Találatok a következő kifejezésre: Mi a a nagy melegben, (231 db)

Mi ez a nagy meleg roham?

Mindenki bebuz*l?Csak engem zavar ez?

Legjobb válasz: Nem, ez nem meleg roham... léteznek s kész. Jómagam is meleg vagyok, s a pofám leszakad hogy sokan még képesek kiakadni ezen.. ez éppolyan természetes mint pl. egy gömbvillám... Attól hogy valaki meleg lehetséges hogy sokkal emberibb intelligensebb stb. mint egy átlagos paraszt... annyi... 19/F

Nem, ez nem meleg roham... léteznek s kész. Jómagam is meleg vagyok, s a pofám leszakad hogy sokan még képesek kiakadni ezen.. ez éppolyan természetes mint pl. egy gömbvillám... Attól hogy valaki meleg lehetséges hogy sokkal emberibb intelligensebb stb. mint egy átlagos paraszt... annyi... 19/F
"After thoroughly reviewing the scientific data, the American Psychological Association adopted the same position in 1975, and urged all mental health professionals "to take the lead in removing the stigma of mental illness that has long been associated with homosexual orientations." The National Association of Social Workers has adopted a similar policy." Remélem ezzel kilõttük a betegséges hülyeséget.
Kedves utolsó! Szerinted minden meleg nyalakodik az utcán? Ne haragudj már, de én eddig egyet nem láttam itt Magyarországon. A heterók az iskolákban, utcákon és a boltokban is tapogatják egymást. Ez miért elfogadott dolog? Amióta az eszemet tudom, azóta meleg vagyok, és nem gondolom, hogy a Pride hatására történt meg ez. Sokaknak titkolni kell melegségüket, nem lehet felvállalni, mert annak elég komoly következményei lehetnek. Szerintetek miért probléma az, hogy valaki a saját neméhez vonzódik? A mi szemünkben az nem normális, hogy ti az ellenkezõ nemet szeretitek. Persze jöhettek a nagy természeti, és bilógiai magyarázatokkal, de megnyugtatlak titeket, bioszból érettségiztem, és a tanárom szerint (PhD-s) a melegeket nem kell és nem is lehet meggyógyítani. Ennek a tanárnak felesége és gyerekei vannak. 19F
Lehet belesavanyodtak, hogy nem kapnak lányt párkapcsolatra, így megpróbálják egymással.
Engem is rohadtul zavar..uj kategoria kellene nekik.
Igen, nagyon zavar. Egyre többet megengednek maguknak és egyre elfogadottabb ez a "betegség". Órákat lehetne errõl beszélni. Én azt gondolom, hogy a Pride hatása, hogy ennyire pofátlanul és nyilvánosan felvállalja már mindegyik. Én úgy vagyok vele, nem érdekelne hogy ki kivel és mikor csinálja, ha azt a négy fal között teszi. Én hetero vagyok, de soha nem nyalom-falom a páromat az utcán. A b*ziknak is követnie kellene ezt a példát, sõt, fõleg nekik, mivel ez teljesen rendellenes.
Engem is zavar. L
"A mi szemünkben az nem normális, hogy ti az ellenkezõ nemet szeretitek." Tudod te, hogy mit beszélsz?
A kérdező hozzászólása: Nem, ez nem természetes, mint fentebb leírták, ez egy "gyógyíthatatlan betegség" és lehet, hogy vannak emberibb melegek, de a többségük hülye és idióta...Ezt te is tudhatnád.
A kérdező hozzászólása: Lehet...De ez nagyon szánalmas szerintem, meg persze undorító.
http://hu.wikipedia.org/wiki/LMBT-törvények_listája#Eur.C3.B.. Tilos a szexuális orientáció miatti diszkrimináció, de az nincs megtiltva, hogy két férfi vagy két nõ együtt éljen, és szexeljenek, csókolózzanak, szeressék egymást.
Végeztél felmérést meleg és hetero emberek átlagintelligenciáját illetõen, vagy mi? Hetero csaj vagyok, de számomra meg ez a kirekesztés gusztustalan. Inkább az elõítéletesség vall ostobaságra, nem a szexuális beállítottság. Miért kéne szégyenleni egy olyan dolgot, amirõl nem tehet az ember?
Én azt nem értem hogy miért zavar:) Mármint... sosem értettem miért kell olyasmivel foglalkozni valakinek, ami bosszantja, undorodik tõle, vagy egyszerûen csak képtelen elfogadni. Teszemazt nem szeretem a ruszlit, mert ha ránézek is felfordul a gyomrom. Akkor a megoldás, hogy: nem fogok ruszlit nézegetni, ruszlit enni, de általában még csak szóba sem hozom. Ennek ellenére ettõl nem gondolom beteg embernek, ostobának, vagy más fajba tartozónak akik szeretik a ruszlit. Tudom nagyon leegyszerûsített a példa, de ez van, jobb nem jutott eszembe. Szóval gyakorolj némi toleranciát én azt javaslom, a kedvedért nem lesz kevesebb meleg.

Kismamák! Ti mit tesztek a nagy meleg ellen?

37 hetes vagyok pont ma, és mindenki azzal ijesztget hogy a nagy meleg miatt beindulhat a szülés :S

Legjobb válasz: Tusolj le napi 8X, minden alkalommal mosd meg a hajad, az hût.

Tusolj le napi 8X, minden alkalommal mosd meg a hajad, az hût.
Jesszus az durva lenne napi 8X zuhanyozni! A legyezõ jó ötlet, meg ventilátor, hidegvizes borogatás homlokra, nyakra, áttörölni a pocakot. Jégkrém, mondjuk ebéd után, hideg ásványvíz, tea. Ezeket tudom ajánlani. Esetleg mobil klíma...
A kérdező hozzászólása: hát lehet megvan a napi 8 még nem számoltam :S reggel felkelés után muszáj mert folyik rolam a viz, aztán leviszem a kutyát utána feljövök megint folyok, dél egy körül megint lemegyek vele azután is kell, és délután meg amikor bevásárolni megyek azután is kell persze este megint kutyázás :-D azután megint vacsi elõtt, és mielõtt lefekszem azelõtt is. majdnem 8 :D
Igen, front hatására megszaporodnak a szülések. Szellõztetek, ventillátor 3-as fokozaton megy napi 24 órában. Vettem legyezõt, azzal legyezem magam. Alig van rajtam ruha. Könnyû szülést :) 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: neked is :D


Mit tehetnék a nagy meleg ellen?

Halihó!

Legjobb válasz: miért ne mehetne a ventillátor egész éjszaka?

miért ne mehetne a ventillátor egész éjszaka?
Én is egész éjjel nyomatom a ventillátort. Nem fogyaszt sokat.
Elvileg ha az ember úgy alszik el hogy megy a ventilátor reggel fájhat a szeme a huzat miatt :$
Hááát, nem tudom. Én úgy tûnik, hogy csukott szemmel alszom. Lehet, hogy más nem...
A kérdező hozzászólása: Azthiszed, hogy poénos vagy?
Napközben minden ablakot besötétítünk, az ajtókra vizes lepedõdarabokat teszünk. Amikor már hûvösebb van, kereszthuzatot csinálunk. Éjszaka nyitott ablak mellett alszunk. Nálunk szinte soha nem mehet a ventillátor, mert a lányom szeme begyullad tõle.
Este 8 és reggel 6 óra között nyiss ki minden ajtót, ablakot és ha teheted kívülrõl az ablak elé tegyél egy ventrillátort, ami küldi be kintrõl a hûvösebb levegõt.
Utolsónak igaza van, feltéve, ha szereted ha csípkednek a szúnyogok...
nálunk egész éjjel megy a ventilátor, és még semmi bajunk nem lett tõle. inkább legyen kicsit több a villanyszámla, minthogy megbolonduljunk ebben a melegben. tulképpen 24 órán keresztül megy, kivéve, mikor nem vagyunk otthon. oszcillálóra kell állítani, és akkor nem csak 1 felé fújja a levegõt.

Ti mit csináltok a nagy melegben nyáron a számítógépezésen kívül?

Érdekességképp kérdezem. A válaszokat előre köszönöm.

Legjobb válasz: Számítógépezni épp eleget számítógépezem a munkahelyemen. Bringázás, bringázás, olvasás, kertészkedés, málnázás-dinnyézés-fagyizás, bringázás. Kb. ezeket és így.

Számítógépezni épp eleget számítógépezem a munkahelyemen. Bringázás, bringázás, olvasás, kertészkedés, málnázás-dinnyézés-fagyizás, bringázás. Kb. ezeket és így.
Megyünk Balatonra :)
Mivel én kánikulakedvelõ vagyok, nem bírok megülni, ha nagy meleg van, csalogat, hogy menjek valahová :D Ilyenkor csinálok programokat a barátokkal, és beülünk valami helyre
Kerékpáros kirándulás a természetbe.

Aki megnyírta most a nagy melegre a malacát, az mivel és hogyan csinálta? Neki álltam ollóval, de hát nem éppen úgy sikerült ahogy szerettem volna. :/

Legjobb válasz: Ne nyírd a malacot! Legfeljebb a feneke körül, ha nagyon összeragad a szõr! A malacok tudnak védekezni a meleg ellen a bundájukkal is, hol több, hol kevesebb levegõ van a szõrszálak között! Ha tényleg nagyon meleg van (mint most), akkor tegyél be hozzá hidegvizes flakont, hideg csempét, vagy járólapot!

Ne nyírd a malacot! Legfeljebb a feneke körül, ha nagyon összeragad a szõr! A malacok tudnak védekezni a meleg ellen a bundájukkal is, hol több, hol kevesebb levegõ van a szõrszálak között! Ha tényleg nagyon meleg van (mint most), akkor tegyél be hozzá hidegvizes flakont, hideg csempét, vagy járólapot!
A kérdező hozzászólása: Járólap van bent, ma veszek neki jégakkut. Csak gondoltam, a bundájával is lehetne kezdeni valamit. Sokan csinálják, csak nem igazán tudtam, hogy is fogjak hozzá. :/

Nem szorultok be ebbe a nagy melegbe a babával? Mi 3 napja nem voltunk kint, mindketten szenvedünk tőle, de egyszerűen nem tudom kivinni, mert alig kapunk levegőt, olyan meleg van.

Bent persze nehezen tudom lekötni 5 hós picimet, így elég nehéz....

Legjobb válasz: Mi nem is a meleg, inkább a rengeteg szúnyog miatt szorulunk be. A meleget még meg tudjuk oldani, kint a kertben a fa alatt a kismedencében, de így.... Nem könnyû, az tuti. Próbálok neki sokat énekelni, mondókázni, tornázunk, sétálgatunk a lakásban, a tükröt bámuljuk, és ha a férjem hazaér, felváltva nyúzzuk. 6 hós a kisfiam.

Nálunk ilyen gond nincs, de az jutott eszembe, hogy esetleg elmehetnétek (fedett medencés) uszodába, ha van a közelben, vagy egy bevásárlóközpontba, ahol van légkondi és sok érdekes dolog, ami le is köti a babádat. Ha más nincs, akkor pacsáljatok a fürdõkádban egy kis langyos vízben játékokkal.
Mi nem is a meleg, inkább a rengeteg szúnyog miatt szorulunk be. A meleget még meg tudjuk oldani, kint a kertben a fa alatt a kismedencében, de így.... Nem könnyû, az tuti. Próbálok neki sokat énekelni, mondókázni, tornázunk, sétálgatunk a lakásban, a tükröt bámuljuk, és ha a férjem hazaér, felváltva nyúzzuk. 6 hós a kisfiam.
Mi is itthon kuksolunk :o( Sajnos nekünk még 6 után is meleg van, tegnap megpróbáltam de csak nyüglõdött a babakocsiban.Ma reggel 8-9ig voltunk kint egy kicsit, akkor még elviselhetõ volt. Az én kislányom a játszószõnyegén elvan, hála égnek nem bánja ha nem megyünk ki ebben az idõben.
Mi úgy oldjuk meg, hogy reggel korán megyünk sétálni (manóm 6-7 között kel), 9-ig hazaérünk, illetve este, mikor még világos van, de már nem tûz a nap. Õ is 5 hónapos. :-)
Szia! Én reggel viszem sétálni a babámat olyan fél 8 körül, akkor még ki lehet bírni ma is 23 fok volt. Üdv
6 után megyünk le
elsõ vagyok. hidd el, Pécs sem jobb, mint Szeged. itt is nagyon meleg van, de azért este 6 után Szegeden sincs 38 fok, ne mondd!
Közvetlen fürdetés elött 7 körül szoktunk lemenni ilyenkor egy fél órácskára. Illetve reggel, viszonylag korán, de olvasom, hogy a te babád jobb alvó, mázlista! :D
Mi jelenleg nem konkrétan a meleg miatt vagyunk "bezárva", hanem miattam sajnos. Napallergiám van és most brutálisan kijött. Nem mehetek napra és próbálom helyre hozni a bõröm, ami nem egyszerû (beszüntették azt a kenõcsöt, ami jó volt rá). Szóval én a napokban csak a teraszra rakom ki, de csak délután, estefele. Kell neki a levegõzés. De amint helyre jövök, megyünk vagy reggel, míg nincs erõs nap, vagy estefele, míg világos van, de már tûrhetõbb az idõ. Amilyen szerencsém van mostanában nem is felhõs az ég, vagy esne egy jót, hogy hûtsön a levegõn és kis felhõ takarná a napot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az utolsó válaszolót sajnálom, ez így kemény lehet.
Itt is kegyetlen meleg van, de a levegõzés akkor is nagyon fontos a babáknak. Mi szoktuk azt csinálni, hogy korábban megfürdetjük, vacsorázik, és kimegyünk sétálni, van, hogy 10-ig is, akkor már jó a levegõ és a babakocsiban ugyan olyan jót alszik. Vagy, csak fél7 körül megyünk, 1 órára+ reggel. Hiába van meleg, ha õt nem zavarja, kimehettek 4-kor, naptej, árnyék.
Bocsi az OFFért. Én is napallergiás vagyok és múlt évben elmentem homeós dokihoz.Egy hónap alatt rendbetett a bogyó annyira, hogy ki tudtam menni pár órára szinte minden nap.Jó nem délben, de elõtte csak a lakásban üldögélem egész nap és csak este 7után mentem ki.Így voltam strandon, 5év után elõször, elmehettem a párommal horgászni.
Szintén bocs az OFF-ért! Én vagyok a napallergiás. Én is jelenleg homeopátiás bogyókat eszegetek (hypercum perforatum 15ch). Neked is ez jött be? Már múlik a dolog. Remélem hamar túl esek rajta. Állítólag megelõzésre is jó. Nekem kb 10 éve jönnek elõ. Eddig csaka kis hólyagok a nap érette helyeken. Most is így kezdõdött, de mivel nem tudtam azonnal elkezdeni a kenõcsös kezelést, így nagyon elterjedt. Már nem csak hólyagok vannak, hanem mindkét karom félig belepte. Már múlik, így remélem hamarosan mehetünk sétálni a babámmal. Nagyon hiányzik. Most apja viszi, amikor itthon van. :)
Azt is szedtem, meg a cantharis 9ch-t és a sulfur 15ch-t(ez az alkati szerem) Néha váltogatom. Nekem is kb 10 éve kezdõdött, kenõcsöt kaptam rá ami jó volt, de mivel a bõrgyógyászom "eltávozott" így nem tudni a receptet. Ezért fordultam homeós dokihoz.
Nálunk a lakásban még tûrhetõ. Reggel besötétítve hagyok mindent, nem tûz be a nap, majd ha már nem innen süt, kinyitom az erkélyajtót. Az én picim is imád a játszószõnyegén (illetve körülötte) lenni, gurul a szobában, nagyon jól elvan. EGyik nap megpróbáltunk lemenni, de csak üvöltés lett belõle, pedig 5, 5 hónapos, még sosem sírt a babakocsiban. Ennyire melege volt.
Olvastam van kertetek, mi direkt vettünk 3 méteres medencét ahová amikor már nem bírok a babámmal bemegyünk. Napi 3x-4x medencézés van. Fölötte van egy hatalmas napernyõ, így nem tûz a nap. Bébiúszogumiba beteszem és rohan a medencébe. Õ 10 hós, de sztem 5 hósan is lehet használni ezt az úszógumit olyan széles a pereme. Ez nekünk megoldás mert felfrissít. Aztán utána szenvedünk tovább. Amúgy reggel-este séta.
A kérdező hozzászólása: Ejha... :-))
persze, este 6 után 36 fok! ha-ha-ha! na ne hülyíts! hát akkor további jó aszalódást a lakásban! na szevasz...
szia! én is inkább este viszem ki a manómat. késõn kelõek, késõn fekvõek vagyunk (pontosabban a kicsim nem hajlandó este 10 elõtt elaludni), így aztán mi este 8 körül is sétálunk. napközben -mivel nincs kert, vagy erkély- a fürdõkádban pocskolunk akár két-három alkalommal is :)
ha minden válaszra van v.mi kifogásod, akkor ne haragudj, de ilyen hozzállással nem tudunk segíteni. pl. kelj fel korábban...
mi este 6 és 8 között sétálunk, fél 9-kor fürdés.
A kérdező hozzászólása: jaja, csak 36, igazad van.
A kérdező hozzászólása: köszi! Mi 10-nél elõbb nem kelünk (hála istennek), 11 mire átöltözés, szopi, így pont a legnagyobb melegbe kezdjük a napot. Alig várom már a lehülést, bár ha 10 fokot esik, akkor sem lesz 30 foknál kevesebb...:-((
A kérdező hozzászólása: ..itt 6 után is katlan van. (Szeged, 38 fok árnyékban) borzalmas.
Köszönöm, hogy írtál! Feljegyeztem ezeket is! :)

Miket csináltok otthon a nagy melegben ha nem menntek ki sétizni?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 8 hónapos lesz, mi sem megyünk sétálni a nagy melegben, vettünk az erkélyre egy kis felfújható medencét, napernyõt, kicsit pancsizunk, jól felfrissíti.

Az én kisfiam 8 hónapos lesz, mi sem megyünk sétálni a nagy melegben, vettünk az erkélyre egy kis felfújható medencét, napernyõt, kicsit pancsizunk, jól felfrissíti.
A kérdező hozzászólása: de jó én mégh nem merem mert még csak 3 hós és félek megfázik meg nem is süt ide a nap
Nekem szerencsém volt, a kisfiamat ahova raktam úgy maradt három hósan, a babakocsit utálta, úgyhogy sokat voltunk otthon. Imádott hason fedüdni, elé raktam könyvet csörgõt, azokkal játszott a maga kis módján, meg énekeltem neki, szinte egész nap.
A fiam 2 hónapos. Mióta nagy meleg van, kétszer fürdünk. Kora délután pancsolósat, langyosabb vízben, s este a szokásos mosakodós-fürdõs program van. Egyébiránt "beszélgetünk", verselek neki, énekelek + együtt mosogatunk, megcsináljuk a napi teendõinket. Aztán este kimegyünk sétálni.

Nagyon örülök, hogy végre itt a szünet, de unatkozom. Mit csináljak napközben, ebben a nagy melegben? Ti mit csináltok? Milyen tábor (ok) ba mentek? 14/L

Legjobb válasz: Én is örülök a szünetnek,és tényleg rettenet meleg van.. Télen mennyire vártuk,most meg alig lehet kimenni:)) Táborba ugyan nemmegyek,de majd Balatonra nyaralni igen.. Azon kívül kaptunk rengeteg kötelezõk,és azokat kéne olvasni. Bevallom elkezdtem, mégis ,hogy legyen egy kis idõtöltés,de elég furcsa nyelvezettel rendelkezõ könyveimet arrébbtettem.. Inkább a barátnõimmel sétálgatuk egész nap,majd strand is párszor:) Szóval az idei nyaram inkább barátnõs lesz,de én nem bánom;)

Én is örülök a szünetnek, és tényleg rettenet meleg van.. Télen mennyire vártuk, most meg alig lehet kimenni:) ) Táborba ugyan nemmegyek, de majd Balatonra nyaralni igen.. Azon kívül kaptunk rengeteg kötelezõk, és azokat kéne olvasni. Bevallom elkezdtem, mégis , hogy legyen egy kis idõtöltés, de elég furcsa nyelvezettel rendelkezõ könyveimet arrébbtettem.. Inkább a barátnõimmel sétálgatuk egész nap, majd strand is párszor:) Szóval az idei nyaram inkább barátnõs lesz, de én nem bánom;)
Nekem kell ithhon fõzni mert a szüleim dolgoznak. Délután unatkozok, olvasok, este vagy elmegyünk barátnõkkel sétálni, fagyizni vagy nézem a tv-t. Nagyon mást nem csinálok(még) minden nyaram unalmasnak indult de a végén nagyon bulis lett. 15/L
Hát nekem ma évzáró volt, 8-ra kellett beérni.Be is értem, megvolt, 10-re hazaértem.Átmentem mamához, aztán hazajöttem és takarítottam.Most meg rossz idõ van, kedvem sincs kimenni, de enni kéne, úgyhogy vmi szendvicset kéne csinálnixD delustavagyoook!!XD Aztán nem tudom.. megyek Kapuvárra majd fürödni, Dunaszegre, ha minden igaz COD-ra:DD meg Barbacsra is akartam Wolf Katira:) :P de a hülye autó szerelõnél van.. aztán nem tudok hazajönni másképp késõ este.
Írj egy regényt!
Én is unatkozom, illetve jó nyarat szeretnék.Merrefelé laksz?Ha van kedved nyugodtan írj privit, benne az msn címeddel.(: 15/L
Én egész délelõtt itthon tespedek, majd délután kinvagyok sportcsarnokon barátnõkkel. :D Meglestük a nekünk tetszõ fiúk edzéstervét és ahhoz igazítjuk a kimenetelt :D Táborba nem megyek, csak majd nyaralni, és akkor majd vééégre találkozok az egyik legjobb barátnõmmel, aki ott lakik, ahova megyünk :D
Hívj meg néhány barátodat (3-4) És csináljatok vizi partit! Igyatok limonádét slagozzatok, locsoljátok le egymást, vizibummozzatok! :D Vagy egy nagy fejete nejlon vagy mit terítsetk szét a füvön slagozzátok le és csusszatok végig rajta hason.
20-ától intenzív középfokú német nyelvtanfolyam.. augusztusban nyelvvizsga :) 1 hét edzõtábor 1 hét rokonoknál Sok-sok strand Sok-sok haverozás 15f
FESZTIVÁÁÁÁL SZEZON! :D
MENJÉL ZÖLDPARDONBA!!!
Ötletelek: olvasás, nyelvtanulás. Építs modellt vagy tanulj meg kötni, varrni (pl. ha van kisebb tesód/unokatesód, akkor akár már most elkészíthetsz neki karácsonyra valami rongyfigurát). Varrhatsz párnahuzatot, hímezheted is - kicsit anyagigényes, de anyukádnak biztos van erre alkalmas anyaga. A neten meg találsz leírásokat, videókat, szabásmintákat. Gyöngyöt is fûzhetsz. (szintén akár karácsonyra is, anyukádnak valami szép nyaklánc-fülbevaló szettet pl.). Minden héten tanulj meg egy új receptet és lepd meg vele a családod. Járj el úszni. Ha jól beosztod az idõdet és aktívan töltöd el, akkor szeptemberben nem fogod úgy érezni, hogy elröppent a nyár és semmit sem csináltál.
Gyûlölöm a táborokat...itthon vagyok tanfolyamokra járok megpróbálom letenni a jogsit (motorra már te is leteheted) honlapot szerkesztek írogatok összejárok barátaimmal és nem tudom honnan van ennyi ember aki képes azon panaszkodni hogy unatkozik...örülök ha van 20 perc idõm amikor nem kell semmit csinálnom.

Ti mit használtok most a nagy meleg ellen?

Én nagyon nem bírom ezt a meleget. Ti mitcsináltok/ mit használtok a nagy meleg ellen? :)

Legjobb válasz: Lábvíz. Egyébként izzadok. Engem nem zavar a meleg olyan nagyon. Lábvíz: egy vödörbe engedek hideg vizet, és abban áztatom a lábam.

Lábvíz. Egyébként izzadok. Engem nem zavar a meleg olyan nagyon. Lábvíz: egy vödörbe engedek hideg vizet, és abban áztatom a lábam.
Avon -> testpermet. Nem nagy durranás, de pár percre lehüsít.
Ventilátor+ hideg tea ( saját készítés, a bolti mûanyag löttyökért kár pénzt kiadni)
nedves törlõkendõ
canabis


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!