Találatok a következő kifejezésre: Mi a a hivatalos (472 db)

Mikor lesz egy lány elsőbálozó? Mikor van a hivatalos báli szezon? Vannak erről szóló könyvek? Milyen zenéket játszanak egy bálban? Mennyire érvényesül ott az etikett meg a protokoll?

Legjobb válasz: A hivatalos báli szezon farsang idején van. Ettõl eltérõ idõpontban is vannak bálok: pl. az Operabál,az Anna-bál,Katalin-bál stb. Ezeken kötelezõ a nagyestélyi és vannak protokoll elõírások is. Elsõ bálozó pedig az a lány,aki most megy elõször bálba.(Nyilvános helyen táncolni) Régen általában 16-18 évesen mehettek elõször bálba a lányok.

A hivatalos báli szezon farsang idején van. Ettõl eltérõ idõpontban is vannak bálok: pl. az Operabál, az Anna-bál, Katalin-bál stb. Ezeken kötelezõ a nagyestélyi és vannak protokoll elõírások is. Elsõ bálozó pedig az a lány, aki most megy elõször bálba.(Nyilvános helyen táncolni) Régen általában 16-18 évesen mehettek elõször bálba a lányok.
Még annyit: a zene hagyományos táncok: keringõ, tangó, angolkeringõ, fox-trott stb. Jazz és a ma divatos diszkó zenék nincsenek. És az etikett is fontos.

Mit jelent a hivatalos borítékokon az hogy olk aztán néhány szám és vesszők?

Legjobb válasz: Nem csak a hivatalos borítékokon van, Országos Logisztikai Központ rövidítése, utána a dátum, amikor a központon "átment" a levél, a vesszõk pedig tul.képp vonalkódok, postai azonosítók.

Nem csak a hivatalos borítékokon van, Országos Logisztikai Központ rövidítése, utána a dátum, amikor a központon "átment" a levél, a vesszõk pedig tul.képp vonalkódok, postai azonosítók.

A közeljövőben készülünk letelepedni Kanadában, feleségemmel és 5 éves gyermekemmel. Kérdésem a következő: Itthon mik azok a hivatalos teendők amiket fontos illetve tanácsos elvégezni? Gondolok pl. ilyenekre, hogy TB, Apeh stb.

Legjobb válasz: Köszönöm a gyors választ! Már egy ideje hivatalosan munka nélkül vagyunk. Az idén már biztosan nem költözünk és a lakásunkat nem adjuk el,sosem lehet tudni... A kártyákra nem gondoltam volna,hogy le kell adni. Kisgyermekre vonatkozóan esetleg valami teendõ?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Már egy ideje hivatalosan munka nélkül vagyunk. Az idén már biztosan nem költözünk és a lakásunkat nem adjuk el, sosem lehet tudni... A kártyákra nem gondoltam volna, hogy le kell adni. Kisgyermekre vonatkozóan esetleg valami teendõ?
"Viszont júniustól-decemberig ha kint dolgozol az elsõ évet szintén jelezned kell az adóhatóság felé. " Nem kell. Ahonnan a jövedelmed származik, ott adózol utána. Az itthoni bevallásnak semmi köze hozzá. Ha nincs itthoni jövedelem, akkor nincs.


Samsung Galaxy s2-re mikor jön a hivatalos Jelly Bean update?

Legjobb válasz: Tegnap kijött! Elsõ körben Spanyolországban lehet KIES-rõl frissíteni. Hozzánk mikor jön, kb 1-2 hónap ahogy várható általában. ÁM ha nem félsz egy kis hacktõl, akkor most is felteheted, abban is van magyar nyelvi támogatás! Kell egy ODIN nevû program, figyelmesen elolvasod mit kell tenned és go!

Tegnap kijött! Elsõ körben Spanyolországban lehet KIES-rõl frissíteni. Hozzánk mikor jön, kb 1-2 hónap ahogy várható általában. ÁM ha nem félsz egy kis hacktõl, akkor most is felteheted, abban is van magyar nyelvi támogatás! Kell egy ODIN nevû program, figyelmesen elolvasod mit kell tenned és go!
A kérdező hozzászólása: Igen arról már hallottam....csak gondoltam ha decemberre ígérték akkor ideje lenne ideérni... na mindegy THX!

Mikor van a hivatalos Kristóf névnap? Ki mikor tartja?

Legjobb válasz: Március 15.-én tartom.

Március 15.-én tartom.
Március 15-én.
Március 15, de az unokaöcsém pont akkor született így õ holnap Júli 25én tartja, mind2 hivatalos, a naptárban benne van!
A kisfiam 2 éves, Kristóf, mi ma ünnepeljük a névnapját!
Kristóf nap van: márc. 15, 25; máj. 9.; júl. 25.; okt. 31. Hivatalosan ezeken a napokon van Kristóf nap : )
Az én gyerekem Kristóf mi júliusban tartjuk mert az esik messzebb a születésnapjától, álltalában ez a mérvadó a többszõr szereplõ neveknél a naptárban.
én 15-én tartom bátyám is akkortájt tartja

Mi a kalauz hivatalos neve?

A szakma pontos definiálására lenne szükségem

Legjobb válasz: Jegyvizsgáló.

Jegyvizsgáló.
A kérdező hozzászólása: Olyanra gondoltam, h: kötöttpályás tömegközlekedési személyszállító jármû..... Tudjátok így hosszan
Nincs ilyen neve. Egyszerûen jegyvizsgáló.
Lehet jegyvizsgáló, vezetõ jegyvizsgáló, nemzetközi jegyvizsgáló. A jegyvizsgáló NEM jármû.

Mi a rendőrség hivatalos megnevezése?

Országos Rendőr-főkapitányság véleményem szerint de nem vagyok benne biztos ezért kérdezem meg :) A választ előre köszönöm!

Legjobb válasz: megnevezés: rendõrség, meghatározás: állami fegyveres rendvédelmi szerv

megnevezés: rendõrség, meghatározás: állami fegyveres rendvédelmi szerv
???
Egyszerûen rendõrség. Az már szervezeti kérdés, hogy ORFK, BRFK vagy egy megyei kapitányság, városi. Ha levelet írsz, akkor nevezd meg az adott szervezeti csoportot.
A kérdező hozzászólása: Teszt kérdésrõl van szó. Ez a kérdés szerepel benne.Nem felelet választós :\
Magyar Királyi Csendõrség :DDD na de komolyan, sztem csak simán: Magyar Rendõrség :)
Elvettél 10 másodpercet az életembõl!!!
Bucsek, az a te hibád hogy megnézted a kérdést, nem pedig a kérdezõé.Na mindegy.Asszem Országos Rendõr Fõkapitányság, vagy a fõvárosban, Budapesti Rendõr Fõkapitányság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akinek elvettem az életébõl 10 másodpercet az pedig annyival éljen tovább. :) Üdv!

2 lábú, általában félkőr íves asztalnak mi a rendes, hivatalos elnevezése? Régiségről beszélek, előszobák, nappalik része leginkább.

B?vebbet nem tudok róla írni de épp ezért lenne jó tudnom a normális nevét. Régi filmekben, kastélyban stb látni ilyet.

Legjobb válasz: Konzol asztal

Konzol asztal
A kérdező hozzászólása: Mindkettõtöknek nagyon szépen köszönöm a választ! Igen, erre gondoltam.
2.1
A kérdező hozzászólása: köszönöm

SOS Mi most a hivatalos jogszabály, mikor kezdhet dolgozni a gyerek?

16 év felett lehet már dolgozni,vagy meddig tanköteles egy gyerek?

Legjobb válasz: 16 éviig tanköteles mostantól, de már régebb óta is dolgozhatott.

16 éviig tanköteles mostantól, de már régebb óta is dolgozhatott.
15 éves kortól már dolgozhat, de csak az oktatási szünetekben, tehát nyáron. 16 éves kortól már dolgozhat heti max 40órát, napi max 8 órát, de csakis szülõi engedéllyel. És éjszakai munkát (22-6 óra között) nem dolgozhat. 18 évestõl pedig nincs semmilyen korlát. 16 éves korig tanköteles a gyerek.
Munka Törvénykönyvében van szabályozva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!