Találatok a következő kifejezésre: Mi a a kórház, a klinika (15 db)

Mit vigyek a korházba szülésre? A szegedi női klinikán fogo szülni. Légyszi irjatok akik szintén ott szültek!

Legjobb válasz: Szia, épp tegnap pakoltam össze a cuccom. 21 hónapja született a fiam, az alapján csomagoltam. Két táskát készítettem, egyet a szülõszobára, egyet úgy általában. Szülõszoba: papucs, köntös, Tena Lady betét 1 db (bár ezt ott fogsz kapni) + ehhez tartozó eldobható bugyi (gyógyszertár, 2 db-os kb. 400 ft) hálóinget ide nem tettem, azt ott adnak tusolás után, törölközõt is. Szõlõcukor, fél l mentes víz (nõgyógyász javaslata - dr. Márton Virág) orvossal egyeztess, nem mindenki engedi, hogy igyál, egy esetleges császár miatt fényképezõgép, elem, hajgumi házassági any.kiv. vagy apasági + kiskönyv Amit hagyj otthon: ékszerek, körömlakk legyen lemosva (ha mûtét van és altatnak ,a körmöd színén figyelik az oxigénellátásodat) Kórházi táska: 2 hálóing, vagy pizsi. de tökéletes amit ott adnak, ott könnyebben kimossák a véres ruhát, mint Te otthon. Csak van, hogy olyat kapsz amin hiányzik egy-két gomb, ezért esetleg jó ha van nálad. Egy csomag Tena Lady + bugyi papucs tusoláshoz 2 nagy + egy kicsi törölközõ szoptatós melltartó (nem muszáj) mellszívó (van a kórházban elektromos, de ha van sajátod viheted) melltartóbetét a tejszivárgásra (nekem nem kellett) Tisztálkodó szerek: ahogy elõttem írták, ha lehet illatmentes tusfürdõ, sampon-balzsam, fogkefe, fogkrém, fésû, wc papír extra puha, nedves wc papír (gátseb függõ, mennyire lesz érzékeny, jól jöhet), papírzsepi sós-édes keksz, rostos üdítõ, ásv. víz (ezeket nem muszáj egybõl vinned, de ott majd jól jön) 5-kor van ébreszetõ, büfé 8-tól, a reggeli fél9-9, így nem árt, ha van nálad valami rágcsálnivaló telefon+töltõ evõeszköz, pohár olvasnivaló, rejtvény (ha nagyon jó alvó babád lesz, és nem nagyon lesz látogatód, jó ha van valami olvasnivaló) Ennyi jutott eszembe, én is ezeket raktam/rakom. Babának: kiskesztyû, hogy ne karmolja magát össze, vékony kis sapka, a hõháztartásuk még nem az igazi, a buksiján veszísti a legtöbb hõt pelenka (napi 3 nem elég), popsitörlõ ruha amiben a picur hazajön (én ezt itthon készítettem össze, majd hazajövetelkor hozza a párom) Hát kb. ennyi! Mikorra vagy kiírva?

Szia, épp tegnap pakoltam össze a cuccom. 21 hónapja született a fiam, az alapján csomagoltam. Két táskát készítettem, egyet a szülõszobára, egyet úgy általában. Szülõszoba: papucs, köntös, Tena Lady betét 1 db (bár ezt ott fogsz kapni) + ehhez tartozó eldobható bugyi (gyógyszertár, 2 db-os kb. 400 ft) hálóinget ide nem tettem, azt ott adnak tusolás után, törölközõt is. Szõlõcukor, fél l mentes víz (nõgyógyász javaslata - dr. Márton Virág) orvossal egyeztess, nem mindenki engedi, hogy igyál, egy esetleges császár miatt fényképezõgép, elem, hajgumi házassági any.kiv. vagy apasági + kiskönyv Amit hagyj otthon: ékszerek, körömlakk legyen lemosva (ha mûtét van és altatnak , a körmöd színén figyelik az oxigénellátásodat) Kórházi táska: 2 hálóing, vagy pizsi. de tökéletes amit ott adnak, ott könnyebben kimossák a véres ruhát, mint Te otthon. Csak van, hogy olyat kapsz amin hiányzik egy-két gomb, ezért esetleg jó ha van nálad. Egy csomag Tena Lady + bugyi papucs tusoláshoz 2 nagy + egy kicsi törölközõ szoptatós melltartó (nem muszáj) mellszívó (van a kórházban elektromos, de ha van sajátod viheted) melltartóbetét a tejszivárgásra (nekem nem kellett) Tisztálkodó szerek: ahogy elõttem írták, ha lehet illatmentes tusfürdõ, sampon-balzsam, fogkefe, fogkrém, fésû, wc papír extra puha, nedves wc papír (gátseb függõ, mennyire lesz érzékeny, jól jöhet), papírzsepi sós-édes keksz, rostos üdítõ, ásv. víz (ezeket nem muszáj egybõl vinned, de ott majd jól jön) 5-kor van ébreszetõ, büfé 8-tól, a reggeli fél9-9, így nem árt, ha van nálad valami rágcsálnivaló telefon+töltõ evõeszköz, pohár olvasnivaló, rejtvény (ha nagyon jó alvó babád lesz, és nem nagyon lesz látogatód, jó ha van valami olvasnivaló) Ennyi jutott eszembe, én is ezeket raktam/rakom. Babának: kiskesztyû, hogy ne karmolja magát össze, vékony kis sapka, a hõháztartásuk még nem az igazi, a buksiján veszísti a legtöbb hõt pelenka (napi 3 nem elég), popsitörlõ ruha amiben a picur hazajön (én ezt itthon készítettem össze, majd hazajövetelkor hozza a párom) Hát kb. ennyi! Mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! November 30.ra vagyok kiirva.A héten töltjük a 26. hetet. Majd lassan lehet összepakolni :) Ma megyünk pont 4d ultrahangra! Már nagyon várjuk a párommal!Egyenlöre nagyon jól érzem magam bár vannak apróbb bajaim mint pl lábfájás derékfájás néha stb... Dr Vincze Emõke az orvosom de még nem biztos hogy nála fogok szülni mert nem rég szült õ is.

Mi a különbség a kórház, a klinika és a szanatórium között?

Legjobb válasz: kórház: olyan intézmény amely a betegségek gyógyitására berendezett.egyetemhez nem tartozik. klinika: az orvosképzést és a kutatást egyaránt szolgáló egyetemi kórház. szanatórium: 1. kedvezõ éghajlatú vidéken létesített gyógyintézet bizonyos betegségek gyógyítására,vagy lábadozók kezelésére 2. különleges kényelmet biztosító magánkórház

kórház: olyan intézmény amely a betegségek gyógyitására berendezett.egyetemhez nem tartozik. klinika: az orvosképzést és a kutatást egyaránt szolgáló egyetemi kórház. szanatórium: 1. kedvezõ éghajlatú vidéken létesített gyógyintézet bizonyos betegségek gyógyítására, vagy lábadozók kezelésére 2. különleges kényelmet biztosító magánkórház
Azt gondolom Magyarországon nem nagyon van magánklinika, ami orvosképzést és kutatást támogatna, mögöttük állna. A magánklinika egy fölvett csalogató név. A magyar sznobokra épít.A kórház mint név, fogalom kopottas.Így hívják 100-200 éve. A magánklinika az meg jólcsengõ, eladható név. Manapság egy panel lakásból kialakított minimumfeltételeknek alig, alig megfelelõ lakásra is ezt írják:Magánklinika!Vicc az egész...

Debreceni klinikán szült anyukák! Mi a véleményetek? Milyen volt az ellátás? Mit vitetek be a korházba? Betétet kaptatok? Hány ágyasban voltatok? Ismerősötök volt?

Legjobb válasz: Betétet - majdnem pelust - kaptunk, ismerõsöm nem volt, nõvérek és szülésnõ kedvesek voltak, ellátás tehát a kaja szokásos kórházi, de meg lehetett enni, ÉN MOST IS Csak oda mennék, mert a szaktudást és felszereltséget nem lehet megfizetni. Én vidékrõl választottam a Klinikát. Szóval, szerintem azt a három napot te is ki fogod bírni. Ha este 6 elõtt szülsz, akkor az már az elsõ napnak számít :))

Betétet - majdnem pelust - kaptunk, ismerõsöm nem volt, nõvérek és szülésnõ kedvesek voltak, ellátás tehát a kaja szokásos kórházi, de meg lehetett enni, ÉN MOST IS Csak oda mennék, mert a szaktudást és felszereltséget nem lehet megfizetni. Én vidékrõl választottam a Klinikát. Szóval, szerintem azt a három napot te is ki fogod bírni. Ha este 6 elõtt szülsz, akkor az már az elsõ napnak számít :) )
10 hete szültem!És nagyon meg voltam elégedve!Mindenki nagyon kedves volt!Sokat segítettek!A babának adnak ruhát, pelust!Csak popsitörlõt vigyél!Neked is adnak betétét, minden nap többször kérdezik, hogy van e szükséged valamire!Mondjuk én vittem Tenát, nekem az jobban bevált a Tena fix hálós bugyival!2 ágyasban voltam és igen, volt ismerõsöm!:)
Szia!Én májusban szültem a Klinikán.A szülõszobáról csak pozitív élmenyem volt, a szülésznõk na és a dokim is nagyon rendesek voltak.szülésznõ nem volt fogadott, épp váltás volt , így 2 müszak is bent volt mig vajúdtam.A csecsemõs nõvérek elég vegyesek, van vagy 3 aki kedves aranyos volt, de a többi elég morcos.De a pálmát a gyermek fõorvos asszony vitte, na az kikészített 2 perc alatt, sírtam mikor kiment, állitólag mindenkivel ezt csinálja, ha szerencsés vagy nem fogod ki.A kaja nem valami jó, nekem hozták általában az ebédet.Betétet, és a babának pelenkát adnak, popsitörlõt és krémet viszont nem.Ismerõs egy csecsemõs nõvér volt, vagyis a sógornõm barátnõje, akkor ismertem meg, na õ tényleg sokszor segitett.
Bocsánat, valamiért nem jól linkeltem, de hidd el megéri végig olvasni! Üdv, egy szintén Klinikán szült 4 hónapos kislány anyukája!
Én juniusban szültem én nem fogadtam dokit de egy tündér szülésznõt igen és minden pénzt megér!!!!! elõtte is bekerültem egy hétre mert bevéreztem sokat voltam a szülöszobán és elég vegyes a társaság , vannak kedvesek de "bunkók"is de hol nem?! a csecsemõsök viszont undokok kivétel 1-2 ja és a fö orvosnõ engem is padlora tett 2 perc alatt:)
utolso vagyok én még vinnék wc ülöke papírt meg fertõtlenitö kendöt mert a wc-k nem valami jók fõleg szülésre ugye beöntés után stb nekem hasznos volt összetettem a 2 kezem hogy tettem el:) ja meg az eldobhato bugyi az is egy jo dolog meg betét mert amit adnak akkora hogy takarozni lehet vele:)
Én császárral szültem végül. 100%-ig meg vagyok elégedve a Klinikával, és dolgozóival. Vajúdás alatt volt egy kicsit "bunkóbb" szülésznõ, de már nem emlékszem, mondtam neki valami poénosat és rögtön megszelidült. :) Vigyél még magaddal fürdõszivacsot, mert, ha netán császáros leszel, akkor nem tudsz a kötésed miall 4 napig zuhanyozni. Kapcsozzák a sebet, 4 nap múlva szedik ki õket. Császárral 5 napig voltam bent 3 ágyas szobában, természetesen a babával.


II. Női Klinikán szülők! Szült valaki dr. Várbíró Szabolcsnál? Mennyi a tarifája? És milyen ő maga? Mi az amit magatokkal kell vinni a kórházba, együtt lehetek-e a babával este is? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Sziasztok!!! A magam részérõl meleg szívvel ajánlom, hogy forduljatok bizalommal Várbíró Szabolcshoz. 2008-ban egy vidéki kórházból kerültem a II. számú klinikára, ahol néhány hét múlva megszületett a kisfiam. Azóta ismerem Várbíró Doktort. Kizárólag pozitív jelzõkkel illetném és még annyi, hogy EMBER. Így csupa nagy betûvel. Ja, és természetesen azóta is õ az orvosom.

Sziasztok!!! A magam részérõl meleg szívvel ajánlom, hogy forduljatok bizalommal Várbíró Szabolcshoz. 2008-ban egy vidéki kórházból kerültem a II. számú klinikára, ahol néhány hét múlva megszületett a kisfiam. Azóta ismerem Várbíró Doktort. Kizárólag pozitív jelzõkkel illetném és még annyi, hogy EMBER. Így csupa nagy betûvel. Ja, és természetesen azóta is õ az orvosom.

A SOTE II. sz. Klinikán fogok szülni, mit pakoljak a kórházi csomagba?

Legjobb válasz: A babának vigyél pelust,textilt is,popsitörlõt. Krém és alkohol van ott. Csak hazajövös cucc kell neki,amiben a kórházban van azt ott adják. Majdnem 6 hós kicsi fiú anyukája

A babának vigyél pelust, textilt is, popsitörlõt. Krém és alkohol van ott. Csak hazajövös cucc kell neki, amiben a kórházban van azt ott adják. Majdnem 6 hós kicsi fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Magadnak mit vittél?Mikor pakoljam össze a cuccomat?30hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Mi a pécsi honvéd kórház (Akác utcai Klinika) "pte_kk_sec" SSID-jű, azaz ezen nevű wifijének a WPA hálózati kódja és proxyjának az IP-je és portja, persze csak ha van?

e kell vonulnom a kórházba pár napra és ami ott van nyílt net, az félóránként mindig ledob és eléggé hulladék, míg a "pte_kk_sec" rendes PTE-s helyi hálózat, gyors nettel. van érvényes EHA-kódom is ha esetleg majd kérné a csatlakozás után azt is az azonosításhoz. segítséget kérnék azoktól akik ismerik a rendszert, tudják a WPA kódját és esetleg ha proxy-t is használ akkor a proxy szerver IP-jét és portját is megköszönném! :)

A szegedi szülészeti klinikára kell vinni evőeszközöket, tányért? Azt tudom, hogy a babónak nem kell bentre ruha, de nekem mi kellhet? ? Van kórházi listám, csak érdekelne, hogy Szegedre mi a praktikus.

Legjobb válasz: (Elõzõ válaszoló vagyok) Azért nem árt, ha még legalább 1-2 hétig "bent tartod" a babót. Pihenj sokat! Megkérdezhetem ki az orvosod?

(Elõzõ válaszoló vagyok) Azért nem árt, ha még legalább 1-2 hétig "bent tartod" a babót. Pihenj sokat! Megkérdezhetem ki az orvosod?
A kérdező hozzászólása: magyon szépen köszönöm!! pakolom össze a csomagot, mert eléggé erõs jóslófájásaim vannak meg sok keményedésem. még nem szeretnék szülni, mivel "csak" 35 hetesek vagyunk, de sosem lehet tudni és felkészült szeretnék lenni!! boldog babázást Neked!!
A kérdező hozzászólása: szia!! Dr. Vincze Emõke a választott orvosunk, eddig nagyon meg vagyunk vele elégedve!! Szülészt/nõt nem fogadtunk. Igen, azért még legalább 2 hetet ki szeretnék húzni, csak a "baj", hogy C:1100, de sokat pihenek.
(Még mindig elõzõ...) Ne aggódj, én is így voltam és 2 nappal túlhordtam a babót.
A kérdező hozzászólása: köszi, most én is azon vagyok, hogy minél tovább bent maradjon a fiatalúr!! :) és mi a véleményed a klinikáról és az ott dolgozókról?? milyen benyomásaid voltak??

A debreceni Klinikán mit érdemes berakni a kórházi csomagba?

Mi az amit a szülőszobára be lehet vinni és mi az amit külön a nagy táskába rakjak magamnak? A babának vigyek ruhát vagy jó az amit ott adnak?

Legjobb válasz: Mi viszünk ruhát és minden egyebet a babának, de azt mondta a szülésznõnk a legutóbbi találkozáskor, hogy mindent adnak, ami az ellátásához kell, ruhát és pelenkát, törlõkendõt, hintõport stb. is. :) Szülõszobára fényképezõt lehet bevinni, meg apuka vihet magával szendvicset esetleg, neked egy kis szõlõcukrot. Magamnak viszek mindent, amit a védõnõ mondott és én is szükségesnek érzek, ha gondolod ezt a listát is átküldöm. :)

Mi viszünk ruhát és minden egyebet a babának, de azt mondta a szülésznõnk a legutóbbi találkozáskor, hogy mindent adnak, ami az ellátásához kell, ruhát és pelenkát, törlõkendõt, hintõport stb. is. :) Szülõszobára fényképezõt lehet bevinni, meg apuka vihet magával szendvicset esetleg, neked egy kis szõlõcukrot. Magamnak viszek mindent, amit a védõnõ mondott és én is szükségesnek érzek, ha gondolod ezt a listát is átküldöm. :)
A kérdező hozzászólása: Házassági anyakönyvi kivonat jó az eredeti 2009-es? Külön táskába rakjam a szülõszobás és külön a gyerekágyas dolgaimat?
Igen, szerintem rakd külön (a szülõszobásba tedd be az összes leletedet és iratodat is). Ha Db-ben volt az esküvõtök, elvileg akármikori anyakönyvi kivonat jó lesz.
Szülõszobáról nem tudok nyilatkozni, a Kenézybe szültem... de a baba átkerült. Ruhát adnak, de vigyél néhányat mert pl. nálunk hétvégén elfogyott mert annyi baba született és nem volt mosoda. Popsi törlõt nem adtak, pelenkát napi 5 db-t, de néha kevés volt, vigyél azt is pluszba.
Popsitörlõt mindenképp tegyél, azt az egyet nem adnak, és elég sokan bajban voltak emiatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat!
A kérdező hozzászólása: Kedves Tamy! Köszönöm a hasznos infókat, sokat segítettél. Én 28-ra vagyok kiírva, akár még találkozhatunk is:) . Nekünk kisfiunk lesz. Könnyû szülést kívánok én is neked!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!