Találatok a következő kifejezésre: Mi a a robogó és (113 db)

Kuplungja jó?
Gyertyák, szelepek tiszták, jól beállítottak? Elõgyûjtás?
És a Variátor görgõk/variátor szíj jó(nem-e kopott)?
Huzasd ki párszor. Menj vele magas fordulatszámon, hátha az megoldja.
A kérdező hozzászólása: A kuplung jónak tûnik, egy görgõ odavan a többin nem látok kopást, de az ékszíj töredezett!Elnyelezni nem merem mert most lett furva(pont ezért)de úgy néz ki nem ez volt a baja!Nem lehet hogy nehezek a görgõk?

Mi a mostani 50cm-es robogók könnyen felismerhető hibái?

Motorikus hibákra gondolok ami sokszor nem látható, sokkal inkább hallható.

Legjobb válasz: 2000-es évjárattól felfele. Nem kínai robogókról van szó.

A kérdező hozzászólása: 2000-es évjárattól felfele. Nem kínai robogókról van szó.
Sajnos robogóknál nehéz észrevenni.Ha használtat veszel mindenképpen a vevõnél indítsd be.Fogd meg a blokkot(ha lehet)Hogy nem e járatták a vétel elõtt hogy könyebben induljon.mindenképpen nézd meg hogy könnyen indul vagy rugdosni kell stb.próbáld ki hogy hogy megy, ugrik e a gázadásra.Vagy vegyél simson-t mert az sokkal jobb:D Enyém 20 éves fel van újítva.És ha egy hétig nem índítod be az akkor is pöccre indul télen is.
A kérdező hozzászólása: Most adtam el a simót, igaz hogy pöccre indult de alig ment pedig fel volt újítva és új henger volt rajta.
Relé, testhiba, kapcsoló, stb... Mérd végig a vezetékeket. Lehet, az akkumulátor is lemerülõfélben van.
Ha túl gyenge az aksi , a relé nem kapcsolgat. Rúgd be és kicsit emelt fordulaton nézd meg hogy mûködik-e.


A motowell magnet city robogónak mi a származási helye? és ha valaki tud róla valamit akkor azt irja már le . Pl megéri megvenni van e a fajtának tipikus baja stb.

fontos lenne köszi

Legjobb válasz: Én nem vagyok a kínai vonal támogatója,ezt nézd el nekem :) Tehát személy szerint nem javaslom a Motowell Keeway vonalat sem. (Mennyit szánsz rá? 200e körül kapni jó állapotú Gilera Runner,Aprilia SR,YAMAHA Aerox-okat is) ezt fusd át: http://sportmotor.hu/teszt/motowell/?c=1010&r=1394 Érdemes.

Én nem vagyok a kínai vonal támogatója, ezt nézd el nekem :) Tehát személy szerint nem javaslom a Motowell Keeway vonalat sem. (Mennyit szánsz rá? 200e körül kapni jó állapotú Gilera Runner, Aprilia SR, YAMAHA Aerox-okat is) ezt fusd át: http://sportmotor.hu/teszt/motowell/?c=1010&r=1394 Érdemes.
NEM éri meg, mert egy kalap szar. Magyrországon tervezik és kínában gyártják, a motorja a Minarelli robogómotor (ezt használja Yamaha, Malaguti stb szinte mindenki) silány másolata. Megbízhatatlan, silány gép. Annyiból veszel használtan tip-top állapotú Yamahát
típusbaj nem fér ki az oldalra sajnos. Ha eddig nem vettél és nyugodt ember vagy, akkor maradj meg annak ha lehet és kerüld messzirõl. Robogókat szervizelek, ne tudd meg hányat hoznak vissza gariba, pár száz km után.
A kérdező hozzászólása: 90-110 ezer forint körüli akkor az szinte biztos h hibás
A kérdező hozzászólása: ??? a kérdöjelek lemarattak :)
Jó az uj csak ennyiért drága a régi mert az már nem nagyon jó.
Végy egy jókarban levõt amelyikkel nem lesz annyi bajod.

Hol tudok utánanézni hogy miket kell elintéznem külföldön és itthon ha szeretném kiszállítani a robogómat?

Itthon nagypapám nevét van a motor, én szeretném kint használni Hollandiában, legálisan.

Legjobb válasz: Tudtommal robogóval nem lehet legálisan külföldre menni. (Mivel nincs rajta rendszám, nincs forgalmija nem lehet beazonosítani.) Szóval ha keréken mész vagy furgon hátuljába akkor sem tudod legálisan kint használni, mert az "magyar robogó". (Persze ez akkor van így ha 50ccm alatti rendszám nélküli moci.) Ha meg kiköltöztetek és kint szeretnéd forgalomba helyezni akkor sztem egy adásvételi és számla kellene . Sztem

Tudtommal robogóval nem lehet legálisan külföldre menni. (Mivel nincs rajta rendszám, nincs forgalmija nem lehet beazonosítani.) Szóval ha keréken mész vagy furgon hátuljába akkor sem tudod legálisan kint használni, mert az "magyar robogó". (Persze ez akkor van így ha 50ccm alatti rendszám nélküli moci.) Ha meg kiköltöztetek és kint szeretnéd forgalomba helyezni akkor sztem egy adásvételi és számla kellene . Sztem
A kérdező hozzászólása: Igen, kiköltöztem és ott szeretném használni. De lehet jobban megéri már akkor kint venni :D Mindenképpen autóval szállítanánk ki. Tehát esélyes hogy egy adás-vételi elég meg a számla?

150 ezer Ft! Milyen es melyik hasznalt robogot vegyem meg? Mi a max futo km-ek? Mi a minimalis evben gyartott? Olasz robogot vagy japan robogo?

150 ezer forintom van ,,,kell egy jo robogo munkara ! :)

Legjobb válasz: Gilera Runner-t végy, azok nagyon ott vannak.

Gilera Runner-t végy, azok nagyon ott vannak.

Mi a különbség a robogó és a segédmotor között?

Legjobb válasz: segédmotor 50 köbcenti alatti motorok, mindegy hogy robogó vagy más típus. a robog egy típus a motorok között, mint gyorsulási, Chopper, stb.... egy robogo lehet igen nagy teljesítményü motor is.

segédmotor 50 köbcenti alatti motorok, mindegy hogy robogó vagy más típus. a robog egy típus a motorok között, mint gyorsulási, Chopper, stb.... egy robogo lehet igen nagy teljesítményü motor is.
igen. a segédmotor kresz kategória. 50 köbcenti alatti, max 40 km/h-val haladni képes stb. jármû. (van olyen kocsi is, ami megfelel ennek) A robogó megy egy forma, egy alak, egy kinézet. Van 250köbcentis motorral szerelt robogó is.
a robogó lehet 50 vagy nagyobb köbcenti is és görgös kuplungszerkezet van benne szal ahogy húzod a gázt úgy gyorsul és nem kell mindig váltogatnod:) kinézetre nincs motorformája(sztem)
Segégmotoros kerékpárnak azoka ajármûveket nevezzük, melyek hengertérfogata max:50ccm, teljesítménye:4KW alatt, sebessége max:40km/h.Ha ez éppen robogóban pöfög, vagy szupersport öltözékben, tök mindegy.
a segédmotor max 50 köbcentis lehet és max 40km/h-val haladhat egyenes úton ( a Simson is segédmotor mégis megy 80-nal..) a robogó lehet nagymotor is, de mindenképpen egy kalap SZAR
A segédmotor - az motor A robogó - az a szánalmas kis hülye gyerekeknek való, semmi nem jó - csak a nõknek bevásárolni.
Na én nem tudom, de szerintem nem a Robogó a szánalmas... hanem némeik kis Simsonos hülyegyerek (akinek nem inge nem veszi magára) aki ha már 70-et megy a simsonja és megy elõtte egy robogó 60-al akkor máris neki fog elõzni... 1 ilyennek el vettem 1 életre a kedvét az elõzgetéstõl.. :D mentem nyugis 60-al.. kis hülye nekifog elõzni.. (Gondoltam, ha már nekifogtál fejezd is be...) mikor mellém ért szépen lassan elkezdtem húzni a gázt.. Kb 75-nél a gyerek már feküdt a motoron, én meg röhögtem.. szembõl autó.. lassított lassítottam gyorsított gyorsítottam.. Kb 2, 5-3M-el az autó elõtt besatuztam hogy be tudjon jönni elém... be volt szarva rendesen.. :D arra nem gondolt, hogy egy 150CC-s 6Kw-os motorral akart versenybeszállni. na mind1 a robogóból is van jó is meg szar is..
A segédmotort én így értelmezem: Simson, Babetta...(A többit tudjátok.) A robogó: ROBOGSZ vele, mint a nagyanyám a boltba.(A Babettával is mehetsz boltba, de az Babetta...)Szóval a segédmotor inkább ma már csak veterán féle... De a robogót is ide sorolják, ami szerintem szánalmas.

Mit szóltok a Malaguti F12-es robogóhoz ami ebben a hirdetésben van? Érdemes lehet megvenni? Alkatrész van hozzá és olcsón? Megbízható robogó?

http://www.kismobil.hu/reszletek/63

Legjobb válasz: Vagy még az APRILIA sr 50 robogóhoz mit szóltok? http://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/aprilia_sr_50-3360494

A kérdező hozzászólása: Vagy még az APRILIA sr 50 robogóhoz mit szóltok? http://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/aprilia_sr_50-3360494
"Mi olyan jó a Simson-on?Csúnya, régi, mellesleg már hárman megtanultak rajta motorozni." És akkor mi van? Gyere csak a sz*r robeszoddal, lealázlak a g*cibe. Hú de utálom az ilyen majom idióta robogósokat, akik ahelyett hogy belátnák, hogy egy simó akárhogy is számolod jelentõsen olcsóbb mint egy robesz. Ha meg van pézed, akkor minek oltod le a simsonokat. Öreg 30 éves gépek, és mégis otthagyják az 5 éves, de akár vatta új robogódat is. XD 50-70 ccm es kategóriában persze
Mind2 jó árban van. Az apriliás azt írja hogy a motor fel lett újítva. nézz utána hogy ez mit takar. Lehet hogy csak a henger lett megfúrva, márpedig az nem motorfelújítás. Motorfelújítás úgy mûködik hogy a fõtengelyt becentírozzák, tûgörgõket kicserélek, vagy új fõtengelyt tesznek bele. Hengert megfúrják és túlméretes dugattyú kerül bele. Variátor és a kuplung kopó alkatrészeit kicserélik. Ez mind egyben a motorfelújítás. 21.000km amúgy tényleg soknak számít de a robogók km órája nem ritka hogy vissza van tekerve. Sose a km-t nézd hanem azt hogy ki használta és mire, és mindenféleképpen nézesd meg egy hozzáértõvel mert bebukod ha egy szart veszel drágán. Nekem F12-esem van de az drágábban vettem mint amennyiért árulják ezt a 2003-ast és az enyém idõsebb is, de kereskedõtõl vettem azért volt drága és nem is akartam a véletlenre bízni. Egyszer már megjártam egy Simsonnal(!). Simsont ne vegyél csak ha van idõd és pénzed kínlódni velük. Mind2 megbízható típus csak a lényeg hogy olyat vegyél ami kitûnõ motorikus állapotban van. Az esztétika az nem lényeg, bármikor rendbe lehet rakni.
Énis a Simsont ajánlom. Egyik haveromnak volt SR50, másiknak F12 és mindegyikkel csak a baj volt. Nekem a Simsonnal 2 év alatt semmi :)
egy robogó (nem befecskendezõs)kb annyira bonyolult mint a Simson.
Nem nagyapámé volt, sõt nemis rokonomé... Lehet öreg meg kicsit ódivató , de 10 15 ezer ftból csinálsz egy blokkfelújíást, egyszerû szerkezet semmibonyolultság, igénytelen jó értelemben véve
Mi olyan jó a Simson-on?Csúnya, régi, mellesleg már hárman megtanultak rajta motorozni.Mert aláírom hogyha a nagyapádé volt akkor jólehet... Aprilia: miért volt újrafújva?kell lenni indoknak, 21.000Km sok.Ha minarelli blokkos akkor jó ha morini nem jó Malaguti: levegõs minarelli blokkos. alkatrész van szarásig.
Ja simson jó lesz de úgyis jön vmi h*lye aki jajj simson az sz*r meg csak azt ne. Ha esel vele nemtörik össze semmi idom, nem eszik sokat, gyertyakulcs és pár villáskulcsal akárhol megszereled :)
Aprilliát NE!!!!!! Mondhat bárki bármit. Ráadásul 21000 kmrel....Pfff Sok ám az egy robogónak. Én is simót javasolnék, fõleg, ha kezdõ motor lesz, mert ezzel ha elesel, nem törik ripityára....
Elõzõ vagyok: bár ha 50 ccmes motort akarsz akkor ne mûanyag robogót vegyél, hanem inkább egy rendes simsont, az még váltós is.
Ebbõl a kettõbõl inkább az apriliat javasolnám.
Utsónak igaza van. Akinek van pénze, vegyen robogót, akinek meg kevesebb jut rá az vegyen egy jó állapotú simsont.

Mi a különbség a karbis és az injektoros robogók között?

Fogyasztás,erő... meg az hogy a karbisnál itt is kell keverni a benzint vagy nem?

Legjobb válasz: A benzint nem kell keverni egyiknél sem, mert különolajozású a legtöbb robogó. Fogyasztásban talán az injektoros jobb valamivel. Erõben a karbis a jobb, és emellett a karbist nagyon könnyû tuningolni, és sokkal könnyebben szerelhetõ. Én nem szeretem az injektoros robogókat, ha bedöglik az injektor, akkor komoly szerelõ kell hozzá, és tuningolni is nagyon körülményes.

A benzint nem kell keverni egyiknél sem, mert különolajozású a legtöbb robogó. Fogyasztásban talán az injektoros jobb valamivel. Erõben a karbis a jobb, és emellett a karbist nagyon könnyû tuningolni, és sokkal könnyebben szerelhetõ. Én nem szeretem az injektoros robogókat, ha bedöglik az injektor, akkor komoly szerelõ kell hozzá, és tuningolni is nagyon körülményes.
A kérdező hozzászólása: Tuningolni nem is szeretném.Mert az 50ccm-es robogókat nem éri meg...

Mi a különbség a 2ütemű és a 4ütemű robogó között?

Mármint észrevételeim szerint, a 4ütem?sek valamiért kevesebb lóer?sek. Melyiknek van jobb hangja? Igaz hogy a kétütem?shöz keverni kell a benzint olajjal?

Legjobb válasz: A lényeget mindenki kifelejtette.A 2 ütemû erõsebb pörgõsebb visító hanggal nagyobb fogyasztással plusz veszed bele a 2-3 ezer ft olajat.A 4 ütem gyengébb kisebb fogyasztással de több kilométert elmegy a motorja.Valóban az igazi motorozás egy váltós gép .Én robogón egyszer elaludtam.Én is szeretem a simson ( több évig hajtottam)de a robogónak is van elõnye pl : regel kitolod önindító és pöfög gáz húzol és mész .Simsont kitolod szívató,rárúg,rárúg,gyújtás,rárúg...rárúg és beindul.Simsonal megteszel 500 km és minden csavart újra megkel húznod mert lelazul a kipufogó stb.Állandóan benzin szagú vagy stb de igazi motoron ülsz.

A lényeget mindenki kifelejtette.A 2 ütemû erõsebb pörgõsebb visító hanggal nagyobb fogyasztással plusz veszed bele a 2-3 ezer ft olajat.A 4 ütem gyengébb kisebb fogyasztással de több kilométert elmegy a motorja.Valóban az igazi motorozás egy váltós gép .Én robogón egyszer elaludtam.Én is szeretem a simson ( több évig hajtottam)de a robogónak is van elõnye pl : regel kitolod önindító és pöfög gáz húzol és mész .Simsont kitolod szívató, rárúg, rárúg, gyújtás, rárúg...rárúg és beindul.Simsonal megteszel 500 km és minden csavart újra megkel húznod mert lelazul a kipufogó stb.Állandóan benzin szagú vagy stb de igazi motoron ülsz.
utolsónak! Én 18 éves koromban kaptam egy simsont és mostt 24 vagy ez idõ alatt egyszer sem hagyott cserben! és a mai napig tökéletesen müködik csak törõdni kell vele ennyi az egész!
Elsõ vagyok. Itt egy videó egy négyütemû hangjáról. http://www.youtube.com/watch?v=-cC7habNK8s Amúgy a 2 ütemû sokkal jobb mert jobban gyorsul és jobban is megy. A 4 ütemû életveszélyes forgalomban olyan lomha.
1. válaszoló vagyok Fogadjunk hogy az én 80 ezerbõl épített Simsonom lehagy bármilyen ÚJ robogót 300 ezerig :D Ha jól megvan csinálva jó ám. Én már elég régóta hajtom és semmi baja.
kihagytam azt még hogy azért kell olajosabban keverni hogy ne csak pár évig mennyen hanem 10 20 évig a morotja! több olaj kevsebb kopás!
igazatok van motoros társaim én a robogót kávédarálónak vagy elektromos biciklinek nevezem.A kérdésre visszatérve a 2ütemü gyorsabb de a 4ütemünek jobb hangja van szerintem
Mint fentebb írták a 4 ütemû lomhább, de kevesebbet fogyaszt és tisztább.A 2 ütemû nagyobb fordulat és erõsebb motor, jobban tuningolható. Tehát. Ha rugalmasabb, nagyobb sebességû motorra vágysz, és megengedheted magadnak a nagyobb fogyasztást akkor 2 ütemû. Ha óvatosabb duhaj vagy, és inkább ritkábban szeretnél tankolni akkor 4 ütemû. Ha motorozni akarsz akkor motort vegyél, ha mindennapos használatra, munkába járáshoz-bevásárláshoz egy tiszta gépet akarsz akkor robogót. Mindkét típusból létezik 2 és 4 ütemû. És az ára sem mérvadó manapság.Robogó is van 30-50 ezerért és simson is 120-150e ért. A gyártmány a nem mindegy. Bár az új MEX-ek 150e ért már kaphatóak (4 ütemû és van motor(panama) vagy robogó is), bár kínai, de új. A simson is lehet jó, és abból is van robogó feeling(svarbi, vagy a roller) vagy agyonhajtott, össze vissza sufnituningolt horrorgép, ami addig mûködik amíg kifizeted. Ami általában örök életû(bár ilyen nincs)az a HONDA, YAMAHA, PIAGIO. Ezeket arra készítik, hogy télen-nyáron nap mint nap eljuss vele oda ahova indultál. Pl Japánban nem késhetsz el a munkahelyedrõl azzal az indokkal, hogy lerobbant a Hondám :) Viszont a simsont az út szélen fel lehet generálozni(na jó azért ez túlzás, de 1 csavarhúzóval és egy kombifogóval elég sokra juthatsz) A lényeg olyan motort-robogót válasz amire szükséged van.
2ütemû motor keresztöblítéses, a dugattyú mozgása által vezérelt keverékkel üzemelõ /kézzel vagy a motor rendszere keveri/, a 4ütemû szelep vezérelt tiszta benzinnel üzemelõ.Valóban a 2ütemûek rugalmasabbak és többet is fogyasztanak, fõleg a tuningoltak meg a vezérlés miatt is.A 4 ütemûek lomhábbak, takarékosabbak az elõbbiek miatt.Nem nagyon említették az elõttem szólók hogy a mechanikus váltók jóval takarékosabbak mint az automaták. A mai világban nagyon nem mindegy az alkatrész ellátás, az alkatrész ára, beszerezhetõsége, és a motorok "bonyolultsága" szerelhetõsége, mert ebben a simson valóban verhetetlen, olcsó, jó menettulajdonságú, megbízható kis szerkezet, jó rugózással stb.Mindkét motor fajtából volt és van is jó néhány darabom életem során.Nagyon nem vagyok részrehajló semmi iránt, de a tahó, személyeskedõ megjegyzések másokra, és az objektivitás hiánya nagy baj bárki kommenteljen is!!
vagy veszel egy simsont vagy megkereslek és fõdigverlek a mejjedre szarok és láncal habosra verem hát mi van veled te normális vagy érzsd már meg te nem normális hogy a robogó nem motor ! hanem a kétkereküek szégyene .
Mire jó ez az "üzenem"? Oviban hallottam utoljára. Amúgy nekem soha nemkell meghúzni semmilyen csavart, meg nekem annyi hogy reggel kimegyek szivató félig behúz rárúg pöfög szivató vissza és már megy is. Soha nemkell szórakoznom vele.
A kérdező hozzászólása: az okoskodó simsonosnak üzenem hogy te sem így születtél, hogy értesz a simsonokhoz:)
A kérdező hozzászólása: kösz szépen a választ sokat segített!
vegyél simsontt és ne variálj kis vacok robogókkal nem jó az semmire ha egy simsont megbecsülsz ugyanolyan jó mintt bármejk mai társa .. ne kõsdd azt a kis pénzedet hasztalan! de ha annyit sem tudsz hogy a kétütemühöz keverni kell a benzintt akkor ereggy inkább aludni nem neked való a motor és az elõ válaszolónak üzenem oké hogy van külön tartálya az oljnak de attól jól teszi az aki kever is és nem 1:50 keverési arányban hanem 1:20 vagy 1: 30 as nem fog a kipufogó eldugunli meg a gyertya bekormolódni !
akkor robogjál azzal a nõi kismotorral és ujjal fogunkk utánnad mutogatni hogy jéééééé ott egy Homokozoós! mert robogója van ! de ha simsonnal mennél mindenki csodálna! :) gondold meg fiam! de ha robogni akarsz csak rosszul jársz!
A kérdező hozzászólása: az okoskodásodra voltam még kíváncsi... nem azt mondtam hogy van 40ezrem és kéne valami ami gurul.... meghagyom neked az ndk-s szerelmedet;)
a simsonok egy rakat szarok, kell a halálnak max tanyára szétkúrni, ha törjön , fos mind.. sok idióta beleöl több 10.000.-és még mindig szar...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!