Találatok a következő kifejezésre: Mi a a huzat, és (141 db)

Ezosok, erzitek-e neha ugy mintha egy-ket "valaki" szandekosan komoly kerdeseket nevetsegesse akarnanak tenni. Mi ezzel a celjuk? Es ha semmi celjuk nincs ezzel csak unatkoznak akkor miert nem huznak a pitsaba?

Legjobb válasz: Én azt érzem, hogy valakik nyilvánvalóan saját fantazmagóriát közismert tényként vezetnek elõ, mintha valóban létezne, közben olyan bõdületes, hogy hihetetlen. Pl. Mit tudsz a kutyaemberrõl?-típusra gondolok, vagy lehet harcsaember, ilyen ember, olyan ember... Unatkoznak.

Én azt érzem, hogy valakik nyilvánvalóan saját fantazmagóriát közismert tényként vezetnek elõ, mintha valóban létezne, közben olyan bõdületes, hogy hihetetlen. Pl. Mit tudsz a kutyaemberrõl?-típusra gondolok, vagy lehet harcsaember, ilyen ember, olyan ember... Unatkoznak.
Én jól szórakozok 1-2 olyan komoly témán, mint pl: "A szüleimet hogy vehetném rá agykontrollal, hogy elengedjenek a Balatonra?" LOL FAG!
És mik azok a "komoly kérdések"? Mit jelent az az álom amiben Angelina Jolie autogramot adott? Vagy hogy lehet-e komoly kapcsolatom egy ikrek fiúval? Akkora ökörségeket tudnak néhányan kérdezni, hogy hihetetlen, ne csodálkozzanak a válaszokon se..
igen, megfigyeltem én is.nem kell velük foglalkozni, vagy beírsz vmi.hasonlóan értelmes választ.
Ooo..o istenem, itt vannak értelmes emberek is? Végre! Sajnos azért nem mennek el és teszik máshol az agyukat, mert maga az internet egy anonim dühöngõ, ah-hol felelõsség nélkül azt irkálhatnak ami jól esik. Most a legrosszabb esetbe OFFol, majd az illetõ kap egy banánt, utána újra regisztrál egy másik email-címmel. Pedig kezd tele lenni az én burám is a reptoidokkal. Ki hisz el ilyen baromságokat? Ez egy sci-fi, nem ér meg egy bejegyzésnél többet. A gyökér meg azt taglalja, hogy róluk álmodott. És mit jelenthet ez. (bakker) Nõj már fel és kezdj el élni.
Már tiltólistára kéne tenni a reptoidokat meg a világvégét...

Simson s51-esem menet közben fullad, mikor a gázt húzom neki. Csak fullad, de nem áll le. Mitől lehet ez?

A gyújtásra gyanakodtunk lényegében mindent kicseréltünk ami a gyujtással kapcsolatos, mostmár az üzemanyag-rendszerre gyanakszunk, a karburátor takaritás nem segitett.

Legjobb válasz: vagy túl dús, vagy túl szegény a keverék- mindkettõ hasonló hibajelenséget produkál.

vagy túl dús, vagy túl szegény a keverék- mindkettõ hasonló hibajelenséget produkál.
A kérdező hozzászólása: Alacsony alapjáraton lefullad, csak kevés ideig jár, de nem is õrült magas a mostani se.
A kérdező hozzászólása: Debrecen környéki vagyok, nem hiszem hogy porlasztó, de kössz, azt átnéztük. Meg ha csak melegen csinálja akkor nem lehet a karburátor
Sokat elárul a gyertya szine is. Ha szép õzbarnára van szinezõdve, akkor elvileg minden rendben van. Ha nagyon világos barna, vagy fehér, akkor nagyon sovány a keverék, vagy az elõgyújtás van rosszul beállítva. Ha pedig fekete, akkor a keverék túl dús, vagy szintén az elõgyújtás beállítása rossz. Egyébként az úszóházban a szintet elég nehéz mérni. Én ETZ-n csináltam, gyári szerelési könyv alapján. Kell hozzá egy másik úszóház, amit ki kell vágni, hogy látható legyen a benzinszint. A vágott résre átlátszó, benzinálló fóliát, v. mûanyag lapkát kell ragasztani. A gyári könyvben meg van adva az elõírt szint. Szóval ha tényleg csak 2000 körül van egy másik karbi, érdemes inkább abba beruházni. Az alapjáratot be tudod állítani alacsonyra, egyenletes pöfögõsre is? Ha igen, akkor nem valószinû, hogy falsot szív.
A kérdező hozzászólása: Milyen infókat szeretnél? Hát a suber tû, hát még egyet lehet állitani hogy a legtöbbet kapja. Alapjárata kicsit magas, de nem ingadozik. Az uszóról nem tudok semmit se nem is tudom hogy lehet szakszerûen állitani. A csap biztos nincs eldugulva, mert jól folyik rajta. Az benzin csõvel nincs baj(szûrõ).
Így ennyi info alapján nehéz lenne megmondani. Én a túl sovány keverékre szavazok. Oka: -fals levegõt szív a szívócsonknál. Ekkor általában az alapjáratot sem tudod beállítani rendesen, örökké ingadozik. -benzinszint alacsony a karburátorban az úszó elállítódása miatt -keverékszabályozó ("suber") tû alacsonyra van állítva. -benzinátfolyás akadályozott (csap tömõdés, szintszabályzó szelep tömõdés, bár ezek ritkák, és írtad is, hogy pucolva lett) Persze a fulladásnak lehet még 100 más oka is. A kipufogó nincs eltömõdve?
" Hát a suber tû, hát még egyet lehet állitani hogy a legtöbbet kapja" azt hiszem, itt lesz a gond. vegyél vissza az anyagból, mert szinte biztos, hogy túlságosan dús a keverék! (ha szegény lenne, akkor azt abból is észre lehet venni, hogy túlmelegszik a motor, hiszen akkor olajat is kevesebbet kap)
Szerintem csak a porlaszto lesz az. Vannak ilyen kis [email protected] hibák..amiket az életben nem talál meg az ember. Amugy megkérdezhetem, h hovavalosi vagy? Ha mondjuk a Csepel sziget és környéke ismerös, tudok egy két arcot, akik ezzel foglalkoznak, és kenik vágják a cuccot.
Nem vágom, hogy a felfúrt motoroknál mitõl függ, hogy mekkora fúvókát kell hozzá párosítani. Nincs több tippem. Még ezt tudnám ajánlani: http://www.szocimotoros.hu/hu/szerviz/132 Üdv!
A kérdező hozzászólása: Vagy lehet más?
A kérdező hozzászólása: Hát eltudom képzelni hogy selejt kondenzátort vettem és lehet hogy az szarakodik.. karbit kivizsgáltuk és jó, nem kell másikat vennem, kondenzátor pedig nem kerül sokba és ki kell próbálnom lehet megint lett vele valami, mert a másik ami régen volt benne összevissza volt horpadozva.
A kérdező hozzászólása: Még egy észrevétel, mikor már meleg a blokk akkor fullad jobban... meg ilyenkor elõjön valami csörgés a blokk felõl...
Szerintem vagy keverék, vagy a pufó van eldugulva, olajos. De nem 100...
A kérdező hozzászólása: Bocs, de a gyertyát megnéztem és szép barnára kivan égve amilyennek lennie kell. Elõgyújtása jó, mert megnéztük a múlthéten.
A kérdező hozzászólása: Ja és nem tudom hogy ez mit tesz, 60-as henger, 72-es fõfuvoka.
Nem feltétlenül áll le a kondihibánál, nekem már volt ilyen furcsak kondihibám. Csere megoldotta, de tárgytalan, mert rájöttem, h a kérdezö már leirta, h kicserülte egyujtáshoz kapcsolodo cuccokat, ugyhogy nem az a probléma.
kondihibánál kihagy a gyújtás, vagy teljesen leáll a motor!
Jah és mégvalami, ha csak melegen csinálja a hibát akkor az kondenzátor, olyannal minden szimos találkozik egyszer...az kb 800 pénzes probléma..
Macerás, ugyanilyen problémám volt, 2 napig játszottam a porlasztóval, tü állástol kezdve uszoszintig mindennel probálkoztam, nem lett jo. elvittem egy profi szerelöhöz, ö is játszott vele két napig, aztán belerakott egy másik porlasztot, és azota jo. Valoszinüleg öntvényhiba, vagy valami hajszálrepedés valami el..szott helyen...Amugy használtan de gyári cuccot kaptam 2000 forintért.
A kérdező hozzászólása: A gyertya Isolator 260, világos-barnára van égve, 50/1-es keverék. Kipróbálom az alacsony alapjáratot.

Mit csinálnak olyankor amikor a hegedű húrjai között egy madzagot húznak és berreg? Mi ennek az oka?

Ebben a videóban láttam 9perc:14 másodpercnél:

Legjobb válasz: Látszólag tényleg valami fonalat húz, csinálhatná kitépett vonószõrrel is, de az ehhez túl rövid. Látszik, hogy egy folyamatos szálat húz végig. Hát nem tudom, miért csinálják, biztos valami hagyományos népi dolog, de roppant érdekes. A berregés nem különlegesség, ha az ember lassan húzza a vonót, olyankor is csak berreg :)

Látszólag tényleg valami fonalat húz, csinálhatná kitépett vonószõrrel is, de az ehhez túl rövid. Látszik, hogy egy folyamatos szálat húz végig. Hát nem tudom, miért csinálják, biztos valami hagyományos népi dolog, de roppant érdekes. A berregés nem különlegesség, ha az ember lassan húzza a vonót, olyankor is csak berreg :)


Ha sétáltatom a kutyámat, folyton húz és odamegy a kerítéshez más kutyákat megugatni. Mit tegyek, hogy normálisan tudjunk sétálni?

Hámmal jobb lenne...?

Legjobb válasz: A hámtól egyáltalán nem lesz jobb. A hámot eredetileg nem kutyasétáltatásra találták ki, hanem szánhúzókutyáknak. Rövid pórázon kell tartani a kutyát és fegyelmezni. Ha húz, ültesd le magad mellé és ne indulj el, míg le nem nyugszik, illetve a pórázt húzd magad felé, mikor már oldalra néz, hogy menjen ugatni és magabiztos, erõs hanggal mond egy tiltószót, amivel tanítottad pl. nem.

A hámtól egyáltalán nem lesz jobb. A hámot eredetileg nem kutyasétáltatásra találták ki, hanem szánhúzókutyáknak. Rövid pórázon kell tartani a kutyát és fegyelmezni. Ha húz, ültesd le magad mellé és ne indulj el, míg le nem nyugszik, illetve a pórázt húzd magad felé, mikor már oldalra néz, hogy menjen ugatni és magabiztos, erõs hanggal mond egy tiltószót, amivel tanítottad pl. nem.
Rántsd vissza (ha nem reagál rá jól, tegyél rá fojtónyakörvet, azzal viszont soha ne engedd húzni, nem arra való, mindig rántsd, ha feszül a póráz), fordíts hátat a hiszti tárgyának, ültesd le, és ne is engedd hátranézni (a feje felrántásával tudod elérni, hogy rád figyeljen), és ücsörögjetek addig, amíg meg nem nyugszik. Mindezt szigorúan laza pórázon, a rántásokon kívül sose legyen feszes, mert az csak újabb feszültséget generál a kutyában, nem segít neki megnyugodni. Ha lenyugodott, elindulhattok, de bármikor megint nekiindul (eleinte ez az elsõ kettõ másodpercben valószínû), akkor kezdd elõrõl, megint kényszerítsd nyugodt helyzetbe, tanulja meg, hogy a hisztéria nem elfogadott viselkedés, csak a nyugalom. Nem kell neki magyarázni, beszélni, hogy csendet, elég, hagyd már abba, mérnemérted, mittudomén, az csak összezavarja; egy-két parancsot adhatsz neki (nem, ül), de ne vidd túlzásba, és fõleg ne beszélj hozzá idegesen, vagy könyörgõn, csak nyugodtan és határozottan. Eleinte rengeteg idõt el fogsz tölteni egy-egy õrjöngõ kutya mellett, de ha kitartó vagy, pár nap alatt már látható eredményeket érhetsz el. Mérsékelheted a nehézséget, ha már akkor leállítod a kutyát, amikor csak rondán néz a kerítésnél lévõ kutyára, úgy a távolság is segít neked, meg a kertben lévõ kutya gazdájának is, hogy ne õrüljön meg az ugatástól :)
A hám pedig tényleg nem segít, azt eleve húzásra találták ki, hogy eloszlassa a kutya testén a terhelést, csak megkönnyítenéd a dolgát vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!

Mi a különbség a huzat, és a nyílt terepen történő légmozgás között?

Úgy értem, hogy a huzattól az embernek izomgörcs, gyulladás, stb. is kialakulhat. Akkor a szélt?l miért nem? Mindkett? légmozgás, lehet változó irányú, hideg - meleg, stb... (Nekem még pl. a nyári szell?t?l, vagy vihartól sosem merevedett le a nyakam, viszont pár perces lakásban lév? huzattól már igen.)

Legjobb válasz: Én azt gondolom, bár nem biztos, hogy igazam van, hogy a huzat azért rosszabb, mert sokkal "koncentráltabb", mint a szél, szinte csak egy pontra irányul. A huzat ugyanis ott keletkezik, ahol valamilyen kis rés van, a kis helyeken pedig a szél felgyorsul, így jóval nagyobb erõvel ér el, és egy helyen, mintha kint sétálnál a szélben.

Én azt gondolom, bár nem biztos, hogy igazam van, hogy a huzat azért rosszabb, mert sokkal "koncentráltabb", mint a szél, szinte csak egy pontra irányul. A huzat ugyanis ott keletkezik, ahol valamilyen kis rés van, a kis helyeken pedig a szél felgyorsul, így jóval nagyobb erõvel ér el, és egy helyen, mintha kint sétálnál a szélben.

Egy dobozban 3 sárga, 4 fehér és 5 piros golyó van. Egymás után, visszatevés nélkül két golyót húzunk ki a dobozból. Mi a valószínűsége annak, hogy két egyforma színű golyót húzunk ki?

A megoldás 0,29. (elvileg) Arra lennék kíváncsi, hogy ez hogy jön ki? Mi a kiszámítás módja?

Legjobb válasz: Összes eset: (12 alatt a 2) Kedvezõ eset: (3 alatt a 2) + (4 alatt a 2) + (5 alatt a 2) Valószínûség= Kedvezõ eset/összes eset

Összes eset: (12 alatt a 2) Kedvezõ eset: (3 alatt a 2) + (4 alatt a 2) + (5 alatt a 2) Valószínûség= Kedvezõ eset/összes eset
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!

Szevasztok, van 1 2000i cl sierrám, mi lehet a baj vele, ha kb 20km utazás után ha leállitom és ha inditani akarom csak a gyujtást jelzi és néma a motor, tolásra indul szépen húz, de mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Hm.. Nem nehéz rájönni, nem forgat az önindító. Innen kezdve több baja lehet: nem kapcsolja a gyujtáskapcsoló az önindítót, nem húz be bendix, nem kapcsolják a nagy áramot a pogácsák, elkopott a szénkefe... meguntam tovább írni, válogass.

Hm.. Nem nehéz rájönni, nem forgat az önindító. Innen kezdve több baja lehet: nem kapcsolja a gyujtáskapcsoló az önindítót, nem húz be bendix, nem kapcsolják a nagy áramot a pogácsák, elkopott a szénkefe... meguntam tovább írni, válogass.
Elõzõ vagyok: ha betolod (húzod) nem teszel jót a katalizátornak...
Miért, mi baja lesz tõle?
A kérdező hozzászólása: köszönöm én is ezekre gyanakodtam.
bizti hogy önindító baja van :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Mit csinálnának a hívők ha ezt lejátszanám nekik a mise idején és a gyertyákat elfújná a huzat? :D

http://www.youtube.com/watch?v=QE4rpAQNTBg

Legjobb válasz: a huzat az sima ügy lenne!:DD

A kérdező hozzászólása: a huzat az sima ügy lenne!:DD
Valószínûleg rád hívnák a rendõrséget, azok meg elvinnének és hivatalból feljelentenének közösség tagjai ellen elkövetett izgatás bûncselekménye miatt. Minimum. Az meg ugye Btk. szóval szépen elkapálnád a további életedet :DDD De hajrá.
Néznének, hogy mi ez a sz.r zene. Mégis mit gondoltál? Összefossák magukat? Ne legyél ilyen kis naiv pöts.
A kérdező hozzászólása: hát össze is fogják mert hallani fogják ezt a remekmûvet! 1szer..:DD
A kérdező hozzászólása: meg itt ne ágaskodj döncike mert falhócsaplak! gondolom te istenhívõ vagy vagy az anyád, , , nem jóóó jön a jövõõõ dönciske

Mi a különbség a Tehergépkocsi kormányzott gumi és húzó gumi között?

Legjobb válasz: Elvileg más a mintája, és a szerkezete is. Nyilván a kormányzott megy elõre, a húzó a teher alá/hátra...

Elvileg más a mintája, és a szerkezete is. Nyilván a kormányzott megy elõre, a húzó a teher alá/hátra...
Szerintem a húzó gumi megy azokra a kerekekre amelyek hajtás alatt vannak. De javítsatok ki ha hülyeséget írok.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, nyilván, de miben jobb pl. egy húzó gumi a kormányzottnál ill. fordítva?
nagyobb terhelést bír el
A kormányzott abroncs hosszirányú bordázattal van ellátva, a "húzó" abroncs, hossz és kereszt irányú bordázattal rendelkezik.Az elsõ a pontosabb megvezetés, a második a jobb kapaszkodás miatt.
Ha elsõ kerék megharjtású a kocsi, akkor olyan gumit kell megválasztanod, ami kapaszkodik is és megvan az oldaltartása is. Ilyenek a megadott forgásirányos gumik. (Nyíl mutatja a forgásirányt.) Akkor a hátsó kerékre sima kormányzott gumit rakj, vagy ezt a vegyeset. Ha hátsó kerék meghajtású, akkor elõre a kormányzottat, hátúlra a húzót.
Az utolsónak: Teherautóról kérdezett. Azok mint hátsókerekesek. Mi a különbség. Más az egész kialakítása. A mintázat az oldala minden. Más célra való.
A kis teherautó nem teherautó? A kérdezõ nem írta le, hogy milyen kategóriájú a kocsi. Azok között van elsõ kerék meghajtású.

Tegnap rakták fel a fogszabályozóm, és iszonyatosan húz, sokat sírok, mikor fog kevésbé fájni, mit tehetnék? L/15

Legjobb válasz: Sajnos ez ilyen.. kb nekem 3-4 napig szokott húzni, de ha nagyon nem bírod vehetsz be fájdalom csillapított! De tényleg csak akkor, ha már nem bírod!!! :)))

Sajnos ez ilyen.. kb nekem 3-4 napig szokott húzni, de ha nagyon nem bírod vehetsz be fájdalom csillapított! De tényleg csak akkor, ha már nem bírod!!! :) ))
A kérdező hozzászólása: Már többet bevettem de nem használt...
Szia! A lányomnak két hete tették fel a fogszabályzót. A harmadik napon kezdtek enyhülni a fájdalmai. Nyugodtan egyél recept nélkül kapható fájdalomcsillapítót (Advil stb.), ha úgy gondolod, hogy nem bírod. Egyél "puha" ételeket, pl. joghurt, puding. Nem akarlak megijeszteni, de a fájdalom vissza fog térni minden "húzáskor", igaz akkor már rövidebb idõre.
sajnos minimum 3 napig el kell viselned, nincs mese! :/ én is rengeteget szenvedtem az elején úgy éreztem mintha eltört volna az állkapcsom vagy hasonló, nagyon durván tud fájni..
A kérdező hozzászólása: Én úgy érzem mintha az összes lyukas lenne :/
Nekem 1 héttel a felrakás után szûnt meg a fájdalom.
Nekem másfél hét volt, bár inkább akkor fájt, ha rágtam. Alapból tûrhetõ volt. Ne keseregj, el fog múlni pár nap múlva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!