Találatok a következő kifejezésre: Mi a a kisbabámnak, ha (87 db)

Mit adjak a kisbabára ha leviszem?

Legjobb válasz: Az én fiam 10 hónapos és így öltözünk ha kimegyünk az utcára. Bady, pulcsi,harisnya, nadrág, cipõ, overál, és rá egy vékony takaró

Az én fiam 10 hónapos és így öltözünk ha kimegyünk az utcára. Bady, pulcsi, harisnya, nadrág, cipõ, overál, és rá egy vékony takaró
5 hónapos lányomon van egy vastagabb rugi és egy overál, plusz egy takaró, meg sapka.
ruhát célszerû..

Mi tortenik a kisbabaval, ha pl 23 hetesen az anyuka elvetel es nem viszi haza eltemetni? Mit csinalnak a picivel?

Legjobb válasz: :( Kórházi, veszélyes hulladékként kezelik a boncolás után (ha van boncolás) Utána elégetik az összegyûjtött emberi testrészekkel (levágott végtagok, mûtétbõl visszamaradt szövetek, méhlepénye3k stb...)

:( Kórházi, veszélyes hulladékként kezelik a boncolás után (ha van boncolás) Utána elégetik az összegyûjtött emberi testrészekkel (levágott végtagok, mûtétbõl visszamaradt szövetek, méhlepénye3k stb...)
Sajnálom ha ez a dolog megtörtént veletek, az is szomorú ami a babákkal történik ezután.Szomorú , hogy nem lehet eltemetett ni.
18:13-as vagyok. Nagyon sajnálom, hogy ez történt. :( Reméltem, hogy csak kíváncsi vagy. Biztos lesz még babád, szép egészséges!!!!
Borzasztóan Sajnálom:((( Egyik ismerõsõm 7 hónapos kismama volt, mikor a baba itt hagyta:( Õk nem is tudom akarták-e egyáltalán hazavinni! Meg se mutatták az anyukának.Én azt hallottam, orvostan hallgatókhoz kerül és õk "tanulnak rajtuk":(( Légy erõs, és ne adjátok fel! Ennek az ismerõsömnek, rá fél évre ismét sikerült teherbe esni, 1 hónapos egészséges babájuk van!
Mi tegnap reggel vesztettük el a 22 hetes kisbabánkat. Írj ha van kedved beszélgetni....
Nyugtass meg, hogy nem ez történt veled!
Igen..leírták a lényeget, amúgy nem is adják haza eltemetni még ha kérik sem, mert tilos!
Az elsõ tökéletes választ adott. (Sajnos ez van.) Részvétem ha ez történt.
uhhh.... most kirázott a hideg.:S
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudlak....:(

Én annyira félek! Mi lesz a kisbabáinkkal, ha jobban elterjedhazánkban a H1N1 virus?

Ugy félek,hogy nem tudná a kis szervezete átvészelni.És sajnos,mint tudjuk Mexikoban az elsö áldozat egy csecsemö volt.

Legjobb válasz: Mit kell ezen parázni. Talán Magyarország volt az egyetlen aki ennyire felfújta a dolgot. Amerikában élnek ismerõseink és mikor megkérdeztük, hogy mi a helyzet a vírussal, egy vállrándítással elintézték az egészet. Egyébként meg annyi olyan betegség van amit ezek a csöppök elkaphatnak, hogy mi is belebetegednénk, ha állandóan ezen járna az agyunk. Egyszóval ne ezen idegeskedj, hanem óvd amennyire lehet, de nem kell túlzásokba esni.

Mit kell ezen parázni. Talán Magyarország volt az egyetlen aki ennyire felfújta a dolgot. Amerikában élnek ismerõseink és mikor megkérdeztük, hogy mi a helyzet a vírussal, egy vállrándítással elintézték az egészet. Egyébként meg annyi olyan betegség van amit ezek a csöppök elkaphatnak, hogy mi is belebetegednénk, ha állandóan ezen járna az agyunk. Egyszóval ne ezen idegeskedj, hanem óvd amennyire lehet, de nem kell túlzásokba esni.
Kérlek ne pánikolj! Ez is egy influenzavírus, olyan, mint a normál influenza. Nem kell neki nagyobb jelentõséget tulajdonítani, mint amennyit érdemel. Akik belehaltak, általában nem is magába az influenzába haltak bele, hanem eleve legyengült volt az immunrendszerük, mert mellette volt valami más, krónikus betegségük is. Ha a híreket hallottad, azt is tudnod kellene, hogy akik Mo-n betegek lettek, mind OTTHON gyógyultak, kaptak gyógyszereket (gondolom lázcsillapító, mert a vírus ellen csak tüneti kezelés létezik egyelõre). Ha annyira komoly lenne a helyzet, akkor már a kórházakban elkülönítve, teljes szeparációval gyógyítanák a betegeket. Gondolom, a babád egészséges, az immunrendszerét esetleg te magad is tudod erõsíteni (oscillococcinum) és biztosan nem lesz semmi baja. Egyébként meg a 10 millió lakosból eddig 3 ember betegedett meg, õk is Amerikában fertõzõdtek meg. A brazil pasi -akirõl elõször állapították meg, hogy õ is elkapta- környezetében érdekes módon SENKI sem kapta el... Egyébként Amerikában volt az 1. halott egy mexikói csecsemõ.. Nem tudom, milyen körülmények között éltek, de azért jó, ha tudod, hogy a mexikói lakosság nem túl ideálisnak mondható egzisztenciával rendelkezik az USA-ban.
Bocs, nem vagyok képben, ez a sertésinfluenza? Nekem mezõgazdasági szakember mondta, hogy sertésinfluenza mindig is volt. Nem érti, hogy ezt most miért fújják fel így. Talán mert ezzel is elterelõdik a figyelem a gazdasági válságról, amivel viszont nem tudnak mit kezdeni.


Mit csináljak a kisbabámmal, ha a kutacsa be van horpadva, de egyszerűen már nem tudok több folyadékot belé diktálni?

A kajálást elbohóckodja, nagyon jó kedély?, de enni-inni nem nagyon akar. Aggaszt viszont a behorpadt kutacs. Én azt hittem, hogy azért elég folyadékot tömtem már belé, de úgy néz ki nem, mert 1 nap alatt sem változott a helyzet. Mi ilyenkor a teend?? Vagy nemcsak folyadékhiányos állapotban horpadhat be a kutacs? (5 hónapos)

Legjobb válasz: Próbálj meg vizet( baba vagy forrralt) adni neki fecskendõvel kb 1/! óránként kcsit pl 10ml-fecsivel.

Próbálj meg vizet( baba vagy forrralt) adni neki fecskendõvel kb 1/! óránként kcsit pl 10ml-fecsivel.
A lányom 6 hós és mi sem visszük túlzásba. 3-4 óránként szopizik kb 140 ml-t alkalmanként ill. napi 3-4 dl-t iszik. Ennyi. Ha õ is hasonló mennyiséget eszik, iszik, akkor szerintem elégnek kell lennie. Mi 8 kg-osak vagyunk. Dia
Ismét Dia vagyok... A gyümölcsllevet a lányom sem issza meg viszont a milupa ill hipp granulátumos teákért oda van... próbáld meg! lehet, hogy a gyümölcslé túl sûrû neki. Dia- 6 hós kislány anyukája
Szia! Ne aggódj, a behorpadt kutacs nem feltétlen jelenti azt, hogy szomjas. Az én babámnak, ha nem fekszik, be van horpadva, akkor is, ha elõtte megivott egy csomó teát. Ha a kiszáradástól tartasz, nézd meg a nyelvét, ha az száraz, akkor van baj. Szerintem ez kizárt, mivel írtad, hogy jókedvû stb. Ha nagyon aggódsz, kérdezd a védõnõt, vagy a doktort.
A kérdező hozzászólása: szoptatok + gyümölcslé + minimális tápszer

Mit csináljak a kutyussal, ha megérkezett a kisbabánk? Van egy Yorki kiskutyánk (hím) és ha jön hozzánk bárki nagyon ugat! Ja, és elég féltékeny típus! Kisbabára is az lesz?

Ugye ezt a kutyafajtát lakásban kell tartani és ha mondjuk majd elalszik a kisbabánk és a kutyi elkezd ugatni,hát biztosan nagyon mérges leszek.Ki tenni nem tudom.Ja és a plüssállatait is nagyon védi,harcias kis eb.Lehet így meg kell válnom t?le...

Legjobb válasz: Egyet ertek az elozo hozzaszoloval, borzaszto olvasni, hogy emberek ilyen konnyen megszabadulnanak a hazi kedvencuktol! Tenyleg gondolkozhattal volna, mielott kutyat vettel. Ha valami nagytestu fajtarol lenne szo, ami hozzaferhet a gyerekhez es banthatja, akkor talan megertenelek, de egy yorki... Az en kutyusom is ugatta eleinte az unokahugomat, de mindent elkovettunk, hogy ne erezze magat elhanyagolva. Par het alatt megszokta a kisbabat, mar ugyet sem vet ra. Szegeny kutyusod...

Egyet ertek az elozo hozzaszoloval, borzaszto olvasni, hogy emberek ilyen konnyen megszabadulnanak a hazi kedvencuktol! Tenyleg gondolkozhattal volna, mielott kutyat vettel. Ha valami nagytestu fajtarol lenne szo, ami hozzaferhet a gyerekhez es banthatja, akkor talan megertenelek, de egy yorki... Az en kutyusom is ugatta eleinte az unokahugomat, de mindent elkovettunk, hogy ne erezze magat elhanyagolva. Par het alatt megszokta a kisbabat, mar ugyet sem vet ra. Szegeny kutyusod...
Keress rá a neten Jan Fennel könyveire és olvasd el õket jól! Persze ha nem sajnálod az idõt a kutyádtól...
A kisméretû kutyusok eléggé védenek mindent ami hozzájuk tartozik, így valószínû, hogy féltékeny lesz. Nagyon bújós, és gazdiimádó kutyák, és elõfordul, hogy rosszabbul viselik az új jövevényt, mint egy tesó:( Az ugatással meg nem tudsz mit csinálni, már nemigen fog leszokni róla.
Bocs, véletlenül elment:) Azt akartam még írni, hogy az sem ritka, hogy jobban fog vigyázni a kicsire, mint bármi másra, de erre sincs garancia.
Utolsó vagyok, bár lehet hogy egy hozzáértõ embernél jobb lesz neki mint nálatok. Ez is egy szempont. Tudd meg hogy amikor egy kutya agresszív vagy "féltékeny" (igazából nem lehet az csak emberi tulajdonságokat akasztasz rá, amit féltékenységnek nézel az valójában valami nevelési hiba, dominanciaprobléma) akkor nem jó neki, nem érzi jól magát, szenved. Ellenben az a kutya akit nevelnek és tudja ki a fõnök, az nyugodt és kiegyensúlyozott...
Hát igen. Gratulálok, a felelõsség túlteng, tipikus anyuci. Megvesszük a cuki, pici kutyát, jól elkényeztetjük, szeretgetjük, mindent megadunk neki, ha meg jön a gyerek akkor el vele! Hát nem! Vállald a felelõsséget a kutyádért és neveld meg! Normális, jólnevelt kutya nem ugat feleslegesen és nem féltékeny! Attól mert pici fajta, még nem kisbaba hanem Igazi Kutya akit fegyelmezni kell és tudnia kell hogy hol a helye! Aki kutyát vesz az nézzen utána mit kell vele csinálni! A gyereknél gondolom utána néztél, a kutyánál miért nem? Mert õ csak egy állat akit el lehet pakolni ha valamit elrontottál vele?
Mint már mondtam, kutyás vagyok, nem kutyakiképzõ. Én NEM fogok neked neten keresztül tanácsokat osztogatni, mert ez nem így mûködik! Azért írtam ide hogy megpróbáljam felnyitni egyesek szemét hogy helytelenül gondolkoznak az állataikról. Ha lusta vagy könyveket olvasgatni (amiket kutyakiképzõk írtak akiknek sokkal több kutyájuk volt mint amennyi gyerekük a gyerekkönyv íróknak), neten szemezgetni, kutyaiskolába vinni, felhívni egy kiképzõt akkor sajnálom a kutyád. Még neked áll feljebb! A gyerek úgy akarja akkor kutyátok lesz, tán õ a fõnök otthon és ez neked mentség? Ettõl csak még hibásabb leszel, mert már tudtad mivel jár a gyerek és mégis bevállaltad a kutyát! Nem kellett volna! Persze tudom a nótát, neked jogod van hozzá... Hát persze... A tényeken nem kell felháborodni. Sajnálom hogy ilyen hülyén gondolkoznak az emberek. Ebbe az országba még nem jutott el a normális állattartó kultúra...
Utolsó én is úgy értettem hogy van egy abnormális mértékû ugatás amirõl már le kell mert nem jókedvében csinálja és másoknak sem jó. De azért a kutya az ugat mert kutya, csak ne állandóan :D
Nekünk kis mopsz keverékünk van, nagyon lelkizõs, ráadásul rám van tapadva, imád engem, és nagy házõrzõ is!:) De én nem akarom az ugatásról leszoktatni, mert úgy akarom a babámat majd szoktatni, hogy tévé, porszívó mellett is tudjon aludni, meg már most is szokhatja a pocimban, mert már hallja!:) A hasamra már õ sem ugrálhat viszont, elég neki annyit mondani, hogy nem szabad és kész!A kutya felelõsség, nem egy tárgy, hanem egy érzõ lény, aki teljesen tõled függ és a végsõkig ragaszkodik hozzád, te vagy neki a minden, nem szabad csak úgy eldobni õt!33 hetes km
Köszi, megpróbálom.Éjjel nincs vele gond.A babát nem zavarta soha, inkább engem idegesít, ha rázendít.Õ akkor csinálja, ha a ház elõtt mennek, vagy idegen a lépcsõházban.Sajnos a földszinten lakunk.
Elptted levõ vagyok. A bolognesenek amikor ugat, kiteszem a kezem a szája elé, suttogó, de olyan haragos hangon mondom: csend legyen, nem szabad! Elég sokszor kell próbálni, de mûködik. (egy idõ után) Mondjuk ha éjjel felébred valami zajra, akkor ez nehezebben megy, de olyankor ráteszem a kezem és mondom neki, nincs semmi baj, az is hatásos... Egyébként én attól nem félek, hogy a babát zavarni fogja, 9 hónapig ezt hallgatta, mármint a mi zajainkat, igaz letompítva.
Nekem egy bolognesem van, agresszív, kis idegbajos, aki csak engem szeret. Amióta babát várok, "sokkolva" van a kutya, sok olyan dolgot nem szabad neki, amit azelõtt lehetett. Imádott a hasamon ugrálni, most elég csak azt mondani neki, hogy pocakra nem! és nagyon vigyáz. Szoktassátok le az ugatásról és meg kell próbálni kialakítani ki a falkavezér. Gondolom ez nálatok se egyértelmû, ahogyan még nálunk se igazán.
Nekem is van egy kiskutyám+ egy kis pocaklakóm is! DE soha az életben nem adnék túl a kutyoson azért mert jön a baba... Imádom a babámat már most is a hasamban, de ez nem jelenti azt, hogy a kutyát el kell küldenem vagy adnom! Lehet hogy furcsa lesz neki, hogy lesz egy plusz apró személy aki ráadásul ismeretlen hangokat ad ki, de meg fogja szokni! Ráadásul a gyereket is lehet úgy szoktatni, hogy ne ijedjen meg/fel minden egyes ugatásra(persze más, ha folyamatosan ugat)! 29 hetes kismama
Köszönöm szépen a színes jellemzést, amit te megengedhetsz magadnak hiszen van gyereked, nekem nincs (igaz nem mondtam de biztos idelátsz) ezért kussoljak, igaz hogy a kutya megneveléséhez nem kell rendelkezni gyerekkel de én már csak nem szólhatok. :) Melyik ujjadból szoptad ki amúgy ezt, mert van még mit finomítani rajta! :) Jól felháborodtál. Ha igazad lenne nem tennéd. :D Csak magad alázod le azzal hogy egy netes, anonim oldalon ilyen keményen konkrét tényeket állítasz. De az is lehet hogy csak nem voltál ott a nyelvtanórákon. Ugyanis én nem tudtam hogy vélemény=a szüleimmel élek-e és takarítom-e a kertet. Olyan dolgokat is olvasol amiket én nem is írtam (fontosabb mint a gyerek-egy szóval sem mondtam, nem fontosabb csak ne vidd haza a kutyát ha nincs rá is elég idõd) Abban az egyben igazad van hogy nem szoktam 10 kg-os tápot cipelni, mivel 18 kg prémium tápot esznek meg hónaponta, nem bajlódok 10 kg-os zacsikkal. :) És köszi, új dolgokat tudtam meg magamról! Például, hogy a pár éve eltávozott apámmal élek! Ez igen örvendetes számomra mert nagyon szerettem õt! De mit is idegeskedek ilyen beképzelt, idegbeteg embereken! Nem az én kutyáim üvöltenek! Úgyhogy valamit mégis csak jól csinálok.

Miben hozzam haza a kisbabát, ha májusban szülök?

Legjobb válasz: Májusban még azért nincsen olyan meleg.bady ,harisya,rugi,sapi,kabátka, pléd.És persze úgyis látod milyen idõ lesz ,és kell e esetleg plusz nadrág.Vigyél be textilpelust az arca elé.Ha tudod inkább mózeskosárba hozd mint hordozóba.Az zártabb.jobban védi.

Májusban még azért nincsen olyan meleg.bady , harisya, rugi, sapi, kabátka, pléd.És persze úgyis látod milyen idõ lesz , és kell e esetleg plusz nadrág.Vigyél be textilpelust az arca elé.Ha tudod inkább mózeskosárba hozd mint hordozóba.Az zártabb.jobban védi.
A kérdező hozzászólása: köszi
Mózesben nem szabad autóban... de ha a hordozó elé terítesz egy textilpelust, az is védi. Body, rugi az alap, rugi kinti hõmérséklettõl függõen plüss (melegebb) vagy pamut (vékonyabb), erre adnék egy kiskabátot és betakarnám pléddel. Sapi a fejére!
Igaz hogy az autóshordozóban kell hivatalosan, de nekünk a kórházban azt mondták, hogy eszünkbe ne jusson szegénykét beleültetni olyankor még, nyugodtan vihetjük mózesban. Errõl biztos vagyok, hogy megoszlanak a vélemények, mi mindenesetre maradunk a pihe puha mózesnál hátsó ülésen, mellette én, az anyuci. Dönts belátásod szerint. Minden jót!! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a segitséget.

Mit csináljak hogy ne legyen túl nehéz súlyú a kisbabám ha megszületik? (4-5 kg-os)

Legjobb válasz: Sokat nem tehetsz, de az étkezésre mindenképp odafigyelhetsz. Ne egyél sok szénhidrátot, zsírt és cukrot.

Sokat nem tehetsz, de az étkezésre mindenképp odafigyelhetsz. Ne egyél sok szénhidrátot, zsírt és cukrot.
Én ugy tudom az anya hízása, súlya nem befolyásolja a kicsiét!
nagyban meghatározza a baba súlyát az anya születési súlya. ez nálunk is így volt.
Semmit. A gyereknek a sulyàt te nem befolyàsolhatod, max ha dohànyzol, ami kisebb sulyhoz, ugyanakkor sok betegséghez vezethet. Esetleg koplalàs, de az is hàtrànyos. Nem tehetsz semmit. Màs anya meg azért akar küzdeni, hogy gyereke minél nagyobb sulyu legyen:) Ne aggodj, ha a doki nem mond semmi rosszat, nincs értelme aggodni!
Igen sokat nem tehetsz.A babák nagyra a cukortól nönek meg(gondolom, ha neked van baj a cukorral)vagy genetika.
Miért kérdezed?Honnan tudod hogy nagy a babád?
Lehet, hogy ez is csak egy városi legenda, de ha nyomod magadba a mindenféle komplex vitamin készítményt vagy terhesvitaminokat, akkor nagy valószínûség szerint nagy babád lesz. Gondolom a zsírban oldódó (ezáltal elraktározódó) vitaminok miatt... Biztos van benne valami, hogy ne egyél sok szénhidrátot, zsírt stb. mert akkor nagy lesz a baba. Én speciel 22 kilót híztam, nem lehet azt mondani, hogy szénhidrát és zsírmentesen étkeztem, a bébim mégis 2, 750-nel született. De nálunk minden rokon kb. ilyen súllyal született: biztos ettõl is függ.
én nem szedtem semmilyen ún. terhesvitamint és 2, 8 kg-val született a lányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Talán túl sok édességet eszek... lehet azért... visszakéne fognom magam egy kicsit ilyentéren. :) ))))
A kérdező hozzászólása: Én 3600-3700-tel születtem :D
Persze hogy nem befolyasolja! A szomszedno jol meghizott megse volt nagy a babaja, en meg alig ettem, mert sokat dolgoztam es csak csipegettem, a 8.honapig dolgoztam. A babam pedig 3, 4 kg volt a szuletesnel. Megjegyzem terhes vitamint az elejetol szedtem, es biztos nem befolyasolja a meretet a babanak, viszont szerintem jo szedni, hogy megkapjon minden vitamint a baba, egeszsegesen fejlodjon. Ez pedig nem azt jelenti, hogy kover kell legyen szuletesnel. Genetika, egy oldfalon olvastam, hogy mar amikor megfogan, akor dol el, hogy milyen sullyal szuletik majd.

Anyukak mikor szoptatjatok a kisbabat mind a ket cicibol atok vagy csak az egyikbol? En ugy vettem eszre ha az egyikbol adok nem eleg.

Legjobb válasz: Én midig két cicibõl szoptatok, egy nem volt elég. Ha úgy látod, hogy nem elég neki, akkor nyugodtan kínáld meg a másikkal, és a következõ szopit azzal kezdjétek, így mindkettõt teljesen ki tudja üríteni.

Én midig két cicibõl szoptatok, egy nem volt elég. Ha úgy látod, hogy nem elég neki, akkor nyugodtan kínáld meg a másikkal, és a következõ szopit azzal kezdjétek, így mindkettõt teljesen ki tudja üríteni.
Szia! Mi az elsõ 5-6 hónapban csak 1 cicibõl kajáltunk, aztán 6 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást, azóta este (és, ha kell, akkor éjszaka is) mindkettõbõl szopizunk, m 1 már neki sem elég. Nyugodtan szopizhattok mindkettõbõl, mert így mindkét cici több ingert kap, ezáltal növekszik a tejtermelés. Legalábbis a kismamablog.hu-n ezt írják.
Tévhit az, hogy csak 1-bõl kell ciciztetni. Akkor apad el. Mindig mindkét mellbõl szoptatni kell, és akkor nem lesz gond. Én két gyereket szoptattam, mindkettõt 3 évig, és végig két mellbõl szoptattam.
Mindíg két mellbõl kell etetni, váltogatva. Így termelõdik annyi tej, hogy elég legyen. Ha csak egybõl eteted, elõbb utóbb kevés lesz, mert a szervezet azt hiszi, hogy csak ennyi kell.. Ha váltogatod, akkor mindig annyi tejed lesz amennyi a babának kell. Ez elõbb utóbb beáll, és nem lesz túltermelés.
Én is mindig 2 cicibõl szoptatok. Amivel kezdünk kiüríti, aztán jön a másik. A következõ szopinál azzal kezdünk, amelyik elõbb a második volt. :) (az elején rátûztem egy kapcsot, hogy tudjam melyik jön, de most már rutinból nyomom.) :)
Én ált. megérzem hogy melyik a "soros" :)
En ha akarnek sem tudnek kettobol szoptatni mert egy eleg. Egyet kiurit es jollakik. Hiaba kinalom a masikkal..

Első hónapban a kisbabával ha nem alszik mit lehet csinálni? Vagy kell hagyni nézelődjön a kiságyban, és szokja az egyedül elalvást, egyedül eltölteni az időt? Mikortól lehet/igéynel komolyabb foglalkozást és mit lehet?

Legjobb válasz: Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.

Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.
Szia! A mi babánk most lesz egy hónapos. Mi szoktunk hozzá beszélni mikor ébren van és épp nem sír, hogy szokja a jelenlétünket, hangunkat, hogy megtanulja ki a családja...nem lehet elég korán kezdeni. Idõnként egyedül is hagyom, olyankor nézelõdik vagy sírni kezd. Pár hónap múlva, mikor már látod hogy jobban igényli hogy játssz vele, akkor szórakoztatóbb lesz a dolog...szerintem rájössz magadtól, milyen játékokat lehet vele játszani.(dögönyözés, csikizés, kukucskálós, csörgõs...) Jó babázást!!
Egy babának soha nem kell és nem is jó egyedül lennie. Egy egy cicilizációs tévhit. Amúgy, ha magadra, az ösztöneidre hallgatsz az a legjobb. Sírni meg pláne ne hagyd... Sok sikert!:)
Szia! Én különbséget tettem a nappali és az éjszakai nem-alvás között. Nappal mindig foglalkoztam vele, hordtam ide-oda, beszélgettem vele és mindent csináltunk együtt, de éjszaka nem! Éjszaka is felvettem, ha igényelte, ringattam, mászkáltam vele, vagy csak feküdtem mellette és nagyon finoman simogattam, de szinte semmit nem beszélgettem hozzá. Azt a keveset, amit mégis, azt is csak nagyon halkan. Azt hiszem, ez mindkét gyerekemnek (és persze nekem is! :o) sokat segített, hogy megtanulják a nappal és az éjszaka közötti különbséget. Az elsõ 4-6 hét szinte mindenkinek nehéz, de nekünk 4 hét után semmi gondunk nem volt az éjszakákkal. Sok szerencsét és boldog babázást kívánok! :o)
Miért nem tanulsz és dolgozol egy kicsit elõtte? Nem bántás képen mondom!
Ha van ismerõsi körben egy baba, elõtte inkább ott próbáld ki magad. Vigyázz sokat a kicsire. Nem könnyû egy kisgyerek. Egyébként szerintem elõtte még élvezhetnéd a fiatalságodat. Gyerek nélküli nyaralás, bulizgatás stb.
Azt, hogy jé van még ilyen ember:) de komolyan a sulit végezd el után jöhet a baba tudom lehet mellette tanulni, de szerintem olyan könnyû ahogy azt egyes emberek gondolják....ez csak egy tanács te döntesz úgyis
Véleményt kértél: az, hogy még nem vagy érett hozzá Kiskorú vagy, keveset megélt, tapasztalatlan, valószínûleg csomó nehézség elkerült az életben, ami érettebbé, felnõttebbé érlelne téged. 17 év amúgyis kevés ahhoz, hogy felnõj. Még iskolás vagy, nem tapasztaltad meg a felnõtt élet zord viszontagságait. Mindent megkaptál eddig, de ezentúl neked kell a pároddal együtt mindent megadni, megteremteni magatoknak és a leendõ picinek. Egy gyerek vállalása nem 1-2 évre szól, hanem kb. 10 évig szabadságod sem lesz! Állandó aggódás a gyerek miatt, vagy ha úgy hozza a sors, sok sok nehézséggel fogod még szembe találni magad, amire nem vagy felkészülve, és pofon fogcsapni. Ki fogod bírni, de kemény lesz. Én várnék még 1-2 évet minimum, hogy szilárd -e ez a kapcsolat! Mert most még annak tûnik, de mindketten fiatalok vagytok minden tekintetben, változtok évente, lehet nem is egymásra lesz szükségetek, amire majd nem most, hanem picit késõbb jöttök rá. Te dolgod, de az elhamarkodott döntéssel nem csak magadnak, hanem a születendõ picidnek is ártasz! Apa nélkül neadjisten vagy idegileg tönkremenõ anya mellett felnõni nem szerencsés.
nagyon jó anyagiak mellett? 17 évesen hogy lehetnek jó anyagiak? örököltél? én tervezetten nem esnék teherbe 17 évesen, de ha összejönne megtartanám. egy gyerek nagy felelõsség, 17 évesen nem biztos, hogy olyan emberrel vagy együtt, akivel 10 év múlva is együtt szeretnél lenni. és a gyerek akkor is ott lesz; örökre összekötöd magad azzal az emberrel. ne haragudj, hogy ezt mondom, de egy 23 éves férfi (még a férfit is nehezemre esik kimondani) általában nem arra vágyik, hogy gyereke legyen és lekösse magát.
A fiatalon szülésnek is megvannak az elõnyei és a hátránya is.Én inkább az apa fiatal kora miatt aggódnék, de ez is tipus függõ, vannak 23 évesen is érettek ahogy 35 éves bohémek is.Ha mindketten szeretnétek akkor sok boldogságot és egészséget kívánok!
Az, hogy a ti dolgotok. Ha ti érettnek érzitek magatokat hozzá, és van mibõl eltartani, akkor csináljátok. Nekem aztán tök mindegy..
Mi a véleményem? 2 szóban elmondva: iszonyú korai. Nekem ez a véleményem. Lehet akármilyen jó az anyagi, meg lehetsz komoly értelmes felelõsségteljes lány, akkor IS MÉG szinte gyerek vagy. Rengeteg idõd van még, élettapasztalat gyûjtése, munka, szórakozás. Oké hogy most úgy érzed "kiszórakoztad" magad mondjuk, a munkára meg nem szorulsz rá anyagilag, de akkor is, egy babával örökre mnegváltozik az életed. Még 10 év múlva is bõven rá fogtok érni, te is és a võlegényed is. (mert 23 éves fickót is fiatalnak tartok babázáshoz). Nekem ez a véleményem.:)
Az, hogy még gyerek vagy. Érettségid van már egyáltalán? Tiniszerelem elõbb-utóbb elmúlik, ezt sose feledd. Egy gyerekre nem csak anyagiak terén kell felkészülni, fel kéne nõni elõtte. Ha tényleg nagyon szeretitek egymást a pároddal, akkor ráértek még ezzel 3 évet. És még akkor is fiatalon lesz gyereked. Nem kell elsietni, bõven van még idõd.
az, hogy a párod megkétre a kezed, és õ szeretne babát, szép és jó. de ez felelõsséggel is jár. Nem magyar? Az magában még nem gond, de ha pl arab, jobb ha utánanézel, hogy ott hogy azok hogy bánnak egy nõvel. házasság után, meg van olyan kultura, ahol a gyerek a lényeg és válás esetén odaitélik az apának. . pl törökök. Meg lehet az õ kulturájában 15 16 17 évesen természetes a gyerekvállalás, de mi magyarok más kultúrájúak vagyok. nem ahhoz vagyunk adaptálódva, berendezkedve, lelkileg sem, testileg sem, meg sehogy sem. a romáknál is divat 13 évesen szülni, mégis a nagyi fogja felnevelni...
Énis 17 évesen lettem anya, nem könnyû de ha így alakult akkor végig csinálom! Párom dolgozik, kapok gyest, családit, hétvégén dolgozok (lovardában lovagoltatok) Így össz mindennel együtt 180 ezrünk megvan. Saját lakásunk van (páromé) így a fedél biztos a fejünk felett. szeptembertõl van még 1 évem esti gimnáziumban leérettségizek. Én várnék a babával a helyedben mert tényleg nem egyszerû fõleg ha nincs segítség meletted.(mármint gondolom a párod dolgozik napközben) Én nem bántam meg hogy szültem, mert imádom a gyerekem!
Én 18 évesen szültem az elsõ gyermekemet, a férjem ekkor 20 éves volt. 24 évesen a negyediket. Szintén nagyon jó anyagi körülmények közé. Most 33 éves vagyok igazából most érzem azt, hogy megértem az anyaságra. Kicsit sajnálom, hogy a legtöbb barátnõmnek kisbabája van és még sokáig kisgyerekes anyukák lesznek, nekem meg már ez nem fog újra megadatni (több gyermekünk már nem lesz). Szerintem vannak elõnyei, ha fiatalon szülsz, de az én tapasztalatom azt mutatja, hogy korai ilyenkorra tervezni a gyermekvállalást, sõt a párkapcsolatodban is biztosabb leszel pár év múlva. Te bõven ráérsz 5, sõt 10 év múlva is szülni. DE: Ez a kettõtök közös döntése kell legyen és ez alatt azt is értem, hogy ne a barátodé! Ennyi idõsen én még nagyon manipulálható szerelmes kislány voltam. Lehet, te határozottabb vagy, de ne hagyd magad belekényszeríteni, de "belemagyarázni" se semmibe.
attól függ , ha a párod európai származású és ezt az értékrendet tartja jó , ha nem akkor felejtsd el nagyon gyorsan !!! Annak oka van és nem pedig a szerelem.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz... Gondolj bele, 17 vagy, mondjuk 18 évesen szülsz egy gyereket. Igazából akkor leszel nagykorú, akkor nyílik ki elõtted a világ. A barátnõid akkor járnak el mindenféle buliba, nyaralni erre-arra. 18 évesen nem pelust kell cserélni, hanem CARPE DIEM :) Nem csak az anyagiak számítanak, hanem az, hogy élvezd az életet :) Fedezz fel mindent :) Oda mész ahova akarsz meg akkor amikor akarsz. Ha egyszer szülsz egy gyereket, ennek örökre vége. Persze a legszebb a gyerekvállalás, de mindennek megvan a maga ideje.
17 éves kori gyerekvállalásról az a véleményem, hogy ha becsúszik, és jól meggondolva mindenkivel akit érint egyeztetve úgy döntötök, hogy megtartjátok, az elmegy. Na de 17 évesen tervezetten gyereket vállalni? Dehogy!
Pont azt akartam írni, amitt a 22-es válaszoló. Amelyik kultúrában elfogadott, hogy tinik szülnek, ott a nõket semmibe veszik. És nem csak a nõket, hanem a lánygyermekeket is. Ha lányt szülsz, neki sem lesz jobb sorsa, az apa választ neki féjet 15 éves korában. Ezt akarod? Ez nem mese, hanem a való világ. Fiatal és tapasztalatlan vagy, semmit nem tudsz a világról, azt a részét látod, amit a võlegényed mond, és el is hiszed neki. Akkor is megszívod, ha itt Magyarországon normálisnak tûnik. Olvasd el a Lányom nélkül soha c. könyvet, ez egy igaz történet. Ha a folytatását is elolvasod, abban lesz még több ilyen történet: Végzetes szülõk a címe. Betty Mahmudi a szerzõ, egy amerikai nõ. Én ne hidd, hogy veled nem történhet meg... Mert õ is azt hitte, és rajta kívül még rengetegen.
Ráadásul a pénz sokkal gyorsabban fogy, mint ahogy megkerested. Mennyi pénzed lehet, ha 4 éve, évi 3 hónapot nyári munkázol? Max. 1 millió 200 ezer, de szerintem a fele reálisabb. Tudod, hogy ez mire elég? Semmire. Ha nem élsz nagy lábon, akkor 1 millió Ft kb. 1 évre elég 1 embernek. Ha a szüléssel kapcsolatos költségeket is levonod (terhes ruha, babaruha, orvos, vitaminok), akkor alig fél év. Ha nagy esküvõt akarsz, arra el is megy az egész. A JÓ anyagiak nem itt kezdõdnek. Te pedig terhesen, végzettség nélkül nem fogsz dolgozni. Muszlim vallású pasi mellett késõbb sem. Nem dolgozhatnak a nõk, nem is tanulhatnak, nem lehet önálló keresetük, mert akkor képesek lennének a férfi nélkül boldogulni, ezt meg nem hagyják. Te egy muszlim férfi mellett nem királykisasszony lennél, akinek nem kell dolgozni, hanem tenyésznõstény, aki fiúkat szül neki. Pénzed, akaratod nem lenne.
Élvezd a fiatalságod! BULIZZ!
utazz bulizz elvezd az eletet kakaszag takony helyett. Ha csak nem akarsz 12 gyereket szulni boven raersz 30evessen elkezdeni.Addig annyi szep elmenyed lehet amit majd atatdsz a gyerekednek.Mit tudsz most nyujtani a gyerekednek? tanltal latad a vilagot megeltel valamit? nem hiszem gyerek vagy gyerek ne vallaljon gyereket mert 30 eves korodra belefaradsz es rajossz meg nem eltel.
Ahogy érzitek. Viszont szerintem még élnetek kéne egy kicsit, világot látni, bulizni, stb. :) Na meg átgondolni. Ha ne adj' Isten úgy alakul, egyedül is fel tudod nevelni?
Szerintem is korai. Ha megvan a baba, vége a szabadságnak. Szerintem még 2-3 évig szórakozzatok, járjatok sokat kirándulni, nyaralni, éljetek a hobbijaitoknak, mert amikor baba lesz, õ lesz a fõ elfoglaltság, minden másra ha jut idõ, pénz és energia, akkor jó, ha nem, akkor nem. Elsõsorban, te kell eldöntsd, hogy mennyire érzed magad felkészültnek az anya-szerepre. Szép és jó dolog, de nem mindig könnyû. Gondoljátok át, beszéljétek át, mennyire sürgös ez a baba-téma, de szerintem még ráértek, hisz fiatalok vagytok, elõttetek az élet! :-)
A férjem 22 volt, mikor összeházasodtunk, 23 mikor megszületett a lányunk... Bocsánat az offért! Az jó, ha szeretnél babát, de én még várnék egy kicsit a helyedben. :)
Te dolgod, ha te így látod jónak. Barátnõm megbánta. Mindig nagy családot akart, fiatalon szülni. 18 évesen érettségi után neki is láttak, kb. 3 napot dolgozott elõtte (mint diákmunkás). 3 gyereket szült, de 7 év otthonlét után besokallt, és bármilyen munkát elvállalt, csak mehessen. Sehova sem vették fel (közben üzletvezetõit is szerzett), most takarít. Ez egy ilyen példa, biztos van pozitív is.
én 17és fél évessen lettem anya. 7hetes babám van de......
Szerintem felelõtlenség, mert nem hiszem, hogy a nagyon jó anyagiakhoz te bármit is hozzátettél 17 évesen. Persze jól hangzik, hogy van egy kisbabám, de az a kisbaba megnõ, és akkor is gondoskodni kell róla. Miért nem tanulsz? Legalább az érettségit tedd már le. Az egyik közeli rokonom pont így volt, ahogy te, 17 évesen terhes lett, ott is volt saját ház, jó anyagiak, de kb. 5-7 év múlva rájött, hogy nem élt semmit, és onnantól szépen el lett cseszve a gyerek, most egy drogos lecsúszott alak. Nem tudom miért kell így elkapkodni mindent. Ha 2 év múlva szülsz, akkor is fiatal anya leszel, és legalább egy érettségid meglesz.
igen, jól gondolod meg mert csodajó egy kisbaba csak utána nincs szabadság örökké félteni és aggódni fogsz nagyon nehéz:)
A filmekben aranyos, meg gögicsél...A valóságban pedig hasfájós, órákig fent kell vele lenni, hatalmas felelõsség zúdul mindkét szülõre...és akkor Még nehezebb, ha vki "álomszépen" képzeli az egészet....
Õszintén: így akarod megfogni a jómódú párodat? Belegondoltál abba, hogy végzettség és munka nélkül, gyerekkel, ha netán egyedül maradsz, mit fogsz kezdeni az életben? mondjuk 10-15 év múlva? Gyerek mellett már nem fogsz tanulni, 8 osztállyal meg munkád sem lesz, a párodon úgymond élõsködni pedig nem valami jó életcél. Mert nagyon felelõtlenül hangzik, amit szeretnél.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. csak, hogy félre értés ne essék nem vagyok egy gazdag pláza cica, aki a szüleitõl mindent megkap. 14 éves korom óta spórolom a pénzem amiket a nyári munkákkal kerestem. és teljesen átlagos lány vagyok. és nem, nem akarom magamhoz láncolni. õ kérte meg a kezem nem én az övét. illetve nem én vetettem fel a baba témát, hanem õ szeretné nagyon. hozzáteszem nem magyar a völegényem, és NEM a pénzéért vagyok vele. és náluk az a normális ha a lány 15 16 17 évesen már szül...
Korai. De szerintem nincs ember, aki ne ezt mondaná. Az oka egyszerû: baba születése után, ha eddig nem volt meg benned az ambíció hogy tanulj és végzettséget szerezz, utána sem fog már megjönni. Minden végzettség, tapasztalat nélkül, úgy élnél a pároddal mint egy gyerek, akit eltartanak és kell is, hogy eltartsanak mert maga lábán nem tudna megállni egy hétig sem. Nem szerencsés. BÁRMI történhet, szakítás, bármi, és te ott maradsz egy szál semmivel, meg egy babával. 17 évesen ráadásul hiába érzed magad érettnek, korántsem jelent semmit. 17 évesen a lányok 90%-a állati érettnek és felnõttnek érzi magát - ez benne van a genetikánkban, a biológiánkban :) A felnõttkor küszöbén a fiatalok hajlamosak saját magukat megsokszorozottan látni, mint érettségben, mind minden másban. De a puding próbálja az evés - de egy kisbaba esetében nem mondhatod, hogy köszi ezt a tányért mégsem kérem...
Ez a romákra jellemzõ inkább, már ne is haragudj. 17 évesen az ember járjon iskolába, érettségizzen le, legyenek álmai, vágyai, szerezzen diplomát, dolgozzon a szakmájában, közben bulizzon és élvezze az életet, és ha már van legalább 2 év egybefüggõ munkaviszonya, akkor vállaljon gyereket, hogy kapjon gyed-et normálisan. Vagy eltartott akarsz lenni és függeni egész életedben? A gyereknek is jót tenne, ha azt látná, anyu, apu értelmes, dolgozik... A barátaid nem mondják meg a szemedbe az igazat???
17 évesen tényleg korai.. Egyébként azzal nem teljesen értek egyet, hogy a muszlim pasiknak csak arra kell a lány/nõ h gyereket szüljön és otthon legyen. Egyik rokonom is találkozott egy nagyon rendes férfival, most költöztek kanadába(dubaiból) mert a pasinak nem volt ott munkalehetõsége, s igy elköltöztek. Szerintem egy legalább 3-4 évet várjatok..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!