Találatok a következő kifejezésre: Mi a a kórház, a (1555 db)

Mit adnak a kórházban a picire? Ha baba-mama szobában leszünk ott lehet saját ruciban?

Legjobb válasz: persze......mi is saját ruhát vettünk fel már elsõ naptol kezdve

persze......mi is saját ruhát vettünk fel már elsõ naptol kezdve
Persze, vihetsz neki sajátot! Annak még jobban örülnek is a csecsemõsök , mert nem nekik kell mosni és ha véletlenül lebukja akkor meg nem kell hallgatnod azt, hogy már megint át kell öltöztetni! Megcsinálod te magad, én amikor a lányom született mindent vittünk pelus, popsikrém, törlõ, ruhák!
Adnak a picire egy badit és egy hálózsákot, de vihetsz neki te is ruhát be.De szerintem fölösleges mert mindennap tisztát adnak fürdés után, meg napközben is ha szükség van rá.Jó babázást kívánok, ha majd megszületik.
Szerintem fölösleges ruhát vinni és egyéb dolgot mert mindent adnak, és nekünk egyszer sem kellett hallgatni , hogy már megint át kell öltöztetni, de ez kórháztól is függ.
Szia!Én nem akartam sajátot inni, de olyan megviselt rucikat kapott, hogy inkább hozattam be neki.
Nálunk angol pólyában volt, nem lehetett sajátot adni rá.

Minek vannak a kórházakban a falra függesztve LCD TV-k?

Az árampazarláson kívül mire jók még?

Legjobb válasz: az LCD pont áramspórolásra jó. töredékét fogyasztja egy képcsovesnek

az LCD pont áramspórolásra jó. töredékét fogyasztja egy képcsovesnek
A kérdező hozzászólása: nem a TV típusáról van szó, hanem arról hogy miért van ott
nézni? én legalábbis azt szoktam
Mert a földre rakva nehezebb nézni.

Mit visztek a kórházba a babának?

Úgy értem,annak akinek kell vinni ruhát a kórházba,mit és mennyit visz?Mennyi pelenkát?(5napra)

Legjobb válasz: Szia!Nem kell nagy feneket keríteni a dolognak.Mi megkérdeztük és mondták mit vigyünk.Vittünk egy rugit,egy sapkát,1 pelenkát amiben haza jön,meg vagy pólya vagy bébihordó,meg egy pléd amivel betakarják.Ja és 2 db textil pelenka egy a feje alá,a másikkal meg letakarják.Mellesleg mi augusztusban hoztuk haza.De max a hideg miatt még egy plusz pulcsi nem árt neki,különben úgyis be lesz takargatva pléddel meg mindennnel,na meg mindenki rögtön haza megy vele nem kell agyonig beöltöztetni.Remélem segítettem.

Szia!Nem kell nagy feneket keríteni a dolognak.Mi megkérdeztük és mondták mit vigyünk.Vittünk egy rugit, egy sapkát, 1 pelenkát amiben haza jön, meg vagy pólya vagy bébihordó, meg egy pléd amivel betakarják.Ja és 2 db textil pelenka egy a feje alá, a másikkal meg letakarják.Mellesleg mi augusztusban hoztuk haza.De max a hideg miatt még egy plusz pulcsi nem árt neki, különben úgyis be lesz takargatva pléddel meg mindennnel, na meg mindenki rögtön haza megy vele nem kell agyonig beöltöztetni.Remélem segítettem.
Szia! Kórháza válogatja! Ahol én szültem addíg nem kellett semmit vinni a babának amíg nem kértem ki amint császár után "biztosabb" lábon álltam kikértem akkor nekünk kellett a pelust "finanszírozni" Számolj etetésenként egyet kb.napi 7-8 és akkor nem leszel bajban én egy kiscsomagos pamperst vittem. Minden mást adnak popsikenõcs stb.. fürdetni úgy is a csecsemõs fürdeti más meg nem kell esetleg ha úgy gondolod cumijól fog jönni ha esetleg már sajognak a melleid. A hazamenõs holmit meg aznap hozasd be apukával mert káosz lesz az éjjeliszkrényed közelében.Könnyû szülést. Egy 4hós kisbogyó anyuja Pusz
Szia, én a Bp. Baross u-ban szültem. Elvileg nem kell semmi, de olyan tolonc ruhát adtak a gyerekre, hogy el sem képzeltem, hogy az kényelmes. Egyébként 3 nap után kidobnak :O) Szóval szerintem kell... kis sapka hiszen fázik még a pici, az a kis ujjatlan kesztyû (anyós így nem puszilja a kezét) és nem karmolja össze magát a pici, hosszú ujjas bady úgy 5-6 db, fürdetéskor adsz egyet a gondozónak és abba öltöztetik, textil pelus a feje alá, meg ha mellre teszed is kell. Pelenka is kell napi6-8 db kb. Popsikrémet adnak, a köldök ellátásához adnak cuccost. Azonkívül, amiben hazahozod, azt aznap ráértek bevinni, mikor hazamehetsz. Magadnak vigyél sok, nagy betétet és tena bugyit, Elõl gombolós hálóinget. A klotyóhoz meg domestos kendõt, kellhet. Ja és ami nélkül én nem bírnám ... óriáscsomag nedves kendõ. A szüléshez is kell cucc, ha gondolod írj mailt, leírom mi kellhet...ja, bár nem kérdezted de fontos, ha keveset is szopozik a kórházban a babád, itasd, itasd, itasd, elkerülöd hogy besárguljon, elõbb hazamehettek...
plédet is vigyél
Elõzõ vagyok az cumiból akart lenni.Ja és textilpelust 1-2õt az is jó ha van!
Nem tudok írni azt akartam kihozni hogy cumi és jól fog jönni. Bocs


Mit mondjak a korházban a gyakorlaton a főorvosnak?

fehér cip? / papucs kellene DE mivel 49es lábam van amit megrendeltem csak 2 hét múlva fog megjönni ...

Legjobb válasz: Pontosan ezt. megrendeltétek, de még nincs meg.

Pontosan ezt. megrendeltétek, de még nincs meg.
Ezt...

Újszölött babáknak mit adnak a kórházban a picinek amig nincs teje az anyukának? Tegnap született a baba.

Legjobb válasz: Jo esetben semmit. Ha a babanak nincs gondja (ahogy az elsi is irta), nem adnak semmit, ezzel is tamogatjak a szoptatast!

Jo esetben semmit. Ha a babanak nincs gondja (ahogy az elsi is irta), nem adnak semmit, ezzel is tamogatjak a szoptatast!
Az én babám sem kapott semmit. És csak sírt és sírt... Nekem meg a szívem szakadt meg! (az utolsó kórházi nap indult meg a tejem, de önmagában nem volt elég, kezdettõl hozzataplalt tapszeres baba) Komolyan, annyira kiborultam ettõl, h már sírtam. Ahogy elnéztem a többi anyát, akik már vígan szoptattak a babajukat, én meg nem voltam ra képes, és a picikem ehezett, hát az valami szörnyû érzés volt!!! Aztán jött anyosom, intezkedett, és már jöttek is a csecsemosok a tapszerrel! :-) és végre megnyugodott a Drágám!
Nálunk meg jól beteáztatják a babákat, hogy ne sírjanak. Magam láttam, hogy teáztatják õket (voltam gyakorlaton újszülött osztályon). Jó édes, rózsaszínes tea, megkóstoltam, tényleg finom. Ha sír a baba, már nyomják is a szájába a teát. Lehet, hogy épp éhes, de ahelyett, hogy kihoznák szopizni, megteáztatják, amivel ugye eltelítõdik a gyomrocskája. Aztán fél óra múlva kihozzák etetésre (szigorúan három óránként), és csodálkoznak, hogy jé, nem szopizik a baba, fogy a súlya! És úgy beszélnek az anyukával, mintha szar anya lenne, mert még szoptatni se tud! Egy másik, saját történet a csecsemõs nõvérkékrõl. Az én lányom koraosztályra került (33. héten lett meg), ott meg tápszerezték. Fejtem, mint az õrült, vittem a tejet mindig frissen, felcímkézve, az erre a célra használt hûtõbe. Látom, hogy hozzá se nyúltak. Szóvá tettem, erre azt a választ kaptam, hogy õk nem érnek rá azt lesni, hogy melyik tej melyik gyereké. Hozzá teszem, másfél hétig a lányom volt az egyedüli az egész osztályon, aztán került oda még egy kislány. Amíg én a gyerekágyon voltam, mondta a kezelõorvos, hogy az anyuka bármikor bemehet a babához, külön engedély nélkül (csak megfigyelésen volt bent a 2200 g súlya miatt, nem volt beteg). Így hát többször mentem este is látogatni. Nemegyszer kerestem nõvért, sehol senki, hát bementem a picihez. Sír, mint állat. Kivettem a dobozból, megetettem, tisztába raktam, dédelgettem picit, majd visszaraktam, majd eljövetelkor hallok beszédfoszlányokat az egyik szobából. Jó nagyot köszönök, ijedten szalad a nõvér, majd megnyugodva mondja, hogy ja, csak az anyuka? Menjen be nyugodtan a picihez! :) Mondom, már túl vagyok rajta, felírtam egy papírra, hogy mikor mennyit evett, és hogy volt kakis pelusa. Jó, mi?
Szerencsére bababarát kórházban szültem (Miskolc), így semmit nem adnak a babáknak, viszont egész nap velünk van, akármikor mellre lehet õket tenni. A csecsemõ akkora energiatartalékkal jön világra, hogy akkor se lesz semmi baja, ha pár napig nem eszik semmit. Ráadásul a kolosztrum annyira tápláló, hogy tényleg pár csepp is elég belõle nekik. Nálunk ha végképp nincs semmi teje az anyukának és/vagy nagyon határozottan kéri, akkor adnak kis pohárban tápszert a babának, de ezt jobb nem igénybe venni 1-2 napos babánál, mert ilyenkor lehet nagyon elrontani az egész szoptatást a legelején.
Nálunk például semmit. Az elsõ napokban állítólag nincs szüksége a babáknak nagy mennyiségû anyatejre, bõven elég az elõtej. Egyedül azok a babák kaptak egy kis cukros vizet, akiknek valamiért nagyon leesett a cukruk, az én babám így járt. Egy szobatársam babája viszont nem kapott semmi pótlást, az anyukának még nem indult be a teje, és csak sírt a baba, de rengeteget, a végén elkezdett kiszáradni, akkor kezdtek foglalkozni vele.
Semmit, hacsak nem nagyon kis súlyú. Akkor cukros vizet. Vagy tápszert. De 1-2 napot kibír a baba az elõtejjel is. Én péntek este szültem, és vasárnap reggel indult be a tejem. Akkor is csak 5 millit evett elsõre. És szép fokozatosan egyre többet.
Nálunk adnak nekik tápszert, de csak éjszakára, mert akkor õk felügyelik a babákat.
elsô nap teát hoztak pótlásra, többi nap anyarejet vagy tápszert adtak amikor kértem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!!

Ha az újdonsült anyukának csak a szülés utáni 2. -4. napon lesz teje (úgy tudom, ez gyakori), addig mivel táplálják a kórházban a babát? Vagy előteje minden időben szült anyukának van?

Legjobb válasz: Az enyém 48 óráig nem evett, mert sebesre szívta mindkét mellbimbómat az elsõ órákban, és én csak sírtam a fájdalomból, a mellemhez nem lehetett hozzáérni. Tej persze nem jött belõle.. Így 48 óra után már a cukros víz mellé kaptunk azt hiszem 30 ml-nyi tápszert is.. és azt annyiszor, ahányszor kértük. (Sote I. - 2008-ban szültem).

Az enyém 48 óráig nem evett, mert sebesre szívta mindkét mellbimbómat az elsõ órákban, és én csak sírtam a fájdalomból, a mellemhez nem lehetett hozzáérni. Tej persze nem jött belõle.. Így 48 óra után már a cukros víz mellé kaptunk azt hiszem 30 ml-nyi tápszert is.. és azt annyiszor, ahányszor kértük. (Sote I. - 2008-ban szültem).
Nekem a fiam hétfo délután szuletett, tejem pedig csak péntek délelott indult meg. Gondolhatod szegényke egész ido alatt csak teát kapott, mikor már konyorogtem akkor adtak egy pici tejet. Nagyon boldog voltam, mire végre elindult a tej. Persze a novérek meggyanusítottak hogy nem akarok szoptatni....
1 hetesen lövellt be a tejem, én a második naptól adtam neki teát és szopi után tápszert cumisüvegbõl. Azután símán elhagytuk, 14 hónapos és még szopizik. Mivel nem volt túl nagy súlyú baba, és picit sárga is volt, nem volt kérdés, hogy megetessem-e!! Elõtej mindenkinél van, majd érzed, hogy mikor indul meg normálisan. Addig szoptass, szoptass, amennyit csak bírsz, de ha nem jön, adj neki mást is, mert besárgulhat. Nálunk /Kecskemét/ pl még a babamama szobában is elviszik a babákat éjszakára és bizony nem hozzák le enni, tehát tápszert kanpak.
14:13as vagyok és teljesen egyet értk az utolsóval. Ez nem méreg, hanem áthidaló segítség.
Nálunk is cukros vizet adnak. És nem értem, hogy ezzel mi a baja egyeseknek. Ha az a szegény gyerek órákat üvölt az éhségtõl, meg leesik a vércukra, besüpped a kutacsa, és nem tud aludni, akkor miért ne ihatna egy kis cukros vizet. Attól még NEM fog hozzászokni, hogy egy-két napig kap. Nem fog otthon a cukros vízért ordítani, mert ott lesz neki a finom anyatej a cicibõl.
Elvileg van, rögtön, igazi. Sajnos némely kórházban cukros vizet adnak nekik, ez nem jó. 1 napot különben is kibírnak kaja nélkül. De lesz tej.
Szia. Nállunk a kórházban teáztatták a babákat , de azt mondta a csecsemõs nõvér hogy van annyi tartalékuk a babáknak hogy nem halnak éhen.Én császáros voltam és megilyedtem nagyon hogy nem fog beindulni a tejem és a párommal itthon lefõzettem laktoherb tejserkentõ teát és azt hozta be a kórházba és ittam na hát attól úgy be durrantak a melleim hogy folyamatosan fejnem kellett magamat, mert a babó nem tudott még szopizni.szerintem valami tejserkentõt szerezz be és vidd magaddal a kórházba, de lehet hogy nem lessz rá szükséged.
Nekem a második napra lövellt csak be a tejem, addig szegénykémet cukros vízzel itatták. :( Olyan lelki beteg voltam miatta, azt hittem, hogy éhen fog halni, mert a súlyából is elég sokat veszített. :( Szépen itták az újszülöttek pohárból az osztályon a cukros vizet....
Ezt cáfolnám. Nálunk családi hagyomány, genetikai adottság, hogy késõn lövell be a tej. Nálam ez egy hetet jelent. 2950g-mal született a fiam, picit sárga is volt, ha nem etetem nem engedik haza. Így csak 50got veszetett és minden ok volt. mint írtam, 14 hónapja szopik, úgyhogy az utóbbit is bõven cáfolom. Ezért is írtam, hogy ez annyira baba és anyuka függõ, viszont mikor kórházban voltam a picimmel láttam az éhségtõl üvöltõ 3 napos csecsemõt és vérzõ mellû anyukát, aki felette sírt....
A kérdező hozzászólása: Hûûû...Köszönöm a rengeteg gyors választ!Megnyugodtam, a babám semmiképp sem fog éhen halni! :)
Nálunk cukros vizet adtak, de azt is csak könyörgésre. Egy csepp tejem nem volt, egészen az 5. napig. Amikor az ágyon sírtam, mellettem az üvöltõ gyerek, akkor sajnált meg az egyik csecsemõs és adott tápszert a kisfiamnak (ez volt a 3. napon).
Hát elég érdekes válaszok vannak itt.Én mikor szültem a lányom nekem se volt rögtön tejem elsõ második nap.Kapott a gyerek vizet nekem úgy itta mintha muszáj lenne.Volt hogy mentem kérni, hogy adjanak még mert nem elég.A harmadik naptól kezdett tejem lenni, de még ekkor is kaptam vizet is.A gyerek ette mind a kettõt.Azt mondták a nõvérek, hogy hála istennek, hogy ilyen ügyes. 3650 grammal szültem és annyival is hagytuk el a kórházat.Otthon már csak cicit kapott és tökéletesen fejlõdött.'0 hónapig tudtam szoptatni és még fejtem is a tejem minden szopás után.Ennyit a cukros víz mítoszról.
Bocs 10 hónapot akartam írni!

Mi kell a kórházba a babának és a mamának? (SZOLNOK)36 hetes kismami!

Legjobb válasz: Szia! Konkrétan nem tudom, ezt érdemes a védõnõtõl megkérdezni, de általánosságban leírom: Neked papucs (fürdeni, járkálni), köntös, több hálóing (könnyû legyen benne szoptatni), nagy nedvszívó képességû betét, bugyi (érdemes eldobhatót venni), ha beindul a tejelválasztás szükséged lehet melltartóbetétre, melltartóra, esetleg mellszívóra (nekem ez nagyon hasznosnak bizonyult), ill. én vittem be Bepanthen kenõcsöt, ha kisebesedne a mellbimbóm (utána a baba popsijára is használhatod). Ezeken kívül evõeszközök, pohár, tisztálkodószerek, törölközõk. A babának én nem vittem semmit (nálunk nem kellett), csak a hazajövetelkor: ruhát textil pelust, eldobható pelust, mózeskosarat, plédet, pólyát. Ennyi jutott most eszembe, remélem segített:-)

Szia! Konkrétan nem tudom, ezt érdemes a védõnõtõl megkérdezni, de általánosságban leírom: Neked papucs (fürdeni, járkálni), köntös, több hálóing (könnyû legyen benne szoptatni), nagy nedvszívó képességû betét, bugyi (érdemes eldobhatót venni), ha beindul a tejelválasztás szükséged lehet melltartóbetétre, melltartóra, esetleg mellszívóra (nekem ez nagyon hasznosnak bizonyult), ill. én vittem be Bepanthen kenõcsöt, ha kisebesedne a mellbimbóm (utána a baba popsijára is használhatod). Ezeken kívül evõeszközök, pohár, tisztálkodószerek, törölközõk. A babának én nem vittem semmit (nálunk nem kellett), csak a hazajövetelkor: ruhát textil pelust, eldobható pelust, mózeskosarat, plédet, pólyát. Ennyi jutott most eszembe, remélem segített:-)
Szerintem a kórházban kérdezd meg inkább. Nálunk most derült ki, hogy a SOTE 1-en már nem adnak a bébinek sem semmit, nekem kell vinni a ruhát, takarót, pelust, törlõkendõt is. Elég röhejes, nem?

Mit kell a korházba vinni? És mit kell otthonra venni? Ja és kell még a korházba polyát vinni? Mert úgy hallottam, hogy csak abban adják ki a babát IGAZ EZ?

Legjobb válasz: Egyszerûbb lenne abban a kórházban érdeklõdni ahol szülni fogsz. Sok kórházba nem kell vinni semmit a babának, majd csak a haza hozatalkor ruhát.Más helyen mindent vinni kell, van ahol csak pelenkát ilyesmit.

Egyszerûbb lenne abban a kórházban érdeklõdni ahol szülni fogsz. Sok kórházba nem kell vinni semmit a babának, majd csak a haza hozatalkor ruhát.Más helyen mindent vinni kell, van ahol csak pelenkát ilyesmit.
Szia! Én Vácon szültem. A kórházba nem kellett vinni semmit a babának, csak a "hazajövõs" ruháját. Én polyában vittem haza a lánykámat.:) Otthonra ruhára gondolsz vagy kiegészítõkre (fürdetõ, popsikrémek, pelus, lázcsillapító stb)?

A kórházba a Babának a cuccait is egyből vinni kell, mi legyen nálunk? Margit kórházi születési tapasztalatok?

Legjobb válasz: Pont ezen a héten kérdeztem a Mrgit kórházban, a terhesgondozóban és azt mondta a hölgy, hogy nem kötelezõ ruhát bevinni, de ha rakaszkodik hoozá az anyuka, hogy a saját cuccában legyeb a bébi, akkor lehet. 9 éve nem vittem be és most sem fogok. (akkor fel sem merült ilyen kérdés, most is csak azért kérdeztem meg, mert va olyan kórház, ahol kifejezetten kének ruhát) Amúgy 3 napig kell bent maradn, ha minden ok.

Pont ezen a héten kérdeztem a Mrgit kórházban, a terhesgondozóban és azt mondta a hölgy, hogy nem kötelezõ ruhát bevinni, de ha rakaszkodik hoozá az anyuka, hogy a saját cuccában legyeb a bébi, akkor lehet. 9 éve nem vittem be és most sem fogok. (akkor fel sem merült ilyen kérdés, most is csak azért kérdeztem meg, mert va olyan kórház, ahol kifejezetten kének ruhát) Amúgy 3 napig kell bent maradn, ha minden ok.
http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=pr.. még én is várom a babat, és nem is a margitban fogok szulni, a tobbi reszhez nem tudok hozzaszolni, de remelem a fenti link segit


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!