Találatok a következő kifejezésre: Mi a a kemiai (93 db)

Mi a szilikagél kémiai képlete?

Legjobb válasz: NaSiO3-ból állítják elõ 500 fokos gõzzel való kezelés útján ekkor térhálósodik megnõ a felülete és vízet tud a belsejében tárolni.A kémiai összetétele nem változik csak a fizikai állapota.

NaSiO3-ból állítják elõ 500 fokos gõzzel való kezelés útján ekkor térhálósodik megnõ a felülete és vízet tud a belsejében tárolni.A kémiai összetétele nem változik csak a fizikai állapota.

Mi ez a kémiai anyag?

http://www.youtube.com/watch?v=IhHHbmZksc4&feature=related

Legjobb válasz: Én valószínûbbnek tartom, hogy nitrálószerrel lett átitatva, így nitrocellulózt hoztak létre. A zsebkendõ alapja ugye a cellulóz. Ez lett "kémiai anyaggal kezelve". A nitrálószer összetétele: 1 rész HNO3, 2 rész H2SO4. A nitrocellulóz érdekessége, hogy oly hevesen és rövid idõ alatt ég el, hogy szinte semmi nem gyullad meg körülötte. Ha láttál már esetleg egy olyan bûvészt, aki a tenyerén hirtelen égetett el egy papírdarabot, az biztosan ilyen módon lett kezelve.

Én valószínûbbnek tartom, hogy nitrálószerrel lett átitatva, így nitrocellulózt hoztak létre. A zsebkendõ alapja ugye a cellulóz. Ez lett "kémiai anyaggal kezelve". A nitrálószer összetétele: 1 rész HNO3, 2 rész H2SO4. A nitrocellulóz érdekessége, hogy oly hevesen és rövid idõ alatt ég el, hogy szinte semmi nem gyullad meg körülötte. Ha láttál már esetleg egy olyan bûvészt, aki a tenyerén hirtelen égetett el egy papírdarabot, az biztosan ilyen módon lett kezelve.
Nem ajánlom. Egyébként is kénsavat/salétromsavat nehezen kapsz a polgári forgalomban. Ezen kívül e kettõ elegyítése sem teljesen veszélytelen.
Talán valami oxidálószerrel lehet átitatva. Mondjuk KNO3-tal.
A kérdező hozzászólása: És ilyet lehet valahol venni, vagy valahogy csinálni?
Tömény savakat nem lehet venni.
Ne kísérletezz ilyenekkel, csak bajod lehet belõle. De ha mégis hozzálátnál, úgysem fog sikerülni, mivel fenti leírás a lõgyapot készítéséhez elég pontatlan. A terméke biztosan nem lõgyapot lesz. egy vegyész
A kérdező hozzászólása: Venni sem lehet sehol?
Nem tudom, hogy mivel itatta át a papírt a bûvész, de hasonló trükköt te is csinálhatsz ha annyira érdekel. Ez nem varázslat, hanem "csalás". Rodolfó (ha hallottál már róla)megmondta, hogy "vigyázat, csalok"!:) Egyébként ez nem is csalás, hanem szórakoztatás. Pl: csinálj egy darab papírból hajtogatással egy kicsi edényformát (kúpot, gúlát), majd egy darab bármilyen drótból egy keretet, amibe a kúpalakú papír belefér! tedd a keretbe a papírt és tölts bele vizet! A víz a keret fölé érjen! Gyújts egy gyertyát és tedd fölé a keretben lévõ vízzel töltött papírt! A víz fel fog forrni, de a papír nem ég el csak kormos lesz kívülrõl! Ha ezt kipróbálod és van némi fizikai ismereted, akkor rájöhetsz az ilyen és ehhez hasonló trükkök (csalások) lényegére! (A papír gyulladási hõmérséklete 130-140°C, a víz 100°C-on forr. Hûti a papírt és az nem gyullad meg.)
valószínûleg nitrocellulóz, amihez nagyon nehezen tudsz hozzájutni (én sem tudom, hogy hogyan) illetve elõállítani sem fogod tudni, errõl esetleg egy kémiatanárt is megkérdezhetsz, ha még diák vagy :)

Mi az a kémiai evolúció?

Legjobb válasz: ismételten google kérdés "A kémiai evolúció az a folyamat, amelyben feltételezhetõen a biológiailag jelentõs szerves anyagok létrejöttek." bõvebben: http://www.matud.iif.hu/03okt/02.html

ismételten google kérdés "A kémiai evolúció az a folyamat, amelyben feltételezhetõen a biológiailag jelentõs szerves anyagok létrejöttek." bõvebben: http://www.matud.iif.hu/03okt/02.html
Az a folyamat, amikor még az élõlények elõtt a nem élõ, de már növekvõ, 'táplálkozó' és 'szaporodó' kemotonok léteztek.
Az élet kialakulását hosszú, ún. kémiai evolúció elõzte meg. A kémiai evolúció során az egyszerû molekulákból bonyolult összetételû óriásmolekulák, ún. makromolekulák alakultak ki. Ilyen makromolekulák a fehérjék és a nukleinsavak. A fenti elméletet S. L. Miller bizonyította be 1953-ben. Miller berendezése az õsi, földi körülményeket mintázta. Alul folyékony víz, a gáztérben vízgõz, metán, ammónia, továbbá az õsi villámlásokat utánzó elektromos kisüléseket hozott létre. A kísérlet során élõlények segítsége nélkül, ún. abiogén úton állított elõ egyszerû szerves molekulákat, valamint a fehérjéket felépítõ aminosavakat. Azt, hogy az így keletkezett makromolekulák, hogyan rendezõdtek élõ anyaggá, még ma sem tudjuk.
A kémiai evolúció pedig elvezet a biológiai evolúcióhoz. Az egyik leglényegesebb kérdés az, hogy az élet kialakulását megelõzõen, a kémiai evolúció során a legfontosabb kémiai folyamatok hogyan "kerülték ki" a mellékreakciók sokaságát. A mellékreakciók elterelik a kémiai folyamatokat, és nagy mértékben múlik rajtuk, hogy "élet" alakul-e ki, vagy csupán kátrány.
"A kémiai és molekuláris evolúció több mint harminc éven át tartó kutatása inkább kiemelte az élet keletkezésének problémáját, mintsem megoldotta. Jelenleg az elméleti feltételezések és a kísérletek egyaránt kudarcba fulladnak vagy a tökéletes tudatlanság bevallását kényszerítik ránk." http://www.azevolucioscsalas.com/evrimmolekul.php
Az élet nem az anyagból származik http://www.youtube.com/watch?v=TcuST-CpK3Q&feature=related

Mi a bézbózütő kémiai összetétele?

A szerkezeti és az összegképletre lenne szükségem.

Legjobb válasz: β-D-Cigány(42)-2-2-6-Cikloromán-dimetilromid

β-D-Cigány(42)-2-2-6-Cikloromán-dimetilromid
Bz2Bo3Üt
Plutónium, Goa'uld pisi, reptoid vér, 2 darab replikátor cella, nacvadach vagy nachvadria, dilítium kristály, antianyag. Nagyjából ennyi, remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Akkor ez és egy lézerpiztóz elég lesz a reptoid invázió túlélésére? Gyûjtsem az atomot, vagy a plutóniumra és az uránra immunis a szervezetük?
a bézbózütõ bézbózütõ atomokból áll, mivel nem molekuláris szerkezetû.olyan, mint pl a vas, atomos szerkezetû.

Mi a butén kémiai képlete?

El?re is köszi :D

Legjobb válasz: C4H8 CH3-CH2-CH-CH2

C4H8 CH3-CH2-CH-CH2
google
A kérdező hozzászólása: Az mióta képlet?-.- Normálisak válaszát várom...
Wikipédián megnézted? Mert kb. három másodperc alatt sikerült volna megtalálni.
A kérdező hozzászólása: 2... köszönöm szépen :)
KA2O
Több anyagból álló keveréknek alkotórészei vannak és van az alkotórészeknek aránya és mennyisége.
Nincs, a kakaó nem egy vegyület.
Ááá bírom az emberi agyat, ilyen hülyeségre rákérdezni:D hát én õszintén nem tudom. még a tej képletét se tudom:D egyedül a vízét.
Van neki, mindennek van. De ne haragudj, szerintem cseppet túl bonyolult. :D Keress rá esetleg gúgelben.
kakaó alkotórészeit itt megtalálod: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kaka%C3%B3 ...az alkotók képleteit meg kikeresed
Több anyagból álló keveréknek hogy lenne vegyi összetétele?
# 2 kérdezõ légyszi küldj 1 linket mert nem találom a "gúgelt".

Mik okozhatják a kémiai terhességet?

Milyen vizsgálatot célszerű elvégezni, ha már volt két kémiai terhességem?

Legjobb válasz: Sperma, mi más okozná? Ha többször elõfordul, nõgyógyász vizsgál meg, nincs-e szervi, hormonális eltérés ami miatt nem tud kifejlõdni a terhesség.

Sperma, mi más okozná? Ha többször elõfordul, nõgyógyász vizsgál meg, nincs-e szervi, hormonális eltérés ami miatt nem tud kifejlõdni a terhesség.
elsõ a kémiai terhesség nem rendes terhesség, hanme egy oylan dolog amikor nincs megtermékenyülés és semmi de a szervezet mégis valami miatt elkezd termelni HCG-t és egyéb hormonokat amik a terhesség alatt lesznek. Hogy mitõl van, sokszor pl meddõségi ekzelés hatására a hormon pótlástól de sajnos lehet spontán is.
A kérdező hozzászólása: Ja, inzulin kontrollon még nem voltam, mert három hónapja csináltál elõször a terhelésest, azóta szedem a Mercformint, mozgok, diétázom, bár az megy a legkevésbé. Ciklusom rendszeres, peteérésem eddig mindig volt. Amúgy ezek voltak az eredményeim: 0 perces vércukor: 4, 5 / inzulin: 2. 60 perces cukor: 3, 7 / inzulin: 38, 6. 120 perces glükóz: 3, 3 / inzulin: 31, 6.
A kérdező hozzászólása: Legelõször 30 napos ciklus esetén megnézték a 23. napon, akkor 80 volt, majd a 30. napon 102. A pozitív teszttõl szedek 3*1 Utro-t. A peteérésem teljesen rendben van, úgyhogy ezt a clostys dolgot biztos kihagynám, fõleg IR és PCO gyanú esetén. Nagyon bizakodom, hogy ez a baba megmarad, ma voltam reggel hcg vérvételen, csütörtökön megyek legközelebb. A tesztem egyértelmûen erõs pozi, de csak nagyon kicsivel erõsebb, mint a tegnap elõtti. Meglátjuk. Most mégjobban próbálok figyelni a diétára, esetleg arra gondoltam, felhívom a dokim, hogy emeljek-e a progi adagon. Hozzáteszem, nem hiszem, hogy ez volt a gond, hogy alacsony lenne a szintem, mert soha nem volt pecsételgetésem, vagy ilyesmi. Nagyon köszönöm a válaszod, most más reményem nincs is, csak a bizakodás.
6-os vagyok. Az Ir valóban okoz progigondokat, mert a magas inzulin tönkre vágja a sárgatestet. A progidat mikor, melyik nap nézték? Én a Mensmetisbe járok, és ott RR nekem azt mondta, hogy nincs jelentõsége a legtöbb esetben a proginak, ha csak egy nap nézik (általában 21. nap szokták), mert lehet, hogy egyik nap jó, másnap pedig hirtelen leesik. Progipótlást mikortól kapod? Nekünk akkor sikerült a bébi, amikor tüszõrepit kaptam és utána két nap múlva elkezdtük a progipótlást is. Esetleg egy closti+tüszõrepi+progipótlás 3-as kombót ki lehetne próbálni, ha ilyen még nem volt.Amúgy az inzulin eredményeid helyrejöttek? Voltál kontrollon? Sajnos a metformin sem mindenkinek használ...
Nem tudom bezavar-e, mert én kétszer ittam csak és akkor már utána nem jött meg. De jó, hogy írtad, mert ez fontos.
A kérdező hozzászólása: És a palástfû tea nem boríthatja fel a normális ciklust? Nem kavar be, ha egyébként jól mûködik?
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy az IR okoz problémát, sajnos, bár kezelve van. És úgy tudom, hogy az IR is azért okozhat vetélést, mert roncsolja a progeszteront, ami nálam tuti nem lehet, mert szép magas mindig a progi szintem, de pótlást is kaptam mindig a biztonság kedvéért. Nem tudom, nagyon el vagyok keseredve, elsõ baba lenne, de ez a legrosszabb, hogy megfogan, de nem marad velem:( Ha ez a baba is elmegy, akkor megyek meddõségire, mert hiába esek (eddig úgy tûnik) könnyen teherbe, ha elmennek a babák:(
Szerintem sárgatesthormon probléma. Nekem 5 terhességbõl van 2 gyerekem, a többi mind biokémiai volt. Aztán ittam esténként palástfû teát, na akkor abból gyerek lett :)
Úgy tudom, inzulinrezisztencia is okozhat beágyazódási problémákat, illetve korai vetélést.
Együtt érzek veled, kedves kérdezõ, spontán vetélésem volt az 5. héten Márciusban, bizonyított. Utána júniusban egy kémiai terhesség, itt is pozitív tesztek, aztán néhány nap múlva megjött. Nem értem miért. Majd mennem kell hormon és inzulin vizsgálatra. Már van egy kisfiam, egészséges terhességgel, egészséges baba született. Ezek elõtt soha nem volt problémám, sem vetélésem. Nagyon elszomorító helyzet:(
Pl ha nem elég vastag a nyálkahártya, és nem tud beágyazódni, az tipikusan okozhat kémiai terhességet. Létrejön a megtermékenyülés, de nincs hova beágyazódni. Szerintem érdemes egy komplett kivizsgálással kezdeni. Nem tudom, hány ilyen eseten vagy túl... Esetleg kérd endokrinológus, vagy meddõségi szakember tanácsát.
A kérdező hozzászólása: Kicsit pontosítok, a kémiai terhesség az, amikor ugyanúgy indul, mint egy normál terhesség, megtermékenyül a petesejt, beágyazódik, vagy el kezd beágyazódni, de nem tud megtapadni, vagy valamilyen oknál fogva nem fejlõdik tovább. A szervezet termel hcg hormont, ami egy idõ után lassul. UH-n még nem látszódik a terhesség, csak a menstruáció késik, a nõ a pozitív tesztek alapján úgy gondolja babát vár, majd jön a hideg zuhany, mert nem erõsödnek megfelelõen a tesztek, majd késéssel (ált. a 6. terhességi hétig) megjön a menstruáció. Lelkileg megterhelõ, had ne mondjam. Az okát viszont nem tudom, hogy mitõl áll meg a fejlõdés, vagy mi okoz megtapadási problémát, stb... Hallottam, hogy a Leiden mutáció sokszor okoz sokszoros kémiai terhességet majd vetélést, mert a trombózis hajlam miatt besûrûsödik a vér, és kilökõdik.
Próbáld a diétát is tartani, az is nagyon fontos. Reggelire kerüld a gyors felszívódású dolgokat. Amúgy a 3 hónap még nem túl sok idõ, könnyen elképzelhetõ, hogy ennyi idõ alatt nem javultak még az értékeid kellõ mértékben. Viszont sajnos az eredményeid nem túl jók. Az nem jót jelez ugyanis, hogy a 60 perces cukor már annyira lemegy. Valószínû nagyon nagy inzulinválaszod van valamikor az elsõ órában.

Mit jelent a kémiai terhesség? Volt vkinek? Mik voltak a tüneteke? honnan tudta hogy az? Mikor esett utána teherbe?

Legjobb válasz: Igazából semmi különöset nem jelent, a beágyazódás folyamatának legkorábbi megszakadása, általában egy korán végzett pozitív teszt utáni menstruáción kívül semmivel nem jár.

Igazából semmi különöset nem jelent, a beágyazódás folyamatának legkorábbi megszakadása, általában egy korán végzett pozitív teszt utáni menstruáción kívül semmivel nem jár.
A kérdező hozzászólása: mit jelent hogy korán?még a menzesz elõtt pozítív vagy a késés után?egészen 8 hétig?
szia. nekem egy fél éve kb volt sajnos. 27 napos ciklusom kb. , 25.-26. nap körül teszteltem és halványan ugyan de pozi volt, másnap kicsit erõsebb aztán vártam 2 napot szintén olyan pozi teszt volt és elkezdtem pecsételgetni, aztán ez 2-3 napig tarot majd, kicsi piros is jött 1 napig és el is múlt. Eközben teszt egyre halványabb lett majd nega :( doki megnézett és mondta kiürült minden kémiai terhességem volt. :( Azóta már most 18. hetes terhes vagyok :) Sok sikert nektek is! :)
8 hétig már semmiképpen nem lehet kémiai.
A kérdező hozzászólása: na akkor elmesélem, hogy március 31..-én volt meg utoljára, 34 napos a ciklusom, és 8.-án full pozítívat teszteltem, ezen a héten elmentem uhra semmit nem láttak, másnap full pozítívat teszteltem, ugyanolyan erõsen, majd csütörtökön elöntött a vér, és a doki azt mondta kémiai terhesség volt.de 14 mmes nyálkahártyát, és 3mmes felritkulást láttak uh-n.Ez akkor tényleg az volt?
Akkor leirom az én történetemet: peteérés (és egyben az együttlét napja) után 6 nappal dokihoz mentem, mert már jó ideje nem jött meg. Érts ez alatt 2, 5 hónapot. Uh-n megnézett, egy kissé elnyújtott echoszegény felritkulást látott, amire mondta, hogy vagy baba vagy menszi, de az alakjából itélve õ menszire tippel inkább. Majd peteérés után a 10.napon + teszt, halványan. Utána 2 nappal orvos, semmit nem látott, még a multkori felritkulást sem. Elsirtam magam, 3 nap múlvára visszarendelt, és megint látott egy felritkulást, amibõl utána petezsák lett ébenne a kis drágámmal. A sok vér miatt kicsi az esélye, de azér tesztelj szerintem mégegyet. Annyit megér a dolog. 12hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: mindenféleképpen tesztelek.köszönöm válaszod.
Sikerült tesztelni?

Mik a klór kémiai tulajdonságai?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kl%C3%B3r#K.C3.A9miai_tulajdons..

Mi a tej kémiai összetétele?

A napokban ez foglalkoztat, nem tudom miért. :D

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Tej Az elsõ pont :)

A kérdező hozzászólása: Aha, köszi :D
A tej keverék nincs kémiai összetétele mert nem vegyület ezerféle összetétele van az alkotók aránya összetétele is más!
H2SO4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!