Találatok a következő kifejezésre: Mi a a roma (751 db)

Mikor van a RÓMA:Egy Birodalom Tündöklése és Bukása?

Meik csatorna, milyen id?pont.

Legjobb válasz: TV csatorna Dátum Idõ Cím Spektrum 2012. augusztus 18. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A barbár hadvezér (11. rész) Spektrum 2012. augusztus 19. vasárnap 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A bábjátékos (12. rész) Spektrum 2012. augusztus 25. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A bábjátékos (12. rész) Spektrum 2012. augusztus 26. vasárnap 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: Az utolsó császár (13. rész) Spektrum 2012. szeptember 1. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: Az utolsó császár (13. rész)

TV csatorna Dátum Idõ Cím Spektrum 2012. augusztus 18. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A barbár hadvezér (11. rész) Spektrum 2012. augusztus 19. vasárnap 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A bábjátékos (12. rész) Spektrum 2012. augusztus 25. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: A bábjátékos (12. rész) Spektrum 2012. augusztus 26. vasárnap 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: Az utolsó császár (13. rész) Spektrum 2012. szeptember 1. szombat 21:00 Róma: egy birodalom tündöklése és bukása: Az utolsó császár (13. rész)
A kérdező hozzászólása: Imádlak

Android telefonoknál mi az a rom?

mi az a rom és mi az a fõzött rom? a rom mag az android rendszer? a TouchWiz az nem rom hanem csak a felület?

Legjobb válasz: Oprendszert jelent a rom dióhéjban. A fõzött rom azt jelenti, mikor a forráskódból készít egy modder egy nem hivatalos romot.

Oprendszert jelent a rom dióhéjban. A fõzött rom azt jelenti, mikor a forráskódból készít egy modder egy nem hivatalos romot.
A ROM az a memória, amin a rendszer van. Az androidnál ennek a tartalmát is ROM-nak hívják. Kb. olyan, mint egy ISO fájl: 1-az-1-ben tartalmazza azt ami és ahogy a ROM-on van. Tulajdonképpen a fizikai ROM virtuális másolata.

Ti mit gondoltok a roma (cigány) - magyar házasságról?

Előre mondom, hogy amit írok, magyarként teszem. Elgondolkoztam azon, hogy mivel a magyarok között is van aljas fajta, mint minden népcsoportban, ugyanúgy a romák közt is igenis vannak jól szituált, dolgos emberek (még ha ők vannak kevesebben is). Miért nézik le azt a magyart, aki esetleg egy romával jár és esetleg házasságot is kötnek? Van ismerősöm, aki ezt tette, és azóta olyan "feketebárány" lett a pár. Miért más egy roma-magyar házasság, mint egy amerikai-magyar, mexikói-magyar, néger-magyar, stb.?

Legjobb válasz: Én is ismerek néhány normális romát , de valahogy nem....soha nem tudnék összeházasodni velük ,de afrikaival sem ,ázsiaival már igen. A romákban van valami félelmetes , taszító.

Én is ismerek néhány normális romát , de valahogy nem....soha nem tudnék összeházasodni velük , de afrikaival sem , ázsiaival már igen. A romákban van valami félelmetes , taszító.
A kérdező hozzászólása: A linkelt kérdéshez én írtam a 101. választ. Miután végigolvastam az összes korábbit. Most olyan "két világ közt" érzem magam. Nem tudom másképpen mondani. Tanárként számomra gyerek az gyerek, mindentõl függetlenül, de amikor már az is visszaél a magának vélt jogaival, stb. akkor...elgondolkozom.
A kérdésed többi részére is válaszolva: nem is kell megszólnod az ismerõsödet..az õ élete, õ dönti el, hova házasodik. Az is lehet, hogy õ abba a 10%-ba fog tartozni, ahol egy a cigány-magyar kapcsolat mûködik, és egyik félnek sem kell feladnia az indentitását. (Megjegyzem, egyébként még a rendesebb cigányokból is "kijöhet" a cigányság, de ha az ismerõsöd nem zavarja, én majd az identitás zavaros félvér gyerekek sem, akkor az õ dolga...)De ezt, hogy a magyar társadalom egy szintre fogja rakni a cigányokkal, jobb ha megszokja. És azt is, hogy sehová sem fog tartozni, mert a cigányok meg nem fogják befogadni maguk közé, csak ha asszimilálódik(bár ha nem putris, és nem hagyományõrzõ a lány, akihez hozzáment, akkor lehetséges, hogy befogadják magyarként is). Egy magyar-külföldi házasság szerintem azért más, mint egy cigány-magyar, mert nálunk nincsenek nagy számban bevándorló közösségek, így egy kínai-magyar, néger-magyar, olasz-magyar stb. kapcsolatnál sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a külföldi fél, valamint az esetleges félvér gyerekek is inkább a magyar társadalomba szocializálódnak (persze ez nem azt jelenti, hogy letagadnák a származásukat, csak a magyar társadalom normái szerint fognak élni). Nyugat-Európában, hol sok a bevándorló, illetve muszlim férfi-magyar nõ kacsolatban lehetséges, hogy nem így lenne.
Ha jobban belegondolunk akkor valóban vannak a magyaroknál is aljasak, de egy ici-picit ha tovább gondoljuk akkor azért mert a ..... cigányok 90% bûnözõ! Õk lopnak a magyarok meg nem tudnak mit tenni (már akik) és ebbõl adódóan itt vannak az elõítéletek és x ember magyar x ember cigány akkor a x magyarról az ugrik be, hogy vannak olyan kapcsolataik. És a szülõk jogosan féltik a gyereküket drogtól, emberkereskedelemtõl, vagy lopásoktól vagy h belerángassák mindenféle ügyekbe ráadásul már 14 évtõl büntethetõ vagy, (priusszal meg necces sulit találni) és az ember magát is félti pl. összevesznek és valami véletlen csoda folytán másnap eltûnik a kocsija... és ezért az ego-ját is nagymértékben félti! (Magyar vook :) )
Jól volntad le a következtetést, kedves Kérdezõ. Pont ez a baj ezekkel a kapcsolatokkal. Egy idõben én is úgy gondolkodtam, hogy a cigány-magyar vegyeskapcsolat majd integrálja a cigányokat. Aztán, ahogy láttam jópár ilyet, azt következtettem, hogy egyáltalán nem. Egy ilyen kapcsolat 90%-ában a magyar fél vagy pórul jár (nehezen, vagy egyáltalán nem szabadul tõlük, és onnantól kezdve elnyomva él) vagy pedig cigánnyá asszimilálódik. Ennek ellenére egyre több ilyen párt látni, fõleg a fiatalok között :/ Borsodban élek, és még itt is egyre gyakoribb jelenség a cigányokkal bandázó magyar fiatal, és a kézen fogva járkáló vegyespáros. Pesten éltem egy ideig a 9. kerületben, ott is mindennapos jelenség volt az ilyen. És ezek a magyarok teljesen átvették a stílust, viselkjedést. Volt, hogy magyar fiú kötött belém a cigány barátnõjével, és olyan is, hogy egy magyar lány ment el mellettem a cigány pasijával, és még a magyar lány szólt be, hogy mit nézek. Szóval, én azóta az ilyen "magyarokat" valahogy nem tudom sajnálni, ha majd mégis pórul járnak, és rájönnek hogy elcs.szték az egész életüket. Bár az a helyzet, hogy szerintem az ilyenek nem is bánják, tetszik nekik a cigány életmód. Arról nem is szólva, hogy általában az ilyen kapcsolatokból született félcigány gyerekek is inkább a cigányokhoz húznak, és késõbb õk is cigányokkal házasodnak. Szóval, igen, ezeknek kapcsolatoknak nagy része csak a cigányok számát gyarapítja. Ennek elõbb lesz az a kimenetele, hogy tejeskávé színû kékszemû putrisok lesznek nagy számban, minthogy asszimilálódik a cigányság. Amúgy ha ez így halad, tényleg nem tudom, mi lesz a magyarságból.
A kérdező hozzászólása: Most már ez alapján megértem, hogy mi a probléma. A "szélsõségesnek, rasszistának" mondott válaszok felnyitották a szemem. Oké, nem fogok a barátomnak ugrani emiatt. DE nem tartanám jónak, ha elterjedne az effajta vegyes házasság. Ugyanis az is a romák számát gyarapítaná, aki roma módjára él. Könnyebben lecsúsznak a nem romák, mint hogy a roma emelkedne fel.
Mert ha szakítanak jön a család meg amúgy is undorító.
én azt gondolom hogy sok boldogságot nekik
Ha mindenki a maga dolgával törõdne, ezerszer jobb lenne a világ.
Ne haragudjatok! Nagyon rossz ezeket a hozzászólásokat olvasni! Én elõ példa vagyok. Roma párom van 12 éves korom óta. Évekig harcoltam a barátaimmal miatta, a közösség lenézõ szempárjaival ahol élünk, az ocsmány pletykákkal, szúleimmel.. yMind hiába, együtt vagyunk, szeretjük egymást. Együtt élünk. Járt iskolába, van szakmája, dolgozik.. jó persze sok féle cigány van, de õ nem beszél csúnyán. Szüleim, családtagjaim egyenesen imádják. Németországban élünk már, és azt imádom az országban, hogy senki nem rasszista, nem mutogat ujjal és nem vesz a szájára. Ja, és úgy tervezem, hogy feleségül megyek hozzá, családot alapítunk. Ugyanolyan ember mint én, hatalmas szívvel! Barnább a bõre és már is általánosítják! Persze, van a cigányoknál is, magyaroknál is az a réteg aki a legalja.. De az õ családja is olyan mint az enyém, szeretnek engem is, ahogy a magyar nevelõapját, ahogy a magyar sógoromat is! Fáj, hogy mindenkit egyaránt lenéztek!!! Mellesleg én sem "cigányosodtam el", mivel nincs is olyan aalpár viselkedési forma amit átvehettem volna! Biztos meglepõ számotokra, de az én párom sem különb a tieteknél, még ha barnább is a bõre!

Mit ábrázolt a római légiósok tetoválása?

Ha jól tudom minden légiósnak a saját egysége "szimbólumát" tetoválták a vállára. Talán ha jól emlékszem az egységük jelvényét, de az is lehet hogy csak simán az S.P.Q.R bet?ket. Arra lennék kíváncsi hogy ez a tetoválás hogy is nézhetett ki.

Legjobb válasz: http://farm5.staticflickr.com/4137/4812783279_8733e3db8a_z.jpg http://fc05.deviantart.net/fs43/i/2009/073/7/6/Roman_Eagle__.. http://www.ratemyink.com/images/ul/118/spqr-roman-tatoo-tatt..

Mire jó a ROM és a RAM a telefonokban? Milyen mértékben befolyásolja a méretük a sebességet?

Legjobb válasz: Azt én is tudom h mi a ram és a rom, de h van ez a telefonoknál? ROM az ugye azt jelenti h csak olvasható, de mégis lehet írni? Melyikben tárolja pl a képeket meg az adatokat?

A kérdező hozzászólása: Azt én is tudom h mi a ram és a rom, de h van ez a telefonoknál? ROM az ugye azt jelenti h csak olvasható, de mégis lehet írni? Melyikben tárolja pl a képeket meg az adatokat?
Mennyi memóriát tud címezni. A ram tartalma kiürül, a rom tartalma megmarad kikapcsolás után.
Azt beépített adattárolóban tárolja

Mi az a rom? Segitetek pls? !

smart 2 esem van nézegettem a neten és meglátam a rom kifejezést Mi az Hardver vagy szoftver? Mire jó és nem kell sértegetni ez az els? okostelóm és nincs is régen meg kb 2 hete

Legjobb válasz: ROM: Read Only Memory, olyan memória, amit csak olvasni lehet, a benne lévõ adatokat a gyártásnál (vagy késõbb) égetik bele egyszer. A telóknál ROM-nak hívják a telefonban lévõ operációs rendszert is, mint gyári adatokat, mert a gyárban teszik bele, és normál körülmények között nem módosítható.

ROM: Read Only Memory, olyan memória, amit csak olvasni lehet, a benne lévõ adatokat a gyártásnál (vagy késõbb) égetik bele egyszer. A telóknál ROM-nak hívják a telefonban lévõ operációs rendszert is, mint gyári adatokat, mert a gyárban teszik bele, és normál körülmények között nem módosítható.
A kérdező hozzászólása: jaj köszönöm szépen a read only memoryt tudtam de köszi naagyon köszi
Bocs, ez kimaradt. "Mi az Hardver vagy szoftver?" Elektronikus (számítástechnikai) eszközöknél a hardver az, ami kézzel megfogható, fizikai eszköz, tehát maga a nyers készülék. A szoftver pedig az azt mûködtetõ program, ami fel van töltve rá. Tahát adatok és programkódok.
A kérdező hozzászólása: azt tudtam mik azok csak azt nem tudtam a telókra mi az tood h a rom hardver e vagy szoftver a telókra de köce

Mi a RAM, ROM bővités? Meg mi a belső hardverkonfigurációs rajz?

Legjobb válasz: Ram bõvítés: plusz RAMot (véletlen hozzáférésû memória~ rendszermemória) pakolsz a gépbe. ROM bõvítés: ennek nem sok értelme van...

Ram bõvítés: plusz RAMot (véletlen hozzáférésû memória~ rendszermemória) pakolsz a gépbe. ROM bõvítés: ennek nem sok értelme van...

Mi az a Rome Total Realism mod?

Legjobb válasz: Nem vagyok benne egészen biztos, de valószínûleg a grafikáját javítja a Rome: Total War nevezetû játéknak. Jól hangzik.

Nem vagyok benne egészen biztos, de valószínûleg a grafikáját javítja a Rome: Total War nevezetû játéknak. Jól hangzik.

Mit gondolnál a roma szegregációról az oktatásban?

Számomra nyilvánvalónak t?nik, hogy a jelenlegi rendszer nem hatékony. A romák általában lassabban haladnak, visszatartják szorgalmasabb, vagy jobb képesség? társaikat, és teljesen eltér? kultúrát visznek magukkal, ami konfliktusokat szül. Én ebben látnám a megoldást.

Legjobb válasz: Ja annyit elfelejtettem, hogy nálunk anno volt egy roma, akinek gondjai voltak a tananyaggal, de õ sem problémázott, hanem lebukott a kisegítõbe. Ennyi.

Tényleg ennyire sok itt a tudatlan?! Külön kéne választani a cigányokat, mert az egy külön faj. Emlékszek, hogy általános iskolás koromban, amikor az MSZP bezáratta a közeli faluban lévõ iskolát, akkor a sok retkes cigány a mi iskolánkba került, és onnantól a rendnek vége lett. Hatalmasat zuhant az iskola színvonala, tanulni nem lehetet, a tanárokat is fenyegették (úgy beszéltek a tanárokkal, mint a kutyával), engem is megfenyegettek (persze okosan megúsztam), az egyik magyar gyereket úgy megverték, hogy a keze is eltört, rengeteg lopás lett, ... Még szép, hogy elmentem abból a fiatal cigánybûnözõkkel teletömött iskolából. Most ahogy nézem, már a városban is egyre több a cigány, úgyhogy külföldre fogok menni. Az igazi megoldás a Minigun lenne ellenük.
Anno 15 éve, mikor én jártam általánosba, még semmi gond nem volt a cigány osztálytársainkkal, jól elvoltunk. Tény, hogy tanulni már akkor sem akartak. A mai helyzet már siralmasabb. Ált. iskolai tanítónõ a szomszédunk, õ meséli, hogy sokszor az óra elsõ fele azzal megy el, hogy megpróbálják rendszabályozni õket. Kevés sikerrel. Emiatt tanulni is szinte lehetetlen. EDz az alsóbb tagozat. A felsõbb sem jobb, mert ott meg az óra azzal megy el, hogy tanítják olvasni a pulyákat, mert az a szabály, hogy ált. isk. alsó tagozatában nem lehet buktatni szülõi engedély nélkül, azt eredményezte, hogy nem tanultak meg írni-olvasni-számolni szinte alaphangon sem, mert úgysem buktatják meg õket. Én igenis felháborítónak találom, hogy a tanulóidõ ilyesmikre veszik el, nem pedig tanításra, és ezzel más, tanulni akaró gyerektõl veszik el a tanulási lehetõséget, ami ugyebár egy mai normális élet alapja.
"Akkor te szerencsés vagy nálunk még pont az általad megjelölt 1/3-ad volt, és egyáltalán nem voltak képesek beilleszkedni, vagy együtt haladni velünk a tananyagban. Viszont a konfliktusok állandóak voltak." Na pont azt kellen megvizsgalni, hogy ahol problema van azt mi okozza? Nyilvan nincs mindenhol gond vagy nem ugyanazok a gondok merulnek fel, tehat meg kellen vizsgalni minden esetben a gondokat es okokat es azt helyben kezelni. Lehet az iskola vagy a kornyezet hibaja is ezert kell helybe orvosolni a dolgokat. Ebbol nem ciganykerdest kellene csinalni mert abbol csak a politikusok fognak megelni eleg sokaig. Rengeteg hely van ahol normalis modon tudtak kezelni ezeket a dolgokat mindenfel elkulonites nelkul.
Ja annyit elfelejtettem, hogy nálunk anno volt egy roma, akinek gondjai voltak a tananyaggal, de õ sem problémázott, hanem lebukott a kisegítõbe. Ennyi.
elmondjam , hogy megy ez?A cigánygyerekek ütik verik a magyar gyereket , a tanárokra sem hallgatnak.....a magyarok ezért elmennek más suliba...így jön létre egy cigány osztály.....külön kéne õket oktatni, két külön világ!
Szerintem ezt sok minden befolyásolja. Például a tanárok; ha a tanár(ok) kib_szná(k) az óráról igazolatlannal és emiatt közel lenne a kicsapáshoz is, akkor a cigánymama úgy pofánverné a gyerekét, hogy a fal adná neki a másikat, mivel családit csak igazolt iskolábajárással igényelhet. De szerintem azon is múlik, hogy az osztályban a vezéregyéniség magyar-e, mert ha igen, akkor szerintem õk is igazodnak; ha nincs, csak roma vezéregyéniség, akkor nyilván káosz és anarchia lesz. Szerintem.
Szerintem a szegregáció pont, hogy ellenkezõleg hat. Gondolj bele! Külön osztályt kapnak, nem kell beilleszkedniük és ez ami miatt nem szakadnak ki a saját "kultúrkörükbõl". Viszont szigorúan úgy kellene az osztályokat kialakítani, hogy a romák kevesebben legyenek (max 1/3-ad) és ezáltal kénytelenek lennének beilleszkedni. Mielõtt kérdeznéd, voltak roma osztálytársaim és jó haverok is voltak, semmiben nem különböztek a magyaroktól mentalitásban. Szerintem ez az elsõdleges, mármint a beilleszkedési kényszer létrehozása. Csak így mûködhet. Szvsz.
"Én ebben látnám a megoldást." Miben??? Nem írtál semmiféle megoldást. "teljesen eltérõ kultúrát visznek magukkal" Milyen kultúrát??? Mondj példát a cigány "kultúrára"!
Hogy megtudd, mit gondolok errõl a témáról. El kell látogatnod a http://www.jobbik.hu oldalra. Ott bõven megtalálod a véleményemet. Szebb Jövõt!
A kérdező hozzászólása: Akkor te szerencsés vagy nálunk még pont az általad megjelölt 1/3-ad volt, és egyáltalán nem voltak képesek beilleszkedni, vagy együtt haladni velünk a tananyagban. Viszont a konfliktusok állandóak voltak.
A kérdező hozzászólása: "Miben??? Nem írtál semmiféle megoldást." A szegregált oktatásban. Azt hittem ez nyilvánvaló. "Milyen kultúrát??? Mondj példát a cigány "kultúrára"!" Nyilván te nem jártál velük soha egy osztályba, különben tudnád.
A cigányok az emberiség mocskos söpredékei, magyarország vérét szívó paraziták, akik fertõzik, és megmérgezik az új és régi generációkat egyaránt.(Am nem vok egy skinhead jobbikos állat, meg rasszista, de ez itt tény, ebben igazat adok a jó öreg fasiszta barátainknak:) )
jaja, meg kéne érteni végre, nincs értelme itt integrációnak meg segregációnak, kész, egyik se mûködik, a cigányok egy külön kategória és nem lehet õket együtt kezelni fehér emberekkel, és most egy rakat példát tudnék hozni ...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!