Találatok a következő kifejezésre: Mi a a latex, és (8 db)

Mi van akkor, ha érzékeny vagyok a latexre és?

Szóval semmiképpen sem szeretném, hogy egy fiatal lány fogamzásgátlókat szedjen. Röviden kb. ennyi a lényeg. Az óvszer híve lennék, de állítólag latex érzékenységem van de nem tudom mik a tünetei még olyan sokat nem próbáltam. Mi lesz ha valami gáz lesz emiatt? Ez egy elég lehetetlen helyzet.

Legjobb válasz: Keress rá, vannak rá megoldások. Szerinted akinek ilyen fajta kellemetlen allergiája van az már nem is fog dugni sosem ? :)

Keress rá, vannak rá megoldások. Szerinted akinek ilyen fajta kellemetlen allergiája van az már nem is fog dugni sosem ? :)
interneten én láttam olyat hogy latex nélküli óvszer
Mondjuk használj latex-mentes óvszert.
A kérdező hozzászólása: Na erre nem is gondoltam, hogy ilyen is van. Köszi mindenkinek :D Egy szikla esett le a szívemrõl :) Mentek a zöld kezek.
Van latex nélküli óvszer is. Lehet, hogy csak neten találsz, lehet, hogy drágább lesz, de van :D

Érdemes megtanulni a Latex és Matlab programcsomagokat? A gyakorlatban mire tudom használni?

Legjobb válasz: Tex mindenféle ábrázolásra jó. Szakdolgozatot is írtak már benne. Egyenletszerkesztéshez kiemelkedõ teljesítményt nyújt. Matlab egy egyszerû, magas szintû programozási nyelven programozható algoritmusok gyártásához, adathalmazok és függvények ábrázolásához, numerikus feladatok megoldásához.

Tex mindenféle ábrázolásra jó. Szakdolgozatot is írtak már benne. Egyenletszerkesztéshez kiemelkedõ teljesítményt nyújt. Matlab egy egyszerû, magas szintû programozási nyelven programozható algoritmusok gyártásához, adathalmazok és függvények ábrázolásához, numerikus feladatok megoldásához.
... írtam már benne élkeresõ algoritmust, képen tárgy azonosítását segítõ algoritmust is. Elég sok rétegû, de ilyen algoritmusokhoz még mindig a C a leggyorsabb, csak ott 50x annyit kell írni ahhoz, hogy mûködjön. Ezért itt fejleszteni könnyebb.
Én Latex-el írtam a szakdogámat és nagyon pöpecül néz ki. Fõleg az egyenletrendszerek meg hasonlók. Az a legjobb benne hogy a szöveg és a formázás teljesen külön van, az történik pontosan amit az ember akar.
A kérdező hozzászólása: Meggyõztetek, köszi! :) Munkánál mennyire tudom õket kamatoztatni vagy kutatásnál?
Te semennyire. Aki tudná használni az nem kérdezi itt meg hanem tudja hogyan kell használni a munkájában.
LaTeX minden igényes tudományos mû elkészítésénél alapismeret. Bemegyek a könyvesboltba, belenézek a könyvbe, ha nem LaTeX-hel írták, igényes már biztosan nem lehet. Esetleg még LibreOffice, mert az képes egyenleteket LaTeX szerint szedni.
A kérdező hozzászólása: Kedves Tom Benko! Hogyan tudod eldönteni, hogy LaTeX-ben készült-e?

Mi a különbség a "latex szalag" és az "erősítő gumiszalag" között? (fitness)

Hozzáért? válaszát várom. Köszönöm!

Legjobb válasz: Bazi nagy hozzáértõnek kell lenni, hogy erre válaszolni tudjak...a marketing a különbség, más a megnevezés. Latex=gumi. A latex szalaggal is erõsítesz, ugyan az a kettõ csak van ahol így, van ahol úgy hívják. Kb mintha azt kérdeznéd, hogy mi a különbség az "akkumulátoros lámpa" és az "újratölthetõ világító lámpa" között.

Bazi nagy hozzáértõnek kell lenni, hogy erre válaszolni tudjak...a marketing a különbség, más a megnevezés. Latex=gumi. A latex szalaggal is erõsítesz, ugyan az a kettõ csak van ahol így, van ahol úgy hívják. Kb mintha azt kérdeznéd, hogy mi a különbség az "akkumulátoros lámpa" és az "újratölthetõ világító lámpa" között.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Hát hidd el, kell a "hozzáértés", még ha átvitt értelemben is értjük. Mert kérdezõsködtem, és többen mondták, hogy a latex valamivel vékonyabb, és még sem egyenlõ a rendes gumival. És elég nehéz megállapítani, miután fitness-szalagról van szó, ahol kell a strapabírás, de alapvetõen konkrét információ nincs róla. Mindkét szóval gyártják és árulják, a latex szalag olcsóbb, a gumiszalag drágább. Akkor valami különbség csak van?
Mondom, hogy nincs különbség. A latex az gumi, ugyan az a kettõ. Az, hogy melyik vékonyabb, az típustól függ. Ezek nem darabra vannak általában, hanem csomagban. A páromnak is van, 3db volt egy csomagban, mindegyik különbözõ vastagságú (különbözõ színûek, hogy meg tudd jegyezni), ergo több/kevesebb erõ kell ahhoz, hogy használni tudd. Mint a súlyzóknál a különbözõ súlyok.

Mi a különbség a latex és szilikonos cumi között és ha az van ráírva hogy tejes attól még lehet itatni is belőle (teát, vizet) nem feltétlenül csk az etetéshez van ugye?

Vettem egy 125 ml-es cumisüveget ami tejes és latex(kés?n néztem meg mi van ráírva, amúgy NUK.

Legjobb válasz: Latex-puhább, szilikon-tartósabb. Szerintem azt adsz belõle amit akarsz:)

Latex-puhább, szilikon-tartósabb. Szerintem azt adsz belõle amit akarsz:)
A szilikon azért jobb mert tényleg sokkal tartósabb. Elég kb.2-3 havonta cserélni, a latex cumi viszont 3-4 hét alatt elhasználódik. Azért nem kell kidobni az üveget, lehet kapni hozzá szilikon cumit is.
A szilikon tartosabb és némelyik baba jobban szereti mint a latex-et.De amelyik fajtával elkezdted azt kell végig használni. A cumik lyuk mérete változó tea, tej, tápszer. Természetesen ha babád már nagyobb akor a tejes cumival kaphat teát is, de ha még 1-2 hós akkor nekísérletez mert a kis torkára szalad, illetve mivel abból jobban jön utána ellustulhat és nem akar szopizni. Ha nagyobb akkor már nem gond:) jó babázást

Pasik! Szerintetek ezek a latex leggingsek vadítóak? Mivel kombinálva (cipő és felső) a legdögösebb?

Legjobb válasz: Latex? Az nem a gumi anyaga? Nem a bõr leggingsre gondolsz? Vagy az ilyen lakkos hatásúra?

Latex? Az nem a gumi anyaga? Nem a bõr leggingsre gondolsz? Vagy az ilyen lakkos hatásúra?
Régen a kislányok viselték, azóta is képzavarom van. Olyan érzésem van mintha egy nõ beöltözne a kislánynak.
A kérdező hozzászólása: Latex leggings=bõr hatású sztreccs
Tud szexis lenni, de csak ha olyan feneke és lába van hozzá a csajnak.
Igen.
Szerintem nagyon vadító tud lenni, fõleg fûzõvel toppal babydollal és kizárólag magassarkúval.

Mi a különbség a latex, és a szilikon cumi között? Melyik a jobb a babának?

És miben különbözik a játszó cumi az éjszakai cumitól?

Legjobb válasz: A latex cumi puhább, a szilikon esztétikusabb. Amelyiket jobbnak találod. Illetve amelyiket elfogadja a babád!

A latex cumi puhább, a szilikon esztétikusabb. Amelyiket jobbnak találod. Illetve amelyiket elfogadja a babád!
Teljesen igaza van az elõttem szólónak! Ne foglalkozz azzal, hogy nappali vagy éjszakai, általában úgyis kiesik a szájából éjszaka és ha nem ébred fel rá, akkor minek is? Nem tudom mekkora a babád, de mi 20 hónapos korára jutottunk el odáig, hogy a szilikon cumit latexre cseréltük. Nem egy cumigyuri a gyerkõc, de még fogzik és ilyenkor azzal nyugtatja magát. A szilikonból kb. 6-ot szétrágott mát kínjában, a latex viszont erõsebbnek bizonyul. Elõször furcsán fogadta- azt hittem le is szokik róla- de mégis elfogadta. :-)
A szilikon cumi valóban esztétikusabb és nincs olyan rossz gumiíze mint a latex cuminak. A játszócumi és az éjszakai cumi között gyakorlatilag semmi érdemleges különbség nincsen, azt használd amelyiket elfogadja a baba.
A különbség az, hogy a latexet azoknak a babáknak ajánlják, akik hajlamosak rágcsálni a cumit, mert az jobban bírja. Viszont ragacsos lehet egy idõ után, a szilikon viszont nem. A ragacsos latexet ki kell dobni, illetve néha morzsolódik is. Viszont puhább. A szilikon jobban bírja a forróságot, azt ki is lehet fõzni (a latexet is, csak akkor hamarabb lesz ragacsos). Nekünk ilyen is, olyan is van, mindkettõt szereti a babám.

Mit lehetne hasznalni fogamzasgatlasra, ha a fogamzasgatlo tablettat egeszsegi ugyek miatt nem hasznalhatom es ha a latexre alergias vagyok es a fogamzasgatlo huvelykupra tul erzekeny? Elegendo a megszakitasi vedekezesi modszer?

Legjobb válasz: NuvaRing Hüvelygyûrû Ugyanolyan biztonságos mint a tabletta. 2005-ös "találmány". Egész jól bevált. Kb ez a gyûrû akkora mint egy óvszernek a teteje. Gumiból van, rugalmas és annyi az egész vele, hogy fölhelyezed a hüvelyedbe, majd 21 nap múlva kiveszed, megjön a mensi majd mindent kezdesz elõlrõl. Bõvebb információt tudsz keresni a honlapján. (beirod google-ba h NuvaRing). Illetve a nõdokinál tudsz részletesebben tájékozódni. Nekem bevált, 4 hónapja használom.

NuvaRing Hüvelygyûrû Ugyanolyan biztonságos mint a tabletta. 2005-ös "találmány". Egész jól bevált. Kb ez a gyûrû akkora mint egy óvszernek a teteje. Gumiból van, rugalmas és annyi az egész vele, hogy fölhelyezed a hüvelyedbe, majd 21 nap múlva kiveszed, megjön a mensi majd mindent kezdesz elõlrõl. Bõvebb információt tudsz keresni a honlapján. (beirod google-ba h NuvaRing). Illetve a nõdokinál tudsz részletesebben tájékozódni. Nekem bevált, 4 hónapja használom.
Pharmatex termékek valamelyike + megszakítás elég biztonságos! és hormonmentes:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!