Találatok a következő kifejezésre: Mi a a kemiai keplete (8 db)

Mi a szilikagél kémiai képlete?

Legjobb válasz: NaSiO3-ból állítják elõ 500 fokos gõzzel való kezelés útján ekkor térhálósodik megnõ a felülete és vízet tud a belsejében tárolni.A kémiai összetétele nem változik csak a fizikai állapota.

NaSiO3-ból állítják elõ 500 fokos gõzzel való kezelés útján ekkor térhálósodik megnõ a felülete és vízet tud a belsejében tárolni.A kémiai összetétele nem változik csak a fizikai állapota.

Mi a butén kémiai képlete?

El?re is köszi :D

Legjobb válasz: C4H8 CH3-CH2-CH-CH2

C4H8 CH3-CH2-CH-CH2
google
A kérdező hozzászólása: Az mióta képlet?-.- Normálisak válaszát várom...
Wikipédián megnézted? Mert kb. három másodperc alatt sikerült volna megtalálni.
A kérdező hozzászólása: 2... köszönöm szépen :)
KA2O
Több anyagból álló keveréknek alkotórészei vannak és van az alkotórészeknek aránya és mennyisége.
Nincs, a kakaó nem egy vegyület.
Ááá bírom az emberi agyat, ilyen hülyeségre rákérdezni:D hát én õszintén nem tudom. még a tej képletét se tudom:D egyedül a vízét.
Van neki, mindennek van. De ne haragudj, szerintem cseppet túl bonyolult. :D Keress rá esetleg gúgelben.
kakaó alkotórészeit itt megtalálod: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kaka%C3%B3 ...az alkotók képleteit meg kikeresed
Több anyagból álló keveréknek hogy lenne vegyi összetétele?
# 2 kérdezõ légyszi küldj 1 linket mert nem találom a "gúgelt".


Mi a házi pálinka kémiai képlete?

Legjobb válasz: Nincs neki olyan.

Nincs neki olyan.
A kérdező hozzászólása: legyen! :D akkor etyl alkohol..
Az etilalkoholnak C2H5-OH, de a pálinka nem csak ebbõl áll. Kb ugyanennyi vizet is tartalmaz, meg aromákat.
De ha tudod hogy etil-alkohol, akkor miért nem írod be google-ba? Láss csodát, ott lesz a képlet! Amúgy kb. 50-50% alkohol és víz, az illatát meg illóolajok adják.
házi pálinka és illóolajok? hogyisvanez?
Utolsó: észterek megfelel? Amúgy biztos vagyok benne, hogy van benne illóolaj is.

Mik a kémiai képletek?

arra vagyok kíváncsi, hogy hogy lehet kiszámolni az o.a.t-t és az o.t-t, olyan kaliber? képlet kéne mint a t%=o.a.t./o.t.x100

Legjobb válasz: Hát simán átrendezed az egyenletet.

Hát simán átrendezed az egyenletet.

Mi a kemiai keplete a faszennek?

Legjobb válasz: Szerintem nagyrészt C (szén) és kisebb-nagyobb mértékben tartalmaz ásványi maradványokat.

Szerintem nagyrészt C (szén) és kisebb-nagyobb mértékben tartalmaz ásványi maradványokat.

A rozsdának mi a kémiai képlete?

Vmelyik vas-oxidra gondoltam de nem tudom, hogy melyik.

Legjobb válasz: A rozsdát kétféleképp szoktál megadni. Vagy vas-oxid-hidroxidként, vagy pedig kristályvizes vas-oxidként. A barna szín egyébként árulkodó, hiszen 3+ ionokat jelez. Vas-oxid-hidroxid: FeO(OH) Kristályvízzel: Fe2O3 . H2O

A rozsdát kétféleképp szoktál megadni. Vagy vas-oxid-hidroxidként, vagy pedig kristályvizes vas-oxidként. A barna szín egyébként árulkodó, hiszen 3+ ionokat jelez. Vas-oxid-hidroxid: FeO(OH) Kristályvízzel: Fe2O3 . H2O
A kérdező hozzászólása: értem naggyából, és honnan tudom hogy melyik melyik?

Mi a pisinek a kemiai keplete?

Legjobb válasz: Sok oldal. A létezõ legváltozatosabb anyagok vannak benne: víz, só, cukor, fehérje, egyéb anyagok a szervezetedbõl, amelyek csak azért vannak benne, mert a szevezet nem tudja visszatartani, az öszes salakanyag, amelytõl így szabadulsz meg: amit a szervezeted termel, és azok a mérgek is (pl. alkohol), melyeket itt választasz ki, illatanyagok, amelyekkel a környezetednek jelzel, és amelyeket a szervezeted direkt ezért termel.

Sok oldal. A létezõ legváltozatosabb anyagok vannak benne: víz, só, cukor, fehérje, egyéb anyagok a szervezetedbõl, amelyek csak azért vannak benne, mert a szevezet nem tudja visszatartani, az öszes salakanyag, amelytõl így szabadulsz meg: amit a szervezeted termel, és azok a mérgek is (pl. alkohol), melyeket itt választasz ki, illatanyagok, amelyekkel a környezetednek jelzel, és amelyeket a szervezeted direkt ezért termel.
Mivel a vizeletünk egy keverék, ezért nincs kémiai vegyjele(képlete)
Tudom, hogy nem aktuális...de! A karbamid közel sem a legegyszerûbb szerves vegyület! Való igaz, hogy közrejátszott a Vis Vitalis megdöntésében, de hozzá kell tenni, hogy az elsõ szintetikus szerves anyag, amit Wöhler elõállított az az Oxálsav volt (sósából, innen a név: sóskasav). Késõbb jött valóban a vizeletbõl a karbamid. A legegyszerûbb szerves vegyület az egy szénatomot és négy hidrogént tartalmazó Metán (CH4). A "pisinek" valóban nincs képleze az elõbbiekben jól leírt okokból kifolyólag. Üdv
Szeretem olvasni mikor okos emberek okos dolgokat irnak és általuk mi is okosabbak leszünk.Jó ez az oldal.
valtozo, attol függ mit öntesz magadba
Kémiai képlete csak a tiszta (nem keverék) anyagoknak lehet. Ott sem minden anyagnak ismerjük a képletét, mert túl bonyolultak. A vizelet egy keverék, mint azt az elõzõ válaszoló helyesen leírta. A vizelet fõ komponense a víz, ennek képlete H2O, a másik jellemzõ anyag benne a fehérje bomlásának terméke a karbamid, ennek képlete (H2N)2CO. Ez a legegyszerûbb szerves vegyület. Ez volt az a szerves anyag, amit szervetlen vegyületbõl állítottak elõ a XIX században, és ezzel megdöntöttek egy téves elméletet. No de ez már túl messze visz a lényegtõl
Éngem érdekelne a folytatás hogy milyen téves elméletet döntöttek meg ?
A vis vitális elméletet. Vagyis szerves anyagokat, csak szerves anyagokból lehet elõállítani.Friedrich Wöhler nevéhez fûzõdik, olvass utána!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!