Találatok a következő kifejezésre: Mi a a polgári és (37 db)

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen mik a polgári szakok? és azokra nem kell fizikai alkalmasság?

Legjobb válasz: HHK-n biztonság- és védelempolitikai, védelmi igazgatási. KTK-n igazgatásszervezõ RTK-n rendészeti igazgatási-biztonsági szakirány, rendészeti igazgatási-migrációs szakirány. Ezekre nem kell alkalmassági vizsgálat

HHK-n biztonság- és védelempolitikai, védelmi igazgatási. KTK-n igazgatásszervezõ RTK-n rendészeti igazgatási-biztonsági szakirány, rendészeti igazgatási-migrációs szakirány. Ezekre nem kell alkalmassági vizsgálat

A kérdésem a következõ lenne: Mit takar a polgári peres eljárás és mi ennek a díja?

Egy tartozásomat továbbították egy bejhajtó céghez, de csak következõ hónapban tudnám kifizetni az összeget ami már túl van a kiírt határidõn. Ha nem fizetek határidõre polgári peres úton behajtják az összeget. A kérdés az lenne, hogy a polgári peres eljárás díja mennyi lehet? Mert az is engem terhel elvileg. (az összeg 20.000 Ft )

Magyarországon hogy zajlana egy polgár háború? Mi lenne a következménye és kik avatkoznának bele?

Legjobb válasz: ahhoz hogy polgárháború legyen kéne némi összefogás,úgyhogy nem lenne háború mert az emberke fele belehalna abba hogy összefogjon a másikkal vagy küzdjenek valamiért

ahhoz hogy polgárháború legyen kéne némi összefogás, úgyhogy nem lenne háború mert az emberke fele belehalna abba hogy összefogjon a másikkal vagy küzdjenek valamiért
Polgárháború? Ahhoz felfegyverzett csoportok kellenek. A rendõrség felfegyverezné a lázadókat? Ezt kétlem. A honvédségben még nagyobb a fegyelem, bennük bízom, hogy megvédenék a rendet. A nemzetiszocialisták csapnának össze az anarchistákkal? Pár száz fiatal balhéja nem lenne polgárháború. Szélsõségesek a cigányok ellen fordulnának? Ebben az esetben az állam megvédené õket. Megvizsgálva a lehetõségeket, nincs esély polgárháborúra országosan. Helyi konfliktusok kiélezõdése (pl. Gyöngyöspata) elõfordulhat.
Attól függ, kik a szembenálló felek. Ha a karhatalom & hatalmi elit krémje vs. közemberek, akkor 1-2 nap alatt ekkora tömeg felfalná õket. Erre például lenne igény...a politikus az irtva jó!!!
Magyarok és cigányok között el tudok képzelni esetleg ha így folytatódik a helyzet... Bár a nemzetközi közvélemény valamint hadviselés jó eséllyel a cigányok mellé állnának...
A katonaság szerencsére sose fordulna a polgárok ellen, ezt bûnös hadviselésnek hívják. Én pl. a lázadók mellé állnék.
a nemzetközi vélemény soha nem áll a magyarok mellé, jó ürügy lenne a nemzetközieknek megszállni ezért Magyarországot és kiírtani a magyar nemzetet! és erre képesek is! már évszázadok óta próbálják kiírtani népünket ezek a sátánista bafomet ördögök, de ezúttal sem fog menni!
A nép meggyalázná viktor királyt, a katonaság pedig segítene ebben. Tehát nem lenne polgárháború.
" a nemzetközi vélemény soha nem áll a magyarok mellé, jó ürügy lenne a nemzetközieknek megszállni ezért Magyarországot és kiírtani a magyar nemzetet! és erre képesek is! már évszázadok óta próbálják kiírtani népünket ezek a sátánista bafomet ördögök, de ezúttal sem fog menni!" Jó hülye vagy.
másodjára se sikerült helyesen leírni: Polgárháború
A kérdező hozzászólása: *polgárhábrú
Vegyétek már észre, hogy Magyarország lakósságának nagy része agymosott. Az agymosott dolga hogy dolgozzon és fogyasszon( költse el a pénzét). Neki nincs dolga a közösséggel, sokszor még a családjával sincs, más problémájával törõdjön, közösségi oldalakon lógjon irreális kapcsolatoka fenntartva és a titkosszolgálatok által megfigyelve. Polgárháború nem lesz mert nincs közösség, ha kiáll valaki nincs ki melléálljon, hiányzik a küzdeni akarás, hiányzik a közös érdek. Van néhány tudatosan élõ ember, számuk max. 20000-re tehetõ, de a legtöbbjük így is részrehajló, gyáva, hamar elnémítható, meg valószínûleg alig van kapcsolat közöttük..
Ez így van. Az agymosás meg egyenes oka annak, hogy a kormány komolyan tart attól hogy a kisemberek netán együttes erõvel megtisztítják a mocsoktól az országot, és döglött karhatalmisták hevernének az utcákon mindenfele. Többek közt ezt a célt is szolgálja a média és a mindenütt jelenlevõ Nagytesó, legyen az zsiwiw, rajvip vagy Failbook.
Nos a nemzetiszocialistáknak skinheadeknek és egyéb jobboldali beállitotságu csoportoknak is vannak fegyvereik, oersze nem olyan komoly tuzereju mint a seregnek...


Mi a különbség a polgári és az egyházi esküvő között?

Legjobb válasz: Polgári: Polgármesteri Hivalat, anyakönyvvezetõ, az állam elismeri. Egyházi: templom, pap, az állam nem ismeri el. Legalább az egyik félnek meg kell lenni keresztelve hozzá. Polgári van templomi nélkül, templomi nincs polgári nélkül.

Polgári: Polgármesteri Hivalat, anyakönyvvezetõ, az állam elismeri. Egyházi: templom, pap, az állam nem ismeri el. Legalább az egyik félnek meg kell lenni keresztelve hozzá. Polgári van templomi nélkül, templomi nincs polgári nélkül.
Hivalat = Hivatal, bocsi
A kérdező hozzászólása: köszönöm!:)
ÉN ezt még kiegészíteném: a templomi esküvõnél Isten elõtt teszel esküt, amely inkább a lelki tisztességedre alapoz. A polgárinál egy jogi-gazdasági szerzõdés köttetik. Sajnos (bár én nem vagyok hívõ) az emberek manapság általában már csak divatból csinálnak templomi esküvõt. HOlott számomra nincsen szentebb (annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos), mint Isten elõtt esküt tenni. A legtöbben aztán meg a végén még meg is szegik ezt az esküt.
A polgári esküvõ kell, hogy hivatalos legyen. Nekem most volt szombaton az esküvõm, fél óra alatt lezavarják...nekem nem tetszett. Az egyházi esküvõnk 1 óra volt, gyönyörû volt, mindketten sírtunk, jó volt Isten áldását megkapni az esküvõnkön, mi vallásos emberek vagyunk, szerintünk enélkül nem esküvõ az esküvõ... :) A Házas kapcsolatra mindenképpen kell Isten áldása.

Mi történik jogilag a feljelentéssel és a polgári perrel elhalálozás esetén?

Tehát folyamatban van:

Legjobb válasz: Amennyiben a kötelezett/vádlott halálozik el, akkor elsõ esetben (büntetõügyben) a büntetõügyet büntethetõséget kizáró tényezõ okán lezárják. Halott embert nem lehet elítélni. Másik két esetben polgári kötelem van, a kötelezett hagyatékának terhéig viseli a polgári kötelemben lévõ kötelezettségeit.

Amennyiben a kötelezett/vádlott halálozik el, akkor elsõ esetben (büntetõügyben) a büntetõügyet büntethetõséget kizáró tényezõ okán lezárják. Halott embert nem lehet elítélni. Másik két esetben polgári kötelem van, a kötelezett hagyatékának terhéig viseli a polgári kötelemben lévõ kötelezettségeit.
A kérdező hozzászólása: köszi de akkor nem fogalmaztam egyértelmûen, bocsi, nem a gyanúsított és a kötelezett, hanem a sértett, és a polgáriban is a másik fél halálozása esetére gondoltam
Azért mert a sértett meghalt, továbbra is lefolytatják a pert, és ítéletet hoznak.A 2. esetnél az elhunyt sértett örökösei vehetik át az összeget amit elvileg a sértett kapott volna meg..A 3.esetnél is végig viszik..
A kérdező hozzászólása: köszi szépen !

Mit mond a magyar/nemzetközi/külföldi jog a "szuverén (vagyis NEM állam-) polgár" fogalmáról, és hogyan értelmezi azt?

Létezik-e Magyarországon, illetve külföldön olyan közösség, amely ebbe a kategóriába sorolható, illetve ezzel a kérdéssel foglalkozik ?

Legjobb válasz: Nem értek a joghoz, így nem tudom, mi is lenne a különbség a hontalan és a szuverén polgár között, de úgy érzem, itt valami másról van szó. Ha valaki nem veszi át az elsõ személyi igazolványát, úgy tudom, az nem bûncselekmény, így nem büntethetõ. Ha valaki a személyi igazolványa lejártakor KÉRVÉNYEZI, és végigmegy az ezzel kapcsolatos hivatalos procedúrasorozaton, nem köteles továbbra is az adott állam polgára lenni, mivel ez egy tulajdonviszonyt fejez ki a régi brit birodalmi hajózási jog értelmében. Eddig ennyit hallottam a dologról (magyar viszonylatát tekintve). Mára az USA-ban az ilyen emberek (jogi értelemben õk már emberek, nem csak személyek) egyre növekvõ lélekszámban élnek. Az állami törvények nem védik és nem büntetik õket, az állam maga nem nyújt számukra semmilyen szolgáltatást.

A kérdező hozzászólása: Nem értek a joghoz, így nem tudom, mi is lenne a különbség a hontalan és a szuverén polgár között, de úgy érzem, itt valami másról van szó. Ha valaki nem veszi át az elsõ személyi igazolványát, úgy tudom, az nem bûncselekmény, így nem büntethetõ. Ha valaki a személyi igazolványa lejártakor KÉRVÉNYEZI, és végigmegy az ezzel kapcsolatos hivatalos procedúrasorozaton, nem köteles továbbra is az adott állam polgára lenni, mivel ez egy tulajdonviszonyt fejez ki a régi brit birodalmi hajózási jog értelmében. Eddig ennyit hallottam a dologról (magyar viszonylatát tekintve). Mára az USA-ban az ilyen emberek (jogi értelemben õk már emberek, nem csak személyek) egyre növekvõ lélekszámban élnek. Az állami törvények nem védik és nem büntetik õket, az állam maga nem nyújt számukra semmilyen szolgáltatást.
A kérdező hozzászólása: Közben még ezt a kiindulási támpontot találtam a témában: http://worldfreemansociety.org/Welcome+Page Úgy tûnik, egy Kanadában élõ ember, Robert Arthur Menard nevéhez fûzõdik a dolog leginkább.
A kérdező hozzászólása: És még valami: http://www.sovereignlife.com/freedomsteps/r/gerak/home.html
A nemzetközi jog foglalkozik a hontalanokkal valamint az uniós jog is, ha jól értem a kérdésed azokra vonatkozik akik nem rendelkeznek állam polgársággal (hontalanok) Ha jól értettem a kérdésedet jelezd és leírom a hontalanokra vonatkozó rendelkezéseket. (én úgy tudom a szuverenitás kifejezést ilyen módon nem használják csak államokra)
(Az elõzõ vagyok) Nekem nemzetközi jogi tanulmányaim során nem volt szerencsém ilyen jelenleg is létezõ jogintézményhez és ha nem tévedek ellentmond bizonyos alapelveknek is szóval ha nem a hontalanságra gondolsz nem tudok segíteni de érdekes témának tûnik, megírnád hol találkoztál, olvastál errõl?
Üdv vizsga idõszakra tekintettel nem néztem végig a videókat csak részleteket (de a nyár folyamán végig hallgatom) A részletekbõl azt szûrtem le hogy a videó készítõje nem anyagi jogi (tehát tételes írott jog) kérdéseivel foglalkozik hanem inkább jog filozófiai jog bölcseleti kérdésekkel vagyis hogy honnan ered az állami szuverenitás az állami fõhatalom, tehát hogy mi alapján van egy országnak kormánynak felhatalmazása olyan törvények meghozatalára amik az embert kötelezik, ilyen kérdésekkel a jogbölcselet jog szociológia és hasonló jogelméleti tárgyak foglalkoznak (amik nem igazán az én világom). Feszegeti hogy nincs olyan tv mo-n mi kötelezne arra hogy megújítsd a személyi igazolványod ami részben igaz mert nem szükséges személyinek lennie hanem személyi azonosításra alkalmas iratnak kell lennie, ami amerikát illeti ott nem szokott az emberek nagy része id kiváltani hanem a jogosítványukat használják. Rövidre zárva meg lehet kérdõjelezni a társadalom rendszerének alapjait mit pl a törvények de akkor ezt szelektív módon nem lehet tenni, és az a kérdés hogy valóban akarnál-e egy olyan "társadalomban" élni ahol nincsenek törvények (nem elfelejtve hogy akkor téged sem véd semmi szabály másokkal szemben tulajdonod sem lehet csak azt mondhatnád magadénak amit az adott pillanatban meg tudsz védeni vagy ha lefektet a társadalom alapvetõ szabályokat az egy ugyan olyan rendszer alapja lenne mit a mai (mert a most lévõ rendszer is így fejlõdött ki) aminek felhatalmazását megint meg lehet kérdõjelezni. Egy kicsit elkalandoztam.....bocs :-)
A kérdező hozzászólása: Kedves Válaszadó ! Mindenek elõtt sok sikert kívánok a vizsgáidhoz ! Egyébiránt messzemenõen egyetértek veled azokban a felvetésekben, amelyeket eddig leírtál nekem, ezek szerintem is (-és szerintem is ezek..!-) az igazán kritikus pontok ebben a témában, amelyektõl nem lehet, sõt muszáj nem eltekinteni adott esetben. Mivel az az érzésem, ha végighallgatod az anyagokat, csípõbõl tuti válaszokat parírozol majd nekem, bízom abban, hogy a sikeres vizsgák megünneplését követõen újra figyelmet tudsz szentelni a kérdéseimnek, és leírod mindazt, amit csak azokkal kapcsolatban gondolsz. Addig is türelemmel (valójában persze csak megzabolázott türelmetlenséggel... :) ) várok !
A kérdező hozzászólása: Itt pedig videók még magyarul: http://www.youtube.com/user/CoronitaClassics

Mit írnak a keresztlevélbe, ha a baba szüleinek csak polgári esküvője volt? És ha temlpomi is?

Azért kérdezem, mert azt mondták, hogy ha nem vagyunk házasok, akkor azt írják e kislányunk keresztlevelébe, hogy "törvénytelen" :-( Emiatt fogunk összeházasodni, de jó lenne ha elég lenne a polgári esküv?, ahhoz hogy ne ilyen csúnya szó szerepeljen benne. Mit írnak be ilyenkor? És ha templomi i lenne akkor mit??

Legjobb válasz: Nálunk kihúzta a pap törvénytelen szót az adatlapon és azt írta be, hogy polgári esküvõ. A bab keresztelési emléklapot kapott, azon semi ilyesmi nem szerepel. áprilisban kereszteltettük, róm. kat.

Nálunk kihúzta a pap törvénytelen szót az adatlapon és azt írta be, hogy polgári esküvõ. A bab keresztelési emléklapot kapott, azon semi ilyesmi nem szerepel. áprilisban kereszteltettük, róm. kat.
A kérdező hozzászólása: Apósom beszélt a pappal, állítólag ezt mondta, hogy a törvénytelen szó fog szerepelni a keresztlevélben, ha nem házasodunk össze. Csodálkozom hogy nem mindenhol így van, mert a mi városunkban ez a pap az úgymond "leglazább". Lehet hogy átvágott apósom? Még az is lehetséges, mert anyósom terhességem óta odáig van hogy össze kell házasodnunk, mert mit szólnak a rokonok... És akkor most ez az ürügy...
A polgári házasság ebbõl a szempontból lényegtelen (ill. annyiban lényeges, hogy templomit is csak utána lehet kötni). De egyházjogi értelemben, attól, hogy polgárilag megesküdtetek, a baba még "törvénytelennek" számít, ha nincs utána egyházi esküvõ. De szerintem ma már a papok se nagyon használják a "törvénytelen" jelzõt.
Csak akkor kapna a baba keresztlevelet, ha templomban keresztelik.Nem tudom, hogy még írnak-e be most is olyant, hogy törvénytelen.Ha igen, akkor megkell tempolomban is esküdni, feltéve ha keresztelni is akarjátok.
"De szerintem ma már a papok se nagyon használják a "törvénytelen" jelzõt." Írtam korábban. De nyilván, ha ez szerepel a keresztelési adatlapban, akkor tévedtem, és ez ma is használt egyházjogi fogalom. (A CIC. alapján is)

Mi a különbség a polgári és a katonai titkosszolgálatok között?

Mi alapján határolják el a feladataikat, melyiknek mit szabad és mit nem! ( Sok ismeretem nincs, viszont érdekelne a témakör, esetleg ha szakirodalmat tudnátok ajánlani azt is megköszönném!)

Legjobb válasz: A katonai kémkedik országokban, a polgári téged figyel meg a netet

A katonai kémkedik országokban, a polgári téged figyel meg a netet

Mi a különbség a polgári és a büntető per között?

Legjobb válasz: Ahogy a nevében is benne van, a polgárjogi ügyeket a polgári törvénykönyv szerint, a büntetõpereket pedig a büntetõ törvénykönyv paragrafusai szerint ítélik meg. Amúgy a különbség az, hogy egy polgárjogi per nem végzõdik "büntetõítélettel", nem csuknak senkit börtönbe egy polgárjogi ügy végén, nem lesz priusza, stb. Egyszerûbben: büntetõpert bûncselekmény esetén folytatnak le. Polgárjogi pert pedig minden egyébért (tartozáskövetelés, egyéb jogviták, stb.)

Ahogy a nevében is benne van, a polgárjogi ügyeket a polgári törvénykönyv szerint, a büntetõpereket pedig a büntetõ törvénykönyv paragrafusai szerint ítélik meg. Amúgy a különbség az, hogy egy polgárjogi per nem végzõdik "büntetõítélettel", nem csuknak senkit börtönbe egy polgárjogi ügy végén, nem lesz priusza, stb. Egyszerûbben: büntetõpert bûncselekmény esetén folytatnak le. Polgárjogi pert pedig minden egyébért (tartozáskövetelés, egyéb jogviták, stb.)
Polgári perben a magánszemélyek (természetes személyek, tehát emberek, ill. jogi személyek) polgári jogi igényeiket érvényesítik. Ide nagyon sokminden beletartozik, pl. a munkaviszonnyal kapcsolatos ügyek, szerzõdések, családjog, öröklési jog, cégügyek stb stb stb. A polgári jog alapkódexe a Polgári Törvénykönyv, ez adja az anyagi jogszabályokat. Tehát pl. leírja az adásvételi szerzõdés szabályait, vagy a végrendelet szabályait és így tovább. A polgári pert lefolytatását - tehát az eljárási szabályokat - a polgári perrendtartásról szóló törvény tartalmazza. Ebben az található, hogy ki, milyen módon indíthat pert és ezt a pert hogyan, milyen szabályok szerint kell lefolytatni, mikor és milyen feltételekkel lehet fellebbezni stb. A büntetõperben az állam szerez érvényt büntetõigényének. Vagyis ha valaki bûncselekményt követ el, lezárul a nyomozási szakasz, az ügyész vádat emel - akkor a büntetõbíróság elõtt elindul a büntetõper. Itt az anyagi jogszabály a Büntetõ Törvénykönyv, amely az egyes bûncselekményeket és azok büntetéseit tartalmazza, valamint általános szabályokat (milyen büntetések vannak, mi a társtettesség, stb stb). A büntetõper lefolyását pedig a büntetõeljárásról szóló törvény szabályozza - hasonló módon mint a polgári eljárásról szóló törvény, persze a büntetõügy sajátosságaihoz igazodva. A kettõ között a lényegi különbség (egyebek mellett) az, hogy a polgári perben a felek teljesen egyenrangúak, felperesnek és alperesnek hívják õket, egymáshoz képest nincs alá-fölérendeltség. A büntetõperben a "felet" általában terheltnek - a nyomozati szakaszban gyanúsítottnak, vádemelést követõen vádlottnak, ítélet után elítéltnek nevezik. És itt szó sincs egyenrangúságról, hiszen adott esetben a vádlottat rendõr vezeti elõ a tárgyalásra stb.

Polgári M3 Outlet Center-ben vásároltatok már? Mi a véleményetek, tapasztalatotok róla, érdemes itt vásárolni, jó cuccok vannak és jó árban?

Legjobb válasz: Én még néhány éve voltam párszor. Nagyon drága minden, és arra néha rádobnak akciókat. Ha akciós, akkor lehet pl 3 ezerért farmerszoknyát venni. (én ezt vettem még régen)

Én még néhány éve voltam párszor. Nagyon drága minden, és arra néha rádobnak akciókat. Ha akciós, akkor lehet pl 3 ezerért farmerszoknyát venni. (én ezt vettem még régen)
Drága nagyon. Ki lehet fogni egy egy tom tailor, mango, bershka farmert 2-5 ezer forintért. Felsõket már drágábban 6 ezer az alja. Akad jó cucc. De nekem nem éri meg Miskolcról lemenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!