Találatok a következő kifejezésre: Mi a a pank (159 db)

Mit jelent a "para-" egy szó elején?

Pl paralimpia, parapszichológia, de önálló szóként is van, hogy "no para" meg parázik... Ezek között én semmilyen összefüggést nem találok!

Legjobb válasz: A "no para"-ban a para már a paranoia rövidülése, aminek jelentése üldözési mánia túlzó és irracionális szorongás vagy félelem, ami gyakran az üldözöttség érzésében nyilvánul meg.

A "no para"-ban a para már a paranoia rövidülése, aminek jelentése üldözési mánia túlzó és irracionális szorongás vagy félelem, ami gyakran az üldözöttség érzésében nyilvánul meg.
A para szó átellenest ellentétest fordítottat szembenállót jelent.
Nem ez az egyetlen szó, aminek több, egymástól független jelentése is van. De ottvan mondjuk az a szó, hogy "paranormális". Szerintem ez az, amibõl a legkönnyebben le tudod szûrni a jelentését, persze ha elvonatkoztatsz az ilyen "szlenges" baromságoktól, mint ahogy írtad is (pl.: no para; stb.).
para- összetett szavakban az utótag valamihez való hasonlóságát vagy valami ellen való felhasználását jelöli
Kémiában pont nem mellettit jelent... Pl.: a kétszeresen szubsztituált benzol-gyûrû esetén a para elõtag arra utal, hogy a két helyettesítõ a gyûrûben egymással szemben helyezkedik el (pl.: para-xilol) Amikor egymás mellett vannak: orto-... Ezért inkább az "átellenes, kereszt" jelentésével értek egyet
paradicsom paraszt parafa... ja... ez kivételesen jó paraj :-D :-P
A kérdező hozzászólása: ezek nekem is eszembe jutottam XD
gondolom, a paradicsom is :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: És a paralízis szóban mit jelent?
A paralízis nem a para szótõbõl ered, ahogy mondjuk a paraméter sem, hanem görög eredetûek Egyébként ilyen értelemben is használják még a –para elõtagot: ÖKOLÓGIA parabiozsféra (külsõ bioszféra). BIOKÉMIA orto/meta/para helyzet: benzol gyûrûben (hatos gyûrû) egymással szemben lévõ két szénatomon levõ atom/atomcsoport (fent és lent) ATOMFIZIKA olyan kétatomos molekulák jelölésére használt elõtag, melynek két atomtagjának spinje egymással ellentétesen párhuzamos pl H2 ortho-para átmenete Bakos Ferenc – Idegen szavak és kifejezések szótárában így szerepel (ez egy nagyon hasznos könyv, gyakran forgatom): „para- (gör) szóösszetételek elõtagjaként a vele összetett fogalomnak vmihez való hasonlóságát, mellérendeltségét v. vmi ellen való felhasználását jelöli”
http://www.youtube.com/watch?v=oxqnFJ3lp5k nem tudom, hogy erre gondolsz-e, de ha jól emlékszem ez is elhangzott.:)
A kérdező hozzászólása: Ez nem az, azért köszi
A kérdező hozzászólása: Nem ez sem az megnézném hogy hol van az a rész az rtlklub/most oldalon de nem engedi csak ugy lejátszani a vidit majd még megírom nektek meik résznél van ez
A kérdező hozzászólása: a szám amire kivácsi vagyok itt kezdödik a háttérszámként : 0:45:22 http://www.youtube.com/watch?v=XMzbf5kpVCM&feature=g-logo-xit szóval valaki külgye el nekem a szám címét köszi
Szia! El nem tudom képzelni mennyire örülök hogy tetszik neked ez a szám, mert nekem az egyik kedvenc számom. Alex Clare - Up All Night ;)
A kérdező hozzászólása: EZ AZ KÖSZÖNÖM SZÉPEN !!!! VÉGRE örülök hogy örülsz :-) ha gondolod privátban is dumálhatunk
Persze, miért ne, beszélgethetünk! :)

Mi az a PA rendszer?

Mi a különbség a PA rendszer és az általános "disco" rendszer között? (hangzás,er?sít?,hangfalak,stb...)

Legjobb válasz: PA = public addressed Hangtechnikai fogalom, a koncerten a közönség számára hangot szolgáltató hangszórókat hívják így. Alapvetõen a "disco" cuccok nem szólnak olyan élethûen, mint a jobb hangosításra szánt hangszórók, de persze koncerten is használnak ótvar hangcuccot, meg diszkóba is lehet csúcskirály Martin vagy Bose cuccot tenni. Egyébként a rendszer ugyanaz, erõsítõk meg hangszórók vannak, meg jobb esetben kontroller is hozzá.

PA = public addressed Hangtechnikai fogalom, a koncerten a közönség számára hangot szolgáltató hangszórókat hívják így. Alapvetõen a "disco" cuccok nem szólnak olyan élethûen, mint a jobb hangosításra szánt hangszórók, de persze koncerten is használnak ótvar hangcuccot, meg diszkóba is lehet csúcskirály Martin vagy Bose cuccot tenni. Egyébként a rendszer ugyanaz, erõsítõk meg hangszórók vannak, meg jobb esetben kontroller is hozzá.


Szerintetek mi lehet a para?

Sziasztok. Van egy csaj akit kethete megismertem azota ketszer taliztunk es eszmeletlen jol elvoltunk....bejovok neki ez tuti, mert ahogy ramnez es ahogy mar az elso randi eltelt olyan nincs h nemvvolt koztunk rezges....teltek a napok nagyonjol elbeszelgetunk napokba olyat irt este h majd bealszik olyan hullafaradt deazert irt mert nemakarja h ugyteljen el nap h nembeszelunk....ez rohadtjol esett nekem..:))) kapott egy poenos ajandekot aminek nagyon orult:) namindegy aztan mostanabn fura....mert ugyanugy elvagyok vele poenokat is szorok aztan egy-ket szavas valaszokat meg olyat h "naa az zsir" megilyrnek.....mindig hasznal smileyt most nemhasznal....es amikor ma irtam neki visszairt ugyan de nemis koszont....meg aztirta h ne ott talalkozzunk ahol eddig hanem mashol....szerdan lesz a 3.randi esmost igy ezek miatt kezdek befosni....nameg most nemreg egy " another love" cimu szamot tett ki. Nincs senkije ez tuti ezt tudom....de akkor milehet a gikszer??

Legjobb válasz: lehet hogy nincs együtt senkivel, de lehet, hogy beleszeretett valaki másba.

lehet hogy nincs együtt senkivel, de lehet, hogy beleszeretett valaki másba.

Mi a véleményetek Paul Bettany-ról?

Mi a véleményetek róla, mint színészről, mint emberről és mint férfiről? Mi a kedvenc filmetek tőle?

Legjobb válasz: Tintaszívben odáig voltam érte...

Tintaszívben odáig voltam érte...
A kérdező hozzászólása: érte vagy a karakteréért? Mennyire tudtad szétválasztani a kettõt?

Mit jelent a Paed drbpontosan egy tanáromnak van az a titulja és az miben külömbözik a magisztertől?

Legjobb válasz: Akkor ezt a kérdést még egyszer tedd fel, de érthetõen, ha lehet. Btw: nem PHD dr-re gondolsz?

Akkor ezt a kérdést még egyszer tedd fel, de érthetõen, ha lehet. Btw: nem PHD dr-re gondolsz?
Paed. dr.: pedagógiai doktor A magiszter az, aki megcsinálta a "mester"-t. A "Dr." pedig az, aki a PHD-t végezte el.
Szóval az egyiknek (mag-nak) mester-diplomája van, a másik pedig doktorit írt. Tehát az utóbbi még egyetem után pluszban elvégzett egy hároméves doktori iskolát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segitséget

A spanyolban mit jelent a "para ya" kifejezés?

Épp ezt a videót néztem, és Piqué mondta Shakirának, hogy "para ya".

Legjobb válasz: Most.

Most.
szerintem "para allá" akart lenni, azt jelenti hogy "arra" (az irány megjelölése) ahogyan Te leírtad csupán mint egy nyegle válasz jöhetne szóba a "mikorra?" kérdésre. ebben az esetben az akarná mondani: "mostanra, azonnal"
Valószínû, hogy inkább para allá, 'oda, arra(felé)', bár nem tisztán érteni, mert elõtte még mond valamit, amit nem hallani jól. A köznyelvben össze is szokták vonni: pa'llá. Ellentétje a para acá 'ide, erre(felé)', összevonva: pa'cá.

Ennek a számnak mi a címe? (Paul Kalkbrenner)

Kb. 4 percig tart a szám... aztán át mix-elik :S

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=2PqEGfInSrI

köszönöm*_*
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!

Mi a véleményetek Paul Eugene videóiról? Napi 5-6 10 perces videó hatásos lehet?

Legjobb válasz: Jártam aerobik órákra óra 75-90 perc között volt bemelegitéssel és nyújtással igy gondoltam 50-60 perc b ugyan azt a hatást fejtheti ki bár nem vagyok benne biztos ezért kérdezem:D

A kérdező hozzászólása: Jártam aerobik órákra óra 75-90 perc között volt bemelegitéssel és nyújtással igy gondoltam 50-60 perc b ugyan azt a hatást fejtheti ki bár nem vagyok benne biztos ezért kérdezem:D
Igen, sõt a túl hosszú edzés katabolizmust is kiválthat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!