Találatok a következő kifejezésre: Mi a a hivatalos (495 db)

Mikor lesz egy lány elsőbálozó? Mikor van a hivatalos báli szezon? Vannak erről szóló könyvek? Milyen zenéket játszanak egy bálban? Mennyire érvényesül ott az etikett meg a protokoll?

Legjobb válasz: A hivatalos báli szezon farsang idején van. Ettõl eltérõ idõpontban is vannak bálok: pl. az Operabál,az Anna-bál,Katalin-bál stb. Ezeken kötelezõ a nagyestélyi és vannak protokoll elõírások is. Elsõ bálozó pedig az a lány,aki most megy elõször bálba.(Nyilvános helyen táncolni) Régen általában 16-18 évesen mehettek elõször bálba a lányok.

A hivatalos báli szezon farsang idején van. Ettõl eltérõ idõpontban is vannak bálok: pl. az Operabál, az Anna-bál, Katalin-bál stb. Ezeken kötelezõ a nagyestélyi és vannak protokoll elõírások is. Elsõ bálozó pedig az a lány, aki most megy elõször bálba.(Nyilvános helyen táncolni) Régen általában 16-18 évesen mehettek elõször bálba a lányok.
Még annyit: a zene hagyományos táncok: keringõ, tangó, angolkeringõ, fox-trott stb. Jazz és a ma divatos diszkó zenék nincsenek. És az etikett is fontos.

Mit jelent a hivatalos borítékokon az hogy olk aztán néhány szám és vesszők?

Legjobb válasz: Nem csak a hivatalos borítékokon van, Országos Logisztikai Központ rövidítése, utána a dátum, amikor a központon "átment" a levél, a vesszõk pedig tul.képp vonalkódok, postai azonosítók.

Nem csak a hivatalos borítékokon van, Országos Logisztikai Központ rövidítése, utána a dátum, amikor a központon "átment" a levél, a vesszõk pedig tul.képp vonalkódok, postai azonosítók.

A közeljövőben készülünk letelepedni Kanadában, feleségemmel és 5 éves gyermekemmel. Kérdésem a következő: Itthon mik azok a hivatalos teendők amiket fontos illetve tanácsos elvégezni? Gondolok pl. ilyenekre, hogy TB, Apeh stb.

Legjobb válasz: Köszönöm a gyors választ! Már egy ideje hivatalosan munka nélkül vagyunk. Az idén már biztosan nem költözünk és a lakásunkat nem adjuk el,sosem lehet tudni... A kártyákra nem gondoltam volna,hogy le kell adni. Kisgyermekre vonatkozóan esetleg valami teendõ?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Már egy ideje hivatalosan munka nélkül vagyunk. Az idén már biztosan nem költözünk és a lakásunkat nem adjuk el, sosem lehet tudni... A kártyákra nem gondoltam volna, hogy le kell adni. Kisgyermekre vonatkozóan esetleg valami teendõ?
"Viszont júniustól-decemberig ha kint dolgozol az elsõ évet szintén jelezned kell az adóhatóság felé. " Nem kell. Ahonnan a jövedelmed származik, ott adózol utána. Az itthoni bevallásnak semmi köze hozzá. Ha nincs itthoni jövedelem, akkor nincs.


Mik azok a hivatalos "iratok" amelyek leírják, hogy mihez van joga egy embernek és mihez nincs?

Sajnos eléggé hiányosak az ismereteim a jog körében, tudom h van olyan h alkotmány, meg btk azt kb ennyi. Szóval az ilyen alap dolgok érdekelnének, illetve még nem néztem utána mert nem akarok fölöslegesen keresgélni hátha van akinek ez a szakmája és akár linkelne is errõl hivatalos elérhetõ dokumentumokat.

Legjobb válasz: polgári törvénykönyv De általánosságban elmondható,hogy dolgozni és hallgatni van jogod.

polgári törvénykönyv De általánosságban elmondható, hogy dolgozni és hallgatni van jogod.
net.jogtar.hu
A kérdező hozzászólása: 1, Köszi. 2, Olvasás megy. 3, Nekem is megvan a véleményem a dolgokról, de nem ez volt a kérdés.
Az Alaptörvény, a Polgári Törvénykönyv, a Büntetõ Törvénykönyv, a Munka Törvénykönyve, és kb. az összes törvény, amelyre ezekben hivatkoznak. Muszáj lesz elolvasnod õket ;)
Minden törvény tartalmaz jogokat, kötelezettségeket. A magyarorszag.hu-n minden hatályos törvény elérhetõ. Ezen kívül a fõszabály az, hogy mindent szabad, ami nem tilos. Tehát nem fogsz olyan felsorolást találni, ami azt tartalmazza, hogy mi az, amit szabad.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, így is jó sok minden van... :D Igen ezt tudom h csak az van amit nem szabad, csak a teljesség kedvéért akartam az alap dolgokkal kezdeni h ilyen kártyavár építés jelleggel menjen a dolog, nem úgy h belecsapok a közepébe és akkor még annyira sem érteném mint amennyire... Illetve aki jogász az évekig tanulja mert annyi minden van, nyilván ennek a nagyon töredékét szeretném "elsajátítani". Meg hall az ember érdekességeket, h olyan embereket vonnak felelõsségre egyes helyzetekben h az vmi hihetetlen. Meg most már inkább vagyok felnõtt mint gyerek, minimálisan jó lenne tisztában lenni a dolgokkal ha már benne élünk.

Samsung Galaxy s2-re mikor jön a hivatalos Jelly Bean update?

Legjobb válasz: Tegnap kijött! Elsõ körben Spanyolországban lehet KIES-rõl frissíteni. Hozzánk mikor jön, kb 1-2 hónap ahogy várható általában. ÁM ha nem félsz egy kis hacktõl, akkor most is felteheted, abban is van magyar nyelvi támogatás! Kell egy ODIN nevû program, figyelmesen elolvasod mit kell tenned és go!

Tegnap kijött! Elsõ körben Spanyolországban lehet KIES-rõl frissíteni. Hozzánk mikor jön, kb 1-2 hónap ahogy várható általában. ÁM ha nem félsz egy kis hacktõl, akkor most is felteheted, abban is van magyar nyelvi támogatás! Kell egy ODIN nevû program, figyelmesen elolvasod mit kell tenned és go!
A kérdező hozzászólása: Igen arról már hallottam....csak gondoltam ha decemberre ígérték akkor ideje lenne ideérni... na mindegy THX!

Mikor van a hivatalos Kristóf névnap? Ki mikor tartja?

Legjobb válasz: Március 15.-én tartom.

Március 15.-én tartom.
Március 15-én.
Március 15, de az unokaöcsém pont akkor született így õ holnap Júli 25én tartja, mind2 hivatalos, a naptárban benne van!
A kisfiam 2 éves, Kristóf, mi ma ünnepeljük a névnapját!
Kristóf nap van: márc. 15, 25; máj. 9.; júl. 25.; okt. 31. Hivatalosan ezeken a napokon van Kristóf nap : )
Az én gyerekem Kristóf mi júliusban tartjuk mert az esik messzebb a születésnapjától, álltalában ez a mérvadó a többszõr szereplõ neveknél a naptárban.
én 15-én tartom bátyám is akkortájt tartja

Mi ennek a hivatalos neve? Milyen jogcímet írhatnék ide?

Történt az, hogy elköltöztem otthonról a párom családjához. Jelenleg munkanélküli vagyok, és a barátom is. Jogilag nem vagyunk együtt, tehát nem vagyunk hivatalosan élettársak, egyedüállónak számítok (mert csak "járunk").

Legjobb válasz: Szívességi használat

Szívességi használat
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Aha, a diktatúra egy újabb aranyos példája. Nem tudok olyan ügyrõl, ahol bármely ügyintézõ munkáját képtelen lenne elvégezni, ha ezen adatnak nem lehet birtokában. Vagyis e "jogcímkérdés" üres fontoskodás. Meglehet azonban, hogy nem kerülheted meg, mert a hatalom akkor is diktál, ha ehhez nincs jogcíme. Az õ jogcímét "erõ"-nek hívják, és nem szükséges indokolni.
A kérdező hozzászólása: Foglalkoztatást Helyettesítõ Támogatáshoz (FHT) kell. Mivel nekem most kell bizonygatnom, hogy nincs semmilyen vagyonom, se jövedelmem, se eltartóm ezért kell ilyen papírokat kitöltögetnem. Amíg otthon laktam egyszerû volt, mert mint szülõk gyermeke tartózkodtam az adott lakcímen, így viszont most kicsit bonyolultabb a helyzet. Na de megoldódni látszik, mert most írunk após jelölttel egy szerzõdést szívességi lakáshasználatról és így jó lesz.

Mi a kalauz hivatalos neve?

A szakma pontos definiálására lenne szükségem

Legjobb válasz: Jegyvizsgáló.

Jegyvizsgáló.
A kérdező hozzászólása: Olyanra gondoltam, h: kötöttpályás tömegközlekedési személyszállító jármû..... Tudjátok így hosszan
Nincs ilyen neve. Egyszerûen jegyvizsgáló.
Lehet jegyvizsgáló, vezetõ jegyvizsgáló, nemzetközi jegyvizsgáló. A jegyvizsgáló NEM jármû.

Mi a rendőrség hivatalos megnevezése?

Országos Rendőr-főkapitányság véleményem szerint de nem vagyok benne biztos ezért kérdezem meg :) A választ előre köszönöm!

Legjobb válasz: megnevezés: rendõrség, meghatározás: állami fegyveres rendvédelmi szerv

megnevezés: rendõrség, meghatározás: állami fegyveres rendvédelmi szerv
???
Egyszerûen rendõrség. Az már szervezeti kérdés, hogy ORFK, BRFK vagy egy megyei kapitányság, városi. Ha levelet írsz, akkor nevezd meg az adott szervezeti csoportot.
A kérdező hozzászólása: Teszt kérdésrõl van szó. Ez a kérdés szerepel benne.Nem felelet választós :\
Magyar Királyi Csendõrség :DDD na de komolyan, sztem csak simán: Magyar Rendõrség :)
Elvettél 10 másodpercet az életembõl!!!
Bucsek, az a te hibád hogy megnézted a kérdést, nem pedig a kérdezõé.Na mindegy.Asszem Országos Rendõr Fõkapitányság, vagy a fõvárosban, Budapesti Rendõr Fõkapitányság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akinek elvettem az életébõl 10 másodpercet az pedig annyival éljen tovább. :) Üdv!

2 lábú, általában félkőr íves asztalnak mi a rendes, hivatalos elnevezése? Régiségről beszélek, előszobák, nappalik része leginkább.

B?vebbet nem tudok róla írni de épp ezért lenne jó tudnom a normális nevét. Régi filmekben, kastélyban stb látni ilyet.

Legjobb válasz: Konzol asztal

Konzol asztal
A kérdező hozzászólása: Mindkettõtöknek nagyon szépen köszönöm a választ! Igen, erre gondoltam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!