Találatok a következő kifejezésre: Mi a a kicsi (4616 db)

Egykés anyukák mit csináltok a kicsivel ovi után ma délután?

Legjobb válasz: mi szinte minden délután sétálunk,játszóterezünk ha az idõ és az idõm engedi.így jobban eszik,alszik,elfárad.most elég borongós idõ van,remélem délutánra kicsit jobb lesz

mi szinte minden délután sétálunk, játszóterezünk ha az idõ és az idõm engedi.így jobban eszik, alszik, elfárad.most elég borongós idõ van, remélem délutánra kicsit jobb lesz
délutánra rosszabb lesz :) nálunk ma nincs ovi, így délutánra játszóteret gondoltam, de úgy tûnik bebuktuk... délelõtt boltba megyünk, házimunka, õ meg játszik a szobájában.
A kérdező hozzászólása: Mi is ezt csináljuk, de sajnos jönnek a rossz idõk... Én már kitaláltam, hogy majd sokat festünk, rajzolunk, stb. Tesó sincs, meg rokonok sem, akik átjárnának, de mi igy is elvagyunk. HA jó lesz az idõ, talán elmegyünk az órajátékhoz, az nagyon szép! Csak aza baj, hogy már nem olyan szép az idõ...
Íratkozzatok be könyvtárba, ha van felétek! Ott sok idõt el lehet tölteni, és aztán otthonra is van újdonság, új könyvek!

Mit figyeljünk a kicsin és a mamán? Mikortól kapjon szilárdat?

Ma megfialt a kutyusunk (hosszú történet nem mi akartuk a kölyköket) 1kiskutya lett (2nem élt mikor megszületett), a kiskutyának megvan már a gazdija, a mama is jól végzi a dolgát. Mikor lehet elajándékozni a kiskutyát? Ennél fontosabb kérdések:

Legjobb válasz: ( hetesen lehet eladni chipel és két oltással a törvény szerint Mellé etetni mivel csak egyedül van ráér akár 4 hetes kortól is. Táp, kölyökkutya tápszerbe áztatva lenne ideális vagy kecsketejbe. Mivel csak egy kicsi van a szuka nem biztos, hogy magától elválassza ha õt nem meríti ki a szoptatás szóval 4 hetes kortól egyre sûrûbben mellé kell etetni 6 hetes korig elvben el lehet teljesen választani. Illene ránézni azért néhány óránként... mi speciel 3 óránként szoktuk ellenõrizni a kicsiket éjjel-nappal. Macskákat inkább ne engedd oda, nagy sok betegséget betudnak hurcolni, én is jártam már rosszul macska miatt. A szeme 2 hetes kor körül nyílik ki.

( hetesen lehet eladni chipel és két oltással a törvény szerint Mellé etetni mivel csak egyedül van ráér akár 4 hetes kortól is. Táp, kölyökkutya tápszerbe áztatva lenne ideális vagy kecsketejbe. Mivel csak egy kicsi van a szuka nem biztos, hogy magától elválassza ha õt nem meríti ki a szoptatás szóval 4 hetes kortól egyre sûrûbben mellé kell etetni 6 hetes korig elvben el lehet teljesen választani. Illene ránézni azért néhány óránként... mi speciel 3 óránként szoktuk ellenõrizni a kicsiket éjjel-nappal. Macskákat inkább ne engedd oda, nagy sok betegséget betudnak hurcolni, én is jártam már rosszul macska miatt. A szeme 2 hetes kor körül nyílik ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ez szörnyû...Nekünk is így volt a mama az utcáról jött és már vemhes volt de nem vettük észre, már meg is van a papa jelölt. A kiskutya ismerõshöz kerül, minden héten fogja látni mama. És az unokák miatt lesz szóval nem fogják láncon tartani és kistestû kölyök lesz. Nagyon sajnálom ami nálatok történt de most a kicsivel szinte biztos vagyok benne hogy nem lesz ilyen.:)
Milyen fajta kutyus?
Az új jogszabály szerint 8 hetes koráig az anyja mellett a helye és csak chippelve lehet elajándékozni. 2 hetes korától 2 hetente féreghajtani kell õt és a mama kutyát is. 6 hetesen meg kell kapja az elsõ oltását is. Látta õket állatorvos? Nem ártana, ha megnézné és megvizsgálná a mamát és a kölyköt is. A cicáktól jó lenne elkülöníteni, egy csomó betegséget kaphat tõlük. Biztos nem lesz könnyû dolog odaadni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! A válaszod alapján gondolom volt már kölyök kutyusotok. Mikor idõ volt meg tudtatok válni tõlük?
*8 hetesen lehet elajándékozni
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Több generációs keverék a kiskutya (a mama is, az apjáról meg nem tudunk semmit). Fogja látni õket állatorvos ma jön délután. Köszönöm a tanácsokat!
A többiek elõttem mindent leírtak. Én a mamakutya hasát fertõtlenítõs oldattal le szoktam törölni, mikor az udvarról visszaengedem a kölykökhöz. Az állatorvos is válaszolni fog a kérdéseidre, szerintem írd fel egy papírra azokat és akkor tuti nem lesz olyan, amit elfelejtettél. Én azt javaslom, beszéld meg vele az anyakutya ivartalanítását is. Több betegség megelõzhetõ vele és többször biztos nem fordulna elõ 'nem várt' kiskutya.
Elõttem már minden lényegi információt elmondtak, úgyhogy akkor én mesélek az elválás nehézségeirõl. Mi egyszer utcáról fogadtunk be egy szuka kutyát, ami mint késõbb kiderült, már vemhes volt. Két kiskutya született, az anyakutya pedig sajnos belehalt a szülésbe (állatorvos is jelen volt.) Cumisüvegbõl neveltük fel a kölyköket, az egyiket megtartottuk, a másikat elajándékoztuk. A szívem szakadt meg, amikor jöttek érte, úgy nyüszített amikor vitték. :( Nagyon megbántam, hogy odaadtuk. Tartottuk a kapcsolatot a gazdival, rendszeresen érdeklõdtem a kutya felõl. Ahhoz képest, hogy amikor jelentkeztek érte megmondtam, hogy olyan helyre nem adom ahol meg akarják kötni és égre-földre esküdöztek, hogy õk aztán nem, végül csak megkötötték... 1, 5 évet élt szegény, akkor elszabadult a láncról, kilógott az utcára és elütötte egy autó. Nagyon alaposan meg kell válogatni, kinek adod a kiskutyát.
A mamának prémium minõségû tápot adjatok. A kicsinek 3 hetes korától lehet elkezdeni kutyáknak való tejpoltó tápszerbe áztatva kaját adni neki is prmium minõségût. 8 hetesen lehet eladni ekkor kell megkapnia za elsõ oltást (6 hetesen még nem szabad oltatni)


jaaaa, és jel mindenre!!! :)
ugyan nem pesti vagyok, de nálunk kell, ovis ruhazsák vállfával, lepedõ, takaró, párna, ezekre huzat, egy igazolvány kép, törölközõ (akasztóval), fésû, fogmosó pohár, fogkefe, fogkrém, váltó cipõ, alvós ruha, ivópohár, tisztasági csomag (szalvéta, wc papír, zsepi, hagyományos szappan). Itt mindent vinni kell, de általában ilyenkorra már szokott lenni szülõi értekezlet, ahol ezeket elmondják. Szerintem ha nem volt/lesz, inkább telefonálj, hisz minden ovinak van sajátossága. Itt pl a lepedõ 8 szögletû gumis szélû kell, hogy legyen... :) )

Most várjuk a 2. babát mikor megszületik a kicsi a nagy akkor lesz 29hónapos akinek kb ennyi korkülönbség volt a kettő között hogyan zajlottak a napok? Hogy oldottátok meg az esti fürdetés meg úgy az egész napot egyedül a kettővel?

Legjobb válasz: Amikor a fiam megszületett, a lányom 28 hónapos volt. Tavasz lévén jól jött, hogy hamar ki tudtunk menni a naggyal játszóterezni, amíg a kicsi a babakocsiban aludt. Szerencsére itthon is hagyott minket játszani a picur, nyugis baba volt. Amikor picit nagyobb lett, a hordozójából figyelt bennünket. :) Voltak nehéz idõszakok, pl. amikor elõször hármasban maradtunk (2 hetes volt a pici), akkor az addig gyönyörûen, önállóan evõ lányom visszaesett babakorba, és etetni kellett, ami hagyján, de mindig pont akkor éhezett meg, amikor a kisöccse. :) Úgyhogy egyszerre kanalaztam és szoptattam, csodás napok voltak... Egyébként kb. 1-1,5 hónapig tartott a hisztisebb idõszak, aztán szépen belejött a nagytesó szerepbe. Azt egyébként meg kell mondanom, hogy az elsõ pillanattól kezdve imádja a kistesóját, nem rajta, hanem rajtunk vezette le a féltékenységét. A fürdetés? Hm, ha jól emlékszem, akkor elõször a kicsi fürdött a kiskádban, a nõvére lelkesen segített nekünk csutakolni, aztán mivel e tevékenység közben amúgy is csuromvizes lett, ment a nagykádba, az apja megfürdette. Egyébként nekünk nagyon bejött ez a korkülönbség, a kezdeti idõszakot leszámítva. Mindig is szerettek együtt játszani, de kb. 1 éve tapasztalom, hogy a kicsi szinte teljesen egyenrangú játszópartnere a nagynak (most 5 és 3 évesek).

Amikor a fiam megszületett, a lányom 28 hónapos volt. Tavasz lévén jól jött, hogy hamar ki tudtunk menni a naggyal játszóterezni, amíg a kicsi a babakocsiban aludt. Szerencsére itthon is hagyott minket játszani a picur, nyugis baba volt. Amikor picit nagyobb lett, a hordozójából figyelt bennünket. :) Voltak nehéz idõszakok, pl. amikor elõször hármasban maradtunk (2 hetes volt a pici), akkor az addig gyönyörûen, önállóan evõ lányom visszaesett babakorba, és etetni kellett, ami hagyján, de mindig pont akkor éhezett meg, amikor a kisöccse. :) Úgyhogy egyszerre kanalaztam és szoptattam, csodás napok voltak... Egyébként kb. 1-1, 5 hónapig tartott a hisztisebb idõszak, aztán szépen belejött a nagytesó szerepbe. Azt egyébként meg kell mondanom, hogy az elsõ pillanattól kezdve imádja a kistesóját, nem rajta, hanem rajtunk vezette le a féltékenységét. A fürdetés? Hm, ha jól emlékszem, akkor elõször a kicsi fürdött a kiskádban, a nõvére lelkesen segített nekünk csutakolni, aztán mivel e tevékenység közben amúgy is csuromvizes lett, ment a nagykádba, az apja megfürdette. Egyébként nekünk nagyon bejött ez a korkülönbség, a kezdeti idõszakot leszámítva. Mindig is szerettek együtt játszani, de kb. 1 éve tapasztalom, hogy a kicsi szinte teljesen egyenrangú játszópartnere a nagynak (most 5 és 3 évesek).
Ja igen, volt egy második nehéz idõszak, amikor a kicsi megtanult helyet változtatni, és egyre nehezebb lett biztonságba helyezni pl. a nagy legóvárát... Na, ekkor elõfordult, hogy üldögélt az öcsi, elsétált mellette a nõvére, és egy apró mozdulattal meglökte. A kicsi persze hanyattesett, a nagy meg nézett ártatlanul a nagy szemeivel... De ez sem tartott sokáig, ha jól emlékszem.

Szuletett egy kicsi tengerimalacom, de az anyja szules kozbe elpusztult, mivel etessem a kicsit?

Legjobb válasz: Kecsketejjel, de semmiképpen nem tehéntejjel. Vagy menj el egy állatpatikába, és kérj valami tápszert. Meg jó lenne, ha felhívnál egy állatorvosi ügyeletet. Legközelebb meg ne szaporíts.

Kecsketejjel, de semmiképpen nem tehéntejjel. Vagy menj el egy állatpatikába, és kérj valami tápszert. Meg jó lenne, ha felhívnál egy állatorvosi ügyeletet. Legközelebb meg ne szaporíts.
Itt találsz egy cikket az árva malacokról. Meg a tengerimalactej összetételérõl. http://www.gemon.ro/arva.htm
Õk azt írják, hogy a macskatejpótlónak magas a cukortartalma, de szerintem létezik olyan ami adható malacnak. Próbálj meg a linkelt honlap fórumán találni egy tenyésztõt akinél vagy szoptatós malac, vagy póttej van.
Mi van a malackával? Megoldódott a helyzet?
A kérdező hozzászólása: igen mar 6 napos es eszik szilard taplalekot, mar 2 naposan harapta az uborkat :)

A macskánk elkezdett ma délután hát tulajdonképpen köhögni! Meg hapcizik állandóan, és hörög is mellé. Megfázott vagy mi baja? A kicsije (2hónapos kb) ott van mellette, aranyos.

Hörög, és hapcizik állandóan legalábbis most hogy kimentem állandóan csinálta. És fekszik mellette egyhelyben.

Legjobb válasz: Minnél elõbb doki. De a kicsit is vigyétek. Õ is elkaphathja ha vmi olyan. Keressetek fell állatorvost ha lehet még ma.

Minnél elõbb doki. De a kicsit is vigyétek. Õ is elkaphathja ha vmi olyan. Keressetek fell állatorvost ha lehet még ma.
Vidd mindkettõjüket gyorsan dokihoz!
A kérdező hozzászólása: most meg elmúlt abbahagyta...lehet "megfázott" vagy esetleg félrenyelt.
mindenképpen vidd dokihoz mert lehez hogy megfertõzte a kicsit is
Ne nyugodj bele csak így. Holnap keres fell egy állatorvost. Ha nem akarod, hogy mind a kettõnek késõbb komoly baja legyen.

Tisztelt Doktor Úr! Mi a véleménye a Premens tablettáról? 12 napja szedem és kicsit furcsállom: nem e ez tesz engem feszültté. Meddig ajánlott szedni? Hatását kb mennyi idő múlva fejti ki? Olvastam, hogy eleinte felerősítheti a panaszokat, ettől kicsit ta

Tisztelt Doktor Úr! Mi a véleménye a Premens tablettáról? 12 napja szedem és kicsit furcsállom: nem e ez tesz engem feszültté. Meddig ajánlott szedni? Hatását kb mennyi idő múlva fejti ki? Olvastam, hogy eleinte felerősítheti a panaszokat, ettől kicsit tartok de Ön szerint ez mennyire valószínű? /Egy-egy menzesz alkalmával igen erős görcseim vannak, erre ajánlották./ Tisztelettel köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Egyelőre türelemmel kell lenni, a panaszok hamarosan rendeződni fognak. A PreMens kb. 4-6 hét múlva kezdi kifejteni hatását, s mivel tisztán növényi alapú készítmény, bármeddig szedhető. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Egyelőre türelemmel kell lenni, a panaszok hamarosan rendeződni fognak. A PreMens kb. 4-6 hét múlva kezdi kifejteni hatását, s mivel tisztán növényi alapú készítmény, bármeddig szedhető. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ahol kicsi a korkülönbség a gyerekek között, a nagyobb tesó mindenhol "visszafejlődött" mikor megérkezett a kicsi?

Gondolok itt pl. arra, hogy a nagyot is újra etetni kellett pedig már tudott egyedül enni, szopizni akart pedig már el volt választva, vagy gondok pl. a szobatisztaság körül?

Legjobb válasz: Nálunk inkább a hugit húzza a nagyobb a fejlõdésben. A nagyobbik tudja és mondja, is hogy "én már nagy vagyok, ezért pohárból iszok", "hugi is megtanul majd a wc-be pisilni, de õ még kicsi".

Nálunk inkább a hugit húzza a nagyobb a fejlõdésben. A nagyobbik tudja és mondja, is hogy "én már nagy vagyok, ezért pohárból iszok", "hugi is megtanul majd a wc-be pisilni, de õ még kicsi".
Nálunk pont két év van köztük, de mivel a nagy eleve kicsit késõbb érõ típus - például a húga születésekor még alig mondott pár szót, szobatisztaság pedig szóba sem került még -, nem igazán volt hova visszafejlõdni. Annyi volt, hogy egy darabig rosszabbul aludt.
2 év 4 hónap korkülönbségnél nálunk volt pl. olyan, hogy a lányom, akinek soha életében nem kellett a cumi, az öccse születésekor kérte, mert a fiamnak volt. De hálistennek nem szokott rá, pár napig érdekes volt, aztán elfelejtette. Az etetésnél emlékszem még arra, hogy egyszerre szoptattam a picit, és kanalaztam az ügyes nagy szájába az ételt, na, az brutál volt, de szerencsére ez is lefutott max. 1 hét alatt. A szobatisztaságba nem zavart bele, mert akkor még nem volt szobatiszta a lányom, akkor vált azzá egyik napról a másikra, amikor 3 hónapos volt a fiam.
2, 5 éves a nagy 1 éves a pici. Még most kezdte a nagy, hogy újra cumisüvegbõl issza a tejet, éjszakára vissza került a pelus, egésznap szájába van a cumi, etetni kell.
Nálunk kifejezetten kicsi a korkülönbség, és inkább húzzák egymást a fejlõdésben, mint visszafognák. egész pontosan 1 perc van közöttük.
Nálunk 4 éves és 1 éves most. a nagyobbikk nagyon vissza fejlõdõtt!Sírt mindig amikor egy ujjal hozzá nyúltam az öccséhez!Õ is rácsos baba ágyba akart aludni!Volt néhány ütése a baba felé de nem ütöttem meg soha!Ráadásul alig aludt éjjel!Nagyon meg viselte !

Mi a sok kicsi sokra megy jelentése?

És aki nem dolgozik ne is egyék értelmes megfogalmazása?

Legjobb válasz: Azt hiszem ezek elég egyértelmûek, ha nem érted, akkor valószínûleg nem vagy elég érett, hogy megérted a valós értelmét. Sok kicsi sokra megy: Minél többen fogunk össze és próbálunk megcsinálni valamit, annál nagyobb eséllyel sikerülhet, bár elég egyértelmû :| Aki nem dolgozik ne is egyék: Ez egy régi közmondás, ami arra akar célozni, hogy aki nem dolgozott meg a saját kenyeréért (földmûvelés, vetés stb.) az ne egyen azéból, aki rengeteget dolgozott érte, mert értelemszerûen ez nem tetszik a dolgozó embernek. Azt hogy ezeket miképp használják, arra rá kell érezni, hogy mire célozhat a beszélõ.

Azt hiszem ezek elég egyértelmûek, ha nem érted, akkor valószínûleg nem vagy elég érett, hogy megérted a valós értelmét. Sok kicsi sokra megy: Minél többen fogunk össze és próbálunk megcsinálni valamit, annál nagyobb eséllyel sikerülhet, bár elég egyértelmû :| Aki nem dolgozik ne is egyék: Ez egy régi közmondás, ami arra akar célozni, hogy aki nem dolgozott meg a saját kenyeréért (földmûvelés, vetés stb.) az ne egyen azéból, aki rengeteget dolgozott érte, mert értelemszerûen ez nem tetszik a dolgozó embernek. Azt hogy ezeket miképp használják, arra rá kell érezni, hogy mire célozhat a beszélõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! 9 éves vagyok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!