Találatok a következő kifejezésre: Mi a a műjég korcsolya és (1 db)

Mi a különbség a műjég korcsolya és a rendes jégkorcsolya között? A műjég korcsolyát lehet "igazi" jégen is használni?

Legjobb válasz: A kettõ egy és ugyanaz! A mûjég kifejezés csak annyit jelent, hogy mesterségesen fagyasztották le, és nem a kinti hõmérséklet miatt fagyott meg a víz. A jég attól még jég. És a korcsolya is csak korcsolya marad.

A kettõ egy és ugyanaz! A mûjég kifejezés csak annyit jelent, hogy mesterségesen fagyasztották le, és nem a kinti hõmérséklet miatt fagyott meg a víz. A jég attól még jég. És a korcsolya is csak korcsolya marad.
A jégkorcsolya a tanuló korisoknak van, a mûjégkorcsolya a versenyzõknek van.
Hát egyáltalán nem ugyanaz.. Van a mûjég kori meg a hobbi kori.. A mûjég korinak sokkal vékonyabb a pengéje és nehezebb benne korizni, inkább versenyzõk használják.
Abban is különbözik, hogy míg a hobby jégkorival oldalra(azaz sréhen elõre) csúszkálsz, a mûjégkorival elõre kell lépkedni, és az elején vannak a recék, amivel tudod tolni magad, meg azon tudsz futni


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mire figyeljek jégkorcsolyázás közben?

most tervezem hogy meg kell tanulnom jégkorcsolyázni és nagyon félek hogy ügyetlen leszek és kinevetnek... pár tippet írhatna valaki hogy mire figyeljek stb:)

3

Mien sílécet ajánlotok haladó síelőnek? Márka/modell

nem tudom, hogy használtat, vagy újat, vagy mien márkájút

3

X Games-re Franciaországba mennyi szokott lenni a beugró?

Vagy csak oda kell utazni és szabadon lehet menni az eseményre?

0

Használt sílécet szeretnek venni, mire kell odafigyelni? KEZDÕ VAGYOK! 175cm magas vagyok és 80kg.145cm vagy inkább legyen 155cm? Milyen összetételűt válasszak soft vagy legyen kicsit keményebb?

Atomis dinamic freestile slayer jó választás?

2

Budapesten hol vannak hokiboltok?

Bauer vagy ccm üt?t szeretnék venni

7

Ti elmennétek a helyemben?

Kilencedikes vagyok, így nem nagyon ismerem még a sulit. Megyünk síelni és az én osztályomból senki sem megy egy másik osztályból egy fiú akivel nagyon jóba vagyok és a harmadik osztályból mennek többen, csak hát velük meg nem vagyok olyan jóba. Õk lányok. És velük kéne egy szobában lennem(?k négyen). Az egyik csajt ismerem és eléggé jóba vagyunk, de nem annyira. És félek, hogy egyedül lennék. Szabadid?ben a fiúval lennék de ? is biztos lenne másokkal nem csak velem és akkor nekem nem lenne kivel lennem :S

4

10 hónapos kislányomnak szeretnék szánkót, kinéztem a Baby Merc szánkót, nagyon szép, de megéri az árát? Van valakinek tapasztalata?

3

Hol bérelhetnénk korcsolyát?

Szóval elnézést ha rossz kategória.

2

Powerslide hurricane korcsolya milyen minőség?

Most vettem hobihasználatra.Hány évet bírnak ezek átlagos használat mellett?

2

Miert otthon ulsz a monitor elott, vagy akar bandazol a haverjaiddal ahelyett, hogy megmozgatnad a lottyedt segged es kimennel korizni a kozeledben levo palyara?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!