Találatok a következő kifejezésre: Mi a a hintőpornak (36 db)

Mire használjátok a hintőport? Már 1, 5 éves a fiam, de még soha semmire nem tudtam használni. Van 2 dobozom belőle, mire használjam el?

Legjobb válasz: Én soha nem használtam, nyáron próbáltam, izzadós idõbe, de nem vált be, inkább gyakrabban lemostam a gyereket. Az apja használja, izzadós részekre :D Pl. a combja tövénél :)

Én soha nem használtam, nyáron próbáltam, izzadós idõbe, de nem vált be, inkább gyakrabban lemostam a gyereket. Az apja használja, izzadós részekre :D Pl. a combja tövénél :)
Ha izzadságtól kipirosodik a bõröm nyáron, arra nagyon jó. Esetleg takarításkor használt gumikesztyûbe is szórhatsz belõle, hogy ne izzadjon bele a kezed. Amúgy másra szerintem nem nagyon jó, nekünk is van itthon egy flakonnal, és nagyon lassan fogy. Babapopsira kenõcsöt használunk, a hintõport erre ki sem mertem próbálni.
Azt a köldökcsonkra kaptátok ugye?:) Sok babának nyáron kell de nem mindenkinek jó! Én konkrétan tovább adtam! Nem tudom miért irnak fel amugy két dobozzal..?
Én borotválkozás után szoktam behinteni azt a felületet. Arra is jó.
Én 3 doboz hintõport vittem el a fodrászomnak. Hajvágás után (különösen férfiaknál) mindig hintõporos pamacsolóval törli át a vendégek nyakát. Öcsémmel küldtem el neki, mert én szülés óta alig tudok hozzá eljutni, de annyira örült neki a fodrász csajszi, hogy akkor ingyen vágta le tesóm haját! :) 3-an jártunk ezzel jól, nekem nem kellett kerülgetni a porokat (egyet hagytam meg itthonra hátha mégis kellene), a fodrászom is, mert nem kellett vennie, és öcsém, akinek nem kellett fizetnie a hajvágásért.
Szoke, vilagos hajuaknak tokeletes szaraz sampon helyett! Ugyanugy kell hasznalni, rateszel a hajtore egy keveset, rajta hagyod par percig, majd jol megdorzsolod es kikefeled. :) A kisfiamra en sem hasznaltam soha.
hát akkor itt egy kivétel!!!! sõt rögtön kettõ! a nõvérem a fiainál és én is a lányomnál használom.pedig a lányom már 3 éves.pici kora óta ezzel hintem a testét este fürdés után és eleinte reggel is hintettem.nekünk ez vált be.a testápolók nem tetszettek a bõrének.és bizton állíthatom hogy nagyon szép , puha bõre van a lányomnak!!!! és mivel most terhes vagyok a másik babámnál is ezt fogom használni, persze ha neki is megfelelõ lesz. egyébként én csak jonhsonosat használok.
Az én fiamnak melegkiütése volt, arra szórtam, meg a talpára, hogy ne izzadjon. Vagy amikor a pelenkától lett kiütése, akkor is azzal szórtam be. De rendszeresen én sem használtam a gyereknek, nekem is van még 1, 5 doboz.
Én sem nagyon tudom mire használni. A gumikesztyûbe szóróm többnyire. De idõnként a tappancsára szoktam szórni, hogy ne izzadjon annyira a cipõbe.
Soha nem használtam egyszer se, pedig 3 gyerekem van. Én se értem mire jó.
Nyáron, amikor kicsit kiporosodott a hónalja és a combtöve, akkor szórtam be, de nagyon kevés fogyott belõle, az idei nyárra is elég, úgy nézem. :)
A mi dokink nem is nagyon ajánlja, melegben összetúrósódik és gombák melegágya lehet. A köldökre kapott port pedig ne is szórd sehová máshová, mert elég erõs szerek vannak benne.
Ha vízkõoldóval vagy domestossal takarítok a gumikesztyûbe szórók hogy ne izzadjak bele. Egyébként nekem is megmaradt2-3 doboz, babakelengyébe kaptuk, a kukába fog landolni...
A kérdező hozzászólása: Köldökcsonkra csak alkoholt kaptunk. A 2 doboz hintõport ajándékba kaptuk babalátogatóktól:D
Hát én is csodálkozom hogy nem használjátok. Én mind3 gyerekemnél használtam a fenekükre. Hát oda való és ha esetleg nyáron kipirosodik a hajlatokban, ducibb babáknak, oda is szoknak tenni. Én szeretem mert gyorsan lehet használni és szárazon is tart. De egy biztos, hogy még igy is nagyon sokáig kitart, pedig hányszor ki is ömlik belõle.

Beizzadt a gyermekem nyaka, és bepált. Ilyenkor mi a teendő? Hintőpor v. vmilyen krém?

Legjobb válasz: izzadni emberi dolog ha jól tudom, nem kell rajta csodálkozni ilyen melegben, majd elpárolog az izzadtság! 4000 évvel ezelõtt nem volt hintõpor.

izzadni emberi dolog ha jól tudom, nem kell rajta csodálkozni ilyen melegben, majd elpárolog az izzadtság! 4000 évvel ezelõtt nem volt hintõpor.
Ha még tudod vékonyabban öltöztesd, én éjszakára szoktam behintõporozni. Fürdés után szárazra törlöm és jöhet a por. Szerintem a krém nem jó ilyenre. Ha nagyon izzad, inkább tusold le napközben is és hintõporozd be. Az izzadtság csípi ki nekik a bõrüket.
Én a köldökcsonk ápolására használt megmaradt hexaklorofenes hintõport használtam erre.Az különösen jó volt, mert fertõtlenít is, a gomba is hamar megtelepszik az ilyen beizzadt területeken.
kövezzetek meg ezért de 3000 ezer évvel ezelõtt, amikor ti születtetek, akkor is bepálott az emberek nyaka mégsem raktak rá semmit, elmúlt magától! erõsíteni kell a gyerek immunrendszerét, azért lesznek olyan nyápic felnõttek mert minden apró-cseprõ bajból óriási cirkuszt csinálnak!
Mondhatnám hogy most megmondom a tutit :) szóval lányom nyakával születésétõl kezdve ez van., mivel õ hypotóniás volt, így a kis válla felhúzódott a nyakáig, illetve hurkás is volt a nyaka. Nagyon csúnya volt és kellemetlen szagu. hintõporoztuk, kamilláztuk, hiába. akkor írt fel a dokinénink egy piros színû folyékon ecsetelõt. olyan piros mint a meggy. ez bármilyen csúnya is volt, két nap alatt elmúlt a pállás. olyan 2-300Ft körül van. sajnos a nevét nem tudom, de lehet recept nélkül is kapni. most 11 hónapos a lányom és már ritkán kell használni, de midnig van itthon. viszont elég szépen fog, a ruhából sem jön ki, a kézrõl sem jön le. a nyaka is persze piros napokig, de ettõl jobbal én még nem találkoztam.
próbáljátok ki meggylével, lehet h azzal is mûködik. az a lényeg h piros legyen a folyadék
22.53 -akkor ezen most röhögnünk kellene? hahahahahahaha úgy látom neked nincsen gyereked...hát remélem a bizonyítványod is ilyen figyelemreméltó.De lehet egy moderátor is szívesen figyelne fel rád :)
úgy látom, te nem a gyermekeddel foglalkozol hanem netezel helyette
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek! :) Azt nem értem, aki ilyeneket írkál, miért nem szed inkább hangyát v. fut egy kört...Miért kell beválaszolgatni b.nkóságokat???? Egy kérdést tettem fel, segítséget kértem! Utálom az "ilyen" embereket! Miattatok lett ilyen ellenszenves ez az oldal!
Igen neteztem és nem a gyerekemmel foglalkoztam. MERT HA NEKED LENNE GYEREKED AKKOR TUDNÁD HOGY A NAGY KIVÉTELTÕL ELTEKINTVE A GYEREKEK ILYENKOR MÁR ALSZANAK!!!!! kackackac :) ez a minimum amit tudnod kellene, bár neked (mert gondolom nem felelõsségteljes szülõ van) ugye ilyenkor kezdõdik az élet...hogyhogy nem egy buliban ücsörögtél? vagy nem kapsz elég figyelmet? itt szívesen kisegítünk a lelki válságodból :) üdv, egy ÉDESANYA
Az én lányommal 2 hónapos kora óta van ez a gond. Én minden este fürdéskor behintõporozom neki és azóta semmi gond. Kiütésre valóban jó lehet a Sudokrem.Ha elmúltak a kiütések akkor jöhet a hintõpor. Akár többször is egy nap, ha szükséges. Az én lányomnak elég egyszer de ez babafüggõ lehet. Már 6 hónapos a lánykám és még mindig kis tokás:)
A gyógyszertári Naturlandos hintõpor nagyon jó, én a hónaljára és a nyakára szoktam tenni fürdés után, mindig nagyon szép. A Sudocream is jó, de a kettõt együtt ne, mert csak összecsomósodik. Este fürdés után jöhet a krém, nappal pedig a hintõpor, akár többször is. A körömvirágkrém is szuper, és olcsóbb a patikában, mint a Sudocream. A beugatóssal ne foglalkozz, túl sok a nyári szünetben a szabadidõ..... :)
ja bocs! állati dolog!
Kisfiamnak a sudocream 2 nap alatt helyrehozta.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, hogy piros pötty a kis tokája alatt. Ez az oldal is kezd már egy állati lenni...!
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó... ...Köszönöm!
piros pötty lehet szúnyogcsípés, ne vakarja, túléli!
A kérdező hozzászólása: Tele van piros pöttyel, beizzadt, bepált.
Én amíg kicsi volt hintõporozam a tokája alatt. De ez akkor jó, amikor még nincs nagyon kipirulva. A sudokrém jó ötlet, és ha helyrejött, akkor megelõzésképpen hintõporozd neki. Csak együtt a kettõt nem szabad, mert az mégjobban kidörzsölheti a bõrét.
Nálunk is sokszor ez a helyzet, kipirosodik. Volt olyan hogy a hintõportól rosszabb lett, ezért (mivel gyógynövénymániások vagyunk) kipróbáltuk a körömvirágkenõcsöt és bevált. Csak teljesen be kell maszírozni!
Az én kisfiamnak is kipált a tokája alatt, a doktornõnk mondta, hogy popsikrémmel (gyógyszertári, a dokink írja fel) kenjem. Szépen el is múlt tõle.
Frezyderm Folyékony hintõpor - nem büdösödik, nem csomósodik, nem pálik be a gyerek bõre és nem lesz büdi.. Pelenkakiütésre a babakrémet vesszük, én a kezem is azzal kenem, mert nagyon ki szokott száradni. Tudom ajánlani!

Mit gondoltok a hintőpor használatáról? !

Azt olvastam és hallottam hogy a levegőben maradt hintőpor szemcséket ha a baba beszívja lerakódik a tüdőben és tüdőgyulladást,stb okozhat

Legjobb válasz: Én nem használtam - nem azért, mert tartottam tõle, csak feleslegesnek találtam -, nekünk csak kánikulában melegkiütésekre vagy fogzáskor pelenkakiütésre volt hasznos alkalmanként. (Babaolajat sem használtunk, igazából 2 éves koráig elég volt csak a gyógyszertári fürdetõ, na meg a popsikrém, a többi kencefice azóta is megvan.)

Én nem használtam - nem azért, mert tartottam tõle, csak feleslegesnek találtam -, nekünk csak kánikulában melegkiütésekre vagy fogzáskor pelenkakiütésre volt hasznos alkalmanként. (Babaolajat sem használtunk, igazából 2 éves koráig elég volt csak a gyógyszertári fürdetõ, na meg a popsikrém, a többi kencefice azóta is megvan.)
En hasznalom a hajlatokra, popsira. Elotte beolajozom, utana vekonyan hintoporral attorlom. Nekem anyukam ajanlotta meg a kusfiamnal es nem hasznalnam, de bevalt a modszer.
Szerintem semmi értelme, ha izzadna csak beleragadna a hajlataiba, ha meg nem izzad akkor meg minek...
Mi is használtuk, én szerettem is használni fürdetés után a nyakára, és a hónaljára, ahogy írjátok.Nyáron is használtuk.
Mi is használunk a nyakára és a hóna aljára. De ha az utolsó azt írja , hogy a bacik melegágya, akkor mit használjak a kis tokája alá, ahol tök piros és eleven, ha kimarad a hintõporozás?
Én allergiás vagyok rá, így nem használtuk. Próbálkoztam néha a dokinál, amikor nyáron nagyon pörenéses volta kicsi nyaka, de mindig azt mondta, hogy betúrósodik a melegben, és baktériumok melegágya lesz, ne használjam.
Én használom a nyakán és a hónaalján.
Úgy van, ahogy írod. Azért nem ajánlott, mert a baba beszívja és nagyon káros. Nekem a gyerekorvos is mondta, meg több helyen olvastam is. Egyébként is teljesen felesleges. Se nyáron, se télen nem használtam és nem nóhiányzott.
mi nyáron használtunk
"manapság pedig szinte minden baba kence "rossz" " Rátapintottál a lényegre. Ez a "hátránya" annak, hogy manapság sokkal több termék van és sokkal könnyebb információhoz jutni és információt terjeszteni (internet, stb)... természetesen _minden_ termékrõl lehet találni valamit ami miatt rossz; lehet hogy igaz az amit írsz és ezerbõl/tízezerbõl egy esetnél elõfordul, ugyanúgy ahogy a gyógyszertári babakrém is okozhat allergiát néhány babánál, stb-stb... ... de mindentõl nem lehet óvni a babánkat, persze törekedni lehet rá, de ne vidd túlzásba. A kérdésre válaszolva: Mi nem használtunk soha, nem volt rá szükség eddig, de ha használsz akkor se lesz semmi baja.
Utolso vagyok, egyebkent nem ragad bele, vekonyan kis vattaval eloszlatom pl. a nyakanal es nem csomos meg semmi ilyesmi.

Piros baba hónaljra mit ajánlotok a hintőporon kívül?

Az aventes folyékony hint?port használ valaki? Bevált?

Legjobb válasz: Nálunk is volt ilyen, amit te írtál, nem ismerem, de nekünk a Gabi hintõpor bevált. Csak annyi, hogy fürdés után alaposan felitatom a vizet, rá a hintõpor.

Nálunk is volt ilyen, amit te írtál, nem ismerem, de nekünk a Gabi hintõpor bevált. Csak annyi, hogy fürdés után alaposan felitatom a vizet, rá a hintõpor.
Én Bepanthennel kentem a fiamat, 1 nap alatt rendbe is jött.
sudokrém.A lányomnak nagyon jó volt.

Mire használjátok a hintőport a babátoknál?

Legjobb válasz: Én 12 napig használtam, a köldökcsonk leeséséig, a köldökére. Én hónaljra, lábhajlatra, popsira, soha nem tettem. Gyönyörû a bõre így is, két éves most :)

Én 12 napig használtam, a köldökcsonk leeséséig, a köldökére. Én hónaljra, lábhajlatra, popsira, soha nem tettem. Gyönyörû a bõre így is, két éves most :)
Én is úgy vagyok vele, h idõnként használom, mert felturbózom magam, h ha megvan, hát miért ne, fõleg mert jó illatú lesz tõle, és inkább nyáron használtam, hajlatokban.De mostanság már teljesen felesleges, sõt szárít is.
Popsijára használom (Johnson't), a köldökére pedig a gyógyszertárit, amit felírtak, azt csak arra használtam, másra nem.
Nyáron használtuk nagy melegben, mi is csak a hajlatokra, ahol láttam, hogy kicsit pirosodik, összeér a bõre. 19 hónapos, szerencsére nagyon szép a bõre, mi máshova soha nem használtuk.
Ugyan azt akartam irni mint az utolsó válaszoló.Én is az illata miatt használom, ált a nyakát, és a hajlatokat kenem be vele.Nyáron minden nap , most ritkábban használom.
Nyron hasznaltam honaljara bar nem izzados baba. Leiginkabb csak az illata miatt szoktam. Meg most is neha furdes utan honaljara es a nyakara teszek picit. De fura modon ujszulottkent soha nem hasznaltam :)
A nagylányom elég "tokás" volt pár hónapos koráig, ezért a nyakára használtam akkor, meg nyáron a hajlatokat szoktam néha hintõporozni. Sokat mi sem használtuk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Intim terület epilálása után mivel ápolhatom a bőrt? Hintőpor? Neogranormon?

Figyelem! Frissen epilált bőrön apró vérzések keletkeznek. Nem teszek rosszat magamnak, ha az apró "sebekbe" juttatom a krémet, vagy a hintőport?

Legjobb válasz: elöször is le kell mosni többször hintöport semmiképp ne használj!!!!neugranormon tökéletes tá

elöször is le kell mosni többször hintöport semmiképp ne használj!!!!neugranormon tökéletes tá
Nem, viszont ezzel terjeszted el a mindenféle fertõzéseket (pl. szemölcs is), és utána majd járkálhatsz sajnos az orvoshoz!
Sima canesten kenõcsöt.
canestent.

Mi mindenre használjátok a hintőport?

Legjobb válasz: Én néha pattanásokra teszek egy kis kamillásat. de amúgy másra nem, nem szeretem az állagát.

Én néha pattanásokra teszek egy kis kamillásat. de amúgy másra nem, nem szeretem az állagát.
nekem van ilyen orvosi vagy nemtudom mi a neve és ha van egy kis vágás az ujjamon vagy valami horzsolás rárakom és nagyon jó
én epilálás után szokom a lábamra rakni :)
Én a hajam tövére szoktam szórni lefekvés elõtt amikor már kezd zsírosodni. Arra nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Hogy tudsz hintõporozott hajjal belefeküdni az ágyba?Nem lesz olyan a vánkusod?
én használok hintõport is de nem lefekvés elõtt. mondjuk ha reggel felkelek és bezsírosodott a hajam és megyek valahova akkor de a száraz sampon sokkal jobb! :)
A kérdező hozzászólása: Száraz sampont én is szoktam használni, csak most épp fogyóban van...

A Disney-s termékekről mi a véleményetek? (sampon, hintőpor, popsikrém stb. )

Legjobb válasz: Mármint azokról, amikre rányomtak egy Disney figurát? Még nem vettem, de szerintem silányabb minõség, mint a márkásak (Nivea, Gabi, Johnson, stb. )Egy olcsóbb kategóriás széria, csak így jobban eladható - szerintem.

Mármint azokról, amikre rányomtak egy Disney figurát? Még nem vettem, de szerintem silányabb minõség, mint a márkásak (Nivea, Gabi, Johnson, stb. )Egy olcsóbb kategóriás széria, csak így jobban eladható - szerintem.
én már vettem pár hónapja. a minõség tényleg kicsit lentebb van, de mást nem tapasztaltam.
nem tudom pontosan milyen márkájú volt, de azt tudom, hogy Verda volt arajta, amit kapott a keresztfiam, rettentoen kipattogott tole, de még az anyukája is
http://www.mellowmummy.co.uk/2012/01/corine-de-farme-disney-.. Mi ilyen fürdetõt használunk. Túlságosan habzik, úgyhogy legközelebb nem veszek ilyet. Meg szerintem szárítja is a babám bõrét.
Szia, esztétikus, de én tuti nem használnám. Mi frezydermet használunk mindenbõl, az gyógynövényes és nagyon jó minõségû.
A kérdező hozzászólása: Akkor jól befürödtem vele!Na mindegy, nem volt drága!!!! 33hkm
Lehet, hogy nektek beválik. Én azért próbáltam ki, mert 2011-ben az anyukák kedvencének választották. Legalábbis azt, amit belinkeltem. Nem tudom te is erre gondoltál-e.

A hintőpor tényleg jó az arcbőrnek? És ha igen, mivel lesz jobb?

Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Nem jó!Kiszárítja,és max.annyiból jó hogy nem lesz annyira zsíros a bõröd,de én akkor sem ajánlanám.

Nem jó!Kiszárítja, és max.annyiból jó hogy nem lesz annyira zsíros a bõröd, de én akkor sem ajánlanám.
Eltömíti a pórusokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!