Találatok a következő kifejezésre: Mi a a pszichológus (169 db)

Mit csinál a pszichológus, pszichiáter? Mire képes egy dilidoki? Mondja el nekem valaki miért és mire jó a dilidoki és mit csinál?

Tegyük fel valakinek problémája van(nekem is),de lehet akárki és elmegy egyilyen vészmadárhoz.

Legjobb válasz: A pszichológus nem arra való, hogy megoldja helyetted a problémáidat, hanem, hogy rávezessen téged a helyes megoldásra. Sok embernek segít, akik fogékonyak, és magukban próbálnak rendet tenni. Akik másokban, másban keresik a saját gondjuk gyökerét, azoknak a pszichológus nem tud segíteni.

A kérdező hozzászólása: 10:44 Tudod, lehet, hogy te jó dilidoki lennél, de ezeket kpzik tömegesen és az mellékes, hogy emberilg alkalmas-e a feledatra.De a papírt megkapja. Ez a baj, hogy tanácsot nem adnak pegig lehet arra lenne szükség. Sajnos a probléma nem oldódik meg attól, hogy beszélek/lünk róla.
A pszichológus nem arra való, hogy megoldja helyetted a problémáidat, hanem, hogy rávezessen téged a helyes megoldásra. Sok embernek segít, akik fogékonyak, és magukban próbálnak rendet tenni. Akik másokban, másban keresik a saját gondjuk gyökerét, azoknak a pszichológus nem tud segíteni.
Akkor másikat kell keresned. A pszichológus vezetõ. Lelki szakértõ, tanácsadó, errõl tanult az egyetemen. A pszichiáter orvos. Gyógyítja az idegi betegségeket. Az életedet csak te magad élheted. Ha lelki vezetõre van szükséged, akkor lelkészhez fordulj! Ha a saját utadat keresed, akkor tanulj jógázni! Az én fiamnak és osztálytársainak sokat segített a pszichológus. Hamarabb kikeveredtek a kamaszkori panaszokból. Meg nem lett öngyilkos, amit én élre sem vettem, csak utólag mesélték. A barátnõméket viszont csak lenyúlta a családterapeuta. Legalább félmilliót nála hagytak, és húzta csak ...
"Az írásom kritizálása nélkül fejtse ki nekem valaki, hogy azok a félnótások, hogy tudnak segíteni az embereknek. " 'mer?? csak te kritizálhatod a világot, vagy mi? nyilván az emberek csak passzióból hordják oda a pénzüket. A pszichológus nem beszélhet, csak vezethet téged a kérdéseivel, mert magadnak kell megoldanod a problémát. A lelki vezetõ beszélhet, s te meg kussban vagy. Keress ilyet!
jesszus te ténylegbeteg vagy
Sajnos a nincs olyan gomb amit megnyomnak és meggyógyulsz, sem olyan gyógyszer amit beveszel és megvan oldva a probléma. Dolgozni kell érte. Én azt gondolom rá kellene jönni, hogy mi a problémád neve. Ezt valószínûleg megtudja mondani bármelyik pszichológus. Ha már tudod mi a bajod, akkor keresned kellene egy olyan szakembert akinek ez a szakterülete, specialitása. Valószínûleg nem te leszel az elsõ páciense aki ilyen gonddal küszködik, láthatott már ilyet minden stádiumban, és tudja, hogy mikor mivel tud helyre rázni, segíteni. Mindenképp olyan dokit keress, aki számodra hiteles, és akiben bízol.
Neked csak jót tenne. De elõbb egy nyelvtan-tanár. Pszichológushoz járni kellemes dolog. Ennyit a fodrász is elkér, még többet is.A masszõr is.
Tudod, kétféle ember van, az egyik, akin tud segíteni egy pszichológus, és a másik, aki nem hagyja magát, hogy segítenek neki. Én még sosem voltam pszichológusnál, de elismerem ennek a szakmának a fontosságát! A pszichiáter inkább orvos, kórházi esetekkel foglalkozik (pld. skizofrének, stb.) akik nem választhatják meg, hogy menjenek-e, hanem õket (többnyire) beviszik.. A pszichiátria kórház. A pszichológusnál pedig egyéni elbeshzélgetés van, magad döntöd el, hogy elmész-e hozzá. Én nem vagyok egyik sem, de a barátaim "lelki szemetesládája" vagyok már évtizedek óta... Kicsit hasonló. Én sem adok nekik tanácsot, de meghallgatom õket, néha elmondom a saját véleményemet, aztán döntsenek õk! A pszichológus NEM IS ADHAT semmilyen konkrét tanácsot a páciensnek, hanem rávezheti a páciensét arra, hogy õ maga jöjjön rá, mit kell csinálnia az adott problémával. Volt régen egy népmese: Beteg volt a juhász (lelkibeteg). Egy bölcs varázsló azt mondta neki, menjen ki az erdõbe, ásson egy gödröt, és kiabálja bele háromszor teli torokból a problémáját, és temesse be a gödröt, és meg fog gyógyulni. A juhász így is tett, és meggyógyult. A pszichiáter is valami ilyesmi... elmondod valakinek, és máris megkönnyebbülsz. Jah, hogy fizetni kell? Hát igen, nem mindenkinek van a családban-baráti körben "képzetlen magánpszichológusa" :)
Neked mi bajod? Nincs pénzed, vagy mi?
Ezért nem tekintem a pszichológiát tudománynak.
"Olyanmeg nics, hogy mindíg szart fogok ki" Így van. Nem biztos hogy bennük van a hiba.
Nem jó helyre mentél, Tanácsot a tanácsadó ad. Menj a paphoz, vagy életvezetési tanácsadóhoz! Vagy amilyen területen tanácsot vársz! Önbizalom? Vannak tréningek. Párkapcsolat? Párkapcsolati tanfolyamra íratkozz be! Sikeresnek szeretnéd érezni magad? Érj el sikereket, az meg fogja hozni.Minden képpen küszködni, tanulni kell! Mindegy, hoyg fodrász, pszichológus, jós, vagy szerelõ. Ötezer alatt nemigen van szolgáltatói órabér. Talán a masszázs még olcsóbb. Viszont csak húsz perc. A mosógépszerelõ 10 percért kért ennyit, s én sem lettem okosabb. Az önbizalmam se nõtt! Nem muszáj neked pszichológushoz menni. Én fogorvoshoz járok. Ott tíz perc tízezer. Viszont nem is maradnék tovább szívesen. Mi a te problémád PONTOSAN? Vagy mik a problémáid? Lehet, hogy a sport tényleg megoldaná valamelyiket. H akarod. Na? Mik azok a problémák?
Arra nem gondoltál, hogy a dokinak ebben a szerepben kell maradnia? - Nem lehet még érdeklõdõbb, nem bizalmaskodhat, nem futhat utánad. Mint egy taxisnak, vagy rendõrnek, megvan a szerepköre, amit reggel amikor kezd fel kell venni, és abban kell maradni egész nap. Egy orvos nem alakíthat ki barátságot a betegével, segítenie kell, és tovább engedni.
a 10:44-es vagyok. Akkor te nem a megfelelõ dokihoz jársz, ha nem vezet semmire... Tanácsot tényleg nem adhat, sõt, az tiltott is!!! Szerintem lehet, hogy nem vagy nyitott a probléma megoldására, valahol a tudatalattid tudná a megoldást, de nem mered, vagy nem akarod megtenni, pedig én biztos vagyok benne, hogy tudod, mit kéne tenned!!! Na ez a gáz... Szóval ilyenkor kéne a pszichológus, aki legalább 8-10 alkalommal rá tudjon vezetni arra, hogy TE MIT AKARSZ!! Ha nem ez van, akkor válts... Sajnálom, de akkor nem jóhoz jársz.
A kérdező hozzászólása: A 10:39 -es "félnótásnak" Én jóhisemûen mentem, nyitottan és nem kaptam semit a legtöbbtõl a lekezelésen kívül. Lehet, hogy te különc vagy.A ritka kivétel, ami erõsítia szabályt. Nálam senki semmire sem világított rá. egészséges vgayok, de vannak problémáim és nem tudom, hogy oldjam meg már évek óta. és sok fakad az önbecsülés és önbilzalom hiányából. De akiknél voltm nem mondtak semmit. Az egyik tényleg rendes és szimpatikus volt, egyzser találkoztunk, mert többször nem mehettem hozzá, így is ismereõsének tett szívessget, hogy fogadott, azt mondta mennyek kondoterembe. A legutóbi teszten meg közölte velema nõ, hogy minden rendben. Én gondoltam, hogy maj ott megértem mi miért van de nem segítettek. Kérdezte, hogy van-e barátnõm( ekkor 19 éves lehettem) Mondtam, hogy nincs. Erre õ-Miért , ha meglátsz az utcán egy kiscsjat nemakarod megmarkolni a melllét?? Ilyen rávilágításra gondolsz?? Tudom, hogy kívülálló másképp nézi, de nekem nemsegítettek, nemnéztek másképp.Én vártam, de nemkaptam semmit. Én elvesztem. A pénz meg akkoris sok azért, hogy azt mondja ez szerintem szért van. Dolgozzon meg a lé-ért.Három szóval ne intézze el. Annó smmiféle ellenérzés enm volt bennem.n kezdeményeztem, mert azthittem segíteni fogknak. Nem tudom mit csinálka, mert nekem kevés ha beszélek ról, kevés ha tanácsot kapok mit csináljak.Cselekvõ képtelen vagyok. Szerinte mi legy?? Más aspaûektusok! ez az!!! ezért mentem. Errõl már olvastam, hog a doki rávilágított arra, hogy nézz más szögbõl az életét és rávilágította, hogy akkor neki ugyan rossz volt, de megérte bizonyos dolgokból kimaradni, mert most elért valamit. Nekem nem adtam más aspektust!!!!!! Gondoltam rávilágítanak [email protected]
Kedves Kérdezõ, azt fejtsd már ki, hogy 6 év orvosi egyetem és 3 év szakoszodás után, mivel érdemli ki valaki a "félnótás" jelzõt!
Már megbocsáss, de nem dilidoki, és nem félnótások. Sajnos vannak, akiknek el kellene menniük valamelyikükhöz, de nem mennek, mert úgy érzik, hogy ez megbélyegzi õket mások szemében. Ne haragudj, de te, kérdezõ, te is olyan vagy, aki azonnal bolondként kezeli azt, aki elmegy, és ki akar gyógyulni a fóbiájából, vagy a mániás depressziójából.
sok a rossz szakember, de vannak jók is. ha már lettél volna jónál, nem tetted volna fel ezt a kérdést. http://www.pszichostudio.hu/hogyan-valasszunk-terapeutat.php

Mit mondjak a pszichológusnak, ha nem tudom mi bajom? És õ így honnan fogja tudni?

Azt nem mondhatom, hogy depressziós vagyok, mert nem állíthatok fel otthon egy diagnózist, meg nem biztos hogy az, de ha nem tudok mit mondani, akkor meg õ nem fogja tudni mi bajom.

Legjobb válasz: A pszichológus szakember, hidd el, biztos már látott sok embert, aki hozzád hasonlóan nem tudja, mit mondjon neki. Majd õ kérdezni fog, neked pedig csak válaszolnod kell.

A pszichológus szakember, hidd el, biztos már látott sok embert, aki hozzád hasonlóan nem tudja, mit mondjon neki. Majd õ kérdezni fog, neked pedig csak válaszolnod kell.
Nem kell megnevezned a betegségedet, nem is a te dolgod. A te dolgod az, hogy szépen sorban elmeséled neki, hogy miért is kerested õt fel. Azt csak tudod? Ráadásul õ még segíteni is fog.
Kérdezni fog, aztán te elmondhatod mi bánt milyen érzések vannak benned, ki fogsz tölteni egy tesztet (elég hosszú) és ez alapján állít fel egy elsõ véleményt rólad. nyugi! Amikor elõször mentem én is ugyanígy bevoltam parázva .Fogd fel úgy.mint egy beszélgetést a TE életedrõl.Ennyi!

Mi a véleményetek? Pszichológus segítségével sikerülhet? Nagyon verekszik a kisfiam, nem tudom oviba adni. A többi lent.

Augusztusban töltötte kisfiam a 3.életévét. Tavasszal kezdődött minden problémám a verekedésével. Egy kislánnyal próbáltam összebarátkoztatni, de minél jobban erőltettem a dolgot annál inkább rácsapott a kislányra. Innentől kezdve bárhol összefutottunk idegen gyerekekkel, nem tudott elmenni mellettük anélkül hogy oda ne csapna. Egész nyáron nem tudtam közösségbe, játszótérre, vagy boltba vinni, bárhol gyereket látott rögtön csapott. Természetesen minden módot kipróbáltam, rácsaptam, magyaráztam, elvicceltem......tényleg mindennel próbálkoztam hogy leszoktassam. Eljött az ovi, minden reggel bent lehetek vele, de csak addig nem verekszik amíg valamilyen játékkal le tudom kötni a figyelmét...ha egy perc szünet van és szabadon engedem , azonnal üti a társait. Nagyon értelmes, okos, és tanulékony gyerek, tudom hogy érti hogy nem szabad, minden reggel meg is ígérte hogy nem verekszik, de mégis megteszi. Olyan mintha rémületből csapna, fél hogy nem jöjjön senki közel hozzá , ezért inkább gyorsan ő csap egyet. A Óvónéni próbálja egyengetni az útját, de nem nagyon megy a dolog. Még hétfőn megpróbálom elvinni úgy hogy ott is hagyom fél órára és ha akkor sem megy, akkor megpróbálom januárig tartani és elvinni pszichológushoz. Szerintetek ő tud segíteni? Esetleg lehet az az oka, hogy apa sokat van külföldön? 3hetet kint, egy hetet itthon? Válthat ki ilyesmit nála? Nagyon elkeseredtem......Ha ő az éven töltötte a 3 évét, akkor ő bele esik abba a jogszabályba hogy jövőre kötelező neki az ovi?Mi lesz ha akkorra sem változik semmi?

Legjobb válasz: Szia, az én kislányom is verekedõs volt, de pont azt hallottam, hogy azért kell közösségbe vinni, hogy gyakorolja, megtanulja mit lehet és mit nem! Pont, hogy szembe kell fordulni a problémával! Azt tudod tenni, hogy sokat beszélsz vele, õ már megérti, hogy mik az elvárt határok, és az ok okozatot is! Mielõtt bementek elmondod, hogy miért nem szabad senkit bántani, ha bántja leülteted megkérded miért csinálta, miért nem jó stb! Ha folytatja hazamentek és elmondod azért mert ez nem viselkedés és nagyon szomorú vagy, mert tudod, hogy õ nem ilyen! ez hosszú folyamat, de mûködnie kéne! Amit a pszichológus csinál az az, hogy lerajzoltatja elbáboztatja vele az esetleges problémákat! Ezt te is meg tudod tenni otthon...Játszatok....És el fogja mondani miért verekszik...Ha nem megy én csak akkor kérném szakember segítségét...Igen, lehet félelembõl, de ha kiderül az ok, tudtok rajta változtatni...

Szia, az én kislányom is verekedõs volt, de pont azt hallottam, hogy azért kell közösségbe vinni, hogy gyakorolja, megtanulja mit lehet és mit nem! Pont, hogy szembe kell fordulni a problémával! Azt tudod tenni, hogy sokat beszélsz vele, õ már megérti, hogy mik az elvárt határok, és az ok okozatot is! Mielõtt bementek elmondod, hogy miért nem szabad senkit bántani, ha bántja leülteted megkérded miért csinálta, miért nem jó stb! Ha folytatja hazamentek és elmondod azért mert ez nem viselkedés és nagyon szomorú vagy, mert tudod, hogy õ nem ilyen! ez hosszú folyamat, de mûködnie kéne! Amit a pszichológus csinál az az, hogy lerajzoltatja elbáboztatja vele az esetleges problémákat! Ezt te is meg tudod tenni otthon...Játszatok....És el fogja mondani miért verekszik...Ha nem megy én csak akkor kérném szakember segítségét...Igen, lehet félelembõl, de ha kiderül az ok, tudtok rajta változtatni...


Rendõrségi pszichológiai vizsgálathoz lenne kérdésem. A A Pszichológussal való beszélgetéssel vannak problémáim, a legutóbb is ott buktam el. A pszichológust mivel tudnánk rávenni, hogy alkalmasak lennénk rendõrnek?

Szóval olyan jó érveket szeretném ha írnátok, amivel meg tudom indokolni, hogy "Miért szeretnék rendõr lenni, Milyen olyan jó tulajdonságaim vannak, ami miatt jó rendõr lennék, Szerintem jó e rendõrnek lenni?" Miért jó rendõrnek lenni?"

Legjobb válasz: Attól függ, mit mondtál eddig?

Attól függ, mit mondtál eddig?
A kérdező hozzászólása: Edddig 1x voltam, de akkor igazán nem tudtam ezekre mit válaszolni, mert nem tudtam, hogy akarom e igazán vagy sem. De mostmár szeretném ha sikerülne, egyébként teljesen máshol lesz ez az új "kihallgatás" és más pszichológussal, szóval tiszta lappal indulok.
Felejsd el nem neked való a rendõrség.
nézd, ott más szempontok vannak, mint egy "normál" pszichológusnál. szal ezt h miért szeretnéd és stb, ez olyan álca-kérdés, a lényeg nem ez, bár ha erre olyan válaszokat adsz, h erõs kisebbrendûségi komplexusaid vannak és emiatt dúl benned az agresszió, az erõszak és azt tök jó legális formában kiélni, na az már komoly pont.
a pszichiáter írhat fel gyógyszert is a pszichológus nem!
A pszichológus nem orvos, meghallgatja a problémáidat, és tanácsokkal segít, de gyógyszert nem írhat fel. Ha lelkiismeretes, és úgy látja, hogy komolyabb a probléma, elküld a pszichiáterhez, aki orvos.
A pszichiáter orvos a pszichológus bölcsész.
A pszichológus a lelket gyógyítja, a pszichiáter az agyat. Nagyjából :-) persze ez így nem szakszerû...
Ha lelki problémád van, akkor neked pszichológus kell. A pszichológus épelméjûekkel foglalkozik, akiken gyógyszer nélkül is lehet segíteni, pl észérvekkel. A pszichológus nem orvos. A pszichiáter orvosin végez, neki jutnak a súlyos esetek. Pl az olyanok akik (látszólag)ok nélkül kést szurkálnak magukba vagy azt hiszik tudnak repülni stb... a lényeg hogy a beszélgetés náluk nem igen segít, ezért gyakran gyógyszeres kezelést igényelnek.
A pszichiáter orvosnak számít, ahogy az elsõ is írta, õ írhat fel gyógyszert. Pszichiáterhez tehát leginkább akkor ajánlott fordulni, ha valami súlyos problémáról van szó, ahol a gyógyszeres kezelés elengedhetetlen. A pszichológus olyan problémákkal foglalkozik, amihez általában nem kell gyógyszer, inkább beszélgetésekkel próbál ráébreszteni arra, hogy milyen döntéseket kell meghoznod ahhoz, hogy az életed újra helyes irányt vegyen. Persze nem azt mondja meg, hogy mit csinálj, hanem inkább azt próbálja elérni, hogy te jöjj rá, te mondd ki, te határozd el, õ segít ebben. Ha nagyobb a gond, mint amit ilyen módszerekkel kezelni tud, akkor irányít pszichiáterhez. Általános szabály sok mindenben, hogy a probléma megoldását az elején kezdjük. Pl. ha fáj a hasunk, akkor nem egy sebészhez megyünk, hogy vágja fel, hanem elõször a háziorvoshoz, mert megeshet, hogy már õ is meg tudja oldani a bajt, de ha nem, akkor tovább küld szakorvoshoz, ha az sem tud mit csinálni, akkor tovább a sebészhez, és így tovább. Lelki problémával is hasonló a helyzet, ha szakemberhez fordulunk, akkor elõször pszichológus, mert remélhetõleg tud segíteni, és ha nem, akkor tovább a pszichiáterhez.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, mindegyik hasznos volt nekem.
A pszichiáter egy orvos, pontosabban szakmai továbbképzés, szakvizsga kell hozzá. Mint egy kardiológusnál. A pszichológia jelenleg a bölcsészképzésbe tartozik, de ma már aligha van köze hozzá (az idegtudomány fejlõdése mellett). Eredetileg a filozófiából nõtt ki, a felsõoktatásban pedig nem tudták egyértelmûen besorolni. Elõször a pszichológus, aztán a pszichiáter. Szerintem. De a pszichológus nem utalhat be pszichiátriára, a pszichiáter viszont "írhat fel" p.terápiát. Ha jól tudom (az elsõ állításban biztos vagyok). De ha sürgõs: oda menj, amelyik ellátást hamarabb eléred. De nem minden betegséghez kell gyógyszer. Csak ha érdekel: Az nem egészen igaz, hogy a pszichológus épelméjûeket gyógyít. Akinek szüksége van terápiára, az már nem lenne az épelméjû kategóriába sorolható, legyen akár depressziós, akár skizofrén (hogy miért, abba most nem megyek bele, felesleges vitához nincs kedvem. Aki meg lehurrog ezért, nos, tehet egy szívességet: nézzen utána rendesen). De mivel minden ember, akinek van méltósága, kikéri magának, hogy õ nem épelméjû, ezért ezt a szót nem használjuk. Ti se tegyétek pls., mert megbélyegzi a beteget... Emellett a rehabilitáció (nyugaton, idehaza szervezetlen) ugyanúgy része a "gyógyításnak", amiben már a pszichológus is kiveszi a részét. A gyógyszerek stabilizálják a beteg állapotát. Ez nem egyenlõ a gyógyulással, jól lehet, sok betegségnél egyelõre a romlás megakadályozása már reális cél. Gyógyításról, abban az értelemben, amiben a szomatikus betegségeknél használjuk, álmodni sem mernek... Még a pszichiáterek sem. Sokszor az állapotjavítás a cél, ami a szó szoros értelmében nem egyenlõ a gyógyulással. ui.: a trolloknak: aki nem hiszi, járjon utána. Ha lusta vagy, és inkább itt offolsz, akkor magadra vess. NOM NOM NOM!

Mi a különbség pszichológus és pszichiáter között?

Legjobb válasz: A pszichológus a lelki bajokat gyógyítja, a pszichiáter orvosi egyetemet végzett és a konkrét agyi problémákkal foglalkozik.

A pszichológus a lelki bajokat gyógyítja, a pszichiáter orvosi egyetemet végzett és a konkrét agyi problémákkal foglalkozik.
A pszichiáter gyógyszerrel gyógyít, legtöbb esetben antipszichotikummal és antidepresszánssal. A pszichológus egyéb módszerekkel. Sokat beszélget Veled, viselkedésterápiát, autogén tréninget, meditációs technikákat használ. Gyógyszert nem írhat.

Elfelejtettem, hogy pontosan mikor találkozom a pszichológusommal, és nem merem felhívni. Mit tegyek?

Még csak háromszor voltam nála, de már kétszer felhívtam, hogy mikor is találkozunk, ezért most már nagyon cikinek érezném felhívni. Az lenne, ugye?

Legjobb válasz: Felhívnám.

Felhívnám.
Akkor menj oda korábban. Ha szerencséd van, nem kell sokat várnod. Vagy nagy bocsánat lérések közepette újból felhívod, és a terápián elmondod, hogy képtelen vagy idõpontokat megjegyezni, és neked ez milyen problémákat okoz a mindennapi életben :)
Az egyetlen, akit röhögve felhívnék. Szó szerint persze.

Mit tegyek? A pszichológusom ezt tanácsolta, de én nem biztos, hogy jó ötletnek tartom? (részletek lent)

Szóval egy ideje problémákkal küszködök így pszichológushoz járok. Szorongás, ritkán pánikrohamok, önbizalomhiány stb. problémák miatt. Egyébként egy átlagos lány vagyok, soha senki nem mondaná meg rólam, hogy efféle problémáim vannak vagy ettől rosszabb is (a héten mondtam el a "dokinak", hogy kislány koromban molesztáltak). Egyébkén soha nem volt még komoly kapcsolatom, próbálkoztam egy ideig, de úgy három éve feladtam, egyszerűen nem megy, nem tudok szerelmes lenni, félek a szextől, attól, hogy elkötelezzem magam vagy még én magam sem tudom, hogy még mitől. A lényeg, hogy most udvarol egy srác, kis rendes, aranyos, magas (imádom ha magas egy pasi), de sajnos hiába próbálok nyitott lenni felé, egyszerűen mégis azt érzem, hogy ha összejönnék vele, akkor szintén nem lesz túl tartós. A pszichológusom azt tanácsolta, hogy próbáljam meg vele, találkozzak vele és ha egy hónapig tart, akkor addig, de szerinte meg kellene próbálnom. Ezzel egyetértek, de sajna nincs szívem ezt művelni ezzel a fiúval (túlságosan gyenge szívű vagyok). És most, hogy elkezdtünk beszélgetni chaten Õ eléggé komolyan gondolná ezt a dolgot és én ettől teljesen berezeltem, vagyis inkább attól, hogy nem tudom vele ezt csinálni, mert most úgy érzem, hogy az én részemről nem biztos, hogy hosszú távra szólna a dolog. Elvileg találkozni fogok vele hamarosan, de sajna a "dokival" addig nem találkozom így nem tudom megbeszélni ezt vele. Pedig most nagy szükségem lenne tanácsokra, hogy mihez kezdjek. Szóval valami tanács?

Legjobb válasz: Jaj, ez lemaradt: 21/L :)

A kérdező hozzászólása: Jaj, ez lemaradt: 21/L :)
Ne legyél berezelve, kedves kérdezõ! A fiúk is tudják, hogy mire megy ki a játék, már mint az udvarlás. Szóval nem teszel bele nagy kárt, ha öszze ismerkedtek. A szerelem, meg a sex csak sokkal késõbb jön.
ami gyerekkorban történik, azt nagyon nehéz "kiirtani". mélyen beléd ivódhatott a molesztálás emiatt is tartasz a kapcsolatoktól. viszont, ha normális életet akarsz a továbbiakban, valahol el kell kezdened feldolgozni ezt(kineziológia, családállítás, bármi ami alternatíva lehet). a fúkkal(és a lányokkal is) mindenki csalódik élete során, ez ne tántorítson el. nem is muszáj egybõl kapcsolatba kerülni, elég ha ismerkedsz, randizgatsz az elején, mert minél késõbb kezded annál nehezebb lesz. csak közöld a fiúval, hogy egyelõre csak ismerkedni szeretnél és nem akarsz komoly kapcsolatot.
Egy találkozásban még nincsen semmi, elõször ismerkedjetek meg közelebbrõl is egymással. Velem semmilyen borzaszt dolog nem történt, mégis mindig tiszta ide vagyok ha összejövök valakivel, meg nem bírom közel engedni magamhoz. Viszont ha sose próbálkozik az ember, ez a dolog nem fog változni. Én randiznék vele. 22/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát... az igazság az, hogy nemrég egy baráti összejövetel találkoztunk személesen. Mi elõtte csak chaten beszéltünk. A lényeg, hogy úgymond összejöttünk, csókolóztunk (ezenkívül semmi nem történt) meg úgy elvoltunk. Bár azt hozzáteszem, hogy akkor nem éreztem magam olyan jól vele, nagyon máshol jártak akkor a gondolataim. A lényeg, hogy csak ezután kérte, hogy találkozzunk és most mikor igent mondtam a randira megkérdezte tõlem, hogy akkor honnan is folytatjuk ezt a dolgot? Legalábbis nekem az jött le, hogy Õ azt szeretné, hogy akkor én legyek a barátnõje. Persze mondtam neki, hogy majd lesz valahogy, ne tervezzünk stb. Ezzel nincs is bajom annyira, csak most megsajnáltam, ezért nem akarom vele ezt mûvelni.
Ne izgasd magad, jól csináltad. Ha egybõl adaadod amit kér, akkor megun hamar. Így meg a nyála fog csorogni...
Ha egy idõ után úgy érzi, hogy megbízhat az illetõben, akkor avassa be a múltjába. Így õ is megértõbb lesz Önnel, ha esetleg zátonyra fut a dolog.
figyeljjj öcsajtláány! lazuljjá már meg? találkozz vele érezd jól magad aztán ne parázz felesleges dolgokon:) ennyi a megoldás:)

Mi pontosan a pszichológus dolga?

Azt is szeretném tudni hogy a főiskolán mik a pszichológia tantárgyai.

Legjobb válasz: Fõiskolán nincs pszichológia, azt egyetemen tanítják. És elég sok irányba lehet vele menni, így nehéz leírni mi a dolga. Van az a fajta, aki praktizál, bemész hozzá, fizetsz neki, és "beszélgettek". Van ez a fajta gyerekekkel foglalkozó verzióban. Van az iskolapszichológus. Van kriminálpszichológus, aki bûnügyi területen dolgozik, bûnözõkkel, rendõrökkel stb. (pl. traumát feldolgozni). De még rengeteg mindent csinálhat.. Szakosodni kell valamerre, de rengeteg a lehetõség (csak nagyon nehéz elhelyezkedni).

Fõiskolán nincs pszichológia, azt egyetemen tanítják. És elég sok irányba lehet vele menni, így nehéz leírni mi a dolga. Van az a fajta, aki praktizál, bemész hozzá, fizetsz neki, és "beszélgettek". Van ez a fajta gyerekekkel foglalkozó verzióban. Van az iskolapszichológus. Van kriminálpszichológus, aki bûnügyi területen dolgozik, bûnözõkkel, rendõrökkel stb. (pl. traumát feldolgozni). De még rengeteg mindent csinálhat.. Szakosodni kell valamerre, de rengeteg a lehetõség (csak nagyon nehéz elhelyezkedni).
A kérdező hozzászólása: Csak most látom hogy írtál, köszönöm!!! És miért nehéz vele elhelyezkedni?
Hát.. Elég nagy a túlképzés (pl. idén ELTE-re 250 embert vettek fel..), nagyon sokat kell tanulni és letenni az asztalra ahhoz, hogy az ember praktizálhasson, de annyira nincs rá kereslet, mivel az embereknek nincs erre "felesleges" pénzük általában, valamint viszonylag lenézett szakma.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!