Találatok a következő kifejezésre: Mi a a pénzügyi ügyintéző, (10 db)

Mit csinál a "PÉNZÜGYI ÜGYINTÉZÕ- TANÁCSADÓ"?

ez teljesítmény béres vagy miféle munka lehet mert itt brutto 100-200-at írnak

Legjobb válasz: Ezek a munkák teljesítménytõl függenek. Valószínüleg fõleg biztosításokat kellene "árulnod". Ha van hozzá tehetséged, nagyon sokat kershetsz vele Szinte mindenhol ki kell váltani a vállalkozóit.

Ezek a munkák teljesítménytõl függenek. Valószínüleg fõleg biztosításokat kellene "árulnod". Ha van hozzá tehetséged, nagyon sokat kershetsz vele Szinte mindenhol ki kell váltani a vállalkozóit.
Rábeszéli az embereket, hogy az általa képviselt banknál/biztosítónál fektessék be a pénzüket.
Hitellel, biztosítással, befektetéssel kapcsolatos tanácsot ad az ügyfeleinek és jutalékot kap a bankoktól vagy biztosító társaságtoktól, ha ügyfelet közvetít hozzájuk. Vannak függõ, vagy független tanácsadók. Míg az elõbbi csak egy-egy bank, vagy biztosítótársaság tanácsadója, addig az utóbbi többfelé is közvetíthet ügyfelet.
Sajnos a többségük arra szakosodott, hogy a jutalékért jó lehúzza, becsapja az embereket. De azért biztos vannak tisztességesek is, mutatóba.

Pénzügyi-számviteli ügyintéző // Pénzügyi szakügyintéző // Számviteli szakügyintéző // Mérlegképes könyvelő: Mi köztük a különbség?

Melyik OKJ szakon érdemes tanulni?

Legjobb válasz: Az elsõ 3 alacsonyabb szintû, valamelyik elvégzése után lehet beíratkozni a mérlegképesre, rájuk épül, jóval magasabb szintû.

Az elsõ 3 alacsonyabb szintû, valamelyik elvégzése után lehet beíratkozni a mérlegképesre, rájuk épül, jóval magasabb szintû.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt valahogyan én is így képzeltem, de pl. az is érdekelne hogy egy Pénzügyi-számviteli ügyintézõ képzés ki tudja-e váltani a Pénzügyi szakügyintézõ és a Számviteli szakügyintézõt is? Vagy nem, mert az ügyintézõ és a SZAKügyintézõ nem ugyanazt jelenti? :)
Ebben nem tudok segíteni, de hívd fel az egyik szervezõ céget, õk majd megmondják.
A pénzügyi-számviteli ügyintézõ képzés középfokú, míg a szakügyintézõs képzések felsõfokú szakképzések. Ezek elkezdéséhez elég az érettségi. A mérlegképes könyvelõ képzést csak úgy kezdheted el, ha van egy meghatározott gazdasági diplomád, vagy egy gazdasági szakmai végzettséged. Például ha elvégzed a pénzügyi-számviteli ügyintézõ képzést, akkor mehetsz mérlegképes könyvelõ képzésre. Ha rákeresel a mérlegképes képzésre Google-ban, ott részletesen megtalálod, hogy milyen diploma, vagy képesítés kell hozzá. :) Mivel a pénzügyi-számviteli ügyintézõ szak csak középszintû (nem leszólni akarom, én pont most vizsgáztam le belõle), ezért szerintem érdemesebb valamelyik szakügyintézõ képzést választani. (Mellesleg középszintû képzésért nem lehet kapni plusz pontokat fõiskolán vagy egyetemen, ha utána az lenne a cél.) Remélem azért tudtam segíteni, bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót! Ment a "Zöld kéz"! ;-) Középfok/felsõfok: Igazad van! Erre még nem is figyeltem eddig! :) Már csak azt lenne jó tudni, hogy melyik a "piacképesebb" és melyik jár nagyobb mennyiségû, évrõl-évre(vagy akár évközben) frissítendõ, tanulandó jogszabállyal, stb.. :-)

Mi a különbség a pénzügyi ügyintéző, a számviteli ügyintéző meg a könyvelői tanfolyamok közt? Melyik tűnik jelenleg piacképesebbnek?

Esetleg melyik konkrét képzést tudnátok ajánlani (kisbaba mellett)?

Legjobb válasz: Szerintem a könyvelõ a legpiacképesebb!

Szerintem a könyvelõ a legpiacképesebb!
egyertelmu konyveloi!!!! en konyvelokent mondom bar en PSZF-et vegeztem.
szerintem elöbb a vállalkozások menne tönkre, utána bankok.piacképességi sorrend: 1. fekete ségédmunka 2. pénzügyi ügyéntézõ 3. könyvelõ bocsi a pesszimista válaszért, azért ne keseredj el.


Valaki vizsgázott már a téli közmunka program keretében Pénzügyi ügyintézõ Okj-s bizonyítványért? Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Mi nagyon rosszul jártunk.

Legjobb válasz: Akinek csak a közmunka meg az alkalmi tanfolyamok jutnak, azok mind rosszul élnek, rosszul járhatnak. Ezért és így van kitalálva az egész rendszer. Nem kell a fidesszre szavazni. Ennyi

Akinek csak a közmunka meg az alkalmi tanfolyamok jutnak, azok mind rosszul élnek, rosszul járhatnak. Ezért és így van kitalálva az egész rendszer. Nem kell a fidesszre szavazni. Ennyi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm számomra nem túl hasznos hozzászólásod. A helyzet az, hogy 4 hónapig nem volt munkám és a választás miatt behívtak közmunkára, hogy javuljon a statisztika és közben elküldtek egy tanfolyamra, mert menni kellett. ÉN NEM VAGYOK A TÁRSADALOM TERHE, mint sokan mások. 11 év munkaviszony után lettem munkanélküli, amint látod nem sokáig. Én azt vallom, aki dolgozni akar az fog is!!!!!! Ja és nagyon nem élek rosszul (nincs hitelem, de van házam, kocsim és megtakarításom). És nem szavaztam és nem is fogok a Fideszre, mert Nekem jót nem csináltak.

Mi a véleményetek a Számalk és a Pallas 70 suliról? Pénzügyi és számviteli ügyintézőnek mennék és eközött a két suli között vacilálok.

Legjobb válasz: Szerintem a Szamalkba ne menjél. Ott elvesztegettem egy évet az életembõl. Én infó szakra jártam,de rohadtul nem tanítottak semmit sem. Még csak nem is igazán volt infó oránk.

Szerintem a Szamalkba ne menjél. Ott elvesztegettem egy évet az életembõl. Én infó szakra jártam, de rohadtul nem tanítottak semmit sem. Még csak nem is igazán volt infó oránk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, sajnos én is így jártam én is elvesztegettem egy évet most meg sulit keresek de nem akarok másodjára is mellé nyúlni.
Számalk vs Pallas? A kettõ nem alternatívája egymásnak, mert a Pallas fényévekre le van maradva minden tekintetben!
A Pallas az egy fostalicska, nem tartják meg az órákat!
Számalkot ajánlom én itt végeztem és kiváló iskolának tartom. Nagyon jó tanáraink voltak, és a vizsgán is rendesek voltak.

Mik a tapasztalatok a pénzügyi és számviteli ügyintéző tanfolyamról?

Én most szeretném elkezdeni,de félek. Nem tudom,hogy milyen lesz...El lehet azzal könnyen helyezkedni? Én nagyon szeretem a matekot...ez olyan "számolgatós"?

Legjobb válasz: Igen, számolgatós, de ha szereted ezt a szakirányt, akkor már sokkal többet ér a mérlegképes könyvelõi, azzal sokkal nagyobb az esély elhelyezkedni, na meg többet is ér. Bár azt mostantól vagy diplomához kötik, vagy pedig közgé szakközéphez + gyakorlathoz. Ha ezek nincsenek, akkor jó választás a pü számvit.

Igen, számolgatós, de ha szereted ezt a szakirányt, akkor már sokkal többet ér a mérlegképes könyvelõi, azzal sokkal nagyobb az esély elhelyezkedni, na meg többet is ér. Bár azt mostantól vagy diplomához kötik, vagy pedig közgé szakközéphez + gyakorlathoz. Ha ezek nincsenek, akkor jó választás a pü számvit.
Én most szeptbe kezdem el....de jó hogy te is!!!Én sem tudom hogy milyen lesz, csak bízom benne hogy menni fog!!!!Mert én nem közgazdasági szakközépbe érettségiztem....lehet ez hátránylesz!Hát unokatesómnak megvan, és most ügyfélszolgálaton dolgozik.De többet is ismerek aki utána vagy továbbtanult vagy könyvelõire ment!!!Én úgy gondolom ha menni fog levelezõin felveszem a fõsulin, vagy felsõfokú szakképzésbe a másikat a szakügyintézõit!!!Te hogy gondoltad???
Én közgazdasági szakközepet végeztem (estin), és utánna 1 év alatt akartam megszerezni a pénzügyi-számviteli ügyintézõi és vállalkozási ügyintézõi szakmákat. 4 írásbeli van az okj-s vizsgán pénzügyi-számviteli-nél, nekem a 4-bõl 2 nem sikerült (a könyvvezetés és beszámolókészítés ; a másik pedig a pénzügyi és vállalkozásfinanszírozási ismeretek). Nappalin valószínû, hogy könnyebb elvégezni, mert nem kell mellette dolgozni, de estin nehéz. A mérlegképes könyvelõire csak akkor lehet jelentkezni, ha megvan az érettségid és van szakirányú végzetséged és 2 éves szakmai gyakorlatod. Egyébként ha elvégzed ezeket a szakmákat jól lehet vele keresni, de a legtöbb helyre gyakorlattal vesznek csak fel. Én is szeretem a matekot, de a számvitelnél nem csak számolni kell tudni, hanem pl. könyvelésnél tudni kell, hogy a gazdasági események milyen fõkönyvi számlákat érintenek. Remélem azért nem rémítettelek el tõle. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, szerintem kihagyom akkor! :-)
szia! én sima szakközépbõl mentem számvitelre elég húzos volt de ha az elejétõl kezdev tanulod akkor menni fog!és van jövõje
Én is ugyanezen a szakmán vagyok és nagyon sok hülyeséget megtanitanak mikor megmondta a tanár h az életbe teljesen más de azért mégis tudnod kell h ez a számla tartozik, követel én megbántam h ide jöttem nem az én világom de nem akartam már otthagyni fél év múlva vizsgázok ...

Pénzügy-számvitel ügyintéző okj után ha mérlegképesre könyvelőt akarom megcsinálni, ingyenes a képzés mivel ráépülő vagy fizetni kell érte?

Legjobb válasz: Fizetni kell érte, nem is keveset. Nincs rá támogatás sem (diáknak se fogsz számítani). Tanfolyam 120-140 ezer volt egy-két éve, a vizsgák összesen mégegyszer ennyi (ha nem buksz meg). Viszont érdemes elvégezni, mert azzal már kapsz munkát, az ügyintézõvel jóval kevésbé.

Fizetni kell érte, nem is keveset. Nincs rá támogatás sem (diáknak se fogsz számítani). Tanfolyam 120-140 ezer volt egy-két éve, a vizsgák összesen mégegyszer ennyi (ha nem buksz meg). Viszont érdemes elvégezni, mert azzal már kapsz munkát, az ügyintézõvel jóval kevésbé.
nem ingyenes. általában 130-180 ezer / félév és összesen 1, 5-2 éves de idéntõl emelkedik az óraszám és emelkedik a tandíj is és még a tankönyvek is ott vannak. Olyan 800.000 forint jelenleg

Pénzügyi-számviteli ügyintéző végzettséggel mit lehet dolgozni? Milyen munka fér bele ebbe a kategóriába.

Érdekelne, hogy társasházi közös képviselő lehetek-e pénzügyi-számviteli ügyintézői végzettséggel, esetleg mérlegképessel vagy kell a társasházkezelői okj-s papír is ehhez. Esetleg egy butikba pénztáros lehetek?

Legjobb válasz: Gazdasági vonalon szinte bármilyen munkát elvégezhetsz, ami nem kötött felsõbbfokú végzettséghez. A társasházi közös képviselõnek - ha jól emlékszem - legalább mérlegképes könyvelõi végzettség kell. Ha ez nincs meg, lehet, hogy a társasházkezelõi papír is elég hozzá, de akkor a társasház mérlegét, eredménykimutatását annak elkészítése után "ellenjegyeztetned" kell egy arra illetékessel.

Gazdasági vonalon szinte bármilyen munkát elvégezhetsz, ami nem kötött felsõbbfokú végzettséghez. A társasházi közös képviselõnek - ha jól emlékszem - legalább mérlegképes könyvelõi végzettség kell. Ha ez nincs meg, lehet, hogy a társasházkezelõi papír is elég hozzá, de akkor a társasház mérlegét, eredménykimutatását annak elkészítése után "ellenjegyeztetned" kell egy arra illetékessel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!