Találatok a következő kifejezésre: Mi a a minuszos (10 db)

Pontosan mit jelent a pluszos és a minuszos szemüveglencse?

Én eddig azt hittem, hogy az egyik a közellátáshoz (olvasás), a másik a távollátáshoz (állandó használatra) szükséges. De nekem a napokban felírtak egy profeszionális lencsét amelynek a diptriái: távollátáshoz: +1 olvasáshoz: +2,5 Akkor kiknek van szükségük a minuszos lencsére?

Legjobb válasz: Szia! Én nem vagyok optikus, de annyi megmaradt belõlem a fizika óráról, hogy vannak szóró, és gyüjtõ lencsék. Valószínûnek tartom, hogy a + - ezek megkülönböztetésére szolgál. Pontos információ: Negatív, a köznyelv szerint "mínuszos" lencsék: a rövidlátás korrekciójára szolgálnak. Vastagságuk az optikailag aktív területen a legkisebb és nõ a lencse pereme felé. Pozitív, másképpen "pluszos" lencsék: a távollátás korrekciójára szolgálnak. A lencse közepe a legvastagabb, a széle felé vékonyodik.

Szia! Én nem vagyok optikus, de annyi megmaradt belõlem a fizika óráról, hogy vannak szóró, és gyüjtõ lencsék. Valószínûnek tartom, hogy a + - ezek megkülönböztetésére szolgál. Pontos információ: Negatív, a köznyelv szerint "mínuszos" lencsék: a rövidlátás korrekciójára szolgálnak. Vastagságuk az optikailag aktív területen a legkisebb és nõ a lencse pereme felé. Pozitív, másképpen "pluszos" lencsék: a távollátás korrekciójára szolgálnak. A lencse közepe a legvastagabb, a széle felé vékonyodik.
Az, hogy + vagy - attól függ, hogy távollátó, vagy rövidlátó az ember. Tehát nem ugyanaz, mint az állandó és az olvasószemüveg. A + os azoknak kell, akik távolra nagyon jól látnak, de az olvasáshoz el kell tartani maguktól a papírt (rövid a kezük:-) A - os azoknak, akik közelre nagyon jól látnak, viszont a távolabbi dolgok már homályosak. Ettõl független az olvasó és állandó szemüveg. Te távollátó vagy, és az olvasáshoz már túl rövid a kezed. Anyukámnak mindkettõ - os. Nekem állandóra - os, olvasáshoz + os kell.
Jelentsd be! Lehet! De azt hiszem, elég, ha piros pacsit adsz neki, és másokat is arra kérsz! Ami a kérdésedet illeti, megpróbálom minél egyszerûbben elmondani: A +os lencsék nagyítanak, a -osak kicsinyítenek! Aki távolra jól lat, de közelre nem, annak olvasáshoz van szüksége +os szemüvegre! Késõbb ez általában romlani szokott, és távolra is +os szemüveget használnak, olvasáshoz meg meg erõsebbet! Ezzel ellentétben , akik -os szemüveget használnak, közelre gyengébbet, távolra erõsebbet, ez a kor elõrehaladtával javulhat annyira, hogy közelrõl szemüveg nélkül meglátja a bolha t...n a pattanást, távolra gyenge -os szemüveg szükséges. Ritkán az is elõfordul, hogy arra sincs szüksége! Ha szakszerûbb, konkrétabb választ akarsz, talán kérdezz meg egy szemorvost vagy optikust!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Ja, hibátlanul olvassa õket.
Megpróbálnám másik tápegységgel (gyakori hiba, akkor is ha más táp-tünete nicns), másik nyerslemez-típussal. Ha ezek nem segítenek, kipróbálnám másik gépben a nyers lemezeiddel az írót. Ezek alapján eldönthetõ már, hogy életben van-e még az íród.
A kérdező hozzászólása: Pluszosokat nyugodtan írja, soha egyet sem ront.
A kérdező hozzászólása: Volt már benne TDK- és Philips- is. 3 különbözõ gépben lett kipróbálva. Volt olyan is, hogy amikor visszatettem ebbe a gépbe, akkor még a +-kat sem ismerte fel, de egy újraindítás megoldotta ezt.(ez gondolom csak a cserélgetés miatt lehetett). Esetleg ez a DMA / PIO mód ?!?!

Mi a különbség a minuszos és plusszos DVD között?

Legjobb válasz: Manapság már nem számít, de 1 évvel ezelõtt még csak ere lehetett tv-re csatlakoztatható dvd-vel felvenni.

Manapság már nem számít, de 1 évvel ezelõtt még csak ere lehetett tv-re csatlakoztatható dvd-vel felvenni.
szerintem nem éppen gyakorlatban szólt a kérdés, hanem amúgy, így pedig a mi válaszunk is 100%-ban helyes!
Ezt már én is kérdeztem egy szakembertõl, és azt mondta h manapság már semmi!
Azért ez nem igaz. A DVD+R és a DVD-R között igencsak nagy a különbség. Ma is, és egy évvel ezelõtt is az volt. Ugyanis a DVD+R és a DVD-R egy igencsak eltérõ szabvány. Részletek: http://www.burn.hu/cikkek/tudastar/mi_a_kulonbseg_a_dvd_r_es..
ma már tök mindegy a gépnek mert mindet lejácca a régebbi dvd lejátszóknál viszont még számít
Aham... de akkor valójában a KÜLÖNBSÉG mi is?


Mi a külömbség a pluszos és a mínuszos jelzésű Cd lemezeken?

ha jól tudom CD-R -re lehet írni!? A CD+R -re meg nem tudom, de nekem most az írás a lényeg.

Legjobb válasz: CD-bõl nincs +os és -os, csak egyféle van, illetve létezik újraírható is.

CD-bõl nincs +os és -os, csak egyféle van, illetve létezik újraírható is.
R = recordable - írható Viszont csak a DVD-k készültek pluszos és mínuszos változatban, CD-bõl csak CD-R van. HA érdekel a DVD különbsége, itt olvashatsz, ettõl függetlenül akár pluszos, akár mínuszos, ami R-jelzésû az egyszeresen írható lemezt jelöl. http://prohardver.hu/tema/mi_a_kulonbseg_a_dvd_r_es_a_dvd-r_.. http://hu.wikipedia.org/wiki/DVD "A +R/+RW, illetve -R/-RW formátumok egymással nem teljesen kompatibilisek, támogatottságuk kb. fele-fele arányban oszlott meg megjelenésük táján a piacon, majd 2006 végére szinte az összes otthonokba kerülõ lejátszó támogatta mindkét típust" - és támogatja azóta is.

Mi a különbség a pluszos és a mínuszos DVD között?

Legjobb válasz: +1 Ez engem is érdekelne.

+1 Ez engem is érdekelne.
A jelenleg kapható írható DVD-k legelterjedtebb típusai a következõk: DVD-R DVD+R DVD-RW DVD+RW DVD-RAM Csalóka logó a lemezen Mivel a DVD+R szabványt nem hagyta jóvá a DVD-formátumok mögött álló szervezet, az ilyen lemezeken nem használhatják a szabványos DVD logót. Ez az oka annak, hogy a pluszos szabvány mögötti szervezetet jelképezõ - félreértésekre is okot adó - RW logó kap helyet még az egyszer írható DVD+R lemezeken is. DVD+RW Szövetség Az elsõ két típus (DVD-R, DVD+R) funkcióit tekintve gyakorlatilag megegyezik: egyszeri alkalommal lehet rájuk adatokat égetni. Míg a korai DVD-írók általában a kettõ közül csak az egyik szabványt támogatták, a mostanság kapható meghajtók rendszerint mindkét formátummal gond nélkül elboldogulnak. Az ilyen típusú lemezek hagyományos változatai 4, 7 gigabájt adatot tudnak raktározni, de az újabb típusok már kétrétegû (dual layer) médiumokat is kezelnek, amelyeken 8, 5 gigabájtnyi adat fér el. http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20060302kalauz.html
És még 1 kis kiegészítés A különség a következõ: A "+"-os DVD-re ajánlott DVD filmet írni. A dvd-kre is rá van írva hogy for VIDEO (videóra). A "-"-osra pedig adatot kell írni (ami minden más csak nem dvd-film). (For Data). Ki is próbálhatod hogy egy "+"-os dvd-re adatot írsz. Nem fogja tudni elolvasni a gép. De a "-"-osra viszont írhatsz filmet ugyanúgy menni fog, csak a "+"-osra ajánlott filmet írni. Remélem segíthettem.
Segítettél, ezt kivéve: egy "+"-os dvd-re adatot írsz. Nem fogja tudni elolvasni a gép.
"Ki is próbálhatod hogy egy "+"-os dvd-re adatot írsz. Nem fogja tudni elolvasni a gép." Ez tuti, hogy nincs így, nekem még nem volt olyan DVD-m, amit ne tudott volna olvasni a gép, akár -, akár + volt.
nézd, az én gépem is olvassa mindegyiket, én csak az írtam, amit az Okosok állítanak, és nekem az egyik könyvemben van. Azt már észrevette, hogy nem mindig írnak helytálló infókat. Ha rosszat írtam, bocsi, azt hittem jó. :)
13:42-nek: 8X DVD+RDL 8, 5GB, 240 perces lemez is van!

Mitől lehet, hogy reggel, mikor felkeltem, a bal szememmel homályosan láttam? A szemüvegem már rajtam volt! 6-os szemüvegem van, minuszos! Mitől van ez?

Legjobb válasz: Ilyen velem is van. nem tudommi lehet de nekem mellé néha szédülés is jár. Mondjuk a minusz 6 az elég erõs. Nemkem cak minusz kettes van. Minden esetre nekem azt javasolták forduljak háziorvoshoz.

Ilyen velem is van. nem tudommi lehet de nekem mellé néha szédülés is jár. Mondjuk a minusz 6 az elég erõs. Nemkem cak minusz kettes van. Minden esetre nekem azt javasolták forduljak háziorvoshoz.

Mi a megoldás? Lehet e műteni, esetleg tényleg szem izom problémám lehet, vagy látó ideg? Mi okozhatja és mivel gyógyítható? Lehet egy szem egyszerre pluszos is meg minuszos is?

Én írtam ki azt a kérdést, hogy lehet használ a szemüveg?

Legjobb válasz: hogy lehet megkülönböztetni tünetek alapján a láto ideg problémát és a szem izom gondokat? és a szem izom problémát lehetm üteni, vagy segithet a kobntakt lencse? ha igen, kakor mér nem tudják memgondnai mi a baja a szememnek, és h nem érdemes vele foglalkoznom?

A kérdező hozzászólása: hogy lehet megkülönböztetni tünetek alapján a láto ideg problémát és a szem izom gondokat? és a szem izom problémát lehetm üteni, vagy segithet a kobntakt lencse? ha igen, kakor mér nem tudják memgondnai mi a baja a szememnek, és h nem érdemes vele foglalkoznom?
A kérdező hozzászólása: Jav: különbség
egy kereszt irányú vonal :D
Valamelyik balra ír, valamelyik jobbra, de hogy ez pontosan mit jelent a felhasználóknak azt már nem tudom, úgy emlékszem manapság már semmit, régen voltak olyan olvasók amik csak az egyiket olvasták be. De google-zz rá ha jobban érdekel.
Összefoglalom:semmi.

Mi a különbség a pluszos és a mínuszos CD/DVD között, illetve az R és RW között?

Legjobb válasz: + és - között semmi, csak két párhuzamosan fejlesztett szabvány ugyan azzal a felépítéssel. A "R" egyszer írható, az RW törölhetõ/újraírható.

+ és - között semmi, csak két párhuzamosan fejlesztett szabvány ugyan azzal a felépítéssel. A "R" egyszer írható, az RW törölhetõ/újraírható.

Mi a nemzetközi jelölése a minuszos rövidlátó szemüvegnek?

Külföldről akarok másikat rendelni, a jelenlegi szemüvegem bal -0,75 ; jobb -0,5 Ezek a lehetséges választási lehetőségek amiket találtam a jobb és bal lencsére: SPH: Tört szám, (-0.25)-től (+9.00)-ig CYL: Tört szám, (-0.25)-től (+4.00)-ig AXIS: Egész szám, 0-180 ADD: Tört szám, 1.00 - 3.00 PD: Egész szám, 50-80

Legjobb válasz: Az SPH a szférikus dioptria, a szemüveg erõsségét jelzi. Értéke még tágabb tartományban mozoghat. Ez korrigálja a rövid- és a távollátást. A CYL az asztigmiát korrigáló cilinder értéke. A fõtengely irányát az AXIS adja meg. Az ADD-nak csak a multifokális lencsénél van jelentõsége, a lencse egyes részei közötti törõerõ-változás erõsségét jelöli. A PD a pupilla átmérõje. Ehhez kell alkalmazkodni a lencsék közepeinek távolsággal.

Az SPH a szférikus dioptria, a szemüveg erõsségét jelzi. Értéke még tágabb tartományban mozoghat. Ez korrigálja a rövid- és a távollátást. A CYL az asztigmiát korrigáló cilinder értéke. A fõtengely irányát az AXIS adja meg. Az ADD-nak csak a multifokális lencsénél van jelentõsége, a lencse egyes részei közötti törõerõ-változás erõsségét jelöli. A PD a pupilla átmérõje. Ehhez kell alkalmazkodni a lencsék közepeinek távolsággal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!