Találatok a következő kifejezésre: Mi a a roma és (232 db)

Mire jó a ROM és a RAM a telefonokban? Milyen mértékben befolyásolja a méretük a sebességet?

Legjobb válasz: Azt én is tudom h mi a ram és a rom, de h van ez a telefonoknál? ROM az ugye azt jelenti h csak olvasható, de mégis lehet írni? Melyikben tárolja pl a képeket meg az adatokat?

A kérdező hozzászólása: Azt én is tudom h mi a ram és a rom, de h van ez a telefonoknál? ROM az ugye azt jelenti h csak olvasható, de mégis lehet írni? Melyikben tárolja pl a képeket meg az adatokat?
Mennyi memóriát tud címezni. A ram tartalma kiürül, a rom tartalma megmarad kikapcsolás után.
Azt beépített adattárolóban tárolja

Mikor van a RÓMA:Egy Birodalom Tündöklése és Bukása?

Meik csatorna, milyen id?pont.

Legjobb válasz: TV csatorna Dátum Idõ Cím Spektrum 2012. augusztus 18. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A barbár hadvezér (11. rész) Spektrum 2012. augusztus 19. vasárnap 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A bábjátékos (12. rész) Spektrum 2012. augusztus 25. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A bábjátékos (12. rész) Spektrum 2012. augusztus 26. vasárnap 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: Az utolsó császár (13. rész) Spektrum 2012. szeptember 1. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: Az utolsó császár (13. rész)

TV csatorna Dátum Idõ Cím Spektrum 2012. augusztus 18. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A barbár hadvezér (11. rész) Spektrum 2012. augusztus 19. vasárnap 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A bábjátékos (12. rész) Spektrum 2012. augusztus 25. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A bábjátékos (12. rész) Spektrum 2012. augusztus 26. vasárnap 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: Az utolsó császár (13. rész) Spektrum 2012. szeptember 1. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: Az utolsó császár (13. rész)
A kérdező hozzászólása: Imádlak

Egy androidos telefon szoftverének konkrétan melyik része a ROM és a firmware, illetve mit jelentenek?

Legjobb válasz: A ROM, az egy *.zip kiterjesztésû file, ami telepítve tulajdonképpen az operációs rendszer amelyet rom csere esetén feltöltesz. (Ezt hívhatod firmwarenek is, de maradjunk inkább a ROM kifejezésnél) http://kepfeltoltes.hu/111215/FirstStrikeSystem_www.kepfelto.. A Blade First_Strike ROM "belsejét, azon belül a system könyvtár tartalmát láthatod. Van ott még sok más, ne kívánd, hogy részletezzem mi micsoda, mit csinál és mire jó.

A ROM, az egy *.zip kiterjesztésû file, ami telepítve tulajdonképpen az operációs rendszer amelyet rom csere esetén feltöltesz. (Ezt hívhatod firmwarenek is, de maradjunk inkább a ROM kifejezésnél) http://kepfeltoltes.hu/111215/FirstStrikeSystem_www.kepfelto.. A Blade First_Strike ROM "belsejét, azon belül a system könyvtár tartalmát láthatod. Van ott még sok más, ne kívánd, hogy részletezzem mi micsoda, mit csinál és mire jó.
Android eszközökön a ROM a futó operációs rendszert jelenti, természetesen nem egy zip kiterjelsztésû fájl, mint ahogy a Windows sem egy ISO fájl, attól függetlenül, hogy ilyen formában is hozzáférhetõ. A firmware a telefont vezérlõ szoftver összessége, amibe bele tartozik a kernel, a driverek, a Dalvik VM és az OS is.
A kérdező hozzászólása: értem. a 2. válaszoló újabb kérdést szült: a kernel nem a telefont vezérlõ driverek összessége?


Este Roma-Basel. Szerintetek nyerni tud a Roma? ÉS mi lesz a Real-Milan meccs?

Legjobb válasz: Heló. Szerintem a Roma nyer a Milan pedig X -el a Reallal. Ez a tippem.

Heló. Szerintem a Roma nyer a Milan pedig X -el a Reallal. Ez a tippem.
A Roma egy góllal nyer majd kb, és a Real is
Szép meccsek voltak... Borult minden.

Mit jelent a ROM ROOT és a Főzőtt ROM Android telefonokon?

Sziasztok full kezd? vagyok Androidba mert még csak pár napja van meg az Xperia J-m minden érdekelne amit tudni lehet az Androidról f?leg fogalmak (olyan is amit nem írtam le) mert nem vagyok velük tisztába. -mit jelent a Root, Rom mire és miért jó? és mért van olyan alkalmazás am csak úgy indul el? A segitséget el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Ezek nem olyan fogalmak amit 3 mondatban el lehet mesélni. Seria.hu, olvasgasd a fórumot a kezdetektõl. Csak így lehet némi segédfogalmad.

Ezek nem olyan fogalmak amit 3 mondatban el lehet mesélni. Seria.hu, olvasgasd a fórumot a kezdetektõl. Csak így lehet némi segédfogalmad.
rövide a ROOT AZ azt jelenti hogy alapból rendszergazda vagy de ha rottolod a telód akkor superuser laszel és egy csomó + opció elérhetõ a fõzött rom meg egy mások szovtvert jelent másik texturával annyi hogy nem original szoftver van rajta pl: cynogen mod
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm !
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat ! Rendesek vagytok Köszi :)

Mit jelent a rootoras es a fozott rom?

Legjobb válasz: Rootolás: A rootolás egy olyan rendszer módosítás, ami után a felhasználó úgymond adminisztrátori jogosultsággal fog rendelkezni a rendszer felett. Lehetõvé teszi pl. olyan alkalmazások futtatását amik a rendszerbeállításokhoz, fájlokhoz férnek hozzá. Lehetõvé válik rendszeralkalmazások törlése stb. Fõzött rom: Rootolás után nem csak a rendszeralkalmazásokat lehet törölni vagy módosítani, hanem az egész rendszert. Pl. Xperia X8 esetén lehet telepíteni a hivatalos 2.1-es android helyett 2.2-est vagy 2.3-ast is. Ezeket nem a telefon gyártója készíti. Sokan készítenek ilyet, pl. az XDA-n egészen jók is vannak.

Rootolás: A rootolás egy olyan rendszer módosítás, ami után a felhasználó úgymond adminisztrátori jogosultsággal fog rendelkezni a rendszer felett. Lehetõvé teszi pl. olyan alkalmazások futtatását amik a rendszerbeállításokhoz, fájlokhoz férnek hozzá. Lehetõvé válik rendszeralkalmazások törlése stb. Fõzött rom: Rootolás után nem csak a rendszeralkalmazásokat lehet törölni vagy módosítani, hanem az egész rendszert. Pl. Xperia X8 esetén lehet telepíteni a hivatalos 2.1-es android helyett 2.2-est vagy 2.3-ast is. Ezeket nem a telefon gyártója készíti. Sokan készítenek ilyet, pl. az XDA-n egészen jók is vannak.

Mi a véleményetek Romain Grosjean, F1-es pilótáról?

Legjobb válasz: Raikkonent minek tanítani? :) GrosjeannakKell még 1-2 év, hogy igazi top pilóta legyen, már most nagyon gyors pilóta, de rengeteget hibázik.

Raikkonent minek tanítani? :) GrosjeannakKell még 1-2 év, hogy igazi top pilóta legyen, már most nagyon gyors pilóta, de rengeteget hibázik.
Látok benne tehetséget, de van még hova fejlõdnie.
Szerintem Grosjean pár év múlva nagyon jó pilóta lesz, megvannak az adottságai, gyors versenyzõ, csak még néha elkövet amatõr hibákat, valamint nem mindig annyira összeszedett. Raikkönennél lehet, hogy gyorsabb lesz, viszont egyelõre még nem olyan stabil. Raikkönen sokkal kiegyensúlyozottabb, de ahogy írtam, egy-két éven belül simán verheti Grosjean a csapattársát (ha így marad a felállás a Lotusnál).
tehetséges de futamon vakegér mindig benne a balhéba és emiatt bukdácsol
semmi nem is igazán értem miért foglalkoznak vele folyton róla beszélnek futam alatt mikor elöl meg megy a verseny -.-
LOL. Komolyan aki még ilyen futam után is azt mondja hogy Kimi nem jó versenyzõ az vagy vak vagy csak szimplán rossz indulatú.
1 körön gyors de a versenyeken általában elvérzik. Bár én azt mondom érdemesebb lenne a Renaultnak rá koncentrálni mert könnyebb lenne õt megtanítani ésszel versenyezni mint Rajkónent gyorsan.
#4 Én is ezt mondom, Raikkonenre értelmetlen energiát fecsérelni. Soha nem lesz belõle jó versenyzõ. De Grosanból még lehet valaki, már ha egyszer észreveszi a Renault hogy éppen a rosszabbik versenyzõt nyomják nem azt akit kéne.
Jó versenyzõ, egy körön nagyon gyors, csak még nincs meg a megfelelõ versenyintelligenciája, õ tipikusan az a versenyzõ, akinek tanulnia kell, ellentétben mondjuk Kimivel, akinek már nagyjából ez a kezdetektõl fogva megvolt. Nagyon jó versenyzõ lesz, ha beérik.
tehetséges, de még érnie kell. nem minden a gyorsaság, ott van pl Alonso, aki nem igazán nevezhetõ a leggyorsabb pilótának, mégis vezeti a bajnokságot, és az utolsó 6 futamból 5x állt dobogón.
Nem azért mondtam, mert Raikkonent rossz versenyzõnek tartom. Õt már tanították eleget, már nem fog õ újat tanulni. Azért Raikkonen nagyon is jó versenyzõ, sokszor a középmezõnybõl rajtol, és mégis az elsõ 5ben fejezi be a futamokat, ami azért jelent valamit. Régen még jobb pilóta volt, csak a McLaren nem tudott egy normális autót sem alá adni (pl. 2004-ben örülhetett, ha az autó végigment, 2005-ben Nürburgringen az utolsó körben esett ki az elsõ helyrõl, mert a hátsó szárny leszakadt, ami enyhén szólva is nagyon érdekes, egybõl 10 pontot dobott el.)
Idõmérõn Kiminél is jobb, versenyen gyengébb.
A többiekkel én is egyetértek. Szerintem is (nem azt mondom, hogy a legjobb, mert mindig lesznek jobbak, de) jó pilóta lesz igen. Még ér egy kicsit, és ott lesz az elsõk között. Azért az sem semmi, hogy csoda hogy visszaengedték, ill. beengedték a királykategóriába (azt hiszem) a GP3-mas gond(ok) miatt. De volt rá okuk, hogy megengedték hogy maradjon. Láttak valamit ebben az ifjú titánban :) Igen, még az is lehet, hogy jobb lesz mint Kimi, de az talán valószínûbb, hogy egy szinten fognak mozogni #2 boldog lennék, ha rendesen le tudnád írni, hogy Räikkönen... Ami pedig Kimit illeti, persze már tapasztalt róka, nem mondom, hogy lejárt vagy unalmas, de újat tényleg nem tud mutatni(ne értsen senki félre, Kimi rajongó vagyok), csak ilyen jól bevált módszerek. De talán még látni lehet benne egy kis szikrát, hogy talán van olyan amit még nem mutatott meg mint pl. Scumacher. A jól bevált módszerekrõl pedig annyit, hogy ha nyer vele versenyt akkor használja egészséggel

Mitõl lehet az, ha néha (kb. hetente egy-két napra) bepirosodok "ott lent", viszket is, ráadásul mintha kirepedne a bõröm, és néha fehér színû, darabos folyás is elõ szokott fordulni?

Ha elmennék nõgyógyászhoz,akkor mit csinálna velem,hogy vizsgálna meg?(Még sosem voltam nõgyógyásznál,anyukámat pedig nem szeretném belevonni a dologba)

Legjobb válasz: Ne szégyelld ezt Anyukád elõtt. Errõl nem tehetsz.

Ne szégyelld ezt Anyukád elõtt. Errõl nem tehetsz.
Mindenképpen keressetek nõi orvost elsõre, és azért én anyukámat is bevonnám. Gyerek, vagy tini nõgyógyászat lenne jó.

Mitõl kezdett el újra korpásodni a fejbõröm? És mit csináljak vele?

Már évek óta head and shoulders használok, ami idáig használt is, de most újra elkezdett korpásodni a fejbõröm. És egyre jobban... Mit csináljak?

Legjobb válasz: Nizoral sampont használj. Amíg korpás a hajad rendszeresen csak ezt,ha megszûnik tedd félre és amikor ismét kezdõdik használd újra. A második habot 5-10 percig hagyd rajta.

Nizoral sampont használj. Amíg korpás a hajad rendszeresen csak ezt, ha megszûnik tedd félre és amikor ismét kezdõdik használd újra. A második habot 5-10 percig hagyd rajta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!