Találatok a következő kifejezésre: Mi a a kisbabámnak, ha a (87 db)

Mit csináljak a kisbabámmal, ha a kutacsa be van horpadva, de egyszerűen már nem tudok több folyadékot belé diktálni?

A kajálást elbohóckodja, nagyon jó kedély?, de enni-inni nem nagyon akar. Aggaszt viszont a behorpadt kutacs. Én azt hittem, hogy azért elég folyadékot tömtem már belé, de úgy néz ki nem, mert 1 nap alatt sem változott a helyzet. Mi ilyenkor a teend?? Vagy nemcsak folyadékhiányos állapotban horpadhat be a kutacs? (5 hónapos)

Legjobb válasz: Próbálj meg vizet( baba vagy forrralt) adni neki fecskendõvel kb 1/! óránként kcsit pl 10ml-fecsivel.

Próbálj meg vizet( baba vagy forrralt) adni neki fecskendõvel kb 1/! óránként kcsit pl 10ml-fecsivel.
A lányom 6 hós és mi sem visszük túlzásba. 3-4 óránként szopizik kb 140 ml-t alkalmanként ill. napi 3-4 dl-t iszik. Ennyi. Ha õ is hasonló mennyiséget eszik, iszik, akkor szerintem elégnek kell lennie. Mi 8 kg-osak vagyunk. Dia
Ismét Dia vagyok... A gyümölcsllevet a lányom sem issza meg viszont a milupa ill hipp granulátumos teákért oda van... próbáld meg! lehet, hogy a gyümölcslé túl sûrû neki. Dia- 6 hós kislány anyukája
Szia! Ne aggódj, a behorpadt kutacs nem feltétlen jelenti azt, hogy szomjas. Az én babámnak, ha nem fekszik, be van horpadva, akkor is, ha elõtte megivott egy csomó teát. Ha a kiszáradástól tartasz, nézd meg a nyelvét, ha az száraz, akkor van baj. Szerintem ez kizárt, mivel írtad, hogy jókedvû stb. Ha nagyon aggódsz, kérdezd a védõnõt, vagy a doktort.
A kérdező hozzászólása: szoptatok + gyümölcslé + minimális tápszer

Mit adjak a kisbabára ha leviszem?

Legjobb válasz: Az én fiam 10 hónapos és így öltözünk ha kimegyünk az utcára. Bady, pulcsi,harisnya, nadrág, cipõ, overál, és rá egy vékony takaró

Az én fiam 10 hónapos és így öltözünk ha kimegyünk az utcára. Bady, pulcsi, harisnya, nadrág, cipõ, overál, és rá egy vékony takaró
5 hónapos lányomon van egy vastagabb rugi és egy overál, plusz egy takaró, meg sapka.
ruhát célszerû..

Mi tortenik a kisbabaval, ha pl 23 hetesen az anyuka elvetel es nem viszi haza eltemetni? Mit csinalnak a picivel?

Legjobb válasz: :( Kórházi, veszélyes hulladékként kezelik a boncolás után (ha van boncolás) Utána elégetik az összegyûjtött emberi testrészekkel (levágott végtagok, mûtétbõl visszamaradt szövetek, méhlepénye3k stb...)

:( Kórházi, veszélyes hulladékként kezelik a boncolás után (ha van boncolás) Utána elégetik az összegyûjtött emberi testrészekkel (levágott végtagok, mûtétbõl visszamaradt szövetek, méhlepénye3k stb...)
Sajnálom ha ez a dolog megtörtént veletek, az is szomorú ami a babákkal történik ezután.Szomorú , hogy nem lehet eltemetett ni.
18:13-as vagyok. Nagyon sajnálom, hogy ez történt. :( Reméltem, hogy csak kíváncsi vagy. Biztos lesz még babád, szép egészséges!!!!
Borzasztóan Sajnálom:((( Egyik ismerõsõm 7 hónapos kismama volt, mikor a baba itt hagyta:( Õk nem is tudom akarták-e egyáltalán hazavinni! Meg se mutatták az anyukának.Én azt hallottam, orvostan hallgatókhoz kerül és õk "tanulnak rajtuk":(( Légy erõs, és ne adjátok fel! Ennek az ismerõsömnek, rá fél évre ismét sikerült teherbe esni, 1 hónapos egészséges babájuk van!
Mi tegnap reggel vesztettük el a 22 hetes kisbabánkat. Írj ha van kedved beszélgetni....
Nyugtass meg, hogy nem ez történt veled!
Igen..leírták a lényeget, amúgy nem is adják haza eltemetni még ha kérik sem, mert tilos!
Az elsõ tökéletes választ adott. (Sajnos ez van.) Részvétem ha ez történt.
uhhh.... most kirázott a hideg.:S
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudlak....:(


Én annyira félek! Mi lesz a kisbabáinkkal, ha jobban elterjedhazánkban a H1N1 virus?

Ugy félek,hogy nem tudná a kis szervezete átvészelni.És sajnos,mint tudjuk Mexikoban az elsö áldozat egy csecsemö volt.

Legjobb válasz: Mit kell ezen parázni. Talán Magyarország volt az egyetlen aki ennyire felfújta a dolgot. Amerikában élnek ismerõseink és mikor megkérdeztük, hogy mi a helyzet a vírussal, egy vállrándítással elintézték az egészet. Egyébként meg annyi olyan betegség van amit ezek a csöppök elkaphatnak, hogy mi is belebetegednénk, ha állandóan ezen járna az agyunk. Egyszóval ne ezen idegeskedj, hanem óvd amennyire lehet, de nem kell túlzásokba esni.

Mit kell ezen parázni. Talán Magyarország volt az egyetlen aki ennyire felfújta a dolgot. Amerikában élnek ismerõseink és mikor megkérdeztük, hogy mi a helyzet a vírussal, egy vállrándítással elintézték az egészet. Egyébként meg annyi olyan betegség van amit ezek a csöppök elkaphatnak, hogy mi is belebetegednénk, ha állandóan ezen járna az agyunk. Egyszóval ne ezen idegeskedj, hanem óvd amennyire lehet, de nem kell túlzásokba esni.
Kérlek ne pánikolj! Ez is egy influenzavírus, olyan, mint a normál influenza. Nem kell neki nagyobb jelentõséget tulajdonítani, mint amennyit érdemel. Akik belehaltak, általában nem is magába az influenzába haltak bele, hanem eleve legyengült volt az immunrendszerük, mert mellette volt valami más, krónikus betegségük is. Ha a híreket hallottad, azt is tudnod kellene, hogy akik Mo-n betegek lettek, mind OTTHON gyógyultak, kaptak gyógyszereket (gondolom lázcsillapító, mert a vírus ellen csak tüneti kezelés létezik egyelõre). Ha annyira komoly lenne a helyzet, akkor már a kórházakban elkülönítve, teljes szeparációval gyógyítanák a betegeket. Gondolom, a babád egészséges, az immunrendszerét esetleg te magad is tudod erõsíteni (oscillococcinum) és biztosan nem lesz semmi baja. Egyébként meg a 10 millió lakosból eddig 3 ember betegedett meg, õk is Amerikában fertõzõdtek meg. A brazil pasi -akirõl elõször állapították meg, hogy õ is elkapta- környezetében érdekes módon SENKI sem kapta el... Egyébként Amerikában volt az 1. halott egy mexikói csecsemõ.. Nem tudom, milyen körülmények között éltek, de azért jó, ha tudod, hogy a mexikói lakosság nem túl ideálisnak mondható egzisztenciával rendelkezik az USA-ban.
Bocs, nem vagyok képben, ez a sertésinfluenza? Nekem mezõgazdasági szakember mondta, hogy sertésinfluenza mindig is volt. Nem érti, hogy ezt most miért fújják fel így. Talán mert ezzel is elterelõdik a figyelem a gazdasági válságról, amivel viszont nem tudnak mit kezdeni.

Anyukak mikor szoptatjatok a kisbabat mind a ket cicibol atok vagy csak az egyikbol? En ugy vettem eszre ha az egyikbol adok nem eleg.

Legjobb válasz: Én midig két cicibõl szoptatok, egy nem volt elég. Ha úgy látod, hogy nem elég neki, akkor nyugodtan kínáld meg a másikkal, és a következõ szopit azzal kezdjétek, így mindkettõt teljesen ki tudja üríteni.

Én midig két cicibõl szoptatok, egy nem volt elég. Ha úgy látod, hogy nem elég neki, akkor nyugodtan kínáld meg a másikkal, és a következõ szopit azzal kezdjétek, így mindkettõt teljesen ki tudja üríteni.
Szia! Mi az elsõ 5-6 hónapban csak 1 cicibõl kajáltunk, aztán 6 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást, azóta este (és, ha kell, akkor éjszaka is) mindkettõbõl szopizunk, m 1 már neki sem elég. Nyugodtan szopizhattok mindkettõbõl, mert így mindkét cici több ingert kap, ezáltal növekszik a tejtermelés. Legalábbis a kismamablog.hu-n ezt írják.
Tévhit az, hogy csak 1-bõl kell ciciztetni. Akkor apad el. Mindig mindkét mellbõl szoptatni kell, és akkor nem lesz gond. Én két gyereket szoptattam, mindkettõt 3 évig, és végig két mellbõl szoptattam.
Mindíg két mellbõl kell etetni, váltogatva. Így termelõdik annyi tej, hogy elég legyen. Ha csak egybõl eteted, elõbb utóbb kevés lesz, mert a szervezet azt hiszi, hogy csak ennyi kell.. Ha váltogatod, akkor mindig annyi tejed lesz amennyi a babának kell. Ez elõbb utóbb beáll, és nem lesz túltermelés.
Én is mindig 2 cicibõl szoptatok. Amivel kezdünk kiüríti, aztán jön a másik. A következõ szopinál azzal kezdünk, amelyik elõbb a második volt. :) (az elején rátûztem egy kapcsot, hogy tudjam melyik jön, de most már rutinból nyomom.) :)
Én ált. megérzem hogy melyik a "soros" :)
En ha akarnek sem tudnek kettobol szoptatni mert egy eleg. Egyet kiurit es jollakik. Hiaba kinalom a masikkal..

35. hétre született a kisbabám. Ha a Tiéd is, miket csinált 3 hónapos korára? Le volt maradva valamivel?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok az lemaradt,hogy miket csinált a fiam 3hósan: Hason szépen-sokáig emelte a fejét,törzsét-nézelõdött. Követte a szmével embereket,tárgyakat.Sokat gagyogott-sikongatott.Örült apának-anyának tudatosan. ászósznyegén játszott-hosszú ieig egyedül is elvolt benne.Sépen és erõsen fogott,magának betudta rakni a cumiját,Az ágyban elforgott bármerre mindig más pózban az ágymsik végében ébredt,2ós kora ót átaludta az éjszakát (este 10tõl reggel fél 6ig) Már nem sirt pelenkzáskor és vetkõzéskor.Szopizta az ujjait,cuppogott.

Elsõ vagyok az lemaradt, hogy miket csinált a fiam 3hósan: Hason szépen-sokáig emelte a fejét, törzsét-nézelõdött. Követte a szmével embereket, tárgyakat.Sokat gagyogott-sikongatott.Örült apának-anyának tudatosan. ászósznyegén játszott-hosszú ieig egyedül is elvolt benne.Sépen és erõsen fogott, magának betudta rakni a cumiját, Az ágyban elforgott bármerre mindig más pózban az ágymsik végében ébredt, 2ós kora ót átaludta az éjszakát (este 10tõl reggel fél 6ig) Már nem sirt pelenkzáskor és vetkõzéskor.Szopizta az ujjait, cuppogott.
35.- 36. hétre született a kisfiam. (határeset volt :) ) Most 5.-én lesz négy hónapos és Mindenkit követ a szemével, megismeri anyát , apát. Hason fekve szépen tartja a fejét, tegnaptól (máj.1) hasról hátra fordul és nagyon élvezi az új tudományát! A kezeivel játszik, nézegeti és tömi be a szájába. Játékokat megfogja és azokat is megeszi, egy hete már nyúl is értük! Fõleg, amelyiket ismeri. Már nem sír a fürdésnél, pedig két hónapig üvöltött. Már csak hajnalban egyszer kel fel. Ja és nagyon sokat gõgicsél, egész hosszan és sokat mosolyog. fülig ér a szája, ha szólunk hozzá! Bocsi, ha hosszú lett!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A kislányom 35+1-re született, kiabál, gagyog, kacag, mosolyog, tartja a fejét, emeli magát, forog az ágyában (mint az óramutató), amit nem csinál és az a visszamosolygás rám és nagyon kevés dolog érdekli. Ma kaptam beutalót fejlõdésneurológiára, mindenki azt mondta, hogy normális, Én aggódom. Tudom, hogy egészséges, csak lassabban fejlõdik, szeretném segíteni õt, de senki nem hiszi el Nekem, hogy kicsit el van maradva, mert 3kg-val született.
Az én fiam 35 hétre született, rá 1 napra kiderült hogy streptococcus baktérium miatt , õ is elkapta , be is sárgult , 9 napig voltunk kórházban, 2780kg született és 2495 lefogyott, levitték a koraszülött osztályra , kék fény infúzió, antibiotikum Nehéz volt nagyon 2 óránként kellett kelteni és etetni(fejni kellet mert erõtlen volt )ez így majdnem két hónapig ment , aztán rá szokott a cicire és 27 hónapig szopizott, orvos tanácsára leszoktattam, mert terhes vagyok , most már 32 hónapos, idáig rendben van minden , volt szívõréje, de elmúlt ezt mondja a doktor most pár napja voltunk kontrollon 12 hónaposan kezdett eljárni, sokáig nem beszélt de gondolom mivel korán járt azért, pár napja elkezdett szólni hogy , , anya pisi , , , most pelus nélkül van de csak itthon még, sokáig próbálkoztam a bilivel de üvöltött nem akart és szakértõ tanácsára abba hagytuk, nagyjából ennyi További szép napot!!!
35-36 hétre született a babám, 52 cm, 2610g. Most múlt 6 hónapos. Mindent csinál, kivéve a fordulás, illetve hasról hátra fordul, de hátról hasra nem. Majd idõvel, tudja, hogy kell de elég lusta. Viszont rengeteget gagyog, mosolyog, el van egyedül. Védõnõ azt mondta semmi gond vele, nincs lemaradva. Doktornõ szerint pedig a mai babák nagyon lusták, késõbb kezdenek mindent, mind az õ idejében.
szia! kislányom is 35. hétre született, 48 cm és 2480 gramm volt. most 9 hónapos. 3 hónaposan még nem forgolódott amint azt te irod, fogni sem tudott igazán, de visszamosolygott, nekem is és volt kedvenc figurája a játszószönyegen, annak is mosolygott, gagyogott. De 8 hónaposan a kiságyában felállt, mondta hogy mámá, tátá, bábá, pápá, ma már bármibe kapaszkodva akárhol feláll, felül, nagyon gyorsan mászik!
Sziasztok! Én úgy hallottam, hogy az a baj, hogy a mai babáknak túl nagy az elvárás feléjük és mindent sokkal hamarabb kéne csinálniuk.
A kérdező hozzászólása: Nekem 35+1 hétre született a lányom 2940 gramm, 51 cm, most 4, 5 hónapos. Kacag, gagyog, nyúl a tárgyakért, amit megfog, nem engedi el, mindent a szájába vesz, kiemeli magát, megismer minket, visszamosolyog. Viszont még nem forog semerre. Mi is jártunk fejlõdésneurológiára, most meg Dévény tornára járunk heti 2x, nagyon hasznos, sokat fejlõdött azóta. És igen, le volt maradva és le is van maradva, nem nagyon, de kicsit igen. Teljesen normális, 5 hetet le kell vonni 1 éves koráig a korából, azt "várd" el tõle.
A kérdező hozzászólása: jó nagy hülye vagyok, a saját régi kérdésemre válaszolok :-D

Mit csináljak a kutyussal, ha megérkezett a kisbabánk? Van egy Yorki kiskutyánk (hím) és ha jön hozzánk bárki nagyon ugat! Ja, és elég féltékeny típus! Kisbabára is az lesz?

Ugye ezt a kutyafajtát lakásban kell tartani és ha mondjuk majd elalszik a kisbabánk és a kutyi elkezd ugatni,hát biztosan nagyon mérges leszek.Ki tenni nem tudom.Ja és a plüssállatait is nagyon védi,harcias kis eb.Lehet így meg kell válnom t?le...

Legjobb válasz: Egyet ertek az elozo hozzaszoloval, borzaszto olvasni, hogy emberek ilyen konnyen megszabadulnanak a hazi kedvencuktol! Tenyleg gondolkozhattal volna, mielott kutyat vettel. Ha valami nagytestu fajtarol lenne szo, ami hozzaferhet a gyerekhez es banthatja, akkor talan megertenelek, de egy yorki... Az en kutyusom is ugatta eleinte az unokahugomat, de mindent elkovettunk, hogy ne erezze magat elhanyagolva. Par het alatt megszokta a kisbabat, mar ugyet sem vet ra. Szegeny kutyusod...

Egyet ertek az elozo hozzaszoloval, borzaszto olvasni, hogy emberek ilyen konnyen megszabadulnanak a hazi kedvencuktol! Tenyleg gondolkozhattal volna, mielott kutyat vettel. Ha valami nagytestu fajtarol lenne szo, ami hozzaferhet a gyerekhez es banthatja, akkor talan megertenelek, de egy yorki... Az en kutyusom is ugatta eleinte az unokahugomat, de mindent elkovettunk, hogy ne erezze magat elhanyagolva. Par het alatt megszokta a kisbabat, mar ugyet sem vet ra. Szegeny kutyusod...
Keress rá a neten Jan Fennel könyveire és olvasd el õket jól! Persze ha nem sajnálod az idõt a kutyádtól...
A kisméretû kutyusok eléggé védenek mindent ami hozzájuk tartozik, így valószínû, hogy féltékeny lesz. Nagyon bújós, és gazdiimádó kutyák, és elõfordul, hogy rosszabbul viselik az új jövevényt, mint egy tesó:( Az ugatással meg nem tudsz mit csinálni, már nemigen fog leszokni róla.
Bocs, véletlenül elment:) Azt akartam még írni, hogy az sem ritka, hogy jobban fog vigyázni a kicsire, mint bármi másra, de erre sincs garancia.
Utolsó vagyok, bár lehet hogy egy hozzáértõ embernél jobb lesz neki mint nálatok. Ez is egy szempont. Tudd meg hogy amikor egy kutya agresszív vagy "féltékeny" (igazából nem lehet az csak emberi tulajdonságokat akasztasz rá, amit féltékenységnek nézel az valójában valami nevelési hiba, dominanciaprobléma) akkor nem jó neki, nem érzi jól magát, szenved. Ellenben az a kutya akit nevelnek és tudja ki a fõnök, az nyugodt és kiegyensúlyozott...
Hát igen. Gratulálok, a felelõsség túlteng, tipikus anyuci. Megvesszük a cuki, pici kutyát, jól elkényeztetjük, szeretgetjük, mindent megadunk neki, ha meg jön a gyerek akkor el vele! Hát nem! Vállald a felelõsséget a kutyádért és neveld meg! Normális, jólnevelt kutya nem ugat feleslegesen és nem féltékeny! Attól mert pici fajta, még nem kisbaba hanem Igazi Kutya akit fegyelmezni kell és tudnia kell hogy hol a helye! Aki kutyát vesz az nézzen utána mit kell vele csinálni! A gyereknél gondolom utána néztél, a kutyánál miért nem? Mert õ csak egy állat akit el lehet pakolni ha valamit elrontottál vele?
Mint már mondtam, kutyás vagyok, nem kutyakiképzõ. Én NEM fogok neked neten keresztül tanácsokat osztogatni, mert ez nem így mûködik! Azért írtam ide hogy megpróbáljam felnyitni egyesek szemét hogy helytelenül gondolkoznak az állataikról. Ha lusta vagy könyveket olvasgatni (amiket kutyakiképzõk írtak akiknek sokkal több kutyájuk volt mint amennyi gyerekük a gyerekkönyv íróknak), neten szemezgetni, kutyaiskolába vinni, felhívni egy kiképzõt akkor sajnálom a kutyád. Még neked áll feljebb! A gyerek úgy akarja akkor kutyátok lesz, tán õ a fõnök otthon és ez neked mentség? Ettõl csak még hibásabb leszel, mert már tudtad mivel jár a gyerek és mégis bevállaltad a kutyát! Nem kellett volna! Persze tudom a nótát, neked jogod van hozzá... Hát persze... A tényeken nem kell felháborodni. Sajnálom hogy ilyen hülyén gondolkoznak az emberek. Ebbe az országba még nem jutott el a normális állattartó kultúra...
Utolsó én is úgy értettem hogy van egy abnormális mértékû ugatás amirõl már le kell mert nem jókedvében csinálja és másoknak sem jó. De azért a kutya az ugat mert kutya, csak ne állandóan :D
Nekünk kis mopsz keverékünk van, nagyon lelkizõs, ráadásul rám van tapadva, imád engem, és nagy házõrzõ is!:) De én nem akarom az ugatásról leszoktatni, mert úgy akarom a babámat majd szoktatni, hogy tévé, porszívó mellett is tudjon aludni, meg már most is szokhatja a pocimban, mert már hallja!:) A hasamra már õ sem ugrálhat viszont, elég neki annyit mondani, hogy nem szabad és kész!A kutya felelõsség, nem egy tárgy, hanem egy érzõ lény, aki teljesen tõled függ és a végsõkig ragaszkodik hozzád, te vagy neki a minden, nem szabad csak úgy eldobni õt!33 hetes km
Köszi, megpróbálom.Éjjel nincs vele gond.A babát nem zavarta soha, inkább engem idegesít, ha rázendít.Õ akkor csinálja, ha a ház elõtt mennek, vagy idegen a lépcsõházban.Sajnos a földszinten lakunk.
Elptted levõ vagyok. A bolognesenek amikor ugat, kiteszem a kezem a szája elé, suttogó, de olyan haragos hangon mondom: csend legyen, nem szabad! Elég sokszor kell próbálni, de mûködik. (egy idõ után) Mondjuk ha éjjel felébred valami zajra, akkor ez nehezebben megy, de olyankor ráteszem a kezem és mondom neki, nincs semmi baj, az is hatásos... Egyébként én attól nem félek, hogy a babát zavarni fogja, 9 hónapig ezt hallgatta, mármint a mi zajainkat, igaz letompítva.
Nekem egy bolognesem van, agresszív, kis idegbajos, aki csak engem szeret. Amióta babát várok, "sokkolva" van a kutya, sok olyan dolgot nem szabad neki, amit azelõtt lehetett. Imádott a hasamon ugrálni, most elég csak azt mondani neki, hogy pocakra nem! és nagyon vigyáz. Szoktassátok le az ugatásról és meg kell próbálni kialakítani ki a falkavezér. Gondolom ez nálatok se egyértelmû, ahogyan még nálunk se igazán.
Nekem is van egy kiskutyám+ egy kis pocaklakóm is! DE soha az életben nem adnék túl a kutyoson azért mert jön a baba... Imádom a babámat már most is a hasamban, de ez nem jelenti azt, hogy a kutyát el kell küldenem vagy adnom! Lehet hogy furcsa lesz neki, hogy lesz egy plusz apró személy aki ráadásul ismeretlen hangokat ad ki, de meg fogja szokni! Ráadásul a gyereket is lehet úgy szoktatni, hogy ne ijedjen meg/fel minden egyes ugatásra(persze más, ha folyamatosan ugat)! 29 hetes kismama
Köszönöm szépen a színes jellemzést, amit te megengedhetsz magadnak hiszen van gyereked, nekem nincs (igaz nem mondtam de biztos idelátsz) ezért kussoljak, igaz hogy a kutya megneveléséhez nem kell rendelkezni gyerekkel de én már csak nem szólhatok. :) Melyik ujjadból szoptad ki amúgy ezt, mert van még mit finomítani rajta! :) Jól felháborodtál. Ha igazad lenne nem tennéd. :D Csak magad alázod le azzal hogy egy netes, anonim oldalon ilyen keményen konkrét tényeket állítasz. De az is lehet hogy csak nem voltál ott a nyelvtanórákon. Ugyanis én nem tudtam hogy vélemény=a szüleimmel élek-e és takarítom-e a kertet. Olyan dolgokat is olvasol amiket én nem is írtam (fontosabb mint a gyerek-egy szóval sem mondtam, nem fontosabb csak ne vidd haza a kutyát ha nincs rá is elég idõd) Abban az egyben igazad van hogy nem szoktam 10 kg-os tápot cipelni, mivel 18 kg prémium tápot esznek meg hónaponta, nem bajlódok 10 kg-os zacsikkal. :) És köszi, új dolgokat tudtam meg magamról! Például, hogy a pár éve eltávozott apámmal élek! Ez igen örvendetes számomra mert nagyon szerettem õt! De mit is idegeskedek ilyen beképzelt, idegbeteg embereken! Nem az én kutyáim üvöltenek! Úgyhogy valamit mégis csak jól csinálok.

Miben hozzam haza a kisbabát, ha májusban szülök?

Legjobb válasz: Májusban még azért nincsen olyan meleg.bady ,harisya,rugi,sapi,kabátka, pléd.És persze úgyis látod milyen idõ lesz ,és kell e esetleg plusz nadrág.Vigyél be textilpelust az arca elé.Ha tudod inkább mózeskosárba hozd mint hordozóba.Az zártabb.jobban védi.

Májusban még azért nincsen olyan meleg.bady , harisya, rugi, sapi, kabátka, pléd.És persze úgyis látod milyen idõ lesz , és kell e esetleg plusz nadrág.Vigyél be textilpelust az arca elé.Ha tudod inkább mózeskosárba hozd mint hordozóba.Az zártabb.jobban védi.
A kérdező hozzászólása: köszi
Mózesben nem szabad autóban... de ha a hordozó elé terítesz egy textilpelust, az is védi. Body, rugi az alap, rugi kinti hõmérséklettõl függõen plüss (melegebb) vagy pamut (vékonyabb), erre adnék egy kiskabátot és betakarnám pléddel. Sapi a fejére!
Igaz hogy az autóshordozóban kell hivatalosan, de nekünk a kórházban azt mondták, hogy eszünkbe ne jusson szegénykét beleültetni olyankor még, nyugodtan vihetjük mózesban. Errõl biztos vagyok, hogy megoszlanak a vélemények, mi mindenesetre maradunk a pihe puha mózesnál hátsó ülésen, mellette én, az anyuci. Dönts belátásod szerint. Minden jót!! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a segitséget.

Mit csináljak hogy ne legyen túl nehéz súlyú a kisbabám ha megszületik? (4-5 kg-os)

Legjobb válasz: Sokat nem tehetsz, de az étkezésre mindenképp odafigyelhetsz. Ne egyél sok szénhidrátot, zsírt és cukrot.

Sokat nem tehetsz, de az étkezésre mindenképp odafigyelhetsz. Ne egyél sok szénhidrátot, zsírt és cukrot.
Én ugy tudom az anya hízása, súlya nem befolyásolja a kicsiét!
nagyban meghatározza a baba súlyát az anya születési súlya. ez nálunk is így volt.
Semmit. A gyereknek a sulyàt te nem befolyàsolhatod, max ha dohànyzol, ami kisebb sulyhoz, ugyanakkor sok betegséghez vezethet. Esetleg koplalàs, de az is hàtrànyos. Nem tehetsz semmit. Màs anya meg azért akar küzdeni, hogy gyereke minél nagyobb sulyu legyen:) Ne aggodj, ha a doki nem mond semmi rosszat, nincs értelme aggodni!
Igen sokat nem tehetsz.A babák nagyra a cukortól nönek meg(gondolom, ha neked van baj a cukorral)vagy genetika.
Miért kérdezed?Honnan tudod hogy nagy a babád?
Lehet, hogy ez is csak egy városi legenda, de ha nyomod magadba a mindenféle komplex vitamin készítményt vagy terhesvitaminokat, akkor nagy valószínûség szerint nagy babád lesz. Gondolom a zsírban oldódó (ezáltal elraktározódó) vitaminok miatt... Biztos van benne valami, hogy ne egyél sok szénhidrátot, zsírt stb. mert akkor nagy lesz a baba. Én speciel 22 kilót híztam, nem lehet azt mondani, hogy szénhidrát és zsírmentesen étkeztem, a bébim mégis 2, 750-nel született. De nálunk minden rokon kb. ilyen súllyal született: biztos ettõl is függ.
én nem szedtem semmilyen ún. terhesvitamint és 2, 8 kg-val született a lányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Talán túl sok édességet eszek... lehet azért... visszakéne fognom magam egy kicsit ilyentéren. :) ))))
A kérdező hozzászólása: Én 3600-3700-tel születtem :D
Persze hogy nem befolyasolja! A szomszedno jol meghizott megse volt nagy a babaja, en meg alig ettem, mert sokat dolgoztam es csak csipegettem, a 8.honapig dolgoztam. A babam pedig 3, 4 kg volt a szuletesnel. Megjegyzem terhes vitamint az elejetol szedtem, es biztos nem befolyasolja a meretet a babanak, viszont szerintem jo szedni, hogy megkapjon minden vitamint a baba, egeszsegesen fejlodjon. Ez pedig nem azt jelenti, hogy kover kell legyen szuletesnel. Genetika, egy oldfalon olvastam, hogy mar amikor megfogan, akor dol el, hogy milyen sullyal szuletik majd.

Első hónapban a kisbabával ha nem alszik mit lehet csinálni? Vagy kell hagyni nézelődjön a kiságyban, és szokja az egyedül elalvást, egyedül eltölteni az időt? Mikortól lehet/igéynel komolyabb foglalkozást és mit lehet?

Legjobb válasz: Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.

Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.
Szia! A mi babánk most lesz egy hónapos. Mi szoktunk hozzá beszélni mikor ébren van és épp nem sír, hogy szokja a jelenlétünket, hangunkat, hogy megtanulja ki a családja...nem lehet elég korán kezdeni. Idõnként egyedül is hagyom, olyankor nézelõdik vagy sírni kezd. Pár hónap múlva, mikor már látod hogy jobban igényli hogy játssz vele, akkor szórakoztatóbb lesz a dolog...szerintem rájössz magadtól, milyen játékokat lehet vele játszani.(dögönyözés, csikizés, kukucskálós, csörgõs...) Jó babázást!!
Egy babának soha nem kell és nem is jó egyedül lennie. Egy egy cicilizációs tévhit. Amúgy, ha magadra, az ösztöneidre hallgatsz az a legjobb. Sírni meg pláne ne hagyd... Sok sikert!:)
Szia! Én különbséget tettem a nappali és az éjszakai nem-alvás között. Nappal mindig foglalkoztam vele, hordtam ide-oda, beszélgettem vele és mindent csináltunk együtt, de éjszaka nem! Éjszaka is felvettem, ha igényelte, ringattam, mászkáltam vele, vagy csak feküdtem mellette és nagyon finoman simogattam, de szinte semmit nem beszélgettem hozzá. Azt a keveset, amit mégis, azt is csak nagyon halkan. Azt hiszem, ez mindkét gyerekemnek (és persze nekem is! :o) sokat segített, hogy megtanulják a nappal és az éjszaka közötti különbséget. Az elsõ 4-6 hét szinte mindenkinek nehéz, de nekünk 4 hét után semmi gondunk nem volt az éjszakákkal. Sok szerencsét és boldog babázást kívánok! :o)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!