Találatok a következő kifejezésre: Mi a a switch és (17 db)

Mi az a switch? És mért nem lehet ezt közérthetőbben elnevezni?

Legjobb válasz: itt énis voltam csak annyi idegen dolog vasn itt hogy fel nem tudom fogni....

A kérdező hozzászólása: itt énis voltam csak annyi idegen dolog vasn itt hogy fel nem tudom fogni....
eh...és mi lenne ha használnád a kicsi kezedet? http://lmgtfy.com/?q=switch 2. 3. találat pont neked szól...
A kérdező hozzászólása: az hogy switch az teljesen magyartalan....

Kicseréltem a routert, és egy újat szereltem be, új címmel. A router switch-ébe csatlakoztatott gépeken van internet és rendes hálózati kapcsolat, de a másik két darab switchen 2x16 csatornán nincs. Szerintetek mi lehet a gond?

A gépeken Windows Vista van, és van egy szerver, melyen Windows Server 2008-van. Nem a szerveren keresztül volt bekonfigurálva a router, hanem egy Vistás gépen. Vélemények, öltetek?

Legjobb válasz: A routerbe be van még kötve akkor 2 switch, jól értem? És a switchekre ha kötsz valami, azon nincs net? A switcheknek nincs konfigurációs felületük, nincs azokban letiltva valami? (A jobbakban szokott lenni ilyen lehetõség.)

A routerbe be van még kötve akkor 2 switch, jól értem? És a switchekre ha kötsz valami, azon nincs net? A switcheknek nincs konfigurációs felületük, nincs azokban letiltva valami? (A jobbakban szokott lenni ilyen lehetõség.)
A kérdező hozzászólása: Igen, jól érted. Az elsõ switch van bekötve egyszer, és oda van bekötve a második switch. Mindez egy rack-ben van.

PHP-ben az 'if' és 'switch case' szerkezet között mi a különbség?

A felépítése tudom, hogy más, nem ilyenekre vagyok kiváncsi, hanem arra, hogy tényleg gyorsabb-e és jobb-e a switch case szerkezet mint az if

Legjobb válasz: Sebességben elhanyagolható a különbség. Elméletileg a swithcnek gyorsabbnak kell lennie, de szerintem ezt csak milliós nagyságrend, vagy a felett lehetne érzékelni, tehát emiatt mindegy, hogy melyiket használod. A switch néha egyszerûen átláthatóbb, gyorsabb megírni, ha már túl sok if-et kéne írni, akkor jobb a switch.

Sebességben elhanyagolható a különbség. Elméletileg a swithcnek gyorsabbnak kell lennie, de szerintem ezt csak milliós nagyságrend, vagy a felett lehetne érzékelni, tehát emiatt mindegy, hogy melyiket használod. A switch néha egyszerûen átláthatóbb, gyorsabb megírni, ha már túl sok if-et kéne írni, akkor jobb a switch.
Tedd be mind a kettõt egy ciklusba, futtasd le milliószor, és mérd az idõt, akkor megtudod. Szerintem a switch inkább a program átláthatóságát növeli.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) switch case szerkezettel tényleg sokkal átláthatóbb az egész programkód :)


A nem Wifi-s router és a switch között mi a különbség?

Vagy a kettő egy és ugyanaz? :D

Legjobb válasz: A switch csak egy buta elosztó, az intelligenciája kimerül abban, hogy MAC alapján útvonalakat hoz létra és az adatcsomagokat nem küldi el az összes számítógépnek, mint elõdje a HUB, hanem csak a címzettnek. Nincs webes felülete és semmilyen eszköze, hogy önállóan internethez csatlakozzon, menedzselje azt, stb. Általában routerek portjait szokták vele tovább osztani. A router jóval intelligensebb készülék, gyakorlatilag egy mikro-számítógépnek kell elképzelni saját processzora RAM-ja ROM -ja van. Önállóan épít ki internet kapcsolatot osztja meg azt, és egyéb szolgáltatásokra is képes, pl, tûzfal funkció, sávszélesség korlátozás, hozzáférés szabályozás, manuális route beállítások stb.

A switch csak egy buta elosztó, az intelligenciája kimerül abban, hogy MAC alapján útvonalakat hoz létra és az adatcsomagokat nem küldi el az összes számítógépnek, mint elõdje a HUB, hanem csak a címzettnek. Nincs webes felülete és semmilyen eszköze, hogy önállóan internethez csatlakozzon, menedzselje azt, stb. Általában routerek portjait szokták vele tovább osztani. A router jóval intelligensebb készülék, gyakorlatilag egy mikro-számítógépnek kell elképzelni saját processzora RAM-ja ROM -ja van. Önállóan épít ki internet kapcsolatot osztja meg azt, és egyéb szolgáltatásokra is képes, pl, tûzfal funkció, sávszélesség korlátozás, hozzáférés szabályozás, manuális route beállítások stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :-)

Mi a különbség a router és a switch között? Valaki jó szájbarágósan el tudná magyarázni?

Köszönöm, linket nem kérek. Sajnos nekem ami ott van leírva az kínai. Nem értem, hogy mi a különbség azon kívül, hogy a routerrel tudok t?zfalat létrehozni.

Legjobb válasz: swicht minden gépnek megadja a teljes sávszélességet fulduplexmodban. A ruoter pedig álltalában 2 hálózatot köt össze pl net és a te hálozatod, és ebbe szoktak beleépíteni egy switch-et (pl adsl router).

swicht minden gépnek megadja a teljes sávszélességet fulduplexmodban. A ruoter pedig álltalában 2 hálózatot köt össze pl net és a te hálozatod, és ebbe szoktak beleépíteni egy switch-et (pl adsl router).
Nem kell ezt szájbarágni. A router egy mini computer, a switch pedig egy kapcsoló. A router képes szûrni, tiltani, korlátozni és netet osztani. A switch csak kapcsolgatja a portjait a számítógépek között attól függõen, kinek milyen adatot kell küldeni. Nem képes sem szûrni, sem tûzfalat kezelni, sem IP címet kiosztani és egyebek. Csak egy kapcsoló.
switch: összeköti a gépeket, minden gép között teljes sávszél, de semmi egyebet nem tud, tartalomszûrés, stb. IP címet sem oszt. router: netet tudod megosztani vele helyi hálózaton belül, a router minden gépnek oszt IP-t, ugyanúgy biztosítja a teljes sávszélt a gépek között, de mellette tud tûzvalat, szûrést stb.
Esetleg még megfogalmazódhat benned a kérdés: akkor miért gyártanak és vesznek még mindig switchet, ha a router jobb? Mert gyorsabb lehet a routernél egyszerûségénél fogva. Míg a routeren az adat 8 féle szûrõn megy keresztül míg eléri a célt, a switchen csak ellenõrzi a címzettet és az adat helyességét és már megy is. Továbbá nem mindenkinek van szüksége routerra és nem is mindenhol megengedett a használata. Pl kollégiumokban sokszor tiltják, mert zavart okozhat. Ott switchel osztják a netet, ha több gép van mint fali csatlakozó. A switch használható még a router "kibõvítésére". Azaz ha nem elég a 4 port rajta, olcsóbb egy switchet az egyik portjára rácsatlakoztatni és tovább 4 gép mehet rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Már csak azt nem értem, hogy miért kell a routernek IP címet kiosztania? Azt az ADSL modem megoldja nem? Minden csatlakozáskor, hogy Ip cím kiosztása. (ADSL2+ Modem)
annyi hogy a router dhcp-jét letiltod akkor az is használható swichként. egyébként a swich elsõsorban a router valamelyik portjának a tovább osztására jön jól. mert egy router pl képes 199 cím kiosztására de ugye 4 porton max 4-et tud, ezt lehet bõvíteni és akkor tovább címez a kapcsolókon.
Az ADSL modem általában csak egy IP címet oszt ki, és azt a routered kapja meg. Onnantól a router egy saját alhálózatba sorolva "bármennyi" gépet rá tud kapcsolni. Ezért van rá szükség, mert ha csak egy switchet dugnál a modemre, akkor a switchnek csak az egyik gépe kapna IP-t.

Mi a különbség a menedzselhető és a nem menedzselhető switch között?

Legjobb válasz: a nem menedzelhetõbe csak bedugod a kábeleket és mûködik a menedzselhetõ switch pedig már majdnem routerként funkciónál(ugyan nincs benne dhcp szerver) lehet portokat tiltani, vlanokat létrehozni(virtuális lan)stb

a nem menedzelhetõbe csak bedugod a kábeleket és mûködik a menedzselhetõ switch pedig már majdnem routerként funkciónál(ugyan nincs benne dhcp szerver) lehet portokat tiltani, vlanokat létrehozni(virtuális lan)stb
A kérdező hozzászólása: Aha..Már értem. Köszönöm a választ.:D

Mi a különbség a switch és a router között?

mindkett? net megosztásráa van, de melyik miért jobb?

Legjobb válasz: A switch csak azonos típusú hálózatokat tud összekötni - arra való, hogy a forgalmat csökkentse: csak a cél felé küldi tovább a jeleket. A router konvertálni is tud két különbözõ típusú hálózat között, esetleg tûzfal is van benne.

A switch csak azonos típusú hálózatokat tud összekötni - arra való, hogy a forgalmat csökkentse: csak a cél felé küldi tovább a jeleket. A router konvertálni is tud két különbözõ típusú hálózat között, esetleg tûzfal is van benne.
A router automatikus ip kiosztást is végez, konfigolhatod, a switch pedig ezt nem végzi az csak elosztja a jelet és egy repeater segítségével veszteség nélkül továbbítja

CanoScan LiDE 500F típusú scannert nem tudom használni. Drajver és toolbox 4, 9 telepítve van ''Release the lock switch, detach the I/F cable and reconnect. Scanner driver will be closed. ''Mi lehet a hiba?

A hibaüzenettel egyidõben a scanner kétszer felvillan, és tovább meg se mozdul. Ok után írja: "A TWAIN forrást nem lehet megnyitni Kérjük, ellenõrizze a csatlakozást Ezután indítsa újra Toolbox-ot" Mi lehet a hiba?

Legjobb válasz: Nincsen rajta mûanyag retesz, (hogy szállításnál ne csúszkáljon) ami le van zárva? Nyisd ki (Unlock)!

Nincsen rajta mûanyag retesz, (hogy szállításnál ne csúszkáljon) ami le van zárva? Nyisd ki (Unlock)!
A következõ ajánlatom egy teszt lett volna másik rendszerrel, de ha XP alatt sem sikerült mûködésre bírni õket, akkor felesleges lenne. Közben ráakadtam a VueScan Szkennelõ programra, amivel driver nélkül lehet használni az általuk támogatott szkennereket, és szerencsére ez a típus szerepel. Egy próbát megér (próbaverziós): [link]
A kérdező hozzászólása: A CanoScan LiDE 30 egy harmadik szkenner
A kérdező hozzászólása: A gépemen jelenleg win 7 van. Van 2db a CanoScan LiDE 500F lapolvasóból. Korábban egy teljesen másik gépem volt xp-s. A lapolvasók régen is és most is ezt csinálják. Még soha sem bírtam õket életre kelteni. CanoScan LiDE 30-at telepítettem. Most is nagyon jól mûködik.
Na akkor kezdjük az elején: - milyen windows van a gépen? (XP, Win7/Win8...) - mikor mûködött utoljára? - esetleg a háztartásban van másik gép amivel ki tudnád próbálni?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tisztelt CspCsj Mindent megpróbáltam. Most eltávolítottam Del programmal a drajvert. IObit Uninstallerrel a toolboxot. Újratelepítettem a kapott linkekböl. Igy sem mûködik.(az enyém is ugyanaz volt) Ezek jelennek meg. Illesztõprogram telepítése CanoScan LiDE 500F telepítés CanoScan LiDE 500F Használatra kész [Bezárás] ------ ScanGear CS ------ Release the lock switch, detach the I/F cable andreconnect.Scanner driver will be closed. ------ OK ------ ------ CanoScan Toolbox ------ A TWAIN forrást nem lehet megnyitni Kérjük, ellenõrizze a csatlakoztatást Ezután indítsa újra a Toolbox-ot ------ OK ------
Innét töltötted le a 4.932-es Toolbox-ot? [link] Akkor próbáld ki a ScanGear CS-t innét: [link]
A kérdező hozzászólása: Amik idáig le vannak írva már mindent megcsináltam. Esetleg valakinek volna mûködõképes drajver azzal még kipróbálnám.
A hibaüzenet: Nyisd ki a záróreteszt, húzd ki a kábelét a gépbõl, majd dugd vissza. A szkenner program kilép. ha még nem húztad szét, esetleg próbáld meg.
A kérdező hozzászólása: Mi más lehet még a hiba?
A kérdező hozzászólása: A retesz hiba jó lehetett volna, de nem az a baj. Mi lehet a hiba?
A kérdező hozzászólása: A retesz nyitva van.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam azzal is. Nem jön össze. Feladom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!