Találatok a következő kifejezésre: Mi a a hitelkártya (48 db)

Mire jó a hitelkártya?

Azt hiszem, értem a működését, de egyszerűen nem tudom felfogni, hogy mire jó ez annak, aki igényli. Valaki esetleg tudja?

Legjobb válasz: A hitelkártya, ha jól van használva, akkor jó dolog. USA-ban élek, itt enélkül nem is lehet létezni. Errefelé mindenek felett áll a credit history, így amíg nincs hitelkártyád, amit idõben törlesztesz, más hitelt sem vehetsz fel. Ha idõben törlesztesz, akkor kamatmentes, ráadásul jó adósnak minõsülsz, így gyakorlatilag bármilyen mûszaki cikket megkapsz kamatmentes részletre. Ezért van itt mindenkinek Apple cucca. Magyarországon ilyen elõnye nincsen a hitelkártyának, de ha okosan csinálod, akkor jó dolog.

A hitelkártya, ha jól van használva, akkor jó dolog. USA-ban élek, itt enélkül nem is lehet létezni. Errefelé mindenek felett áll a credit history, így amíg nincs hitelkártyád, amit idõben törlesztesz, más hitelt sem vehetsz fel. Ha idõben törlesztesz, akkor kamatmentes, ráadásul jó adósnak minõsülsz, így gyakorlatilag bármilyen mûszaki cikket megkapsz kamatmentes részletre. Ezért van itt mindenkinek Apple cucca. Magyarországon ilyen elõnye nincsen a hitelkártyának, de ha okosan csinálod, akkor jó dolog.
Minden vásárlás után visszakapsz 1-4%-ot, ha minden szabályt betartasz.
Egyrészt abból, hogy ha teszem azt te 200e forintot költesz havonta (egyszerûség kedvéért minden hónap elsején) akkor a havi kamatodat elveszted ( ~0, 5%, azaz 1000 ft ). Ez ugye évente 12, 000 ft. Ha a bank pénzével teszed ezt a saját pénzed addig kamatozik. Illetve ha pl. X hónapig mindig idõben törlesztesz, akkor sok helyen kapsz prémiumokat, például az összes vásárlásod értékének bizonyos %-át. Ha mondjuk 2, 400e forintért vásárolsz évente és ennek visszakapod az 1%-át az már nem rossz, 24, 000 ft. ( +12, 000 a kamatok), tehát összesen 36e évente.
Arra jó, hogy a bank pénzét költöd, és ha idõben visszafizeted, akkor nyersz rajta kamatot és visszatérítést.
Én mindent hitelkártyával fizetek, mindig idõben "törlesztek", így kb. 40.000 Ft-t kapok egy évben ezért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de még mindig nem értem teljesen. Mibõl jön össze az a 40 ezer forint plusz?
Aztán 1x csak felmondanak neked, és borul a kártyavár a nyakadba...
arra jo hogy tonkre tegyenek vele.

Mikor jár le a hitelkártyám? Tudnom kellene, hogy mikor jár le a hitelkártyám, melyik évben. De nem tudom.

2010 februárjában állították ki Junior kártya. A szerz?dés megvan, de sehol nem látom.

Legjobb válasz: Junior hitelkártya tudtommal nincs, csak bankkártya (a kettõ nem ugyanaz)

Junior hitelkártya tudtommal nincs, csak bankkártya (a kettõ nem ugyanaz)
Vagy ha a régit beszívja a gép, akkor lejárt :)
a kártyán van a lejárati dátum: mm/yy
A lejárat dátuma rajta van a kártyán, de kapsz majd levelet is, hogy vedd át az újat - vagy egybõl kipostázzák az új kártyát.
Kipostázzák az újat, de kártyán rajta van, ahogy az elsõ írta, és amíg a újat nem aktiválod régi is jó lejárat elõtt, hitelkártyánál?? bankkártyánál. Aktiválni úgy tudod, h az új kártyán "végzel tranzakciót" pl. ATM-en keresztül egyenleg lekérdezés, mivel ehhez kell a PIN kód, ezzel már aktiváltad is. De a levélben leírnak mindent!!

Mi a különbség a bankkártya és a hitelkártya között?

De most komolyan.

Legjobb válasz: A bankkártya az olyan kártya ahová a te fizetésed megy,vagy egyéb anyagi bevételed.Amennyi a bankszámlán van,azt tudod elkölteni..Nincs kamat rá.. A hitelkártya pedig egy olyan kártya ahol a kölcsönkapott pénz van.Azt is elköltheted,de azt vissza is kell raknod rá kamatostul. Érthetõen. Ha a bankkártyádon is 100.000 forint van,és a hitelkártyádon is,akkor a bankkártyán levettél 100.000 az annyi is marad.Nem kell vissza pótolnod.Ha a hitelkártyáról veszel le 100.000 forintot akkor legalább 140.000 forintot egy megadott idõre vissza kell adnod..

A bankkártya az olyan kártya ahová a te fizetésed megy, vagy egyéb anyagi bevételed.Amennyi a bankszámlán van, azt tudod elkölteni..Nincs kamat rá.. A hitelkártya pedig egy olyan kártya ahol a kölcsönkapott pénz van.Azt is elköltheted, de azt vissza is kell raknod rá kamatostul. Érthetõen. Ha a bankkártyádon is 100.000 forint van, és a hitelkártyádon is, akkor a bankkártyán levettél 100.000 az annyi is marad.Nem kell vissza pótolnod.Ha a hitelkártyáról veszel le 100.000 forintot akkor legalább 140.000 forintot egy megadott idõre vissza kell adnod..
A bankkártyán ott a pénz, te tetted rá, addig vásárolhatsz, amíg el nem fogy, a hitelkártyán egy bank által limitált összeg van, max. ennyiért vásárolhatsz. Ezt az összeget hitelként kapod, mondjuk úgy, mint egy személyi kölcsönt, amit aztán kamatostul fizetsz vissza. Ha nem fizetsz határidõkre, akkor behajtják rajtad és bevonják a hitelkártyát.
Még annyit hozzátennék, h a hitelkártyán lévõ hitelkeretet újra felveheted, ha visszafizetted, használhatod vásárlásoknál, kaphatsz rá kedvezményeket is. De nem ajánlom, ez nem az átlagembernek való fizetési mód.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszii :)
A hitelkártya is bankkártya, amirõl most beszélünk az a betéti kártya és a hitelkártya közötti különbség.


Majdnem lenulláztam a hitelkártyámat. Mit tegyek?

1 milliós keret volt rajta, de már csak 300 000 ft van rajta.Most havona kb. 40 000 ftot kell fizetnem rá, de nem nagyon bírom.Lehet tenni valamit,hogy kevesebbet kelljen fizetni?

Legjobb válasz: 700 ezret el tudtál költeni, de havi 40 sok? :o Nem lehet mit tenni, max tanulni az esetbõl, hitelkártyát soha. Debit bankkártya kell.

700 ezret el tudtál költeni, de havi 40 sok? :o Nem lehet mit tenni, max tanulni az esetbõl, hitelkártyát soha. Debit bankkártya kell.
A kérdező hozzászólása: hirtelen lecsökkent a fizetésem 60 ezer ft tal és ezért nem tudom fizetni.
Talán a hitelkártyatartozás kiváltása az egyetlen, amiért megéri egy másik kölcsönt felvenni. Alacsonyabb kamata lesz annak, mint a hitelkártyának, az tuti. Ha betolod az egészet a hitelkártyába, akkor jelentõsen csökkenni fognak a havi kamatkiadásaid.
A kérdező hozzászólása: milyen hitelt adhatnak nekem?személyi kölcsönöm már van sajnos.Valahogy szeretném ezt kifizetni.
Hát, így nehéz, ha már van személyi kölcsönöd, másikat már ne vegyél fel, inkább kezdd el eladogatni a dolgaidat, amik nem létfontosságúak. Más ötletem nincs. Ha nagyobb összeg kell, akkor bizony autót, lakást is el lehet adni. Hosszútávon jobban jársz, ha megszabadulsz az adósságaidtól.
Most mondhatnám, hogy ezért kell átgondolni, érdemes-e nagyobb lábon élni, mint ami megengedhetõ, de mivel erre remélhetõleg már a kérdezõ is rájött és ettõl a helyzete sem lesz megoldva, így nem teszem. Elsõ körben menj be a bankodhoz és kérj tanácsot arra vonatkozólag, hogy mit tudsz tenni? Másfelõl fogj egy ollót és vágd ketté a kártyát, mielõtt kísértésbe esnél és ismét hozzányúlnál. Legvégsõ esetben pedig fizesd akkora összegekkel, amit elbírsz, hogy lássák; van fizetési hajlandóságod. Mivel ez ugyanúgy hitel, mint bármi más, ugyanúgy nem a te pénzed, ezért a hitelezõ ugyanúgy végrehajtásra adhatja a követelését, mint bármi más esetben. Mindenképpen lépj kapcsolatba a bankoddal és vázold a helyzetet. Itt csak apránként tudsz tenni valamit, csodák nincsenek.

Mi a különbség a Visa és a Visa Electronic bankkártya és hitelkártya között?

Egyáltalán melyik bank- melyik hitelkártya?

Legjobb válasz: banktól függ mi a neve, de általában van egy dombornyomott és egy sima kártya a hitelkártyán nincs pöénz azzal vásárolhtazs , és késõbb kell kiegyenlitened a szmlát..

banktól függ mi a neve, de általában van egy dombornyomott és egy sima kártya a hitelkártyán nincs pöénz azzal vásárolhtazs , és késõbb kell kiegyenlitened a szmlát..
http://www.bankkartya.hu/?oldal=alapok_def Bankkártya alapok A bankkártya definíciója és annak elõnyei az egyes szereplõk számára Kezdjük az elején: mi is az a bankkártya? Ez egy olyan, a nemzetközi szabványnak megfelelõ 85x54 mm-es mûanyag kártya, mellyel a hátoldali mágnescsíkon vagy újabban az elõlapi mikrochipen tárolt adatok segítségével, a kártyabirtokos (elektronikus vagy okmánnyal igazolt) azonosítását követõen bankszámlamûveletek, tipikusan fizetés végezhetõ. Ez a mondat egybõl egy sor, a készpénzhasználathoz viszonyított elõnyt rejt magában. A következõkben ezeket az elõnyöket a bankkártya piac egyes szereplõinek nézõpontjából mutatjuk be, úgymint felhasználók (kártyabirtokosok), állam, bank, kereskedõ. A kártyabirtokos fontos kifejezés, bár a szakmabelieken kívül az ügyfeleket szinte mindenki kártyatulajdonosként emlegeti. Minden bankkártyán szerepel azonban, hogy a kártya az õt kibocsátó bank tulajdonát képezi, így a kártyatulajdonos mindig a bank. Az ügyfélre a magyar nyelvben a kártyabirtokos kifejezést használjuk. http://www.bankkartya.hu/?oldal=tanacs_csop Választási tanácsok A bankkártyák csoportosításai A bankkártyák mindegyike ugyanolyan méretû mûanyag lapocska, de részben látható, részben nem látható tulajdonságok alapján lehet õket csoportosítani. Ha a nem látható tulajdonságokkal nem vagyunk tisztában, nézzünk utána a Bankkártya.hu portál Bankkártya választó rendszerében vagy kérdezzük meg a kártyát kibocsátó bankunkat. Ezek a csoportosítások egymástól függetlenek, tehát egy kártya mindegyik csoportosítás szerint tartozik valahová. Egy ügyfélnek tetszõleges számú bankkártyája lehet tetszõleges számú banknál, de egy adott kártyatípusból (pl. Cirrus-Maestro) egy bankon belül egyszerre csak egy darab kártyája lehet, hiába van esetleg többféle ugyanolyan termék, pl. eltérõ kártyaképekkel (nem ideértve a társkártyákat, melyeket az ügyfelek családtagjaiknak, vagy ismerõseiknek, barátaiknak igényelhetnek a saját számlájuk terhére). Betéti kártya, hitelkártya, költési kártya A bankkártyán nem állapítható meg szemre, hogy az betéti (angolul debit), hitel- (angolul credit) vagy költési (angolul charge) kártya, tehát ugyanolyan kártyamárka (pl. Visa) mögött ilyen és olyan is állhat. A költési kártyát hívják (nem túl szabatosan) terheléses kártyának is, amely angolra lefordítva a nagy kártyakultúrával rendelkezõ országokban egészen mást jelent. A magyarországi gyakorlat szerint a kártyahasználat során mindhárom kártyatípust ugyanúgy kell használni, de külföldön létezik olyan, hogy az egyes vásárlási tranzakció elõtt meg kell adni, hogy a kártya betéti vagy hitelkártya-e, sõt bizonyos vásárlások (pl. autókölcsönzés) csak hitelkártyával lehetségesek. A betéti kártyával végzett költéseket alapvetõen a kártyabirtokos pénze (betétje) fedezi. Egy betéti kártya még akkor sem lesz hitelkártya, ha ahhoz áthidaló folyószámlahitel kapcsolódik (pl. az OTP Bank Folyószámlahitele, korábbi nevén A-hitele), mellyel a betét “meghosszabbodik” a költések tekintetében. Ehhez egyébként jövedelemátutalásra is szükség van. A betéti kártyák hitelkerettel és hitelkeret nélkül is nyitóösszeggel, vagy/és óvadékkal, vagy/és jövedelemátutalással igényelhetõk, azaz valamennyi pénzt mindenképpen elõre le kell tenni ahhoz, hogy a kártyát megkaphassuk. A nyitóösszeg az az összeg, melyet be kell fizetnünk a számlánkra a kártya sikeres igényléséhez. A kártya átvétele után (kb. két hét) ez az összeg szabadon felhasználható. Az óvadék ezzel ellentétben az az összeg, melyet a banknál tartósan el kell helyeznünk a kártya sikeres igényléséhez, ez lekötésre kerül, kártyával nem érhetõ el. Az óvadék csak a kártya visszaadása után használható fel. Cserébe általában egy hónap lekötött betét kamatát fizeti érte a bank. Az óvadéknak nem csak pénzügyi szûrõ szerepe van, hanem a kártyabirtokos túlköltéseit is ebbõl fedezi a bank, és persze azonnal felszólítja a kártyabirtokost az óvadékból kivett összeg visszapótlására. Az óvadékot a bank kezelheti minimum egyenlegként is. Ez gyakorlatilag azonos az óvadékkal, azzal a különbséggel, hogy a minimum egyenleg a számlán marad, így a bank nem fizet utána lekötött betét kamatot, csupán a jóval kisebb látra szólót. A hitelkártya ezzel szemben nem igényel jövedelemátutalást vagy nyitóösszeget (óvadékot is csak kiegészítõ esetben, pl. ha nem tud jövedelemigazolást felmutatni az igénylõ). A hitelkártya mögött olyan számla áll, mely nem alkalmas betétlekötésre, átutalásra, csupán a kártya mögötti tranzakciók fedezhetõk vele. A hitelkártya kb. olyan, mint például egy telefonszámla, melynél minden hónapban nulláról indulunk (hiszen nincs betétünk a banknál) és a hitelbe számolt havi költéseink végén a számlazárást követõen kapunk egy számlát a költéseinkrõl. A hitelkártyánál eldönthetjük, hogy azonnal visszafizetjük-e a teljes összeget, vagy annak csak egy részét. Ha egyben visszafizetjük, akkor általában a bank nem számol fel hitelkamatot (noha az õ pénzét költöttük), ezt hívjuk ún. kamatmentes költésnek, ha pedig nem a teljes összeget fizetjük vissza, akkor a megmaradt tartozásra kamatszámítás indul (visszamenõleg is). Ez természetesen csak a vásárlásokra vonatkozik. Ha a készpénzfelvételekre is vonatkozna, mindenki élne a kamatmentes idõszakkal, mialatt máshol befektetné a pénzét. Akik emlékeznek az OTP Bank és a Postabank 1991-es helyzetére, azok tudhatják, Magyarországon nem érdemes ideákban gondolkodnunk. (Az OTP Bank 1992. január 1-tõl tért át a napi kamatszámításra, a Postabank pedig már eleve ilyen konstrukciót biztosított. Amíg az OTP Bank egyedül a minden hónap 26-i záróegyenlegre adta a teljes havi kamatot, addig az ügyfelek átvitték a pénzüket a Postabankba, majd az OTP számlazárásának napjára 1 napra visszavitték az OTP-be. Így mindkét banktól megkapták a havi kamatot ugyanarra a pénzükre, év végi kamatjóváírással. A jelenség az OTP Bank és a Postabank fiókhálózatában minden hónap 25-én és 27-én tömegjeleneteket idézett elõ.) Egyébként Magyarországon az ilyen típusú hitelkártyák esetében a kártyabirtokosok nagyrészt élnek a kamatmentes költéslehetõséggel, teljes visszafizetéssel, cserébe nem fizetnek hitelkamatot. Ezért viszont a hitelkamat igen magas, hiszen egy sokkal kisebb réteg fizeti meg a bank hitelezéssel kapcsolatos költségeit. A hitelkamatok még a mai mintegy 5%-os infláció mellett is évi 23, 4% és 35, 4% közé esnek (egyébként érthetetlen, de ezek sokkal erõsebb infláció mellett sem voltak magasabbak, a szintet a Citibank “lõtte be” még 1999-ben). A hitelkamatoknak az egyes kártyák adatlapjain nézhet utána a Bankkártya.hu portál Bankkártya választó rendszerében. Az OTP Bank egyes kártyáinak alacsonyabb kamatait az magyarázza, hogy azoknál a kártyáknál nincs kamatmentes idõszak. Amennyiben a kártyabirtokos betéti számlát is vezet a hitelkártyát kibocsátó banknál, és a hitelkártyával végzett költések betéti számlája terhére történõ automatikus kiegyenlítésére ad megbízást, ellenõrizze, hogy ez csak az ún. minimum összegre, vagy a teljes összegre szól-e! A minimum összeg ugyanis csak a múlt havi költések kötelezõen befizetendõ része (általában 5-10%), ezért cserébe a bank a többi költésre hitelkamatot számol fel, hiszen nem lesz egy a kamatmentes határidõig visszafizetve. Ilyenkor a fennmaradó különbséget a kártyabirtokosnak magának kell rendeznie, ha nem szeretne hitelkamatot fizetni. Ne feledjük: bármilyen hitelkártya konstrukció esetében (ha csak alkalmi szabályok, akciók errõl másként nem rendelkeznek) csak akkor kamatmentes a kártyával történõ vásárlás (és csak az!), ha annak ellenértékét a kártyabirtokos legkésõbb a tranzakciót követõ számlazárás utáni türelmi határidõig (általában 10-15-20 nap) teljes egészében visszafizeti. Ha csak részfizetés történik, a bank a fennmaradó, ki nem egyenlített költésekre magas hitelkamat felszámítást indít. A magas kamat és a kamatmentes idõszak kapcsolatát jól példázza az MKB Bank hitelkártyája, mely kezdetben a többiekétõl eltérõen nem mintegy 30, hanem csak 15 napos kamatmentes költést biztosított. Ekkor a hitelkamat 24% volt. Amikor 2002. augusztusában megnövelte a kamatmentes költés idõszakát a piac többi szereplõjéhez hasonló szintre, oda tolta a hitelkamatának szintjét is. S végül még egy példa: a K&H Bank 2002-ben megszûnt Visa Classic hitelkártyája szintén nem biztosított kamatmentes költést, míg hitelkamata 22, 5% volt. Hitelkártyának számít az állami szerepvállalással létrehozott Széchenyi hitelkártya is, melynek hitelkamata az állami támogatás miatt csupán 10, 06% (2005. november). Végül a költési kártyáról néhány szót. A költési kártya szinte csak abban különbözik a hitelkártyától, hogy nem lehet választani, hanem egy összegben vissza kell fizetni a havi költéseinket (melyek persze vásárlás esetén ugyanúgy kamatmentesek). Magyarországon annyira kevés az ilyen kártyák száma, hogy könnyen fel lehet sorolni. A világ legnagyobb ilyen kártyája, az American Express korábban ilyen kártya volt, az OTP Bank azonban 2005-tõl hitelkártyaként bocsátja ki. A másik szereplõ a Citibank Diners Club kártyája. A céges kártyák közül megemlítendõ még a HVB Bank 1999. decemberében a vállalatok számára kibocsátott MasterCard kártyája. Kezdetben csak dombornyomású kártyák léteztek, melyek a dombornyomás és a mágnescsík miatt egyaránt használhatók voltak mind hagyományos, mind pedig elektronikus környezetben. A két nagy kártyatársaságnál ilyen az egykori Eurocard/MasterCard (ma már csak MasterCard), illetve a Visa Classic kártya, valamint ezek felsõ tízezernek kiadott arany (Gold) változatai is. Aztán a kilencvenes évek közepére annyira elszaporodtak a POS terminálok, hogy lehetõvé vált olyan kártyatípus bevezetése, mely már csak ilyen pontokon használható. Ezek lettek az elektronikus kártyák, a MasterCardnál a Maestro, a Visánál pedig a Visa Electron. A MasterCardnál az elektronikus kártyasort a MasterCard Electronic folytatta, végül 2005-ben mindkét kártyatársaságnál megjelentek az unembossed kártyák is. Ezekrõl a kártyatársaságok szerinti választásról szóló fejezetben ejtünk szót. Az elektronikus kártyákon nem szerepel dombornyomás, így nem használhatók hagyományos (imprinteres) környezetben, de sok bank rá is írja, hogy ELECTRONIC USE ONLY, azaz csak elektronikus környezetben használható. Bankjegykiadó automatában történõ használatra természetesen mind a dombornyomású, mind pedig az elektronikus környezetben használható kártya alkalmas, de léteznek olyan kártyák is, melyek csak bankjegykiadó automatában használhatók. Végül ejtsünk szót egy furcsa jövevényrõl, az unembossed (dombornyomásmentes) bankkártyákról. Úgy tûnik, 1-2 évtized után a kártyatársaságok felfedezték a spanyol viaszt, és sikerült igen jól összekeverniük az elektronikus és a dombornyomású kártyákat, amelyek akár fogyasztói panaszokhoz is vezethetnek. Kezdetben az elektronikus elfogadásra külön márkát hoztak létre, így azok az ügyfelek, akik ilyen kártyákkal rendelkeztek, mindig pontosan tudták, hogy egy adott üzletben elfogadják-e a kártyájukat, hiszen a logó szerepelt az üzlet bejáratán. Az unembossed (vagyis dombornyomásmentes) kártyáknál azonban tulajdonképpen klasszikus dombornyomású kártyákat kezdtek kibocsátani, de dombornyomás nélkül. Vagyis ezek teljes értékû Visa vagy MasterCard kártyák, de imprinteres kártyaelfogadásra mégsem alkalmasak, hiszen a dombornyomás hiányában az az önátírós gépekben nem használhatók, vagyis marad az elektronikus környezet. Ezért ezt a kártyatípust nem ajánljuk szívesen, hacsak az ügyfél nem kíván vásárlás elõtt minden olyan helyen meggyõzõdni az elektronikus elfogadásról, ahol nem lát elektronikus kártyamárkát, csak dombornyomásost (ezekrõl a kártyamárkákról részletesen szólunk a kártyatársaságok szerinti választásról szóló fejezetben). -a dombornyomású kártyák minden vásárlási ponton és minden bankjegykiadó automatában (ATM-ben), továbbá minden bankfiókban, illetve postán használhatók, - az elektronikus kártyák csak az elektronikus vásárlási ponton és minden bankjegykiadó automatában (ATM-ben), továbbá elektronikus elfogadás esetén bankfiókban és postán használhatók, - az unembossed (dombornyomásmentes) kártyák szintén csak elektronikus vásárlási pontokon és minden bankjegykiadó automatában (ATM-ben), elektronikus elfogadás esetén bankfiókban és postán használhatók, - az ATM kártyák pedig csak bankjegykiadó automatákban (ATM-ekben) használhatók. ====== Vagyis : - a VISA ELECTRON kártyát vásárlásnál boltokban vagy ATM-automatáknál használatod (ez elektronikus bankkártya) - A VISA CLASSIC kártyát boltokban, ATM-automatáknál, és interneten is univerzálisan mindenütt elfogadják (ez dombornyomott bankkártya) - ha egy banknál bankszámlát nyitsz, akkor alapból (szinte mindenütt) ingyen adnak mellé Visa Electron bankkártyát... Igényelhetsz azonban dombornyomott kártyát, ennek feltételei vannak és az éves díja 3000-4000 Ft... - ha a bankszámládon levõ saját pénzedbõl vásárolsz a bankkártyáddal, akkor ez BETÉTIKÁRTYA... Csak annyit költhetsz, amennyi betett pénz a számládon van! (Függetlenül attól, hogy ez Visa Electron vagy Visa Classic bankkártya)... - ha elég hitelképes vagy egy banknak, akkor ott kaphatsz egy hitelkeretet egy hitelszámlára, a hozzá adott HITELKÁRTYÁRÓL akkor is költhetsz, amikor nincs sajt pénzed, viszont az elköltött kölcsönpénzt vissza kell majd törlesztened a banknak... Természetesen ezért kamatokat, költségeket, díjakat számolnak fel... Nagyon becsapós egy hitelkártya : könnyen lehet róla költekezni, sokkal nehezebb visszafizetni az egyre duzzadó kölcsönt! (Javaslom, ha ilyen hitelkártyát küld a bank "ajándékba", azonnal vágd fel apró darabokra és dobd a kukába!!!)
A kérdező hozzászólása: Ahhaa :D köszi

Nem tudom fizetni a hitelkártyámat. Mit csináljak?

van 500 000 ft tartozásom a hitelkártyán, fizettem eddig 23 000 ft-tal mindig de az összeg nem csökken....a 23 ezerből 18 ezer kamat.Ez egyszerüen felháborító.Mikor megigényeltem a kártyát ilyenről szó sem volt.Próbáltam hitelt felvenni,hogy kifizessem egyben,de nem adnak,mert ok a tartozásom.Egyszerüen nem tudok mit csinálni.Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ez nem felháborító. A hitelkártya így mûködik. Az, hogy nem olvastad el rendesen, nem mentesít a felelõsség alól. Vállalj plusz munkát, vagy kezdd el eladni a dolgaidat, hogy legyen pénzed. Minél hamarabb törlessz minél többet.

Ez nem felháborító. A hitelkártya így mûködik. Az, hogy nem olvastad el rendesen, nem mentesít a felelõsség alól. Vállalj plusz munkát, vagy kezdd el eladni a dolgaidat, hogy legyen pénzed. Minél hamarabb törlessz minél többet.
A hitelkártyák a legdrágább hitelek közé tartoznak. Aki nem tölti vissza a türelmi idõ alatt (45 nap) a teljes keretet, a tartozásra akár 35-40% kamatot is felszámolhatnak. A kamat mértéke benne van a hitelkártya szerzõdésedben és a bank honlapján is fenn van a Hirdetményben. pl 500.000Ft hitelkártya tartozás 40%-os kamattal számolva évi 240.000Ft kamat, tehát ha havonta nem fizetsz többet, mint 20.000Ft, a tartozás sosem fogy el. Próbál olyan bankot találni, amelyik hajlandó kiváltani a hitelkártyádat pl személyi kölcsönre. Annak is magas a kamata, de még mindig csak fele, mint egy hitelkártyáé.

Nem tudom fizetni a hitelkártyámat. MIt tehetnék?

500 000ft tartozasom van, és havi 23 000 ft tal kellene fizetnem, de nem tudom annyival.mit lehet tenni?Nem lehet valahogy megegyezni a bankkal,hogy havi 10 000 ft tal fizessem?vagy úgy még több kamatot kérnének?

Legjobb válasz: Inkább azt kérdezd meg, hogy van-e valami kedvezõbb hitellehetõség, ahol felvehetsz 500ezret, amivel ezt egyben visszafizeted, és visszaadod a kártyát. A hitelkártyának hírhedten magasak a hitelkamatai, bármilyen más hitellel jobban jársz.

Inkább azt kérdezd meg, hogy van-e valami kedvezõbb hitellehetõség, ahol felvehetsz 500ezret, amivel ezt egyben visszafizeted, és visszaadod a kártyát. A hitelkártyának hírhedten magasak a hitelkamatai, bármilyen más hitellel jobban jársz.
Mindenképp a bankkal beszélj, mondd el, hogy mi a probléma, és hogy átütemezést kérsz. A kondíciókat úgyis õk tudják.
Mindenképpen egyeztess a bankkal, még akkor is jobban jársz, ha sikerül átalakíttatnod valamilyen személyi kölcsönné a hitelkártyádat, mert annak sokkal kevesebb a kamata. Ha nincs esélyed nagyobb összegekben visszatölteni, akkor ez a legjobb megoldás ebben az esetben. A legdrágább hitelek közé tartoznak a hitelkártyák, nem arra valók, hogy évekre lehúzd a visszafizetését, bár a banknak ez a legjobb üzlet...

Mit tegyek, ha a Citibank tévesen elutasította a hitelkártya-kérelmem?

Citi life kártyát igényeltem, de elutasították. Az ügyintéz? sem tudta, hogy miért, mondta, hogy majd küldenek levelet.

Legjobb válasz: Leginkább örülj, hogy nem lesz alkalmad adósságba verni magad. Ha mégis szeretnéd a hitelkártyát, akkor jelezd neki, hogy a két levél nem passzol. Fel is hívhatod õket.

Leginkább örülj, hogy nem lesz alkalmad adósságba verni magad. Ha mégis szeretnéd a hitelkártyát, akkor jelezd neki, hogy a két levél nem passzol. Fel is hívhatod õket.
A kártya használat feltételei: 25-65 éves kor, min. nettó 100eFt fizetés, közalkalmazott, állami vagy ismert cégnél dolgozó, kamarai tag, nincs a KHR-ben. Ha okosan használod, pl. a folyószámládról rendszeres átutalással, csoportos beszedési megbízással, akkor nem fogsz adóságba kerülni, sõt gyûlnek majd a citiforintjaid, amit késõbb több mindenre beválthatsz. Valamilyen adminisztrációs probléma lehet. Hívd fel a citiphone-t! Vagy ha megvan a bankárod elérhetõsége, õ is biztosan szívesen segít.

Mi a különbség a hitelkártya és a bankkártya között?

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Hitelkártyára van egy kereted amit levásárolhatsz hitelbe jó sokk kamattal megterhelve vissza kell fizetned. A bánkártyára megérkezik a fizetésed amit elkölthetsz.

Hány éves vagy? Hitelkártyára van egy kereted amit levásárolhatsz hitelbe jó sokk kamattal megterhelve vissza kell fizetned. A bánkártyára megérkezik a fizetésed amit elkölthetsz.
A fizetés nem a bankkártyára érkezik, hanem a számlára. -.- De a lényeg valóban az, hogy a bankkártyánál a saját (már a számládon lévõ) pénzt költöd, a hitelkártyával meg a bank pénzét (amit kölcsön ad neked).
A bankkártyára (azaz a hozzá tartozó számlára) elõbb kerül a pénz, amit aztán elkölthetsz. A hitelkártyáról elõbb elköltöd a pénzt, aztán törleszted az elköltött pénzt (akár egyben is).
Kb az idõ a különbség. A bankkártya azonnal levonja az elköltött összeget a hitelkártya pedig késõbb ált. 45 napon belül(ha bevan állítva, ha nincs akkor magad csinálod). Azért 45napon belül mert addig kamatmentes tehát ugyanolyan funkciót lát el mint a bankkártya. Ha elkésnél vagy minimum összeget fizetsz vissza akkor már kamatozik, így van. Ha jól használod a hitelkártyát (és megtalálod a legjobbat) akkor egyrészt olcsóbb mint egy bankkártya másrészt a számládon lévõ pénzt addig forgathatod/lekötheted/kamatoztathatod. Magyarán sokkal jobb mint egy bkártya.

Mi a bankkártya és a hitelkártya közötti különbség?

Legjobb válasz: Egyszerûen elmondva, a bankkártyával a saját pénzedet költöd, míg hitelkártyával a bank pénzét. Tehát az nem a tiéd, hanem a banké, amit vissza kell a banknak fizetni. Míg a bankkártyával a te, saját pénzedet, ami a számládon van, azt tudod elkölteni, amíg az el nem fogy.

Egyszerûen elmondva, a bankkártyával a saját pénzedet költöd, míg hitelkártyával a bank pénzét. Tehát az nem a tiéd, hanem a banké, amit vissza kell a banknak fizetni. Míg a bankkártyával a te, saját pénzedet, ami a számládon van, azt tudod elkölteni, amíg az el nem fogy.
Igazából a sima bankkártyákra is lehet már kérni hitel keretet.
A hitelkártya is bankkártya. Amire Te gondolsz az a betéti kártya és a hitelkártya közötti különbség. A betéti kártya a folyószámlához kapcsolódik, a hitelkártya pedig egy a folyószámlától teljesen független termék, speciális kondíciókkal, melyhez egy hitelkeret kapcsolódik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!