Találatok a következő kifejezésre: Mi a a hitel és a (149 db)

Cofidis-nél mi kell a hitelhez és én vehetek fel?

albérletben lakom, papírforma szerint minimálbért keresek, de valós tényben többet, kaphatok náluk hitelt ha igen mennyit?

Legjobb válasz: Minden informacio fent van a cofidis.hu-n, tobbek kozott lehetoseged van online hitelbiralatra is. 5 perc alatt ki tudod deriteni hogy kapsz-e hitelt, es ha igen, mennyit.

Minden informacio fent van a cofidis.hu-n, tobbek kozott lehetoseged van online hitelbiralatra is. 5 perc alatt ki tudod deriteni hogy kapsz-e hitelt, es ha igen, mennyit.
Ja. Nekünk 5 perc alatt megmondták hogy persze minden jó és szuper. Utana meg minden indoklás nélkül elutasitottak. (hozzateszem hogy semmi nem lett szépítve a telefonban)

A banki hitel és a takarékszövetkezeti hitel között mi a különbség?

Lakást vennénk, zártkertre nem ad a bank hitelt, így ez a lehetőség áll fent.

Legjobb válasz: Lényegében semmi.

Lényegében semmi.
Nem tudok a takarékszövetkezetirõl semmit, csak egy dologra emlékszem, amit mondtak róla, mikor érdeklõdtünk: Bármikor, bármennyit, ingyen elõ lehet törleszteni a hitelbe. Ez annyira megtetszett nekem, hogy azóta is bánom, hogy nem ott van a hitelünk. Milyen szép is lenne, ha van véletlen néhány tízezer ft megtakarításom, és csak simán betörlesztem a hitel tõkéjébe. Nem kell várni, hogy össze gyûljön fél millió, mint ahogy a jelenlegi hitelnél kell.

Ha nem tudom egy pár hónapig fizetni a hitelemet, és a bank nem ad haladékot, akkor mi fog történni, mire számíthatok?

Gondolom felszólítanak majd, hogy egy összegben rendezzem, ezt én nem fogom tudni, és legközelebb már csak az lesz, hogy vonják a fizetésem 33%-át (gondolom én)

Legjobb válasz: A harmadik hónap után várható a bank alvállalkozóinak offenzívája. A "behajtócégek" magukat a bank alkalmazottainak beállítva (részben igaz) a felmondott szerzõdés HELYREÁLLÍTÁSÁT kínálják fel némi plusz pénz ellenében (ami egyébként az õ munkadíjuk). Amint az elmaradt összeg és a "behajtási díj" kifizetésre került minden megy tovább mint addig. 4-5-6 hónapnyi elmaradás esetén "rezeg a léc" mert lehet,hogy a bank él a szerzõdésben rögzített opciós vételi jogával és elbukod az autót vagy ingatlant a tartozás,kamatok és egyéb költségek fejében. Plusz különbözetet a legritkább esetben adnak a gyakorlat az,hogy inkább még marad fizetnivaló (különösen autóhitelek esetében ahol nagy az amortizáció,az avulás pénzbeni mértéke). A bankokkal lehet egyezkedni,átütemezést kérni,futamidõt módosítani vagy esetleg másik pénzintézetnél kedvezõbb konstrukcióra átváltani de azt neked kell kezdeményezned. Javaslom a brókerirodákat,minimális pénzért mindenre tudnak megoldást. Sok sikert !

A harmadik hónap után várható a bank alvállalkozóinak offenzívája. A "behajtócégek" magukat a bank alkalmazottainak beállítva (részben igaz) a felmondott szerzõdés HELYREÁLLÍTÁSÁT kínálják fel némi plusz pénz ellenében (ami egyébként az õ munkadíjuk). Amint az elmaradt összeg és a "behajtási díj" kifizetésre került minden megy tovább mint addig. 4-5-6 hónapnyi elmaradás esetén "rezeg a léc" mert lehet, hogy a bank él a szerzõdésben rögzített opciós vételi jogával és elbukod az autót vagy ingatlant a tartozás, kamatok és egyéb költségek fejében. Plusz különbözetet a legritkább esetben adnak a gyakorlat az, hogy inkább még marad fizetnivaló (különösen autóhitelek esetében ahol nagy az amortizáció, az avulás pénzbeni mértéke). A bankokkal lehet egyezkedni, átütemezést kérni, futamidõt módosítani vagy esetleg másik pénzintézetnél kedvezõbb konstrukcióra átváltani de azt neked kell kezdeményezned. Javaslom a brókerirodákat, minimális pénzért mindenre tudnak megoldást. Sok sikert !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kimerítõ választ. Személyi hitelem van az otp-nél, fedezet nélküli. A havi törlesztõrészlet nagyon nagy, és már egyszer-kétszer kértem a halasztást, meg az alacsonyabb részletet, ezért félek többször már nem mennek bele.
Bróker cégeket, irodákat nem javasolnám.A gatyádat lefogják venni sikerdij cimén, ha sikerûl valamit intézniük.Inkább te menj egyezkedni, vagy inkább vonják a fizetésed 33%-át.Végûl is tökmindegy, hogy a bank húz le, vagy a végrehajtó számol fel végrehajtás cimen csinos kis összegeket.
A személyi kölcsön nem olyan nagy gáz mintha fedezettel bíród volna. Igazából nem nagyon tudnak veled mit csinálni azon kívül, hogy ügyintézõk fõállásban napi szinten hívogatnak telefonon újabb és újabb összegeket, határidõket követelve és végrehajtóval meg bírósági perrel fenyegetõzve. Ettõl sem kell megrettenni, haiszen a pereskedés sokáig húzódik és ha közben egy-egy összeget be is fizetsz "fizetési hajlandóságot mutatsz" akkor itt el is akad a dolog. A brókercég pedig nem a sikerdíjról szól az a pályázatírók szakterülete. A közvetítõcég le van szerzõdve 8-10 pénzintézettel és pénzügyi szakemberek segítségével választhatod ki a neked leginkább kedvezõ konstrukciót. A jutalékot a banktól kapjáktehát áttételesen ugyan de te fizeted viszont észrevehetetlenül mert a törlesztõrészletek kamatába van építve. Szóval fizess egy részletet 2-3 havonta míg utoléred magad és ne stresszelj, nincs miért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat !


Házasok vagytok, ki az adóstárs?
A kérdező hozzászólása: Élettársi viszonyban vagyunk. Személyi kölcsönt és folyószámlahitelt vettünk fel, de csak az én nevemre.
Úúúúú...akkor ezt most nagyon meg.szívhatod:((((
A kérdező hozzászólása: Tudom, de úgy gondolom, hogy inkább most lépek ki a kapcsolatból és nem várom meg, míg nagyobb lesz a baj. Csak ha hazaköltözök a szüleimhez, akkor üresen marad a saját nevemen lévõ kis kertes ház. Félek kiadni, de azt se szeretném, ha a távollétemben betörjenek és tönkre tegyenek mindent.
Pedig csak az a lehetõség marad, hogy kiadd a házat, így legalább a hiteleidet is tudod törleszteni a befolyó összegbõl. Jól meg kell nézned, kinek adod ki. Kérj kauciót is, valamennyi biztosítékot jelent.

Hitellel terhelt lakást adott már el v-ki? Mi ennek a menete és mennyire hosszú ideig tart?

Legjobb válasz: Hát, ez bonyolult. Több változata is lehetséges, attól függ, hogy mennyi a hitel. Ha viszonylag kevés, akkor annyi elõleget kérj, ami fedezi. Mert a házat nem lehet úgy eladni, hogy hitel van rajta. Vagy ha van annyi pénzed, hogy kifizesd, esetleg felveszel máshonnan hitelt. A bankkal kell megbeszélni, hogy mik a lehetõségek. Az is lehetséges, hogy az új vevõ átvállalja a hitelt. De ennek senki nem nagyon örül, a legtöbb ingatlanügynök el sem vállal már olyan lakást, amin hitel van. Nem egyszerû.

Hát, ez bonyolult. Több változata is lehetséges, attól függ, hogy mennyi a hitel. Ha viszonylag kevés, akkor annyi elõleget kérj, ami fedezi. Mert a házat nem lehet úgy eladni, hogy hitel van rajta. Vagy ha van annyi pénzed, hogy kifizesd, esetleg felveszel máshonnan hitelt. A bankkal kell megbeszélni, hogy mik a lehetõségek. Az is lehetséges, hogy az új vevõ átvállalja a hitelt. De ennek senki nem nagyon örül, a legtöbb ingatlanügynök el sem vállal már olyan lakást, amin hitel van. Nem egyszerû.
Ha a hitelösszeg kisebb, mint a ház vételára, akkor egyáltalán nem bonyolult. Egyszerûen a hitel fennmaradó részét végtörlesztésként levonják a vételárból, és te csak a maradék pénzhez jutsz hozzá. Másik lehetõséged, hogy más fedezetet mutatsz fel. Erre azonban újra meg kell csinálni az elbírálást. Normális helyeken ez a teljesen sztenderd ingatlan-adásvétel.
A kérdező hozzászólása: Az a gond, hogy az eladási ár nem fedezi a hiteltartozást, de én a maradékot szeretném tovább törleszteni.
Ez így tényleg bonyolult. LEgjobb, ha a banknál érdeklõdsz, ahol tartozásod van, esetleg az Otthon centrumnál vagy egy másik ingatlanos cégnél kérsz tanácsot. Ad absurdum egy sima pénzügyi tanácsadó is segíthet.

Ha hitelre veszek ingatlant, és esetleg a bank bedől / csődöt mond, akkor mi lesz a hitelemmel?

Természetesen tudom hogy nem cs?dölnek be a bankok naponta, csak mivel ha egy bank becs?döl, vagy akár az összes egyszerre, akkor a benn lév? pénzünk, és eleve minden pénzünk elvész, elértéktelenedik. De ha van egy ingatlanom ami a nevemen van de hitelre vettem, akkor a hitelem is elértéktelenedik? Magyarul jól jönnék ki? Vagy vajon mi lenne a következménye ennek? Valaki aki kicsit jártasabb a témában felvilágosíthatna.

Legjobb válasz: :) Aranyos gondolat. A hiteledet jobb esetben fizethetnéd tovább futamidõ szerint, rosszabb esetben a szerzõdés (és nem a hitel) dõlne be. Vagyis azonnal esedékessé válna...

:) Aranyos gondolat. A hiteledet jobb esetben fizethetnéd tovább futamidõ szerint, rosszabb esetben a szerzõdés (és nem a hitel) dõlne be. Vagyis azonnal esedékessé válna...
Pontosan. Elsõsorban azonnal fizethetnéd vissza, ha szerencséd van, akkor tovább fizethetnéd részletekben.
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak azért érdekes, mert tegyük fel, van 5millió Ft hitelem a banktól, és 10millió forintom a bankszámlámon. A 10 milliómat benyelik, az 5 millió tartozás meg fennmarad? Ez "jól" hangzik :D
Jaj te szegény életed legnagyobb problémája legyen....
Bármennyire jól hangzik, a 10.000.000 Ft-ot a bankszámlán a kielégítési sorrend alapján lesz felhasználva, míg a bank felé a tartozásod az a kármérséklés miatt "esedékessé" válik, és mindent elkövet a bank, hogy a pénzéhez jusson. Ez nem furcsa, egy cég esetében is így van. Egy bank akkor dõl be, ha kevesebb a pénze, mint amennyire épp szüksége lenne. Ahogy egy cég esetében is. Ha van a cégnek 1.000.000 Ft-ja, de 8.000.000 Ft-tal tartozik, akkor hiába van olyan jogosult, aki csak 200.000 Ft-ot vár a cégtõl, és ötször ki tudnák fizetni abból az egymillióból, jó eséllyel alig fog valamennyit kapni - vagy ha éppen van pl. 6.000.000 Ft bértartozása a cégnek, akkor a vállalkozó nem kap semmit... Szóval itt nem a bank van védve, hanem van egy jogi kötelem közötted és a bank között. Te a banknak adtad a pénzed kamatra. Ez egy befektetés, amelyet akár el is bukhatsz. A hitel pedig a bank számára egy befektetés, amelyet a bank bukhat: ha te meghalsz és az örököseidnek nem kell a hiteled, akkor a bank kapálózhat...

Mi a feltétele, hogy megkapjam a hitelt, és lehet-e úgy hitelt vállalni, hogy minimálbérrel vagyok bejelentve?

Most váltom ki az egyéni vállalkozói igazolványomat. Minimálbérrel leszek bejelentve. Max 1 év múlva szeretnék vásárolni egy kb 3 milliós autót. Megoldható?

Legjobb válasz: Biztos, de ez az egyik legrosszabb döntés. Mire kifizetsz a hitelre 5 milliót, a kocsid fél millát sem fog érni.

Biztos, de ez az egyik legrosszabb döntés. Mire kifizetsz a hitelre 5 milliót, a kocsid fél millát sem fog érni.

Megtudná valaki mondani hogy hol lehet lemondani a Tesco vásárlói kártyát (Budapest bank)? Mivel kifizettük a hitelt idõnap elött és tovább nincs rá szügség. Telefonszám jó lesz. A bank honlapján semmi nincs ezzel kapcsolatban.

Legjobb válasz: Próbáld meg itt, hátha tudnak segíteni: 4. Telefonos elérhetõségünk Amennyiben Tesco Személyi Kölcsönnel, Tesco Vásárlókártyával vagy egyéb hitelekkel (lakáshitel, hitelkiváltás, vállalati hitelek, jelzáloghitelek) kapcsolatos kérdése van, hívja az alábbi számot: 06 1 239 0715

Próbáld meg itt, hátha tudnak segíteni: 4. Telefonos elérhetõségünk Amennyiben Tesco Személyi Kölcsönnel, Tesco Vásárlókártyával vagy egyéb hitelekkel (lakáshitel, hitelkiváltás, vállalati hitelek, jelzáloghitelek) kapcsolatos kérdése van, hívja az alábbi számot: 06 1 239 0715

Sajnos van 3 különbözõ banknál hitelem és elmaradtam 1 hónappal. Küldtek a melóhelyre egy levelet hogy a fizetés 33%-át vonják le amíg le nem jár a hitelem. Kérdésem hogy mi van ha mind a három bank küldi ezt a levelet a melóhelyre? Hogy megy ez?

Egymás után vonják akkor a fizetés 33%-át ?

Legjobb válasz:
1 havi elmaradással nem küldenek munkahelyre fizetéslevonási igénylést. Ugyanis ezt a bank csak bírói ítélettel teheti meg. 1 hónap elmaradással neked küldenek levelet amiben felszólítanak, hogy rendezd a tartozásodat. Nagyon gyanítom, hogy te már több hónapja nem fizettél, több felszólítást kaptál, de nem reagáltál rá, így a bank bírósági kérvényt nyújtott be fizetéslevonás igénylése miatt. Ha már felmerült benned, hogy mind 3 bank követelõzik, ezek szerint mindhárom banknál több havi elmaradásod van. Hogy mi lesz itt?? Egyszerû. Mindhárom bank kérheti a fizetésed levonását. Ebben az esetben a fizetésed 50%-át levonhatják, és a levont összeg három felé megy. Így felkészülhetsz arra, hogy több éven keresztül te csak a fizetésed 50-át kapod meg. Jóval tovább fog tartani a pénz visszaadása, mert így tovább tart a hitel, és általa mindig emelkedni fog a kamatok, késedelmi pótlékok összege is. Lassan, de egyszer visszafizeted amit anno annak idején igénybe vettél.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 havi elmaradással nem küldenek munkahelyre fizetéslevonási igénylést. Ugyanis ezt a bank csak bírói ítélettel teheti meg. 1 hónap elmaradással neked küldenek levelet amiben felszólítanak, hogy rendezd a tartozásodat. Nagyon gyanítom, hogy te már több hónapja nem fizettél, több felszólítást kaptál, de nem reagáltál rá, így a bank bírósági kérvényt nyújtott be fizetéslevonás igénylése miatt. Ha már felmerült benned, hogy mind 3 bank követelõzik, ezek szerint mindhárom banknál több havi elmaradásod van. Hogy mi lesz itt?? Egyszerû. Mindhárom bank kérheti a fizetésed levonását. Ebben az esetben a fizetésed 50%-át levonhatják, és a levont összeg három felé megy. Így felkészülhetsz arra, hogy több éven keresztül te csak a fizetésed 50-át kapod meg. Jóval tovább fog tartani a pénz visszaadása, mert így tovább tart a hitel, és általa mindig emelkedni fog a kamatok, késedelmi pótlékok összege is. Lassan, de egyszer visszafizeted amit anno annak idején igénybe vettél.
Az elso valaszolo jol mondja, +1 neki.

Mi a különbség a kölcsön, a hitel és a lízing között?

Legjobb válasz: A kölcsön banki szempontból konkrét pénzt jelent, tehát a kezedbe kapod, amit havi részletekben, vagy egy összegben fizetsz vissza. A hitel (pl hitelkártya) azt jelenti, hogy "hiteled van" egy banknál, tehát bármikor lehívhatsz ebbõl a hitelbõl bizonyos összegeket, amit vagy egyben, vagy részletekben visszafizetsz. A lízing azt jelenti, hogy az általad kiválasztott dolgot (pl autót, lakást) megveszi neked a lízing cég, Te kifizeted az átírási illetéket. A lízing cég lesz a dolog tulajdonosa, de Te fogod birtokolni, ezért díjat fizetsz a Lízing cégnek. A szerzõdés meghatározza, hogy mennyi ideig fizeted a lízing díjakat és azt is, mi történik, ha lejár a szerzõdés. Több variáció lehetséges, mindenki a neki megfelelõ konstrukciót választja. (Többnyire adózási, vagy egyéb trükkös okai vannak a választásnak.) Átszállhat a tulajdonjog rád, de ki lehet jelölni mást is, lehet maradvány értékkel átruházni, stb, stb. Ilyenkor újból meg kell fizetni az átírási illetéket az új tulajdonosnak.

A kölcsön banki szempontból konkrét pénzt jelent, tehát a kezedbe kapod, amit havi részletekben, vagy egy összegben fizetsz vissza. A hitel (pl hitelkártya) azt jelenti, hogy "hiteled van" egy banknál, tehát bármikor lehívhatsz ebbõl a hitelbõl bizonyos összegeket, amit vagy egyben, vagy részletekben visszafizetsz. A lízing azt jelenti, hogy az általad kiválasztott dolgot (pl autót, lakást) megveszi neked a lízing cég, Te kifizeted az átírási illetéket. A lízing cég lesz a dolog tulajdonosa, de Te fogod birtokolni, ezért díjat fizetsz a Lízing cégnek. A szerzõdés meghatározza, hogy mennyi ideig fizeted a lízing díjakat és azt is, mi történik, ha lejár a szerzõdés. Több variáció lehetséges, mindenki a neki megfelelõ konstrukciót választja. (Többnyire adózási, vagy egyéb trükkös okai vannak a választásnak.) Átszállhat a tulajdonjog rád, de ki lehet jelölni mást is, lehet maradvány értékkel átruházni, stb, stb. Ilyenkor újból meg kell fizetni az átírási illetéket az új tulajdonosnak.
Egy közös bennük.. a KAMAT! de az van!!!
A kölcsön , ha kérsz ezer forintot és x idõ múlva egyben vissza adsz 1100-at. A hitel az már olyan , hogy pl kérsz kölcsön ezer forintot és havi rendszerességgel befizetsz/letörlesztesz pl 5 hónapon keresztül 220 forintokat. Ez is 1100 forint lesz a végén. A lízing olyasmi , hogy kérsz kölcsön ezer forintot , ezután minden hónapban fizetsz 20 forint kamatot és a lízing idõ végén visszaadod még az ezer forintot is . -ezek példák, és azok néha sántítanak-
Kölcsön és a hitel ugyanaz szerintem, csak a köznyelvben inkább ismerõstõl való pénzkérést mondják kölcsönnek. Lízing pedig amolyan tartósbérlet szerûség. Például ha lízingelsz egy autót, akkor szerzõdében megkötik a futamidõt, amortizációt, megtehetõ kilométert és a lejáratkor vagy visszaadod az autót, vagy kifizeted a maradványértéket és megtartod. Nem olcsóbb, mint egy hitel, de mindent a lízingcég fizet, van assistant szolgáltatás és nem kell az autó teljes árát kifizetni.
Nem azért, de a kérdezõ a KÜLÖNBSÉGET kérdezte.
Hitel, kölcsön: Te vagy a tulaj, a kölcsönadó lízingcég csak üzembentartói joggal rendelkezik és vételi opciós joggal. Lízing: te vagy az üzembentartó a lízingcég a tulaja az eszköznek. Mindkettõnél kamatosan fizetsz, a lízingnél drágább a havidíj de szívesebben adják a lízingcégek és kevesebb macerával és önerõ befizetéssel jár, mint a hitel.
egyszerû: a hitel, ami egy fogalom, azt jelenti, hogy kapsz kölcsönt, ami a konkrét pénz. a lízing pedig az, hogy ha veszel valamit és lízingeled, akkor még nem lesz a tiéd, amíg ki nem fizeted az egészet. míg ha hitelre veszel egy kocsit, a kocsi a tiéd lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!