Találatok a következő kifejezésre: Mi a a pszichológus és (71 db)

a pszichiáter írhat fel gyógyszert is a pszichológus nem!
A pszichológus nem orvos, meghallgatja a problémáidat, és tanácsokkal segít, de gyógyszert nem írhat fel. Ha lelkiismeretes, és úgy látja, hogy komolyabb a probléma, elküld a pszichiáterhez, aki orvos.
A pszichiáter orvos a pszichológus bölcsész.
A pszichológus a lelket gyógyítja, a pszichiáter az agyat. Nagyjából :-) persze ez így nem szakszerû...
Ha lelki problémád van, akkor neked pszichológus kell. A pszichológus épelméjûekkel foglalkozik, akiken gyógyszer nélkül is lehet segíteni, pl észérvekkel. A pszichológus nem orvos. A pszichiáter orvosin végez, neki jutnak a súlyos esetek. Pl az olyanok akik (látszólag)ok nélkül kést szurkálnak magukba vagy azt hiszik tudnak repülni stb... a lényeg hogy a beszélgetés náluk nem igen segít, ezért gyakran gyógyszeres kezelést igényelnek.
A pszichiáter orvosnak számít, ahogy az elsõ is írta, õ írhat fel gyógyszert. Pszichiáterhez tehát leginkább akkor ajánlott fordulni, ha valami súlyos problémáról van szó, ahol a gyógyszeres kezelés elengedhetetlen. A pszichológus olyan problémákkal foglalkozik, amihez általában nem kell gyógyszer, inkább beszélgetésekkel próbál ráébreszteni arra, hogy milyen döntéseket kell meghoznod ahhoz, hogy az életed újra helyes irányt vegyen. Persze nem azt mondja meg, hogy mit csinálj, hanem inkább azt próbálja elérni, hogy te jöjj rá, te mondd ki, te határozd el, õ segít ebben. Ha nagyobb a gond, mint amit ilyen módszerekkel kezelni tud, akkor irányít pszichiáterhez. Általános szabály sok mindenben, hogy a probléma megoldását az elején kezdjük. Pl. ha fáj a hasunk, akkor nem egy sebészhez megyünk, hogy vágja fel, hanem elõször a háziorvoshoz, mert megeshet, hogy már õ is meg tudja oldani a bajt, de ha nem, akkor tovább küld szakorvoshoz, ha az sem tud mit csinálni, akkor tovább a sebészhez, és így tovább. Lelki problémával is hasonló a helyzet, ha szakemberhez fordulunk, akkor elõször pszichológus, mert remélhetõleg tud segíteni, és ha nem, akkor tovább a pszichiáterhez.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, mindegyik hasznos volt nekem.
A pszichiáter egy orvos, pontosabban szakmai továbbképzés, szakvizsga kell hozzá. Mint egy kardiológusnál. A pszichológia jelenleg a bölcsészképzésbe tartozik, de ma már aligha van köze hozzá (az idegtudomány fejlõdése mellett). Eredetileg a filozófiából nõtt ki, a felsõoktatásban pedig nem tudták egyértelmûen besorolni. Elõször a pszichológus, aztán a pszichiáter. Szerintem. De a pszichológus nem utalhat be pszichiátriára, a pszichiáter viszont "írhat fel" p.terápiát. Ha jól tudom (az elsõ állításban biztos vagyok). De ha sürgõs: oda menj, amelyik ellátást hamarabb eléred. De nem minden betegséghez kell gyógyszer. Csak ha érdekel: Az nem egészen igaz, hogy a pszichológus épelméjûeket gyógyít. Akinek szüksége van terápiára, az már nem lenne az épelméjû kategóriába sorolható, legyen akár depressziós, akár skizofrén (hogy miért, abba most nem megyek bele, felesleges vitához nincs kedvem. Aki meg lehurrog ezért, nos, tehet egy szívességet: nézzen utána rendesen). De mivel minden ember, akinek van méltósága, kikéri magának, hogy õ nem épelméjû, ezért ezt a szót nem használjuk. Ti se tegyétek pls., mert megbélyegzi a beteget... Emellett a rehabilitáció (nyugaton, idehaza szervezetlen) ugyanúgy része a "gyógyításnak", amiben már a pszichológus is kiveszi a részét. A gyógyszerek stabilizálják a beteg állapotát. Ez nem egyenlõ a gyógyulással, jól lehet, sok betegségnél egyelõre a romlás megakadályozása már reális cél. Gyógyításról, abban az értelemben, amiben a szomatikus betegségeknél használjuk, álmodni sem mernek... Még a pszichiáterek sem. Sokszor az állapotjavítás a cél, ami a szó szoros értelmében nem egyenlõ a gyógyulással. ui.: a trolloknak: aki nem hiszi, járjon utána. Ha lusta vagy, és inkább itt offolsz, akkor magadra vess. NOM NOM NOM!

Mi a különbség pszichológus és pszichiáter között?

Legjobb válasz: A pszichológus a lelki bajokat gyógyítja, a pszichiáter orvosi egyetemet végzett és a konkrét agyi problémákkal foglalkozik.

A pszichológus a lelki bajokat gyógyítja, a pszichiáter orvosi egyetemet végzett és a konkrét agyi problémákkal foglalkozik.
A pszichiáter gyógyszerrel gyógyít, legtöbb esetben antipszichotikummal és antidepresszánssal. A pszichológus egyéb módszerekkel. Sokat beszélget Veled, viselkedésterápiát, autogén tréninget, meditációs technikákat használ. Gyógyszert nem írhat.

Elfelejtettem, hogy pontosan mikor találkozom a pszichológusommal, és nem merem felhívni. Mit tegyek?

Még csak háromszor voltam nála, de már kétszer felhívtam, hogy mikor is találkozunk, ezért most már nagyon cikinek érezném felhívni. Az lenne, ugye?

Legjobb válasz: Felhívnám.

Felhívnám.
Akkor menj oda korábban. Ha szerencséd van, nem kell sokat várnod. Vagy nagy bocsánat lérések közepette újból felhívod, és a terápián elmondod, hogy képtelen vagy idõpontokat megjegyezni, és neked ez milyen problémákat okoz a mindennapi életben :)
Az egyetlen, akit röhögve felhívnék. Szó szerint persze.


Ha egy pszichoterápiára járó ember öngyilkos lesz, akkor felelõsségre vonják a pszichológusát? És mi a helyzet akkor, ha elõre bejelenti a szándékát neki? A pszichológus ilyenkor felelõs érte?

Elvégre õ irányítja a terápiát, õ felel a lelki egészségéért, nem?

Legjobb válasz: Elöször is a pszichológus NEM orvos! Ezen kivül ugyan folytat az illetövel terépiás beszélgetéseket, de ahhoz, hogy bármi eredménye is legyen, az illetönek is együtt kell müködnie. A pszichológus NEM felelös a lelki egészségéért, azért kizárólag a beteg lehetne felelös. Ha a páciens öngyilkossági szándékot emleget, akkor a pszichológus javasolni tudja neki, hogy forduljon pszichiáterhez (azaz orvoshoz), de hogy ezt megfogadja-e, az a kezelt személy döntése, erre kényszeríteni nek lehet. A kérdésed még akkor sem lenne igaz, ha nem pszichológusról, hanem pszichiáterröl lenne benne szó.

Elöször is a pszichológus NEM orvos! Ezen kivül ugyan folytat az illetövel terépiás beszélgetéseket, de ahhoz, hogy bármi eredménye is legyen, az illetönek is együtt kell müködnie. A pszichológus NEM felelös a lelki egészségéért, azért kizárólag a beteg lehetne felelös. Ha a páciens öngyilkossági szándékot emleget, akkor a pszichológus javasolni tudja neki, hogy forduljon pszichiáterhez (azaz orvoshoz), de hogy ezt megfogadja-e, az a kezelt személy döntése, erre kényszeríteni nek lehet. A kérdésed még akkor sem lenne igaz, ha nem pszichológusról, hanem pszichiáterröl lenne benne szó.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, mert akihez én járok, az egyben pszichiáter is.
Egy kiképzett, jó pszichoterapeutánál ilyen nem igazán fordulhat elõ. Ha megfelelõhöz járnál, nem lennének suicid gondolataid.
Ellenvéleményem van, szerintem a legjobb terapeutáknak olyan sok páciensük van, hogy a "nagy számok törvénye" miatt elõfordul, akit nem tud megmenteni. Persze mindenkinek a számára legmegfelelõbb "összeillõ" az igazi, akivel jól együtt tud mûködni. Krízishelyzetekkel, valósan öngyilkossággal fenyegetõzõkkel külön szakosodott pszichiáter foglalkozik. Nem vonják felelõsségre õket, de a szakmai etika azt diktálja, ha észreveszi, hogy más kolléga többet tudna segíteni, akkor hozzá irányítsa. (Magánpraxisban is érvényes az átirányítás illendõsége, szabálya, akár "lemondva egy kis bevételérõl".)
Nem vonják felelõsségre, az öngyilkosságodért egyedül te leszel felelõs. Ha elmondod neki a szándékod, és ott helyben nem tudjátok ezt megoldani, fel fogja ajánlani, hogy feküdj be osztályra. #10:48-as válaszoló Egyébként miért ne lehetnének egy jó terapeuta mellett suicid gondolatai, késztetései? Én konkrétan emiatt kerestem fel pszichiátert, persze, hogy vannak ilyen jellegû gondjaim, hisz a terápiás cél többek között ezeknek a megszüntetése. Nyilván gyógyszeresen már kezelve van, de az nem tudja teljesen kiirtani a gondolatot a fejembõl. A terapeután pedig látom, hogy jó terapeuta.
A terapeuta csak a terápiáért felel, vagyis azért, hogy jól végezze a dolgát. Azért lehet felelõs, hogy az öngyilkossági gondolatokra utaló jeleket észrevegye (persze, csak ha láthatóak valahogy), és ilyenkor megfelelõen járjon el. De magáért a tettért a paciens felelõs, mint ahogyan az egészségéért is. Öö, hasznos volna említeni a terapeutádnak, szerintem, hogy ilyen kérdéseken jár az eszed.
Nem, mert ez azt feltételezné, hogy a terapeuta képes "irányítani", holott errõl nincs szó. Éppen ezért megakadályozni sem tudja az öngyilkossági szándékot. Egy terápia hatása eleve hosszú idõ után érzékelhetõ, tehát ha valaki épp csak elkezd járni, akkor még nem lehet érdemi hatás. Akkor sem lehet, ha a páciens nem mûködik együtt (a siker ugyanis ezen múlik). Az én terapom mesélte, hogy ugyanazzal a módszerrel dolgozik minden páciensével, de van, aki fél év alatt, van, aki meg két év alatt ér el ugyanarra a szintre. Tehát a páciensen is rengeteg múlik! Ezért terapeutát nem vonnak, nem is vonhatnak felelõsségre. Ha így lenne, senki nem menne terapeutának, hiszen eleve tudható, hogy problémás emberekkel dolgoznak, akiknél fennáll az öngyilkosság esélye. És mégis hogy akadályozná meg?

Mit csinál a pszichológus, pszichiáter? Mire képes egy dilidoki? Mondja el nekem valaki miért és mire jó a dilidoki és mit csinál?

Tegyük fel valakinek problémája van(nekem is),de lehet akárki és elmegy egyilyen vészmadárhoz.

Legjobb válasz: A pszichológus nem arra való, hogy megoldja helyetted a problémáidat, hanem, hogy rávezessen téged a helyes megoldásra. Sok embernek segít, akik fogékonyak, és magukban próbálnak rendet tenni. Akik másokban, másban keresik a saját gondjuk gyökerét, azoknak a pszichológus nem tud segíteni.

A kérdező hozzászólása: 10:44 Tudod, lehet, hogy te jó dilidoki lennél, de ezeket kpzik tömegesen és az mellékes, hogy emberilg alkalmas-e a feledatra.De a papírt megkapja. Ez a baj, hogy tanácsot nem adnak pegig lehet arra lenne szükség. Sajnos a probléma nem oldódik meg attól, hogy beszélek/lünk róla.
A pszichológus nem arra való, hogy megoldja helyetted a problémáidat, hanem, hogy rávezessen téged a helyes megoldásra. Sok embernek segít, akik fogékonyak, és magukban próbálnak rendet tenni. Akik másokban, másban keresik a saját gondjuk gyökerét, azoknak a pszichológus nem tud segíteni.
Akkor másikat kell keresned. A pszichológus vezetõ. Lelki szakértõ, tanácsadó, errõl tanult az egyetemen. A pszichiáter orvos. Gyógyítja az idegi betegségeket. Az életedet csak te magad élheted. Ha lelki vezetõre van szükséged, akkor lelkészhez fordulj! Ha a saját utadat keresed, akkor tanulj jógázni! Az én fiamnak és osztálytársainak sokat segített a pszichológus. Hamarabb kikeveredtek a kamaszkori panaszokból. Meg nem lett öngyilkos, amit én élre sem vettem, csak utólag mesélték. A barátnõméket viszont csak lenyúlta a családterapeuta. Legalább félmilliót nála hagytak, és húzta csak ...
"Az írásom kritizálása nélkül fejtse ki nekem valaki, hogy azok a félnótások, hogy tudnak segíteni az embereknek. " 'mer?? csak te kritizálhatod a világot, vagy mi? nyilván az emberek csak passzióból hordják oda a pénzüket. A pszichológus nem beszélhet, csak vezethet téged a kérdéseivel, mert magadnak kell megoldanod a problémát. A lelki vezetõ beszélhet, s te meg kussban vagy. Keress ilyet!
jesszus te ténylegbeteg vagy
Sajnos a nincs olyan gomb amit megnyomnak és meggyógyulsz, sem olyan gyógyszer amit beveszel és megvan oldva a probléma. Dolgozni kell érte. Én azt gondolom rá kellene jönni, hogy mi a problémád neve. Ezt valószínûleg megtudja mondani bármelyik pszichológus. Ha már tudod mi a bajod, akkor keresned kellene egy olyan szakembert akinek ez a szakterülete, specialitása. Valószínûleg nem te leszel az elsõ páciense aki ilyen gonddal küszködik, láthatott már ilyet minden stádiumban, és tudja, hogy mikor mivel tud helyre rázni, segíteni. Mindenképp olyan dokit keress, aki számodra hiteles, és akiben bízol.
Neked csak jót tenne. De elõbb egy nyelvtan-tanár. Pszichológushoz járni kellemes dolog. Ennyit a fodrász is elkér, még többet is.A masszõr is.
Tudod, kétféle ember van, az egyik, akin tud segíteni egy pszichológus, és a másik, aki nem hagyja magát, hogy segítenek neki. Én még sosem voltam pszichológusnál, de elismerem ennek a szakmának a fontosságát! A pszichiáter inkább orvos, kórházi esetekkel foglalkozik (pld. skizofrének, stb.) akik nem választhatják meg, hogy menjenek-e, hanem õket (többnyire) beviszik.. A pszichiátria kórház. A pszichológusnál pedig egyéni elbeshzélgetés van, magad döntöd el, hogy elmész-e hozzá. Én nem vagyok egyik sem, de a barátaim "lelki szemetesládája" vagyok már évtizedek óta... Kicsit hasonló. Én sem adok nekik tanácsot, de meghallgatom õket, néha elmondom a saját véleményemet, aztán döntsenek õk! A pszichológus NEM IS ADHAT semmilyen konkrét tanácsot a páciensnek, hanem rávezheti a páciensét arra, hogy õ maga jöjjön rá, mit kell csinálnia az adott problémával. Volt régen egy népmese: Beteg volt a juhász (lelkibeteg). Egy bölcs varázsló azt mondta neki, menjen ki az erdõbe, ásson egy gödröt, és kiabálja bele háromszor teli torokból a problémáját, és temesse be a gödröt, és meg fog gyógyulni. A juhász így is tett, és meggyógyult. A pszichiáter is valami ilyesmi... elmondod valakinek, és máris megkönnyebbülsz. Jah, hogy fizetni kell? Hát igen, nem mindenkinek van a családban-baráti körben "képzetlen magánpszichológusa" :)
Neked mi bajod? Nincs pénzed, vagy mi?
Ezért nem tekintem a pszichológiát tudománynak.
"Olyanmeg nics, hogy mindíg szart fogok ki" Így van. Nem biztos hogy bennük van a hiba.
Nem jó helyre mentél, Tanácsot a tanácsadó ad. Menj a paphoz, vagy életvezetési tanácsadóhoz! Vagy amilyen területen tanácsot vársz! Önbizalom? Vannak tréningek. Párkapcsolat? Párkapcsolati tanfolyamra íratkozz be! Sikeresnek szeretnéd érezni magad? Érj el sikereket, az meg fogja hozni.Minden képpen küszködni, tanulni kell! Mindegy, hoyg fodrász, pszichológus, jós, vagy szerelõ. Ötezer alatt nemigen van szolgáltatói órabér. Talán a masszázs még olcsóbb. Viszont csak húsz perc. A mosógépszerelõ 10 percért kért ennyit, s én sem lettem okosabb. Az önbizalmam se nõtt! Nem muszáj neked pszichológushoz menni. Én fogorvoshoz járok. Ott tíz perc tízezer. Viszont nem is maradnék tovább szívesen. Mi a te problémád PONTOSAN? Vagy mik a problémáid? Lehet, hogy a sport tényleg megoldaná valamelyiket. H akarod. Na? Mik azok a problémák?
Arra nem gondoltál, hogy a dokinak ebben a szerepben kell maradnia? - Nem lehet még érdeklõdõbb, nem bizalmaskodhat, nem futhat utánad. Mint egy taxisnak, vagy rendõrnek, megvan a szerepköre, amit reggel amikor kezd fel kell venni, és abban kell maradni egész nap. Egy orvos nem alakíthat ki barátságot a betegével, segítenie kell, és tovább engedni.
a 10:44-es vagyok. Akkor te nem a megfelelõ dokihoz jársz, ha nem vezet semmire... Tanácsot tényleg nem adhat, sõt, az tiltott is!!! Szerintem lehet, hogy nem vagy nyitott a probléma megoldására, valahol a tudatalattid tudná a megoldást, de nem mered, vagy nem akarod megtenni, pedig én biztos vagyok benne, hogy tudod, mit kéne tenned!!! Na ez a gáz... Szóval ilyenkor kéne a pszichológus, aki legalább 8-10 alkalommal rá tudjon vezetni arra, hogy TE MIT AKARSZ!! Ha nem ez van, akkor válts... Sajnálom, de akkor nem jóhoz jársz.
A kérdező hozzászólása: A 10:39 -es "félnótásnak" Én jóhisemûen mentem, nyitottan és nem kaptam semit a legtöbbtõl a lekezelésen kívül. Lehet, hogy te különc vagy.A ritka kivétel, ami erõsítia szabályt. Nálam senki semmire sem világított rá. egészséges vgayok, de vannak problémáim és nem tudom, hogy oldjam meg már évek óta. és sok fakad az önbecsülés és önbilzalom hiányából. De akiknél voltm nem mondtak semmit. Az egyik tényleg rendes és szimpatikus volt, egyzser találkoztunk, mert többször nem mehettem hozzá, így is ismereõsének tett szívessget, hogy fogadott, azt mondta mennyek kondoterembe. A legutóbi teszten meg közölte velema nõ, hogy minden rendben. Én gondoltam, hogy maj ott megértem mi miért van de nem segítettek. Kérdezte, hogy van-e barátnõm( ekkor 19 éves lehettem) Mondtam, hogy nincs. Erre õ-Miért , ha meglátsz az utcán egy kiscsjat nemakarod megmarkolni a melllét?? Ilyen rávilágításra gondolsz?? Tudom, hogy kívülálló másképp nézi, de nekem nemsegítettek, nemnéztek másképp.Én vártam, de nemkaptam semmit. Én elvesztem. A pénz meg akkoris sok azért, hogy azt mondja ez szerintem szért van. Dolgozzon meg a lé-ért.Három szóval ne intézze el. Annó smmiféle ellenérzés enm volt bennem.n kezdeményeztem, mert azthittem segíteni fogknak. Nem tudom mit csinálka, mert nekem kevés ha beszélek ról, kevés ha tanácsot kapok mit csináljak.Cselekvõ képtelen vagyok. Szerinte mi legy?? Más aspaûektusok! ez az!!! ezért mentem. Errõl már olvastam, hog a doki rávilágított arra, hogy nézz más szögbõl az életét és rávilágította, hogy akkor neki ugyan rossz volt, de megérte bizonyos dolgokból kimaradni, mert most elért valamit. Nekem nem adtam más aspektust!!!!!! Gondoltam rávilágítanak [email protected]
Kedves Kérdezõ, azt fejtsd már ki, hogy 6 év orvosi egyetem és 3 év szakoszodás után, mivel érdemli ki valaki a "félnótás" jelzõt!
Már megbocsáss, de nem dilidoki, és nem félnótások. Sajnos vannak, akiknek el kellene menniük valamelyikükhöz, de nem mennek, mert úgy érzik, hogy ez megbélyegzi õket mások szemében. Ne haragudj, de te, kérdezõ, te is olyan vagy, aki azonnal bolondként kezeli azt, aki elmegy, és ki akar gyógyulni a fóbiájából, vagy a mániás depressziójából.
sok a rossz szakember, de vannak jók is. ha már lettél volna jónál, nem tetted volna fel ezt a kérdést. http://www.pszichostudio.hu/hogyan-valasszunk-terapeutat.php

Belezugtam a pszichologusomba és nem tudom mit csináljak. Elmondjam neki vagy nem? Miert lehet ez? Hogy próbálkozzam?

Hallottam, hogy van ennek valami miertje de a neten sem találok err?l semmit. csak hallottam hogy gyakori dolog. meg azt is hogy kiokositják ?ket hogy hogy kezeljenek egy ilyen helyzetet mire számithatok?

Legjobb válasz: Hát, szerintem azért, mert a pszichológusod az a személy, aki (szakmájából adódóan) feltétel nélkül elfogad, feltárhatod neki a problémáidat, és értõfigyelem a válasz, ez pedig elég szokatlan manapság, és az érzése egy ilyen mértékû elfogadásnak az, hogy "szerelmes" leszel. A pszichológusodat biztosan kiokosították, persze és szerintem meg sem fog lepõdni, meg lekezelni vagy kiröhögni.

Hát, szerintem azért, mert a pszichológusod az a személy, aki (szakmájából adódóan) feltétel nélkül elfogad, feltárhatod neki a problémáidat, és értõfigyelem a válasz, ez pedig elég szokatlan manapság, és az érzése egy ilyen mértékû elfogadásnak az, hogy "szerelmes" leszel. A pszichológusodat biztosan kiokosították, persze és szerintem meg sem fog lepõdni, meg lekezelni vagy kiröhögni.
Szia! igen, (ha jol tudom) oktatjàk az ilyet orvosi ( és gondolom pszicho) karokon is, azaz hogy hogyan kezeljék ezeket a helyzeteket. Azt hiszem, ha pszichologus, ràjon o magàtol is hogy valami nem stimmel. Van egyébként egy olyan pszichologiai korkép, amelyet erotomàniànak neveznek, mikoris egy adott személy abban a téveszmében él, hogy egy nàla magasabb szociàlis, intellektuàlis stàtuszu személlyel szerelmesek egymàsba, nagyon gyakori az orvos-beteg kapcsolatokban!! Nem lehet, hogy ezt a " szerelmet" osszetéveszted a hàlàval, azzal a tudattal, hogy teljes betekintést engedtél az életedbe?
A kérdező hozzászólása: Igazábol ez részemrõl erotikus vonzalommal kezdõdött, ezert nem hiszem hogy errõl lenne szo. Nem hiszem azt hogy õ is érez irántam valamit, de szeretném elcsábitani. Ugy tudom single. Az idõk folyamán belezugtam. És minden vágyam hogy legyen köztünk valami akár komoly akár egyszeri alkalom csak valami csak egy erintes csók..
Hány éves vagy?? lehet hogy ha elmondanád neki akkor könyebb lenne.. Talán te is bejössz neki, bár általába a psichológusok nem tásras lények..
A kérdező hozzászólása: 27 vagyok. félek elmondani félek a reakciojátol hogy érted hogy õk nem társas lények?
Ne mondd el neki, idõvel el fog múlni. Voltam hasonló helyzetben, azt hiszem arról volt szó amit az elsõ írt. Hogy õ volt az aki mindig meghallgatott, úgy éreztem tényleg törõdik velem stb. Ezzel a mondattal árultad el magad, itt a kulcs: "És minden vágyam hogy legyen köztünk valami akár komoly akár egyszeri alkalom csak valami csak egy erintes csók.." Igazából nem vagy belé szerelmes, szerintem ne tárulkozz ki neki. Valószínûleg sejti a dolgot, vagyis ha jó pszichológus akkor biztosan. Ha akarja viszonozni fogja, szóval nem kell kimondanod. Véleményem szerint hagyd az egészet.
Most látom, hogy 1 éves kérdés?! Miért emelted ki megint aktuális a probléma?
A kérdező hozzászólása: aktuális..még mindig azóta tart ez a reménytelen szerelem már nem tudom mit tegyek...
nem tudom, meg e oldódott már, de arra gondoltam, mi lenne ha célozgatni próbálnál.. csak le esik neki ha eddig nem történt meg. szerintem nem nagyon tudna mit mondani, zavarban lenne valószínûleg, mosolyogna, de nem hiszem hogy a pszichológusod jó ötletnek tartaná a szerelmi viszonyt, fõleg hogy kezelésre jársz hozzá. egyébként én is járok pszichológushoz, és 10évvel idõsebb nálam, és én is eléggé belezugtam, de én 15 éves lány vagyok, és hát nem tudom, szerintem észrevette rajtam, látom rajta csak nem akarja mondani szerintem :D Tina

Mit mondjak a pszichológusnak, ha nem tudom mi bajom? És õ így honnan fogja tudni?

Azt nem mondhatom, hogy depressziós vagyok, mert nem állíthatok fel otthon egy diagnózist, meg nem biztos hogy az, de ha nem tudok mit mondani, akkor meg õ nem fogja tudni mi bajom.

Legjobb válasz: A pszichológus szakember, hidd el, biztos már látott sok embert, aki hozzád hasonlóan nem tudja, mit mondjon neki. Majd õ kérdezni fog, neked pedig csak válaszolnod kell.

A pszichológus szakember, hidd el, biztos már látott sok embert, aki hozzád hasonlóan nem tudja, mit mondjon neki. Majd õ kérdezni fog, neked pedig csak válaszolnod kell.
Nem kell megnevezned a betegségedet, nem is a te dolgod. A te dolgod az, hogy szépen sorban elmeséled neki, hogy miért is kerested õt fel. Azt csak tudod? Ráadásul õ még segíteni is fog.
Kérdezni fog, aztán te elmondhatod mi bánt milyen érzések vannak benned, ki fogsz tölteni egy tesztet (elég hosszú) és ez alapján állít fel egy elsõ véleményt rólad. nyugi! Amikor elõször mentem én is ugyanígy bevoltam parázva .Fogd fel úgy.mint egy beszélgetést a TE életedrõl.Ennyi!

Mi a különbség pszichiáter és pszichológus közt a beteg szempontjából?

Azt értem, hogy az egyik orvosira járt, a másik meg bölcsész, de ez a kezelésben miben mutatkozik meg? Min tud az egyik segíteni, amin a másik nem...?

Legjobb válasz: A pszichológus beszélget, úgy gyógyít. De õ például nem írhat fel gyógyszert. Míg a pszichiáter írhat fel gyógyszert is, míg ugyanúgy lehet vele beszélgetni is.

A pszichológus beszélget, úgy gyógyít. De õ például nem írhat fel gyógyszert. Míg a pszichiáter írhat fel gyógyszert is, míg ugyanúgy lehet vele beszélgetni is.
A pszichiáter orvos, tehát gyógyszereket írhat fel, beleláthat az orvosi történetedbe, beutalhat kórházi osztályokra.
A pszichiáter gyógyszert ír fel, a pszichoterapeuta pszichés módszerekkel kezel: 1. pszichológusi beszélgetés (nem igazán terápia) 2. pszichoanalízis (régi módszer) 3. kognitív terápia (tudatra igyekszik hatni) 4. hipnoterápia (tudattalanra hat) 5. integratív terápia (a leghatékonyabb módszer) A pszichiáter és a pszichológus is alkalmas lehet a pszichés kezelésre, de csak akkor, ha terápiás kiképzést (2 év posztgraduálisan) is kapott. Nézd meg a youtube-on: "Út a nyugalomhoz, a lelki egészséghez" "Mire jó a hipnózis" "Lelki bajok, megoldások" sorozatokat.

Mit csinál a pszichológus vagy a pszichiáter? Ha elmegyek egy ilyen orvoshoz, mert már olyannyira felgyűlt bennem a mérhetetlen irigység és még az annál is mérhetetlenebb gyűlölet és gyilkolási vágy a nők, lányok. és egyes fiúk iránt.

Hogy már lassan 2 hónapja aludni sem tudok!

Legjobb válasz: Meditálj minden reggel, omm-mantrázz, iratkozz be jogára. Én panikbeteg voltam, elõtte depressziós. 3 évig jártam pszichológiara, de nem törtent semmi, amíg nem kezdtem jogazni. Remélem, megfogadod a tanácsom, és a tudatos életet valasztod a gyógyszerek helyett. Persze elhatározás és kitartas kell bõven, de ennyit megér a dolog! Sok sikert kívánok neked! :)

Meditálj minden reggel, omm-mantrázz, iratkozz be jogára. Én panikbeteg voltam, elõtte depressziós. 3 évig jártam pszichológiara, de nem törtent semmi, amíg nem kezdtem jogazni. Remélem, megfogadod a tanácsom, és a tudatos életet valasztod a gyógyszerek helyett. Persze elhatározás és kitartas kell bõven, de ennyit megér a dolog! Sok sikert kívánok neked! :)
A kérdező hozzászólása: az nem megy!!! belül tombolok.
Ha gyenge az akaratod, akkor elcsöszted. Neked kell akarni, nem másnak helyetted. Persze, az a könnyebb út.
Biztos voltál pszichiáternél?Ha igen akkor miért kérdezed?Nem lehet , hogy csak egy társ kéne neked?
A kérdező hozzászólása: ezt honnan veszed?
menj el egy hardcore koncertre és mosholj egyet, ott kiélheted az agressziód. ha nem tetszik, akkor egy bunkó punk koncertre, ahol szétcsapják egymást az emberek :) nem narkózni kell hanem kiadni az érzéseket mellesleg ha úgyis ölni akarsz, akkor lenne 1 listám. van a parlamentbven egy viktor nevû srác... :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!