Találatok a következő kifejezésre: Mi a a roma és a (232 db)

Mire jó a ROM és a RAM a telefonokban? Milyen mértékben befolyásolja a méretük a sebességet?

Legjobb válasz: Azt én is tudom h mi a ram és a rom, de h van ez a telefonoknál? ROM az ugye azt jelenti h csak olvasható, de mégis lehet írni? Melyikben tárolja pl a képeket meg az adatokat?

A kérdező hozzászólása: Azt én is tudom h mi a ram és a rom, de h van ez a telefonoknál? ROM az ugye azt jelenti h csak olvasható, de mégis lehet írni? Melyikben tárolja pl a képeket meg az adatokat?
Mennyi memóriát tud címezni. A ram tartalma kiürül, a rom tartalma megmarad kikapcsolás után.
Azt beépített adattárolóban tárolja

Egy androidos telefon szoftverének konkrétan melyik része a ROM és a firmware, illetve mit jelentenek?

Legjobb válasz: A ROM, az egy *.zip kiterjesztésû file, ami telepítve tulajdonképpen az operációs rendszer amelyet rom csere esetén feltöltesz. (Ezt hívhatod firmwarenek is, de maradjunk inkább a ROM kifejezésnél) http://kepfeltoltes.hu/111215/FirstStrikeSystem_www.kepfelto.. A Blade First_Strike ROM "belsejét, azon belül a system könyvtár tartalmát láthatod. Van ott még sok más, ne kívánd, hogy részletezzem mi micsoda, mit csinál és mire jó.

A ROM, az egy *.zip kiterjesztésû file, ami telepítve tulajdonképpen az operációs rendszer amelyet rom csere esetén feltöltesz. (Ezt hívhatod firmwarenek is, de maradjunk inkább a ROM kifejezésnél) http://kepfeltoltes.hu/111215/FirstStrikeSystem_www.kepfelto.. A Blade First_Strike ROM "belsejét, azon belül a system könyvtár tartalmát láthatod. Van ott még sok más, ne kívánd, hogy részletezzem mi micsoda, mit csinál és mire jó.
Android eszközökön a ROM a futó operációs rendszert jelenti, természetesen nem egy zip kiterjelsztésû fájl, mint ahogy a Windows sem egy ISO fájl, attól függetlenül, hogy ilyen formában is hozzáférhetõ. A firmware a telefont vezérlõ szoftver összessége, amibe bele tartozik a kernel, a driverek, a Dalvik VM és az OS is.
A kérdező hozzászólása: értem. a 2. válaszoló újabb kérdést szült: a kernel nem a telefont vezérlõ driverek összessége?

Mit jelent a rootoras es a fozott rom?

Legjobb válasz: Rootolás: A rootolás egy olyan rendszer módosítás, ami után a felhasználó úgymond adminisztrátori jogosultsággal fog rendelkezni a rendszer felett. Lehetõvé teszi pl. olyan alkalmazások futtatását amik a rendszerbeállításokhoz, fájlokhoz férnek hozzá. Lehetõvé válik rendszeralkalmazások törlése stb. Fõzött rom: Rootolás után nem csak a rendszeralkalmazásokat lehet törölni vagy módosítani, hanem az egész rendszert. Pl. Xperia X8 esetén lehet telepíteni a hivatalos 2.1-es android helyett 2.2-est vagy 2.3-ast is. Ezeket nem a telefon gyártója készíti. Sokan készítenek ilyet, pl. az XDA-n egészen jók is vannak.

Rootolás: A rootolás egy olyan rendszer módosítás, ami után a felhasználó úgymond adminisztrátori jogosultsággal fog rendelkezni a rendszer felett. Lehetõvé teszi pl. olyan alkalmazások futtatását amik a rendszerbeállításokhoz, fájlokhoz férnek hozzá. Lehetõvé válik rendszeralkalmazások törlése stb. Fõzött rom: Rootolás után nem csak a rendszeralkalmazásokat lehet törölni vagy módosítani, hanem az egész rendszert. Pl. Xperia X8 esetén lehet telepíteni a hivatalos 2.1-es android helyett 2.2-est vagy 2.3-ast is. Ezeket nem a telefon gyártója készíti. Sokan készítenek ilyet, pl. az XDA-n egészen jók is vannak.


Ha törlődött a rom és a recovery akkor mit tegyek?

Samsung Galaxy SII-re fel akartam rakni egy Jelly Bean rom-ot amit nem rakott fel ezért nem kapcsol be és még a recovery-be se lép be.Az odin mod-ba még belép.Mit tehetek?Bármilyen ötletet meghallgatok.

Legjobb válasz: Lehet csak nincsenek meg a megfelelõ usb driverek.

Lehet csak nincsenek meg a megfelelõ usb driverek.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom, ha nem sikerül viszem a 2. legközelebbi szervizbe nehogy ez is úgy járjon mint valamikor az olcsó mid tabletem, aminek hasonló baja volt (csak még nem tudtam, hogy az android mi fán terem).A wi-fit kiszedték belõle, a képernyõje nem érzékelt és még ki tudja mit szedtek ki belõle.
Recovery nem hinném, hogy törlõdött, max. csak nem akar elindulni recovery módban. Viszont ha download módban elindul és az odin felismeri akkor azzal fel tudod teni a gyári romot és meg is van oldva a gond.
A kérdező hozzászólása: Az odin nem ismeri fel.Nem tudom hogy ebben közrejátszik az is hogy azon a gépen amit jelenleg használok windows xp van?Mert ha igen akkor kedden meg is tudnám csinálni az én gépemen.

Az okostelefonokban mit jelent a RAM és a ROM?

A PC-s RAM-ot és ROM-ot tudom hogy mik, gondolom itt is azok, de itt miben másak?

Legjobb válasz: Miben lennének másak? Semmiben. És a második kérdésedre a válasz, szerintem a Wildfire gyorsabb, bár a Hero se mondható lassúnak... Egyébként a HTC-k üzleti telefonok inkább, mintsem fiatalosak. Fiatalosat gyárt a Samsung, és az LG. Bár azok is inkább hibridek(mind2..).

Miben lennének másak? Semmiben. És a második kérdésedre a válasz, szerintem a Wildfire gyorsabb, bár a Hero se mondható lassúnak... Egyébként a HTC-k üzleti telefonok inkább, mintsem fiatalosak. Fiatalosat gyárt a Samsung, és az LG. Bár azok is inkább hibridek(mind2..).
A kérdező hozzászólása: Sokat számít az a 100MB különbség a ROM-ban?
Ha elkezdesz alkalmazásokat telepíteni, számítani fog.
A kérdező hozzászólása: És sokkal lassabb a Hero?

Mikor van a RÓMA:Egy Birodalom Tündöklése és Bukása?

Meik csatorna, milyen id?pont.

Legjobb válasz: TV csatorna Dátum Idõ Cím Spektrum 2012. augusztus 18. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A barbár hadvezér (11. rész) Spektrum 2012. augusztus 19. vasárnap 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A bábjátékos (12. rész) Spektrum 2012. augusztus 25. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A bábjátékos (12. rész) Spektrum 2012. augusztus 26. vasárnap 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: Az utolsó császár (13. rész) Spektrum 2012. szeptember 1. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: Az utolsó császár (13. rész)

TV csatorna Dátum Idõ Cím Spektrum 2012. augusztus 18. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A barbár hadvezér (11. rész) Spektrum 2012. augusztus 19. vasárnap 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A bábjátékos (12. rész) Spektrum 2012. augusztus 25. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A bábjátékos (12. rész) Spektrum 2012. augusztus 26. vasárnap 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: Az utolsó császár (13. rész) Spektrum 2012. szeptember 1. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: Az utolsó császár (13. rész)
A kérdező hozzászólása: Imádlak

A görög katolikus és a római katolikus egyház miben különbözik egymástól?

Legjobb válasz: Római katolikus= nyugati kereszténység Orthodox = keleti kereszténység (másnéven görögkeleti) A görög katolikusok régen kiszakadtak az Orthodox egyházból és átálltak a római pápa fennhatósága alá, azaz a római katolikus egyházba. Mindenben egyezik tanításuk, csupán a külsõségeiket tartották meg, tehát egy görög katolikus templom és istentisztelet hasonló egy orthodoxhoz. Viszont egy római katolikus ugyanúgy gyónhat, áldozhat görög katolikus templomban és fordítva. A görög katolikus egyház a római katolikusnak egy kis csoportja, így is mondhatnám.

Római katolikus= nyugati kereszténység Orthodox = keleti kereszténység (másnéven görögkeleti) A görög katolikusok régen kiszakadtak az Orthodox egyházból és átálltak a római pápa fennhatósága alá, azaz a római katolikus egyházba. Mindenben egyezik tanításuk, csupán a külsõségeiket tartották meg, tehát egy görög katolikus templom és istentisztelet hasonló egy orthodoxhoz. Viszont egy római katolikus ugyanúgy gyónhat, áldozhat görög katolikus templomban és fordítva. A görög katolikus egyház a római katolikusnak egy kis csoportja, így is mondhatnám.

Este Roma-Basel. Szerintetek nyerni tud a Roma? ÉS mi lesz a Real-Milan meccs?

Legjobb válasz: Heló. Szerintem a Roma nyer a Milan pedig X -el a Reallal. Ez a tippem.

Heló. Szerintem a Roma nyer a Milan pedig X -el a Reallal. Ez a tippem.
A Roma egy góllal nyer majd kb, és a Real is
Szép meccsek voltak... Borult minden.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!