Találatok a következő kifejezésre: Mi a a sima (1209 db)

Mire is jók a HDV kazetták? Miben jobbak a sima miniDv kazettáknál és jók ezek egy sima Dv kamerába?

Legjobb válasz: sima DV kamerába nem jók. A HD kép képmérete és bitrátája is nagyobb, így jóval gyorsabban kell az adatokat felmásolni a szalagra, plusz ugyanannyi idõ felvétele nagyobb méretû az elõbb leírt eltérések miatt. Tehát HDV kazi HD kamerába, DV/miniDV a megfelelõ kamerába.

sima DV kamerába nem jók. A HD kép képmérete és bitrátája is nagyobb, így jóval gyorsabban kell az adatokat felmásolni a szalagra, plusz ugyanannyi idõ felvétele nagyobb méretû az elõbb leírt eltérések miatt. Tehát HDV kazi HD kamerába, DV/miniDV a megfelelõ kamerába.
Alapvetõen mindkét típus jó mindkét kamerába, tehát a HD kamerába belepakolhatod a DV-kazit, és probléma nélkül fogsz tudni rá venni HD anyagot (720p és 1080i biztos), csak hibás frame esetén jóval nagyobb a kiesés a DV kazettán, mint a HDV-n, tehát komolyabb munkánál érdemesebb megfizetni a HDV kazit a biztonság miatt, de egyáltalán nem kötelezõ. Fordítva meg ugye eleve semmi értelme. A DV és a HDV bitrátája egyébként azonos.

Pattanásokra és miteszerekre mit javasoltok? Mit tegyek a sima makulátlan arc bőrért?

valami bevált krém? maszk? L/15

Legjobb válasz: Én kozmetikusnál voltam (nem is egyszer) az ilyen problémáimmal, õ rengeteg krémet használt, pl. bõrradír stb., gõzölõt és persze kíméletlenül nekiállt nyomkodni. Nincs más megoldás, ha sima arcbõrt szeretnél, ki kell bírnod - legalábbis ezt mondják, de személyes tapasztalat, hogy a nyomkodástól begyullad feldagad és bepirosodik, mire pedig mindez elmúlik, jönnek az újabb mitesszerek. De ha találsz valamit akkor szólj nekem is :D

Én kozmetikusnál voltam (nem is egyszer) az ilyen problémáimmal, õ rengeteg krémet használt, pl. bõrradír stb., gõzölõt és persze kíméletlenül nekiállt nyomkodni. Nincs más megoldás, ha sima arcbõrt szeretnél, ki kell bírnod - legalábbis ezt mondják, de személyes tapasztalat, hogy a nyomkodástól begyullad feldagad és bepirosodik, mire pedig mindez elmúlik, jönnek az újabb mitesszerek. De ha találsz valamit akkor szólj nekem is :D
Keress egy jó kozmetikust, majd diagnosztizálja a bõrtípusodat, majd elmondja mit használj rá, és ki is tisztítja az arcodat. Az már régen rossz, ha olyan tapasztalataid vannak a kozmetikusokról, mint az elsõ válaszolónak. A tisztítás nem szabad, hogy fájjon, és ha utána órákig piros, akkor ajánlatos új szakembert keresni.
Menny el kozmmetikushoz nem drága :)
Keresdd meg azt a kaját vagy italt amit minden nap iszol vagy eszel és azt nem egyed vagy igyad többet.. nekem ez volt a tejjel, nem iszom egy ideje és sokkal jobb az arcom :)
a tejet tényleg kerülni kell

Miben különbözik a sima fejfájástól a migrén?

Miben különbözik a fejfájástól a migrén? Mert nem igazán tudom, hogy csak fejfájásom van, vagy migrénem???Köszi el?re is a válaszokat! :)

Legjobb válasz: A migrén görcsös lüktetõ fejfájás. Sokáig tart, akár napokig is, és vannak kisérõi mint pl hányás hányinger, látászavar,ájulás. Sima fejfájás meg hát nem is tudom hogy különböztessem meg... az meg olyan hogy fáj fáj beveszel egy bogyót és elmúlik. A migrén az rendszeresen van, kiváltja front, menstruáció stb..Sima fejfájásra elég egy panadol, migrénre van hogy vénás koktél kell.. Nem tudom jobban megmagyarázni. Szerintem fõleg a fájdalom intenzitásában van a külömbség..

A migrén görcsös lüktetõ fejfájás. Sokáig tart, akár napokig is, és vannak kisérõi mint pl hányás hányinger, látászavar, ájulás. Sima fejfájás meg hát nem is tudom hogy különböztessem meg... az meg olyan hogy fáj fáj beveszel egy bogyót és elmúlik. A migrén az rendszeresen van, kiváltja front, menstruáció stb..Sima fejfájásra elég egy panadol, migrénre van hogy vénás koktél kell.. Nem tudom jobban megmagyarázni. Szerintem fõleg a fájdalom intenzitásában van a külömbség..
Ja még annyi, hogy akinek migrénje van, annak a fejfájás ugyanott jelentkezik. nekem pl mindig a jobb szemem mögött fáj és a szemem ki akar esni:(
S jobb ha nem tudod milyen. Anyukám napokig nem tud kkiszállni az ágyból olyankor. Mert amozgás, a hang a fény is fáj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nekem ált. a jobb halántékomnál kezdõdik...ált., akkor fáj, ha nem eszem rendesen, vagy vizsgák után, a stressztõl. Ilyenkor ált. 1 Algopyrin vagy egy-két Advil elég, hogy elmúljon. De volt már, hogy annyira fájt, hogy hányingerem volt a fájdalomtól. Akkor ez most migrén vagy sem???
Akkor ez hálisten neked nem migrén. éhséggel, stresszel váltod ki saját magadnak.:) Jah, elsõ voltam megint:) Viszont a migrén ki is alakulhat késõbb ha akar:( Úgy tudom a hajlamot is lehet örökölni....
A kérdező hozzászólása: Hú! MEGNYUGODTAM! Köszi szépen a válaszokat! :)
jól leírták elöttem. a migrénnek nincs fizikai oka. (pl front lehet) de a sima fejfájás lehet stresstöl, betegségtöl. pl nekem régen utazások elött fájt a fejem, vizsgák elött, vagy ha lázas voltam. egy fájdalomcsillapító és ennyi. most meg elkezd nyomni a fejem, sokszor egy oldalon és napokig nem múlik, hiába veszek be fejfájás csillapítot semmit nem használ. na ez migrén. utálom.

Sima Gillette Fusion borotva nyélre jó a Fusion Power penge? A Fusion Power penge miben különbözik a sima Fusion pengétől? Mach 3 Turbo és M3 Power pengék használhatók sima Mach 3 nyélre?

Legjobb válasz: Igen, nem különbözik és igen. Szóval. A Fusion és a Fusion Power gyakorlatilag csak abban különbözik, hogy a Powerben van rezgõ mód ami szinte semmit nem ér. A fej foglalata és a fej ugyan az. A Mach3 nyelére a Turbo fej biztos rámegy(próbáltam) és fordítva is. A Mach3 Power fejnek is elméletileg rá kell menni mert annak is a foglalata és a feje szinte ugyan az.

Igen, nem különbözik és igen. Szóval. A Fusion és a Fusion Power gyakorlatilag csak abban különbözik, hogy a Powerben van rezgõ mód ami szinte semmit nem ér. A fej foglalata és a fej ugyan az. A Mach3 nyelére a Turbo fej biztos rámegy(próbáltam) és fordítva is. A Mach3 Power fejnek is elméletileg rá kell menni mert annak is a foglalata és a feje szinte ugyan az.

A Battlefield Bad Company 2 Limited Edition miben különbözik a sima változattól és melyiket érdemes megvásárolni?

Legjobb válasz: a limited editionhoz ezek járnak amik a simához nem: Gépesített hadviselés Továbbfejlesztett jármûpáncélzet(erõsseb lesz a jármûved) Döntõ jármûtûzerõ(nemtudom hogy mi) Mozgásérzékelõ a jármûhöz Nyomjelzõ pisztoly Klasszikus Battlefield 1943 fegyverek(igaz a 1943 még meg se jelent)

a limited editionhoz ezek járnak amik a simához nem: Gépesített hadviselés Továbbfejlesztett jármûpáncélzet(erõsseb lesz a jármûved) Döntõ jármûtûzerõ(nemtudom hogy mi) Mozgásérzékelõ a jármûhöz Nyomjelzõ pisztoly Klasszikus Battlefield 1943 fegyverek(igaz a 1943 még meg se jelent)
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor a Limitited érdemes megvásárolni?
ja és a limitedet jobban megéri ugyan annyiba kerül és vannak hozzá plusz dolgok
http://cdgalaxis.hu/PC/17444/battlefield-bad-company-2-limit.. itt megtudod venni én innen rendeltem
A bónusz solgokat, amiket adnak hozzá, meg lehet szerezni a normál kiadásban is, csak nem a legelején

A Pampers Sleep&Play pelus kinek hogy vált be? Miben különbözik a sima maxi-tól?

A Rossmann-ba most nagyon jó árban van,érdemes venni vagy sem?

Legjobb válasz: Szia! Mi a sima maxit használjuk nappalra, és éjjelre a sleep&playt. Igazából nem sok különbség van, de eddig a 8 hónap alatt, talán 1x folyt csak ki belõle a pisi. Szerintem kipróbálhatod,ha jó áron van.

Szia! Mi a sima maxit használjuk nappalra, és éjjelre a sleep&playt. Igazából nem sok különbség van, de eddig a 8 hónap alatt, talán 1x folyt csak ki belõle a pisi. Szerintem kipróbálhatod, ha jó áron van.
Szia! Én direkt éjszakára vettem és rendszeresen átázott. Nekem nem vált be, vacak. Ráadásul elvileg illata van, szerintem meg büdös. Én DM-est használok, nekem ez vált be. De ez olyan dolog, hogy erre is sokan mondják, hogy nem jó. Mindenkinek más jó. Egy próbát megér.
Szerintem sem jó, tök merev a derékrész, semmit nem enged. Ha megnézed a honlapjukon látod, hogy õk is a maxi olcsóbb, takarékosabb és kevésbé jó változatának titulálják. Egy elõnye van, hogy vékony, de ezen kívül semmi.
Én nem szeretem, mert nem gumis a dereka. Teljesen más a babapocak kaja elõtt és után. Nekem állandóan kifolyt ebbõl a pisi is, kaki is.
nem tudom milyen a sima maxi, mert én csak azóta használom a sleep&plyat, mióta a baba magazin, anyák lapjában van az a 300.-os kupon rá.Nekem tetszik.Vékonyabb, mint pl a Libero, vagy a Dmes...és nem folyik ki a cucc.Igaz mi csak nappal használjuk, éljelre Dmes.
Nekünk nem vállt be alig vártam hogy elfogyjon a libero sokkal jobb!

Pontosan miben különbözik a sima brit és brit care táp? Ha nem allergiás a kutyám akkor is eheti?

Legjobb válasz: Pl. sima brit tápban kukorica és csirke is van. A brit care-ben bárány és rizs (nincs se csirke, se kukorica), összetételében különbözik. Nyugodtan adhatod a kutyádnak anélkül is, h allergiás lenne.

Pl. sima brit tápban kukorica és csirke is van. A brit care-ben bárány és rizs (nincs se csirke, se kukorica), összetételében különbözik. Nyugodtan adhatod a kutyádnak anélkül is, h allergiás lenne.
És egy tapasztalati különbség: Az én kutyám nem allergiás. A premiumtól általában híg volt a széklete és sokkal több mint a Care-tõl, gyakran volt hasmenése is, amióta átálltunk a Care-re, egyszer sem.

Miben különbözik a sima orvos, és szakorvos? Pl. :Fül-orr-gége szakorvos vagy Radiológus szakorvos?

Legjobb válasz: A "sima" orvos elvégezte az egyetemet, de a szakképzést még nem. A szakorvos meg elvégezte a szakképzést és levizsgázott az adott szakterületbõl.

A "sima" orvos elvégezte az egyetemet, de a szakképzést még nem. A szakorvos meg elvégezte a szakképzést és levizsgázott az adott szakterületbõl.
háziorvos általános orvostan füll orr gége..õ erre szakosodott ezt tanulta(rossz példa de mint pl 1 asztalos) õ is tanul általános orvostant de pl nem biztos h felismerne 1 érrendszeri betegséget..
Második: A háziorvos is szakorvos!!!!!!
Az egyetemet elvégzett orvos "sima" orvos, ahogy nevezed, utána néhány éven belül szakvizsgát kell tenniük, hogy szakorvosok lehessenek.

Milyen az a diétás puding? Miben különbözik a sima pudingportól?

Legjobb válasz: nézd meg az összetételét! Borzalmas. A sima pudingport te édesíted, akár édesítõvel, így lehet belõle diétás. De amit a boltban megveszel diétásként, már elõre van édesítve. Édesítõszerrel ÉS CUKORRAL!

nézd meg az összetételét! Borzalmas. A sima pudingport te édesíted, akár édesítõvel, így lehet belõle diétás. De amit a boltban megveszel diétásként, már elõre van édesítve. Édesítõszerrel ÉS CUKORRAL!
Nekem a sima puding is diétás. Csak cukor helyett folyékony édesítõt teszek bele, és ennyi.

Mi a szép simára vasalás titka?

Teflonszer? bevonatos vasalóm van de nem tudom hogy miért de nem tudok vele szépen vasalni.

Legjobb válasz: 1 hete van a kosárban. A legszebbre közvetlenül a száradás után lehet vasalni. Ha már ilyen régen van összegyúrve a poló akkor csak sok gõzzel, vagy spricceléssel lesz sima.

1 hete van a kosárban. A legszebbre közvetlenül a száradás után lehet vasalni. Ha már ilyen régen van összegyúrve a poló akkor csak sok gõzzel, vagy spricceléssel lesz sima.
És amit lehet, azt vállfán kell szárítani. Így még az ingeket se biztos hogy vasalni kell, feltéve, hogy egész életükben egyszer se voltak se összegyûrve, se melegben mosva, se erõsen centrifugálva.
Nekem anyukám úgy szokta, hogy amikor kész a mosás kirázza a ruhákat egyesével.Így nem lesz gyûrött, úgy teszi vállfára és ki a szárítóra.Amikor megszáradt leszedjük és összehajtogatjuk, mintha ki lenne vasalva és úgy tesszük el, aztán amikor tudja kivasalja.Anyum is spriccelve csinálj.Így szép, sima lesz a ruha:)
fontos, hogyan teregeted ki õket. jól ki kell , , rázni" a ruhákat elõtte, majd úgy kiteregetni, hogy ne legyen rajtuk véletlenül sem gyûrõdés, tehát nem szabad csak úgy felhajigálni a szárítóra. mi úgy szoktuk, hogy ahogy lejárt a mosógép, egybõl mennek a ruhák a szárítóra, ha pedig megszáradtak, már vasaljuk is. Így van olyan ruha, amit nem is kell vasalni, ami meg kényesebb, azt pedig könnyebb vasalni :)
Mikor kiteregeted a ruhákat elõtte vizesen hajtogasd õket egymásra, mintha szekrénybe hajtanád, hogy kirugózzanak, és hagyd így öt-tíz percre. Aztán teregess ki. Amikor megszáradtak, és nem akarsz - tudsz vasalni még, akkor szépen kettéhajtva pakolgasd egymásra a ruhákat szárazon, így nem lesznek gyûröttek mire elkezded vasalni. Egyébként valóban, gõz és spriccelés. Sok sikert.
egyetértek.Elég melegre van állítva??
a fentieken kívül szerintem a gõzölés vagy vízzel való spriccelés segíthet.
A kérdező hozzászólása: Köszi Amúgy max hõfokon vasalok, de soha nem lesz szép...
A kérdező hozzászólása: köszi
én majdnem szárazon szedem le és vasalom is, amit kell. a vállfás dolog , az nagyon jó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!