Találatok a következő kifejezésre: Mi a a szülés kezdetben: (12 db)

Mik lehetnek az első jelei a szülés kezdetének?

Június 7-e óta érzem, hogy minden nap vagy a derekam fáj nagyon, vagy az alhasam húzódik/nyilal. Ezek jelezhetnek valamit? 36+5 hkm

Legjobb válasz: Nekem nem voltak jósló fájásaim, derékfájás, étvágy vagy éppen hányinger. Konkrétan semmi jele nem volt annak, hogy a baba jönni akarna kifelé. Éjjel kettõkor átakartam fordulni a másik oldalamra és akkor egy pici pukkanást éreztem odabentrõl aztán elöntött a magzatvíz. Olyan gyorsasággal pattantam ki az ágyból mint még sosem! :D Nálam a magzatvíz folyása jelezte , hogy menni kell. Elõzõ este tejbegrízt ettem kakaóval és fahéjjal, gondolhatjátok milyen éhesen indultam neki a szülésnek! Végig az volt a legnagyobb problémám, hogy éhen fogok halni!Szerintem a dokim és a szülésznõm totál hülyének néztek, mert mindig kérdezték, hogy van-e valami gondom, fájdalmam, észrevételem? A válaszom mindig az volt: ÉHES VAGYOK!!!!!! ÉHEN FOGOK HALNI!!!! :D Szerencsémre könnyû szülésem volt!Ilyen kívánok mindenkinek! :D

Nekem nem voltak jósló fájásaim, derékfájás, étvágy vagy éppen hányinger. Konkrétan semmi jele nem volt annak, hogy a baba jönni akarna kifelé. Éjjel kettõkor átakartam fordulni a másik oldalamra és akkor egy pici pukkanást éreztem odabentrõl aztán elöntött a magzatvíz. Olyan gyorsasággal pattantam ki az ágyból mint még sosem! :D Nálam a magzatvíz folyása jelezte , hogy menni kell. Elõzõ este tejbegrízt ettem kakaóval és fahéjjal, gondolhatjátok milyen éhesen indultam neki a szülésnek! Végig az volt a legnagyobb problémám, hogy éhen fogok halni!Szerintem a dokim és a szülésznõm totál hülyének néztek, mert mindig kérdezték, hogy van-e valami gondom, fájdalmam, észrevételem? A válaszom mindig az volt: ÉHES VAGYOK!!!!!! ÉHEN FOGOK HALNI!!!! :D Szerencsémre könnyû szülésem volt!Ilyen kívánok mindenkinek! :D
Én elõtte való nap rengeteget aludtam, és ettem elõtte való nap. De persze ez mindenkinek más lehet.
Ilyenkor már annyi tünete van az ember lányának, hogy képes mindet a szülés elõjeleként értelmezni :) )) Persze, nem mondom, hogy lehetetlen, hogy akár néhány napon belül megszülj, de ezekkel akár a 40. hétig húzhatod, akár túl is hordhatod a babát. A derékfájást okozhatja a rossz testtartás, a pocid súlya is. A különbözõ medence fájdalmak, alhasi kellemetlenségek is normális tünetek így a végén, hisz készül a tested a szülésre... lazulnak az ízületek, húzódnak a méhszalagok, a baba is nyomhat odabenn valamit. Minden jót!
Derékfájás, fejfájás, furcsa energikusság is, megugrott étvágy és "vihar elõtti csend" is lehet. Ahogy az elõzõ mondta, ilyenkor már bármi lehet. De ne aggódj, eltéveszteni nem fogod biztosan:)
Nekem annyi volt az elõjel, hogy aznap kétszer is rohannom kellett a wc-re. Pedig az utolsó idõkben a toalett és én nem voltunk közeli barátok:o) Egyébként ez akkor fel sem tûnt, de így utólag visszagondolva ennyi volt. Amúgy este 8kor voltam a dokimnál az aktuális ctg-n, semmit nem mutatott. Ehhez képest 3/4 12kor éjjel beindultak a fájások, amikrõl nem is tudtam eldönteni, hogy már azok vagy nem. Azért bementünk a kórházba fél 2 körül, ahonnan már nem engedtek haza, csak bekísértek a szülõszobára. Reggel 9 óra 6 perckor megszületett a gyönyörû Lányom!:o)
Szerintem menj a dokihoz, õ biztosan megmondja a tutit

Derék táji görcs utalhat a szülés kezdetére? Vagy mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Amennyiben renszeres és erõsödik, utalhat a méhszáj nyílására. Nekem ez volt elsõsorban az NST nem is mutatott fájásokat. Aztán csak csodálkoztak, hogy pár óra múlva zsupsz ott volt a picinyke.

Amennyiben renszeres és erõsödik, utalhat a méhszáj nyílására. Nekem ez volt elsõsorban az NST nem is mutatott fájásokat. Aztán csak csodálkoztak, hogy pár óra múlva zsupsz ott volt a picinyke.
Lehetséges, hisz már a 36. hétben vagy...ugye? Nekem folyamatos keményedéseim vannak, de nst nem mutatott semmit. 39 h
Ha nem rendszeres a fájdalom, akkor lehet hogy csak a tested készülõdik a szülésre, rendezõdnek a csontok. De ha rendszeres, akkor azért inkább menj be a dokihoz
Nekem is így kezdõdött :) Viszont a 35. hét még nagyon korai :SS
A kérdező hozzászólása: Na az nagyon jó . De még pont egy hónapom van hátra. És ez mennyire biztos meg állapítás?
A kérdező hozzászólása: Hát végülis 35 töltöttem ma . Hát kíváncsi leszek jelentkezik e még a mai napon, vagy a napokba.Köszi a választ
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ.kíváncsi leszek a továbbiakba is jelentkezni fog e

Aki terhességi cukorbetegség miatt diétázott, mikor hagyta abba? Szülés előtt már kezdett normálisan étkezni, vagy szülés után állt vissza vagy akkor is tartotta a diétát?

Jöv?hétre vagyok kiírva és biztos meg is lesz a baba mert a dokim megindítja ha nem indul meg, a kiírt id?pont után pár nappal. Már nagyon nehezen bírom a diétát. Ugye szülés után visszaáll a cukrom?

Legjobb válasz: Szia! Hát ajánlanám neked,hogy a szülés után még tartsd a diétát,mert nem mindenkinek alakul vissza a cukra.Nekem sajna az elsõ terhességem után megmaradt,a 4.-kel már inzulinoztam magam és most is kell böködnöm,sajnos!:(((

Szia! Hát ajánlanám neked, hogy a szülés után még tartsd a diétát, mert nem mindenkinek alakul vissza a cukra.Nekem sajna az elsõ terhességem után megmaradt, a 4.-kel már inzulinoztam magam és most is kell böködnöm, sajnos!:(((
Gratulálunk!!! :)
Kolléganõmnek megmaradt a szülés után is, és még mindig diétáznia kell. 4 hónapja szült.
Én szülés után még kb 5 napig diétáztam, aztán áttértem a rendes kajálásra, de közben próbaszerûen ellenõrizgettem a vcszintet, mindig rendben volt. Kb 5 héttel szülés után csináltam otthon egy terhelésest és az is renbe. Én volt, azóta is minden okés :) Most készülünk 2. babára, álítólag 40 % esély van rá, hogy kiújul :(
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Gondoltam írok. Október elsején megszületett a babám. Szerencsére a cukrom normális! :) Gondoltam megosztom, hátha más is olvassa majd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nagyon jól esett amit írtál! Bízom benne hogy visszaáll a cukrom, és persze azért ha így lesz, oda fogok figyelni az étkezésre. Bár nem vagyok se elhízva, és nem étkeztem ezelõtt nagyon gázosan, talán annyin változtatok hogy többször eszek keveset, nem pedig reggeli-ebéd-vacsi(már amikor) Szép estét kívánok!
Szia! Elsõ vagyok.Remélem vissza fog állni a cukrod, szurkolok neked és a többi cukros kismamának is, mert ezt tartani a gyerekek mellett nagyon nehéz és fárasztó is!Ha tudsz majd egy ellenõrzõ vizsgálatot csináltass és legalább megnyugszol, hogy minden rendben van.Sajnos azért leirom neked, hogy a cukorbetegség nem csak örökölhetõ, hanem egy virusos fertõzés, súlyos mûtét, de akár egy mandulagyulladás is elõidézheti, fiatalnál idõsnél egyaránt.És a helytelen, össze-vissza evés még jobban rásegithet.Ezért fontod, hogy napjában többször egyen valaki, ne csak egyszer és akkor jól megtömi a pocakját. Mégegyszer sok szerencsét és sok boldogságot neked, nektek!:) )))
A kérdező hozzászólása: :( :(
A kérdező hozzászólása: Úhh. :S Remélem hogy vissza fog állni! Soha nem volt vele gondom, és a családban sem volt cukorbetegség. :( Köszönöm a válaszod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm/jük! :)

A szülést jelző fájások kezdetkor is már minden esetben erősnek mondhatóak, vagy mire lehet számítani?

Nekem 37 hetesen vannak olyan fájások közbe ami enhye menstruációs görcsre emlékeztet. Attól félek, ha korábban jönne mint 40. hét akkor el tudom majd dönteni, hogy AZOK a fájások a jövetelét jelz?ek-e amiket érzek?

Legjobb válasz: Ne aggódj, meg fogod õket ismerni. Mivel egyre jobban fog fájni, és sûrûsödni is fognak. Lehet elfolyik közben a magzatvíz, vagy eltávozik a nyákdugó. Tehát ne félj. Ha pedig mégis vak lárma, hm hát elõfordul az ilyen, akkor sem kell szégyenli magad más is tévedett már. Jó babavárást, és szép szülést kívánok.

Ne aggódj, meg fogod õket ismerni. Mivel egyre jobban fog fájni, és sûrûsödni is fognak. Lehet elfolyik közben a magzatvíz, vagy eltávozik a nyákdugó. Tehát ne félj. Ha pedig mégis vak lárma, hm hát elõfordul az ilyen, akkor sem kell szégyenli magad más is tévedett már. Jó babavárást, és szép szülést kívánok.
Én úgy mentem be a kórházba, hogy elkezdett folyni a magzatvizem, és egyáltalán nem voltak fájásaim. Pár óra múlva elkezdõdtek, majd egyre erõsödtek, sûrûsödtek. Mindenki írja, de tényleg hidd el, ezt a fájdalmat fel lehet ismerni és nem téveszted össze semmivel. Sokkal erõsebbek és intenzívebbek a menstruációs görcsöknél. Kitartást kívánok!
Szia! Biztos, hogy fel fogod ismerni, de az erõssége egyénenként változó. Én már az elsõ fájásnál biztos voltam benne, hogy EZ AZ, alig vártam, hogy leteljen az idõ (ami aztán 19 perc lett) és jöjjön a következõ. Viszont olyan erõs volt már az elejétõl kezdve a fájás, hogy bár korábban semmi félelem sem volt bennem, mégis eszembe jutott, hogy mindenki azt mondta, a kezdethez semmi a végéhez képest. Úgyhogy eléggé beijedtem, hogy mi jöhet még, mert hosszan tartó erõs fájásaim voltak. Utólag már tudom, hogy ezek az erõs és hosszú fájások meg is hozták az eredményt, a végére sem lett rosszabb, csak sûrûbb, és 6 óra múlva már a hasamon pihegett a babám. Szép szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek.

Térdeim a terhesség utolsó 2 hónapjában kezdtek el fájni, azt hittem, hogy a szülés után elmúlik - de nem. Tapasztalt valaki hasonló problémát? Mikor kezdett javulni?

Szülés után vagyok 7 héttel. 63 kilóról indultam és 86 kilóval mentem szülni. Jelenleg 15 kg plusz van még rajtam.

Legjobb válasz: Nekem kb. 10 hónappal a szülés után kezdtek újra rendesen mûködni az izületeim, addig nagyon fájt a derekam, térdem, talpam.

Nekem kb. 10 hónappal a szülés után kezdtek újra rendesen mûködni az izületeim, addig nagyon fájt a derekam, térdem, talpam.
Nekem is hónapokig fájt aztán észrevétlen elmúlt.
Ma 3 hónapos a lányom, sajnos még mindig fáj, pedig már csak 3 kg plussz van rajtam. szerintem nem a kilók miatt van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Mikor adják a beöntést, vajúdás elején, vagy a szülés kezdetén?

Legjobb válasz: Vajúdáskor, szülés elõtt valamivel - mondta nekem a szülésznõ a szülésfelkészítõ tanfolyamon, de aztán mégse kaptam, mert még otthon elfolyt a magzatvizem és mire a kórházba értünk, már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszájam.

Vajúdáskor, szülés elõtt valamivel - mondta nekem a szülésznõ a szülésfelkészítõ tanfolyamon, de aztán mégse kaptam, mert még otthon elfolyt a magzatvizem és mire a kórházba értünk, már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszájam.
Ha a vajúdás kezdetén kerülsz be, akkor felveszik az adataidat és rögtön utánna borotválás beöntés.///nekem nem esett jól:(///
Nekem semmikor. Nem volt rá idõ. Pedig jobban féltem tõle, mint a szüléstõl.
En nem beontest kaptam, hanem egy sokkal kimeletesebb modszerrel, kuppal ertek el ugyanazt a hatast.
nekem programozott szulesem volt zselevel, elotte megvizsgaltak es nem volt szukseg ra.itt olaszorszagban azonban otthon is elvegezheto a beontes sajat magadnak egy kis tubussal, pici nagyon, mikor elfolyik a vized, vagy amikor akarod.gyakran van meg egy kis ido a viz utan a babaig.en borortvaltam a terhesseg alatt is, nem csak a doki nezegetett alulrol, a ferjem is.

2-3napja kezdett erősödni a hátam meg a derekam+keményedés, folyás hasmenés. Ma reggel mégjobban fáj a derekam mint eddig meg a lábam (nem tom köze van e hozzá) lehetnek ezek jelek a szülésre? Ha igen kinek mikor indult meg ilyen dolgok mellett?

38hetes

Legjobb válasz: Hogy vagy? Mert amiket írsz nagyon közeli állapotra ,szülési állapotra utalnak,de ez lehet még így egy hétig is.De a hasmenés,keményedés,derékfájás,nagyon azt jelenti.

Hogy vagy? Mert amiket írsz nagyon közeli állapotra , szülési állapotra utalnak, de ez lehet még így egy hétig is.De a hasmenés, keményedés, derékfájás, nagyon azt jelenti.

8 héttel a szülés után vagyok és most kezdett el fájdogálni, görcsölni a hasam. Mire utalhat?

Legjobb válasz: Ha szoptatsz, akkor még talán elképzelhetõ, hogy még a méhed húzódik vissza...

Ha szoptatsz, akkor még talán elképzelhetõ, hogy még a méhed húzódik vissza...

Közel 33 hetesen nyíló méhszáj 3. babával. Tapasztalatok? Első két terhességemnél a szülés elött 1 héttel kezdett csak nyílni, ezért én elsőre "újjongtam" mikor a doki mondta. Folyt.

A doki pihenést írt elő(még 3-4 hétig min. ki kéne húznunk-ezt a doki mondta-akkor ő terminus elötti szülésre számít?), ami nehéz egy 3,5 és egy 1 éves csöpp mellett. Első baba 40 hétre, 2. 42. héten született. 15 hónap lenne a 2 kicsi közt, ha benn maradna. Ez növelheti az esélyt, hogy nem fog? És persze a valós pihenés hiánya? Valszeg kérek a dokitól egy időpontot j.hétre, csak hogy tudjak v.mi pontosabbat, hogy mi változott odalenn. Addig is nagyon szeretném ha megírnátok tapasztalataitokat.

Legjobb válasz: Másabb volt a helyzetem, mert nekem nem nyíló méhszájam volt, hanem a lepényem volt rossz helyen. Szintén 3. baba, a nagyok 5 és 2,5 évesek, pihentem mellettük amennyit csak lehetett, és nekem segítségem is volt. Így sem húztuk túl sokáig, 34 hetesen bevéreztem, azonnali császárom volt. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy beszélj az orvosoddal a konkrét helyzetedrõl, mert ha tényleg fent áll a koraszülés veszélye, akkor kéne kapnod tüdõérlelõt. Inkább feleslegesen, mint hogy ne legyen rá idõ.

Másabb volt a helyzetem, mert nekem nem nyíló méhszájam volt, hanem a lepényem volt rossz helyen. Szintén 3. baba, a nagyok 5 és 2, 5 évesek, pihentem mellettük amennyit csak lehetett, és nekem segítségem is volt. Így sem húztuk túl sokáig, 34 hetesen bevéreztem, azonnali császárom volt. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy beszélj az orvosoddal a konkrét helyzetedrõl, mert ha tényleg fent áll a koraszülés veszélye, akkor kéne kapnod tüdõérlelõt. Inkább feleslegesen, mint hogy ne legyen rá idõ.
Nekem a 29. héttõl nyílt ki a külsõ, belsõ egy kicsit (32 hetes vagyok most), szigorúan feküdnöm kell, persze nem bírom, de amennyire csak lehet betartom, mert nem akarok korábban szülni.Az én dokim azt mondta, hogy a 36. héttõl azt csinálok amit akarok.Szóval szedem a magnéziumot és fekszem, az elmúlt 2 hétben nem lett rosszabb a méhszáj.Nálam is harmadik babó lesz, de nálam a lányok már 8 és 5 évesek. kitartás!
Szia! 3. baba a méhszáj 2111. 34 hetes terhes vagyok, magnéziumot és szigorú fekvést tanácsolt, amit persze a két másik gyermek mellett nem tudok betartani. Én azt mondom, ha megérik a körme kibújok. :) Nem parázok e miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Remélem még 3-4 hétig benn marad, aztán jöhet... :) Furcsa lenne egy kis csöppet a kezemben tartani, mármint, ha koraszülött lenne. A kiscsajom 3530 g, a kispasim 4020 g volt mikor megszületett és ez a pár hét olyan sokat számít nekik. Az utóbbi napokban + feszültség is van itthon, ami úgy érzem nem segít a helyzeten. Pl.: még most is dolgozik a párom-leltár miatt-pedig már 7-re itthon kellett volna lennie. Ilyenkor pedig elkezd járni az agyam rosszabbik fele, aminek nem kéne... Na, ez van. Mégegyszer köszi. Holnap pedig kérek idõpontot a dokihoz.

Mi a különbség a szülés kezdetben: ha elfolyik a magzatviz es azutan jönnek a fájasok vagy jonnek a fajasok es kiszurjak hogy kijöjjön a magzatviz?

Mi a külömbség a szülés kezdetben: ha elfolyik a m.viz es azutan jönnek a fájasok vagy jonnek a fajasok - es kiszurjak hogy kijöjjön a m.viz??

Legjobb válasz: Egy tökéletes szülésnél (ami ritkán van sajna) nem folyik el a víz, hanem menetközben. Nekem elfolyt, a méhszájam zárt volt, fájásaim nem voltak. 17 óra után császár:( Tehát ne follyon el:)

Egy tökéletes szülésnél (ami ritkán van sajna) nem folyik el a víz, hanem menetközben. Nekem elfolyt, a méhszájam zárt volt, fájásaim nem voltak. 17 óra után császár:( Tehát ne follyon el:)
Nem tudni, mitõl függ, és nem jobb egyik sem a másiknál. Talán annyival jobb, ha a fájásokkal kezdesz, hogy akkor nincs a magzatvíz-elfolyás miatti fertõzésveszély. Nekem elfolyt a vizem egy része, a többi bent maradt, mert a babám feje úgy be volt már ékelõdve, hogy nem engedte kifolyni a többit :) Úgyhogy nálam a két eset keverve volt :)
Nekem az elsõ terhességemnél a mag.víz folyt el, a fájások csak akkor jöttek amikor beadták az infúziót, hogy jöjjenek. A másodiknál meg fájások jöttek (rendszeresek) de kiderült, csak jósló, mert lehet az is rendszeres. Este mentünk be, másnap délelött repesztett burkot a doki, ami azért elég kellemetlen. A második talán azért volt jobb, mert nem kellett a folyó vízzel foglalkozni az elején (betétezni)
Nekem burkot repesztettek, nem volt semmi extra benne. Úgy értem, alám tettek egy tálat, kiszúrták, semmit nem éreztem, csak hogy valami meleg kifolyik, olyan volt, mintha pisilnék, csak ezt nem lehetett visszatartani. Ezek után 4 óra múlva lett meg a baba. Ez szerintem nem sok, de nem is kevés idõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!