és más....vkinek nincs is fájás csak szülés hirtelen(szerencsés barinõmnek is)
nekem zsibbadt és feszített!
Nekem a hasam alja és a szeméremcsontom fájt végig, de az rettenetesen. A derekem nem fájt egyáltalán, és elõtte sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Nekem szinte csak a derekam fájt, de az nagyon. Már a tolók kezdõdtek és még mindig a derekam fájt. :O
nekem mind a két lányomnál volt
Nem tudom, annyira mensis-fájdalomról beszél mindenki...Nekem nem olyan volt.Inkább mint mikor megnézik lámpával a magzatvizet és feszítenek egy kicsit ott bent... De derékfájás az tényleg volt, de azt sem mensi-fájásoshoz hasonlítanám...CSak fáj nagyon.
A kérdező hozzászólása: Köszi Mindenkinek!

Mikor indítják a szülést a Debreceni Klinikán, nyilván 40. hét után, de gondolom helyenként is változó? Nincs fogadott doki! 38 hkm

Sokfélét olvastam már, van akinek egész 42. hétig kivárnak, de hamarabbi indítást is hallottam már... Akinek indították mennyi idős volt? Burokrepesztéssel csinálták? Még annyira nem aktuális a kérdés, de nagyon lusta a pici bogaram, és nagyon úgy érezem, hogy akár túl is hordhatom... Köszönöm! 38 hkm

Legjobb válasz: Szia! Én már naponta jartam Nst másnap amnioszkopiara, mivel már a kiirt datumra sehol semmi nem történt, 5 amnioszkopia utan se akart beindulni a szules, 9 nappal hordtam tul a kisfiam , aznapra behivtak a klinikara h menjek fel a szuloszobara, ott megvizsgaltak es kiderult h mar megrepedt az ejszaka a burok, én ebbõl semmi nem vettem észre, a magzatvizem is szivargott, így végül is igy is ugyis megindult volna a szules, de kaptam egy méhszájtágító tablettat, mert csak 1 ujjnyi voltamm, ezt 10 korul kaptam vegul este 8 ra szuletett meg a kisfiam

Szia! Én már naponta jartam Nst másnap amnioszkopiara, mivel már a kiirt datumra sehol semmi nem történt, 5 amnioszkopia utan se akart beindulni a szules, 9 nappal hordtam tul a kisfiam , aznapra behivtak a klinikara h menjek fel a szuloszobara, ott megvizsgaltak es kiderult h mar megrepedt az ejszaka a burok, én ebbõl semmi nem vettem észre, a magzatvizem is szivargott, így végül is igy is ugyis megindult volna a szules, de kaptam egy méhszájtágító tablettat, mert csak 1 ujjnyi voltamm, ezt 10 korul kaptam vegul este 8 ra szuletett meg a kisfiam
A kérdező hozzászólása: Nem tudom hogy változtat e dolgon valamit hogy én elvileg bent fekvõ vagyok csak bejárós... szóval már 4 hete naponta ill 2naponta járok nst-re, áramlásra... igaz magzatvíz vizsgálat még nem volt.. :D
Sztem amíg nincssemmi baj , addig nem zargatnak. Amnioszpian ha baj lett volna a magzatvizzel akkorbeinditották volna nálam is hamarabb.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam még aminoszkopián, viszont a mai áramlás vizsgálatom rossz lett ezért holnap megismétlik... és az nst-ém se lett az igazi, de az elmegy egynek... remélem nem lesz semmi baj. :(
Áramlásra nekem is kellett jarnom 33 hetesen es onnanstol kezdve a szulesig heti 1x ..gondolhatod már ki voltam attól is, már akkor 3.fokban érett volt a lepény, azzal ijeszgettt mindenki h koraszülött iis lehet mert a méhlepény már nagyon a végét járta..ehhez képest meg alig akart kibújni a fiamXD
A kérdező hozzászólása: Végül másnap befektettek a kórházba, és a kiírt napon 2.-án megindították a szülést, így megszületett az én drága kisfiam 3960 grammal és 53 cm-rel :D Nem indult meg magától addig...
Gratulálok!:) ) jó babázást:) )

Mihez hasonlithatóak a szülési, vajudási fájdalmak?

Legjobb válasz: Igazán semmihez. Még a legerõsebb mensis fájdalomtól is sokban különböznek (én szülés elõtt szinte minden hónapban dokinál voltam a mensis görcsök miatt!!). Erõsebbek, intenzívebbek, szóval mások. Igazán nem lehet megfogalmazni milyen érzés. A vajúdás eleje esetleg hasonlít az erõs mensis görcsökre, de késõbb más érzés. Érezni, ahogy a medence csontjai tágulnak. Azért ne ijedj meg, mert pl. én a vajúdás alatt mindig arra gondoltam, hogy ezek a fájdalmak nem hiábavalók, hanem pontosan tudom az értelmüket: nem sokára kezemben foghatom az én picikémet..ez segített. Elmondhatom, hogy mind a 4 szülésem viszonylag könnyû volt és a fájdalmat is el lehet viselni :))

Igazán semmihez. Még a legerõsebb mensis fájdalomtól is sokban különböznek (én szülés elõtt szinte minden hónapban dokinál voltam a mensis görcsök miatt!!). Erõsebbek, intenzívebbek, szóval mások. Igazán nem lehet megfogalmazni milyen érzés. A vajúdás eleje esetleg hasonlít az erõs mensis görcsökre, de késõbb más érzés. Érezni, ahogy a medence csontjai tágulnak. Azért ne ijedj meg, mert pl. én a vajúdás alatt mindig arra gondoltam, hogy ezek a fájdalmak nem hiábavalók, hanem pontosan tudom az értelmüket: nem sokára kezemben foghatom az én picikémet..ez segített. Elmondhatom, hogy mind a 4 szülésem viszonylag könnyû volt és a fájdalmat is el lehet viselni :) )
Szia! Nekem a vajúdási fájás nagyon erõs keményedés volt. Menzi alatt szerencsére sosem görcsöltem, úgyhogy nem tudom ahhoz hasonlítani. Kitolásnál pedig nagyon erõs székelési ingert érezni. Ott igazából én már nem éreztem fájdalmat. Olyankor már nincs magánál az ember. :)
Szerintem sem lehet semmihez hasonlítani. Nekem minden hónapban mensikor görcsöl a hasam, de a vajúdás egyáltalán nem olyan. Olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy a menstruációs fájdalom mihez hasonlít? - mert az sem hasonlít semmihez.
Nekem egyértelmûen mensis görcsökkel kezdõdött de már akkor is kapaszkodtam az autóban a fájdalomtól amikor mentünk a kórházba reggel 7 körül. Aztán nagyon bedurvult 11 után, az már nem mensis volt hanem... hihetetlen...onnantól már semmihez sem hasonlítható fájdalom volt. És este fél nyolcig tartott.:-(
Én leginkább ahhoz hasonlítanám, mintha égtem volna és átment volna rajtam egy autó. Nem túl jó hasonlat, de iszonyatosan fájt (oxitocinnal), ha megmozdultam, azt hittem belehalok.
Szia! Nekem közben az a hasonlat jutott eszembe, hogy olyan, mintha valaki baltával hasogatná a derekadat. Ja és az biztosan százszor jobb lenne, ha tökön rúgnának :) Soha nem éreztem még ehhez hasonlót, és ilyen mértékû fájdalmat! Persze mindenki más és más, van akinek jobban fáj, és van akinek kevésbé. És persze az eredmény mindenért kárpótol4 :) A kitolás része már maga a mennyország a vajúdáshoz képest, pedig én ettõl féltem a legjobban :) Jó egészséget, gyors és könnyû szülést!
Nekem érdekes módon nem elöl, hastájékon fájt (tehát nem menziszerû volt), hanem minden összehúzódásnál úgy éreztem, hogy leszakad a derekam, de nagyon durván.
Nekem nem a derekam fájt, hanem a hasam alja, és a szeméremcsontom. Nagyon kemény volt, mert úgy indították meg a szülést. A legelején érezgettem enyhe mensi szerû fájdalmat, de az még nem nevezhetõ fájásnak.

Milyen színű a magzat víz? Mikor megindul a szülés? Meg ha néha fáj a derekam az baj? Meg tegnap a bal ágyékomnál néha szúró érzés szerűt éreztem, de lehet azért mert egy picit többet gyalogoltam?

De mikor haza értem akkor, lepihentem nem volt utána semmi bajom! Most vagyok 22 hetes!

Legjobb válasz: Ha nincs baj, akkor szinte színtelen. Ha rosszabbul van a baba, akkor van barnás-zöldes színe lehet, mert a magzatszurok (béltartalom) a vízbe ürülhet. De ez csak 18 hetesen kezd "termelõdni", 22 hetesen nem tudom üríthet-e ilyet. 22 hetesen kizártnak tartom egyébként hogy a magzavízfolyással induljon a szülésed. (késõbb is kevés szülés indul ezzel!) A leírt fájdalmaim nekem is megvoltak, normálisaknak tûnnek, a benti átalakulástól vannak. Azért a dokinak mindenrõl számolj be, figyeld hogy nem keményedik-e a pocakod, (doki!)és pihenj!

Ha nincs baj, akkor szinte színtelen. Ha rosszabbul van a baba, akkor van barnás-zöldes színe lehet, mert a magzatszurok (béltartalom) a vízbe ürülhet. De ez csak 18 hetesen kezd "termelõdni", 22 hetesen nem tudom üríthet-e ilyet. 22 hetesen kizártnak tartom egyébként hogy a magzavízfolyással induljon a szülésed. (késõbb is kevés szülés indul ezzel!) A leírt fájdalmaim nekem is megvoltak, normálisaknak tûnnek, a benti átalakulástól vannak. Azért a dokinak mindenrõl számolj be, figyeld hogy nem keményedik-e a pocakod, (doki!)és pihenj!

Kinek mennyire volt nyitva a méhszája mire elindult a szülés? Milyen érték volt?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 37. héten volt 2111, addig teljesen zárt voltam. A dokim azt mondta, nem valószínû, hogy kihúzom a kiírt idõpontig és igaza is lett, a kisfiam a 38. héten megszületett :) Nekem magzatvíz-elfolyással indult a szülés, amikor beértünk a kórházba még mindig csak 1 ujjnyira voltam nyitva, aztán egy óra múlva elkezdõdtek a fájások és onnantól számítva 3,5 óra múlva kibújt a babám. Ha egy kicsit kinyílik a méhszájad a kiírt napod elõtt az azért jó, mert annyival rövidebb lesz a tágulási idõ (dokim mondta). Könnyû és gyors szülés kívánok!

Szia! Nekem a 37. héten volt 2111, addig teljesen zárt voltam. A dokim azt mondta, nem valószínû, hogy kihúzom a kiírt idõpontig és igaza is lett, a kisfiam a 38. héten megszületett :) Nekem magzatvíz-elfolyással indult a szülés, amikor beértünk a kórházba még mindig csak 1 ujjnyira voltam nyitva, aztán egy óra múlva elkezdõdtek a fájások és onnantól számítva 3, 5 óra múlva kibújt a babám. Ha egy kicsit kinyílik a méhszájad a kiírt napod elõtt az azért jó, mert annyival rövidebb lesz a tágulási idõ (dokim mondta). Könnyû és gyors szülés kívánok!
Hú, ez jó kérdés, Én is szeretném tudni. Mindenesetre, most töltöttem a 37. hetet, és az Én értékem C3110. A dokim szerint nem fogok elõbb szülni, mint amire ki vagyok írva, tehát biztosan van még 3 hetem.
Nekem 2 és fél héttel elõbb született a babám, két és fél ujjnyival mentem be NST-re.Nem is engedett haza a szülésznõm, burkot repesztett, és kb.3 óra múlva megszületett a kisfiam.
szia, Én nem tudom mik ezek a C... értékek amiket itt mindenki írogat. Már szültem egy bébit, de 1x sem láttam ilyen értéket a papíromon. 2 újjnyira voltam nyitva, amikor indították a szülést, mert már túl hordtam a picit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Nekem c1111! de még semmi jele, hogy kiakarna bujni!40 heteske...
Szia! Nekem is C 1111 tegnap voltunk orvosnál azt mondja ha nem indul meg magától akkor szombaton burkot repeszt.
Nekem 2000-es volt, a magzatvizem folyt el.
Nekem 4 ujjnyira volt nyitva a méhszáj, mikor jöttek a fájások, és benentünk a kórházba.

Mit éreztetek a szülés beindulása elõtti órákban, napon?

Nekem nagyon fáj a medencém, úgy érzem, szétmegy, gyakran végbél tájékon is érzem a nyomást, a hasam két napja nagyon lent van, a baba már keveset mozog (de azért bejelentkezik picit), ha összeszorítom a hüvelyem, akkor pedig szúró érzést érzek fent. Fáradt vagyok, türelmetlen, stb. 38. hét végén. Ti mit éreztetek mielõtt beindult?

Legjobb válasz: Semmit. Mikor már beindult a szülés, és a kórházban voltam, mondta a szülésznõ, hogy estére meglesz a baba. Én meg csak néztem, mint a kukák, hogy jééé, tényleg? Valahogy el sem hittem, fel sem fogtam, hogy mi történik.

Semmit. Mikor már beindult a szülés, és a kórházban voltam, mondta a szülésznõ, hogy estére meglesz a baba. Én meg csak néztem, mint a kukák, hogy jééé, tényleg? Valahogy el sem hittem, fel sem fogtam, hogy mi történik.
Nem akarlak elkeseríteni (ezzel együtt magamat sem :) ), de nekem 3 hete megvannak ezek a "tüneteim", most már 40. héten járok, és még mindig semmi...
Én aznap délelõtt még vizsgázni voltam, meg ügyeket intéztem a városban. Este 6kor elkezdett fájni a hasam, 10kor elfolyt a nyákdugó, reggel 9re meglett a kicsi :)
Semmit, egyszercsak elfolyt a magzatvíz és jöttek a fájások! :) Könnyû szülést kívánok!
Semmit. CTG-n voltunk, beszélgettünk a férjemmel, mikor a doki megkérdezte, hogy mennyire érzem erõsnek a fájásokat. Én meg megkérdeztem, hogy miért, vannak? Erre mutatja a papírt, hogy mások ilyen görbével már kitolási szakaszban vannak. Érdekes volt, de rá 6 órára megszületett a kisfiunk. :)
semmi elõjele nem volt.olyan fitt voltam mint soha elõtte, nagytakaritást csináltam az egész házban, elmentem bevásároltam 1hétre :-) viccelõdtünk is a férjemmel h mindent elrendeztem ugyh estére mehetek szülni és igy is történt :-)
Szia! A szülés elõtt két nappal voltak fájásaim, de érdekes módon nem a derekam és a medencém fájt, hanem az alhasam. Csak akkor szûnt rövid idõre a fájdalom, ha álltam. Így, mire a kórházba bejutottunk, már hulla voltam. Délután ötre született meg a baba.

Mikor megindul a szülés előtte csinálnak még UH-ot?

Pl. hogy megnézzék mekkora baba lesz vagy, hogy a köldökzsinór nincs e a baba nyakára tekeredve.

Legjobb válasz: Szülés elõtt 1 nappal volt. Mikor beindult nem csináltak uh-t, és a nyakán volt a kzs.

Szülés elõtt 1 nappal volt. Mikor beindult nem csináltak uh-t, és a nyakán volt a kzs.
Nekem nem csináltak elõtte uh-t. bementem, megnézték a magzatvizet (már túlhordtam és azért), kiderült zavaros, így megindították a szülést. De nem volt uh.
Nekem sem volt elõtte uh-m.
nem volt ultrahang. és a kislányomnak a nyakán volt a köldökzsínor
Nekem se csináltak uh-t.
elsõnél nem volt, másodiknál szülés elõtti nap.De az is csak azért, mert bementük, hogy folyik a magzatvíz.Megvizsgáltak, de épp volt a buroksapka, mondták, h valószínû felülrepedt meg.Ezért küldtek fel uh-ra, hogy megnézzék a magzatvíz mennyiségét.
nem volt uh nálunk sem.
Nekem nem csináltak uh-t amikor bementem szülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!