Találatok a következő kifejezésre: Mi a a pénzügyi (140 db)

Mi a különbség? Pénzügy és számvitel alapképzési szak és Pénzügy és számvitel felsõoktatási szakképzés? ! Melyiket érdemes megcsinálni?

Legjobb válasz: 1. Pénzügy és számvitel alapképzés diplomát ad 3,5 év a képzés, lesz felsõfokú végzettséged, a diploma szaknyelvi nyelvvizsga megszerzéséhez kötött 2. Pénzügy és számvitel felsõoktatási szakképzés nem ad diplomát csak egy szakmai felsõfokú okj bizonyítványt, nem kell nyelvvizsga a megszerzéséhez, nem lesz felsõfokú végzettséged. viszont ha mész tovább Pénzügy és számvitel alapszakra akkor 90 kreditet elfogadnak és rövidebb lehet az alapképzésed ideje..de tuti kevesebb vizsgád lesz...ha nem mész tovább az FSZ után akkor nem sokat ér a papír a munkaerõpiacon

1. Pénzügy és számvitel alapképzés diplomát ad 3, 5 év a képzés, lesz felsõfokú végzettséged, a diploma szaknyelvi nyelvvizsga megszerzéséhez kötött 2. Pénzügy és számvitel felsõoktatási szakképzés nem ad diplomát csak egy szakmai felsõfokú okj bizonyítványt, nem kell nyelvvizsga a megszerzéséhez, nem lesz felsõfokú végzettséged. viszont ha mész tovább Pénzügy és számvitel alapszakra akkor 90 kreditet elfogadnak és rövidebb lehet az alapképzésed ideje..de tuti kevesebb vizsgád lesz...ha nem mész tovább az FSZ után akkor nem sokat ér a papír a munkaerõpiacon
A kérdező hozzászólása: Milyen nehéz az alapképzés?
Mihez viszonyítod azt hogy milyen nehéz? Egy orvosihoz, vagy gyógyszerészetinél könnyebb..és persze rövidebb is. De nem egy könnyû szak..sok embernek beletörik a bicskája..a felvettek X százaléka végzi el a szakot.

Mik azok a pénzügyi szakmák, amikkel lehet kezdeni vmit akár okj, akár diploma?

Legjobb válasz: http://hvg.hu/karrier/20130227_felveteli_egyetem_munkaeropiac ezen az oldalon többek között a pénzügyi szakokról is azt írják,hogy a legkeresettebbek között vannak ill. a pénzügyi ismeretekkel is jók a kilátások. Viszont mégis M I K ezek a pénzügyi szakmák,amik iránt van kereslet a munkaerõpiacon?

A kérdező hozzászólása: http://hvg.hu/karrier/20130227_felveteli_egyetem_munkaeropiac ezen az oldalon többek között a pénzügyi szakokról is azt írják, hogy a legkeresettebbek között vannak ill. a pénzügyi ismeretekkel is jók a kilátások. Viszont mégis M I K ezek a pénzügyi szakmák, amik iránt van kereslet a munkaerõpiacon?

Mit végeznek a pénzügyi/befektetési tanácsadók? OKJ-t találtam. Egyetem ilyen téren nincs? Simán elvégzi az ember ezt az OKJ-t, és máris szakértő lesz? 0 gazdasági alapképzettséggel?

Legjobb válasz: Pénzügy-számvitel szak azért szerintem kell.Vagy valami közgazdász szak(pl most divatos gazdálkodási és menedzsment és kontrolling irányban szakosodni,utána még egy mesterképzés sem árt).Ezek vannak fõiskolákon is,nem csak egyetemeken. Utána még van továbbképzési lehetõség.Ha olyan munkahelyre kerülsz(pl valamelyik nagy könyvvizsgáló céghez),akkor ott küldenek tréningekre...Egy okj,az tutira kevés...

Pénzügy-számvitel szak azért szerintem kell.Vagy valami közgazdász szak(pl most divatos gazdálkodási és menedzsment és kontrolling irányban szakosodni, utána még egy mesterképzés sem árt).Ezek vannak fõiskolákon is, nem csak egyetemeken. Utána még van továbbképzési lehetõség.Ha olyan munkahelyre kerülsz(pl valamelyik nagy könyvvizsgáló céghez), akkor ott küldenek tréningekre...Egy okj, az tutira kevés...
A kérdező hozzászólása: Most látom, hogy véletlenül rossz kategóriába tettem. Valaki szóljon a moderátoroknak.
Szerintem megpróbálják elszedni az esetlegesen félretett pénzedet...
Hülyeség. Én is pénzügyi tanácsadó vagyok és egyáltalán nem számított h pénzügy-számvitel szokon tanultam egy érettségi is elég hozzá meg el kell végezni még pár külön vizsgát több tízezrekért..


Mik azok a pénzügyi szakmák, amik iránt van kereset a munkaerőpiacon?

sok helyen olvasom,hogy szükség van pénzügyi végzettségű emberekre,de a közgazdász terület telített, de akkor mégis mik ezek a szakok,amikkel el lehet helyezkedni?

Legjobb válasz: Pénzügy-számvitel szakon végzettek el tudnak helyezkedni. (ha nívósabb egyetemen végeztek) Könyvelõ végzettséggel is el lehet helyezkedni. DE!!!!!! akkor haven mellette diplomád is. Pl. matek BSC vagy hasonló. Adótanácsadók is jól keresnek.Ez is csak diploma mellett ér valamit, hiába jelentkeznél érettségivel ilyen tanfolyamra, semmi értelme. Azt tartsd szem elõtt hogy okj papír önmagában nagyon kevés az elhelyezkedéshez. Angol nyelvtudás az alap, (hiába nem kell a unkához a munkáltatók megkövetelik egy normál beosztásban is), német nyelv meg elõny hogy téged válasszanak. Összefoglalva sokat kell tenni hogy ilyen irányba el tudj helyezkedni.

Pénzügy-számvitel szakon végzettek el tudnak helyezkedni. (ha nívósabb egyetemen végeztek) Könyvelõ végzettséggel is el lehet helyezkedni. DE!!!!!! akkor haven mellette diplomád is. Pl. matek BSC vagy hasonló. Adótanácsadók is jól keresnek.Ez is csak diploma mellett ér valamit, hiába jelentkeznél érettségivel ilyen tanfolyamra, semmi értelme. Azt tartsd szem elõtt hogy okj papír önmagában nagyon kevés az elhelyezkedéshez. Angol nyelvtudás az alap, (hiába nem kell a unkához a munkáltatók megkövetelik egy normál beosztásban is), német nyelv meg elõny hogy téged válasszanak. Összefoglalva sokat kell tenni hogy ilyen irányba el tudj helyezkedni.
Pénzügyi végzettségû emberekre mindig szükség lesz, én is osztom az elõttem szóló véleményét, hogy ha van egy pénzügyi diplomád egy jó hírû egyetemen, némi tapasztalatod pénzügyi területen, és legalább két nyelven beszélsz jól, akkor szinte biztos, hogy el fogsz tudni helyezkedni egyetem után! Járogass el egyetemi állásbörzékre (oda bárki bemehet!!), és ott pontosan tudni fogod, hogy mely cégek mely pozícióra keresnek gyakornokokat! Nagyon népszerû a könyvvizsgáló, a pénzügyi tanácsadó, könyvelõ, adószakértõ- és tanácsadó szakmák!
A kérdező hozzászólása: melyik iskolákba érdemes tanulni, melyik a legjobb?
A kérdező hozzászólása: és ha mondjuk egy nem nagy presztízsû német fõsulin szerzek diplomát (Fernuni in Hagen), majd ezek után még ugyan itt tovább megyek mesterképzésre vagy esetleg a bgf-re jelentkezek mesterképzésre, mennyire lesz esélyem elhelyezkedni?
Sok, kapkodni fognak utánad.

Pontosan mit csinál a pénzügyi adatrögzítő?

Sejtésem van róla, állásinterjúra készülök, mire számíthatok?

Szeretnék a garázsomban egy asztalon ( ami magán terület ) kiárusítani néhány számomra felesleges, de másoknak még használható dolgot eladni. Mi a jogi-pénzügyi-adóügyi következménye?

Legjobb válasz: A polgármesteri hivatalban kell megkérdezned ott helyben, mert helyi önkormányzati rendelet is szólhat errõl, majd õk megmondják. Ez nem rendszeres kereskedelmi tevékenység, nem hiszem hogy engedélyköteles. Szerintem adóügyi vonzata nincs, eladhatod bámely cuccodat amikor akarod és kész.

A polgármesteri hivatalban kell megkérdezned ott helyben, mert helyi önkormányzati rendelet is szólhat errõl, majd õk megmondják. Ez nem rendszeres kereskedelmi tevékenység, nem hiszem hogy engedélyköteles. Szerintem adóügyi vonzata nincs, eladhatod bámely cuccodat amikor akarod és kész.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ, de ezek õrültek; ki kellene váltanom kereskedõi engedélyt, iparszerûen kellene mûvelnem az eladást. Természetesen az ezzel járó összes adó, járulék, meg mifene kötelezettségekkel. Hiába mondtam a vízfejnek, hogy csak egyszeri esetben kiraknám a használaton kívüli holmijaimat, aztán semmi kereskedés, de a fõ irodakukac csak hajtogatta a magáét. Egyszerûbb lenne elajándékozni mindent, de a nyugdíjam elég karcsú ezért jó lenne néhány pöngõt kapni a cuccomért. Mégegyszer kösz.

Valaki elmondaná érthetően, hogy mi okozta a pénzügyi válságot Irországban?

Legjobb válasz: Ugyanaz mint máshol. Az óriási túlfogyasztás a felelõtlen hitelfelvétel és a túlhitelezés.

Ugyanaz mint máshol. Az óriási túlfogyasztás a felelõtlen hitelfelvétel és a túlhitelezés.
Nézd meg az Inside job címû filmet. Ott elmagyarázzák érthetõen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Mit csinál a "PÉNZÜGYI ÜGYINTÉZÕ- TANÁCSADÓ"?

ez teljesítmény béres vagy miféle munka lehet mert itt brutto 100-200-at írnak

Legjobb válasz: Ezek a munkák teljesítménytõl függenek. Valószínüleg fõleg biztosításokat kellene "árulnod". Ha van hozzá tehetséged, nagyon sokat kershetsz vele Szinte mindenhol ki kell váltani a vállalkozóit.

Ezek a munkák teljesítménytõl függenek. Valószínüleg fõleg biztosításokat kellene "árulnod". Ha van hozzá tehetséged, nagyon sokat kershetsz vele Szinte mindenhol ki kell váltani a vállalkozóit.
Rábeszéli az embereket, hogy az általa képviselt banknál/biztosítónál fektessék be a pénzüket.
Hitellel, biztosítással, befektetéssel kapcsolatos tanácsot ad az ügyfeleinek és jutalékot kap a bankoktól vagy biztosító társaságtoktól, ha ügyfelet közvetít hozzájuk. Vannak függõ, vagy független tanácsadók. Míg az elõbbi csak egy-egy bank, vagy biztosítótársaság tanácsadója, addig az utóbbi többfelé is közvetíthet ügyfelet.
Sajnos a többségük arra szakosodott, hogy a jutalékért jó lehúzza, becsapja az embereket. De azért biztos vannak tisztességesek is, mutatóba.

Mi különbség biztosító cégnél a pénzügyi tanácsadó és a biztosítási ügynök között?

Rákerestem keresőben, de nem definíciókra vagyok kíváncsi, hanem saját tapasztalatokra.

Legjobb válasz: Papírforma szerint a pénzügyi tanácsadó egy olyan szakértõ, akit az ügyfelek megkeresnek és fizetnek neki a szakértõ tanácsadásért. Bármilyen pénzügyi területet érintõ kérdéssel lehet hozzá fordulni. A biztosítási ügynöknek az a feladata, hogy felhajtson ügyfeleket (tehát õ keresi az ügyfelet, nem fordítva) és a nevébõl adódóan csak biztosításokat / csomagokat értékesít. Szakértelem szintjén a pénzügyi tanácsadónak sokkal magasabb szinten kéne lennie, mint egy ügynöknek. A gyakorlatban a két fogalmat elõszeretettel mossák össze (fõleg az ügynökök nevezik magukat pénzügyi tanácsadónak) és használják ki ezt.

Papírforma szerint a pénzügyi tanácsadó egy olyan szakértõ, akit az ügyfelek megkeresnek és fizetnek neki a szakértõ tanácsadásért. Bármilyen pénzügyi területet érintõ kérdéssel lehet hozzá fordulni. A biztosítási ügynöknek az a feladata, hogy felhajtson ügyfeleket (tehát õ keresi az ügyfelet, nem fordítva) és a nevébõl adódóan csak biztosításokat / csomagokat értékesít. Szakértelem szintjén a pénzügyi tanácsadónak sokkal magasabb szinten kéne lennie, mint egy ügynöknek. A gyakorlatban a két fogalmat elõszeretettel mossák össze (fõleg az ügynökök nevezik magukat pénzügyi tanácsadónak) és használják ki ezt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ! Egy hirdetésben láttam hogy pénzügyi tanácsadót keres egy biztosító cég, és kell hozzá a fõiskolai végzettség...egy próbát azért megér, jelentkezem, remélem tényleg pénzügyi tanácsadást értenek alatta és nem házalást vállalkozói formában.
Na igen, ezt nem akartam így kimondani... De az már jó jel, hogy végzettséget kérnek hozzá. Egy kalappal!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!