Találatok a következő kifejezésre: Mi a a hitel és (149 db)

Cofidis-nél mi kell a hitelhez és én vehetek fel?

albérletben lakom, papírforma szerint minimálbért keresek, de valós tényben többet, kaphatok náluk hitelt ha igen mennyit?

Legjobb válasz: Minden informacio fent van a cofidis.hu-n, tobbek kozott lehetoseged van online hitelbiralatra is. 5 perc alatt ki tudod deriteni hogy kapsz-e hitelt, es ha igen, mennyit.

Minden informacio fent van a cofidis.hu-n, tobbek kozott lehetoseged van online hitelbiralatra is. 5 perc alatt ki tudod deriteni hogy kapsz-e hitelt, es ha igen, mennyit.
Ja. Nekünk 5 perc alatt megmondták hogy persze minden jó és szuper. Utana meg minden indoklás nélkül elutasitottak. (hozzateszem hogy semmi nem lett szépítve a telefonban)

Hitellel terhelt lakást adott már el v-ki? Mi ennek a menete és mennyire hosszú ideig tart?

Legjobb válasz: Hát, ez bonyolult. Több változata is lehetséges, attól függ, hogy mennyi a hitel. Ha viszonylag kevés, akkor annyi elõleget kérj, ami fedezi. Mert a házat nem lehet úgy eladni, hogy hitel van rajta. Vagy ha van annyi pénzed, hogy kifizesd, esetleg felveszel máshonnan hitelt. A bankkal kell megbeszélni, hogy mik a lehetõségek. Az is lehetséges, hogy az új vevõ átvállalja a hitelt. De ennek senki nem nagyon örül, a legtöbb ingatlanügynök el sem vállal már olyan lakást, amin hitel van. Nem egyszerû.

Hát, ez bonyolult. Több változata is lehetséges, attól függ, hogy mennyi a hitel. Ha viszonylag kevés, akkor annyi elõleget kérj, ami fedezi. Mert a házat nem lehet úgy eladni, hogy hitel van rajta. Vagy ha van annyi pénzed, hogy kifizesd, esetleg felveszel máshonnan hitelt. A bankkal kell megbeszélni, hogy mik a lehetõségek. Az is lehetséges, hogy az új vevõ átvállalja a hitelt. De ennek senki nem nagyon örül, a legtöbb ingatlanügynök el sem vállal már olyan lakást, amin hitel van. Nem egyszerû.
Ha a hitelösszeg kisebb, mint a ház vételára, akkor egyáltalán nem bonyolult. Egyszerûen a hitel fennmaradó részét végtörlesztésként levonják a vételárból, és te csak a maradék pénzhez jutsz hozzá. Másik lehetõséged, hogy más fedezetet mutatsz fel. Erre azonban újra meg kell csinálni az elbírálást. Normális helyeken ez a teljesen sztenderd ingatlan-adásvétel.
A kérdező hozzászólása: Az a gond, hogy az eladási ár nem fedezi a hiteltartozást, de én a maradékot szeretném tovább törleszteni.
Ez így tényleg bonyolult. LEgjobb, ha a banknál érdeklõdsz, ahol tartozásod van, esetleg az Otthon centrumnál vagy egy másik ingatlanos cégnél kérsz tanácsot. Ad absurdum egy sima pénzügyi tanácsadó is segíthet.

Ha hitelre veszek ingatlant, és esetleg a bank bedől / csődöt mond, akkor mi lesz a hitelemmel?

Természetesen tudom hogy nem cs?dölnek be a bankok naponta, csak mivel ha egy bank becs?döl, vagy akár az összes egyszerre, akkor a benn lév? pénzünk, és eleve minden pénzünk elvész, elértéktelenedik. De ha van egy ingatlanom ami a nevemen van de hitelre vettem, akkor a hitelem is elértéktelenedik? Magyarul jól jönnék ki? Vagy vajon mi lenne a következménye ennek? Valaki aki kicsit jártasabb a témában felvilágosíthatna.

Legjobb válasz: :) Aranyos gondolat. A hiteledet jobb esetben fizethetnéd tovább futamidõ szerint, rosszabb esetben a szerzõdés (és nem a hitel) dõlne be. Vagyis azonnal esedékessé válna...

:) Aranyos gondolat. A hiteledet jobb esetben fizethetnéd tovább futamidõ szerint, rosszabb esetben a szerzõdés (és nem a hitel) dõlne be. Vagyis azonnal esedékessé válna...
Pontosan. Elsõsorban azonnal fizethetnéd vissza, ha szerencséd van, akkor tovább fizethetnéd részletekben.
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak azért érdekes, mert tegyük fel, van 5millió Ft hitelem a banktól, és 10millió forintom a bankszámlámon. A 10 milliómat benyelik, az 5 millió tartozás meg fennmarad? Ez "jól" hangzik :D
Jaj te szegény életed legnagyobb problémája legyen....
Bármennyire jól hangzik, a 10.000.000 Ft-ot a bankszámlán a kielégítési sorrend alapján lesz felhasználva, míg a bank felé a tartozásod az a kármérséklés miatt "esedékessé" válik, és mindent elkövet a bank, hogy a pénzéhez jusson. Ez nem furcsa, egy cég esetében is így van. Egy bank akkor dõl be, ha kevesebb a pénze, mint amennyire épp szüksége lenne. Ahogy egy cég esetében is. Ha van a cégnek 1.000.000 Ft-ja, de 8.000.000 Ft-tal tartozik, akkor hiába van olyan jogosult, aki csak 200.000 Ft-ot vár a cégtõl, és ötször ki tudnák fizetni abból az egymillióból, jó eséllyel alig fog valamennyit kapni - vagy ha éppen van pl. 6.000.000 Ft bértartozása a cégnek, akkor a vállalkozó nem kap semmit... Szóval itt nem a bank van védve, hanem van egy jogi kötelem közötted és a bank között. Te a banknak adtad a pénzed kamatra. Ez egy befektetés, amelyet akár el is bukhatsz. A hitel pedig a bank számára egy befektetés, amelyet a bank bukhat: ha te meghalsz és az örököseidnek nem kell a hiteled, akkor a bank kapálózhat...


Megtudná valaki mondani hogy hol lehet lemondani a Tesco vásárlói kártyát (Budapest bank)? Mivel kifizettük a hitelt idõnap elött és tovább nincs rá szügség. Telefonszám jó lesz. A bank honlapján semmi nincs ezzel kapcsolatban.

Legjobb válasz: Próbáld meg itt, hátha tudnak segíteni: 4. Telefonos elérhetõségünk Amennyiben Tesco Személyi Kölcsönnel, Tesco Vásárlókártyával vagy egyéb hitelekkel (lakáshitel, hitelkiváltás, vállalati hitelek, jelzáloghitelek) kapcsolatos kérdése van, hívja az alábbi számot: 06 1 239 0715

Próbáld meg itt, hátha tudnak segíteni: 4. Telefonos elérhetõségünk Amennyiben Tesco Személyi Kölcsönnel, Tesco Vásárlókártyával vagy egyéb hitelekkel (lakáshitel, hitelkiváltás, vállalati hitelek, jelzáloghitelek) kapcsolatos kérdése van, hívja az alábbi számot: 06 1 239 0715

Ha exférjem és én egykor (lakáshitel) vettünk fel és a exférjem nem fizeti Így az bárlistára került. De ha nem én vettem fel a hitelt, és csak adótárs vagyok, akkor mi a helyzet? Akkor én is bárlistára kerülök? Ha igen, mennyi időre?

Legjobb válasz: Ha adóstárs voltál a hitel felvételekor, és a válás során nem született valamilyen hivatalos egyezség ezzel kapcsolatban, akkor te ugyanúgy felelsz a hitel visszafizetéséért, mint a volt férjed. De azért próbálkozz választ kapni erre egy jogi fórum oldalon, vagy ügyvédtõl.

Ha adóstárs voltál a hitel felvételekor, és a válás során nem született valamilyen hivatalos egyezség ezzel kapcsolatban, akkor te ugyanúgy felelsz a hitel visszafizetéséért, mint a volt férjed. De azért próbálkozz választ kapni erre egy jogi fórum oldalon, vagy ügyvédtõl.
Az adóstárs azt jelenti, hogy Te ugyanúgy egyetemlegesen felelsz a hitelért, mint az exférjed. Ennek semmi köze a házasság meglétének, felbontásának, a bank veletek kettõtökkel kötött hitelszerzõdést és ha ezt a szerzõdést nem változtattátok meg a bankban a válás során, akkor természetesen a bank felé a Te kötelezettséged nem változott, tehát Te is felkerültél a BÁR listára, mint adóstárs. Egy hitelszerzõdést nem lehet azzal megváltoztatni, hogy elválsz az adóstól, azt csak a banknál lehet megváltoztatni, már ha egyáltalán meglehet. Ti együtt vettétek fel a hitelt, a hitelezõ kettõtök hitelképessége alapján döntött úgy, hogy hitelt kaptok, így a felelõsség nem szûnik meg azzal, hogy már nem vagytok házasok.
Igen, ha a válásnál errõl nem született döntés, akkor Te is felelsz érte. Ha BAR listára kerülsz, akkor a hitel teljes viszafizetásáig vagy altív báros, utána 5 éven keresztül passzív állományban. Még erre sem szeretnek hitelt adni a bankok, fõleg nem mostanság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!

Hitelt át lehet vinni másik ingatlanra? Holnap megyünk a bankba, csak, hogy mire számítsunk. Panellakásunkon van a hitel, és ápítkezésbe kezdtünk. Ha már szerkezetkész a ház átvihetjük a hitelt? Az érték már így is több. a fedezet meglenne.

és milyen stádiumban számít szerkezetkésznek a ház?

Legjobb válasz: Szerintem csak olyan ingatlanra lehet átvinni lakáshitelt, vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt, amire már van használatbavételi engedély.

Szerintem csak olyan ingatlanra lehet átvinni lakáshitelt, vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt, amire már van használatbavételi engedély.

Mit gondoltok azokról a párokról akik csak azért házasodnak ösdze, hogy megkapják a házra a hitelt és pár hónap múlva elválnak? Ismerőseim között jó pár ilyen eset van.

Legjobb válasz: Ez hülyeség. Ha együtt akarnak élni, miért válnak el? Ha nem akarnak együtt élni, akkor minek az egész? Lesz egy lakásuk/házuk, egy közös hitelük, és ezen osztozkodhatnak. Hát ebben nem sok buli van. Mit csinálnak a házzal utána? EZ így értelmetlen.

Ez hülyeség. Ha együtt akarnak élni, miért válnak el? Ha nem akarnak együtt élni, akkor minek az egész? Lesz egy lakásuk/házuk, egy közös hitelük, és ezen osztozkodhatnak. Hát ebben nem sok buli van. Mit csinálnak a házzal utána? EZ így értelmetlen.
Szerintem elég ronda dolog, mivel a házasság intézményének a megcsúfolása, de különösebben nem érdekel, mások mit csinálnak, amíg nekem nem ártanak vele direkt vagy közvetett módon. Hogy másnak mi fér bele az értékrendjébe, az nem az én dolgom.
:) ismerhetnéd azért a hitelkondíciókat, mielõtt ilyen marhaságokat írogatsz... Nem feltétel a házasság egyiknél sem... pl. az államilag támogatott lakáscélú hiteleknél igazolniuk kell a feleknek az utolsó részfolyósítást követõ 1 éven belül lakcímkártyával az együtt költözés, együtt lakás tényét és be kell mutatni a vagyonszerzési illetékelõleg kiszabásáról szóló nyilatkozatot
# 8/9 Mert a saját lakás meg az éhen döglés szerinted egy szintbe van? Ha valakit az éhen halás fenyeget akkor ne gondoljon saját lakásra.
És ennek mi köze a fent említett problémához?
Azt, hogy undorító országban élünk, ahol folyton agyalni kell, hogy mit hogy csináljon az ember, hogy jó legyen és ne haljon éhen.
de a kezesnek sem kell a házastársadnak lennie... mit nem lehet ezen érteni? Anyád is lehet kezes például!
De kezes kötelezõ! Ilyen esetben pedig egyértelmû, hogy a házastárs az. Ki a fene lenne a kezese egy olyan embernek akivel csak együtt él ki tudja meddig?
Ez hülyeség ha összeházasodnak és elválnak 2 hét múlva akkor a hitelt is fizethetik 20-30 évig közösen. Másrészt meg nincs olyan hitel konstrukció ami csak házasoknak olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: Szeretik egymást ezért nagy sebbel lobbal összeházasodnak, hogy aztán házat tudjanak venni/építeni, de végûl rájönnek, hogy mégsem tudnak együtt élni. Ennyi.
Én azt gondolom h lelkük rajta úgy éli mindenki az életét ahogy neki tetszik. Ha egy lakáshitel miatt csinálják ezt részemrõl nem gond legalább van hol lakinuk. Még mindig jobb mint egyedül az utcán élni.

A banki hitel és a takarékszövetkezeti hitel között mi a különbség?

Lakást vennénk, zártkertre nem ad a bank hitelt, így ez a lehetőség áll fent.

Legjobb válasz: Lényegében semmi.

Lényegében semmi.
Nem tudok a takarékszövetkezetirõl semmit, csak egy dologra emlékszem, amit mondtak róla, mikor érdeklõdtünk: Bármikor, bármennyit, ingyen elõ lehet törleszteni a hitelbe. Ez annyira megtetszett nekem, hogy azóta is bánom, hogy nem ott van a hitelünk. Milyen szép is lenne, ha van véletlen néhány tízezer ft megtakarításom, és csak simán betörlesztem a hitel tõkéjébe. Nem kell várni, hogy össze gyûljön fél millió, mint ahogy a jelenlegi hitelnél kell.

Mi történik ha nem fizetjük tovább a hitelt és elmegyünk albérletbe?

Férjem kaposváron dolgozik, mi itt vagyunk b.csabán, itt van a lakásunk közel 7 millió ftos tartozással.

Legjobb válasz: Ha házasok vagytok, akkor a házasság alatt felvett hitelek is közösek. A te fizetésedböl is vonják.

Ha megoldható, akkor költözhettek olcsó albérletbe, a lakást meg kiadjátok valakinek. Az igy bejövö pénzböl meg törlesztitek a részleteket.
Ha házasok vagytok, akkor a házasság alatt felvett hitelek is közösek. A te fizetésedböl is vonják.
Hiába nem laktok ott, a hitelt továbbra is vonják töletek. Ha nem tudják levonni, akkor hosszabb hercehurca után a lakást elárverezik, az összeget megkpaja a bank, a fennmaradó tartozást meg továbbra is vonják töletek, a késedelmi kamatokkal meg az egyéb eljárási költséggek együtt, ami az eredeti tartozás többszöröse is lehet. Szóval a végén se lakásotok, se fizetésetek életetek végéig.
.mindkét hitelezõ ki fogja adni a végrehajtónak, az árverezni fog...a fennmaradó kb 3 milla hitelre jön a kb 300 ezer forint végrehajtói munkadíj + a hitel felmondásától kezdve a teljes maradék összegre a büntetõkamat...végrehajtó el fogja intézni, hogy mindkettõtök fizetésének felét letiltsák és addig fizetitek, amíg el nem tûnik a hitel ...vagy elõbb éhenhaltok
Ezt csak akkor érdemes meglépni, ha teljes fektekemunkába tudtok dolgozni életetek végéig. pl vendéglátás. De talán még akkor se...
A bank nélkül nem adhatjátok el. Ha most elrohantok, akkor sem jártok jobban, mert a végrehajtást el lehet húzni sokáig és addig minek fizessétek még pluszban az albérletet is? Ráértek az árverezés után kiköltözni, az meg jó esetben majd csak tavasszal lesz, miért fizetnétek addig albérletért? Sõt, amennyit albérletre költenétek, azt befizethetitek a hiteltörlesztésre, annyival tovább tart a procedúra, annyival tovább maradhattok!
A kérdező hozzászólása: És ha eladjuk a lakást és még marad fenn tartozás a hitelbõl akkor mi van?
kinek a nevén van a hitel?
Nem akkor az külön vagyon. Sok ember azért örülne ennyi fizetésnek.
A kérdező hozzászólása: Õ nem fizet semmi albérletet és rezsit, neki a cég fizet mindent ahol dolgozik. Ha még azelõtt vettük fel a hitelt mielõtt összeházasodtunk volna akkor is vonnák az én fizetésembõl is?
Most akkor a férjed Kaposváron fizeti az albérletet, közben meg Békéscsabai házra is a törlesztõt? Mert akkor megértem, hogy belerokkan a melõba! Ha így van, akkor lehet jobban járnátok, ha utána mennétek Kaposvárra, közben a csabai lakást meg kiadnátok!
Ebben a kérdésben ne az itt válaszolgatók véleményére hagyatkozz, mert akkor rosszul jársz! Kérdezd meg a bankodat, az a biztos!
A kérdező hozzászólása: Igen, az is megfordult a fejünkben, hogy kiadjuk, de hát nem igazán bíznék meg senkiben. Ma már sajnos nem lehet tudni. De akkor azt hiszem bemegyünk a bankba, megkérdezzük mennyi a pontos hitel, amit ha eladjuk a lakást vissza kell fizessünk és ez után majd osztunk szorzunk, hogy mi is legyen!
A kérdező hozzászólása: A lakás és a hitel is csak a férjem nevén van. Akkor is vonnak az enyémbõl is? Férjem pedig hivatalosan csak 72000 ft-ot keres, feketén 3szor ennyi a fizetése.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk elmaradva a törlesztéssel, csak hát iszonyatosan nehéz így hogy 10 naponta találkozunk egy hétvégére és a lányunk sem érdemli meg azt, hogy apa nélkül nõjön fel, mert hát még 21 évig kéne fizetnünk. Neki itt nincs sajna munkája, nekem lenne ott. Meg minek keres ennyit ha mindent kifizetünk belõle marad vagy 50 ezer ft-unk, egész éveben dolgozik és arra nincs hogy legalább félre tegyünk. Nyaralásról már álmodni sem merek!
A kérdező hozzászólása: A férjem nevén van a hitel. Mi is örülünk, hogy ennyit keres, csak minden hónapban 170.000 Ftot kell befizessünk( hitel, rezsi, elmaradások, stb), én pedig gyesen vagyok még januárig, addig sajnos nincs hely a bölcsiben, majd csak oviba veszik fel. Így nem sok marad, és ugye a kajára azért csak külön kell költsünk, még ha valamennyi fagyasztott kaját visz is itthonról, az 10 napra nem elég, plusz reggeli...stb.

Mi az az A hitel és érdemes-e megcsinálni?

Legjobb válasz: Ennek a hitelnek a kamata úgy tudom, 22% És megvan az az elõnye is, hogy bárki, aki hozzáfér a bankszámládhoz (villanyos mûvek, pl) - nem csak leürítheti, hanem komoly mínuszba is viheti. Te meg csak arra tudod használni, hogy EGYSZER felveszel egy bizonyos összeget - aztán fizeted a kamatait örökké. Ha mégis visszafizeted, és nem veszed fel újból - akkor pedig nem használtad semmire. Szerintem a kellemetlent a haszontalannal kombinálja, és eléggé szépen kikövezett út az adósságspirál felé.

Ennek a hitelnek a kamata úgy tudom, 22% És megvan az az elõnye is, hogy bárki, aki hozzáfér a bankszámládhoz (villanyos mûvek, pl) - nem csak leürítheti, hanem komoly mínuszba is viheti. Te meg csak arra tudod használni, hogy EGYSZER felveszel egy bizonyos összeget - aztán fizeted a kamatait örökké. Ha mégis visszafizeted, és nem veszed fel újból - akkor pedig nem használtad semmire. Szerintem a kellemetlent a haszontalannal kombinálja, és eléggé szépen kikövezett út az adósságspirál felé.
A kérdező hozzászólása: valaki tudna nekem bõvebben írni róla?az összeg 74000 lenne
Az a bankszámládhoz tartozó hitelkeret. Úgy tudom, ha visszafizeted egy bizonyos napig, vagy nem használod fel, akkor nem kamatozik, de akkor is fizetni kell éves díjat. A férjemnek van, de én nem szeretem, mert nem lehet tudni, hogy mikor ér nullára a bankszámla, és mikor vagyunk már mínuszban...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!