Találatok a következő kifejezésre: Mi a a robogó és a (113 db)

Hogy ha van 1 robogóm és a kormányon van a világitás de én akarok egy cross kormányt ( akkor nem tudom hovatenni a világitást) mit csináljak?

Legjobb válasz: Vegyél olyan lámpát ami a cross kormányra is rögzíthetõ. (bár robogón cross kormány elégérdekes) Lámpa az kötelezõ.

Vegyél olyan lámpát ami a cross kormányra is rögzíthetõ. (bár robogón cross kormány elégérdekes) Lámpa az kötelezõ.
gondolom úgy érted dh kormány. ilyenkor érdemes valahova (térdidomba) lyukat vágni, majd ajtót szerelsz rá, és egyszerûen ide kötöd az elektronikát, vagy egyszerûen megcsinálod állandóra, ami annyit jelent, hogy nem tudsz fel le kapcsolni dolgokat, hanem pl. a lámpák egyfolytában égnek.
Kuplungja jó?
Gyertyák, szelepek tiszták, jól beállítottak? Elõgyûjtás?
És a Variátor görgõk/variátor szíj jó(nem-e kopott)?
Huzasd ki párszor. Menj vele magas fordulatszámon, hátha az megoldja.
A kérdező hozzászólása: A kuplung jónak tûnik, egy görgõ odavan a többin nem látok kopást, de az ékszíj töredezett!Elnyelezni nem merem mert most lett furva(pont ezért)de úgy néz ki nem ez volt a baja!Nem lehet hogy nehezek a görgõk?

Mi a mostani 50cm-es robogók könnyen felismerhető hibái?

Motorikus hibákra gondolok ami sokszor nem látható, sokkal inkább hallható.

Legjobb válasz: 2000-es évjárattól felfele. Nem kínai robogókról van szó.

A kérdező hozzászólása: 2000-es évjárattól felfele. Nem kínai robogókról van szó.
Sajnos robogóknál nehéz észrevenni.Ha használtat veszel mindenképpen a vevõnél indítsd be.Fogd meg a blokkot(ha lehet)Hogy nem e járatták a vétel elõtt hogy könyebben induljon.mindenképpen nézd meg hogy könnyen indul vagy rugdosni kell stb.próbáld ki hogy hogy megy, ugrik e a gázadásra.Vagy vegyél simson-t mert az sokkal jobb:D Enyém 20 éves fel van újítva.És ha egy hétig nem índítod be az akkor is pöccre indul télen is.
A kérdező hozzászólása: Most adtam el a simót, igaz hogy pöccre indult de alig ment pedig fel volt újítva és új henger volt rajta.

Ha egy robogón egyszerre nyomja valaki a féket és a gázt sok ideig és nagy fordulatszámon, olyankor mi hibásodik meg?

Piaggio Beverly 250-esről van szó, kb 2007-es és a motor b al oldalán ahoz hátul ilyen ezüst szinű ott füstölt és mint az elégett faszén olyan állagú és színű cucc jött ki belőle. Most a hátsó kerék le van blokkolva. Nem megy se előre se hátra, és nagyon fura hangja van. Illetve gázadásra jön még ki belőle az a cucc.

Legjobb válasz: Ezt ird le értelmesebben! Valószinû,hogy a fék elégett, a fékdugattyú kifordult,és megszorult.Ezért áll a hátsó kerék.

Ezt ird le értelmesebben! Valószinû, hogy a fék elégett, a fékdugattyú kifordult, és megszorult.Ezért áll a hátsó kerék.
A kérdező hozzászólása: http://www.canim.net/motorsiklet/piaggio-beverly-250-7903.html Szóval. Beindult a motor. A gáz úgy lett nyomva, hogy közbe a baloldali fék is nyomva volt. A gáz hosszú ideig (min 10mp) nyomva volt és nagy fordulatszámon. Ennek következtében a képen a keréknél ami van ezüst színû valami, kuplung vagy ilyesmi, na onnan elkezdett a motor olyan anyagot szórni, ami nagyon hasonlít az eléget faszénre, és emellett füstölt is igen keményen. A füst színe szürke-fekete volt, egyszer ilyen egyszer olyan. Most a hátsó motor le van blokkolva, se elõre se hátra nem mozog, se simán, se gázadásra. Így rendben van? Illetve mennyibe kerülne a kár javítása?
A kuplungod égetted el. (igen, van robogóban is kuplung, csak itt röpsúlyós)
A kérdező hozzászólása: És az kb. mennyibe kerül kijavítani? Köszi:)
Ennél a típusnál tiszta olcsóság lesz :)
A kérdező hozzászólása: Ezt komolyan mondod, vagy csak ironizálsz? Nekem fogalmam sincs, nem értek nagyon a robogókhoz, pláne hogy melyiknek mennyi az alkatrésze.
Ha szerencsés vagy, csak az ékszíjad ment tönkre. (Erre elég jó esélyed van.) A motor szervizkönyvében szerepelnie kell a pontos méretnek, de jobb üzletekben-mûhelyekben anélkül is tudnak megfelelõt adni. Azt az "ezüst micsodát" le kell szedni, a kuplungot szétszedni, jól (ismétlem: JÓL, sõt: NAGYON JÓL) kitakarítani, feltenni az új ékszíjat, vissza mindent, kész. Elméletileg legfeljebb félóra-óra egy profi mûhelyben - feltéve hogy más baj nincs. És ahogy nézem, neked érdemesebb volna profival végeztetni a munkát, olcsóbb a munkadíj, mint hetente egy-két szíjat házilag cserélni. Pontos árat nem tudok, de a kedvedért megsaccolom: kb. 5000 és 15000 ft. között lehet. Olcsó (1-2-3 ezres) szíjat ne vegyél, nem éri meg. Egyébként se mosógépbe kell! Ha 15-20 ezernél sokkal többet fizetsz érte, az vagy túl jó neked, vagy átvertek, vagy k. nagy infláció volt az éjjel...
Elõbbi vagyok, kiegészítés: a saját robogómba 6000 az ékszíj, és mindig van nálam egy tartalék. Eddig egyszer fordult elõ, hogy olyan helyen robbant szét az ékszíjam, ahol nem volt a közelben szakszerviz, de bekunyeráltam magam egy kamionszervizbe, és megcsináltam magam. Negyedórámba került, meg két szál cigimbe - mást nem fogadtak el a szerszámhasználatért. Otthon egyenesen a szervizbe mentem, ahol kiderítették, hogy az általuk nemrég cserélt kuplung volt hibás. Minden cirkusz nélkül, mosolyogva - és fõleg ingyen - újra cserélték, és még egy tartalék szíjat is adtak.
Relé, testhiba, kapcsoló, stb... Mérd végig a vezetékeket. Lehet, az akkumulátor is lemerülõfélben van.
Ha túl gyenge az aksi , a relé nem kapcsolgat. Rúgd be és kicsit emelt fordulaton nézd meg hogy mûködik-e.
Álló helyzetben nincs menetszél, így nem kielégítõ a hûtése. Ezért kár volt szétszedned!
A kérdező hozzászólása: menet közbe fehér füst jön ki a kipufogóból és akkor is a hõmérõ mutató össze vissza jár
Gondolom vízhûtéses, és most lett hengerfejes szegény.
A kérdező hozzászólása: és mit tegyek ellene ?

A motowell magnet city robogónak mi a származási helye? és ha valaki tud róla valamit akkor azt irja már le . Pl megéri megvenni van e a fajtának tipikus baja stb.

fontos lenne köszi

Legjobb válasz: Én nem vagyok a kínai vonal támogatója,ezt nézd el nekem :) Tehát személy szerint nem javaslom a Motowell Keeway vonalat sem. (Mennyit szánsz rá? 200e körül kapni jó állapotú Gilera Runner,Aprilia SR,YAMAHA Aerox-okat is) ezt fusd át: http://sportmotor.hu/teszt/motowell/?c=1010&r=1394 Érdemes.

Én nem vagyok a kínai vonal támogatója, ezt nézd el nekem :) Tehát személy szerint nem javaslom a Motowell Keeway vonalat sem. (Mennyit szánsz rá? 200e körül kapni jó állapotú Gilera Runner, Aprilia SR, YAMAHA Aerox-okat is) ezt fusd át: http://sportmotor.hu/teszt/motowell/?c=1010&r=1394 Érdemes.
NEM éri meg, mert egy kalap szar. Magyrországon tervezik és kínában gyártják, a motorja a Minarelli robogómotor (ezt használja Yamaha, Malaguti stb szinte mindenki) silány másolata. Megbízhatatlan, silány gép. Annyiból veszel használtan tip-top állapotú Yamahát
típusbaj nem fér ki az oldalra sajnos. Ha eddig nem vettél és nyugodt ember vagy, akkor maradj meg annak ha lehet és kerüld messzirõl. Robogókat szervizelek, ne tudd meg hányat hoznak vissza gariba, pár száz km után.
A kérdező hozzászólása: 90-110 ezer forint körüli akkor az szinte biztos h hibás
A kérdező hozzászólása: ??? a kérdöjelek lemarattak :)
Jó az uj csak ennyiért drága a régi mert az már nem nagyon jó.
Végy egy jókarban levõt amelyikkel nem lesz annyi bajod.

Hol tudok utánanézni hogy miket kell elintéznem külföldön és itthon ha szeretném kiszállítani a robogómat?

Itthon nagypapám nevét van a motor, én szeretném kint használni Hollandiában, legálisan.

Legjobb válasz: Tudtommal robogóval nem lehet legálisan külföldre menni. (Mivel nincs rajta rendszám, nincs forgalmija nem lehet beazonosítani.) Szóval ha keréken mész vagy furgon hátuljába akkor sem tudod legálisan kint használni, mert az "magyar robogó". (Persze ez akkor van így ha 50ccm alatti rendszám nélküli moci.) Ha meg kiköltöztetek és kint szeretnéd forgalomba helyezni akkor sztem egy adásvételi és számla kellene . Sztem

Tudtommal robogóval nem lehet legálisan külföldre menni. (Mivel nincs rajta rendszám, nincs forgalmija nem lehet beazonosítani.) Szóval ha keréken mész vagy furgon hátuljába akkor sem tudod legálisan kint használni, mert az "magyar robogó". (Persze ez akkor van így ha 50ccm alatti rendszám nélküli moci.) Ha meg kiköltöztetek és kint szeretnéd forgalomba helyezni akkor sztem egy adásvételi és számla kellene . Sztem
A kérdező hozzászólása: Igen, kiköltöztem és ott szeretném használni. De lehet jobban megéri már akkor kint venni :D Mindenképpen autóval szállítanánk ki. Tehát esélyes hogy egy adás-vételi elég meg a számla?

150 ezer Ft! Milyen es melyik hasznalt robogot vegyem meg? Mi a max futo km-ek? Mi a minimalis evben gyartott? Olasz robogot vagy japan robogo?

150 ezer forintom van ,,,kell egy jo robogo munkara ! :)

Legjobb válasz: Gilera Runner-t végy, azok nagyon ott vannak.

Gilera Runner-t végy, azok nagyon ott vannak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!