Találatok a következő kifejezésre: Mi a a kristályvíz és (3 db)

Mi a különbség a kristályvíz és az ásványvíz között?

Legjobb válasz: A Parádi ásványvíz honlapjáról: "Az ásványvíz egy összefoglaló név (egy külön kérdésben megtalálható a törvényben rögzített meghatározása), míg a kristályvíz egy magyar ásványvíz fantázia neve." http://www.paradiviz.hu/index.php?Itemid=25&id=16&option=com..

A Parádi ásványvíz honlapjáról: "Az ásványvíz egy összefoglaló név (egy külön kérdésben megtalálható a törvényben rögzített meghatározása), míg a kristályvíz egy magyar ásványvíz fantázia neve." http://www.paradiviz.hu/index.php?Itemid=25&id=16&option=com..
Hejhó! A kristályvíz kristályszerkezetben kötött vízmolekulákat jelent. A gipsz pl. nem azért köt meg, mert megszárad, hanem mert kristályvizet köt meg. Melegítés hatására ez kiszökhet, és a gipsz szétporlad. További melegítésre agyonégetett gipsz jön létre, ami már víz hozzáadására sem tud megkötni. A boltban kapható szõlõcukron az áll: dextróz-monohidrát. Ez azt jelent, hogy két glükózmolekula egy molekulányi kristályvizet tartalmaz. A kristályvíz nincs kémiai kötésben a kristályos anyaggal, szó szerint csak bele van szorulva a kristályrácsba, ezért nem sztöchiometrikus, és képletben "szorzással" (+ helyett) tüntetik fel.
Én úgy tudom hogy a válasz valamivel érdekesebb.... : Ásványvíz: Ásványokkal dúsított viz.... Kristályvíz: egyszerü szénsavval dúsított víz.... szóval ennyi... :-D
A világban minden rezeg és rezgéseket bocsájt ki. A víz ezeket a rezgéseket nagyon könnyen átveszi és atomi szinten megváltozik a molekulaszerkezete. A kristályvíz pedig abból áll hogy bizonyos követ vagy köveket a vízbe helyezzük ezáltal a kõ rezonanciája megváltoztatja a víz molekulaszerkezetét ami fogyasztás során jótékony hatással van az emberi testre. Minden kõnek megvan a saját rezgése fajtánként így a hatásuk is eltérõ.
Semmi.
semmi
semmi
Elvileg az ásványvíz magasabb minõségi kategória, de hát...

Sera Nitrivec és Sera Aquaria Clear között mi a különbség? És a Panzi Kristályvíz tabletta melyiknek a megfelelője akar lenni?

Legjobb válasz: Aquatan? Én erre gondoltam: http://webshop.sera.hu/index.php?route=product/product&path=..

A kérdező hozzászólása: Aquatan? Én erre gondoltam: http://webshop.sera.hu/index.php?route=product/product&path=..
Nekem Tetra Crystal Water volt és a víz zavarosodását meg is szüntette kb. 24 óra múlva. Majd néhány nap múlva ismét zavaros lett a víz, de még maradt egy adagra való és azt követõen nem lett többet zavaros a víz és ez hónapokkal ezelõtt volt. A Sera Aquaria Clear-nek lényegében ugyanaz a szerepe.
Tehát valójában nem old meg semmit, csak látszat. Ha a bio beáll, minden megoldódik magától.
Az aquariaclear olyan anyag, ami összetapasztja a vízben lebegõ apró szemcséket, amik eredendõen túl kicsik, hogy a szûrõ megfogja õket. Tehát a vízben található fizikai szennyezõdéseket teszi kiszûrhetõvé. A nitrivec baktériumkultúra, ami a lebontó baktériumok elszaporodását segíti elõ, így a biológiai szûrést erõsíti a kezdeti idõben, amikor még nem volt ideje a baciknak maguktól elszaporodni. A biológiai szûrés az ammóniától és a nitrittõl szabadít meg. A kristályvíz tabletta elvileg a nitrivec szerepét váltja ki, de kérdéses hogy mennyire mûködik. A bacikultúra kényes dolog, érzékeny a tárolásra, száraz formában eleve kérdéses hogy hosszabb ideig hatékony marad. És sokszor nem is a megfelelõ baktériumok vannak az ilyen készítményekben.
Az Aquatan egy komplett vízkezelõ, klór stb. ellen is hatásos, a Nitrivec mû biobacik. Viszont a Nitrivecet szerintem nem helyettesíti, viszont ez utóbbit is csak vészhelyzet esetén érdemes használni, mindig a természetes megoldás a legjobb. Én soha nem használok semmit, ha nem muszáj, az idõ mindent megold.
Jah, rosszul olvastam, bocs. Ez nem tudom mi lenne, csak annyit tudok biztosra, hogy nem venném meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!