Találatok a következő kifejezésre: Mi a a switch (31 db)

Mire használható a switch, mire jó?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Switch_(informatika)

Mi az a switch? És mért nem lehet ezt közérthetőbben elnevezni?

Legjobb válasz: itt énis voltam csak annyi idegen dolog vasn itt hogy fel nem tudom fogni....

A kérdező hozzászólása: itt énis voltam csak annyi idegen dolog vasn itt hogy fel nem tudom fogni....
eh...és mi lenne ha használnád a kicsi kezedet? http://lmgtfy.com/?q=switch 2. 3. találat pont neked szól...
A kérdező hozzászólása: az hogy switch az teljesen magyartalan....

Kicseréltem a routert, és egy újat szereltem be, új címmel. A router switch-ébe csatlakoztatott gépeken van internet és rendes hálózati kapcsolat, de a másik két darab switchen 2x16 csatornán nincs. Szerintetek mi lehet a gond?

A gépeken Windows Vista van, és van egy szerver, melyen Windows Server 2008-van. Nem a szerveren keresztül volt bekonfigurálva a router, hanem egy Vistás gépen. Vélemények, öltetek?

Legjobb válasz: A routerbe be van még kötve akkor 2 switch, jól értem? És a switchekre ha kötsz valami, azon nincs net? A switcheknek nincs konfigurációs felületük, nincs azokban letiltva valami? (A jobbakban szokott lenni ilyen lehetõség.)

A routerbe be van még kötve akkor 2 switch, jól értem? És a switchekre ha kötsz valami, azon nincs net? A switcheknek nincs konfigurációs felületük, nincs azokban letiltva valami? (A jobbakban szokott lenni ilyen lehetõség.)
A kérdező hozzászólása: Igen, jól érted. Az elsõ switch van bekötve egyszer, és oda van bekötve a második switch. Mindez egy rack-ben van.


PHP-ben az 'if' és 'switch case' szerkezet között mi a különbség?

A felépítése tudom, hogy más, nem ilyenekre vagyok kiváncsi, hanem arra, hogy tényleg gyorsabb-e és jobb-e a switch case szerkezet mint az if

Legjobb válasz: Sebességben elhanyagolható a különbség. Elméletileg a swithcnek gyorsabbnak kell lennie, de szerintem ezt csak milliós nagyságrend, vagy a felett lehetne érzékelni, tehát emiatt mindegy, hogy melyiket használod. A switch néha egyszerûen átláthatóbb, gyorsabb megírni, ha már túl sok if-et kéne írni, akkor jobb a switch.

Sebességben elhanyagolható a különbség. Elméletileg a swithcnek gyorsabbnak kell lennie, de szerintem ezt csak milliós nagyságrend, vagy a felett lehetne érzékelni, tehát emiatt mindegy, hogy melyiket használod. A switch néha egyszerûen átláthatóbb, gyorsabb megírni, ha már túl sok if-et kéne írni, akkor jobb a switch.
Tedd be mind a kettõt egy ciklusba, futtasd le milliószor, és mérd az idõt, akkor megtudod. Szerintem a switch inkább a program átláthatóságát növeli.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) switch case szerkezettel tényleg sokkal átláthatóbb az egész programkód :)

Upc-s netem lett csütörtökön, a srác aki bekötötte, mondta h ha többen akarjuk használni egyszerre, akkor kell 1 router vagy switch, mert ő csak modemet hozott. Valaki elmagyarázná h mi a 3 között a különbség? (a többit lent)

ha jólérzem,azt fogjátok mondani h routert vegyek...2en szeretnénk egyszerre használni a netet,de a modemen csak 1 csatlakozó van...és még kérdés h milyet érdemes vennem(wifiben gondolkodok,de akkor olyan kellene,ami "biztonságos"),mennyibe fog fájni és hány és milyen madzag kell még hozzá...esetleg egyéb teend?k..nagyon köszönöm el?re is...

Legjobb válasz: egy vezetékes routert már kapsz 3-4 ezer ft-ért. a router és switch között a különbség annyi, amit anno nekem is mondtak, hogy a switch csak akkor mûködik ha mind2 gép megy, ha egyik OFF akkor nem megy. Mindkettõvel megtudod osztani a netet de a router elõnyösebb. A modem meg csak fogadja a netet arról a kábelrõl amit behozott a UPC, és ami kijön modembõl azt bele routerebe és onnan szét a gépekbe

egy vezetékes routert már kapsz 3-4 ezer ft-ért. a router és switch között a különbség annyi, amit anno nekem is mondtak, hogy a switch csak akkor mûködik ha mind2 gép megy, ha egyik OFF akkor nem megy. Mindkettõvel megtudod osztani a netet de a router elõnyösebb. A modem meg csak fogadja a netet arról a kábelrõl amit behozott a UPC, és ami kijön modembõl azt bele routerebe és onnan szét a gépekbe
ja és utp kábel kell hozzá. ha nem media marktban vagy tescoban veszed olcsóbban kijön.
Routert vegyél, én a TP-Link márkát javaslom. Mindenképpen számtech boltba vegyed, akkor jár rá 3 év garancia. Valamint ügyelj arra, hogy WPA2-PSK kódolást használj WiFi-nél.
Nekünk egy Webstar EPX tipusú modemet rakott az upc és erre az egyik gépet utp , a másikat usb kábellel lehet rádugni és mind a kettõn megy a net. Nektek milyen a modemetek ?
A Switch csak több gép összekapcsolására jó, a Router pedig a netet is tudja kezelni. Van benne tûzfalfunkció, NAT, cím és portszûrés, ill. közvetlenül képes csatlakozni a netre. routert vegyél. ha van a gépedbe wifi akkor wifis router kell. olyan 10 körül lehet kapni. szerintem d-linket vegyél
Igen, kell egy WiFis router. És akkor úgy néz ki a dolog: amit most a PCbe dugott, az megy a routerbe, abból a kábelbõl, ami eddig a gépbe ment, kell még a 2 géphez 2 darab. Ez így mûködne 2 géppel. Hogy a Wifit mihez akarod használni, nem mondtad. Minden Wifit lehet titkosítani..
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszoló kifejtené nekem bõvebben ezt az usb dolgot? ez mi meg hogy meg hova csatlakozik és usbrõl netezni? ezt hogy? kíváncsi lettem..a többieknek pedig köszönöm h idõt szakítottak rám^^
Náam az utp-s usbmegoldás müködödtt, de nem képes egyszerre küldeni a jelet. Vagy ide küldött vagy oda. Pl ha egyszerre nyitottunk meg ugyan azt az oldalt akkor egyiknek nem jött be addig mig amásiknak be nem jött. Az msn meg ledobálgatott. Inkább fektess be egy routerbe.

Mit jelent az hogy minden led világít a switch-en mikor feszültség alá helyezem?

Legjobb válasz: Nem tudom milyen switch-re gondolsz, de általában egy power led van rajta és még annyi led, ahány dugalj van a hátulján. Amelyik aljzat foglalt, annak a ledje világít. Ha csak bekapcsoláskor villan egyet, az csak annyit jelent, hogy áram alá helyezted, semmi mást.

Nem tudom milyen switch-re gondolsz, de általában egy power led van rajta és még annyi led, ahány dugalj van a hátulján. Amelyik aljzat foglalt, annak a ledje világít. Ha csak bekapcsoláskor villan egyet, az csak annyit jelent, hogy áram alá helyezted, semmi mást.
Egyfajta önteszt lehet, mint a számítógépeknél a POST.
semmit

Modem, router, switch mi közötük a különbség, mire használhato?

Legjobb válasz: Modem="internet jel" dekódolására amit te vagy kábelen vagy mikrohullámon keresztül kapsz meg. Router=A modem kimeneti jelét osztja meg és autómatikusan csatlakozik az internethez a szolgáltatótól kapott felhasználónévvel ill. Jelszóval. Switch(ebbe nem vagyok biztos..)=A modembõl kijövõ jelet osztja meg a routerek között..

Modem="internet jel" dekódolására amit te vagy kábelen vagy mikrohullámon keresztül kapsz meg. Router=A modem kimeneti jelét osztja meg és autómatikusan csatlakozik az internethez a szolgáltatótól kapott felhasználónévvel ill. Jelszóval. Switch(ebbe nem vagyok biztos..)=A modembõl kijövõ jelet osztja meg a routerek között..
ma már a switch felejtõs, mert amit õ tud , azt a router jobban tudja, -a modem meg csak azért kell, hogy a falból jövõ netet átalakítsa olyanná, amit a számítógép igényel, -router meg akkor kell, ha nem csak egy gépen akarnak internetezni, hanem többen,
Utána olvastam baromságot írtam! a Switch csak hálózatba húzza a gépeket de ipv4 címeket nem rendel hozzá csak mac címeket látja... A router ezzel ellentétben egyben egy dhcp szerver is ami már az ipv4 címeket is hozzárendeli és biztosítja az adatok kifelé való továbbítását!

A nem Wifi-s router és a switch között mi a különbség?

Vagy a kettő egy és ugyanaz? :D

Legjobb válasz: A switch csak egy buta elosztó, az intelligenciája kimerül abban, hogy MAC alapján útvonalakat hoz létra és az adatcsomagokat nem küldi el az összes számítógépnek, mint elõdje a HUB, hanem csak a címzettnek. Nincs webes felülete és semmilyen eszköze, hogy önállóan internethez csatlakozzon, menedzselje azt, stb. Általában routerek portjait szokták vele tovább osztani. A router jóval intelligensebb készülék, gyakorlatilag egy mikro-számítógépnek kell elképzelni saját processzora RAM-ja ROM -ja van. Önállóan épít ki internet kapcsolatot osztja meg azt, és egyéb szolgáltatásokra is képes, pl, tûzfal funkció, sávszélesség korlátozás, hozzáférés szabályozás, manuális route beállítások stb.

A switch csak egy buta elosztó, az intelligenciája kimerül abban, hogy MAC alapján útvonalakat hoz létra és az adatcsomagokat nem küldi el az összes számítógépnek, mint elõdje a HUB, hanem csak a címzettnek. Nincs webes felülete és semmilyen eszköze, hogy önállóan internethez csatlakozzon, menedzselje azt, stb. Általában routerek portjait szokták vele tovább osztani. A router jóval intelligensebb készülék, gyakorlatilag egy mikro-számítógépnek kell elképzelni saját processzora RAM-ja ROM -ja van. Önállóan épít ki internet kapcsolatot osztja meg azt, és egyéb szolgáltatásokra is képes, pl, tûzfal funkció, sávszélesség korlátozás, hozzáférés szabályozás, manuális route beállítások stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :-)

Mi a különbség a router és a switch között? Valaki jó szájbarágósan el tudná magyarázni?

Köszönöm, linket nem kérek. Sajnos nekem ami ott van leírva az kínai. Nem értem, hogy mi a különbség azon kívül, hogy a routerrel tudok t?zfalat létrehozni.

Legjobb válasz: swicht minden gépnek megadja a teljes sávszélességet fulduplexmodban. A ruoter pedig álltalában 2 hálózatot köt össze pl net és a te hálozatod, és ebbe szoktak beleépíteni egy switch-et (pl adsl router).

swicht minden gépnek megadja a teljes sávszélességet fulduplexmodban. A ruoter pedig álltalában 2 hálózatot köt össze pl net és a te hálozatod, és ebbe szoktak beleépíteni egy switch-et (pl adsl router).
Nem kell ezt szájbarágni. A router egy mini computer, a switch pedig egy kapcsoló. A router képes szûrni, tiltani, korlátozni és netet osztani. A switch csak kapcsolgatja a portjait a számítógépek között attól függõen, kinek milyen adatot kell küldeni. Nem képes sem szûrni, sem tûzfalat kezelni, sem IP címet kiosztani és egyebek. Csak egy kapcsoló.
switch: összeköti a gépeket, minden gép között teljes sávszél, de semmi egyebet nem tud, tartalomszûrés, stb. IP címet sem oszt. router: netet tudod megosztani vele helyi hálózaton belül, a router minden gépnek oszt IP-t, ugyanúgy biztosítja a teljes sávszélt a gépek között, de mellette tud tûzvalat, szûrést stb.
Esetleg még megfogalmazódhat benned a kérdés: akkor miért gyártanak és vesznek még mindig switchet, ha a router jobb? Mert gyorsabb lehet a routernél egyszerûségénél fogva. Míg a routeren az adat 8 féle szûrõn megy keresztül míg eléri a célt, a switchen csak ellenõrzi a címzettet és az adat helyességét és már megy is. Továbbá nem mindenkinek van szüksége routerra és nem is mindenhol megengedett a használata. Pl kollégiumokban sokszor tiltják, mert zavart okozhat. Ott switchel osztják a netet, ha több gép van mint fali csatlakozó. A switch használható még a router "kibõvítésére". Azaz ha nem elég a 4 port rajta, olcsóbb egy switchet az egyik portjára rácsatlakoztatni és tovább 4 gép mehet rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Már csak azt nem értem, hogy miért kell a routernek IP címet kiosztania? Azt az ADSL modem megoldja nem? Minden csatlakozáskor, hogy Ip cím kiosztása. (ADSL2+ Modem)
annyi hogy a router dhcp-jét letiltod akkor az is használható swichként. egyébként a swich elsõsorban a router valamelyik portjának a tovább osztására jön jól. mert egy router pl képes 199 cím kiosztására de ugye 4 porton max 4-et tud, ezt lehet bõvíteni és akkor tovább címez a kapcsolókon.
Az ADSL modem általában csak egy IP címet oszt ki, és azt a routered kapja meg. Onnantól a router egy saját alhálózatba sorolva "bármennyi" gépet rá tud kapcsolni. Ezért van rá szükség, mert ha csak egy switchet dugnál a modemre, akkor a switchnek csak az egyik gépe kapna IP-t.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!