Találatok a következő kifejezésre: Mi a a műjég (1 db)

Mi a különbség a műjég korcsolya és a rendes jégkorcsolya között? A műjég korcsolyát lehet "igazi" jégen is használni?

Legjobb válasz: A kettõ egy és ugyanaz! A mûjég kifejezés csak annyit jelent, hogy mesterségesen fagyasztották le, és nem a kinti hõmérséklet miatt fagyott meg a víz. A jég attól még jég. És a korcsolya is csak korcsolya marad.

A kettõ egy és ugyanaz! A mûjég kifejezés csak annyit jelent, hogy mesterségesen fagyasztották le, és nem a kinti hõmérséklet miatt fagyott meg a víz. A jég attól még jég. És a korcsolya is csak korcsolya marad.
A jégkorcsolya a tanuló korisoknak van, a mûjégkorcsolya a versenyzõknek van.
Hát egyáltalán nem ugyanaz.. Van a mûjég kori meg a hobbi kori.. A mûjég korinak sokkal vékonyabb a pengéje és nehezebb benne korizni, inkább versenyzõk használják.
Abban is különbözik, hogy míg a hobby jégkorival oldalra(azaz sréhen elõre) csúszkálsz, a mûjégkorival elõre kell lépkedni, és az elején vannak a recék, amivel tudod tolni magad, meg azon tudsz futni


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kecskemét Katona József Gimnázium korcsolya?

Mennyibe kerül?

2

A síelők közül megtudnátok mondani, hogy melyik lencseszín a legjobb a hószakadásos, erősen borul időben? Főleg hóvakság ellen?

4

15 éve korcsolyáztam utoljára. Múlt héten megint elkezdtem. Mennyi idő amíg megtanulom rendesen?

1-1 órákra megyek csak, mert itt ahol élek, nagyon drága. Eddig 3 alkalommal voltam. Els? alkalommal még állni sem tudtam a jégen, úgy elfelejtettem mindent de kb 10 perc múlva tudtam menni úgy, hogy kézen fogtak. 1 óra múlva mentem egyedül is. Másodk alkalommal már teljesen egyedul mentem, de nagyon bizonytalan voltam még. Most harmadszorra érzem azt, hogy már nem félek, nem kell fogni a kezem hogy biztonságban érezzem magam, és merek jó gyorsan is menni. Az normális hogy 15 év alatt ennyit felejt az ember és jóformán újra meg kellett tanulni az egészet? :S

5

Melyik a legjobb sípálya amit valaha kipróbáltál?

8

Kecskemét korcsolyapálya?

Kecskemét városában hol található KORREKT ÁRON korcsolyapálya?

3

Hol lehet Székesfehérváron korcsolya (leginkább hoki) tanfolyamra jelentkezni? Felnőtt oktatásra gondolok és lehetőleg kezdő v. haladó.22/f

1

Milyen hosszú legyen a sílécem?

Kezd? vagyok gyerek 140 cm magas mekkora sílécet vegyek?

3

Hol lehet jó minőségű és olcsó műkorit venni?

2

Az állítható korit hogy tudom beállítani a méretemre?

Van rajta egy gomb, azt kéne megnyomni, és akkor elvileg szétpattan és nagyobb lesz. Nekem csak egyszer pattant ki. Így meg kicsi, de biztosan nem ez a max méret, mert 38-as a lábam, és 38-41-es a kori. Mit csináljak vele? Se kisebbre se nagyobbra nem tudom húzni.

0

Van még valahol Budapesten ingyenes koripálya az óbudain kívül?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!