Találatok a következő kifejezésre: Mi a a robogó (286 db)

Körülbelül 8 - 9 éves robogót szeretnék vásárolni. Kérem segítsenek, mire figyeljek a robogó vásárlásakor. Mire legyek figyelmes? 50 ccm robogót szeretnék vásárolni. A próbáláskor mit nézzek, meg? Mire ügyeljek? Kérem adjanak tanácsot!

Legjobb válasz: A legjobb ha viszel magaddal egy szerelõt, ha erre nincs lehetõséged akkor csak olyan motort vegyél aminek nincs hibája, mert ha valami rossz rajta nem tudhatod hogy mennyibe kelül a javítás. Elsõ és hátsó teleszkópot nézd meg, nem szabad hogy kint legyen a szimmkering a helyébõl, ne legyen olajos a teleszkóp és nem érjen le koppanásig ha ránehezkedsz.A kerék ne mozduljon oldalra, ne legyen csapágyas. A kormánycsapágy is jó legyen( rángasd meg az elsõ teleszkópot sztenderen vagy menj egy jó rázós úton, ha mozog a kormány elõre, hátra akkor nem jó). Menet közben engedd el a kormányt, a motornak nem szabad se jobbra se balra húzni. Induláskor ne rángasson, egyenletesen húzzon. Yamahát, Malagutit és az Apriliát ajánlom, a többi robogó egy hulladék. Érdemes megnézni többet is hogy melyik hogy megy.

A legjobb ha viszel magaddal egy szerelõt, ha erre nincs lehetõséged akkor csak olyan motort vegyél aminek nincs hibája, mert ha valami rossz rajta nem tudhatod hogy mennyibe kelül a javítás. Elsõ és hátsó teleszkópot nézd meg, nem szabad hogy kint legyen a szimmkering a helyébõl, ne legyen olajos a teleszkóp és nem érjen le koppanásig ha ránehezkedsz.A kerék ne mozduljon oldalra, ne legyen csapágyas. A kormánycsapágy is jó legyen( rángasd meg az elsõ teleszkópot sztenderen vagy menj egy jó rázós úton, ha mozog a kormány elõre, hátra akkor nem jó). Menet közben engedd el a kormányt, a motornak nem szabad se jobbra se balra húzni. Induláskor ne rángasson, egyenletesen húzzon. Yamahát, Malagutit és az Apriliát ajánlom, a többi robogó egy hulladék. Érdemes megnézni többet is hogy melyik hogy megy.
Olaszban gyártott Minarelli az Aeroxban van, régi jogok még igazi japánok.
jó a Yamaha, de olasz Minarelli blokk van benne...ennyire Japán.(én a Japán technikát imádom a 2.hozzászóló)
A kérdező hozzászólása: Volt már mototrom és van is, csak még nem robogó. Azért nagyjából értek hozzájuk.
Szerintem a metett km-ert kár is nézni, tekerhették, cserélhették stb. Inkább az állapot a fontos, de legjobb lenne ha vinnél magaddal hozzáértõt. De szerintem válassz Yamahát ha azt akarod h ne legyen gondod vele
A kérdező hozzászólása: 8 éves a robogó!
A kérdező hozzászólása: Van egy robogó és 15 ezek km van benne. Az sok a korához képest?
A kérdező hozzászólása: És egy 8 éves robogóhoz képest a 15 ezer km soknak számít? Piaggio nrg mc2.
az elsõ válaszoló a Piaggiot, Gilerát kifelejtette.
:
ez igaz!én is az Aeroxra gondoltam hirtelen.

Mit csináljak a robogómmal?

pörögni pörög,de nem megy meg eszi is a benyát de baszik menni 50-55 max 60,teljesen gyári motor de 60-nál már üveghang,mit csináljak h jobban mennyen,de ne pörögjön jobban?

Legjobb válasz: Milyen szerencse, hogy egyféle robogó létezik, így nagyon egyszerû tanácsot adni neked.

Milyen szerencse, hogy egyféle robogó létezik, így nagyon egyszerû tanácsot adni neked.
A kérdező hozzászólása: tauris samba, joo kinai meg minden de igénytelen motor, csak a benya kell neki aztán megy
Annak teljesen jó a 60as végsebesség. Bármit csinálsz vele nagyobb sebességért, jelentõsen csökkented az élettartamát és megbízhatóságát (ha beszélhetünk megbízhatóságról egy kínai cuccnál) Esetleg 1grammal nehezebb görgõket tegyél bele, ettõl kisebb fordulaton fog váltani, picit nõ a végsebesség, gyorsulás meg csökken.
A kérdező hozzászólása: kösszi, akk sztem hagyom így mert most azért ugrik, de nem megy, na mind1 kössz :)
Fõleg a taiwani és a kínai robogók vannak elég rendesen fojtva gyárilag, ez típusonknt változik, de pl. Kymco-k esetében ki kell cserélni a variátor hüvelyét, nagyobb fúvóka kell a karbiba, a cdi gyújtásnál is hatástalanítani kell a fordulatszám szabályzást, a szívócsonkon is szokott lenni a szûkítõ, de ez a te esetedben változhat persze.
Tegyél bele nehezebb görgõket.

Mire jok a robogokhoz a kormanysuly?

Ez csak disz vagy jo is valamire a kinezesen kivul??

Legjobb válasz: Elméletileg a kormány tehetetlenségi nyomatékát növeli, hogy nehezebben szitáljon be kigyorsításnál. Legalábbis a nagymotorokon így mûködik, de a robogók egészen eltérõ vázgeometriája, illetve az ilyen-olyan tömegû, inkább csak dísznek megfelelõ súlyok miatt nem tudom, ezt a szerepét ellátja-e. Viszont bukásnál is tud védeni: elõször ez kopik, nem a méregdrága markolat.

Elméletileg a kormány tehetetlenségi nyomatékát növeli, hogy nehezebben szitáljon be kigyorsításnál. Legalábbis a nagymotorokon így mûködik, de a robogók egészen eltérõ vázgeometriája, illetve az ilyen-olyan tömegû, inkább csak dísznek megfelelõ súlyok miatt nem tudom, ezt a szerepét ellátja-e. Viszont bukásnál is tud védeni: elõször ez kopik, nem a méregdrága markolat.
Azerthogy az ien hujek mint te novelni tujja a kinezeset a zsarjanak!!!!444négynégy Nem tudom, nagyon megeröltetõ lenne ékezeteket használni. Jó, hogy ma divat a borzalmas helyesírás és a homoszexualitás, meg az msn szleng, de az már sok komolyan mondom.
Én úgy tudom, hogy a kormány rehzgését csillapítja.


Kuplungja jó?
Gyertyák, szelepek tiszták, jól beállítottak? Elõgyûjtás?
És a Variátor görgõk/variátor szíj jó(nem-e kopott)?
Huzasd ki párszor. Menj vele magas fordulatszámon, hátha az megoldja.
A kérdező hozzászólása: A kuplung jónak tûnik, egy görgõ odavan a többin nem látok kopást, de az ékszíj töredezett!Elnyelezni nem merem mert most lett furva(pont ezért)de úgy néz ki nem ez volt a baja!Nem lehet hogy nehezek a görgõk?

Mi baja a robogómnak?

Van egy kymco grand dinkem, 21500km van benne, nemrég lett kicserélve a görg?, meg a variátorszíj, de azóta 75 helyett 70 a vége...azért lehet mert kisebb görg? lett belerakva?

Legjobb válasz: Valaki taknyolt vele egy óriásit,csak nemtudsz róla XD

Valaki taknyolt vele egy óriásit, csak nemtudsz róla XD
A kérdező hozzászólása: ahha...

Mi nyikorog a robogomban? Peugeot Jetforce c-tech

Helo! Mi nyikoroghat a jetforce robogomba? Ha gazt huzok neki erosodik a hang, de nem a szij felol jon inkabb a motor belseje felol. Szij 2eve lett cserelve, azota keveset ment. Esetleg vizpumpa kezdhet tonkremenni ?

Legjobb válasz: Én a hajtásra gyanakodnék, de passz.

Én a hajtásra gyanakodnék, de passz.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Mi baja a robogomnak?

Tegnap sikerult berugni ma mar nem indul... de mindig is szar volt. Ha beindul valahogy akkor is fulladozik menetkozben... meg hiaba huzom a gazt egy pontnal nem gyorsit tovabb.

Legjobb válasz: Nagyon sok minden lehetséges.Ha értesz hozzá megtalálod a hiba forrását . Ha nem akkor irány szerelõ.

Nagyon sok minden lehetséges.Ha értesz hozzá megtalálod a hiba forrását . Ha nem akkor irány szerelõ.
kormos a gyertya a helytelen beállítás miatt.tényleg miért nem csináltatod meg?régóta küzdesz már vele.

Mi lehet a robogóm baja?

Van egy Keeway F-Act Racing robogóm, és olyan mintha a váltó elszállt volna, húzóm, megy is , de borzasztó hangja van, rázkódik a motor. Eleinte nem húzott csak 35 km/h- nál, mostmár ahogy meghuzom lerepülök róla majdnem. MI lehet a baja ?

Legjobb válasz: vagy próbáld meg kitisztítani a karbit

vagy próbáld meg kitisztítani a karbit
lehet a légszûrõvel a baj vagy rosszul van beálítva a karbi

Ez mi lehet a robogón? (képpel)

Tehát a lényeg az, hogy valamelyik nap, mivel a hátsó csomagtartóra van rárakva a robogómon az aksi (nem fér a helyére) és oda vannak vezetve a kábelek, lejöttek az aksiról és rosszul tettem vissza (a negatívot a pozitívra, pozitívot negatívra). Elkezdett füstölni a robogó el?l, büdös volt, gyorsan megszakítottam az áramkört, abbamaradt kicsivel utána. Leszedtem az els? idomot a kormány alatt, azt hittem az egész gyújtáselektronika kipurcant. De láttam, hogy csak ez a cucc:

Legjobb válasz: 4 kábel megy bele? és le van testelve? hova, honnan megy a 4 vezeték? De am ha indul és még az aksit is tölti menet közben akkor semmi gond nincs, picit odakozmált az alkatrész, de nem lett semmi baja, sz*rd le :D

4 kábel megy bele? és le van testelve? hova, honnan megy a 4 vezeték? De am ha indul és még az aksit is tölti menet közben akkor semmi gond nincs, picit odakozmált az alkatrész, de nem lett semmi baja, sz*rd le :D
Az a feszültség szabályzója . Ha tudsz mérj rá hogy mennyi jön ki belõle. Minden jót!
Kösd vissza, ha egyszer akkor mûködik akkor normál használatnál utána is fog normálisan. (bár ha nincs bekötve és így is mûködik minden aminek mûködni kell, meg még az aksit is rendesen tölti akkor mind1 hogy vissza kötöd-é vagy nem.)
00:10 "ha egyszer akkor mûködik akkor normál használatnál utána is fog normálisan." Érted! Ha egyszer akkor ahova, úgy lehet akkor mûködik! XD
Feszültségszabályzó
AZ egy ilyen kis bordázott izé aluminiumból, amibe csatlakozik egy ilyen elektromos csatlakozó, és le is van testelve-ahogy látom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Valószínûleg le van testelve, rá van egy kábel csavarral szorítva. Meg volt egy 4 vezetékes csatlakozó rácsatlakoztatva, viszont miután megégett az a cucc (ahogy kiderült a fesszabályzó), lehúztam róla. De mondom, mûködésén semmit nem tapasztaltam és az aksit is tölti. Ja igen, ez a kép amihez adtam a linket már régebbi (leégés elõtti). Most is így néz ki, csak mondom nincs rákötve csak a testelõ kábel, és látszanak rajta az égés nyomai, itt ott fekete. Hosszú távon lehet valami problémám?
A fesz szabályzónak a feladata ha túltöltésed van akkor nem engedi hogy átmenjen a rendszerbe. Pl : 12v os a robid meg benne minden cuccod ha nem mûködik a fesz szabályzó és nem old ki 12 v fölött akkor kipukkanak az izzóid, és minden amihez elektronika kell az megsülhet. tehát ha van egy rossz fesz szabályzód attól még mûködhet a robogó, csak annyi hogy a túltöltés miatt lehetnek problémák.. ha tudsz mérd meg mûködés közben hogy mennyi áram megy be és ki . Minden jót!
Na akkor ezt jól megasszomtam XD Legközelebb inkább nem írok semmit ilyen késõn :D

Mi lehet a robogóm baja?

Van egy Kymco Grand Dink 50ccm robogóm, és 2 héttel ezel?tt az úton megadta magát, egy gumics? el volt szakadva+gyertya csere azóta jól ment. Tegnap mentem fel vele egy kis dombon full gázon, és egyszercsak elgyengült és folyamatosan lassult.Megálltam vele, és amikor elindultam újra tökéletesen m?ködött. Nem ez az els? eset.

Legjobb válasz: Kymco? Akkor eltört a dugattyú-visszahúzórugód. Nem lesz olcsó

Kymco? Akkor eltört a dugattyú-visszahúzórugód. Nem lesz olcsó
de azért kérdezz rá a dugattyú visszarántó rugóra is..biztos ami biztos.
kb 2200Ft egy nyomórugó a hátsó variátorba, de itt egy pl:http://www.egumotors.hu/4388-kuplung/3321-malossi-minarelli-..
A kérdező hozzászólása: Utolsó: és az kb mennyibe kerül?
A kérdező hozzászólása: Szerintem az lesz a megoldás hogy elviszem szervízbe, úgyis ott dolgozik ismerõsöm:D És köszönöm az értelmes válaszokat!:D
Amúgy a megoldás, hátsó nyomórugó csere, de ez nem kamu, elgyengült a rugó benne, emiatt hátul kicsi áttételen marad a szíj, így elmegy dombon az ereje(olyan mintha nem váltanál vissza) Mikor megállsz szépen lassan a rugó visszanyomja az ékszíjat nagy áttételre, így már újra jól gyorsul (azaz dombon megindul). És hagyjátok már a szivítását, de tényleg. Inkább segíteni kéne és összetartani, nem mindig a másik vérét szívni. Ezért tart itt ez a [email protected] ország.
1., 2., 3. vagyok Igen, tényleg a 7 centis jó lesz
15:11-re meg tényleg ne halgass, vagy rotátor reteszpöcök a hiba oka, vagy pedig a dugattyú visszarántó rugó. Mert dugattyú visszahúzó rugó csak a sportmotorokban van, a kisebb motorokban visszarántó rugó van. A motorosboltban is ezt kérd. Egy dugattyú visszarántó rugót, lehetõleg olyat, ami alaphelyzetben 7cm hosszú, igaz, hogy ezt nehezebb kinyújtani, de erõsebben is ránt vissza, ezáltal jobban fogja venni a lapot a csodálatos Kymco masinád, mert ugyebár ez alapból egy csodálatos és megbízható motor, de ezzel a kis tuninggal mindenkit odaversz majd. Sok szerencsét :D
Bazzeg nemáár.D lol xD
Azért lehet szívatni, mert robogós bazz:D Amúgy szerintem nem a dugattyú-visszahúzó rugó lesz a hiba oka, hanem a turbódezintegrátornál a rotátor reteszpöcök megrepedt, és ez már épp elég ahhoz, hogy elgyengüljön menet közben. Mekkora már.xd
az utolsóra ne hallgass..- menj be a legközelebbi motorosboltba és kérj egy Dugattyúvisszarántó rugót!.- te is megtudod otthon házilag csinálni.- sok sikert:D
Ne szivassátokmár szegényt! Méghogy dugattyú visszahúzórugó:D:D:D fluxuskondenzátor mi:D
2-3 ezer forint, a dugattyú környékén
A kérdező hozzászólása: És kb mennyibe kerül? Ill. nehéz kicserélni v hol található?
Lehet hogy csak repedt, de mindenképpen dugattyú-visszahúzórugó lesz az. Minden motorboltban kapni
A kérdező hozzászólása: Ja és 6500.kmnél jár...
A kérdező hozzászólása: Ilyen probléma eddig 2x fordult elõ, de azóta is szépen megy...
jaja, ha már elmész a boltba vegyél mindkettõt, nehogy már még mindig szar legyen aztán mehetsz vissza


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!