Találatok a következő kifejezésre: Mi a a kórház, a klinika (15 db)

Mit vigyek a korházba szülésre? A szegedi női klinikán fogo szülni. Légyszi irjatok akik szintén ott szültek!

Legjobb válasz: Szia, épp tegnap pakoltam össze a cuccom. 21 hónapja született a fiam, az alapján csomagoltam. Két táskát készítettem, egyet a szülõszobára, egyet úgy általában. Szülõszoba: papucs, köntös, Tena Lady betét 1 db (bár ezt ott fogsz kapni) + ehhez tartozó eldobható bugyi (gyógyszertár, 2 db-os kb. 400 ft) hálóinget ide nem tettem, azt ott adnak tusolás után, törölközõt is. Szõlõcukor, fél l mentes víz (nõgyógyász javaslata - dr. Márton Virág) orvossal egyeztess, nem mindenki engedi, hogy igyál, egy esetleges császár miatt fényképezõgép, elem, hajgumi házassági any.kiv. vagy apasági + kiskönyv Amit hagyj otthon: ékszerek, körömlakk legyen lemosva (ha mûtét van és altatnak ,a körmöd színén figyelik az oxigénellátásodat) Kórházi táska: 2 hálóing, vagy pizsi. de tökéletes amit ott adnak, ott könnyebben kimossák a véres ruhát, mint Te otthon. Csak van, hogy olyat kapsz amin hiányzik egy-két gomb, ezért esetleg jó ha van nálad. Egy csomag Tena Lady + bugyi papucs tusoláshoz 2 nagy + egy kicsi törölközõ szoptatós melltartó (nem muszáj) mellszívó (van a kórházban elektromos, de ha van sajátod viheted) melltartóbetét a tejszivárgásra (nekem nem kellett) Tisztálkodó szerek: ahogy elõttem írták, ha lehet illatmentes tusfürdõ, sampon-balzsam, fogkefe, fogkrém, fésû, wc papír extra puha, nedves wc papír (gátseb függõ, mennyire lesz érzékeny, jól jöhet), papírzsepi sós-édes keksz, rostos üdítõ, ásv. víz (ezeket nem muszáj egybõl vinned, de ott majd jól jön) 5-kor van ébreszetõ, büfé 8-tól, a reggeli fél9-9, így nem árt, ha van nálad valami rágcsálnivaló telefon+töltõ evõeszköz, pohár olvasnivaló, rejtvény (ha nagyon jó alvó babád lesz, és nem nagyon lesz látogatód, jó ha van valami olvasnivaló) Ennyi jutott eszembe, én is ezeket raktam/rakom. Babának: kiskesztyû, hogy ne karmolja magát össze, vékony kis sapka, a hõháztartásuk még nem az igazi, a buksiján veszísti a legtöbb hõt pelenka (napi 3 nem elég), popsitörlõ ruha amiben a picur hazajön (én ezt itthon készítettem össze, majd hazajövetelkor hozza a párom) Hát kb. ennyi! Mikorra vagy kiírva?

Szia, épp tegnap pakoltam össze a cuccom. 21 hónapja született a fiam, az alapján csomagoltam. Két táskát készítettem, egyet a szülõszobára, egyet úgy általában. Szülõszoba: papucs, köntös, Tena Lady betét 1 db (bár ezt ott fogsz kapni) + ehhez tartozó eldobható bugyi (gyógyszertár, 2 db-os kb. 400 ft) hálóinget ide nem tettem, azt ott adnak tusolás után, törölközõt is. Szõlõcukor, fél l mentes víz (nõgyógyász javaslata - dr. Márton Virág) orvossal egyeztess, nem mindenki engedi, hogy igyál, egy esetleges császár miatt fényképezõgép, elem, hajgumi házassági any.kiv. vagy apasági + kiskönyv Amit hagyj otthon: ékszerek, körömlakk legyen lemosva (ha mûtét van és altatnak , a körmöd színén figyelik az oxigénellátásodat) Kórházi táska: 2 hálóing, vagy pizsi. de tökéletes amit ott adnak, ott könnyebben kimossák a véres ruhát, mint Te otthon. Csak van, hogy olyat kapsz amin hiányzik egy-két gomb, ezért esetleg jó ha van nálad. Egy csomag Tena Lady + bugyi papucs tusoláshoz 2 nagy + egy kicsi törölközõ szoptatós melltartó (nem muszáj) mellszívó (van a kórházban elektromos, de ha van sajátod viheted) melltartóbetét a tejszivárgásra (nekem nem kellett) Tisztálkodó szerek: ahogy elõttem írták, ha lehet illatmentes tusfürdõ, sampon-balzsam, fogkefe, fogkrém, fésû, wc papír extra puha, nedves wc papír (gátseb függõ, mennyire lesz érzékeny, jól jöhet), papírzsepi sós-édes keksz, rostos üdítõ, ásv. víz (ezeket nem muszáj egybõl vinned, de ott majd jól jön) 5-kor van ébreszetõ, büfé 8-tól, a reggeli fél9-9, így nem árt, ha van nálad valami rágcsálnivaló telefon+töltõ evõeszköz, pohár olvasnivaló, rejtvény (ha nagyon jó alvó babád lesz, és nem nagyon lesz látogatód, jó ha van valami olvasnivaló) Ennyi jutott eszembe, én is ezeket raktam/rakom. Babának: kiskesztyû, hogy ne karmolja magát össze, vékony kis sapka, a hõháztartásuk még nem az igazi, a buksiján veszísti a legtöbb hõt pelenka (napi 3 nem elég), popsitörlõ ruha amiben a picur hazajön (én ezt itthon készítettem össze, majd hazajövetelkor hozza a párom) Hát kb. ennyi! Mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! November 30.ra vagyok kiirva.A héten töltjük a 26. hetet. Majd lassan lehet összepakolni :) Ma megyünk pont 4d ultrahangra! Már nagyon várjuk a párommal!Egyenlöre nagyon jól érzem magam bár vannak apróbb bajaim mint pl lábfájás derékfájás néha stb... Dr Vincze Emõke az orvosom de még nem biztos hogy nála fogok szülni mert nem rég szült õ is.

Mi a különbség a kórház, a klinika és a szanatórium között?

Legjobb válasz: kórház: olyan intézmény amely a betegségek gyógyitására berendezett.egyetemhez nem tartozik. klinika: az orvosképzést és a kutatást egyaránt szolgáló egyetemi kórház. szanatórium: 1. kedvezõ éghajlatú vidéken létesített gyógyintézet bizonyos betegségek gyógyítására,vagy lábadozók kezelésére 2. különleges kényelmet biztosító magánkórház

kórház: olyan intézmény amely a betegségek gyógyitására berendezett.egyetemhez nem tartozik. klinika: az orvosképzést és a kutatást egyaránt szolgáló egyetemi kórház. szanatórium: 1. kedvezõ éghajlatú vidéken létesített gyógyintézet bizonyos betegségek gyógyítására, vagy lábadozók kezelésére 2. különleges kényelmet biztosító magánkórház
Azt gondolom Magyarországon nem nagyon van magánklinika, ami orvosképzést és kutatást támogatna, mögöttük állna. A magánklinika egy fölvett csalogató név. A magyar sznobokra épít.A kórház mint név, fogalom kopottas.Így hívják 100-200 éve. A magánklinika az meg jólcsengõ, eladható név. Manapság egy panel lakásból kialakított minimumfeltételeknek alig, alig megfelelõ lakásra is ezt írják:Magánklinika!Vicc az egész...

Debreceni klinikán szült anyukák! Mi a véleményetek? Milyen volt az ellátás? Mit vitetek be a korházba? Betétet kaptatok? Hány ágyasban voltatok? Ismerősötök volt?

Legjobb válasz: Betétet - majdnem pelust - kaptunk, ismerõsöm nem volt, nõvérek és szülésnõ kedvesek voltak, ellátás tehát a kaja szokásos kórházi, de meg lehetett enni, ÉN MOST IS Csak oda mennék, mert a szaktudást és felszereltséget nem lehet megfizetni. Én vidékrõl választottam a Klinikát. Szóval, szerintem azt a három napot te is ki fogod bírni. Ha este 6 elõtt szülsz, akkor az már az elsõ napnak számít :))

Betétet - majdnem pelust - kaptunk, ismerõsöm nem volt, nõvérek és szülésnõ kedvesek voltak, ellátás tehát a kaja szokásos kórházi, de meg lehetett enni, ÉN MOST IS Csak oda mennék, mert a szaktudást és felszereltséget nem lehet megfizetni. Én vidékrõl választottam a Klinikát. Szóval, szerintem azt a három napot te is ki fogod bírni. Ha este 6 elõtt szülsz, akkor az már az elsõ napnak számít :) )
10 hete szültem!És nagyon meg voltam elégedve!Mindenki nagyon kedves volt!Sokat segítettek!A babának adnak ruhát, pelust!Csak popsitörlõt vigyél!Neked is adnak betétét, minden nap többször kérdezik, hogy van e szükséged valamire!Mondjuk én vittem Tenát, nekem az jobban bevált a Tena fix hálós bugyival!2 ágyasban voltam és igen, volt ismerõsöm!:)
Szia!Én májusban szültem a Klinikán.A szülõszobáról csak pozitív élmenyem volt, a szülésznõk na és a dokim is nagyon rendesek voltak.szülésznõ nem volt fogadott, épp váltás volt , így 2 müszak is bent volt mig vajúdtam.A csecsemõs nõvérek elég vegyesek, van vagy 3 aki kedves aranyos volt, de a többi elég morcos.De a pálmát a gyermek fõorvos asszony vitte, na az kikészített 2 perc alatt, sírtam mikor kiment, állitólag mindenkivel ezt csinálja, ha szerencsés vagy nem fogod ki.A kaja nem valami jó, nekem hozták általában az ebédet.Betétet, és a babának pelenkát adnak, popsitörlõt és krémet viszont nem.Ismerõs egy csecsemõs nõvér volt, vagyis a sógornõm barátnõje, akkor ismertem meg, na õ tényleg sokszor segitett.
Bocsánat, valamiért nem jól linkeltem, de hidd el megéri végig olvasni! Üdv, egy szintén Klinikán szült 4 hónapos kislány anyukája!
Én juniusban szültem én nem fogadtam dokit de egy tündér szülésznõt igen és minden pénzt megér!!!!! elõtte is bekerültem egy hétre mert bevéreztem sokat voltam a szülöszobán és elég vegyes a társaság , vannak kedvesek de "bunkók"is de hol nem?! a csecsemõsök viszont undokok kivétel 1-2 ja és a fö orvosnõ engem is padlora tett 2 perc alatt:)
utolso vagyok én még vinnék wc ülöke papírt meg fertõtlenitö kendöt mert a wc-k nem valami jók fõleg szülésre ugye beöntés után stb nekem hasznos volt összetettem a 2 kezem hogy tettem el:) ja meg az eldobhato bugyi az is egy jo dolog meg betét mert amit adnak akkora hogy takarozni lehet vele:)
Én császárral szültem végül. 100%-ig meg vagyok elégedve a Klinikával, és dolgozóival. Vajúdás alatt volt egy kicsit "bunkóbb" szülésznõ, de már nem emlékszem, mondtam neki valami poénosat és rögtön megszelidült. :) Vigyél még magaddal fürdõszivacsot, mert, ha netán császáros leszel, akkor nem tudsz a kötésed miall 4 napig zuhanyozni. Kapcsozzák a sebet, 4 nap múlva szedik ki õket. Császárral 5 napig voltam bent 3 ágyas szobában, természetesen a babával.


II. Női Klinikán szülők! Szült valaki dr. Várbíró Szabolcsnál? Mennyi a tarifája? És milyen ő maga? Mi az amit magatokkal kell vinni a kórházba, együtt lehetek-e a babával este is? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Sziasztok!!! A magam részérõl meleg szívvel ajánlom, hogy forduljatok bizalommal Várbíró Szabolcshoz. 2008-ban egy vidéki kórházból kerültem a II. számú klinikára, ahol néhány hét múlva megszületett a kisfiam. Azóta ismerem Várbíró Doktort. Kizárólag pozitív jelzõkkel illetném és még annyi, hogy EMBER. Így csupa nagy betûvel. Ja, és természetesen azóta is õ az orvosom.

Sziasztok!!! A magam részérõl meleg szívvel ajánlom, hogy forduljatok bizalommal Várbíró Szabolcshoz. 2008-ban egy vidéki kórházból kerültem a II. számú klinikára, ahol néhány hét múlva megszületett a kisfiam. Azóta ismerem Várbíró Doktort. Kizárólag pozitív jelzõkkel illetném és még annyi, hogy EMBER. Így csupa nagy betûvel. Ja, és természetesen azóta is õ az orvosom.

A SOTE II. sz. Klinikán fogok szülni, mit pakoljak a kórházi csomagba?

Legjobb válasz: A babának vigyél pelust,textilt is,popsitörlõt. Krém és alkohol van ott. Csak hazajövös cucc kell neki,amiben a kórházban van azt ott adják. Majdnem 6 hós kicsi fiú anyukája

A babának vigyél pelust, textilt is, popsitörlõt. Krém és alkohol van ott. Csak hazajövös cucc kell neki, amiben a kórházban van azt ott adják. Majdnem 6 hós kicsi fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Magadnak mit vittél?Mikor pakoljam össze a cuccomat?30hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Mi a pécsi honvéd kórház (Akác utcai Klinika) "pte_kk_sec" SSID-jű, azaz ezen nevű wifijének a WPA hálózati kódja és proxyjának az IP-je és portja, persze csak ha van?

e kell vonulnom a kórházba pár napra és ami ott van nyílt net, az félóránként mindig ledob és eléggé hulladék, míg a "pte_kk_sec" rendes PTE-s helyi hálózat, gyors nettel. van érvényes EHA-kódom is ha esetleg majd kérné a csatlakozás után azt is az azonosításhoz. segítséget kérnék azoktól akik ismerik a rendszert, tudják a WPA kódját és esetleg ha proxy-t is használ akkor a proxy szerver IP-jét és portját is megköszönném! :)

Mit kell majd be vinni a picinek és nekem a korházba? Fog vki az Isz Női klinikán szülni?

Valoszínüleg császár lesz!!! Amiatt kell külön valami??

Legjobb válasz: Köszönöm jegyzetelek!!! :-)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm jegyzetelek!!! :-)
Nekem császárom volt, és lehet én vagyok szerencsétlen, de az elsõ napokban biztos nem tudtam volna magamtól felvenni egy zoknit, vagy egy nadrágot, úgyhogy császárhoz én inkább a hálóinget ajánlom (persze lehet te könnyebben hajolgatsz majd egy nagy vágással, de nekem nem ment). Én még ajánlom a szívószálat, mivel mûtét után egy darabig nem kelhetsz fel, és olyankor inni könnyebb szívószállal. A mosdószivacs fontos, mert a sebhez nem érhet víz, és mosdószivaccsal valóban könnyebb áttörölgetni magad.
Császárhoz vigyél fáslit! A mûtét elõtt ezzel fogják bekötözni a lábad, a trombózis elkerülése végett.
Én gàtmetszéses voltam, nàlamàn kényesebb nincs is.... A poklokat éltem àt alig tudtam ülni, csak laza kinyùlott bugyiban jàrtam. Szegény Te nem kell annyira megijedni, a fàjdalmakat el fogod feledni hamar ha csàszàros leszel ha nem....
Ja, és érdemes legalább bodyt vinni a babának. Amikor a gyerekeim születtek ott (3 és 5 éve) legalábbis kisinget és pólyát adtak. A pólyát használtam, de a kisinget mindjárt lecseréltem bodyra. Rugi sem árthat, bár én pl. bodyt + pólyát + ha szükséges volt, kis takarót használtam.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat sokat segítettetek!!! :-)
Még a haskötõ jutott eszembe. Nekem nem volt, de császár után baromi rossz volt, mikor felállítottak és hasam ráesett tulajdonképpen a sebemre. Akkor adtak nekem lepedõt vagy mit és azzal tekertek körbe, hogy megfogja a hasam. Aztán párom hozott be nekem haskötõt, az elsõ napokban nagyon jól jött. Otthon már jól voltam, akkor már visszahúzódott annyira a hasam, hogy ne érezzem, hogy rálóg a sebre.
Nem tudom írták e a 2decis szívószálas üdítõt, mert inni kell, de a fejedet nem emelheted fel, így azt a legegyszerûbb inni.kell egy külön kis csomag az örzõbe, mert a nagy táskád elküldik.ebbe kell:betét, eldobhatós bugyi, 2 decis innivaló, pogácsa vagy valami olyasmi, fásli, törülközõ(nem annyira nagy)tusfürdõ, fogkefe fogkrém..más nem jut eszembe..a többi cucc persze, ami a csecsemõosztályon kell majd.én vittem a babának bodyt, de nyári baba volt, most vinnék rugikat is.vittem neki pelenkát, popsitörlõt, mellszívót, cumisüveget.(a mai fejemmel vinnék tápszert is, mert sajnos nem volt tejem 4 napig és ott szinte könyörögni, magyarázkodni , h nincs még tej..uhh)vittem babavizet.jól jöhet mellbimbóvédõ, mellbimbókrém.haslekötõs bugyi vagy mi.nekem nagyon jól jött császár után.
Szia! Én ott szültem õsszel! :) Amit az elsõ válaszoló írt, tökéletes! De császárosoknak inkább hálóing való... Ja! Amit még tudni érdemes... Egy wc-t sokan használtok majd. Közös fürdõ+wc van, ezt 2 szobányi anyuka használja. Domestos fertõtlenítõ kendõ mindenképp legyen nálad! Szerintem az a legborzalmasabb az egész kórházban!!! Volt hogy órákat is várni kellett, mert épp akkor zuhanyoztak a szomszéd szobából, stb... Irtó hülye megoldás, mégiscsak szülészet, valahogy mást kellett volna kitalálniuk!
2-szer, de mindkétszer császárom volt. A doki Silhavy Mihály.
Jó volt olvasni az infókat, én márciusra vagyok kiírva a kicsimmel. Doki miatt megyünk most ebbe a kórházba, azt már az elsõ baba és a Péterfy kórház révén tudom, hogy az újszülött osztályon sok jóra nem kell számítani, úgy tûnik ez már csak így van mindenhol. Mondjuk a kosz az egy picit ijesztõnek hangzik, elég fóbiás meg mániás vagyok az ilyesmire :(. De legalább már rendeltem fertõtlenítõ sprayt, legyen saját abból is. Vicces, hogy a Péterfyben anno a fizetõs szobában az elsõ lakótársam a fürdõben jött szembe kövér csótány képében.
3. bekezdésben nem nõvérem, csak nõvér :D
Utolsó vagyok az elfelejtettem írni, hogy a csecsemõsök nagyon bunkók, igaz le vannak terhelve, de szoptatás és egyéb téren ne sok tanácsra számítcs.Egyik szobatársam fodaott csecsemõ nõvért is, így 20 e ft-ért neki szívesen segített...:(Ránk meg magasról tettek..
Nemrég szültem ott, a fogadott dokim nem jött be a szülésre, sõt utána rám sem nézett, pedig 9 hónapig hozzá jártam magánrendelésre(dr.Kovács Eszter).Õt semmiképpen nem ajánlom! Az ügyeletes rendes volt, igaz csak az utolsó 5 percre jött be...Kórtermek sem voltak igaziak, iszonyú kosz volt a mosdóban mindig..Én többet nem szülnék ott, azt hiszem a másodikkal az Istvánt választanám.
Szia én ott szültem Dr pataki Zoltánnál.Ha valami komplikáció van vagy koraszülés elég jól fel van szerelve.Sajnos a csecsemõs nõvérekrõl, nem tudok nyilatkozni, mert második kisfiam 34-hétre született, most már igazi nagy csibész decemberbe volt egy éves.Én a kórházzal megvagyok elégedve.
Most látom, hogy ez részben ugyanaz, bocs. De azért a kommentek miatt érdemes lehet elolvasni.
Hú, ha lesz idõm (és nem felejtem el), akkor leírom. Addig is találtam neked valamit: http://bezzeganya.postr.hu/korhazteszt-beontest-es-borotvala.. http://divany.hu/poronty/2009/08/28/csaszarnal_bent_lehet_az.. Kommentekkel együtt!
A kérdező hozzászólása: Milyenek voltak a nõvérek? Az ellátás? A tisztaság? A nõgyógyász???
Az én bentlétem alatt a wct-egyszer takarították!Iszonyú kosz volt, meg is kérdeztem a nõvéreket, hogy mit lehetne tenni, nem mondtak semmit, majd jön a takarítónõ...A harmadik nap(összesen 5öt voltam ott) a sogornõm hozott domestost és takarítottam ki!Sose felejtem el, én többet nem szülnék ott, és nem csak ezért..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!