Találatok a következő kifejezésre: Mi a a műjég korcsolya (1 db)

Mi a különbség a műjég korcsolya és a rendes jégkorcsolya között? A műjég korcsolyát lehet "igazi" jégen is használni?

Legjobb válasz: A kettõ egy és ugyanaz! A mûjég kifejezés csak annyit jelent, hogy mesterségesen fagyasztották le, és nem a kinti hõmérséklet miatt fagyott meg a víz. A jég attól még jég. És a korcsolya is csak korcsolya marad.

A kettõ egy és ugyanaz! A mûjég kifejezés csak annyit jelent, hogy mesterségesen fagyasztották le, és nem a kinti hõmérséklet miatt fagyott meg a víz. A jég attól még jég. És a korcsolya is csak korcsolya marad.
A jégkorcsolya a tanuló korisoknak van, a mûjégkorcsolya a versenyzõknek van.
Hát egyáltalán nem ugyanaz.. Van a mûjég kori meg a hobbi kori.. A mûjég korinak sokkal vékonyabb a pengéje és nehezebb benne korizni, inkább versenyzõk használják.
Abban is különbözik, hogy míg a hobby jégkorival oldalra(azaz sréhen elõre) csúszkálsz, a mûjégkorival elõre kell lépkedni, és az elején vannak a recék, amivel tudod tolni magad, meg azon tudsz futni


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez milyen pálya, amin hikakin ugrál?

http://www.youtube.com/watch?v=gL4BTjesguo&feature=channel_v..
Itt Hikakin ugrál, de nem az a lényeg hanem hogy milyen pálya ez.Úgy néz ki mintha síugró pálya lenne, nem az?

2

Szankoval lehet nyaron sxzankozno?

15

Hol lehet kapni eredeti korongot?

Szeretnék venni egy eredeti NHL-es korongot (jégkorong). Nagyon sok helyet végignéztem, meg webshopot, de sehol sem árusítanak. Ebayr?l pedig nem szeretnék rendelni mert drága lenne. Valami ötlet?

2

Hogy hívják ezt a hokist?

A Budapest Stars Ice Hockey Team 24-es mezszámú játékosának a nevét szeretném megtudni.Remélem lesz aki tudja.

3

Mik az északi sízés versenyszámai?

1

Tavalyi korcsolya VB-n kik lettek párosban az elsők?

Azt hiszem oroszok.

3

Mit jelentenek ezek a jelzések a hokimezeken?

Mit jelent a kb. mellmagasságban elhelyezett ,,C´´ és ,,A´´ betu?

1

Jéghokiban mitől függ a hosszabbítás ideje?

1 egyszer? kérdésem lenne

Már sok hokimeccset láttam, leginkább NHL-t, és eddig mindig 5 perces hosszabbítás volt ha X lett a rendes játékid?, de most a rájátszásban már 20perces. Ilyet láttam már európai bajnokságban is, de mostjutottam el oda hogy rákérdezek hogy ez miért van? hogy egyszer 5 perc máskor meg 20 perc?

1

Jégkorong VB 2011 mérkőzések?

szerintetek ki fog nyerni ezeken a mérk?zéseken? 1Németország-Oroszország 2Svájc-Franciaország 2Szlovákia-Szlovénia 2Fehéroroszorszá-Kanada

4

A budapesti Jégkorong vb-n a játékmegszakításoknál bejátszanak egy zenét aminek a szövege ennyi hogy la-la-la-laaaaa és utána a szurkolók éneklik tovább. Ennek a zenének mi a címe? Aki tudja írja meg!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!