Találatok a következő kifejezésre: Mi a a kristályvíz és az (2 db)

Mi a különbség a kristályvíz és az ásványvíz között?

Legjobb válasz: A Parádi ásványvíz honlapjáról: "Az ásványvíz egy összefoglaló név (egy külön kérdésben megtalálható a törvényben rögzített meghatározása), míg a kristályvíz egy magyar ásványvíz fantázia neve." http://www.paradiviz.hu/index.php?Itemid=25&id=16&option=com..

A Parádi ásványvíz honlapjáról: "Az ásványvíz egy összefoglaló név (egy külön kérdésben megtalálható a törvényben rögzített meghatározása), míg a kristályvíz egy magyar ásványvíz fantázia neve." http://www.paradiviz.hu/index.php?Itemid=25&id=16&option=com..
Hejhó! A kristályvíz kristályszerkezetben kötött vízmolekulákat jelent. A gipsz pl. nem azért köt meg, mert megszárad, hanem mert kristályvizet köt meg. Melegítés hatására ez kiszökhet, és a gipsz szétporlad. További melegítésre agyonégetett gipsz jön létre, ami már víz hozzáadására sem tud megkötni. A boltban kapható szõlõcukron az áll: dextróz-monohidrát. Ez azt jelent, hogy két glükózmolekula egy molekulányi kristályvizet tartalmaz. A kristályvíz nincs kémiai kötésben a kristályos anyaggal, szó szerint csak bele van szorulva a kristályrácsba, ezért nem sztöchiometrikus, és képletben "szorzással" (+ helyett) tüntetik fel.
Én úgy tudom hogy a válasz valamivel érdekesebb.... : Ásványvíz: Ásványokkal dúsított viz.... Kristályvíz: egyszerü szénsavval dúsított víz.... szóval ennyi... :-D
A világban minden rezeg és rezgéseket bocsájt ki. A víz ezeket a rezgéseket nagyon könnyen átveszi és atomi szinten megváltozik a molekulaszerkezete. A kristályvíz pedig abból áll hogy bizonyos követ vagy köveket a vízbe helyezzük ezáltal a kõ rezonanciája megváltoztatja a víz molekulaszerkezetét ami fogyasztás során jótékony hatással van az emberi testre. Minden kõnek megvan a saját rezgése fajtánként így a hatásuk is eltérõ.
Semmi.
semmi
semmi
Elvileg az ásványvíz magasabb minõségi kategória, de hát...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!